Ayam Brand Coconut Milk

Product Details

  • As good as fresh
  • Contain NO preservative, NO coloring, and NO flavoring

Coconut milk is natural anti-bacterial and anti-viral food product.  Approximately 66% of the fatty acid in coconut fat is lauric acid, medium fatty acid (MCFA). They do not have negative effect on cholesterol and help to lower the risk of heart disease. It is primarily due to MCFA in coconut oil that makes it so special and so beneficial. UHT (Ultra High Temperature) technology ensures that the product is hygienic and fresh with long shelf life. With UHT technology there is no need for preservatives.

  1. Avatar

    Chrisandra73
    9 reviews

    When you run out of fresh coconut~

    5 out of 5, reviewed on November 28, 2018

    When u are cooking, maybe curry, rendang, whatever dish which need coconut, this ingredient is quite handy when u ran out of fresh coconut,the taste is not bad also. Plus can easily be bought anywhere~

    5
  2. Avatar

    Hbanu25
    5 reviews

    Original

    4 out of 5, reviewed on November 24, 2018

    Ayam Brand has always been my choice as it’s also my mum n in law choice. I had used Ayam Brand Santan for cooking and also for local Kueh… fr me it taste original as per original Santan. I will always use Ayam Brand

    4
  3. Avatar

    Hbanu25
    5 reviews

    Ori

    4 out of 5, reviewed on November 24, 2018

    Ayam Brand has always been my choice as it’s also my mum n in law choice. I had used Ayam Brand Santan for cooking and also for local Kueh… fr me it taste original as per original Santan.

    4
  4. Muhammad Jr.
    4 reviews

    SANTAN SEGERA

    4 out of 5, reviewed on November 10, 2018

    sesuai menyedapkan makanan

    4
  5. Avatar

    yusnizamyusuf31
    3 reviews

    RASA SANTAN YANG SEBENAR

    4 out of 5, reviewed on November 8, 2018

    1 Jenama yang terkenal di malaysia kerana kualiti yang amat bagus…santan yang terasa sangat asli seperti santan yang bru di perah sesuai untuk di masak nasi lemak,kuih muih dan juga pencuci mulut.

    4
  6. Raihana Embong
    1 reviews

    Memang sedap buat Kari

    5 out of 5, reviewed on October 29, 2018

    Santan yang berjenama ini adalah pilihan utama saya dan keluarga saya. Mak mertua saya yang membuka kedai makan Tom Yam di Wangsa Melawati pun menggunakannya. Kepekatan santan ni memang likat, dan berlemak. Kalau masak kari, kurma dan juga walaupun Tom Yam pun kami hanya menggunakan santan ini!

    5
  7. Avatar

    Ammar32
    3 reviews

    Alamak santan dah habis!!!

    5 out of 5, reviewed on October 28, 2018

    Mak Saya lagi suka pakai santan perah sendiri dari santan kotak ni…tapi kalau terdesak sangat baru beli santan kotak…antara banyak2 brand santan kotak yg terdapat dipasaran,mak saya akan suruh beli santan kotak brand ayam ni…sebab rasa dia lebih kurang sama dgn rasa santan perah dan tahan lebih kalau simpan dalam peti ais…

    5
  8. Nazurah Kamaruddin
    3 reviews

    Sedap & patut cuba

    5 out of 5, reviewed on October 27, 2018

    Setiap kali beli barang dapur, pasti beli santan kotak ni. Santan pilihan utama setiap kali nak masak masakan lemak. Apa yang istimewa pasal santan ni ialah kita boleh sukat tahap mana yang kita nak & tahan lama di dalam peti sejuk selama seminggu selepas dibuka. Paling penting masakan berasas santan ni lambat basi dan senang untuk digunakan.

    5
  9. Avatar

    mrszati49
    2 reviews

    RUGI!

    4 out of 5, reviewed on October 22, 2018

    Rugi betul!
    Sangat rugi!

    Rugi betul jika tidak pernah mencuba produk berjenama Ayam Brand terutama santan Ayam Brand. Rasa lemak, rasa asli dan rasa kemewahan santan ada di dalam nya. Tidak perlu bersusah payah mengait kelapa untuk santannya. Hanya dapatkan santan Ayam Brand dengan harga yang sangat berpatutan! Dengan rasa asli santan membuatkan masakan bertambah sedap hingga menjilat jari! Masakan kari dan masak lemak anda pasti tidak mengecewakan!

    4
  10. Avatar

    Zuranok6926
    15 reviews

    Santan Ayam Brand

    5 out of 5, reviewed on October 21, 2018

    Santan ayam brand sangat sedap dan lazat untuk digunakan dalam bahan masakan.sesuai dimasak kari serta kuih muih.ianya tanpa pengawet dan sesuai untuk segala jenis masakan.cubalah hari ini.

    5
  11. Emma Zulkifli
    20 reviews

    PEKAT .. HARUM & CUKUP LEMAK

    5 out of 5, reviewed on October 17, 2018

    saya suka memasak gulai yang mempunyai keutamaan santan di dalamnya…. bila memasak nasi lemak memang sangat sesuai gunakan santan ayam brand ni .. rasa lemak yang cukup .. haruman yang harum dan pekat .. saya tak perlu gunakan berkotak2 santan .. cukup hanya sekotak .. dah lengkap hidangan saya … ❤ always believe in Ayam brands

    5
  12. Avatar

    norathirah19089342
    6 reviews

    Mudah

    5 out of 5, reviewed on October 17, 2018

    Disebabkan duduk di bandar.dan sampai rumah lewat.saya memilih untuk masak mengunakan santan kotak.untuk memudahkan saya memasak.dan semestinya menjadi pilihan ayam brand

    5
  13. Avatar

    nurunnajwa85
    3 reviews

    Santan simpan lama

    5 out of 5, reviewed on October 11, 2018

    Santan kotak ini memudahkan kerja para isteri dan ibu untuk memasak lauk pauk yang menggunakan santan tanpa perlu risau santan basi atau tiada santan untuk masak. Saya sendiri ada 5 stok santan ini dirumah, tak perlu cari santan segar untuk menu-menu kecemasan. Rasa dan hasil masakan yang sama dengan santan segar.

    5
  14. Avatar

    Hpadzil86
    3 reviews

    So good for masak lemak tempoyak

    5 out of 5, reviewed on October 1, 2018

    This product is a must to be in stock in the kitchen. Can use it anytime as long as it does not expired. Taste just like coconut milk perfect for masak lemak tempoyak or nasi lemak too. The whole family will love it so much with the touch of this product in the meals.

    5
  15. Avatar

    nadnad9686
    3 reviews

    Mum's choice of coconut milk

    5 out of 5, reviewed on September 26, 2018

    First of all, my mum love to used this coconut milk. This is due to this coconut milk free from cholestrol. As a mum. She must to make sure that she need to prepare and cook healthy food for their family. So this coconut milk is the best choice especially when they cook curry. The aroma is good and tasty. Thus coconut milk also is the alternative milk for the original coconut milk. We can get it easily just go to the gocery shop to buy this. This coconut milk is the first choice for my mum to cook. Last but not least, my mum always have their stock at home. She will buy a few and kept at home.

    5
  16. Avatar

    Lii23
    3 reviews

    Sedap

    4 out of 5, reviewed on September 18, 2018

    Sangat berlemak dan sedap digunakan

    4
  17. Avatar

    Mamyeski78
    6 reviews

    Stok Wajib ada di dapur!

    5 out of 5, reviewed on September 12, 2018

    Setiap kali berbelanja, santan kelapa Ayam Brand pasti jadi pilihan untuk di masukkan ke dalam troli. Rasanya yang lemak manis menjadikan menu sajian saya istimewa. Ia sangat membantu ketiga ‘emergency’ iaitu ketika tetamu bertandang ke rumah tanpa dirancang, kari & masakan lain menjadi sedap luar biasa!

    5
  18. Avatar

    Tashakamarudin03
    27 reviews

    Cepat dan mudah

    4 out of 5, reviewed on September 11, 2018

    Di tgh bandar, agak sukar mencari kelapa yang fresh maka sebagai ganti santan kelapa ayam brand membantu saya menyediakan juadah dirumah. Dari makanan berlauk sehingga ke dessert, santan kelapa ini diperlukan untuk makanan yang rasanya berlemak dan sedap.

    4
  19. Nur Abdullah Firus
    3 reviews

    Kandungan yang sangat berlemak.

    5 out of 5, reviewed on August 9, 2018

    Sangat lah mudah digunakan. Memang berlemak, sangat puas hati. Umpama santan yang segar diperah dari kelapa yang baru dimesin. Heee. I like it

    5
  20. Chee Ching Tan
    3 reviews

    少了他就感觉少了什么

    4 out of 5, reviewed on August 4, 2018

    这款ayam椰浆是我家每一次煮咖喱时必定会放的,因为少了他总觉得咖喱少了什么式的。他浓郁的椰浆总会让咖喱增色不少

    4
  21. Avatar

    yhlim041895
    22 reviews

    Taste like fresh coconut milk

    5 out of 5, reviewed on July 21, 2018

    It can be very difficult to find coconut milk if you are stay in the city. However, if these pasteurized coconut milk, you can conveniently grab it in any hypermarket and it tastes just like fresh coconut milk.

    5
  22. Avatar

    Munirah170578
    4 reviews

    Fast, delicious, easy

    5 out of 5, reviewed on June 1, 2018

    Living in a fast lane. Everything need to be done quickly. Having this ayam brand coconut milk in my kitchen always a good decision. Working mom from 9 to 5 always need me to think fast act fast cook fast. From curry, dessert, nasi lemak to almost every creamy dish, ayam brand coconut milk never dissappoint me. Always a perfect choice.

    5
  23. Avatar

    cikwin79
    9 reviews

    Perfect

    5 out of 5, reviewed on May 27, 2018

    As a working mother you need to cook as fast as you can. So Ayam Brand coconut milk is the perfect ingredients in my kitchen. My kids will have their favourite dish anytime. The taste is good as a fresh coconut milk, ko doubt.

    5
  24. Hafiz Kamikazir
    3 reviews

    tok suka makan waktu hujan

    5 out of 5, reviewed on May 26, 2018

    tok suka pakai santan ni sebap mudah pastu murah berkualiti berkhasiat.tok suka makan masak lemak sebagai pilihan tok guna santan ni sebab pekat dan berlemak

    5
  25. Avatar

    nadya_isa52
    32 reviews

    Santan kelapanya pekat dan sedap!

    4 out of 5, reviewed on April 19, 2018

    Pilihan saya semestinya santan kelapa Ayam Brands. Santannya lebih pekat dan sedap membuatkan masakan saya lebih enak. Saya suka teksturnya dan memang mudah didapati di mana sahaja. Ayam brands juga jenama yang dipercayai kualitinya dan harganya juga berbaloi dengan rasa ?

    4
  26. Avatar

    mnurulh73
    3 reviews

    Suit for porridge

    4 out of 5, reviewed on April 15, 2018

    I love the flavour of the santan,the taste really suit when you cooked any porridge,corn porridge, pumpkin you name it.Even it’s delicious when you cook Nasi lemak.The price is affordable.Make all wife live easy.

    4
  27. Emma Zulkifli
    20 reviews

    PEKAT & JIMAT

    5 out of 5, reviewed on April 12, 2018

    saya selalu menggunakan santan ayam brand ni ketika memasak lauk pauk atau pun pelbagai anela bubur … santan nya pekat dan jimat untuk digunakan … sekotak boleh guna untul 2 kali masakan … sungguh tidak merugikan … saranan yang baik buat para penggemar memasak ..

    5
  28. Vickey Tiong
    6 reviews

    Coconut milk

    4 out of 5, reviewed on March 17, 2018

    I love to use ayam brand product… This coconut milk quite thick…. I always use it to cook chichken curry… one pack can use for 1kg chicken… sometimes, I also use it to make abc or some dessert…. This coconut milk so good.

    4
  29. Avatar

    Nidaazizan90
    3 reviews

    Ayam brand coconut milk

    5 out of 5, reviewed on March 16, 2018

    Saya suka gunakan ayam brand coconut milk dalam setiap masakan dan juga kuih seperti kuih bengkang. Rasa masakan saya seperti gulai mahupun rendang lebih sedap dan rasa berlemak. Ia juga memudahkan saya memasak. Masak rendang mengambil masa yang lama menggunakan coconut milk ayam brand ia akan naik pecah minyak bertambah sedap. Ketupat palas pun saya gunakan Aysm brand coconut milk. Rasa ketupat saya berlemak dan tahan lama. Tak kira apa juga masakan yang guna santan saya pasti gunakan Ayam brand coconut milk

    5
  30. Azrul Ibrahim
    3 reviews

    Sardin

    5 out of 5, reviewed on March 13, 2018

    Senang untuk masakan berbagai jenis lauk berasalkan santan.. Tak perlu susah payah..

    5
  31. Avatar

    SiManis51
    1 reviews

    Fresh from the box

    5 out of 5, reviewed on March 13, 2018

    I can always tell if restaurants/shops are using fresh or ‘instant’ santan as it has a different taste and smell and because of that I was sceptical to use santan from the box. However, 1 fine day I wasn’t able to find fresh coconut and being picky wasn’t an option so I decided to use the most trusted brand in the market. Using it was effortless and end result was amazing! I even forgot I used the santan-in-a-box!

    5
  32. MissBella Tajima
    6 reviews

    santan favorite

    5 out of 5, reviewed on March 12, 2018

    stay kat bandar ni mmg susah sikit nk dpt santan fresh..nk kena p market dlu bru dapat..tp xpe la smnjak ade santan kotak ni beli je..rasa sama dgn santan fresh..x tipuuuu sbb rasa dya sama ja..sng cerita untuk kami isteri -isteri yg bekerjaya..x yah nk p pasar da..p cari kat kedai runcit comfirm ada

    5
  33. Avatar

    Syaheera2303
    3 reviews

    Cepat, pantas & berkesan

    5 out of 5, reviewed on March 6, 2018

    Dengan adanya santan segera, ia dapat membantu saya memasak dengan cepat! Ia kerana menjimatkan masa saya untuk membuat santan secara tradisional!

    5
  34. Avatar

    Zinling31
    1 reviews

    My first choice for all this years

    5 out of 5, reviewed on March 5, 2018

    The best choice for me no matter i need to cook savoury or sweet dishes like curry or pandan jelly dessert. Ayam brand santan kelapa never failed to amaze me with the aroma and the richness of the coconut in every dishes, i have been using it for the last 15 years and will always be my first choice when i need coconut santan. Cheers!

    5
  35. Avatar

    Afiza_Rahim60
    350 reviews

    Ayam Brand Coconut Milk

    5 out of 5, reviewed on February 27, 2018

    Masakan saya menggunakancAyam Brand Coconut Milk memberikan rasa keenakan yang lebih sempurna untuk wanita bekerjaya yang mahu memasak hari hari untuk seisi keluarga,Saya suka menggunakan santan kotak ayam brand tetapi kualiti setanding masakan dengan santan perah.Memudahkan kerja memasak menjimatkan masa dan tenaga.Masakan tetap lemak berkrim disukai ramai.Mudah didapati di semua pasaraya dan harga mampu milik untuk semua golongan.Jenama dipercayai.

    5
  36. Avatar

    Hyukhaeisreal08
    3 reviews

    方便浓郁

    5 out of 5, reviewed on February 25, 2018

    味道跟新鲜的椰浆一样够浓郁够香,煮咖哩用它味道简直无与伦比,做燕菜用它也可以很好吃,包装方便价钱合理,每一次都用它!

    5
  37. Avatar

    jiaen0412
    3 reviews

    蛮好的。

    4 out of 5, reviewed on February 21, 2018

    我很喜欢这牌子的椰浆。椰浆香醇,煮咖喱鸡香喷喷的。口味跟新鲜椰浆一样又方便。

    4
  38. Dhaniy Rizal
    27 reviews

    Easy for cook

    5 out of 5, reviewed on February 12, 2018

    It is easy for cook with this packaging. And it is fresh as buy from the market good product.

    5
  39. Avatar

    CikSue38
    427 reviews

    Alternatif bagi santan fresh

    5 out of 5, reviewed on February 9, 2018

    Walaupun masak dengan menggunakan santan kotak ayam brand ni tapi hasil masakan masih terasa lemak dan sedap. Senang dan memudahkan kerja. Tak perlu susah payah perah kelapa. Stok pn mudah disimpan dan tahan lama. Tahap kepekatan santan kita sendiri yang kawal dengan menambah jumlah air yg diperlukan. Memuaskan hati.

    5
  40. Avatar

    Hanighz40
    5 reviews

    Definitely not a good review.

    3 out of 5, reviewed on February 9, 2018

    I lowered my expectation after I first used Ayam Brand’s coconut milk. To compare to one of their competitors, let’s just use “yellow brand”, this coconut milk is rather thin. Sometimes one box is just not enough. However, on the other hand, it is still good for drinks though. It does not make the drink too thick and when drinking them it doesn’t make the drinker queasy. I still use them, but always the second choice!

    3
  41. Farra Azizan
    5 reviews

    Santan Ayam brand

    5 out of 5, reviewed on February 9, 2018

    santan ayam brand pekat, lemak, berkrim…. buat kari 1periuk besar, guna 1kotak pun dah cukup…

    5
  42. Avatar

    Vchy9342
    3 reviews

    Family favorite

    5 out of 5, reviewed on February 8, 2018

    Since I was younger, my grandma always and always use this brand of coconut milk for her curry of bubu-chacha to make it creamy and yummy.

    Nowadays I mostly use it into making Kuih-kuih because using fresh coconut milk couldn’t bring out a certain taste as compared to using this brand of coconut milk. I’ve tried adding coconut milk & susu cair into my curry and it taste even more tastier!!

    5
  43. Ida Anum
    42 reviews

    Mudah digunakan

    4 out of 5, reviewed on February 7, 2018

    Setiap kali ingin memasak menggunakan santan pilihan Saya pasti ayam brand santan kelapa.. Ini kerana Kepekatan nya Dan rasa nya yg asli.. Selain itu ia juga sgt senang utk digunakan..tanpa perlu sy brush payah utk memerah kelapa.. Hanya gunting Dan Tuang ke dalam masakan sy.. ?

    4
  44. Avatar

    Sara58
    18 reviews

    Sangat jimat dan pekat

    5 out of 5, reviewed on February 6, 2018

    Saya sangat suka santan brand ni sebab santannya pekat dan sangat jimat bila satu kotak kecil dalam harga rm2.50 saya boleh guna untuk dua kali masak. Saya pernah guna santan brand lain juga tapi tak sepekat yang ni dan tak sesedap santan ni. Memang tak rugi beli. Kalau beli santan fresh kat pasar tani lagi rugi. Harga yang lebih mahal dan santan yang tak tahan lama. Cair campur air lagi. Dengan santan kotak yang ni sangat tahan lama. Bila dah buka simpan dalam fridge.

    5
  45. Avatar

    Nurirah13
    365 reviews

    Lemak berkrim

    4 out of 5, reviewed on January 24, 2018

    Saya suka menggunakan Ayam Brand Milk coconut ini. Rasa seperti santan kelapa yang segar. Saya selalu menggunakan untuk memasak atau membuat kuih. Rasa yang sedap. Sekotak yang kecil itu sesuai untuk sekali guna. Amat berbaloi sekali. Rasa yang lemak. Packing yang menarik. Sesuai untuk suri rumah yang sibuk seperti saya ini. Jika ingin membuat kuih saya akan membeli kotak besar. Sedap dan pekat santan nya. Boleh di simpan di dalam peti sejuk selama tiga hari sahaja.

    4
  46. Avatar

    FAEZ0609
    6 reviews

    Simple and easy

    5 out of 5, reviewed on January 22, 2018

    Can keep the stock of this Coconut Milk Ayam Brand at home. Makes our cooking time more easy and quick. Taste also nice and quite similar as the original coconut milk from the tree.

    5
  47. Avatar

    Khairul_Rahman58
    95 reviews

    Ayam Brand Coconut Milk

    5 out of 5, reviewed on January 19, 2018

    Santan kelapa Ayam Brand ini sangat sesuai digunakan ketika memasak masakan yang simple dengan kuantiti yang sederhana.Saya beli dalam 10 kotak tahan sebulan memasak dirumah.Kami sekeluarga suka menggunakan Ayam Brand Coconut Milk.Packaging yang mudah di simpan dan mudah digunakan ini sangat membantu saya ketika di dapur. Rasanya seakans sama dengan santan segar. Jadi, ini memang pilihan terbaik saya tanpa perlu membazir.Struktur pekat dan menambat selera kami.

    5
  48. Avatar

    Shidatokijan17
    3 reviews

    Santan Yang Low Colestrol

    4 out of 5, reviewed on January 17, 2018

    Santan yang sangat bagus untuk kite gunakan dalam masakan seharian dan setiap kali memasak. Bahan yang sangat sesuai dan berguna dalam kesihatan diri kita. Baik untuk masakan mahupun kesihatan . Perut kenyang hati girang kesihatan cemerlang. Good!

    4
  49. Syarifah Fyairus
    104 reviews

    MASAKAN BERLEMAK KINI BERTAMBAH SEDAP

    5 out of 5, reviewed on January 16, 2018

    SETIAP KALI SAYA MEMASAK GULAI, SAYA AKAN MEMILIH Ayam Brand Coconut Milk UNTUK MENGGANTIKAN SANTAN ORIGINAL. INI KERANA DENGAN ADANYA Ayam Brand Coconut Milk, MASAKAN SAYA BERTAMBAH LEMAK DAN ENAK. KELUARGA SAYA AMAT MENYUKAI MASAKAN SAYA LEBIH-LEBIH GULAI YANG DIMASAK DENGAN JENAMA Ayam Brand Coconut Milk. HARGA PUN SANGAT BERPATUTAN DAN MUDAH DIDAPATI DIMANA-MANA KEDAI.

    5
  50. Avatar

    Khalil Anas
    66 reviews

    SENANG MASAK

    5 out of 5, reviewed on January 16, 2018

    Ayam Brand Coconut Milk KINI MEMUDAHKAN SAYA KETIKA MEMASAK. ZAMAN SEKARANG INI, MENCARI SANTAN YANG ORIGINAL AMATLAH SUSAH. KINI DENGAN ADANYA PRODUK AYAM BRAND COCONUT MILK TELAH MEMUDAHKAN RESEPI MASAKAN SAYA. RASA SEPERTI SANTAN YANG ORIGINAL WALAUPUN DALAM BENTUK CECAIR. SANGAT MUDAH DIDAPATI DAN HARGA PUN BERPATUTAN.

    5
  51. Avatar

    Nabilahhuda79
    3 reviews

    Santan Ayam Brand

    5 out of 5, reviewed on January 14, 2018

    Santan pekat jenama Ayam Brand ini sangat menjimatkan masa dan mudah digunakan. Santan yang pekat dan sudah tersedia didalam kotak, boleh digunakan bila bila masa dan boleh didapati di mana mana pasaraya. Ianya menjimatkan masa kerana kita tidak perlu mencari kelapa dan memerah santan.

    5
  52. Avatar

    WanUmie75
    21 reviews

    My rescue!

    5 out of 5, reviewed on January 13, 2018

    I really suggested that every household should keep this Ayam Brand Coconut Milk in the kitchen because it can save a time for getting a fresh milk. Just cut the edge pack and pour it onto the desire foods serve such as a chicken curry, bubur lambuk or even sweet savoury such as homemade waffle.

    5
  53. Diela Ziera
    3 reviews

    A must have item

    5 out of 5, reviewed on January 13, 2018

    Ayam brands coconut milk is a must have item in our house. It can be used in cooking such as curry, kurma, or even desserts. It is very convenient to use because it comes in a small packaging. Since we only have 3 peoples in our house, it can be finish with a single use and can prevent wastage. In addition , it has longer shelf live and can only stored at room temperature. The taste also not very much different from fresh coconut milk. So when we go grocery shopping, this coconut milk is always on the list.

    5
  54. Avatar

    Bob8945
    15 reviews

    Lemak santan berkrim

    5 out of 5, reviewed on January 13, 2018

    Pelik kan kalau aku review semua barang dapur. Haha. Aku memang rajin masuk dapur. Sebelum kahwin masuk dapur, dah kahwin pun aku masuk dapur. Bukan sebab isteri aku tak pandai masak tapi sebab kitorang ada jadual masak. Kalau malam isteri aku masak, pagi atau tengah hari aku pulak masak. Aku pandai masak kari dan masak lemak cili api je. Aku cuba macam-macam jenama santan kat pasaraya tapi yang ni paling best. Kitorang duduk bandar, so memang susah la nak jumpa santan original. Santan kotak la penyelamatnya. Mula-mula dulu kitorang guna jenama KARA. Tak tahu la kenapa ramai sangat cakap ok tapi bila aku masak tak pekat dan tak lemak masakan aku walaupun da habis 1 kotak aku guna. Lepas tu isteri aku suruh cuba jenama ni pulak. Untuk kali pertama cuba, aku guna 1 kotak sampai habis untuk 1 masak kari. Kari ayam aku lemak sangat. Kena tambah air. So kat situ aku perasan yang jenama ni 2x ganda lemak dari jenama KARA. Lepas tu aku masak guna separuh kotak je. Masakan aku tetap sedap dan berlemak. Lagi separuh boleh buat bubur durian lagi. Lagi 1 aku perasan, santan jenama lain tak boleh simpan, kena guna habis. Kalau tak, dia akan jadi berketul-ketul walaupun simpan dalam peti sejuk dan bila masak, mesti kuah jadi macam pecah lemak. Tapi kalau santan AYAM BRAND, tak pernah berketul, malah bila masak, cantik je kuah dia. So jenama ni akan sentiasa jadi pilihan kitorang.

    5
  55. Azreen Zunairah
    3 reviews

    Sangat sedap, mudah dan cepat.

    5 out of 5, reviewed on January 13, 2018

    Sangat memudahkan saya sebagai isteri yang bekerja dan di masa yang sama perlu memasak untuk suami dan anak-anak. Sangat sedap seperti santan asli dan anak-anak saya sangat menyukai masakan saya yang menggunakan santan ini.

    5
  56. Haslina Manaf
    7 reviews

    Cepat dan mudah

    5 out of 5, reviewed on January 10, 2018

    Santan ayam brand ini memudahkan para isteri yang bekerja untuk menyediakan masakan kepada keluarga. Msakan seperti nasi lemak, kari mahupun kuih muih dapat disediakan dengan cepat. Ia juga dapat disimpan dalam jangka masa yg lebih lama. Justeru itu ia amat memudahkan para isteri yang bekerja ataupun suri rumah untuk menyediakan apa jenis juadah pada bila-bila masa

    5
  57. Nur Nhz
    8 reviews

    Mudah dan sedap

    5 out of 5, reviewed on January 10, 2018

    Sekarang memasak masakan yang rumit seperti kuih muih dan lauk pauk menjadi mudah dan cepat kerana tak perlu lagi memarut dan memerah santan sendiri. Ia mudah disimpan dan digunakan. Rasanya juga tiada perbezaan dengan santan segar.

    5
  58. Nija Hanan
    2 reviews

    Mesti kena selalu ada kat dapur

    4 out of 5, reviewed on January 10, 2018

    Selain mudah nak simpan,antara sebab tak tukar jenama lain sebab quality better dari fresh santan.Nak buat lauk pauk boleh,desserts pun boleh.Memang sentiasa ada dalam simpanan stok dapur

    4
  59. Avatar

    Fida56
    3 reviews

    Menjimatkan masa

    5 out of 5, reviewed on January 9, 2018

    Santan kotak sesuai digunakan membuat kari dan nasi lemak. Dapat menjimatkan masa. Produk yang berkualiti, pekat serta rasa yang lemak dan sedap. Mudah disimpan kerana tidak memerlukan suhu yang sejuk. Tidak perlu risau santan basi. Santan kelapa ayam brand memang terbaik.

    5
  60. Avatar

    rozaliaalik56
    100 reviews

    BERKUALITI DAN SEGAR

    5 out of 5, reviewed on December 20, 2017

    Santan kotak ayam brand memang tiada tandingannya. Satu kotak sudah cukup untuk 1 masakan. Sangat sedap dan rasa seperti santan kelapa yang baru diparut. Harga pun berpatutan. Memang menjadi pilihan saya setiap masa 🙂

    5
  61. Fieza Maulanah
    161 reviews

    Pekat dan sedap

    5 out of 5, reviewed on December 18, 2017

    Santan Ayam Brand menjadi pilihan saya kerana ianya pekat, sedap dan berbau wangi. Sangat sesuai untuk pelbagai jenis masakan seperti masak kari, masak lemak dan juga masakan kuih muih. Santannya seperti diperah sendiri dan cuma perlu menggunakan sedikit sahaja sudah memadai.

    5
  62. Avatar

    ctiey94
    134 reviews

    pekat dan tida perasa tambahan

    5 out of 5, reviewed on December 11, 2017

    Saya sering menggunakan santan dari ayam branddan mnjadi pilihan saya kerana ia pekat dan tidak mengandungi pewarna dan perasa tambahan. ia sangat asli dan fresh.ia menjadi pilihan saya untuk menyediakan rendang, gulai lemak dan sebagainya. harganya sangat berpatutan serta senang untuk digunakan serta menjimatkan masa.

    5
  63. Avatar

    DyaAlAien87
    8 reviews

    My cooking bestfriend

    5 out of 5, reviewed on December 2, 2017

    Saya selalu gunakan Santan Kelapa Ayam Brand ini dalam semua masakan saya. Mudah, cepat dan lazat. Rasa seperti santan segar. Sesuai untuk semua jenis lauk pauk dan kuih muih. Ada 2 jenis. Kotak warna hijau dan warna biru. Saya sukakan yang warna biru.

    5
  64. Xiao Long
    190 reviews

    A must have in the kitchen

    4 out of 5, reviewed on November 29, 2017

    Very concentrated. It’s a perfect pack of 250ml, i often use 1 pack for cooking curry. Make the curry taste so good and taste very creamy. It can be use on making kuih and deserts. I use this for my pulut kuning and it turn out super creamy. Just need to add some salt or sugar up to own preference.
    It’s very convinient and easy to get in the market, hassle free for us who work and need to look for fresh coconut milk. If you buy fresh one you still need to squeeze yourself which is waste of time, and it’s not easy to get nowadays especially in the city.

    4
  65. Avatar

    AdamAmsyar95
    81 reviews

    Rasa asli?

    4 out of 5, reviewed on November 29, 2017

    Saya akan menguna produk santan jenama ayam brans dalam semua jenis masakan yang berasaskan santan kerana percaya akan kualitinya.saya juga sangat berpuas hati dari segi rasa tekstur bau dan packing nya yang memudah kan urusan memasak saya,hanya gunting dan tuang sahaja,benar benar produk yang bagus.

    4
  66. Avatar

    Hewpikxin52
    5 reviews

    I love it

    5 out of 5, reviewed on November 24, 2017

    My mother very like this brand!everytime cook Bubur cha cha will put this!i like it so much…

    5
  67. Avatar

    Atiqah21
    50 reviews

    Santan Kotak Kegemaran

    5 out of 5, reviewed on November 10, 2017

    Ayam brand santan kotak menjadi pilihan ketika memasak makanan berlemak..Kolestrol dlm badan juga dpt dikawal kerana kandungan lemak yg tidak terlalu banyak..Sgt best!!

    5
  68. Avatar

    owengtang59
    82 reviews

    方便又不失美味

    4 out of 5, reviewed on November 4, 2017

    有时候很难找到新鲜的椰浆,所以这产品的出现真是方便了很多,而且味道也还好,煮椰浆饭时也恰到好处,虽然还是新鲜的更好味啦!

    4
  69. Avatar

    HussinAnna25
    50 reviews

    Santan kotak ayam brand

    5 out of 5, reviewed on November 3, 2017

    Saya adalah penguna setia santan kotak jenama ayam brand,rasanya yang kaya dan baunya juga sangat wangi,sangat mudah didapati dan rasanya juga sangat menepati citarasa kami sekeluarga.pilihan yang sangat bijak!

    5
  70. Efiza Kman
    38 reviews

    Perlu ada di dapur

    4 out of 5, reviewed on November 3, 2017

    Santan kelapa ayam brand sentiasa ada stok di dapur saya. Mudah digunakan dan tahan lama menjadi faktor utama mengapa saya suka menggunakan santan ayam brand. Sangat disyorkan terutama bagi ibu-ibu yang berkerjaya.

    4
  71. Gee Gee
    321 reviews

    pilihan kedua saya dan keluarga

    4 out of 5, reviewed on October 24, 2017

    santan kotak jenama ayam brand adalah pilihan kedua saya selepas santan segar,jika tidak ada santan segar saya pasti menggunakan santak kotak ayam brand untuk masakan berlemak seperti,lauk pauk dan kuih…hidup di bandar kadang2 susah untuk mendapatkan santan yg segar,jadi saya pasti menyimpan santan kotak ayam brand untuk digunakan jika tiada santan segar,rasanya juga sedap dan berlemak,di kampung mak saya menggunakan santan kotak ini untuk membuat nasi lemak untuk jualannya kerana kelapa selalu kehabisan stock

    4
  72. Avatar

    HaizanRaz
    112 reviews

    Pati Santan kotak

    5 out of 5, reviewed on October 23, 2017

    Tugas memasak menjadi mudah kerana tidak perlu lagi untuk memerah santan..Pati santan kotak Ayam Brand berlemak dan pekat..Saya gunakan dalam masakan seperti kari,masak lemak,rendang dan lain2 lagi..Sebaiknya selepas dibuka habiskan dalam masa yang cepat untuk memelihara kualiti santan serta tidak berketul dan masam..Mudah didapati di kedai dan pasaraya..

    5
  73. Avatar

    nadnaz02
    43 reviews

    Sangat berlemak

    4 out of 5, reviewed on October 20, 2017

    Sangat-sangat suka santan ayam brand…memudahkan kerja saya untuk memasak..sangat sedap dan rasa berlemak..tak perlu lagi nak mesin kelapa

    4
  74. Nurul Ain Shaari
    32 reviews

    SANTAN SEGERA

    5 out of 5, reviewed on October 14, 2017

    Santan dari Ayam Brand adalah pilihan saya dan wajib ada di dapu saya. Bila masak makanam berasaskan santan masakan saya akan lebih sedap lemak berkrim walaupun Ayam brand santan ni kurang lemak. masakan saya lebih sihat. Dengan harga yang berpatutan mmg akan menjadi pilihan sya setiap masa.

    5
  75. Avatar

    NurulDeng08
    470 reviews

    Seperti santan asli yg berlemak & segar

    5 out of 5, reviewed on October 13, 2017

    Masakan yg memerlukan penggunaan santan terasa lebih mudah dgn adanya ayam brand satan ni.Rasa santan yg lemak berkrim,seperti santan segar yg baru diperah.Masakan yg dimasak juga beraroma santan yg wangi & berlemak.Masakan bersantan juga tahan lebih lama bila guna santan segera ayam brand ni.Harganya pun berpatutan dan mudah didapati.Mmg berbaloi bila mnggunakannya.

    5
  76. Avatar

    emilliakamarlis62
    197 reviews

    Sesuai untuk semua jenis masakan

    4 out of 5, reviewed on October 10, 2017

    Ayam Brand Coconut Milk ini memang sesuai untuk semua jenis masakan. Biasanya, saya menggunakannya untuk membuat pengat kerana rasanya yang berlemak. Kadang- kadang saya menggunakan untuk memasak gulai kuning, dan boleh juga digunakan membua kuih yang memerlukan santan.

    4
  77. Avatar

    tangicey15
    66 reviews

    甜点咖喱都可以

    4 out of 5, reviewed on October 9, 2017

    做咖喱或菜燕,如果没有新鲜的椰子,可以用这个包装的椰水,方便的多,而且味道也不会差到哪里

    4
  78. Avatar

    Normala57
    17 reviews

    Coconut milk ayam brand pilihan

    5 out of 5, reviewed on October 7, 2017

    Saya akan pastikan Coconut Milk Ayam brand sentiasa ada stok dirumah.Kerana santan nya memang sedap untuk dibuat pelabagai jenis masakan.Rasa santan dan lemak seperti santan original.Pek nya yang kecil memudahkan saya menyukat untuk setiap masakan saya.Pek santan ini memang memudahkan setiap masakan saya.Lazat,lemak dan rasa santan yang sebenar.

    5
  79. Sayha Whosen
    43 reviews

    Sedap dan pekat...

    5 out of 5, reviewed on October 2, 2017

    Ayam Brand santan kelapa sangat enak dengan tekstur yang pekat memang menjadi pilihan saya dan keluarga untuk dijadikan bahan masakan. Sedap dan berkrim juga boleh digunakan dalam pelbagai masakan.

    5
  80. Azma Azmalina
    2 reviews

    rasa santan asli

    4 out of 5, reviewed on October 2, 2017

    Santan kotak mmg byk brand tp ayam brand jgk menjd pilihan hati..terasa masakan umpama santan asli dan segar..

    4
  81. 溦溦 林
    473 reviews

    方便

    3 out of 5, reviewed on September 22, 2017

    这个Ayam Brand Coconut Milk我会屯几盒在家里的,有时出nasi lemak , curry ayam 也不用去找椰浆的那么费时的直接开了他就能用的上了,我也会拿来做一些糕点的或者喝红豆水时候我也会加的

    3
  82. Azwana Mohd Ayob
    46 reviews

    Rasa Santan asli dan tak hapak

    5 out of 5, reviewed on September 21, 2017

    Santan ini sangat sedap dan sesuai untuk lauk, kuih dan manisan. Sangat mudah digunakan hanya potong dan tuang. Ia juga pekat

    5
  83. Avatar

    Mimi81
    177 reviews

    Sedang-sedang.

    3 out of 5, reviewed on September 20, 2017

    Sekiranya bekalan kelapa dan santan perahan asli kehabisan dikedai, ini adalah penyelamat saya agar masakan tetap dapat disiapkan. Sejujurnya santan segera ini tidak sama rasanya dengan yang asli. Biasa sahaja.

    3
  84. Avatar

    NURELINA89
    173 reviews

    Rasa Santan Asli

    5 out of 5, reviewed on September 18, 2017

    Santan kotak ayam brand rasanya setanding santan parut yg asli..Masakan juga menjadi sedap..Memudahkan kerja memasak sy..Rendah kolestrol dan tidak berminyak..Saya sentiasa simpan stok santan ayam brand di rumah kerana suami sgt suka makan masakan yg berlemak..

    5
  85. Avatar

    Nurizzahsafie34
    28 reviews

    Rasa seperti santan asli

    5 out of 5, reviewed on September 16, 2017

    Ayam Brand Coconut Milk sering menjadi pilihan untuk pelbagai menu masakan saya. Rasa lemaknya seperti menggunakan santan asli selain harga nya yang lebih murah dan mudah untuk didapati.

    5
  86. Elizabeth Kam
    52 reviews

    Taste nice and healthy

    5 out of 5, reviewed on September 16, 2017

    I use Ayam brand coconut milk whenever I cook curry, it taste nice and healthy without Cholesterol . the texture is smooth too.

    5
  87. Avatar

    CikSue38
    427 reviews

    Fresh and look likes original santan

    5 out of 5, reviewed on September 16, 2017

    Masakan walau hanya menggunakan santan kotak ayam brand tetapi kualiti setanding masakan dengan santan perah. Memudahkan kerja memasak menjimatkan masa dan tenaga. Masakan tetap lemak berkrim disukai ramai.

    5
  88. Avatar

    nurul_zayana8767
    16 reviews

    Santan Kelapa Ayam brand Terbaik

    5 out of 5, reviewed on September 14, 2017

    Saya suka masak kari & masak lemak cili padi, saya mengunakan santan ayam brand mmg sedap & senang di cari di kedai2 biasa pun ada..

    5
  89. Nor Othman
    1343 reviews

    recommended

    5 out of 5, reviewed on September 5, 2017

    Ayam brand santan kelapa is always my backup stock if I can’t get fresh santan from pasar. Conveniently packed and creamy.

    5
  90. Avatar

    emphiyap70
    34 reviews

    Whenever I cook nasi pulut

    4 out of 5, reviewed on August 28, 2017

    Guys, to get the fresh santan is hard nowadays…
    I’m using this ayam brand coconut milk each time I want to cook nasi pulut …
    And it turns out tasty and in fact, it is more easy to prepare the nasi pulut using this santan …

    4
  91. Avatar

    jazlan59
    144 reviews

    Masakan jadi kurang sedap

    3 out of 5, reviewed on August 27, 2017

    Santan kotak ayam brand ni saya kurang suka bila digunakan dalam masakan.
    Saya lagi suka jika guna santan segar,masakan lebih sedap.
    Santan kotak rasanya kurang sedap pada pendapat saya.
    Hanya guna bila santan segar tiada.

    3
  92. Jason Lim
    106 reviews

    Coconut Milk

    4 out of 5, reviewed on August 24, 2017

    家里一定会存几包,因为需要用时随时随地都可以用。不怕放久会坏。

    4
  93. Avatar

    cikbunga49
    660 reviews

    Lemak dan sedap

    4 out of 5, reviewed on August 24, 2017

    Santan jenama ayam brand ini memang pilihan saya ketika tidak ada santan segar.
    Rasanya sama seakan-akan santan segar,lemak dan sedap.
    Saya akan membelinya beberapa kotak untuk disimpan sebagai stok jika santan segar tiada.
    Hanya guna sekotak,dapat menyedapkan masakan.

    4
  94. Avatar

    mizarifin91
    136 reviews

    santan ayam brand

    5 out of 5, reviewed on August 23, 2017

    antara jenama santan yg digemari ketika memasak. suami saya sangat suka makan makanan bersantan..jadi stok santan kena sentiasa ada. santan ayam brand tidak berbau tengik dan rasa serta hasil masakan seakan seperi menggunakan santan asli

    5
  95. Avatar

    AieenDeen28
    900 reviews

    Good Quality Ayam Brands Coconut Milk

    5 out of 5, reviewed on August 17, 2017

    Saya pengguna setia santan Ayam brands kerana selain santan yang berkuali ianya juga asli tanpa bahan pengawet.Lebih memudahkan kerja di dapur apabila memerlukan santan.Ianya juga sangat sesuai untuk pelbagai jenis makanan seperti kari,rendang,kuih muih dan pelbagai lg.Rasanya juga asli seperti santan yang baru diperah selain harga yg berpatutan.

    5
  96. Avatar

    maryam18
    309 reviews

    RASA ASLI

    5 out of 5, reviewed on August 17, 2017

    Sangat suka mengunakan Ayam Brand Coconut Milk..Rasanya Asli tanpa pewarna dan perasa tiruan..Ia juga rendah asid lemak..Betul~betul teruja bila mengunakanya dalam masakan..

    5
  97. Avatar

    penny41
    407 reviews

    煮咖喱鸡的好帮手

    3 out of 5, reviewed on August 15, 2017

    如果没买到新鲜的椰浆我们会选择用这个包装的椰浆,虽然没新鲜的椰子那么鲜甜,不过还是不错吃的,而且很方便

    3
  98. Avatar

    deniseW28
    121 reviews

    Good, convenient santan

    5 out of 5, reviewed on August 14, 2017

    I have tried other brands of pre-packed santan but the Ayam Brand quality and taste supersedes all of them. I always have a couple of packets in my pantry, just in case. I like the convenience of the size and the creaminess of the santan. A little goes a long way!

    5
  99. Avatar

    sallyinlee93
    1006 reviews

    爸爸用来煮椰浆饭

    4 out of 5, reviewed on August 14, 2017

    爸爸最拿手煮椰浆饭,他每次都是买这个牌子的椰浆来煮椰浆饭。
    简单方便,快速又美味!

    4
  100. Niki Tay
    996 reviews

    很香的椰子味

    4 out of 5, reviewed on August 11, 2017

    这个牌子的Coconut Milk很香煮出来的 curry ayam 很好吃不会说有那个油腻的味道,而且很方便要煮糖水那些一开了就可以用了不用好像以前那样买新鲜的那些还要处理干净才可以用。

    4
  101. Avatar

    Azyan12580
    55 reviews

    PELBAGAI MASAKAN

    5 out of 5, reviewed on August 7, 2017

    AYAM BRAND COCONUT MILK PRODUK YANG SANGAT BAGUS UNTUK MENGGANTIKAN SANTAN SEGAR. WALAUPUN TELAH DIPACK TETAPI RASA SANTAN LEBIH KURANG SEPERTI SANTAN SEGAR. RASA YANG LEMAK DAN BERKRIM SESUAI UNTUK PELBAGAI MASAKAN SEPERTI PENCUCI MULUT DAN JUADAH HARIAN. MUDAH DIGUNAKAN DAN DISIMPAN. PILIHAN BIJAK BAGI MEREKA YANG BERKERJAYA KERAN TIDAK PERLU RISAU SANTAN ROSAK UNTUK MEMASAK APABILA PULANG DARI TEMPAT KERJA.

    5
  102. Avatar

    dmass8360
    26 reviews

    mudah, cepat dan lazat... dengan Santan Kelapa ayam brands...

    5 out of 5, reviewed on August 4, 2017

    Kerja memasak di dapur lebih mudah, cepat dan lazat dengan adanya santan kelapa Ayam Brand. Boleh digunakan untuk membuat aneka kuih muih, puding, lauk pauk, nasi lemak dan minuman seperti cendol.. Ianya juga tahan lama jika disimpan di tempat sejuk beku setelah dibuka. Santan kelapa ayam brand memang wajib ada di rumah saya…

    5
    1
  103. Avatar

    Fong Fong
    318 reviews

    good

    4 out of 5, reviewed on July 31, 2017

    Always use Ayam Brand Coconut Milk to cook curry, it’s tasty and delicious.

    4
  104. Noorliana Dahari
    30 reviews

    Pekat dan berlemak

    5 out of 5, reviewed on July 28, 2017

    Santan UHT Ayam Brand menjadi pilihan saya kerana senang dan mudah di gunakan.Isinya pekat dan berlemak sesuai untuk semua jenis sajian menggunakan santan.Harga mahal Rm0.30 dari santan kara tetapi rasanye yang berlemak membuatkan saya memilih santan UHT dari Syam Brand.

    5
  105. easy & tasty!

    5 out of 5, reviewed on July 25, 2017

    rasa santan ni , memang pekat rasanya, sesuai sangat untuk membuat kari.Memamg pengguna setia!!

    5
  106. LAZAT.....

    5 out of 5, reviewed on July 20, 2017

    saya tidak perlu bersusah payah nak memanjat pokok kepala mencari kelapa, memarut kelapa & memerah untuk dapatkan santan ..
    senang dan ianya mudah hanya potong hujung kotak dan tuangkan dalam masakan

    5
  107. Avatar

    sandlee51
    174 reviews

    Prefect for Curry

    5 out of 5, reviewed on June 23, 2017

    I will use this when preparing for curry. The curry taste after adding this is full with aroma.

    5
  108. Avatar

    May Mei12345
    104 reviews

    good product

    5 out of 5, reviewed on June 22, 2017

    My mom like to use ayam brands coconut milk to cook curry because this coconut milk is perfect for curries, soups and desserts. Enjoy the delicious taste and aroma of coconut.

    5
  109. Avatar

    sabarina37
    374 reviews

    Tiada pengawet

    5 out of 5, reviewed on June 7, 2017

    Ayam Brand Santan Kelapa kotak amat memudahkan kerja saya kerana tak perlu cari kelapa, parut kelapa dan perah kelapa untuk mendapatkan santan kelapa.Hanya didalam kotak tersedia.Tanpa bahan pewarna, tanpa bahan pegawet dan tanpa perisa.Ia segar dan bersih.Santa kelapa Ayam Brand juga rendah kolesterol.Menggunakan sistem teknologi Suhu Ultra Tinggi ia menjadi bersih dan segar.Jangka masa pon lama.Tidak mudah basi.

    5
  110. Avatar

    LiLian39
    148 reviews

    Good

    0 out of 5, reviewed on June 1, 2017

    Very good coconut milk, is sweet.

    0
  111. Nur Arina
    812 reviews

    Saya pengguna setia santan kotak ayam brand

    0 out of 5, reviewed on May 24, 2017

    Saya memang selalu gunakan samtan kotak jenama ayam brand ni.memang senang digunakan dan rasa santan asli. Tidak seperti kebanyakan santan kotak lain. Kalau kedai kehabisan stok saya lebih rela cari di kedai lain. Memang menjadi kesukaan saya sejak kahwin ni.

    0
  112. Avatar

    Vicky Low
    241 reviews

    Backup stock

    3 out of 5, reviewed on May 16, 2017

    Ayam brand santan kelapa is always my backup stock if I can’t get fresh santan from pasar. Conveniently packed and creamy.

    3
  113. Riduan Halim
    136 reviews

    Best packaging and delicious

    5 out of 5, reviewed on May 16, 2017

    Santan ini dapat membantu dan memudahkan saya apabila di dapur dengan packaging nya yang kecil sesuai untuk disimpan di dalam peti sejuk. Saya suka menggunakan santan kotak kerana memberi saya rasa selesa ketika memasak tanpa perlu memerah santan daripada buah kelapa. Rasanya juga seakan-akan santan asli.

    5
  114. Kesuma Dewi
    147 reviews

    sANTAN aYAM Brand

    4 out of 5, reviewed on May 15, 2017

    Saya suka menggunakan santan Ayam Brand ini dalam masakan kuih muih dan juga lauk pauk.Kerja memasak lebih mudah dan segera tanpa menghilangkan rasa asli santan kelapa.Saya sentiasa menyimpan santan ini beberapa kotak di rumah sebagai bekalan.

    4
  115. Avatar

    roxanne
    36 reviews

    Perfect for simple and small dish!

    5 out of 5, reviewed on May 10, 2017

    Santan kelapa Ayam Brand ini sangat sesuai digunakan ketika memasak masakan yang simple dengan kuantiti yang sederhana. Packaging yang mudah di simpan dan mudah digunakan ini sangat membantu saya ketika di dapur. Rasanya seakans sama dengan santan segar. Jadi, ini memang pilihan terbaik saya tanpa perlu membazir. Perfect!

    5
    1
  116. Avatar

    Zameen
    20 reviews

    Perfect packaging

    4 out of 5, reviewed on April 25, 2017

    I love this packaging! Each box is the perfect size for a single dish or portion, so you don’t end up having to open several boxes or wasting extra coconut milk whenever you’re cooking.

    As for the coconut milk itself, I’m sorry to say that it isn’t quite as good as fresh coconut milk. It’s pretty decent, but it’s just not the same. Still, when you want to cook curry or nasi lemak, this brand is definitely a solid pick because it’s easier to find and store compared to actual fresh coconut milk.

    Be careful, though! The packaging isn’t as strong as you might think. If you’re not careful, you could accidentally break or tear the box, leaving you with a big mess to clean.

    4
  117. Shaneeya Mos
    42 reviews

    Best coconut milk

    5 out of 5, reviewed on March 24, 2017

    Ayam Brand™ use quality coconut extract with a rich level of fat to maintain its natural taste and aroma. This gives your dish a tasty creamy texture.
    Ayam Brand™ does not use preservatives, added MSG and trans-fat in its products.Suitable to use for any curry or dessert…..
    The richness of creamy coconut milk make me fall in love with it..

    5
  118. Avatar

    Zhongk3391
    144 reviews

    Rich and creamy

    5 out of 5, reviewed on March 24, 2017

    Ayam Brand’s Coconut Milk is readily available and used in most dishes and desserts that require an alternative to fresh santan. Even my own local favorite cendol person recommended me to use this product if I cannot find fresh santan. As fresh easily gets rotten, I tried using this when making cendol. The taste is dissimilar to that of fresh of course in desserts like cendol, but it made up for it in curries. The well-balanced texture and creaminess of the coconut milk incorporates seamelssly into the curries, marrying well with the flavours of the dish. Since it is pre-packed in small packs, it just has the right serving for cooking up a coconuty feast! Could be better if it wasn’t stored in a cardboard box as it wears and tears easily, causing the milk to spoil. So, make sure to check the packaging for an damage beforehand. An essential.

    5
  119. Avatar

    Leeleongwai41
    31 reviews

    Best coconut milk

    5 out of 5, reviewed on March 23, 2017

    What make my curry or Reading taste nice is using a good quality Coconut milk. Ayam Brand Coconut Milk texture is light and fresh. Add on into your dishes to create a nice aroma.

    5
  120. Avatar

    atikah1059
    25 reviews

    Delicious

    5 out of 5, reviewed on March 3, 2017

    My mom always use this brand for cooking especially when cook nasi lemak. The aroma make whole house smell good..

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...