Johnson’s® Baby Oil

Product Details

JOHNSON’S® baby oil locks in up to 10 times more moisture on wet skin than an ordinary lotion can on dry skin, leaving your baby’s skin soft and smooth. It is clinically proven to help prevent excess moisture loss. This gentle oil is also easy to spread, so it’s great for baby massage.

Facebook Page

  1. PRINCESS NURUL
    128 reviews

    Johnson’s® Baby Oil

    4 out of 5, reviewed on December 21, 2018

    saya akan guna johnson kat rmbut ank2 lepas mndi. kadang2 saya sendiri pun pkai kat rmbut, baby oil ni.

    4
  2. Solehah Qisya
    3 reviews

    kulit jadi lembut

    5 out of 5, reviewed on December 2, 2018

    Suka sangat pakai baby oil johnson’s ni.kulit lembut halus mulus gituw

    5
  3. Atiqahahmads40
    4 reviews

    Whole big family using this product

    5 out of 5, reviewed on November 23, 2018

    Love ittttttt
    mak, abang2, kakak2, adik2 dan saya sendiri menggunakan baby oil ini pada diri sendiri dan juga pada anak2 kami

    5
  4. Mekky02
    3 reviews

    Penggunaan baby oil yang saya lakukan

    4 out of 5, reviewed on November 22, 2018

    Saya telah menggunakan baby oils ni sejak dari kecik lagi. Maybe more than 20 years i use it. Baby oil ni saya gunakan untuk rambut, menghilangkan daki-daki yang ada pada badan. Mungkin orang tak suka sangat kan kalau rambut jafi berminyak, tapi ia akan menjafikan rambut nampak lembap dan tidak menjadi kusut dan kering. ?

    4
  5. Lynelty53
    18 reviews

    Johnson’s baby oil

    4 out of 5, reviewed on November 21, 2018

    I use Johnson’s® baby oil after a warm bath to seal in moisture and leave adult or baby skin feeling touchably soft, mild & gentle. It’s great for baby massage.

    4
  6. Nita Ghazali
    4 reviews

    Good Product for baby & adult

    5 out of 5, reviewed on November 20, 2018

    Johnson Baby oil ini bagus untuk anak kecil & juga orang dewasa ???
    Sangat selesa bila menggunakan minyak ini. Kebiasaan digunakan selepas mandi ???

    5
  7. Erza Yusrina
    6 reviews

    Great product !

    5 out of 5, reviewed on November 9, 2018

    Highly recommended. It is not only for baby, can be use for adult too especially for massage.

    5
  8. ctrohmah18
    6 reviews

    minyak wajib ada di rumah dan di mana-mana

    5 out of 5, reviewed on November 9, 2018

    minyak baby yang wajib ada kat rumah. dari zaman kakak sampai zaman adik baby guna minyak ni.multipurpose minyak. Bau yang wangi dan sesuai untuk semua jenis kulit lagi-lagi untuk kulit baby dan kanak-kanak. Dulu hingga kini setia dengan jonhson’s baby oil ni!!

    5
  9. FinieDinie97
    1 reviews

    Johnson's Baby Oil wajib untuk keluarga tersayang.

    4 out of 5, reviewed on November 8, 2018

    Johnson’s Baby Oil wajib disediakan untuk keperluan si kecil tersayang. Kepada bakal ibu jangan lupa senaraikan keperluan ini untuk persediaan dan kegunaan si kecil anda nanti. Johnson’s Baby Oil ini sangat baik untuk bayi dan kanak-kanak. Minyak ini boleh digunakan untuk mengurut bayi anda bagi memberi keselesaan. Selain itu sekiranya terdapat kerak dan daki pada kepala dan badan bayi anda hanya sapukan Johnson’s Baby Oil dan lapkan perlahan-lahan bagi menanggalkannya. Bayi yang kerap di sapu dan diurut dengan minyak ini akan mempercepatkan tumbesaran dan mengaktifkan deria sentuhan. Bagi kanak-kanak pula Johnson’s Baby Oil adalah minyak rambut yang terbaik yang boleh mereka gunakan untuk melebatkan dan menghitamkan rambut. Pembungkusan pelbagai saiz yang kecil mudah untuk dibawa ke mana sahaja. Kelima-lima anak saya telah menggunakan Johnson’s Baby Oil ini sejak bayi hingga remaja. Anak bujang saya juga lebih suka gunakan minyak rambut Johnson’s Baby Oil ini katanya tidak melekit dan menghitamkan rambut. Anak dara saya pula setiap bulan bising kalau lambat belikan Johnson’s Baby Oil takut terputus bekalan untuk minyak rambut dan sapuan di tumit kaki bagi mengelakan kulit kering dan merekah. Johnson’s Baby Oil adalah antara keperluan yang wajib disediakan untuk keluarga tersayang saya.

    4
    1
  10. dayang12
    6 reviews

    gohnson's baby oil pilihan terbaik.

    5 out of 5, reviewed on November 7, 2018

    gohnson’s baby oil santiasa ada untuk si manja saya, di gunakan setiap kali selepas mandi, dapat melebatkan dan menghitamkan rambut, bau nya yang sangat wangi bila di pakai. Ia juga di gunakan oleh seisi keluarga dan dengan pelbagai kegunaan..

    5
  11. Hazeelawaty23
    3 reviews

    Baby Johnson oil sangat bagus untuk rambut

    5 out of 5, reviewed on November 6, 2018

    Saya menggunakan baby Johson oil setiap kali selepas mandi pada rambut anak perempuan saya.Ia menjadikan rambut lebat dan lembut serta senang disikat. Baunya juga sangat harum dan nyaman dari produk lain yang pernah saya cuba.Ia juga mempercepatkan pertumbuhan akar rambut dan rambut anak saya cepat panjang dan bersinar.

    5
  12. Serineeda63
    3 reviews

    Superb

    5 out of 5, reviewed on October 30, 2018

    This lotion realy work for my baby skin. We always use this when massage our baby after bath. It really moisturize the skin

    5
  13. Fieqa CL
    4 reviews

    Bagus untuk rambut

    5 out of 5, reviewed on October 25, 2018

    Saya guna product ni sejak dari kecil, sangat bagus, melembutkan rambut, boleh juga dipakai untuk mencuci telinga dan pusat

    5
  14. Fikri Kamaruddin
    3 reviews

    Good product for all

    5 out of 5, reviewed on October 23, 2018

    Minyak yang sesuai digunakan oleh seluruh keluarga.. Melembutkan kulit dan mempunyai haruman yang wangi

    5
  15. Muhammad Muzafar
    3 reviews

    johnson baby oil

    5 out of 5, reviewed on October 23, 2018

    banyak kegunaan, mudah digunakan untuk mencuci makeup dan boleh digunakan pada rambut bayi yang kering, selalu sapu pada rambut bayi , rambut jadi bersinar nak lurus

    5
  16. Juliafitriani91
    4 reviews

    Serbaguna

    4 out of 5, reviewed on October 22, 2018

    Saya menggunakan baby oil untuk menanggalkan makeup terutamanya pada mata. Sgt sesuai dan mudah untuk menanggalkannya

    4
  17. ckin70
    6 reviews

    Kulit kekal segar

    5 out of 5, reviewed on October 22, 2018

    Penggunaan secara berterusan menjadikan kulit sentiasa segar dan wangi sentiasa. Diperkenalkan sejak dari kanak-kanak oleh mak, kini saya perkenalkan pada setiap anak-anak saya. Terima kasih mak sebab produk ini banyak berjasa pada kulit kami.

    5
  18. Juelber65
    5 reviews

    Johnson Baby Oil

    4 out of 5, reviewed on October 20, 2018

    Best to have Olive Oil

    4
  19. daku17007
    3 reviews

    Sebagai minyak rambut

    4 out of 5, reviewed on October 19, 2018

    memang sy guna sebagai minyak rambut kegematan sy..

    4
  20. Azharkather38
    3 reviews

    Baby oil

    4 out of 5, reviewed on October 18, 2018

    JOHNSON’S® baby oil acts like a warm protective layer on baby’s skin, leaving your baby’s skin soft and smooth. It is clinically proven to help prevent excess moisture loss. This gentle oil is also easy to spread, so it’s great for baby massage

    4
  21. Baharuddin A.r
    2 reviews

    I used

    5 out of 5, reviewed on October 17, 2018

    Produk ini sangat baik d gunakan samada itk baby atau utk org dewasa dan memoinyai haruman baby yg menenangkan

    5
  22. Umieto15
    12 reviews

    For all ages

    4 out of 5, reviewed on October 17, 2018

    Dari saya kecil, rumah saya sentiasa ada ni, kami gunakan untuk rambut dan jugak kulit kering. So dari bayi sehingga ke orang tua dapat digunakan

    4
  23. Shimasni74
    10 reviews

    Good quality

    5 out of 5, reviewed on October 16, 2018

    saya menggunakan johnsons baby oil untuk rambut.. sangat bagus untuk rambut

    5
  24. zeronos96
    3 reviews

    Suitable for ALL

    5 out of 5, reviewed on October 15, 2018

    This oil is perfect for little babies as its gentle with very light fragrance. It readily absorbs into the skin and dont leave any stickiness on the skin.gentle massage on babies skin leave their skin soft with a very sweet fragrance. I think Anyone can use it from little ones to young ones.

    5
  25. Aien Zunnur
    40 reviews

    Evergreen sangat minyak ni!

    5 out of 5, reviewed on October 15, 2018

    Bila ada baby memang saya terus beli minyak ni sebab masa kecil dulu mak pun guna minyak ni. Memang wajib ada sebab boleh guna untuk macam-macam. Kadang untuk cuci kepala baby sebab baby ni senang sangat kepala tu ada macam kelemumur. Haha. Lepas tu cuci pusat dan bahagian tersorok macam belakang telinga. Untuk saya, cuci eyeliner senang sangat dengan baby oil ni! Must have dekat semua rumah.

    5
  26. Amelina Putri
    3 reviews

    Dari generasi ke generasi

    5 out of 5, reviewed on October 9, 2018

    Percaya atau tak dah lama jugak produk ni kita guna kan? Seingat saya bermula dari zaman saya kecik lagi sampai la saya dah besar sekarang. Walaupun saya belum berkahwin dan mempunyai anak,berdasarkan pemerhatian saya ibu bapa memang banyak menggunakan produk ni. memang tak puas kalau hidu baunya. sangat sedap! Malah senang utk dapat dan harganya pun mampu milik. Johnson’s baby oil memang terbaikkk

    5
  27. AzwaRabuni43
    1 reviews

    Really love this baby oil

    5 out of 5, reviewed on October 8, 2018

    Saya selalu sapu baby oil ni di rambut anak saya sebab lepas je sapu baby oil ni, rambut anak saya senang disikat & digayakan.

    5
  28. deylalala68
    12 reviews

    Kegunaan Seisi Keluarga

    5 out of 5, reviewed on October 6, 2018

    Seluruh ahli keluarga saya sangat suka menggunakan minyak ini terutama untuk di sapu pada rambut. Rambut menjadi lebih hitam dan sihat. Selain itu, saya menggunakan minyak ini sebagai penanggal makeup yang degil dan tebal. untuk masalah tumit kaki merekah juga saya sapu minyak ini. Hasilnya sungguh menakjubkan apabila tumit saya kembali licin setelah seminggu menggunakan minyak ini. Minyak ini ibarat barang penting yang wajib ada di rumah saya.

    5
  29. M_Yusuf49
    2 reviews

    Bagus Untuk Semua - Johsons Baby Oil

    5 out of 5, reviewed on October 3, 2018

    Minyak baby oil Johnsons ini amat bagus dan berguna kepada keluarga saya. Daripada bayi saya hingga satu keluarga menggunakannya.
    Ia boleh digunakan untuk menjadi minyak rambut, mencuci mekap, losyen untuk anak-anak, bahan untuk mencuci daki dan lain-lain lagi. Ia juga boleh digunakan sebagai pengilat kasut jika kiwi kasut dah habis.
    Tapi ia terlalu berminyak dan kadang-kadang terasa terlalu tebal dan menjadikan kita tidak selesa jika terkena air terutamanya semasa mengambil wuduk. Lebih elok jika ia lebih mesra terhadap air dan mudah ditanggalkan.

    5
  30. Dianasoo18
    3 reviews

    Smooth feeling

    5 out of 5, reviewed on October 2, 2018

    The product leaves my babies skin smooth throughout the day. I use it for extra moisture to my skin.

    5
  31. nazira9056
    2 reviews

    Baby oil

    4 out of 5, reviewed on September 24, 2018

    Cheap and easy to get convinient store and drugstore

    4
  32. kelvinlaw9879
    3 reviews

    This Product Is Very Nice

    5 out of 5, reviewed on September 20, 2018

    This Product Baby Oil Very Nice Then Very Smile Is Very Nice.

    5
  33. Tun Farhana
    3 reviews

    Produk terbaik?

    5 out of 5, reviewed on September 18, 2018

    Minyak Johnson’s baby ini memang terbaik. Ia melembutkan, melembapkan & tidak membuat kulit kering disamping memberi vitamin yang diperlukan dalam kehidupan seharian. Bukan khas untuk bayi sahaja malahan orang dewasa juga menyukainya seperti saya!

    5
  34. farimi13
    3 reviews

    Minyak serbaguna seisi keluarga

    5 out of 5, reviewed on September 18, 2018

    Minyak baby oil Johnsons ini amat bagus dan berguna kepada keluarga saya. Daripada bayi saya hingga satu keluarga menggunakannya.
    Ia boleh digunakan untuk menjadi minyak rambut, mencuci mekap, losyen untuk anak-anak, bahan untuk mencuci daki dan lain-lain lagi. Ia juga boleh digunakan sebagai pengilat kasut jika kiwi kasut dah habis.
    Tapi ia terlalu berminyak dan kadang-kadang terasa terlalu tebal dan menjadikan kita tidak selesa jika terkena air terutamanya semasa mengambil wuduk. Lebih elok jika ia lebih mesra terhadap air dan mudah ditanggalkan.

    5
  35. Angeline Foo Ÿ
    3 reviews

    Who says it's for baby only?

    4 out of 5, reviewed on September 13, 2018

    I often use this as my massage oil and also apply it over my skin. It does helps me in smoothing and mositurising my skin. A very effective massage oil for me and my friends. Even used it for ‘GUA SHA’, a traditional Chinese method in extracting the toxic from our body. The smell of baby oil gives the relaxing feeling while enjoying the good olden days’ aroma while we are young.

    4
  36. Justine Wu
    3 reviews

    Good Multipurpose oil

    5 out of 5, reviewed on September 12, 2018

    Ive been using it since in a baby and sometimes i just use it to apply on my hands and also use it for massage. It has a rich texture and is non greasy after dry out. Suitable for most skin types.

    5
  37. Nurul Zharfan
    3 reviews

    Best product ever!

    5 out of 5, reviewed on September 7, 2018

    I'm using this product since my childhood until now. The oil is not to sticky. Always apply few drops at my hair to maintain the moisture. Using it twice per day after shower.

    5
  38. Huskar69
    3 reviews

    Recommended

    5 out of 5, reviewed on August 15, 2018

    Johnson baby oil the best product in the world
    the pure ingredient. I have been using these for years for my family.me and my family love johnson baby oil . Wont use other products anyway.

    5
  39. mina432126
    6 reviews

    Johnson Baby Oil

    5 out of 5, reviewed on August 10, 2018

    孩子冲完凉,就涂抹这款baby oil在双脚上来滋润干燥的肌肤问题。

    5
  40. Sobana18
    2 reviews

    Good

    5 out of 5, reviewed on August 2, 2018

    My baby had bad dry scalp and this product helped to soothe and also restore her scalp. I also apply it on my hair, helps to prevent dandruff. In overall good product

    5
  41. aettikraching86
    3 reviews

    Good for an

    5 out of 5, reviewed on July 27, 2018

    Baby like lo

    5
  42. Ita Fukada
    6 reviews

    multi using baby oil

    5 out of 5, reviewed on July 23, 2018

    minyak yg sgt berguna. guna di kulit kering, di rambut, penanggal mekap.. macam2 boleh buat.

    5
  43. Lydiaphang23
    9 reviews

    Use as makeup remover

    4 out of 5, reviewed on July 23, 2018

    This can be use as makeup remover. Its a bit oily, but very effective

    4
  44. SiawKwee32
    5 reviews

    Gohnson's baby oil

    5 out of 5, reviewed on July 22, 2018

    这牌子的婴儿油好用!!我儿子头发很少又一直有头皮,姐姐介绍我用这个。很香,而且用了有效果,不会再有头皮

    5
  45. Rhuiyong49
    9 reviews

    Multipurpose

    4 out of 5, reviewed on July 19, 2018

    Can Use for dry skin and dry hair for baby
    Love it

    4
  46. Cik Mia
    3 reviews

    seisi keluarga

    5 out of 5, reviewed on July 18, 2018

    produk wajib ada terutamanya untuk kediaman yang berpenghawa dingin, Kulit mudah kering. Seisi keluarga boleh menggunakannya.

    5
  47. farif89
    3 reviews

    sangat bagus untuk kulit

    4 out of 5, reviewed on July 18, 2018

    Produk ini bukan sahaja baik untuk bayi malah boleh digunakan untuk semua peringkat umur. Saya selalu menggunakan ia untuk membersihkan kulit kepala saya. Ia sangat mudah digunakan dan sangat berkesan. Harganya yang mampu milik serta saiznya yang pelbagai membolehkan semua orang mampu memilikinya.

    4
  48. Chan RD
    5 reviews

    Melembapkan kulit anak saya

    5 out of 5, reviewed on July 18, 2018

    product nie sememangnya sy gunakan tuk anak sy dri baby shingga la skrg. kberkesanan nya mmg xdpt dsangkal. klit anak sy amat lembut bile dbelai, sungguh selesa dpkai, tdak tlalu bminyak dan bau yg tidak bgtu kuat mmbuatkan anak sy selesa memakainya.

    5
  49. Kamacoway40
    3 reviews

    Boleh di guna seisi keluarga

    5 out of 5, reviewed on May 19, 2018

    Minyak baby johnson menjadi sesuatu yg wajib bagi keluarga…ia bukan sekadar minyak bayi tetapi menjadi minyak rambut..mengelakkan kulit kering akibat memandu di tengah panas terik dn menjadi pelembab ketika berada di bawah matahari tanpa meninggalkan kesan alahan..saya memang mengesorkan setiap ahli keluarga menyimpan nya..ianya amat berguna, percayalah…

    5
  50. Marysiasimbui73
    5 reviews

    Pelbagai kegunaan

    5 out of 5, reviewed on May 17, 2018

    Saya dari remaja hingga sekarang masih menggunakn johnsons baby oil utk kulit ,rambut,bibir dan pling pnting utk rmbut.sy menggunakn johnson baby oil ini utk rmbut sy sebab rambut sy kering,tp bila sy menggunakn johnsons baby oil ini utk rambut sy,rambut sy kelihatan lembab dan tidak mengerbang..sangat2 bagus sebab ia tidak berminyak..sekarang sy sudah ada anak,semua kami ank beranak pakai johnson baby oil sebab sangat sesuai utk kami.dulu beli botol kecil sahaja tetapi skrng beli botol besar sudah..terima kasih johnson baby oil.

    5
  51. Anisiah56
    3 reviews

    Baby Oil Johnson's

    5 out of 5, reviewed on May 17, 2018

    Saya telah menggunakan Baby oil Johnson semenjak kelahiran anak yang pertama. Ia sangat berkesan untuk kulit bayi yang lembut. Sebelum ini kulit bayi saya cepat kering dan apabila saya menggunakan Baby oil Johnson’ s tiada lagi masalah kulit bayi saya yang kering malah saya gunakan setiap hari selepas waktu mandi untuk bayi saya. Bukan saja di sapu pada kulit kering malah saya gunakan minyak ini untuk buat urutan kepada bayi saya terutama selepas waktu mandi.

    5
  52. Katherine6956
    17 reviews

    Skin very moisture

    5 out of 5, reviewed on May 16, 2018

    I have been used this baby oil make my skin moisture. I always put baby oil in my handbags as my important stuff to bring anywhere.

    5
  53. AmrinaCob23
    7 reviews

    My Go-to body moisturiser!

    5 out of 5, reviewed on May 6, 2018

    I have a fairly dry skin and using certain bath gels can make my skin really dry and it itches! So I use this baby oil as my saviour. I use them EVERY TIME after shower. And the best part of it is that it leaves this subtle fragrance to your skin that last longer that u think it would.

    5
  54. Syazwana51
    6 reviews

    Lembut dan menyegarkan

    5 out of 5, reviewed on May 3, 2018

    Saya biasa sapukan minyak ini semasa melakukan urutan lembut kepada bayi saya. Minyak ini sentiasa menjadi pilihan saya. Botolnya mempunyai pelbagai saiz dan senang dibawa. Sekiranya saya bercuti saya akan membawa botol yang bersaiz kecil.

    5
  55. ana_isma91
    3 reviews

    Help to keep warm and comfortable

    5 out of 5, reviewed on May 3, 2018

    I used this product on my baby since she has a dry skin. This product help to store the moisture and it keep her warm. She can’t stand the coldness, so I will massage her with this oil after bathing her. She will keep crying if I didn’t apply this oil. This oil will keep her warmth and comfortable.

    5
  56. nornazliana75
    5 reviews

    minyak pelbagai guna

    5 out of 5, reviewed on April 23, 2018

    saya menggunakan minyak ni sejak anak seorang sehingga anak ke 4 sebab minyak ni dapat menghindarkan kulit anak2 ana dari melecet di celah kelangkang mereka dan punggung mereka..lagi satu ia melembabkan kulit anak2 saya..i like sangat2 dengan adanya minyak johnsons ni

    5
  57. AsryMansor43
    5 reviews

    Minyak untuk urutan badan baby

    5 out of 5, reviewed on April 19, 2018

    Saya seringkali menggunakan minyak baby oil ini untuk baby saya apabila dia selesai mandi sebagai minyak urutan pada badan bayi saya.Johnsons baby oil ini dapat memberikan kelembapan dan mencegah daripada kulit baby menjadi kering..bau haruman yang wangi membuatkan baby segar dan selesa selepas diurut dengan baby oil ini..

    5
  58. Yumie222785
    6 reviews

    gentle with very light fragrance

    5 out of 5, reviewed on April 19, 2018

    This oil is perfect for little babies as its gentle with very light fragrance. It readily absorbs into the skin and dont leave any stickiness on the skin.gentle massage on babies skin leave their skin soft with a very sweet fragrance. I think Anyone can use it from little ones to young ones.

    5
  59. ermyzaerien01
    19 reviews

    Melembapkan kulit bayi

    5 out of 5, reviewed on April 18, 2018

    Anak-anak saya menggunakan Johnsons baby oil sejak dari anak pertama lagi hingga ke-3..minyak ini sangat bagus untuk memberi kelembapan pada kulit bayi dan untuk mencegah dari kulit menjadi kering.saya selalu menggunakannya pada baby saya selepas mandi untuk membuat urutan bayi untuk menyegarkan bayi dan membuatkan bayi lebih selesa dan sangat wangi..

    5
  60. norhayati17
    10 reviews

    Johnson Baby Oil Menyegarkan Kulit

    4 out of 5, reviewed on April 18, 2018

    Pertama kali menggunakan Johnson Baby Oil pada kulit terutama kulit kepala memberikan rasa kesegaran dan menghilangkan kegatalan pada kulit kepala saya. Saya pernah menggunakan johnson baby oil pada semua anak-anak saya untuk memberikan kulit yang lembut dan wangi pada mereka

    4
  61. Jasmine032181
    3 reviews

    Johnson’s Baby Oil - BEST oil Ever

    5 out of 5, reviewed on April 17, 2018

    This is the best oil I’ve ever used. I used this since i am young. When I was young, I apply it in the body. Now I apply it on my hair. Do not ask why, because it is good to my hair. Recommend this to everyone.

    5
  62. amandalee13
    5 reviews

    用了头发乌黑亮丽!

    4 out of 5, reviewed on April 15, 2018

    这油我超推荐因为自己宝宝小时候出生就开始用。宝宝不是用在皮肤喔!是用在头发,很多人好奇问我为什么搽在头发,我说你看我宝宝美丽的一头乌黑头发就明白了,超推荐大家用这个baby oil 来给宝宝搽在头发喔!

    4
    1
  63. CHIAGHEE51
    3 reviews

    nice item

    5 out of 5, reviewed on April 14, 2018

    超推荐这个产品!尤其是涂在女儿身上,由于长期待在冷气房里,好用皮肤不会干。

    5
  64. totorophing83
    3 reviews

    很适用

    5 out of 5, reviewed on April 14, 2018

    很棒的产品!尤其用来清洗耳朵,鼻子。香香的味道让女儿不会抗拒,每次都乖乖躺着让我轻易的清洗。

    5
  65. inshieda26
    3 reviews

    Good

    4 out of 5, reviewed on April 13, 2018

    Good for baby hair & skin

    4
  66. Put3yash76
    6 reviews

    Wangi,licin dan sihat

    5 out of 5, reviewed on April 13, 2018

    Saya menggunakan baby oil ini untuk anak saya sebab ia meyihatkn lagi rambut anak saya. Sebelum ini anak saya mengalami kerak kepala. Selepas saya taruk baby oi ini. Kulit kepala yang bekerak mula kembang hanya beberapa minit dan saya hanya perlu mengikisnya waktu mandi. Sekarang kepala anak saya sihat seperti biasa.

    5
  67. Miracle40
    3 reviews

    从出生到现在都适用的油

    5 out of 5, reviewed on April 8, 2018

    宝宝出生后,我就用这牌子的婴儿油来帮宝宝按摩,按摩后,宝宝的皮肤也不会干燥,皮肤滋润柔滑。另外,在宝宝洗澡前滴一滴去肚脐眼,可预防在洗澡时,水进入肚脐眼,造成潮湿。我也用这婴儿油来卸妆,非常好用。用来搽在头发,也很好用。

    5
  68. YEANLOW95
    3 reviews

    干燥肌肤之亲

    4 out of 5, reviewed on April 3, 2018

    这是我一直以来都在用的婴儿油,超好用!尤其是干燥肌肤,每当我皮肤出现干燥问题我都会用。超棒棒的

    4
  69. Sally Lim92
    3 reviews

    很好用

    5 out of 5, reviewed on April 2, 2018

    这个牌子很好用,我全家都在用,不会很油,而且也不会粘手哦

    5
  70. edz134
    9 reviews

    baby oil

    5 out of 5, reviewed on March 16, 2018

    minyak pelbagai guna

    5
  71. Siti Zurida
    3 reviews

    Penggunaan harian supaya anak kacak bergaya

    5 out of 5, reviewed on March 14, 2018

    Bukan hanya digunakan di bahagian badan, anak saya juga gunakannya di kepala setiap hari sebelum ke sekolah.. Dari jauh, nampak kemas je dan baunya juga harum

    5
  72. AieenDeen28
    900 reviews

    Sesuai untuk dijadikan minyak urutan bayi

    5 out of 5, reviewed on March 6, 2018

    Sy dah guna Minyak bayi johnson’s baby ni sejak lahirkan ank pertama hingga kini.Malah seluruh ahli keluarga sy mnggunakan minyak ni.Bagus sgt utk kulit bayi krn ia membantu melembutkan kulit bayi yg kering tanpa meninggalkan sebarang iritasi.Sesuai dijadikan minyak urutan bayi.Boleh juga guna utk rambut,ia membantu mnjadikan rambut lebih mudah diurus dan berkilat.Bau minyak ni pun wangi,bau seperti bayi.Mmg sgt bnyak kegunaannya.Harga pun berbaloi dibeli & mudah didapati di kebanyakkan kedai2.

    5
  73. Bnatasha Maspajati
    1 reviews

    Great!

    5 out of 5, reviewed on March 5, 2018

    johnson baby ni jenama yang sangat terkenal dan sangat banyak penggunanya. bukan kerana jenama tetapi kerana kebaikan kepada bayi dan orang dewasa juga memakainya. selain wangi, produk ini juga mampu menjadikan kulit kita lembut selembut bayi. saya masih menggunakannya.

    5
  74. Afiza_Rahim60
    349 reviews

    Johnson’s® Baby Oil

    5 out of 5, reviewed on March 5, 2018

    Johnson’s baby oil sangat sesuai untuk kami sekeluarga kerana sapuan lembut pada tapak tangan dan kulit sangat serasi dengan saya.Antara jenama yang sangat dipercayai sejak bertahun tahun lamanya.Minyak Johnson’s ini Saya akan sapu di rambut dan badan selepas mandi.Baunya yang asli dan tidak terlalu kuat menjadikan minyak ini sesuai dibuat urutan untuk baby dan kulit yang bersih.Harga berpatutan dan mudah didapati di pasaraya berdekatan.

    5
  75. Afiza_Rahim60
    349 reviews

    Johnson’s® Baby Oil

    5 out of 5, reviewed on February 20, 2018

    Saya menggunakan johnson baby oil untuk memberi kelembutan pada tumit kaki saya yang merekah untuk kesan bau wangi apabila saya keluar rumah.Baunya wangi dan tidak berbau ubat bila saya sapukan pada kulit sewaktu keluar dari rumah menguruskan kerja seharian.Johnson’s® Baby Oil saya hadiahkan pada anak sedara untuk melebatkan dan menghitamkan rambut bayi untuk tumbesaran yang baik.Harga berpatutan dan mampu milik.Satu rumah satu botol wajib ada.Mudah disimpan dalam beg dan dibawa ke mana mana,

    5
  76. farif89
    3 reviews

    Sejak turun temurun

    5 out of 5, reviewed on February 20, 2018

    Sejak dulu lagi, kami sekeluarga telah menggunakan produk ini, iaitu Johnson’s Baby Oil. Adik beradik saya ada 4 orang kesemuanya dan kesemuanya telah menggunkan produk ini sejak kecil lagi sehingga sekarang walaupun ada di kalangan kami yang berusia 22 tahun. Kami masih menggunakan produk ini kerana ia mampu digunakan bukan sahaja untuk memberi kelembapan pada kulit malah mampu digunakan untuk menghilangkan daki di seluruh anggota badan seperti pusat, telinga dan lain-lain.

    5
  77. Nicko Ekyn
    9 reviews

    Serbaguna

    5 out of 5, reviewed on February 13, 2018

    Saya telah menggunakan baby oil ini sejak anak saya yang pertama lagi dari mula lahir untuk menghilangkan daki di kulit kepalanya sehingga ke seluruh badan semasa saya membuat urutan ransangan kepada bayi saya. Memang serbaguna dan bau yang menyenangkan.

    5
  78. nadjwa51
    30 reviews

    the best babyoil for my baby

    5 out of 5, reviewed on February 12, 2018

    saya menggunakan babyoil untuk anak sy sejak lahir sehingga sekarang umur 4bulan..kulit anak saya sentiasa lembab & lembut..tiada kemerahan di leher anak saya walaupun anak saya mempunyai double chin.. tenkiu johsons babyoil

    5
  79. ayuelieyza17
    11 reviews

    mengekalkan rambut bayi sentiasa sihat

    5 out of 5, reviewed on February 11, 2018

    saya sangat mengesyorkan johnsons baby oil ini kerana ia sangat bagus dan dapat mengekalkan rambut bayi sentiasa sihat serta lembut. saya juga sering menggunakan baby oil ini untuk melakukan urutan pada bayi. saya sangat suka baby oil johnsons kerana ia tidak terlalu berminyak dan melekat di tangan

    5
  80. WanUmie75
    21 reviews

    Nice

    4 out of 5, reviewed on February 9, 2018

    I used Johnson baby oil on my must and also for my baby. It’s great as to ensure the supple skin and prevent the dryness. But somehow my hands getting oily after apply the Johnson oil. Even after washes, my hands still oils and it’s little bit for improvement I guess. Overall, I love it!

    4
  81. Michelle8702
    6 reviews

    Useful

    5 out of 5, reviewed on February 7, 2018

    I use this to remove my make up and apply on my hair also

    5
  82. musera76
    12 reviews

    sesuai dgn kulit bayi

    5 out of 5, reviewed on February 5, 2018

    oil ni wangi..best utk digunakan pada kulit bayi

    5
  83. Adia Unnie
    9 reviews

    Sesuai untuk rambut kusut dan kering

    5 out of 5, reviewed on February 2, 2018

    Salam sejahtera. Saya menggunakan baby Johnson’s oil in untuk rambut Saya yang sentiasa kusut dan kering terutamanya selepas shampoo rambut. Caranya cuma titiskan di tangan Dan lumurkan di rambut. Lakukan setiap 3 Hari sekali sahaja kerana rambut and akan tetap lembut dan lurus selepas 3 Hari anda gunakannya. Saya sangat berpuas Hati dengan produk ini kerana kualiti dan harganya sangat berbaloi serta mudah dibeli di mana2

    5
  84. Noor Azhar
    72 reviews

    Johnson's Baby Oil

    5 out of 5, reviewed on January 24, 2018

    I always used Johnson’s Baby Oil to moisturize my baby skin especially after giving her bath and before her sleep. Having a dry and flaky skin make her feel itchiness and uncomfortable, thus I always massage her with this oil to keep her calm. In fact, I also used this oil for my dry spots such as knees and elbow; and to keep my kid’s hair manageable.

    5
  85. Fatehah18
    3 reviews

    SANGAT BAGUS UNTUK SEMUA PERINGKAT USIA

    5 out of 5, reviewed on January 22, 2018

    Saya dan keluarga sangat kagum dan suka dengan johnson’s baby oil, seluruh keluarga kami menggunakannya sejak dulu sehingga sekarang masih setia dengan johnson’s baby oil. Bukan sahaja pada bayi, ibu, bapa, atuk, nenek jugaenggunakannya kerana ianya sungguh lembap, mudah menyerap ke kulit dan tidak melekit. Bagus untuk kulit kering, untuk menenangkan bayi serta rambut lebih terurus dan lembut apabila menggunakannya..ia juga berkesan untuk menanggalkan getah sama ada getah cempedak atau apa jua jenis getah yang terkena tangan atau pakaian. Kami sekeluarga sangat sayang dan sukakan johnson’s baby oil ini kerana ia pelbagai guna..dan ianya akan sentiasa berada di samping kami sekeluarga…?????

    5
  86. Nona Ana Herman
    4 reviews

    HARUMAN KEKAL LAMA

    5 out of 5, reviewed on January 17, 2018

    Saya menggunakan minyak baby johnson semenjak saya di berada di sekolah menengah. Saya sukakan baunya yg tahan lama pada rambut juga mampu menanggalkan kulit kering pada siku dan lutut. Saya juga menggunakan minyak ini untuk rambut anak2 saya dan saya sukakan harumannya yang kekal lama pada mereka. Sehingga kini saya masih menggunakannya.

    5
  87. Nur Rokman
    3 reviews

    Rambut lembut dan terurus

    4 out of 5, reviewed on January 14, 2018

    Sy guna minyak johnson\’s ni sejak kecik lg. Suka sangat sebab rambut lebih lembut dan terurus. Bye2 rambut kusut. Kulit kepala pun serasi dengan minyak ni. Sesuai untuk baby dan seluruh ahli keluarga. Tidak terlalu berminyak dan selesa sangat.

    4
  88. WanUmie75
    21 reviews

    Work well on dry skin!

    5 out of 5, reviewed on January 13, 2018

    I’m using Johnson & Johnson Baby Oil for me and my baby. It helps me to prevent dry skin especially on my elbow and knees. My always beauty regime for a healthy hairs too! No more frizzy hair and easy to manage. Recommended to all as it can be use multipurpose!

    5
  89. Hana50
    3 reviews

    Great baby oil...

    5 out of 5, reviewed on January 13, 2018

    I love to used this baby oil since it is suitable for baby also adults.. I used it during my pregnancy.. This oil became my skin moisturizer.. Soon,i’ll use this oil with my baby too..

    5
  90. ameera72
    3 reviews

    kerak kepala bayi da pun hilang

    5 out of 5, reviewed on January 13, 2018

    saya amat menyukai minyak ini kerana ia sangat la wangi. Rambut bayi saya sentiasa wangi dan lembut. Ia juga boleh digunakan seluruh badan sebagai losyen. Kulit tampil halus dan bersih. Pada ibu diluar sana selamat mencuba 😉

    5
  91. virgiecpl15
    4 reviews

    Good for massage

    4 out of 5, reviewed on January 11, 2018

    I use this baby oil to help my baby massage everynight. And he enjoy the moment?

    4
  92. 没有 人
    15 reviews

    Good produc

    4 out of 5, reviewed on January 11, 2018

    This lotion I have been apply to my baby since his newborn, it helps to make my baby skin not appeared to be a dry skin and I even apply to myself like some certain body parts also , a product that is good to use with a big age variation.

    4
  93. syanaz12375
    3 reviews

    suitable for massage

    4 out of 5, reviewed on January 11, 2018

    I use it for my baby as the hair oil after bath. Sometime i use it to massage my baby too. It nice ad smooth for massaging.

    4
  94. mommacare72
    3 reviews

    multiuse.

    4 out of 5, reviewed on January 10, 2018

    It either can be applied on skin or hair. it is very useful since it keeps baby skin moisture all time. but when it too much, its too oily and I think the baby not feeling comfortable. so just applied it in a small amount. than using as my baby oil. it can be used as my make up remover too. We share it together. and I love it hahaha

    4
  95. Harraz Qarizh
    4 reviews

    Minyak seisi keluarga

    5 out of 5, reviewed on January 10, 2018

    Minyak yg sangat luar biasa !

    5
  96. letchumy36
    3 reviews

    Baby Oil

    4 out of 5, reviewed on January 10, 2018

    Is very good for baby massage

    4
  97. emmaabaziz86
    3 reviews

    very good

    4 out of 5, reviewed on January 9, 2018

    my baby skin soft and smooth when apply this.very like it

    4
  98. christineling96
    3 reviews

    baby oil

    5 out of 5, reviewed on January 9, 2018

    i like this baby oil
    can use in hair and face and body

    5
  99. Shahrul64
    164 reviews

    Melembabkan kulit bayi

    4 out of 5, reviewed on December 13, 2017

    Minyak johnson’s baby ini amat sesuai untuk kulit bayi. Melembabkan dan melembutkan kulit. Bau nya juga harum. Dapat mengelakkan kulit bayi dari kering. Meninggalkan bau yang harum. Hanya sedikit penggunaan sahaja. Sesuai juga di guanakan di bahagian pampers untuk mengelakkan kulit bayi melecet. Boleh di jadikan minyak rambut.

    4
  100. Mimihamizah79
    22 reviews

    Johnsons baby oil

    5 out of 5, reviewed on December 2, 2017

    This oil is perfect for little babies as its gentle with very light fragrance. It readily absorbs into the skin and dont leave any stickiness on the skin.gentle massage on babies skin leave their skin soft with a very sweet fragrance. I think Anyone can use it from little ones to young ones.

    5
  101. Zuraidah Makmor
    7 reviews

    Johnsons baby oil

    5 out of 5, reviewed on December 1, 2017

    Dari anak first sampai yg ke empat mmg sy akan gunakan minyak ni utk rambut,kerak kepala,membuang daki,kadang sy akan sapukan keseluruh badan anak…johnson baby membuatkan kulit anak sy lembut di sentuh dan menganjalkan kulit anak2 sy

    5
  102. Nur Arina
    812 reviews

    Sangat bagus

    4 out of 5, reviewed on November 17, 2017

    Minyak johnson ni biasanya saya akan gunakan pada rambut anak saya dan membersihkan daki / kotoran. Memang elok dan menyihatkan rambut. Saya suka jadikan sebagai minyak rambut sebab ianya tidak terlalu-terlalu berminyak yang boleh menyebabkan melekit pada tapak tangan

    4
  103. Aishah Norjamaeyah
    88 reviews

    Banyak kegunaannya

    5 out of 5, reviewed on October 31, 2017

    Saya sentiasa pakai minyak baby ni bukan hanya untuk anak malah saya sendiri menggunakannya. Membantu melembabkan kulit. Bila kulit saya kering saya sapu minyak bayi ni. Saya juga menyapunya di bahagian rambut untuk mencantikkan rambut saya. Kini saya dan anak juga berkongsi produk yang sama. Memang bagus.

    5
  104. Aishah Norjamaeyah
    88 reviews

    Banyak kegunaannya

    5 out of 5, reviewed on October 31, 2017

    Saya sentiasa pakai minyak baby ni bukan hanya untuk anak malah saya sendiri menggunakannya. Membantu melembutkan kulit. Bila kulit saya kering saya sapu minyak bayi ni. Saya juga menyapunya di bahagian rambut. Kini saya dan anak juga berkongsi produk yang sama. Memang bagus.

    5
  105. Watie19
    1 reviews

    Minyak Terbaik untuk Bayi

    5 out of 5, reviewed on October 26, 2017

    Anak saya ada masalah rambut yang nipis. Setelah saya mengamalkan melumur minyak ni ke kepala bayi saya setakat ini rambutnya tumbuh makin lebat. Saya suka minyak ni sebab sangat sesuai untuk bayi yg kurang rambut atau masalah kulit kering juga boleh diatasi. Terima kasih

    5
  106. cpyn18
    235 reviews

    Keep my baby skin hydrated

    4 out of 5, reviewed on October 26, 2017

    Johnson Baby Oil is good for baby skin and keep their skin hydrated. I applied the oil on my baby’s body after shower. His skin is soft and gentle after applied it. No more skin dryness after using it. It is not greasy and it can be absorbed into the skin perfectly.

    4
  107. Jayalakshmi Jaya
    102 reviews

    Super Johnson’s® Baby Oil

    5 out of 5, reviewed on October 25, 2017

    Johnson’s® Baby Oil is really good for the skin especially for the baby as it is very mild and does not irritate the skin. The oil absorbs quickly into the skin leaving the skin super soft and smooth. Sometimes I also use the oil on my skin as it moisturise my skin too. Besides that, it helps to make the baby hair thick and grow healthy. The price also reasonable and worth to purchase.

    5
  108. hatihijau19
    1 reviews

    kebaikan minyak johnson's baby

    5 out of 5, reviewed on October 25, 2017

    Ingatkan minyak ini hanya untuk baby, tapi saya juga menggunakannya… saya gunakan dibahagian buku lali dan juga tumit kaki saya dengan menyapu dan mengurut sedikit menggunakan minyak johnson’s baby… dan hasilnya sangat menggembirakan saya.

    5
  109. Adilla Dilla
    63 reviews

    Johnsons baby oil Pelbagai Guna

    5 out of 5, reviewed on October 25, 2017

    Masa awal-awal dulu saya hanya guna baby oil ini untuk rambut anak serta untuk mengurut badan bayi saya sahaja.Tetapi sekarang,bukan hanyauntuk rambut serta untuk urutan malahan saya juga gunakannya untuk merawat bibir saya yang agak kering,merawat tumit kaki yang merekah serta untukmembersihkan kesan mekap diwajah saya.Sangat berbaloi untuk memiliki baby oil ini kerana bukan sahaja hanya baby serta kanak-kana yang boleh guna malahan juga sesuai untuk kegunaan orang tua.Harga memang murah.

    5
  110. Aikoaiko25
    1053 reviews

    I love that it doesn't have a strong smell, and the oil formula is not very thick.

    4 out of 5, reviewed on October 23, 2017

    I use baby oil for cleaning my baby’s ear or doing a quick clean of her face neck and body. I love that it doesn’t have a strong smell, and the oil formula is not very thick.

    4
  111. noorazri07
    194 reviews

    Johnson Baby Oil

    4 out of 5, reviewed on October 18, 2017

    Minyak Johnson saya gunakan untuk anak anak saya semasa mereka masih kecil.Saya gunakan untuk rambut,serta urutan pada badan mereka.Jenama yang dipercayai dengan harga yang berpatutan

    4
  112. Fieza Maulanah
    161 reviews

    Sesuai untuk seisi keluarga

    5 out of 5, reviewed on October 18, 2017

    Johnson’s baby oil ini sangat sesuai digunakan untuk seisi keluarga. Saya menggunakan baby oil ini untuk melembutkan rambut anak-anak kerana ia mampu melembutkan rambut anak saya yang sedikit kasar, selain daripada itu saya juga menggunakan untuk saya sendiri samada untuk rambut, tangan dan kaki saya dan ianya mampu melembutkannya.

    5
  113. NINA9015
    9 reviews

    Review

    5 out of 5, reviewed on October 14, 2017

    I like to use johnson oil

    5
  114. NurulDeng08
    470 reviews

    Banyak kegunaan utk seisi keluarga

    5 out of 5, reviewed on October 13, 2017

    Minyak bayi johson baby ni boleh digunakan oleh semua peringkat umur.Selain gunakannya pada anak,saya sendiri mngunakan minyak ni.Sapukan pada rambut utk rambut yg lembut licin.Saya juga gunakan minyak ni pada kulit saya yg kering,mmg melembutkan kulit dgn serta merta.Selain itu,minyak juga boleh digunakan utk mnanggalkan make up seperti maskara.Terlalu banyak kegunaanya utk seisi keluarga saya.Semestinya sgt berbaloi utk dibeli,harganya pun murah & berpatutan.

    5
  115. emilliakamarlis62
    197 reviews

    Bagus untuk rambut

    0 out of 5, reviewed on October 12, 2017

    Saya menggunakan Johnson’s Baby Oil untuk rambut bayi saya. Semasa bayi masih dalam pantang, kepala bayi biasanya ada sedikit kerak. Jadi, untuk menanggalkannya, saya lumurkan sedikit baby oil ini pada tapak tangan dan menyapu sekeliling kepala yang mempunyai kerak. Setelah beberapa ketika, kerak itu menjadi lembut dan saya hanya perlu menyikat sedikit rambut bayi untuk membuang daki kerak tersebut. Harganya untuk botol kecil pun murah, dalam RM3.80 sahaja.

    0
  116. Anelia23
    137 reviews

    Good oil for my baby

    5 out of 5, reviewed on October 11, 2017

    This is my goddess oil ever. I love the scent and the texture. Everyday I put it on my baby hair. Her hair become smooth, long, healthy and shiny. I love to kiss her with this scent.

    Not only for hair, after bath I will put this oil all around her body to make her skin smooth and gentle. Don’t put much or else it will become to oily. Just take a small amount and rub all over the body. Do it consistently and baby skin will keep smooth and tender.

    The packaging is ok. But when hand got oily a little hard to open the cover.

    5
  117. Afiza_Rahim60
    349 reviews

    Johnson’s® Baby Oil

    5 out of 5, reviewed on October 6, 2017

    Saya menggunakan johnson baby oil bagi melebatkan dan menghitamkan rambut bayi dan juga kegunaan saya sendiri..Selain itu, saya juga menggunakan utk membuang kerak2 di pusat bayi..Memang berkesan..Harga juga sangat berpatutan..Bau wangi tenang jiwa 🙂

    5
  118. Bella Anies
    18 reviews

    Not just for the baby!

    5 out of 5, reviewed on October 6, 2017

    I’ve started using Johnson’s Baby Oil even when I’m not yet married. It has many use and one that easy to carry. I use it to remove my make up and to clean a stubborn stain. Yup, it can do even that. Never thought that it could be very useful rather than keeping our (my kids and I) skins moisture all day.

    5
  119. Nor Othman
    1343 reviews

    Use it every day

    5 out of 5, reviewed on October 6, 2017

    This is one of those products I always keep in the shower, and apply to my skin after cleansing and/or shaving – BEFORE drying off. Used in this way, it’s never greasy and keeps my skin from getting too dry. Nice scent. I usually stick with the name brand Johnson’s because the store brands never seem to have the squirt top dispenser on them.

    5
  120. amadzamani95
    8 reviews

    1001 kegunaan

    5 out of 5, reviewed on October 5, 2017

    Saya guna untuk rambut anak. Memang cantil, lembut, berkilat dan rambut lebat. Saya juga guna masa cuci telinga anak. Kotoran degil kat telinga senang keluar bila sapu guna baby oil ni.. Saya juga guna untuk kulit kering saya..

    Kadang bila kulit tangan terasa kasar, terus saya ambil oil ni dan gosol pada tapak tangan. Baru rasa selesa dan lembut..

    Bau mingak ni memang lembut dan wangi sangat. Ni minyak turun temurun family kami dari dulu. Saya masa bayi pun mak saya guna minyak ni..

    5
  121. Fong Fong
    318 reviews

    Johnson’s® Baby Oil

    4 out of 5, reviewed on October 2, 2017

    I truly love this Johnson’s® Baby Oil. I pop a bit in the bath and use it on dry skin, there are so many uses for it as well as for baby. It leaves my skin soft and smell good. Its great for a massage and great for giving bub a massage also

    4
  122. nadnaz02
    43 reviews

    Melebatkan rambut

    5 out of 5, reviewed on September 29, 2017

    Saya memang pakai johnson baby oil sejak baby lagi untuk melebatkan rambut..malah, sekarang saya dah ada 2 anak, saya jadikan johson baby oil sebagai minyak rambut diaorg..sangat terbukti keberkesanannya.

    5
  123. rosnah07
    177 reviews

    HEBAT

    5 out of 5, reviewed on September 28, 2017

    Keluarga saya suka sangat guna johnsons baby oil dari Saya kecil lagi.bau yang lembut dan sedap sesuai untuk semua golongan.yang paling bagus sekali minyak ini tidak meninggalkan kesan minyak yang lama cepat kering dari tangan.rambut sentiasa lembab dan sihat.

    5
  124. 溦溦 林
    473 reviews

    keep your skin soft and moisturizer

    4 out of 5, reviewed on September 23, 2017

    The best way to keep your skin soft and moisturizer,This is great for using to help get a tan without getting burnt. Also helps on babies when they get dry skin on their head.

    4
  125. AieenDeen28
    900 reviews

    Memelihara kelembapan kulit bayi

    5 out of 5, reviewed on September 13, 2017

    Sy mmg pengguna setia minyak baby Johnson ni..sngat lembut pada permukaan kulit bayi..ia melembutkan & memelihara kelembapan kulit bayi..minyak ini juga cepat menyerap,sesuia digunakan utk urutan bayi..Bau juga sangat wangi

    5
  126. love it!

    5 out of 5, reviewed on September 13, 2017

    really love to use it, suit for nb, i use for my baby hair, really soft.

    5
  127. ainie67
    68 reviews

    sangat berguna

    5 out of 5, reviewed on September 6, 2017

    johnson baby oil sangat berguna untuk bayi sehinggalah org dewasa. pelbagai kegunaan untuk kulit,rambut dan badan.ia melembabkan kulit dan melebatkan rambut bayi.baunya pun wangi.

    5
  128. Kaushelia Shelia
    365 reviews

    Smooth baby skin.

    5 out of 5, reviewed on August 26, 2017

    Use the Johnson’s® Baby Oil as it makes the skin of the baby soft and smooth always. It can removes the dirt especially around the ears without any irritation which is safe to use anytime. It does not contain any chemicals and very mild to use it on baby’s skin. The oil also absorbs quickly into the skin. At the same time it can be used for the hair as it helps to make the baby’s hair thicker and soft too. The oil is not greasy and sticky which I feel so nice to use it for baby. The packaging of the Johnson’s® Baby Oil bottle is very nice and convenient to use it anytime. The oil easily absorb into the skin. The price also very reasonable and highly recommend as it is a good choice for baby.

    5
  129. Pivoine8658
    32 reviews

    Johnson’s Baby Oil

    4 out of 5, reviewed on August 23, 2017

    This oil is not only for infants but also good to use for adult too. I use to use this baby oil to clean my ear, apply to my stretch marks while I’m pregnant and also for my kids apply when they are baby.

    4
  130. Cabana90
    12 reviews

    I love Johson's Baby for my daughter

    5 out of 5, reviewed on August 20, 2017

    My daughter tidur dengan nyenyaknya selepas menyapukan dia dengan Johson’s Baby Oil ni

    #Johson’sBaby

    5
    1
  131. HaizanRaz
    112 reviews

    Sebaguna!

    5 out of 5, reviewed on August 18, 2017

    Saya sapukan baby oil pada rambut anak saya setiap hari selepas mandi..Rambutnya menjadi lembut dan senang disikat..Selain itu baby oil johnson ini juga dapat menghilangkan kotoran atau daki pada badan..Memang sangat berkesan..

    5
  132. stepsoh26
    65 reviews

    Oily

    3 out of 5, reviewed on August 18, 2017

    Johnson baby oil leaving my baby’s skin soft and smooth. It is clinically proven to help prevent excess moisture loss. This gentle oil is also easy to spread, so it’s great for baby massage.But it is not suitable for daily use, a bit too oily !

    3
  133. leekahseng12
    323 reviews

    too oily

    3 out of 5, reviewed on August 18, 2017

    this lotion oil is really oily, i don’t know where should i apply for my baby so i apply some on his hair when he is newborn.
    sometimes i use for my dry lips too!

    3
  134. Syera Syera
    137 reviews

    Classsic choice

    5 out of 5, reviewed on August 17, 2017

    It wouldn’t be around for so long if it isn’t effective. Aside from using it for my darling’s dry scalp and feet, I also use it for other home use. I use it for dry patches on the skin and works wonders in moisturizing the dry spots. The smell is mild enough and won’t bother those sensitive to perfumes. The oil is not too dense to cause severe oiliness as it is very light to the skin. Just apply a few drops and it will do wonders to dry skin.

    5
  135. RazaMat194
    30 reviews

    Baby oil serbaguna

    4 out of 5, reviewed on August 17, 2017

    Selain saya gunakan pada badan dan rambut anak,saya juga gunakan sebagai penanggal makeup..kesan kotoran mudah hilang dan kulit juga menjadi lembut..Dapat juga menanggalkan kesan2 daki di di lengan dan telinga..

    4
  136. LyaAkif
    11 reviews

    Sejak kecil gunakan Johnson’s® Baby Oil

    5 out of 5, reviewed on August 16, 2017

    Johnson’s® Baby Oil adalah minyak yang saya gunakan untuk rambut anak anak saya. Dengan bau harum memikat pastinya anak anak suka. Anak anak saya suka akan Johnson’s® Baby Oil kerana kulit kepala mereka lebih segar dan rambut berkilat cantik menawan. Mereka yang selalu masukkan Johnson’s® Baby Oil saat membeli belah dipasaraya. Jadi saya tak pernah lupa untuk membeli Johnson’s® Baby Oil setiap hujung bulan.

    5
  137. cikbunga49
    660 reviews

    jadikan minyak rambut

    4 out of 5, reviewed on August 15, 2017

    minyak baby jenama johson ini saya gunakan sebagai minyak rambut. selain bau yang wangi,tekstur tidak melekit membuat saya selesa menggunakannya.

    4
  138. Stevenphuah04
    34 reviews

    Johnson’s® Baby Oil: use this since young!

    5 out of 5, reviewed on August 14, 2017

    I’m using Johnson’s baby oil since I’m young. I apply baby oil on my hair as moisturizer. It make my hair more healthier and shining. And sometimes my girlfriend use this as make up remover. Johnson’s® Baby Oil is not only for baby, is for all in the family.

    5
  139. Kellychan21
    502 reviews

    it keeps my baby's skin gentle and moisture always

    3 out of 5, reviewed on August 12, 2017

    I apply this baby oil on my baby’s skin after his shower time. It makes his skin soft and moisture. It prevent his skin from dryness. It is good to use if your baby has dry skin/ peeling skin.

    3
  140. Niki Tay
    996 reviews

    Johnson’s® Baby Oil

    4 out of 5, reviewed on August 9, 2017

    Great for baby massage and parent-baby bonding, sometime i also will use by myself for my skin no so dry~

    4
  141. Azyan12580
    55 reviews

    PELBAGAI GUNA

    5 out of 5, reviewed on August 7, 2017

    JOHNSON BABY OIL ADALAH PRODUK PELBAGAI GUNA. SAYA TELAH MENGGUNAKAN MINYAK INI SELAMA 2 TAHUN SEMENJAL KELAHIRAN BABY SAYA. BOLEH DIGUNAKAN SEBAGAI MINYAK RAMBUT DAN MINYAK URUT UNTUK BABY TIDO LEBIH LENA. APABILA ANAK SAYA SELESEMA DAN BATUK SAYA MENGGUNAKAN JOHNSON ABBY OIL DITAMBAH DENGAN BAWANG PUTIH YANG TELAH DIBAKAR DAN DISAPU PADA TAPAK KAKI DAN DADA ANAK, MEMAMNG BERKESAN DALAM MENGURANGKAN SELSEMA DAN BATUK BABY.

    5
  142. shahril7956
    112 reviews

    Lembutkan lutut anak yang kasar akibat merangkak.

    4 out of 5, reviewed on August 6, 2017

    Isteri saya sentiasa menyapu baby oil pd lutut anak saya yg suka merangkak. Hasilnya, tumit tidak kering, tidak hitam & lembap sentiasa.

    4
  143. Anggun2876
    5 reviews

    Johnson baby oil

    3 out of 5, reviewed on August 2, 2017

    Johnson’s baby oil ni sesuai untuk kami sekeluarga kerana ianya jenama yang sangat dipercayai sejak bertahun tahun lamanya. Minyak Johnson’s ini Saya akan sapu di rambut dan kulit anak saya selepas mandi. Baunya yang asli dan tidak terlalu kuat menjadikan minyak ini sesuai dibuat urutan untuk baby saya.

    3
  144. Shaneeya Mos
    42 reviews

    Good baby oil

    5 out of 5, reviewed on August 2, 2017

    I been using it since I’m child for my skin dryness and hair….its keep my skin so moist and my hair look so shining and black..now I’m using for my girl too.

    5
  145. muslimahamami01
    10 reviews

    Pilihan terbaik

    4 out of 5, reviewed on August 2, 2017

    Disamping digunakan pada kulit, ia juga bagus utk rambut si manja

    4
  146. jet68
    75 reviews

    multipurpose

    5 out of 5, reviewed on July 28, 2017

    i buy this for my baby. There are times when I ran out of make up remover, I will use this to remove my make up and it is quite effective. Sometimes I also use it for my hair.

    5
  147. sallyinlee93
    1006 reviews

    too Oily

    2 out of 5, reviewed on July 24, 2017

    I have bought this for my baby when he is newborn. This lotion is oil base and it quite hard to absorb into baby skin.
    So, i apply it on his hair =)

    2
  148. NURELINA89
    173 reviews

    Melebatkan dan menghitamkan rambut

    4 out of 5, reviewed on July 17, 2017

    Saya menggunakan johnson baby oil utk melebatkan dan menghitamkan rambut bayi saya..Selain itu, saya juga menggunakan utk membuang kerak2 di pusat bayi..Memang berkesan..Harga juga sangat berpatutan..

    4
  149. Gee Gee
    319 reviews

    untuk mencuci sesetengah bahagian badan

    4 out of 5, reviewed on July 11, 2017

    saya menggunakan johnsons baby oil utk mencuci sesetengah bahagian badan bayi saya seperti telinga dan pusat..saya juga gunkan utk rambut bayi saya

    4
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...