Ayam Brand Sardines in Tomato Sauce

Product Details

Ayam Brand Sardines are from cold seas. Living in the extreme cold condition makes them fattier, juicier and richer in Omega 3. The sardine oil may appear on the surface of the sauce in the form of white particles, depending of the storage temperature. It dissolves once heated. It is natural and it is a sign of high quality sardine fish.

The rich tomato sauce provides lycopene, the strongest antioxidant that helps cell against ageing and help to control blood pressure.

100g of Sardines provides you with more than 2000mg of Omega 3, your weekly needs. It’s more Omega 3 than most supplement pills*. Calcium and essential nutrients: Sardines contain two times more calcium than milk and also provide your body with Iron, Magnesium, Zinc, Phosphorus, Copper, Manganese, Lycopene and Vitamin B.

  1. Nor Asiah
    10 reviews

    Brings back childhood

    5 out of 5, reviewed on September 25, 2018

    Rice and ayam brand sardine is forever my comfort food since i was small. It brings back childhood memories how we used to joke about “the soft bone” in sardine with my siblings.

    5



    0
  2. Spectre Phang
    3 reviews

    Awesome food

    5 out of 5, reviewed on September 24, 2018

    This gotta to be my most favourite food from college year mix with bread or rice For breakfast dinner or lunch. Although a bit pricey but the most important part the quality of sardines is still the same

    5



    0
  3. Raimy Iqbal
    3 reviews

    Sedap dan tidak mengecewakan!

    5 out of 5, reviewed on September 23, 2018

    Bila tengah lapar dan tak tahu nak masak apa, Ayam Brand Sardines menjadi pilihan nombor satu! Rasanya sangat lazat serta mudah dan senang untuk dihidangkan. Tambah bahan-bahan lain ikut citarasa anda. Cara saya, tambah ubi kentang, cili padi, bawang besar, halia (terpulang), sos cili atau tomato, tumis semuanya dan siap! Makan bersama dengan nasi putih memang melengkapkan hari anda! Perlu cuba dan tak mengecewakan!

    5



    0
  4. Mohd Tirmizi Fakih
    3 reviews

    sangat sedap

    5 out of 5, reviewed on September 18, 2018

    rugi kalau tidak makan produk ini. ianya baik untuk org dewasa dan kanak-kanak. boleh di bawa ke mana saja dan mudah di masak. dan boleh juga di makan bgitu saja. rasa nya pun sangat sedap dan anda pasti nya tidak menyesal

    5



    0
  5. gabvin9861
    3 reviews

    Sardin yang berkhasiat

    4 out of 5, reviewed on September 14, 2018

    Sardin yang ini memang sangat bagus.Ianya boleh dimakan smada selepas dipanaskan ataupun belum sebab taraf kebersihan dari segi pengetinan ini sangat baik. Saya juga telah lama memilih sardin ini kerana bukan sahaja berkhasiat malah harga nya juga memuaskan

    4



    0
  6. pieka98
    12 reviews

    sardin ayam brand

    4 out of 5, reviewed on September 10, 2018

    jenama sardin yang paling sedap dan selamat untuk dimakan.sedap untuk dijadikan sebagai lauk,inti sandwich dan pelbagai lagi.sardin ayam brand memang pilihan kami.

    4



    0
  7. kevin9560
    3 reviews

    大力推薦

    5 out of 5, reviewed on September 7, 2018

    之前嘗試過好幾家不同品牌的沙丁魚都覺得超級不新鮮 但是自從我嘗試這家品牌的沙丁魚我就超級喜歡吃的 大力推薦

    5



    0
  8. Ashley Lau
    3 reviews

    My favourite brand of Sardine!

    5 out of 5, reviewed on September 7, 2018

    I have been loyal to this brand of Sardine since young. My family and I love to have it as our main dish during lunch and dinner. Will definitely continue to support this brand in the future !

    5



    0
  9. Lynelty53
    12 reviews

    Ayam brand sardines

    4 out of 5, reviewed on September 6, 2018

    Sardines provides more than Omega 3 in my weekly needs. It's more Omega 3 than most supplement, Calcium and essential nutrients. Sardines contain two times more calcium than milk and also rich in tomato sauce.

    4



    0
  10. As Asma
    4 reviews

    Cepat dan Mudah!

    5 out of 5, reviewed on August 15, 2018

    Sardin Jenana Ayam Brand ini adalah sardin yang selalu kami beli di kedai. Harganya agak berpatutan . Ikan dalam tin pun agak banyak dengan kuah tomato yang begitu pekat. Cukup la kami suami isteri 2 kali makan. Cepat , mudah dan senang sahaja nak hidangkannya. Rugi besar kalau siapa tak makan.

    5



    0
  11. Erniey ROsmieza
    3 reviews

    KEGEMARAN SEPANJANG ZAMAN

    5 out of 5, reviewed on August 15, 2018

    Ayam Brand adalah jenama kegemaran saya dan keluarga sejak dahulu. Pilihan yg sesuai mudah, senang di dapati dan sedap

    5



    0
  12. amyhasim16
    1 reviews

    Kegemaran kami

    5 out of 5, reviewed on August 15, 2018

    Sardin kegemaran kami suami isteri dan keluarga. Stok sardin ni mesti ada kat rumah. Boleh dipelbagaikan menu masakan. Dan menu selalu dimasak adalah gulai tempoyak sardin. Fuh, sedap sgt. Yang bestnya, isinya besar-besar, puas makan. Yang penting tak berbau hanyir. Tin pun mudah dibuka sekarang ni. Cuma tarik je.

    5



    0
  13. sakinah31282
    3 reviews

    Kegemaran semua !

    5 out of 5, reviewed on August 11, 2018

    Sangat sangat sesuai dimakan dengan pelbagai cara. Nasi, roti, lempeng, bahkan cekodok. Anak pun suka makan. Menjilat jari !

    5



    0
  14. Anthony49
    6 reviews

    妈妈首选品牌

    5 out of 5, reviewed on August 10, 2018

    AYAM BRAND SARDINE 是妈妈首选的沙丁鱼品牌,从小吃到大
    煮时会加洋葱和蛋下去煮。。。简直美味无比

    5



    1
  15. pqlau51
    2 reviews

    Top No. 1 罐头食品

    4 out of 5, reviewed on August 6, 2018

    营养丰富…..它美味、方便携带。吃、煮都可随意变、变、变。可惜的是,价格攀比其他牌子….它是太高也多了好多点。

    4



    1
  16. yhlim041895
    19 reviews

    Best canned sardine

    4 out of 5, reviewed on July 21, 2018

    The only canned sardine that I will purchase. I usually don’t eat fish that much because of the fishy smell that I find it awful personally. However, the Ayam brand sardine tasted fine for me probably because the fragrant tomato broth covered the awful fishy taste.

    4



    0
  17. JoEy Ngu
    2 reviews

    老公最爱

    5 out of 5, reviewed on July 19, 2018

    棒棒哒!

    5



    0
  18. doeremon69
    17 reviews

    简简单单又一餐

    5 out of 5, reviewed on July 17, 2018

    大洋葱切片,辣椒切丝加上沙丁鱼煮在一起就是一顿美味又简单的菜肴。
    这是我常煮的一道菜。尤其是在外求学时期,复杂的菜式我可没办法也不会煮。唯一煮得好的就是这一道了。简单又方便。

    5



    0
  19. Ziyannn63
    3 reviews

    Always my first choice when i crave for sardines

    5 out of 5, reviewed on July 17, 2018

    This product will always be my first choice when i crave for sardines. The taste is good and not salty at all. I can always finish one tin in a meal. It goes well with rice and spaghetti. The nutritional value is high which meets the nutritional needs of an adult.

    5



    0
  20. Kimmie Tan
    3 reviews

    My Favourite

    5 out of 5, reviewed on July 16, 2018

    One of my favourite canned food. Goes well with anything, bread, rice, noodles and etc.

    5



    0
  21. yuenyee87
    3 reviews

    Rich in omega

    5 out of 5, reviewed on June 1, 2018

    This Sardin is always my first choice among all the other brands. I love it with the tomato sauce. It is perfect if you combine it with onions and some chilli to cook with. It can always make me to have double portion.

    5



    0
  22. bonafidereviewer14
    3 reviews

    Legit solution if you're lazy to cook

    5 out of 5, reviewed on May 31, 2018

    Feeling like its your lazy day today? or you’re just out of ideas on what to cook for your family? This canned sardines is the answer. particularly this brand! You just have to heat it up, or if you’d like to add more flavour, just saute some garlics, onions and chilli and add on this sardine and VIOLA, you got yourself a main dish. Pair it with sunny-side up eggs and rice, and you’re good to go! simple yet tasty. MAJOR LOVE

    5



    0
  23. Hafiz Kamikazir
    3 reviews

    tok suka makan waktu hujan

    5 out of 5, reviewed on May 26, 2018

    sardin ni dah lah sedap murah pulak tu.pastu senang nak hidangkan.pastu kalau malas masak makan terus pon boleh jagan risau tak hanyir

    5



    0
  24. Fizahtiada93
    3 reviews

    Sardin Ayam Brand Terlampau Sedap

    5 out of 5, reviewed on May 26, 2018

    Mudah dimasak,tidak berbau hanyir,ikan sardin terlalu lembut

    5



    0
  25. malbien89
    3 reviews

    cepat dan mudah

    5 out of 5, reviewed on May 26, 2018

    sangat mudah untuk di sediakan disamping rasanya yang enak serta boleh di makan bila-bila masa

    5



    0
  26. egelcher52
    3 reviews

    Ayam Brand profile tin no.1

    5 out of 5, reviewed on May 23, 2018

    Sardin keluaran Ayam Brand merupakan makanan tin yang paling berkualiti untuk hidangan sekeluarga. Selaras dengan harga yang berpatutan, sardin dalam tin keluaran Ayam Brand ini mempunyai rasa yang sangat unik dan sedap di mana tiada tandingan dengan jenama lain yang ada di luar sana. Terdapat pelbagai cara hidangan masakan yang boleh digunakan untuk menghidang sardin tin ini seperti dihidangkan bersama nasi makanan utama, roti, roti canai, lempeng kelapa, malah boleh juga di makan bersama mi, mengikut citarasa masing-masing. Produk Ayam Brand adalah produk makanan nombor satu pilihan saya dan keluarga.

    5



    0
  27. amos288239
    3 reviews

    ayam brand sardin

    5 out of 5, reviewed on May 16, 2018

    On the other hand, it is also delicious. It is a must-have food for the family. After working all day, I will return home and I don’t need to spend too much time cooking. Just use a can of a knife and put it in the microwave for two minutes.

    5



    0
  28. Elisa54
    3 reviews

    Ayam Brand terbaik!

    4 out of 5, reviewed on May 14, 2018

    Ayam brand sardine bagi saya memang terbaik berbanding jenama lain terdapat di pasaran. Selalunya saya akan membuat sandwich menggunakan sardine jenama ini. Kawan kawan saya juga menggemarinya kerana rasa sos tomato yg lazat dan yang penting diyakini halal.

    4



    0
  29. Ais Araa
    6 reviews

    cepat & sedap

    5 out of 5, reviewed on May 5, 2018

    jenama ayam brand memang saya yakin tentang sedap, kebersihan dan status halal.. walaupun harga agak mahal berbanding sardin jenama lain… ikan bersaiz besar dan tidak hancur bila di masak.. rasa tomato sos pun sangat sedap… buka & terus makan pun takpe.. takde rasa hanyir macam sardin yang lain.. kalau pergi travel memang saya selalu buat bekalan.. senang.. nak makan dengan nasi atau buat sandwich… 5 bintang!!

    5



    0
  30. Elaine888320
    6 reviews

    我早餐和晚餐的救星

    4 out of 5, reviewed on May 2, 2018

    在家一定有一罐沙丁鱼。有时加班到8点晚上,又不想吃餐厅的食物。沙丁鱼罐头一定是
    我的晚餐。因为沙丁鱼罐头可以最快和简单的食材做成晚餐。这款沙丁鱼的味道最合我胃口。可以配又可以配面包。

    4



    0
  31. Kahchin9641
    18 reviews

    Nice product

    5 out of 5, reviewed on May 2, 2018

    One of my favorite canned food, easy to prepare and delicious

    5



    0
  32. tangbskt992
    3 reviews

    Among the best!

    4 out of 5, reviewed on April 23, 2018

    The Sardines from Ayam Brand is among the best sardines compare to others manufacturer…it tastes goods and fresh and available in several sizes to fulfill the demands of different families. It allows me to easily prepare a delicious dish in just five minutes. Just it a bit expensive compare to others

    4



    0
  33. Chi Gin
    16 reviews

    good canned food

    4 out of 5, reviewed on April 19, 2018

    Cap ayam brand ini memang mengeluarkan banyak makanan tin yang sedap semua. Sekeluarga saya amat menyukai ikan sardines ayam brand kerana ikannya yang cukup rasa dan boleh digunakan dalam pelbagai masakan seperti masak dengan spageti atau dikepitkan dengan roti. Walaupun produk ini maha berbanding dengan produk tin lain, tetapi saya tetap memilih cap ini sebagai pilihan utama saya.

    4



    0
  34. Junior535517
    3 reviews

    Sardin Ayam Brand

    5 out of 5, reviewed on April 15, 2018

    Sardin jenama Ayam Brand ni adalah yang terbaik pernah saya makan. Bila masak, isi ikan tu tidak hancur jika dibandingkan dengan jenama lain. Tapi harga agak mahal sikit la. Walau bagaimanapun saya tetap akan setia dengan Sardin Ayam Brand.

    5



    0
  35. Norbayah72
    3 reviews

    Sardin ayam brand is my first choice

    5 out of 5, reviewed on April 15, 2018

    Sardin ayam brand ni memang pilihan utama saya dan keluarga saya sejak dari dulu lagi.rasanya sungguh enak.tidak berbau hanyir dan boleh dimakan begitu sahaja.isi ikannya memang lazat kerana diambil daripada ikan yang segar.siapa tak cuba,harus cuba!

    5



    0
  36. ctie8594
    3 reviews

    Ayam brand sardines

    5 out of 5, reviewed on April 8, 2018

    My all time favourite sardines in can.
    Great taste of the tomato sauce in the can.
    Suitable to be cook and make a sandwich ingredients.i won’t change to other brand as long as it keeps the good quality on it.

    5



    0
  37. Pee Thang Tan
    6 reviews

    ayam brand sardine

    5 out of 5, reviewed on April 2, 2018

    Is a must to get ayam btand sardine when buying grocery. is my favorite food and easy to prepare within 5 mins

    5



    0
  38. Noor Azhar
    71 reviews

    Ayam Brand Sardines in Tomato Sauce

    5 out of 5, reviewed on March 6, 2018

    Ayam Brand Sardines in Tomato Sauce is a perfect choice to serve multi delicious and healthy dish that suits for my whole family. Laksa sardines, sardines roll, sandwiches or simply eat sardines in tomato sauce with fried anchovies – those are my favourite dish, simple yet delicious. Thank you Ayam Brand for saving my prep time for cooking.

    5



    0
  39. Kazekage49
    3 reviews

    Makanan penyelamat no 1 Malaysia

    4 out of 5, reviewed on February 27, 2018

    Sardin ayam brand! Sememangnya cukup sinonim dgn rakyat Malaysia . Makanan penyelamat yg boleh dibawa dimana sahaja ketika mengembara dan ketika susah. Cuma saya harap harga nya dikurangkan sediki dgn kebanyakan rakyat malaysia yg berpendapatan rendah ini

    4



    0
  40. azyan51
    3 reviews

    Pilihan keluarga

    5 out of 5, reviewed on February 22, 2018

    Sardin cap ayam brand ini merupakan pilihan utama keluarga, walaupun harganya agal mahal tapi rasanya tidak boleh dibandingkan dengan sardin jenama lain. Walau apa cara masakan, samaada goreng, kari, gulai masak lemak ataupun dibuat sebagai inti sandwich… sardin ini tetap pilihan saya dan anak-anak. Rasanya uhmmm…. sedap.

    5



    0
  41. amirfarhan12
    3 reviews

    Pilihan tradisi

    5 out of 5, reviewed on February 20, 2018

    Jenama Ayam Brand memang menjadi pilihan keluarga sejak dari dulu lagi. Harganya agak mahal sedikit berbanding jenama lain, tetapi rasanya sedap dan enak.

    5



    0
  42. Haznizzah Azmi
    11 reviews

    Cepat dan sedap

    5 out of 5, reviewed on February 13, 2018

    Jenama pilihan saya sejak dari dulu..tekstur ikan sangat segar,lembut dan lebih besar dari jenama lain..ikan juga tak mudah hancur bila dimasak..kuah tomatonya sangat sedap berperisa..senang untuk dimasak,tak perlu tambah banyak bahan kerana rasanya dah memang sedap..sedap dimakan dgn nasi,sandwich dan pelbagai masakan lagi..harganya memang agak mahal berbanding jenama lain,tapi ia berbaloi dibeli dgn kualitinya.

    5



    0
  43. Nabilahhuda79
    3 reviews

    Sardin Ayam Brand

    5 out of 5, reviewed on January 14, 2018

    Ikan sardin cap ayam brand ini selalu menjadi pilihan utama keluarga saya. Sos yang cukup enak jika dibandingkan dengan sardin yang lain. Rasa yang sangat sedap jika ditumis dan dimakan bersama nasi panas.

    5



    0
  44. GAN20
    3 reviews

    懒人料理

    5 out of 5, reviewed on January 9, 2018

    最懒时,我的Ayam Brand Sardine料理是把沙丁鱼跟米一起搅拌,直接一煲熟。而新料理,连煮都免了,干脆生吃。就沙丁鱼+生洋葱+吉子汁+辣椒。一级棒的搭配,酸酸、辣辣、甜甜。懒人料理起罐头绝对可以很好吃,也省时。

    5



    0
  45. Nur Arina
    812 reviews

    Pilihan sekeluarga

    4 out of 5, reviewed on November 21, 2017

    Sardin jenama Ayam brand ni telah menjadi pilihan kami sekeluarga dari dulu lagi. Ianya juga sesuai dimasak begitu saja, ikannya yang besar dan sosnya yang sedap sangat sesuai untuk anak-anak. Sosnya juga tidaklah terlalu pedas.

    4



    0
  46. ferdizetty37
    493 reviews

    Ikan mackeral dlm sos tomato yg sgt sedap

    5 out of 5, reviewed on October 29, 2017

    Jenama pilihan saya sejak dari dulu..tekstur ikan mackerelnya sgt segar,lembut dan lebih besar dari jenama lain..ikan juga x mudah hancur bila dimasak..kuah tomatonya sgt sedap berperisa..senang utk dimasak,x perlu tambah bnyk bahan kerana rasanya dh mmg sedap..sedap dimakan dgn nasi,sandwich dan pelbagai masakan lagi..saya selalu beli 1 kotak utk stok di dapur..harganya mmg agak mahal berbanding jenama lain,tapi ia berbaloi dibeli dgn kualitinya.

    5



    0
  47. Adilla Dilla
    63 reviews

    Sedap

    5 out of 5, reviewed on October 26, 2017

    Memang sardin ayam brand menjadi pilihan saya sebab harga yang berpatutan,rasanya yang sedap,isi ikannya pun sedap serta tidak berbau hanyir.

    5



    0
  48. Gee Gee
    319 reviews

    terlajak sedap!!

    5 out of 5, reviewed on October 24, 2017

    sardin tin jenama ayam brand memang terlajak sedap,sejak dulu lagi memang ini pilihan saya sekeluarga,rasanya yg sedap membuatkan saya makan bertambah-tambah,cara penyediaannya juga mudah sangat2,selain dari menumis saja,sya juga pelbagaikan masakan sardin ayam brand ni seperti masak asam,nasi goreng dan sandwich..memang sentiasa ada stock dirumah..terbaik

    5



    0
  49. Afiza_Rahim60
    348 reviews

    Ayam Brand Sardines menyelerakan...

    5 out of 5, reviewed on October 23, 2017

    Saya suka membuat sandwish menggunakan ikan sardin dalam tin ini..Tidak hancur dan rasa ikan yang tidak hanyir dan berkhasiat… Teruja bila memasak dengan produk ayam brand…. walaupun harganya agak mahal tetapi ianya amat memuaskan dan yang paling penting diyakini halal. Saya suka sardin ini kerana ikannya fresh dan rasa sos tomato yang lazat.Terbaik…

    5



    0
  50. Nurul Ain Shaari
    32 reviews

    Sardin ayam brand

    5 out of 5, reviewed on October 14, 2017

    Sardin Ayam Brand adalah pilihan yang tepat utk seisi keluarga. Makanan yang mudah disediakan.. harga yg berpatutan dan rasa yang sedap dr ikan yang segar adalah pakej yang hebat dalam setin Sardin Ayam brand ini. Anak-anak saya suka makan sandwich dan semestinya sardin ayam brand ni intinya..

    5



    0
  51. cpyn18
    235 reviews

    Yummy sardine

    4 out of 5, reviewed on October 10, 2017

    Ayam brand sardine is very yummy if you add some onions into it and cook it. The aroma is so nice when you cook it with onions. My parents love it so much. It is very easy to prepare too. It will be one of our dishes if we are run out of idea what to cook.

    4



    0
  52. ctiey94
    134 reviews

    menjimatkan masa dan sedap

    5 out of 5, reviewed on October 7, 2017

    saya dan keluarga sangat gemarkan sardin ayam brand kerana sangat menjimatkan masa dan boleh dipelbagaikan. selain itu,sardin ayam brand juga sesuai untuk semua golongan.Anak saya sangat suka apabila saya buatkannya sandwich menggunakan sardin ayam brand.

    5



    0
  53. NurulDeng08
    470 reviews

    Isi ikan sangat besar & segar

    5 out of 5, reviewed on October 7, 2017

    Jenama sardin yang paling sedap bagi saya.Walaupun sardim ayam brand agak mahal berbanding jenama lain,tapi ia berbaloi dengan kualitinya.Isi ikan tuna sardin ayam brand ni sangat besar & segar,x mudah hancur bila dimasak.Sos pun sedap dan tiada bau hanyir.Mudah utk dimasak,x perlu tambah banyak barang krn sardin ni mmg dh sedap.

    5



    0
  54. nadnaz02
    43 reviews

    Tidak bau hanyir

    5 out of 5, reviewed on October 1, 2017

    Kami sekeluarga memang gemar sardin jenama ayam brand kerana tidak bau hanyir, isi tebal dan tidak hancur..saya selalu masak kari sardin..setiap bulan mesti kena beli sardin ayam brand

    5



    0
  55. Fieza Maulanah
    161 reviews

    Sedap

    4 out of 5, reviewed on September 27, 2017

    Tidak dinafikan keluarga saya memang menyukai Ayam Brands sardin kerana rasanya yang sedap dan ikan yang lembut tetapi pada masa kini kami dah kurang membelinya walaupun memang sukakannya kerana harganya yang semakin mahal.

    4



    0
  56. Afiza_Rahim60
    348 reviews

    Halal dan jenama dipercayai

    5 out of 5, reviewed on September 20, 2017

    Sardin cap ayam brand adalah sardin yang paling sedap,Isi ikan dalam dia tak hancur dan berterabur..Elok ja seekor seekor masuk kuali bila masak..sedap dan lazat..sos dia betul2 sedap…setiap bulan pasti beli buat stock banyak2 kt rumah… Rasa sekali pasti nak lagi…cubalah..

    5



    0
  57. Fong Fong
    318 reviews

    好吃的沙丁鱼

    4 out of 5, reviewed on September 19, 2017

    家里总会收至少五罐Ayam Brand Sardines in Tomato Sauce。很方便煮,只需加入洋葱加热就可以当一餐了。拿来做三明治也很好吃。

    4



    0
  58. emilliakamarlis62
    196 reviews

    Sedap dan pilihan utama saya

    4 out of 5, reviewed on September 19, 2017

    Sardin Ayam brand memang brand pilihan utama saya jika ingin membeli. Sangat lazat dibuat sandwich yang dicampur bersama bawang dan cili. Namun, saya hanya dapat menjamahnya setelah dimasak.

    4



    0
  59. Nurirah13
    364 reviews

    Sedap dan menyelerakan

    5 out of 5, reviewed on September 13, 2017

    Saya menggunakan sardin jenama ayam brand untuk santapan keluarga saya. Ikan nya tidak hancur dan tidak berbau hanyir. Isi nya tidak lembek dan rasa sedap. Walaupun harga nya agak mahal berbanding dengan sardin brand lain namun kualiti nya tetap yang terbaik. Isi di dalam tin agak padat. Cukup untuk kami sekeluarga. Hanya perlu tumis bawang dan masuk kan sardin ini. Semudah abc sahaja.

    5



    0
  60. AieenDeen28
    900 reviews

    Jenama yg tiada tandingannya

    5 out of 5, reviewed on September 6, 2017

    Jenama yg tiada tndingan…ikan sardin ayam brand mmg agak mahal brbnding dgn jenama lain..tpi sy tetap pilih srdin ayam brand ni sebab kualiti & rasanya sedap..ikan x hnyir & kuahnya sngt sedap..mmg mudah dsediakan.

    5



    0
  61. sallytung91
    10 reviews

    Sardin Sandwich

    4 out of 5, reviewed on September 5, 2017

    I add in some onions and spread on bread, it become sardin sandwich!
    very easy and delicious!

    4



    0
  62. Lorma15
    50 reviews

    Rasa yang segar

    4 out of 5, reviewed on August 31, 2017

    Tidak seperti sardin lain Ayam Brand memang sangat enak dan berkhasiat.

    4



    0
  63. Nur Atikah
    66 reviews

    Tasty

    5 out of 5, reviewed on August 30, 2017

    Even though it a can food, but the taste still fresh. The sardine also big and the tomato sauce really delicious. Really love it.

    5



    0
  64. CharmaineChua68
    56 reviews

    好吃

    5 out of 5, reviewed on August 24, 2017

    这个不错吃

    5



    0
  65. mizarifin91
    136 reviews

    sardin ayam brand

    5 out of 5, reviewed on August 18, 2017

    kegemaran seisi keluarga. jika teringin makan sardin suami hanya benarkan untuk membeli sardin jenama ayam brand kerana katanya hanya sardin jenama ini yang sedap dan tak hanyir. jenama yang diyakini sejak bertahun lamanya. sangat sedap dan senang untuk dimasak. kuantiti yang banyak dan ikan yang besar didalamnya

    5



    0
  66. Ijah Mizah
    11 reviews

    Pilihan keluarga sejak dari dahulu

    5 out of 5, reviewed on August 15, 2017

    Pilihan keluarga saya, bak kata mak takde cap ayam jangan beli. Mak suka makan mentah just letak cili padi, hirisan halus bawang merah kecil dan perahan limau nipis. Memang Umphhh!! sekarang keluarga kecil saya pulak sambung legasi. Antara barang wajib yang ada dalam dapur. Sedap jugak buat gulai tempoyak sardin. Cubalah!!!

    5



    0
  67. mizarifin91
    136 reviews

    ayam brand sardin

    5 out of 5, reviewed on August 12, 2017

    the best sardin in the world.. xhanyir..ikan saiz besar dan kuantiti banyak.

    5



    0
  68. penny41
    407 reviews

    这个牌子的sardin最好吃

    4 out of 5, reviewed on August 12, 2017

    这款sardin罐头最好吃,鱼肉很丰满,也很有嚼劲

    4



    0
  69. shahril7956
    112 reviews

    Dimasak pelbagai cara

    5 out of 5, reviewed on August 9, 2017

    Sardin yang sering dimakan sejak dari kecil lagi. Pelbagai cara masakan yang saya suka. Sambal, msak kicap, sanwish sardin, asam pedas, inti karipap, masak bersama sayur & pelbagai lagi.

    5



    0
  70. Kellychan21
    502 reviews

    Easy to prepare and it is yummy

    4 out of 5, reviewed on August 8, 2017

    A simple cooking with big onion with bring out the nice aroma. If you don’t have enough time to cook complicated dishes, it is the best choice. The price is reasonable.

    4



    0
  71. nurhidayah04
    111 reviews

    sardin pilihan dari dahulu.

    5 out of 5, reviewed on August 4, 2017

    Sardin ayam brand memang sedap.ikan juga berkualiti dan tidak bersisik dan tidak hanyir.tapi harganya agak mahal berbanding sardin jenama lain. Namun disebabkan rasanya yang sedap dan kualiti yang baik, sardin ayam brand tetap menjadi pilihan.

    5



    0
  72. leekahseng12
    323 reviews

    easy served with onion

    4 out of 5, reviewed on August 2, 2017

    My mother will add in some onion & fresh tomato with this Ayam Brand Sardines.
    This is a easy way for last minute cook! I can eat 2 bowl of rice with this Ayam Brand Sardines!

    4



    0
  73. An War
    51 reviews

    Pilihan kami sekeluarga

    5 out of 5, reviewed on July 29, 2017

    Sardin kegemaran saya dan keluarga. Ditambah makan bersama nasi panas dan telur dadar, memang sedap. Sardin no.1 yang mendapat perhatian semua rakyat Malaysia.

    5



    0
  74. lysleoi
    79 reviews

    convenient and tasty

    5 out of 5, reviewed on July 27, 2017

    very convenience to cook and serve. I love to add a lot of onions inside for dishes and it’s nice to eat with bread too~

    5



    0
  75. Zaidalifah78
    25 reviews

    Jenama Pilihan Keluarga Ku

    5 out of 5, reviewed on July 26, 2017

    Ayam Brand Sardines in Tomato Sauce adalah jenama pilihan keluarga Ku…. sentiasa ada stok di rumah, jika lapar senang sahaja buat sambal sardin… untuk sarapan buat roll sardin … untuk minum petang buat karipap sardin…

    Sentiasa ada…stok

    5



    0
  76. Nur Arina
    812 reviews

    5 out of 5, reviewed on July 17, 2017
    5



    0
  77. AfiqFauzi67
    23 reviews

    Sebagai Lauk Tambahan

    4 out of 5, reviewed on June 30, 2017

    Saya sering gunakan Ayam Brand sardin kerana segar dan sedap untuk di buat sandwich ataupun dibuat lauk tambahan.

    4



    0
  78. sandlee51
    174 reviews

    Easy to Prepare and Taste Good

    4 out of 5, reviewed on June 22, 2017

    When I have no time to prepare proper dinner for family, this will be one of my choice. Just heat it and it is well serve on the table. Suitable to eat it with rice or even good on bread. The taste is good when eat it while it is still hot. The price is reasonable as well.

    4



    0
  79. geegee48
    43 reviews

    makan nasi bertambah

    5 out of 5, reviewed on May 19, 2017

    saya dan keluarga amat menggemari ayam brand sardines,kalau makan pasti bertambah,memang sentiasa ada simpanan di rumah

    5



    0
  80. jet68
    75 reviews

    most convenient instant food

    5 out of 5, reviewed on May 18, 2017

    open tin can direct take it as meal,however i more likely to heat it first and add on onion…really tasty. the fish also fresh and big enough for me and hubby

    5



    0
  81. nurhidayah04
    111 reviews

    sardin sedap berkualiti

    4 out of 5, reviewed on May 18, 2017

    Sardin pilihan dari dulu.walau harga agak mahal dari sardin lain tapi sebabkan kualiti, masih tetap memilih ayam brand! Pilihan yang terbaik.

    4



    0
  82. HaizanRaz64
    112 reviews

    Semudah abc

    4 out of 5, reviewed on May 10, 2017

    Kekangan masa menyebabkan saya memilih sardin ayam brands.Rasa yang sedap tak perlu tambah apa2 lagi.Ikannya pun besar dan tak hancur.Sedap di makan dengan nasi,roti atau sebagai topping piza.

    4



    0
  83. Aznor Azizul
    153 reviews

    Easy to prepare and taste great

    5 out of 5, reviewed on April 20, 2017

    Normally I would like to think sardines as fast food because it is so easy to prepare and this brand makes it possible for me to create many kinds of dishes just by using the sardines.

    It is fresh not smelly, however sometimes you still need to put some lemon juice just to give it extra kick every time you want to use them. You will not regret it because it is a good choice!

    5



    0
  84. Zhongk3391
    144 reviews

    Convenient as it is delicious

    5 out of 5, reviewed on March 24, 2017

    A convenient way to switch up your alternative to tuna or any other protein, this product is the second best alternative to get your daily protein fix. It’s already in tomato sauce in the first place, so you can focus more on combining it to taste extra delicious rather than having to perfect the taste of just plain sardines. It works great with white fluffy rice and vegetables, and it can also be used as a garnishing on any of your favourite savoury dishes. The perfect blend of seasoning too. A great buy for those emergency times when you can’t go outdoors to get food or ingredients as it stores well in the cabinet.

    5



    0
  85. Leeleongwai41
    31 reviews

    Affordable Sardine from Ayam Brand

    4 out of 5, reviewed on March 22, 2017

    I love the fresh sardine from Ayam Brand. A simple cooking with big onion with bring out the nice aroma. Or mash the Sardine and make into sandwich. Affordable Sardine brand.

    4



    0
  86. Jayalakshmi Jaya
    101 reviews

    My favourite Ayam Brand Sardines in Tomato Sauce

    5 out of 5, reviewed on March 3, 2017

    Ayam Brand Sardines in Tomato Sauce is very delicious and suitable to be served the family. I always make it as curry and eat together with the hot rice is just great. One of the good source to get the Omega naturally. Every morning I make it sandwich for my children and they love it so much.

    5



    0
  87. Dalila36
    34 reviews

    Sardin Kegemaran

    4 out of 5, reviewed on February 28, 2017

    Sardin Kegemaran sejak dahulu..
    Mudah didapati dan rasa yang enak..
    Digunakan utk dimasak sebagai lauk sama ad digoreng atau gulai, juga dimakan mentah dgn perahan limau..
    Diguna kan juga untuk dijadikan sandwich dimakan bersama roti..

    4



    0
  88. Kesuma Dewi
    147 reviews

    Sardin Sedap

    5 out of 5, reviewed on February 27, 2017

    Sardin dalam tin terbaik sejak dulu menjadi kegemaran saya sekeluarga

    5



    0
  89. anajingga
    20 reviews

    Sardin Pilihan AJ

    4 out of 5, reviewed on February 24, 2017

    AJ agak memilih soal sardin ni, ada dua brand sahaja yang AJ makan dan masak. Dan pastinya Ayam Brand pilihan utama AJ. Pertama kerana ianya Halal, rasa sardinnya segar dan sos sardinnya sedap sangat. Masak apa pun terasa kesedapannya. Isi pun besar-besar.

    4



    0
  90. Betty Liew
    262 reviews

    Rich in Omega that good for memory

    4 out of 5, reviewed on February 23, 2017

    Sardine is one of the source for Omega. Choosing the nice Sardine of course Ayam Brand. Thickening gravy and the Sardine is fresh. Cook with onion bring out the nice aroma.

    4



    0
  91. Chan Hs
    6 reviews

    Ayam Brand coconut milk

    5 out of 5, reviewed on February 23, 2017

    > Rich in MCT ( Medium Chain Triglycerides)
    > Rich in iron
    > No preservaties

    5



    0
  92. Chan Hs
    6 reviews

    Ayam Brand Cuttlefish

    4 out of 5, reviewed on February 23, 2017

    > Rich in iron
    >Good source of lean protein
    > Rich in vitamin B3 and B12
    >No preservatives and no added MSG

    4



    0
  93. Chan Hs
    6 reviews

    Ayam Brand Chilli Tuna

    5 out of 5, reviewed on February 23, 2017

    > Good natural source of omega 3
    2 can of tuna = your weekly needs of omega 3
    > Rich in vitamin B3 and B12
    >No preservatives and no added MSG

    5



    0
  94. Chan Hs
    6 reviews

    Ayam Brand Pineapple chunks in syrup

    4 out of 5, reviewed on February 23, 2017

    > Packed fresh from harvest and crunchy
    >Non GMO ( genetically modified organisms)
    > No colouring & no preservatives

    4



    0
  95. Chan Hs
    6 reviews

    Ayam Brand Mushrooms

    4 out of 5, reviewed on February 23, 2017

    > Packed fresh from harvest
    >Premium quality and size
    >No colouring or bleaching process
    >No preservatives & No added MSG

    4



    0
  96. Chan Hs
    6 reviews

    Ayam Brand Sardines

    5 out of 5, reviewed on February 23, 2017

    >Best natural source of omega 3
    100g sardines= your weekly needs of omega 3
    >twice more calcium than milk
    >No preservatives & no added MSG

    5



    0
  97. noorazri07
    194 reviews

    Sardin Kesukaan

    4 out of 5, reviewed on December 19, 2016

    Sardin kegemaran saya sejak dulu hingga kini.Rasanya sedap dan kurang hanyir.Ikannya lembut bersama sos tomato yang sedap.Bukan setakat dijadikan lauk malahan dalam membuat kuih dan hidangan lain.

    4



    0
  98. Cekgu Norazimah
    136 reviews

    Sardin tin yang paling sedap

    5 out of 5, reviewed on December 18, 2016

    Banyak-banyak sardin tin, jenama ayam brand paling sedap sebab tak hanyir dan boleh terus makan macam tu saja! Sudah tentu bagi saya, paling sedap dibuat masak sambal sardin ataupun kegemaran Encik Suami, masak sardin tumis pedas cili padi, pergh ! Terangkat gituwww

    5



    0
  99. kesumadewi
    69 reviews

    Sardine Nombor Satu Kegemaran Saya

    5 out of 5, reviewed on December 10, 2016

    Ayam Brand Sardine kegemaran saya,sangat enak dimakan sejak masa kecil lagi sehingga kini.Trusted brand ever

    5



    0
  100. Dyg Mass
    72 reviews

    sardin yang paling sedap....

    5 out of 5, reviewed on December 2, 2016

    Sardin cap ayam brand adalah sardin yang paling sedap. walaupun harganya agak mahal tetapi ianya amat memuaskan dan yang paling penting diyakini halal. Saya suka sardin ini kerana ikannya fresh dan rasa sos tomato yang lazat. Dengan sardin saya boleh pelbagaikan cara masakan, antaranya roti sandwich, sardin masak kicap, sardin masak lemak atau sardin masak kari. semua ini adalah kegemaran suami dan anak-anak saya. Rasa sekali pasti nak lagi…cubalah..

    5



    1
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...