Blue Key Self Raising Flour

Product Details

Cake baking has never been so easy before! Surprise your family and friends with exciting and delicious cakes worthy of the best cakehouse in town. This premium quality self-raising flour is milled from specially selected low protein wheat and enriched with vitamins and iron and gives excellent results

  1. CheranRaj Muniandy
    2 reviews

    Satisfaction

    5 out of 5, reviewed on September 5, 2020

    Really satisfying for the amount of flour you can get for this price… Even if you are not used to baking still things will be easy for you because of this self raising flour. The bluekey self raising flour can be used in a lot of different ways… Like when you make cake or muffin or biscuits… Always prefer using this bluekey’s self raising flour because it’s cheap and worth it..

    5
  2. Tina27846
    1 reviews

    SELF RAISING FLOUR

    5 out of 5, reviewed on August 4, 2020

    Even if you dun expert in baking,with self raising flour,you will be able to bake yourself.its easy.

    5
  3. Mohana3969
    6 reviews

    Tepung Blue key

    5 out of 5, reviewed on June 21, 2020

    Saya telah menggunakan tepung ini untuk membuat kek, roti dan juga telah mencuba untuk buat kuih-muih. Hasil makanan yang diperbuat daripada tepung ini sangat lembut, lazat dan juga ranggup. Saya pasti akan memberitahu orang ramai tentang kebaikan product ini supaya mereka juga turut menikmati kebaikan yang saya telah rasa.

    5
  4. Nur Najwa15
    1 reviews

    Tepung Naik Sendiri Pilhan Kami Sekeluarga

    5 out of 5, reviewed on June 11, 2020

    Tepung naik sendiri bluekey ini sangat bagus digunakan untuk membuat kek ataupun biskut. Hal ini kerana , terdapat bahan-bahan penaik seperti baking powder dan soda bikarbonat yang terkandung di dalam tepung bluekey tersebut. Oleh itu , kita tidak perlu memikirkan tentang bahan penaik . Semudah ABC , Kan ?

    5
  5. ooiyongpg24
    11 reviews

    Family choice of self raising flour

    5 out of 5, reviewed on June 8, 2020

    It serve well especially for sponge cake and marble cake. Self raising flour increase my success in baking during MCO.

    5
  6. Mizah
    109 reviews

    Tepung Blue Key

    4 out of 5, reviewed on May 19, 2020

    Saya suka menggunakan tepung ini kerana lebih mudah dengan serbuk penaik. Kek naik lembut dan sekata. Tak perlu ditambahagi dengan baking soda tum

    4
  7. mellsmy72
    20 reviews

    Tepung Bluekey

    5 out of 5, reviewed on May 7, 2020

    Sesuai sangat untuk mereka yang baharu mempelajari membuat kek, tepung ini sangat memudahkan kerja pembuatan kek

    5
  8. shahirarosman9484
    3 reviews

    baking main ingredient

    4 out of 5, reviewed on April 30, 2020

    Baking my cakes using this Blue Key Self Raising Flour as the main ingredients is so great. Cakes resulted in fluffy form and leaven beautifully. It is much more easier to use as i don’t have to add soda bicarbonate and baking powder to the recipe anymore . I also have no worries for my cakes to taste bitter unevenly anymore. So relieved. 1 box is for 1kg.

    4
  9. BumbleBee34
    321 reviews

    Baking main ingredients

    5 out of 5, reviewed on July 30, 2019

    Baking my cakes using this Blue Key Self Raising Flour as the main ingredients is so great. Cakes resulted in fluffy form and leaven beautifully. It is much more easier to use as i don’t have to add soda bicarbonate and baking powder to the recipe anymore . I also have no worries for my cakes to taste bitter unevenly anymore. So relieved. 1 box is for 1kg.

    5
  10. Shika43
    687 reviews

    Kek lebih gebu

    5 out of 5, reviewed on July 25, 2019

    Saya gunakan Blue Key Self Raising Flour sejak melihat ibu saya sendiri menggunakan bagi mendapatkan texture kek yang naik cantik dan sedap.. kek beliau selalu menjadi dan tidak bentat…Blue Key Self Raising Flour pilihan terbaik dan berkualiti tinggi sangat sesuai untuk menyediakan pelbagai jenis kek dam muffins tanpa perlukan bahan yang banyak… Blue Key Self Raising Flour bersih dan miliki warna tepung yang cantik, saya yakin dengan kebersihan tepung ini… Muffins coklat saya juga lebih enak dan bentuk juga sempurna.. kandungan dalam Blue Key Self Raising Flour adalah dari bahan terpilih dan diyakini halal….apam susu juga boleh dihasilkan dengan menggunakan Blue Key Self Raising Flour

    5
  11. CikSue38
    818 reviews

    Rahsia kek gebu

    5 out of 5, reviewed on July 4, 2019

    Rahsia kek saya gebu gebas semestinya penggunaan tepung berserbuk penaik Bluekey. Memang tak sah bila buat kek tanpa tepung ini. Kualiti terbaik. Kek menjadi dengan cantik dan sedap. Oh ya. Saya buat penkek pun menggunakan tepung ini. Penkek sangat menjadi dan sering mendapat pujian. Penkek sangat lembut gebu dah macam kek. Yang penting tiada rasa pahit pada kek atau penkek.

    5
  12. evimei7971
    10 reviews

    A perfect four for beginner

    5 out of 5, reviewed on November 21, 2018

    This is one of the good brand flour which is easy to succeed in your baking ?

    5
  13. Yong Jun
    8 reviews

    妈妈的最爱

    5 out of 5, reviewed on November 6, 2018

    妈妈自从用上Blue Key的自发面粉后,制作糕点变得非常轻松方便,谢谢Blue key,让我能常常品尝到妈妈亲手做的糕点!

    5
  14. doeremon69
    20 reviews

    Highly recommended

    5 out of 5, reviewed on November 6, 2018

    Blue key self raising flour is very suitable for the beginner. It very easy to use which will only need to add in vadic ingredients and it become a delicious, soft and fluffy cake. I highly recommend it to all the cake lover.

    5
  15. Aina Farhana
    3 reviews

    Tepung bluekey terbaik

    5 out of 5, reviewed on November 3, 2018

    Saya seorang bakers jadi bila ade tepung ni kerja saya lagi mudah dan menjimatkan masa.saya dah xperlu nak tmbah baking powder atau soda bilarbonat lagi kerana dengan tepung ni sahaja saya boleh siapkan tempahan saya dengan lebih mudah

    5
  16. Ann57
    6 reviews

    Terbaik

    5 out of 5, reviewed on October 26, 2018

    Produk ini telah banyak membantu saya dalam menghasilkan dessert yang lazat dan enak. Kualiti pun bagus. Terima kasih blue key.

    5
  17. Amar_ajwad54
    1 reviews

    Senang belajar masak sedap makan

    4 out of 5, reviewed on October 22, 2018

    Sangat terbaik,senang di buat dan enak dimakan.

    4
  18. mickygoh83
    11 reviews

    自发蛋糕粉

    5 out of 5, reviewed on October 19, 2018

    值得推荐给初学蛋糕的人,简单方便,不用自己调粉,品质好,价钱公道。

    5
  19. Silverspoon53
    3 reviews

    Best Flour for Baking

    5 out of 5, reviewed on October 19, 2018

    If you have passion in baking and pastry, this Blue Key Self Raising Flour is highly recommended. Easy to use and very good in term of quality and texture.

    5
  20. Che Rose Idayu
    3 reviews

    Senang dan mudah

    5 out of 5, reviewed on October 11, 2018

    Bagi saya yang suka membuat kek, tepung ini sangat membantu saya dalam membuat kek. Kek saya menjadi lembut dan sedap dimakan. Untuk sesiapa yang mencari tepung membuat kek pilihlah tepung blue key.

    5
  21. Fitrah80
    7 reviews

    Gebu je

    2 out of 5, reviewed on October 5, 2018

    Sesuai untk org yg suka buat kek n cookies.. Sesuai untk semua jenis kek n cookies.. Smooth je bila guna.. Mslaah kek mendap pon kurng.. Stiap raya sellu beli tepumg ni untk buat kek n kuih..

    2
  22. Wei Lynn
    3 reviews

    省时方便的蛋糕粉

    5 out of 5, reviewed on October 3, 2018

    一直以来做烘焙都选这家的蛋糕粉 粉质干净。配上的食谱也容易制作 简单又方便。做蛋糕都用这个牌子。推荐给想要玩烘焙的朋友!

    5
  23. Thh Leo
    3 reviews

    值得推荐的产品

    5 out of 5, reviewed on September 19, 2018

    这是一个很好的产品,对热爱烘培的人来说绝对是好的,面粉的质量很好而且设计很放便容易保存,对于一些想在空闲时间做一些糕点的朋友绝对大力推荐,好不好,用过的都说好。

    5
  24. aizam749041
    3 reviews

    Mudah

    5 out of 5, reviewed on August 7, 2018

    Saya seorang penjual kek sambilan…jika ada yang order baru saya buat…jadi saya perlukan tepung yang sudah ada penaik untuk memudahkan sukatan yang saya perlukan…dengan menggunakan tepung blue key…urusan saya menjadi mudah dan saya sangat berpuas hati dengan hasilnya…kek saya gebu dan lembut…berbanding apabila saya guna tepung lain atau tepung yang saya adun sendiri

    5
  25. Pee Thang Tan
    6 reviews

    Easy to use

    4 out of 5, reviewed on July 27, 2018

    easy to use as self rising flour.I do not need to add other baking powder. just measure the amount that I need. even i use for fried chicken ans fish. the price is also reasonable and cheap.

    4
  26. Ti Wui Shan
    15 reviews

    好用!

    4 out of 5, reviewed on July 23, 2018

    用这产品好几年了, 都用来做蛋糕, 做出来的蛋糕也松软好吃。偶尔也会用来炸鸡或虾, 特别是虾, 会被粉包围着炸出来香脆好吃。

    4
  27. Sara58
    19 reviews

    Tepung naik sendiri terbaik.

    4 out of 5, reviewed on July 22, 2018

    Tepung ni kalau buat kek memang menjadi. Tak pe4lu susah-susah sukat bakingvpowder dah. Sangat senang. Amat sesuai untuk beginner yang nak buat kek sebab kek pasti naik cantik je. Tepung ni kalau nak buat cucur tekstur macam kek sikit pun boleh. Terutama cucur pisang. Kembang elok bulat je bila goreng dalam minyak panas. Kat rumah kami memang wajib ada tepung ni sebab kami suka buat kek.

    4
  28. jacquelinetan84
    6 reviews

    Easy & convenient

    3 out of 5, reviewed on July 18, 2018

    I am definitely a sweet tooth. Love baking but always frustrated about measuring the baking ingredients.

    This self raising flour has solved my problem. So easy to use and it taste good!

    Somehow i need to put it into frigde to prevent moist. Would prefer if they can come out to zip lock packaging.

    3
  29. Csf17
    3 reviews

    Self raising flour

    5 out of 5, reviewed on July 18, 2018

    It is super easy to use it ,and very convenient for baking cookies or cakes. Price are affordable

    5
  30. Norlina Zaman
    7 reviews

    Blue Key Self Rising

    5 out of 5, reviewed on July 17, 2018

    Permudah cara bagi yang baru belajar membuat kek. Tidak terlebih soda penaik.

    5
  31. Nasihahussein85
    4 reviews

    As simple as blue keys ???

    4 out of 5, reviewed on May 7, 2018

    I love baking. with this, baking become more fun and easy. Come in a box, nice packaging taste good its a self raising flour hence u guys no need to hardly measure how much should you put the baking soda ?? compare to others, this brand conquer my trust because i never failed to baked using this ???

    4
  32. Nasihahussein85
    4 reviews

    As simple as blue keys ???

    4 out of 5, reviewed on May 7, 2018

    I love baking???? with this, baking become more fun and easy. Come in a box, nice packaging taste good its a self raising flour hence u guys no need to hardly measure how much should you put the baking soda ?? compare to others, this brand conquer my trust because i never failed to baked using this ???

    4
  33. dreen89
    12 reviews

    Ringkas dan mudah menyediakan kek

    4 out of 5, reviewed on May 4, 2018

    Biasanya penyediaan batter kek menggunakan tepung dan baking powder. Tetapi dengan adanya tepung blue key tepung berserbuk penaik, penyediaan kek menjadi ringkas dan mudah. Suka dengan adanya produk sebegini memudah kerja dapur.

    4
  34. Sara58
    19 reviews

    Tepung terbaik buat kek

    5 out of 5, reviewed on May 2, 2018

    Suka pakai tepung ni untuk buat kek. Sangat mudah dan kek confirm jadi. Lagi satu ia cepat dan untuk orang yang malas nak buat kek, tepung ni memang penyelamat. Kadang-kadang nak buat cucur pisang gebu pun saya pakai tepung ni..elok je bulat bentuk cucur.

    5
  35. aimandila939440
    3 reviews

    Tepung pilihan saya dan keluarga

    5 out of 5, reviewed on April 22, 2018

    Sebelum ni kalau nak buat kek, kuih muih atau apa saja hidangan memang guna tepung gandum biasa ditambah dgn baking powder. Kemudian ayak berulang kali. Rumit dan hasilnya tak memuaskan. Sejak kawan perkenalkan tepung naik sendiri ni pada saya, kek saya jadi lebih gebu. Penkek saya juga lebih lembut dan enak dimakan. Tak perlu bersusah payah lagi didapur. Tambahan pula keluarga saya memang suka hidangan berasaskan tepung ni. Jadi tak rugi untuk cuba. Saya sangat berpuas hati dengan hasilnya.

    5
  36. Shairah48
    2 reviews

    Tepung bluey key semetinya memudahkan kerja saya.

    4 out of 5, reviewed on April 14, 2018

    Saya memang pengguna tepunv bule keh dalam ala jenis kuih yang saya buat.tepung sangat memudahkan kerjasa saya dalam membuat kek.Kerana tepung ini sangat halus dan mudab utk sebati dengan adunan bahan kek yg lain.

    4
  37. Jass92
    3 reviews

    Cake

    5 out of 5, reviewed on April 11, 2018

    My cake always been nice and rich with texture.everyone in my house will love to eat it.all thanks goes to Blue Key products.

    5
  38. Afiza_Rahim60
    358 reviews

    Blue Key Self Raising Flour

    5 out of 5, reviewed on April 4, 2018

    Saya gemar membuat kek dan kuih muih mengunakan Tepung berserbuk penaik “blue Key” .Tepung ini memang tidak pernah menghampakan saya. Apa jenis kek semuanya menjadi lembut, lazat dan terasa gebunya.Ianya memang menjadi pilihan saya untuk membuat kek dan beraneka kuih.Anak anak suka akan doh yang lembut dalam pembuatan kuih dan donut.Harga mampu milik.Saya suka buat stok di rumah.Puas hati dengan tepung ini.biskut dan kuih menjadi.Sedap dan enak.

    5
  39. Sze Ngee
    1 reviews

    Good product

    4 out of 5, reviewed on March 5, 2018

    This is very convenient as it does not need soda powder when baking. I like this product very much because it taste delicious compare to other product that I used before.

    4
  40. lingtsl2225
    3 reviews

    Good choice for Baking

    5 out of 5, reviewed on March 5, 2018

    Blue Key self raising flour has been a good companion for my baking journey. It is easy,convenient and delicious. I do not need to worry about baking powder or yeast anymore. I can bake the cake or steam the cake.

    A good choice for family 🙂

    5
  41. adiahos78
    5 reviews

    Wajib ada kat rumah

    3 out of 5, reviewed on March 4, 2018

    Saya memang sentiasa ada tepung ni di rumah sebagai persediaan untuk memasak kek jika ada permintaan daripada anak anak. Dulu mereka selalu komplain bila saya masak kek sebab x jadi la, bantat la, rasa baking powder kuat sangat la… sekarang , kalau buat kek pasti menjadi dengan tepung ni,jadi takde la anak anak komplain lagi, malahan memuji kek saya buat sedap, dan bawa kesekolah untuk makan bersama kawan lain. Gembira je rasa.

    3
  42. Izzaty70
    1 reviews

    Wajib ada dirumah

    5 out of 5, reviewed on March 4, 2018

    Tepung ni memang wajib ada kat rumah saya. Kalau tiba-tiba rasa nak buat kek ke kuih ke dah ada. Kami satu family memang guna tepung blue key self raising ni sebab tepung ni magic boleh buat kek jadi naik gebu dan cantik je. Ditambah pula rasanya yang memang yummy!! Tak rugi la pilih blue key ni untuk buat kek.

    5
  43. 00017
    2 reviews

    Easy to use

    5 out of 5, reviewed on March 3, 2018

    This is the best choice to choose for the cake lover to try to make their own cake even for the first time.It is easily to use since it was the self raising flour.

    5
  44. Afiza_Rahim60
    358 reviews

    Blue Key Self Raising Flour

    5 out of 5, reviewed on February 28, 2018

    Saya suka menggunakan Tepung berserbuk penaik “blue Key” memang tidak pernah menghampakan saya.Berbagai resepi menarik dan jenis kek semuanya menjadi lembut, lazat dan terasa gebunya.Ianya memang menjadi pilihan saya untuk membuat kek dan beraneka kuih.Mudah didapati di Tesco,Maydin dan Pasaraya berhampiran.Harga mampu milik sesuai pengemar yang rajin membuat beraneka resepi setiap hari,Gebu dan kek cantik.

    5
  45. William Chia
    3 reviews

    Good mixture I've used

    5 out of 5, reviewed on February 23, 2018

    It easy to get the flour in market when I needed it.

    Used to this brand for more than decades, recommend to use due to constant quality.

    5
  46. BumbleBee34
    321 reviews

    tepung kek terbaik

    5 out of 5, reviewed on February 20, 2018

    resepi saya membuat kek yg gebu dan sedap semestinya dgn menggunakan tepung kek bluekey tepung berserbuk penaik. utk buat kek tak perlu lagi menambah serbuk penaik dan soda bikarbonat. tiada lagi kek yg pahit akibat soda karbonat dan serbuk penaik berketul. dijamin kek akan naik cantik je guna tepung kek bluekey ni. harga berpatutan dan mudah didapati di pasaran. jarang jumpa tepung berkumbang atau berbau hapak. terbaik?

    5
  47. AnnieMohd82
    6 reviews

    Blue Key flour

    5 out of 5, reviewed on February 6, 2018

    Anak anak saya suka makan kek coklat,malangnya saya tidak mahir dalam pembuatan kek. sebagai percubaan,saya telah menggunakan tepung kek blue dan hasilnya sangat memuaskan hati!!! dengan sekotak tepung kek ini saya telah jimat banyak kerana 1 1/2 cawan tepung sahaja yang saya perlukan untuk 1 adunan.. dan sy telah berjaya membuat 6 adunan kek coklat yg menjadi kegemaran anak..

    5
  48. Khairul_Rahman58
    95 reviews

    Tepung Serbaguna Blue Key Self Raising Flour

    5 out of 5, reviewed on January 19, 2018

    Saya membeli tepung ini dipasaraya untuk mencuba pada mulanya.Bermacam macam jenis tepung yang ada dipasaran.Tepung Serbaguna Blue Key Self Raising Flour naik sendiri jenama Blue Key ini memang diyakini ramai.Saya membeli untuk isteri dirumah tepung ini sangat sesuai digunakan untuk membuat pelbagai jenis kek, kek cawan serta lain-lain lagi. Kek saya akan menjadi lebih sekata dan lembut. Sekotak tepung ini boleh digunakan untuk membuat 3 biji kek,Harga berpatutan dan kek pun rasa lazat dan sedap.Jenama dipercayai kerana bahan yang terkandung bermutu tinggi dan buatan tempatan.

    5
  49. Nurirah13
    365 reviews

    Senang membuat kek

    4 out of 5, reviewed on January 15, 2018

    Saya sentiasa menggunakan vlue key self raising flour ini ketika ingin membuat kek. Struktur trpung ini sangat halus dan menjadikan kek yang saya buat sangat gebu sekali. Tidak perlu campur serbuk penaik lagi kerana di dalam tepung ini sudah sedia kan semuanya. Amat senang sekali mengadun kek buatan sendiri. Rasa sedap dan gebu. Harga produk ini berpatutan sekali. Sekotak dapat membuat 2 biji kek. Boleh di campur dengan pelbagai perisa.

    4
  50. lyla8989
    3 reviews

    Easy & yummy cake with blue key

    5 out of 5, reviewed on January 14, 2018

    I never bake cake with self raising flour before so I was intrigued to try blue key flour and see the difference. My cake was more fluffy and taste better compared to before. Definitely using only blue key after this.

    5
  51. Azura Hanim Bahari
    3 reviews

    Kek dan muffin gebu

    5 out of 5, reviewed on January 11, 2018

    Saya oernah cuba tepung naik sendiri jenama lain, dan juga pernah cuba campuran tepung dari beberapa kedai bahan kek. Semua mengecewakan. Tapi dengan tepung ini, kek dan muffin tak pernah tak menjadi. Sentiasa cantik, gebu dan lembut. Tak perlu tambahan bahan penaik kalau menggunakan tepung ini..

    5
  52. Gowri05
    3 reviews

    Best cake flour you can buy

    5 out of 5, reviewed on January 9, 2018

    A great deal for cake flour. Most popular brand and the best you can buy. The cakes that I made turned out great. I love the texture. Can make great muffins too. Try it and you will love it! The price is reasonable. The quality is way too good.

    5
  53. Nhana09
    2 reviews

    The best

    5 out of 5, reviewed on December 1, 2017

    A good brand for Self Raising Flour. Nothing can compare to this Blue Key brand. I never had any problem while making any of my bakes and desserts. It will produce a nice fluffy cake.I will always have them in my pantry

    5
  54. AdamAmsyar95
    81 reviews

    Memudahkan kerja memasak

    5 out of 5, reviewed on November 29, 2017

    Dengan tepung blue key superfine ni kerja memasak Saya jadi lebih mudah,hanya campurkan dalam adunan tidak perlu lagi menambah baking powder@baking soda hasilnya kek naik dengan jayanya.Saya juga suka mengunakan tepung ini untuk membuat pancake hanya campurkan susu segar dan telor hasilnya pancake sangat gebu dan lembut memang rugi siapa yg tak pernah cuba,sekali cuba pasti terpikat?

    5
  55. ferdizetty37
    491 reviews

    Tepung naik sendiri yg sangat berkualiti

    5 out of 5, reviewed on November 25, 2017

    Tepung naik sdri yg sgt berkualiti.Saya mmg pengguna setia tepung jenama Blue Key ni.Mmg memudahkan sy utk mbuat kek dgn lebih cepat dan mudah.Kek yg dibuat juga naik dgn smpurna,gebu dan sgt lembut.Tekstur tepung juga sgt bersih,saya tidak perlu menapis tepung sebelum memuat kek.Mmg sgt berbaloi mnggunakannya,harga pun berpatutan.

    5
  56. HussinAnna25
    50 reviews

    Mudah diguna

    5 out of 5, reviewed on November 4, 2017

    Benda paling penting untuk saya buat kek adalah tepung selfrising flour jenama bluekey,memang gebu je kek ,memudah kan kerja saya hanya tambah telur ,minyak gula dan perasa jadilah kek yang gebu dan sedap.pernah tukarkan ke jenama lain tapi kurang berpuashati.dengan tepung blukey ni kerja memasak saya jadi lebih mudah.

    5
  57. CikSue38
    818 reviews

    Tepung kek lengkap berserbuk penaik

    4 out of 5, reviewed on October 29, 2017

    Utk membuat kek saya menggunakan tepung blue key self raising pek kotak pinkish ni. Kek saya akan naik gebu gebas dengan cantiknya. Memudahkan kerja saya kerana tidak perli susah payah nk tambah serbuk penaik dalam adunan. Senang nk beli dan cam tepung kek blue key. Sayangnya selalu beli kotak kemek2. Takut plastik tepung bocor je kalo beli dapat yg kemek2 kotak tepung kek ni. Nk beli tepung kek blue key ni sangat mudah kerana banyak terdapat dalam pasaran dengan harga yg berpatutan dan harga mampu milik. Selain digunakan utk buat kek tepung kek blue key ni juga saya guna utk buat kuih muih lain dan juga penkek. Hasil buat kuih dan penkek menggunakan tepung kek ni menjadikan kuih dan penkek sangat lembut, naik mengembang tinggi dan cantik. Tak malu buat niaga hasil2 daripada tepung kek blue key ni.

    4
  58. Gee Gee
    321 reviews

    tepung terbaik

    5 out of 5, reviewed on October 20, 2017

    saya pasti menggunakan tepung kek self rising jenama blue key ni utk membuat kek2 jualan mahupun kek untuk di makan sendiri..selain itu saya juga menggunakan tepung kek ni untuk membuat biskut sempena hari raya,ianya memang terbaik…mudah juga kerana kita xperlu add on baking powder..

    5
  59. NurulDeng08
    470 reviews

    Tekstur tepung yg sangat berkualiti.

    5 out of 5, reviewed on October 20, 2017

    Masa membuat kek jadi lebih mudah & seronok bila guna tepung berserbuk penaik blu key ni..lebih mudah digunakan,saya x perlu cmpurkan serbuk penaik dlm tepung biasa lagi..kek naik dengan cantik dan gebu..tekstur tepung juga sgt berkualiti,bersih dari sebarang serangga dan partikel..mmg saya selalu gunakan tepung ni,mudah didapati dan harganya pun berbaloi untuk dibeli.

    5
  60. ANNEVIEN
    28 reviews

    TEPUNG KEK YANG TERBAIK!!

    5 out of 5, reviewed on October 16, 2017

    Saya mengunakan self raising flour blue key ini untuk membuat kek..bukan sahaja kek malah buat bun pun boleh..hasilnya sangat memuaskan hati saya dan keluarga saya..kek saya lembut dan sedap..saya juga menjual kek yang saya buat dan rata-rata pembeli saya mengatakan kek saya sangat lembut..terima kasih blue key!!!

    5
  61. Maawardah Mohamad
    209 reviews

    tepung naik sendiri terbaik

    5 out of 5, reviewed on October 9, 2017

    Menggunakan tepung naik sendiri blue key untuk membuat kek hasilnya pasti tak mengecewakan. Saya sudah lama menggunakan tepung ini untuk membuat kek kegemaran saya. saya tak perlu lagi untuk menambah baking powder ke dalam tepung gandum. hasilnya kek yang gebu dan lazat. tepung ini juga amat sesuai untuk membuat biskut. harganya murah dan mudah didapati di kedai runcit biasa.

    5
  62. Afiza_Rahim60
    358 reviews

    Blue key Serbaguna

    0 out of 5, reviewed on October 5, 2017

    Tepung kek bluekeys menjadi pilihan dalam penyediaan kek, brownies dan apam gebu..Walaupun harganya murah, tetapi kek menjadi gebu dan lembut setanding kek di secret recipe..Terbaik!! love it

    0
  63. Fieza Maulanah
    161 reviews

    Mudah dan cepat

    5 out of 5, reviewed on October 2, 2017

    Ingin membuat kek cuma gunakan sahaja Blue Key Self Raising Flour sebab ianya sangat mudah dan cepat tanpa perlu menambah bahan penaik. Boleh digunakan untuk pelbagai jenis kek dan hasilnya pasti gebu, lembut dan sedap.

    5
  64. Anelia23
    137 reviews

    All time favourite

    5 out of 5, reviewed on September 26, 2017

    This is my all time favourite baking flour. When use this flour, cake become so moist, so puffy. Very good perform.

    I do cake with this flour always be so good. Never turn me down. When use this flour, no need to add in baking powder or anything. So easy to housewife with 2 children like me.

    5
  65. Izzana
    37 reviews

    Mudah dan cepat

    5 out of 5, reviewed on September 18, 2017

    Saya amat menyukai blue keys tepung serbuk penaik kerana memudahkan kerja saya,hanya masukkan tepung dah bahan-bahan lain,tak perlu risau terlebih atau terkurang baking powder..kek jadi sedap dan lembut

    5
  66. CikSue38
    818 reviews

    Tepung kek blue key

    5 out of 5, reviewed on September 15, 2017

    Tepung self rising blue key pilihan saya. Menghasilkan kek yg sangat gebu gebas dan pastinya sedap.

    5
  67. nurul_zayana8767
    39 reviews

    Pengguna Tegar Blue Key Selfrising flour

    5 out of 5, reviewed on September 14, 2017

    Nak buat kek mesti guna tepung ni.. sebab terdapat byk di pasaraya senang nak cari. .kek pun menjadi cantik je..

    5
  68. Nor Othman
    1346 reviews

    recommended

    5 out of 5, reviewed on September 5, 2017

    Saya sudah lama menjadi pengguna tepung ini. Sgt sesuai utk buat brownies dan apam.juga pelbgai jenis kek da kuih..menjadikan setiap kek lebih lembut.sedap dan gebu.sememangnya pilihan yg tepat untuk saya. Namun dr segi packaging ada baiknya buat penutup plastik yang lebih mesra.

    5
  69. emphiyap70
    34 reviews

    The best flour for baking

    4 out of 5, reviewed on September 3, 2017

    My sister in law recommend this flour to me for baking,
    I am satisfied with the result. And now baking cake is easy n fun.

    4
  70. AieenDeen28
    899 reviews

    Kek Cantik Gebu & Cantik

    5 out of 5, reviewed on August 30, 2017

    Mmg selalu sy guna tepung bluekey ni utk buat kek..sngt mudah & jimat masa bila guna tepung ni…x perlu tambah serbuk penaik & ayak tepung krn tepung ni dh mmg sngt brkualiti.Kek naik dgn cntik & gebu je..

    5
  71. cikbunga49
    659 reviews

    Kek jadi lembut dan gebu

    4 out of 5, reviewed on August 30, 2017

    Saya biasa buat kek guna tepung naik sendiri jenama blue key ini kerana ia membuat kek jadi lembut dan gebu.
    Memang saya rekomenlah sape-sape yang teringin nak buat kek lembut dan gebu.

    4
  72. mizarifin91
    136 reviews

    blue key self raising flour

    5 out of 5, reviewed on August 23, 2017

    have been using this flour for so many years already. its helps a lot in my process of make some cake, cookies and even pancake. the process will be easier and no need to add another raising agent in the recipe

    5
  73. 溦溦 林
    473 reviews

    简单又方便

    4 out of 5, reviewed on August 21, 2017

    简单又方便的,只要跟着他的menu 去做就可以了不用麻烦要去找一些材料来准备的。而且价钱便宜的

    4
  74. Seraphine Sh
    8 reviews

    The right choice

    5 out of 5, reviewed on August 18, 2017

    Baking is what I do every weekend. This Blue Key Flour produce better quality of cake and pastries. The end result is much more better than other flour that I tried.

    5
  75. maryam18
    309 reviews

    MENJIMATKAN MASA

    5 out of 5, reviewed on August 17, 2017

    Saya sangat suka mengunakan tepung BLUE KEY SELF RAISING untuk membuat kek..Amat mudah kerana tepung ini telah diadun dengan serbuk penaik,jadi kita hanya perlu olah sedikit sahaja lagi..
    Selain menjimatkan masa,rasa tepung ini juga sangat sedap dan lembut..

    5
  76. Nur Arina
    812 reviews

    Mudah disediakan

    5 out of 5, reviewed on August 16, 2017

    Tepung blue key ni memang menjadi kesukaan mak apabila ingin membuat kuih dan sebagainya. Sehingga saya pun turut menggunakannya. Memang tepung yang mudah digunakan dan tidak cerewet dalam penyediaannya

    5
  77. deniseW28
    121 reviews

    Good quality flour -- never fails!

    5 out of 5, reviewed on August 14, 2017

    I love the flour products in the BlueKey range and the Self-Raising Flour is no exception. The quality is always good and my cakes rise as expected. It’s my go-to self-raising flour product. Thumbs up!

    5
  78. Nuriqazhar80
    11 reviews

    A great flour that you never regret to have!

    5 out of 5, reviewed on August 5, 2017

    I love baking and this one is the most important to have in my kitchen . Its helps me alot and make my cake fluffy and so easy to use. You can make any kind of cakes recipes just using blue keys self raising flour. Get it now and you never regret after u got it.

    5
  79. NURELINA89
    173 reviews

    Kek Menjadi Gebu Dan Lembut

    5 out of 5, reviewed on August 3, 2017

    Tepung kek bluekeys menjadi pilihan saya untuk menyediakan kek, brownies dan apam..Walaupun harganya murah, tetapi kek menjadi gebu dan lembut.. Setanding kek di secret recipe..Terbaik!!

    5
  80. Fong Fong
    318 reviews

    good

    4 out of 5, reviewed on July 31, 2017

    Blue Key Self Raising Flour save my baking time and the cake is soft and delicious.

    4
  81. geina63
    1 reviews

    Pilihan saya untuk membuat kek

    5 out of 5, reviewed on July 28, 2017

    Saya suka Blue Key Self Raising Flour ni sebab memudahkan saya untuk membuat kek untuk famili saya.

    5
  82. alc340
    46 reviews

    简单又方便的蛋糕粉

    5 out of 5, reviewed on July 26, 2017

    用了这款蛋糕粉,让我节省很多时间烘焙,而且又方便购买它。

    5
  83. Niki Tay
    996 reviews

    Blue Key Self Raising Flour

    4 out of 5, reviewed on July 21, 2017

    对于不是很厉害做蛋糕的我这个是很方便的,只是要跟他的步骤去做就包成功的而且也不会那么的容易失败的。做出来的蛋糕也很好吃的

    4
  84. love it soo much!!

    5 out of 5, reviewed on July 20, 2017

    so easy and my cake tasty!!! nothing heaven than that!!lovee it!

    5
  85. Sithambaran Kamachee
    131 reviews

    SPLENDID

    5 out of 5, reviewed on June 6, 2017

    A VERY GOOD PRODUCT FOR BEGINNERS.IT REALLY GIVES THE SMOOTH TEXTURE OF A CAKE.

    5
  86. Nur Arina
    812 reviews

    0 out of 5, reviewed on May 24, 2017
    0
  87. cties_8435
    32 reviews

    Cake Flour

    0 out of 5, reviewed on May 24, 2017

    I never fail to bake a good cake with this flour as it it self raising you do not need to add any other rising agent. You can do various types of cake and there is always a recipe at the back of the box for you to try.

    0
  88. sabarina37
    378 reviews

    Semestinya Blue Key

    4 out of 5, reviewed on May 23, 2017

    Tepung Blue Key self Raising adalah tepung ajaib bagi saya.Yang memudahkan kerja-kerja saya didapur,apetah lagi untuk dijamukan pada suami tercinta dan anak-anak kesayangan saya.Saya akan pilih tepung Blue Key,ya semestinya tepung Blue Key yang saya cari.Gandum yang berkualiti,rendah protin.Diperkaya dengan vitamin dan zat besi.Semestinya membuatkan kek saya menjadi lebih enak dan menawan.

    4
  89. Vicky Low
    254 reviews

    My first self raising flour

    4 out of 5, reviewed on May 16, 2017

    first self raising flour I used when I start baking, easily get from major supermarket or store.

    4
  90. geegee48
    43 reviews

    membaking terasa mudah

    5 out of 5, reviewed on May 16, 2017

    saya selalu membut\at kek dengan menggunakan tepung blukey self rising sebab ia memudahkan kerja sya..dan ada juga biskut yang saya jual menggunakan tepung blue key self rising ni..

    5
  91. aizaman46
    219 reviews

    Tepung terbaik

    5 out of 5, reviewed on May 15, 2017

    Untuk membuat biskut dan kek semestinya saya gunakan tepung blue key.Tepungnya cukup bahan2 dan masakan menjadi mudah.Bahan2 yang berkualiti dan terbaik digunakan.

    5
  92. roxanne
    36 reviews

    Blue Key Brand Terbaik!

    5 out of 5, reviewed on May 10, 2017

    Tepung naik sendiri jenama Blue Key ini memang diyakini ramai. Tepung ini sangat sesuai digunakan untuk membuat pelbagai jenis kek, kek cawan serta lain-lain lagi. Kek saya akan menjadi lebih sekata dan lembut. Sekotak tepung ini boleh digunakan untu membuat 3 biji kek, ia sangat berbaloi.

    5
  93. miera97
    132 reviews

    Blue Key Self Raising Flour

    5 out of 5, reviewed on May 4, 2017

    Blue Key Self Raising Flour sangat sesuai duganakan untuk membuat kek, dengan tepung ni juga saya berniaga kecil-kecilan dengan membuat kek. hasil daripada tepung ini kek menjadi lembut dan gebu.. x perlu lagi baking powder lagi dalam kek saya. anak-anak suka customer pun suka…

    5
  94. Aznor Azizul
    153 reviews

    Your Baking Companion

    5 out of 5, reviewed on April 23, 2017

    You can make any kind of cakes with this flour and it will simply going to taste as good as the one you bought at the decent bakery shop. I used to bake a cup cake with this flour and it works like magic.

    I recommend this flour to all the bakers out there who actually bake a lot of cakes to use it because it will make your cake fluffy and taste amazing.

    5
  95. Shaneeya Mos
    42 reviews

    Multipurpose flour

    5 out of 5, reviewed on March 24, 2017

    With this self raising flour I can make nice cup cakes…It’s very convenient as there is no need to add much baking soda. Makes it easy for working mother like us to bake simple cake for the children. Blue key brand is recommended as the quality is good…..and value for money.Whenever feel want to eat cake this will be my choice.

    5
  96. anajingga
    20 reviews

    Tepung kek pilihan AJ

    5 out of 5, reviewed on February 24, 2017

    Baking memang rutin AJ di rumah. AJ gemar mencuba pelbagai jenis resepi khasnya kek. Di rumah ni wajib ada tepung kek dan pilihan AJ tentunya Blue Key self rising flour ni. Pertama ia antara yang paling murah harganya di pasaran. Kedua buatlah apa jenis kek sekali pun pasti menjadi. Tak perlu gunakan baking powder atau soda bikarbonat lagi. Pastikan sukatannya betul dan kek pasti naik gebu geban.

    5
  97. Hawa68
    2 reviews

    Terbaik

    4 out of 5, reviewed on January 14, 2017

    Kat rumah mesti ada stock tepung ni.mudah nk baking dan buat cucur pon sy guna tepung ni

    4
  98. Janiceyong49
    7 reviews

    Nice

    5 out of 5, reviewed on January 11, 2017

    Everytime when I want to bake cake I will definitely choose this flour❤️ Because it’s good and also can make the cake more soft and fluffy??❤️

    5
  99. cherrylee
    73 reviews

    suitable for baking

    4 out of 5, reviewed on January 8, 2017

    This is first choice of baking flour for butter cake. Just baked butter milo cake last few days ago. Nice & soft cake. My boy ate alot.

    4
  100. noorazri07
    194 reviews

    TEPUNG KEK BLUEKEY

    4 out of 5, reviewed on December 23, 2016

    Ramuan tepung ini sesuai untuk membuat kek dan biskut.Hasilnya kek menjadi gebu dan lembut serta sedap dimakan.Tepung Bluekey piliha isteri saya setiap masa

    4
  101. Jessie Koo
    127 reviews

    Nice flour to make marble cake

    5 out of 5, reviewed on December 23, 2016

    With this self raising flour I can make nice Marble cake. It’s very convenient as there is no need to add much baking soda. Makes it easy for working mother like us to bake simple cake for the children. Blue key brand is recommended as the quality is good.

    5
  102. syarif8427
    40 reviews

    kek sedap dan enak

    4 out of 5, reviewed on December 20, 2016

    Tepung ini amat sesuai digunakan untuk membuat kek, brownies dan apam. Hasilnya kek menjadi lembut, sedap dan enak sekali.

    4
  103. kesumadewi
    109 reviews

    Blue Key Self Raising Flour

    5 out of 5, reviewed on December 10, 2016

    Tepung kek kesukaan saya untuk membuat kek juga biskut

    5
  104. Carrie Zoey
    141 reviews

    My choice for baking

    4 out of 5, reviewed on November 28, 2016

    This is my brand choice when it comes to self raising flour for baking cookies or cakes. It is sold at an affordable price and easily available at local supermarket.

    4
  105. Dyg Mass
    72 reviews

    Apa jua jenis Kek..tentulah dengan Blue key self raising Flour..

    5 out of 5, reviewed on November 18, 2016

    Tepung berserbuk penaik “blue Key” memang tidak pernah menghampakan saya. Apa jua jenis kek semuanya menjadi lembut, lazat dan terasa gebunya.. Ianya memang menjadi pilihan saya untuk membuat kek dan beraneka kuih..

    5
  106. Azkee84
    10 reviews

    Tepung serbaguna

    5 out of 5, reviewed on October 20, 2016

    Saya sudah lama menjadi pengguna tepung ini. Sgt sesuai utk buat brownies dan apam.juga pelbgai jenis kek da kuih..menjadikan setiap kek lebih lembut.sedap dan gebu.sememangnya pilihan yg tepat untuk saya. Namun dr segi packaging ada baiknya buat penutup plastik yang lebih mesra.

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...