Ayam Brand Coconut Milk

Product Details

  • As good as fresh
  • Contain NO preservative, NO coloring, and NO flavoring

Coconut milk is natural anti-bacterial and anti-viral food product.  Approximately 66% of the fatty acid in coconut fat is lauric acid, medium fatty acid (MCFA). They do not have negative effect on cholesterol and help to lower the risk of heart disease. It is primarily due to MCFA in coconut oil that makes it so special and so beneficial. UHT (Ultra High Temperature) technology ensures that the product is hygienic and fresh with long shelf life. With UHT technology there is no need for preservatives.

  1. Chuyachedin8553
    67 reviews

    santan terbaik

    5 out of 5, reviewed on March 8, 2022

    ini antara santan yg terbaik saya guna ..rasanya ok dan sesuai dgn masakan saya guna selalu..pekat dan tahan lama

    5
  2. Suny
    30 reviews

    Rasa Lemak dan Asli

    5 out of 5, reviewed on November 18, 2020

    Santan kotak Ayam Brand membantu saya dalam masakan gulai, buat nasi minyak, kuih-muih dan macam-macam. Ia serba guna, memudahkan. Tak perlu cari santan asli bila dah ada santan kotak ni. Rasanya memang sama, menjimatkan sebab saiznya yang kiut sangat. Packaging yang menarik, rasa dan minum macam tu je. Paling best, ia free kolesterol.

    5
  3. Mizah
    110 reviews

    Santak kotak Ayam Brand

    4 out of 5, reviewed on May 20, 2020

    Antara brand santan kotak yang saya suka. Lebih kepada rasa natural santan asli dan tidak terlalu berbau. Lemak nya cukup untuk mendapatkan masakan yang sedap

    4
  4. Shika43
    687 reviews

    Santan asli...

    5 out of 5, reviewed on July 14, 2019

    Ayam Brand Coconut Milk texture santan yang pekat dan sedap… Menjadikan masakan masak lemak saya lebih pekat dan lemak2 terasa manis kelapa sangat menyelerakan… Saya suka menggunakan Ayam Brand Coconut Milk setiap masakan berbanding menggunakan santan yang beli di pasar basah yang cair dan tidak dapat rase berlemak seperti Ayam Brand Coconut Milk… Curry juga lebih pekat dan sangat kaw!!! Jika tak nak kuah yang terlalu pekat saya hanya perlu menggunakan beberapa sudu sahaja sangat menjimatkan…. My mil juga suka menggunakan santan dari Ayam Brand Coconut Milk dalam masakan terutama kuah gulai dan kuih2 traditional…

    5
  5. Jessie Koo
    131 reviews

    convenient than getting the real santan

    5 out of 5, reviewed on July 12, 2019

    I use to have problem getting the pure santan from the market and if I didnt use for few hours, it gets bad. With Ayam brand santan kelapa, it’s so convenient and a small pack is just nice for a curyy chicken dish for 4 pax. If i have extra, i would mix it in my red bean soup.

    5
    1
  6. syafiera
    18 reviews

    Gulai daging salai masak lemak cili api guna Ayam Brand Coconut Milk

    5 out of 5, reviewed on May 21, 2019

    Sebenarnya sebelum ni bukan lah seorang yang gemar buat lemak cili padi sebab kena guna santan.. dulu tak ada idea nak masak makanan melibatkan santan sebab bagi I nak cari santan segar payah untuk I lebih-lebih lagi I kurang rajin nak kedai runcit sebab agak jauh sikitlah dari rumah I… I malas nak jalan kaki sebab I tak ada kereta.. usually I dan husband akan beli groceries siap siap untuk 2 minggu.. jadi nak tak nak kena lah pakai Coconut Milk dalam kotak… kalau orang yang jenis suka kan kesegaran pergilah beli santan segar tu.. tapi macam I terpaksa ambil yang kotak juga… mak i pun jenis cerewet tak suka dalam kotak dia suka kelapa yang dia belah sendiri dan parut kelapa pakai bangku yang ada tool parut kelapa… sebab dia orang kampung.. i pula tinggal di bandar jadi rasa macam akses terhad je.. sedih haha…. apa pun dengan adanya ayam brand coconut milk ni Alhamdulillah okeylah not bad juga rasa gulai daging salai masak lemak cili api ni… sedap berlemak je I kuah tu….

    5
  7. Chrisandra73
    9 reviews

    When you run out of fresh coconut~

    5 out of 5, reviewed on November 28, 2018

    When u are cooking, maybe curry, rendang, whatever dish which need coconut, this ingredient is quite handy when u ran out of fresh coconut,the taste is not bad also. Plus can easily be bought anywhere~

    5
  8. Hbanu25
    5 reviews

    Original

    4 out of 5, reviewed on November 24, 2018

    Ayam Brand has always been my choice as it’s also my mum n in law choice. I had used Ayam Brand Santan for cooking and also for local Kueh… fr me it taste original as per original Santan. I will always use Ayam Brand

    4
  9. Hbanu25
    5 reviews

    Ori

    4 out of 5, reviewed on November 24, 2018

    Ayam Brand has always been my choice as it’s also my mum n in law choice. I had used Ayam Brand Santan for cooking and also for local Kueh… fr me it taste original as per original Santan.

    4
  10. Muhammad Jr.
    4 reviews

    SANTAN SEGERA

    4 out of 5, reviewed on November 10, 2018

    sesuai menyedapkan makanan

    4
  11. yusnizamyusuf31
    3 reviews

    RASA SANTAN YANG SEBENAR

    4 out of 5, reviewed on November 8, 2018

    1 Jenama yang terkenal di malaysia kerana kualiti yang amat bagus…santan yang terasa sangat asli seperti santan yang bru di perah sesuai untuk di masak nasi lemak,kuih muih dan juga pencuci mulut.

    4
  12. Raihana Embong
    1 reviews

    Memang sedap buat Kari

    5 out of 5, reviewed on October 29, 2018

    Santan yang berjenama ini adalah pilihan utama saya dan keluarga saya. Mak mertua saya yang membuka kedai makan Tom Yam di Wangsa Melawati pun menggunakannya. Kepekatan santan ni memang likat, dan berlemak. Kalau masak kari, kurma dan juga walaupun Tom Yam pun kami hanya menggunakan santan ini!

    5
  13. Ammar32
    3 reviews

    Alamak santan dah habis!!!

    5 out of 5, reviewed on October 28, 2018

    Mak Saya lagi suka pakai santan perah sendiri dari santan kotak ni…tapi kalau terdesak sangat baru beli santan kotak…antara banyak2 brand santan kotak yg terdapat dipasaran,mak saya akan suruh beli santan kotak brand ayam ni…sebab rasa dia lebih kurang sama dgn rasa santan perah dan tahan lebih kalau simpan dalam peti ais…

    5
  14. Nazurah Kamaruddin
    3 reviews

    Sedap & patut cuba

    5 out of 5, reviewed on October 27, 2018

    Setiap kali beli barang dapur, pasti beli santan kotak ni. Santan pilihan utama setiap kali nak masak masakan lemak. Apa yang istimewa pasal santan ni ialah kita boleh sukat tahap mana yang kita nak & tahan lama di dalam peti sejuk selama seminggu selepas dibuka. Paling penting masakan berasas santan ni lambat basi dan senang untuk digunakan.

    5
  15. mrszati49
    2 reviews

    RUGI!

    4 out of 5, reviewed on October 22, 2018

    Rugi betul!
    Sangat rugi!

    Rugi betul jika tidak pernah mencuba produk berjenama Ayam Brand terutama santan Ayam Brand. Rasa lemak, rasa asli dan rasa kemewahan santan ada di dalam nya. Tidak perlu bersusah payah mengait kelapa untuk santannya. Hanya dapatkan santan Ayam Brand dengan harga yang sangat berpatutan! Dengan rasa asli santan membuatkan masakan bertambah sedap hingga menjilat jari! Masakan kari dan masak lemak anda pasti tidak mengecewakan!

    4
  16. Zuranok6926
    19 reviews

    Santan Ayam Brand

    5 out of 5, reviewed on October 21, 2018

    Santan ayam brand sangat sedap dan lazat untuk digunakan dalam bahan masakan.sesuai dimasak kari serta kuih muih.ianya tanpa pengawet dan sesuai untuk segala jenis masakan.cubalah hari ini.

    5
  17. Emma Zulkifli
    20 reviews

    PEKAT .. HARUM & CUKUP LEMAK

    5 out of 5, reviewed on October 17, 2018

    saya suka memasak gulai yang mempunyai keutamaan santan di dalamnya…. bila memasak nasi lemak memang sangat sesuai gunakan santan ayam brand ni .. rasa lemak yang cukup .. haruman yang harum dan pekat .. saya tak perlu gunakan berkotak2 santan .. cukup hanya sekotak .. dah lengkap hidangan saya … ❤ always believe in Ayam brands

    5
  18. norathirah19089342
    6 reviews

    Mudah

    5 out of 5, reviewed on October 17, 2018

    Disebabkan duduk di bandar.dan sampai rumah lewat.saya memilih untuk masak mengunakan santan kotak.untuk memudahkan saya memasak.dan semestinya menjadi pilihan ayam brand

    5
  19. nurunnajwa85
    3 reviews

    Santan simpan lama

    5 out of 5, reviewed on October 11, 2018

    Santan kotak ini memudahkan kerja para isteri dan ibu untuk memasak lauk pauk yang menggunakan santan tanpa perlu risau santan basi atau tiada santan untuk masak. Saya sendiri ada 5 stok santan ini dirumah, tak perlu cari santan segar untuk menu-menu kecemasan. Rasa dan hasil masakan yang sama dengan santan segar.

    5
  20. Hpadzil86
    3 reviews

    So good for masak lemak tempoyak

    5 out of 5, reviewed on October 1, 2018

    This product is a must to be in stock in the kitchen. Can use it anytime as long as it does not expired. Taste just like coconut milk perfect for masak lemak tempoyak or nasi lemak too. The whole family will love it so much with the touch of this product in the meals.

    5
  21. nadnad9686
    3 reviews

    Mum's choice of coconut milk

    5 out of 5, reviewed on September 26, 2018

    First of all, my mum love to used this coconut milk. This is due to this coconut milk free from cholestrol. As a mum. She must to make sure that she need to prepare and cook healthy food for their family. So this coconut milk is the best choice especially when they cook curry. The aroma is good and tasty. Thus coconut milk also is the alternative milk for the original coconut milk. We can get it easily just go to the gocery shop to buy this. This coconut milk is the first choice for my mum to cook. Last but not least, my mum always have their stock at home. She will buy a few and kept at home.

    5
  22. Lii23
    3 reviews

    Sedap

    4 out of 5, reviewed on September 18, 2018

    Sangat berlemak dan sedap digunakan

    4
  23. Mamyeski78
    6 reviews

    Stok Wajib ada di dapur!

    5 out of 5, reviewed on September 12, 2018

    Setiap kali berbelanja, santan kelapa Ayam Brand pasti jadi pilihan untuk di masukkan ke dalam troli. Rasanya yang lemak manis menjadikan menu sajian saya istimewa. Ia sangat membantu ketiga ‘emergency’ iaitu ketika tetamu bertandang ke rumah tanpa dirancang, kari & masakan lain menjadi sedap luar biasa!

    5
  24. Tashakamarudin03
    27 reviews

    Cepat dan mudah

    4 out of 5, reviewed on September 11, 2018

    Di tgh bandar, agak sukar mencari kelapa yang fresh maka sebagai ganti santan kelapa ayam brand membantu saya menyediakan juadah dirumah. Dari makanan berlauk sehingga ke dessert, santan kelapa ini diperlukan untuk makanan yang rasanya berlemak dan sedap.

    4
  25. Nur Abdullah Firus
    3 reviews

    Kandungan yang sangat berlemak.

    5 out of 5, reviewed on August 9, 2018

    Sangat lah mudah digunakan. Memang berlemak, sangat puas hati. Umpama santan yang segar diperah dari kelapa yang baru dimesin. Heee. I like it

    5
  26. Chee Ching Tan
    3 reviews

    少了他就感觉少了什么

    4 out of 5, reviewed on August 4, 2018

    这款ayam椰浆是我家每一次煮咖喱时必定会放的,因为少了他总觉得咖喱少了什么式的。他浓郁的椰浆总会让咖喱增色不少

    4
  27. yhlim041895
    22 reviews

    Taste like fresh coconut milk

    5 out of 5, reviewed on July 21, 2018

    It can be very difficult to find coconut milk if you are stay in the city. However, if these pasteurized coconut milk, you can conveniently grab it in any hypermarket and it tastes just like fresh coconut milk.

    5
  28. Munirah170578
    4 reviews

    Fast, delicious, easy

    5 out of 5, reviewed on June 1, 2018

    Living in a fast lane. Everything need to be done quickly. Having this ayam brand coconut milk in my kitchen always a good decision. Working mom from 9 to 5 always need me to think fast act fast cook fast. From curry, dessert, nasi lemak to almost every creamy dish, ayam brand coconut milk never dissappoint me. Always a perfect choice.

    5
  29. cikwin79
    9 reviews

    Perfect

    5 out of 5, reviewed on May 27, 2018

    As a working mother you need to cook as fast as you can. So Ayam Brand coconut milk is the perfect ingredients in my kitchen. My kids will have their favourite dish anytime. The taste is good as a fresh coconut milk, ko doubt.

    5
  30. Hafiz Kamikazir
    3 reviews

    tok suka makan waktu hujan

    5 out of 5, reviewed on May 26, 2018

    tok suka pakai santan ni sebap mudah pastu murah berkualiti berkhasiat.tok suka makan masak lemak sebagai pilihan tok guna santan ni sebab pekat dan berlemak

    5
  31. nadya_isa52
    62 reviews

    Santan kelapanya pekat dan sedap!

    4 out of 5, reviewed on April 19, 2018

    Pilihan saya semestinya santan kelapa Ayam Brands. Santannya lebih pekat dan sedap membuatkan masakan saya lebih enak. Saya suka teksturnya dan memang mudah didapati di mana sahaja. Ayam brands juga jenama yang dipercayai kualitinya dan harganya juga berbaloi dengan rasa ?

    4
  32. mnurulh73
    3 reviews

    Suit for porridge

    4 out of 5, reviewed on April 15, 2018

    I love the flavour of the santan,the taste really suit when you cooked any porridge,corn porridge, pumpkin you name it.Even it’s delicious when you cook Nasi lemak.The price is affordable.Make all wife live easy.

    4
  33. Emma Zulkifli
    20 reviews

    PEKAT & JIMAT

    5 out of 5, reviewed on April 12, 2018

    saya selalu menggunakan santan ayam brand ni ketika memasak lauk pauk atau pun pelbagai anela bubur … santan nya pekat dan jimat untuk digunakan … sekotak boleh guna untul 2 kali masakan … sungguh tidak merugikan … saranan yang baik buat para penggemar memasak ..

    5
  34. Vickey Tiong
    6 reviews

    Coconut milk

    4 out of 5, reviewed on March 17, 2018

    I love to use ayam brand product… This coconut milk quite thick…. I always use it to cook chichken curry… one pack can use for 1kg chicken… sometimes, I also use it to make abc or some dessert…. This coconut milk so good.

    4
  35. Nidaazizan90
    3 reviews

    Ayam brand coconut milk

    5 out of 5, reviewed on March 16, 2018

    Saya suka gunakan ayam brand coconut milk dalam setiap masakan dan juga kuih seperti kuih bengkang. Rasa masakan saya seperti gulai mahupun rendang lebih sedap dan rasa berlemak. Ia juga memudahkan saya memasak. Masak rendang mengambil masa yang lama menggunakan coconut milk ayam brand ia akan naik pecah minyak bertambah sedap. Ketupat palas pun saya gunakan Aysm brand coconut milk. Rasa ketupat saya berlemak dan tahan lama. Tak kira apa juga masakan yang guna santan saya pasti gunakan Ayam brand coconut milk

    5
  36. Azrul Ibrahim
    3 reviews

    Sardin

    5 out of 5, reviewed on March 13, 2018

    Senang untuk masakan berbagai jenis lauk berasalkan santan.. Tak perlu susah payah..

    5
  37. SiManis51
    1 reviews

    Fresh from the box

    5 out of 5, reviewed on March 13, 2018

    I can always tell if restaurants/shops are using fresh or ‘instant’ santan as it has a different taste and smell and because of that I was sceptical to use santan from the box. However, 1 fine day I wasn’t able to find fresh coconut and being picky wasn’t an option so I decided to use the most trusted brand in the market. Using it was effortless and end result was amazing! I even forgot I used the santan-in-a-box!

    5
  38. MissBella Tajima
    6 reviews

    santan favorite

    5 out of 5, reviewed on March 12, 2018

    stay kat bandar ni mmg susah sikit nk dpt santan fresh..nk kena p market dlu bru dapat..tp xpe la smnjak ade santan kotak ni beli je..rasa sama dgn santan fresh..x tipuuuu sbb rasa dya sama ja..sng cerita untuk kami isteri -isteri yg bekerjaya..x yah nk p pasar da..p cari kat kedai runcit comfirm ada

    5
  39. Syaheera2303
    3 reviews

    Cepat, pantas & berkesan

    5 out of 5, reviewed on March 6, 2018

    Dengan adanya santan segera, ia dapat membantu saya memasak dengan cepat! Ia kerana menjimatkan masa saya untuk membuat santan secara tradisional!

    5
  40. Zinling31
    1 reviews

    My first choice for all this years

    5 out of 5, reviewed on March 5, 2018

    The best choice for me no matter i need to cook savoury or sweet dishes like curry or pandan jelly dessert. Ayam brand santan kelapa never failed to amaze me with the aroma and the richness of the coconut in every dishes, i have been using it for the last 15 years and will always be my first choice when i need coconut santan. Cheers!

    5
  41. Afiza_Rahim60
    358 reviews

    Ayam Brand Coconut Milk

    5 out of 5, reviewed on February 27, 2018

    Masakan saya menggunakancAyam Brand Coconut Milk memberikan rasa keenakan yang lebih sempurna untuk wanita bekerjaya yang mahu memasak hari hari untuk seisi keluarga,Saya suka menggunakan santan kotak ayam brand tetapi kualiti setanding masakan dengan santan perah.Memudahkan kerja memasak menjimatkan masa dan tenaga.Masakan tetap lemak berkrim disukai ramai.Mudah didapati di semua pasaraya dan harga mampu milik untuk semua golongan.Jenama dipercayai.

    5
  42. Hyukhaeisreal08
    3 reviews

    方便浓郁

    5 out of 5, reviewed on February 25, 2018

    味道跟新鲜的椰浆一样够浓郁够香,煮咖哩用它味道简直无与伦比,做燕菜用它也可以很好吃,包装方便价钱合理,每一次都用它!

    5
  43. jiaen0412
    3 reviews

    蛮好的。

    4 out of 5, reviewed on February 21, 2018

    我很喜欢这牌子的椰浆。椰浆香醇,煮咖喱鸡香喷喷的。口味跟新鲜椰浆一样又方便。

    4
  44. Dhaniy Rizal
    27 reviews

    Easy for cook

    5 out of 5, reviewed on February 12, 2018

    It is easy for cook with this packaging. And it is fresh as buy from the market good product.

    5
  45. CikSue38
    819 reviews

    Alternatif bagi santan fresh

    5 out of 5, reviewed on February 9, 2018

    Walaupun masak dengan menggunakan santan kotak ayam brand ni tapi hasil masakan masih terasa lemak dan sedap. Senang dan memudahkan kerja. Tak perlu susah payah perah kelapa. Stok pn mudah disimpan dan tahan lama. Tahap kepekatan santan kita sendiri yang kawal dengan menambah jumlah air yg diperlukan. Memuaskan hati.

    5
  46. Hanighz40
    5 reviews

    Definitely not a good review.

    3 out of 5, reviewed on February 9, 2018

    I lowered my expectation after I first used Ayam Brand’s coconut milk. To compare to one of their competitors, let’s just use “yellow brand”, this coconut milk is rather thin. Sometimes one box is just not enough. However, on the other hand, it is still good for drinks though. It does not make the drink too thick and when drinking them it doesn’t make the drinker queasy. I still use them, but always the second choice!

    3
  47. Farra Azizan
    5 reviews

    Santan Ayam brand

    5 out of 5, reviewed on February 9, 2018

    santan ayam brand pekat, lemak, berkrim…. buat kari 1periuk besar, guna 1kotak pun dah cukup…

    5
  48. Vchy9342
    3 reviews

    Family favorite

    5 out of 5, reviewed on February 8, 2018

    Since I was younger, my grandma always and always use this brand of coconut milk for her curry of bubu-chacha to make it creamy and yummy.

    Nowadays I mostly use it into making Kuih-kuih because using fresh coconut milk couldn’t bring out a certain taste as compared to using this brand of coconut milk. I’ve tried adding coconut milk & susu cair into my curry and it taste even more tastier!!

    5
  49. Ida Anum
    42 reviews

    Mudah digunakan

    4 out of 5, reviewed on February 7, 2018

    Setiap kali ingin memasak menggunakan santan pilihan Saya pasti ayam brand santan kelapa.. Ini kerana Kepekatan nya Dan rasa nya yg asli.. Selain itu ia juga sgt senang utk digunakan..tanpa perlu sy brush payah utk memerah kelapa.. Hanya gunting Dan Tuang ke dalam masakan sy.. ?

    4
  50. Sara58
    19 reviews

    Sangat jimat dan pekat

    5 out of 5, reviewed on February 6, 2018

    Saya sangat suka santan brand ni sebab santannya pekat dan sangat jimat bila satu kotak kecil dalam harga rm2.50 saya boleh guna untuk dua kali masak. Saya pernah guna santan brand lain juga tapi tak sepekat yang ni dan tak sesedap santan ni. Memang tak rugi beli. Kalau beli santan fresh kat pasar tani lagi rugi. Harga yang lebih mahal dan santan yang tak tahan lama. Cair campur air lagi. Dengan santan kotak yang ni sangat tahan lama. Bila dah buka simpan dalam fridge.

    5
  51. Nurirah13
    365 reviews

    Lemak berkrim

    4 out of 5, reviewed on January 24, 2018

    Saya suka menggunakan Ayam Brand Milk coconut ini. Rasa seperti santan kelapa yang segar. Saya selalu menggunakan untuk memasak atau membuat kuih. Rasa yang sedap. Sekotak yang kecil itu sesuai untuk sekali guna. Amat berbaloi sekali. Rasa yang lemak. Packing yang menarik. Sesuai untuk suri rumah yang sibuk seperti saya ini. Jika ingin membuat kuih saya akan membeli kotak besar. Sedap dan pekat santan nya. Boleh di simpan di dalam peti sejuk selama tiga hari sahaja.

    4
    </