Anakku Baby Talcum

Product Details

Anakku’s Baby Powder is made from the finest and purest talc. Specially formulated with aloe vera and allantoin, renowned for their mild and soothing properties to keep your baby fresh all day long. This baby talc contains low dust corn starch, the extra moisture absorbent that protects against chaffing. Suitable for your whole family.

 1. sitinadiahahmad62
  73 reviews

  Wangi

  5 out of 5, reviewed on December 3, 2021

  Saya suka bedak talcum ni. Best sgt. Anak saya dan saya pun guna gak. Terus jadi mcm bau bayi. Anak2 sy pun wangi je sepanjang hari. Harga yg berpatutan! Saya suka!!

  5
 2. Rosmanira Abdullah
  7 reviews

  Anakku..sesuai seisi keluarga

  4 out of 5, reviewed on November 18, 2020

  Saya menggunakan bedak Anakku untuk baby saya sejak dia lahir lagi..lembut,wangi dan menyegarkan sepanjang hari.Ianya selamat untuk bayi kerana dibuat daripada kanji jagung,aloe vera dan allantoin untuk mengelakkan daripada kulit melecet.Selain baby,bedak ni sesuai jugak untuk seisi keluarga..

  4
 3. nadjwa51
  114 reviews

  Bedak yang Wangi dan segar

  5 out of 5, reviewed on October 19, 2020

  Jenama Anakku sudah lama berada di pasaran dan ramai yang suka menggunakan bedak ini kerana sangat wangi dan lembut apabila disapu di kulit badan. Satu keluarga saya menggunakan bedak ini dari baby hingga dewasa kerana sangat wangi dan berasa segar sepanjang hari.
  Bedak ini juga mempunyai talkum yang sangat halus dan wangi serta selamat digunakan.

  5
 4. Siti Salim
  3 reviews

  Kesukaan semua

  5 out of 5, reviewed on November 22, 2018

  Satu keluarga saya menggunakan bedak anakku kerana baunya seakan akan bau bayi. Org dewasa pun sesuai menggunakannya. Boleh menghilangkan rasa gatal semasa peluh

  5
 5. Siti Sabri
  3 reviews

  SESUAI UNTUK SEMUA

  5 out of 5, reviewed on November 9, 2018

  Saya amat menyukai bedak dari ANAKKU.Sesuai untuk bayi dan seisi keluarga.Sangat harum baunya Dan melembutkan kulit.Senang di bawa me mana Sahana.Saya sangat syorkan kepada semua

  5
 6. AnisAzmin32
  3 reviews

  The best baby talc

  5 out of 5, reviewed on November 3, 2018

  Been using this since my child was born 3 years ago and the scent is so goood.. I also used it sometimes ? recommended to all parents out there.. 5 ⭐️ ⭐️⭐️⭐️⭐️

  5
 7. LiyanaD68
  6 reviews

  Suitable for all

  4 out of 5, reviewed on October 24, 2018

  It’s a lot and worth the price! Always bought this on sale. I like the smell of baby talc. Using this not only for my baby but me too. Absorbing sweat.

  4
 8. Noora Pidah
  25 reviews

  Wangi terbaik

  5 out of 5, reviewed on October 24, 2018

  Talkum anakku nii sgt terbaik… Anak semua guna nii Sampai sekarang ni lar talkum tuk anak2, talkum ni memang sesuai sgt dengan Kulit anak semua… Wangi talkum nii juga sgt segar bila d hidu.. ???

  5
 9. Afct Huda
  6 reviews

  Wangian semulajadi untuk bayi

  4 out of 5, reviewed on October 16, 2018

  Sejak dari lahir anak saya menggunakan bedak talkum Anakku. Kulitnya amat sesuai dengan produk ini, malahan bau bedak ini amat menyenangkan dan sangat sesuai dengan bayi.

  4
 10. shazwani28
  11 reviews

  Wangi dan selamat

  5 out of 5, reviewed on October 15, 2018

  Bedak talcum anakku mempunyai bau yang harum selamat di gunakan pada pelbagai jenis kulit dan peringkat umur..

  5
 11. Farah Adilah
  10 reviews

  Anakku bedak bayi

  5 out of 5, reviewed on September 8, 2018

  Sangat wangi, lembut dan tidak terlalu kuat. Tidak bau hapak selepas berpeluh. Sepanjang menggunakan bedak bayi ini anak tak pernah mengalami apa-apa masalah allergic. Sesuai di bawa ke mana sahaja, mesti simpan satu dalam beg. Kadang-kadang bukan anakku je yang guna, emakku pun guna juga ! Best !

  5
 12. elaineng64
  4 reviews

  Good Product

  5 out of 5, reviewed on September 7, 2018

  宝宝洗完澡后,我都会习惯性的帮她涂上薄薄一层在她的的颈项和背部。味道可以很持久,就算宝宝流汗后,还能闻到淡淡的香味。

  5
 13. Razmia95
  16 reviews

  Lembut pada kulit

  5 out of 5, reviewed on July 16, 2018

  Lembut pada kulit,sama ada pada kulit orang dewasa mahupun bayi.Baunya juga sangat lembut dan menyegarkan.Menyerap peluh.Sangat sesuai digunakan oleh seluruh seisi keluarga.

  5
 14. Razmia95
  16 reviews

  Menyerap peluh & menyegarkan

  5 out of 5, reviewed on June 6, 2018

  Anak saya dari baru lahir sampai la umur 3 tahun ni setia guna bedak anakku.Sesuai pada kulit anak saya yang sangat kerap bpeluh untuk mengelakkan ruam2 naik pada badan.Selain itu juga,baunya sangat menyegarkan.

  5
 15. Eza04
  6 reviews

  wangi dan lembut

  5 out of 5, reviewed on April 25, 2018

  Anak sya mengunakan talcum anakku sejak lahir. Wangi dan meyerap peluh. Musim panas sekarang sesuai untuk kegunaan harian siang dan malam selepas mandi.anak tidur selesa dan sentiasa wangi

  5
 16. Khairul_Rahman58
  95 reviews

  Anakku Baby Talcum

  5 out of 5, reviewed on April 18, 2018

  Bayi kekal segar dan selesa sepanjang hari.Bedak talkum ni sesuai untuk dewasa dan seisi keluarga.Sangat berpuas hati dengan talkum wangi Anakku.Tiada rensangan kulit pada anak.Kadang-kadang saya juga turut pakai.Saya letak dalam beg saiz kecil ada mudah dibawa kemana mana.Selesa sepanjang hari.

  5
 17. nnmjs56
  9 reviews

  Lembut dan wangi

  5 out of 5, reviewed on March 27, 2018

  Saya sgt suka dengan bedak badan bayi ini. Bedaknya yg lembut, wangi, dan pasti tidak memberi alahan kepada hidung bayi saya..

  5
 18. Ika Daydek
  4 reviews

  best sgt

  4 out of 5, reviewed on March 12, 2018

  Terima kasih kepada Anakku sebab keluarkan produk untuk bayi yang selamat dan suci. Bedak talkum ni disapu pada badan bayi lepas mandi. Wangi dan berfungsi serap peluh bayi. Bayi kekal segar dan selesa sepanjang hari. Bedak talkum ni sesuai untuk dewasa dan seisi keluarga. Tak perlu beli bedak berasingan. Satu famili segar dan wangi.

  4
 19. wongmy29
  3 reviews

  Anakku talc

  5 out of 5, reviewed on March 6, 2018

  Anakku 爽身粉是我从小就开始用了,就连现在已经是4个孩子的母亲,我也选择这款爽身粉让孩子用,每次洗澡过后都会为孩子涂上,它味道清新芳香,让孩子清新一整天,即使流汗也还有淡淡的芳香,是不错的爽身粉。

  5
 20. QID67
  6 reviews

  Haruman tahan lama

  3 out of 5, reviewed on March 3, 2018

  Wangian dan haruman tahan lama,tekstur sngat lembut,sesuai untuk bayi.Sesuai juga untuk elakkan ruam pada bayi.Apa yang best dengan bedak ini wangiannya seakan-akan baby,itu sebab saya suka pakaikan dekat anak-anak saya.

  3
 21. Afiza_Rahim60
  358 reviews

  Anakku Baby Talcum

  5 out of 5, reviewed on February 20, 2018

  Powder Baby Anakku dibuat daripada talc terbaik dan murni.Dirumus khas dengan lidah buaya dan allantoin,yang terkenal dengan ciri-ciri yang ringan dan menenangkan untuk menjaga bayi saya segar sepanjang hari.Saya sangat suka dengan keharumannya yang menyegarkan,aromanya yang lembut dan tidak keras.Lebih-lebih lagi bila bayi memakainya, suka sangat mencium bayi berkali-kali. Bedak bayi ini mengandungi kanji jagung habuk yang rendah, penyerap kelembapan tambahan yang melindungi daripada chaffing. Sesuai untuk seluruh keluarga saya.Ia juga selamat digunakan tanpa rasa was-was.Walaupun bayi memakainya pada waktu pagi, tapi pada waktu tengah hari bayi masih berbau segar seperti baru lepas mandi.Harga mampu milik dan jenama dipercayai sejak dahulu lagi.

  5
 22. roshaida2024
  10 reviews

  Harum dan sesuai untuk kulit bayi saya

  4 out of 5, reviewed on February 5, 2018

  Saya selalu sapukan bedak talkum ni kepada bayi saya terutamanya selepas mandi. Sekarang saya dah ada 3 orang anak. Ketiga-tiga sesuai dengan bedak Anakku. Kulit mereka tak ada masalah pakai bedak ni. Bau nya pun harum dan segar je rasa. Bestnya bedak ni!!

  4
 23. Noor Azhar
  75 reviews

  Anakku Baby Talc Extra Mild

  5 out of 5, reviewed on January 26, 2018

  I’m using Anakku Baby Talcum Extra Mild for my baby especially after bath. Formulated with aloe vera, it keeps my baby fresh, smells nice and free skin irritation all day long. Besides, it contains cornstarch to prevent powder inhalation as it becomes a concern for certain parents nowadays.

  5
 24. Lembut

  5 out of 5, reviewed on January 13, 2018

  I love the fragrance so much. I love to kiss my baby when I put this powder to her. Very nice smell.

  Usually I will put to her body and her butt before put diapers. It helps keep her butt dry. This powder have aloe vera in there so my baby will keep fresh. I hope ?

  The texture very smooth to baby skin. My baby don’t have problem such as reddish or itchiness on her skin when apply this powder. So I really like it.

  This powder comes in plastic bottle. Easy to handle, easy to use. The price also good. Worth it with the quality.

  5
 25. shinta56
  4 reviews

  anakku product

  5 out of 5, reviewed on January 9, 2018

  i like to use anakku product.its makes my baby feels comfort.the skin also gentle.

  5
 26. rozaliaalik56
  100 reviews

  WANGI DAN MENYEGARKAN

  5 out of 5, reviewed on December 20, 2017

  Talcum anakku ini memang tidak dapat dinafikan yang baunya sangat wangi. Setiap bayi pasti menyukainya keranya baunya yang seakan-akan bau bayi. Sangat selesa dan lembut. Anak saya tidak mempunyai masalah menggunakannya, tiada masalah kulit atau gatal-gatal dan sebagainya. Amat disyorkan buat ibu bapa yang ingin mencuba 🙂

  5
 27. Mai Azwa
  3 reviews

  wangi!!

  5 out of 5, reviewed on December 2, 2017

  Says menggunakan bedak talcum pada anak saya. Bukan sahaja untuk anak saya tetapi saya dan juga suami saya memakainya. Bau yang sangat wangi. Bila apply pada anak saya jarang sekali ruam naik di badan anak saya. Jika letak dileher Zara, tidak akan naik merah di lehernya. Sangat sangat bagus untuk bayi Dan jugak orang dewasa.

  5
 28. ferdizetty37
  491 reviews

  Berbau seakan bau Bayi

  5 out of 5, reviewed on November 25, 2017

  Tekstur bedak anakku extra mild ni mmg sgt lembut,mudah ditatakan pada badan bayi.Yang paling sy suka ialah baunya yg berbau sgt wangi,seakan bau bayi dan tahan lama bila dipakai.Selama mnggunakannya juga kulit bayi sy tidak pernah mngalami iritasi,selamat digunakan krn bedak ni mngandungi kurang kandungan kanji.Selalunya sy gunakan pada bayi selepas mandi & utk menukar lampin,mbantu kawasan ruang lampin bayi sentiasa kering & mncegah ruam.Mmg sgt berbaloi dibeli,harganya pun berpatutan.

  5
 29. Noor Suria Che Din
  84 reviews

  WANGI DAN SELESA

  4 out of 5, reviewed on November 10, 2017

  saya adalah pengguna talkum ini sejak ank pertama hinggan ank ke 4…
  talkum ni baun6a sangat harum..saya suka mencium baby…dan mmg sgt2 wangu.baby nampa selesa je

  4
 30. ctiey94
  134 reviews

  wangi dan lembut

  5 out of 5, reviewed on October 28, 2017

  Saya menggunakan anakku baby talcum kepada anak saya sejak dulu lagi. Teksturnya yang sangat lembut sangat sesuai untuk kulit bayi. Anakku baby talcum juga sangat wangi dan wangiannya tahan lama. Ia juga membuat kulit anak saya menjadi lembut selepas menggunakannya.

  5
 31. Adilla Dilla
  63 reviews

  Haruman kekal lama

  4 out of 5, reviewed on October 25, 2017

  Wangian dan haruman tahan lama,tekstur sngat lembut,sesuai untuk bayi.Sesuai juga untuk elakkan ruam pada bayi.Apa yang best dengan bedak ini wangiannya seakan-akan baby,itu sebab saya suka pakaikan dekat anak-anak saya.

  4
 32. Sayha Whosen
  43 reviews

  Bau segar dan harum...

  4 out of 5, reviewed on October 19, 2017

  Bedak bayi Anakku ini mengingatkan zaman kanak-kanak dulu. Mak selalu beli barangan Anakku dan bedak ini adalah salah satu darinya. Boleh digunakan setiap masa, selalunya selepas mandi. Baunya yang segar dan harum seperti bau bayi.

  4
 33. emilliakamarlis62
  210 reviews

  Sesuai untuk kulit bayi

  4 out of 5, reviewed on October 16, 2017

  Saya menggunakan Anakku talcum extra mild untuk bayi saya terutamanya selepas mandi. Teksturnya yang lembut juga sesuai digunakan pada badan bayi. Baunya juga sangat wangi. Tapi, bedak ini tidak sesuai disapukan pada muka. Saya pernah meletakkannya pada muka bayi saya namun, dia telah mengalami elergi dan keluar bintik merah pada mukanya.

  4
 34. Anelia23
  137 reviews

  The best baby powder

  5 out of 5, reviewed on October 12, 2017

  I love the fragrance so much. I love to kiss my baby when I put this powder to her. Very nice smell.

  Usually I will put to her body and her butt before put diapers. It helps keep her butt dry. This powder have aloe vera in there so my baby will keep fresh. I hope ?

  The texture very smooth to baby skin. My baby don’t have problem such as reddish or itchiness on her skin when apply this powder. So I really like it.

  This powder comes in plastic bottle. Easy to handle, easy to use. The price also good. Worth it with the quality.

  5
 35. NurulDeng08
  470 reviews

  Bedak bayi berbau lembut dan wangi

  5 out of 5, reviewed on October 9, 2017

  Bedak talkum bayi anakku ni mmg pilihan saya.Baunya sangt lembut dan wangi,seperti bau bayi.Lebih selamat digunakan krn bedak ni kurang kanji.Harganya pun brpatutan utk dibeli.Saya gunakan pada anak saya setiap kali selepas mandi dan ketika menukar lampin.Mmg mmbantu kulit bayi saya sentiasa kering,terutama di kawasan ruang lampin.Ia juga mnjadikan badan bayi berbau wangi sepanjang hari.

  5
 36. Afiza_Rahim60
  358 reviews

  Anakku Baby Talcum

  5 out of 5, reviewed on October 6, 2017

  Terima kasih kepada Anakku sebab keluarkan produk untuk bayi yang selamat dan suci. Dewasa pun boleh guna.Bedak talkum ni disapu pada badan bayi lepas mandi. Wangi dan berfungsi serap peluh bayi. Bayi kekal segar dan selesa sepanjang hari. Bedak talkum ni sesuai untuk dewasa dan seisi keluarga. Tak perlu beli bedak berasingan. Satu famili segar dan wangi.

  5
 37. amadzamani95
  8 reviews

  Haruman kekal lama

  5 out of 5, reviewed on October 5, 2017

  Lepas mandi bagi anak pakai bedak ni, sampai petang masih berbau wangi. Anak-anak suka. Saya pun suka.

  5
 38. sabarina37
  378 reviews

  Dirumus dengan pohon lidah buaya

  5 out of 5, reviewed on September 21, 2017

  Powder Baby Anakku dibuat dari talc terbaik dan murni. Dirumus khas dengan lidah buaya dan allantoin, yang terkenal dengan ciri-ciri yang ringan dan menenangkan untuk menjaga bayi saya segar sepanjang hari. Bedak bayi ini mengandungi kanji jagung habuk yang rendah, penyerap kelembapan tambahan yang melindungi daripada chaffing. Sesuai untuk seluruh keluarga saya. Ia juga selamat digunakan tanpa rasa was-was.

  5
 39. Nor Rushdiyati
  26 reviews

  Teringat zaman dulu

  5 out of 5, reviewed on September 20, 2017

  Siapa yang tak kenal dengan jenama Anakku ni kan. Saya memang gunakan bedak Anakku dekat anak saya. Apa yang menariknya dengan bedak Anakku ni, bau dia menggamit memori sewaktu saya kecil2 dulu.

  5
 40. Izzana
  39 reviews

  Soft & gentle

  5 out of 5, reviewed on September 19, 2017

  Saya amat menyukai anakku baby talkum kerana baunya yang sangat wangi,lembut pada kulit anak-anak saya dan memberi kesegaran pada anak-anak saya,mudah di bawa ke mana-mana sahaja selain itu jika anak saya berpeluh tidak akan keluar ruam kerana anakku baby talkum membantu melindungi kulit anak-anak saya..
  Saya amat mengemari anakku baby talkum

  5
 41. sallyinlee93
  1004 reviews

  from hamper

  2 out of 5, reviewed on September 15, 2017

  got it from a hamper when my son full moon.
  We seldom use talcium on baby skin, but I use it when my baby having itchy or when the weather is hot.
  overall is okay to used.

  2
 42. Alisha Amanda
  20 reviews

  Bedak Bayi yang harum dan menyegarkan

  5 out of 5, reviewed on August 24, 2017

  Saya sangat suka dengan keharumannya yang menyegarkan, aromanya yang lembut dan tidak keras. Lebih-lebih lagi bila bayi memakainya, suka sangat mencium bayi berkali-kali. Walaupun bayi memakainya pada waktu pagi, tapi pada waktu tengah hari bayi masih berbau segar seperti baru lepas mandi.

  5
 43. cikbunga49
  659 reviews

  wangi dan bau tahan lama

  4 out of 5, reviewed on August 24, 2017

  Saya pakaikan bedak talkum anakku ni selepas mandikan anak. Baunya sangat wangi,
  Baunya juga tahan lama.
  Anak juga kelihatan segar dan gembira.

  4
 44. Arshad Sani
  46 reviews

  Tahan lama baunya

  5 out of 5, reviewed on July 31, 2017

  Saya suka pakaikan untuk anak saya kerana baunya yang tahan lama dan harganya yang sangat berpatutan. Tiada rensangan kulit pada anak. Kadang-kadang saya juga turut pakai.

  5
 45. Eugeniecyc
  37 reviews

  芳香持久

  4 out of 5, reviewed on May 17, 2017

  宝宝洗完澡后,我都会习惯性的帮她涂上薄薄一层在她的的颈项和背部。味道可以很持久,就算宝宝流汗后,还能闻到淡淡的香味。

  4
 46. nurhidayah04
  111 reviews

  talkum generasi yang menjadi pilihan

  4 out of 5, reviewed on May 12, 2017

  Talcum Anakku sangat disukai para ibu. Bermula dari Mak saya lagi memilih talkum Anakku.sehingga kini saya pula menggunakannya untuk anak2 saya. Dari generasi Mak saya hingga kini, masih menjadi pilihan hati

  4
 47. Nur Arina
  812 reviews

  Wangian tahan lama

  5 out of 5, reviewed on April 24, 2017

  Bedak ni adalah pemberian daripada jiran saya ketika dalam pantang. Saya gunakannya pada anak & baby saya yg berusia 2 bulan. Memang tidak dapat dinafikan bahawa wangiannya mampu bertahan lama. Suka sangat cium anak-anak sebab bau seperti lepas mandi walaupun dah petang

  5
 48. Dalila36
  34 reviews

  Bedak Seisi Keluarga

  4 out of 5, reviewed on March 1, 2017

  Bedak ni ada dalam travel kit Aisyah yang kitaorang beli sewaktu buat persediaan barang yang perlu dibawa ke hospital..
  Selain bedak ni ada 3 barang lain..
  Lepas tu dapat free gift travel kit yang sama..
  So total ada dua..
  Mak selalu sapukan bedak ni dekat Aisyah lepas mandi terutamanya dekat leher die..
  Setakat ni sesuai dengan kulit Aisyah..
  Tak de naik ruam atau alergik..
  Elok juga untuk serap peluh atau, dan cecair dekat leher bila susu Aisyah meleleh-leleh bila minum susu dari botol..
  Bau die pun sedap je, tak terlalu kuat..
  Satu lagi bekas Mok cik Mok Aisyah amik..
  Die suka sebab tekstur nya yg halus dan nyaman pada kulit..
  Bau die yang pun calm je..

  4
 49. Suraya8678
  91 reviews

  bau yang sangat wangi

  4 out of 5, reviewed on February 27, 2017

  Bedak Anakku sesuai digunakan seisi keluarga . Baunya yang wangi dan lembut pada kulit menjadikannya disukai seisi keluarga. Sangat berpuas hati dengan produk ini.

  4
 50. syarif8427
  40 reviews

  boleh digunakan satu keluarga

  4 out of 5, reviewed on December 20, 2016

  Bedak anakku boleh digunakan seisi keluarga.Memberikan kesegaran dan berbau wangi sepanjang hari.Satu bedak untuk semua

  4
 51. Sarah
  156 reviews

  Perfect product!

  5 out of 5, reviewed on December 13, 2016

  Sangat berpuas hati dengan talkum wangi Anakku. Bau yang wangi, lembut pada kulit bayi, dan dapat mengelakkan kulit bayi dari melecet. Pastinya pilihan yang diyakini. Sangat berpuas hati.

  5
 52. Aien Zunnur
  41 reviews

  Wangi dan lembut pada bayi

  3 out of 5, reviewed on October 27, 2016

  Terima kasih kepada Anakku sebab keluarkan produk untuk bayi yang selamat dan suci. Bedak talkum ni disapu pada badan bayi lepas mandi. Wangi dan berfungsi serap peluh bayi. Bayi kekal segar dan selesa sepanjang hari. Bedak talkum ni sesuai untuk dewasa dan seisi keluarga. Tak perlu beli bedak berasingan. Satu famili segar dan wangi.

  3
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...

İstanbul escort mersin escort kocaeli escort sakarya escort antalya Escort adana Escort escort bayan escort mersin

elazığ Escort escort ankara escort bayan izmir escort adana escort antalya escort bursa konya escort bayan hatay escort bayan