Pureen Baby Powder

Product Details

Mild & Caring

  • Made from highest quality pure talc.
  • Absorbs moisture – leaves baby’s tender skin feeling dry, smooth and comfortable.
  • Smells delightful – keeps baby smelling fresh & nice.
  • Use after bath & diaper change – helps protect against skin irritation and chafing.
  • Ideal for adults too.

 

  1. Avatar

    Shika43
    380 reviews

    Tahan lama pada skin

    5 out of 5, reviewed on July 21, 2019

    Pureen Baby Powder saya gunakan selepas mandi pada badan dan muka anak2…sangat membantu redakan ruam2 dan kulit yang gatal2… Saya juga gunakan pada wajah dan leher agar mereka sentiasa kelihatan fresh dan kemas… Pureen Baby Powder bau wangi baby sangat best dan lebih tebal texture bedak tu so bila apply pada skin tidak cepat hilang…

    5
  2. Avatar

    haohao21
    178 reviews

    leaves your tender skin feeling dry, smooth and comfortable.

    3 out of 5, reviewed on July 8, 2019

    Pureen baby powder has been in the market for years. is suitable for adults and kids use. It leaves your skin feeling dry, smooth and comfortable. However, to me, it is not recommended to apply baby powder on baby or young kids as it will cause nose blockage to them. The price of the baby powder is affordable and easily can find in pharmacies and hypermarkets.

    3
  3. Avatar

    GKHong35
    66 reviews

    Baby powder

    3 out of 5, reviewed on June 2, 2019

    Pureen baby powder leaves baby’s tender skin feeling dry, smooth and comfortable. I put powder on my kid after shower. I also use it for myself. It makes me feel comfort after applied it. The price of the powder is affordable and can get it easily from hypermarkets.

    3
  4. Solehah Qisya
    3 reviews

    Gebu dan Wangi

    5 out of 5, reviewed on December 2, 2018

    Bila anak2 saya pakai sesuai sangat wangi aje n melepak mulus kulit anak2 saya…

    5
    1
  5. Siti Hassan
    3 reviews

    Wangian yg lembut dan menyenangkan

    5 out of 5, reviewed on October 24, 2018

    Saya gunakan pureen baby powder untuk bayi saya dari berusia seminggu hingga hari ini. Bau nya wangi dan sangat menyenangkan. Saya terus beli pek besar bila pasaraya ada promosi beli satu percuma satu. Pureen menjimatkan perbelanjaan saya. Kulit bayi saya lebih selesa dan lembut dengan bedak pureen ini. Anak-anak saya yang dah besar pon suka menggunakan nya. Sebab mereka sukakan bau nya yang selesa.

    5
  6. Avatar

    Laila25
    9 reviews

    Anak mudah tido

    5 out of 5, reviewed on October 22, 2018

    Tadi komen tentang baju sekarang bedak..bukan apa cuma nak beritahu jenama puren mmg the best..Anak saya kalau lepas mandi bila pakai bedak ni terus nk tido..mgkin baunya wangi lmbut kot..sampai saya pon rsa nk tertido hihi

    5
  7. Avatar

    Izyan94
    6 reviews

    Mengatasi Ruam

    4 out of 5, reviewed on October 21, 2018

    Saya bukan penggemar bedak talkum. Namun setelah mempunyai anak, saya membuat sedikit kajian untuk mengetahui produk bedak apa yang bagus untuk kulit bayi. Saya percaya setiap ibu di luar sana pasti mempunyai produk bedak untuk bayi mereka. Akhirnya saya putuskan untuk menggunakan produk ini. Bagi saya produk ini bagus. Anak saya jenis kuat berpeluh, jadi kulitnya selalu ruam. Produk ini sangat membantu untuk mengatasi ruam.

    4
  8. Avatar

    Khairunnisa40
    6 reviews

    Pureen Powder ??

    5 out of 5, reviewed on September 13, 2018

    I’m a fans of this powder actually. Smell like fresh for my baby and really like to smell my baby if already put this powder for her. At the same time, really work in my baby. The structure of powder very soft n easy to apply to the skin. So, this powder is suitable for choosen.

    5
  9. Avatar

    893028
    4 reviews

    Good

    5 out of 5, reviewed on September 7, 2018

    Good product

    5
  10. Roslindawati Ismail
    12 reviews

    Wangian untuk keluarga

    5 out of 5, reviewed on September 5, 2018

    Bedak wangi yang bukan sahaja untuk kegunaan bayi dan kanak-kanak, malah boleh digunakan oleh seisi keluarga.. Wangi dan lembut pada kulit

    5
  11. Avatar

    Fazu26
    6 reviews

    Selesa

    4 out of 5, reviewed on July 23, 2018

    Yang menarik.
    Sesuai untuk 1 family, wangi, harga berpatutan, selesa

    Penambahbaikan
    Packaging yg menarik

    Kesimpulan.
    Produk yg bagus untuk semua lapisan masyarakat

    4
  12. Avatar

    pc_062093
    3 reviews

    My whole family favourite

    5 out of 5, reviewed on July 22, 2018

    My mum favourite from her 1st grandson 18th years old ago start applying and continue to use for my son who is 9 months old now. My whole family also use it not only suitable for baby and kids but for adults. Love the smel so much

    5
  13. Avatar

    pieka98
    12 reviews

    pureen baby powder

    5 out of 5, reviewed on July 18, 2018

    saya pengguna bedak pureen ini untuk bayi saya.saya gunakan bedak ini ketika hendak memakai kan pampers untuk mengurangkan melecit pada celah peha nya.teksturnya yg sangat lembut memang amat sesuai dgn kulit anak saya.

    5
  14. Avatar

    Farhain36
    3 reviews

    Tekstur lembut..

    5 out of 5, reviewed on July 16, 2018

    Kami sekeluarga suka bedak ini kerana teksturnya yang sangat lembut dan juga wangi..ianya senang didapati dipelbagai store mahupun online..reka bentuk yang panjang cantik seperti menara KLCC. ?

    5
  15. 没有 人
    15 reviews

    Comfortable

    4 out of 5, reviewed on May 14, 2018

    Smell good and help the baby skin from being dry , can use for any ages .

    4
  16. Avatar

    shakilaharizan32
    3 reviews

    selesa

    5 out of 5, reviewed on April 26, 2018

    family saya semua guna bedak ni, saya husband and anak. tk pernah tukar yg lain

    5
  17. Avatar

    nadya_isa52
    32 reviews

    Sesuai untuk seisi keluarga.

    4 out of 5, reviewed on April 24, 2018

    Bedak pureen memang dah terkenal sejak dulu lagi. Harganya berpatutan dan kualiti yang memang dipercayai. Setiap kali selepas mandi memang saya akan gunakan pada anak dan diri sendiri. Memang selesa dan wangi sepanjang hari. Tiada ruam-ruam ataupun allergik dengan bedak pureen. Anak pun bebas bermain kerana segar sentiasa. Bedak pureen memang terbaik!

    4
  18. Avatar

    Natasha80
    5 reviews

    1 family boleh pakai pureen powder

    5 out of 5, reviewed on April 18, 2018

    Saya sekeluarga memang selalu pakai pureen powder untuk melembutkan kulit dan wangi sentiase..best sangattt

    5
  19. Avatar

    Wendy12351
    4 reviews

    Powder for baby

    4 out of 5, reviewed on April 16, 2018

    It not only suitable for baby,it also can use for adult,softly and incense.

    4
  20. Avatar

    ShahNatt9227
    15 reviews

    Now to my son ?

    5 out of 5, reviewed on April 16, 2018

    I love Pureen Baby Powder! It is a legend as it being used on me from my childhood phase. Now, I am using it on my first newborn son. Pureen Baby Powder is the best!!! ?

    5
  21. Avatar

    Salmalan41
    5 reviews

    Baby powder wangi

    5 out of 5, reviewed on April 11, 2018

    Saya juga gunakan bedak pureen ini untuk bati saya. Sangat wangi dan sangat selesa untuk kulit bayi saya. Love it pureen!

    5
  22. Aien Nurul
    5 reviews

    kali pertama terus jatuh cinta

    5 out of 5, reviewed on March 17, 2018

    First time guna bedak pureen ni, sebab anak ke 3 kulit extra sensitive..Ank petama n kedua pakai baby Johnson ok je yg ke 3 X sesuai pulak guna je trus naik ruam.. mak mertua suggest guna pureen… Memang betul langsung X naik ruam..sampai sekarang da 2 tahun pakai ok sangat, LAGI 2 dia kuat berpeluh pakai bedak..dia selesa sangat bermain… Masa nk Tido Pon wajib pakai supaya dia tidur Lena…love it..

    5
  23. Carmen Carmen
    9 reviews

    Nice baby smell

    4 out of 5, reviewed on March 9, 2018

    I use it everytime after i bath my baby. It helps to keep the skin dry, comfort and soft especially during hot day. Yet, the smell is good too and able to stay long there. The price is reasonable and i will definitely recommended to all mommy out there to try.

    4
  24. Avatar

    Ainyfara42
    3 reviews

    Jimat

    4 out of 5, reviewed on February 7, 2018

    Bedak pureen ni terbaik ..anak- anak pakai bedak ni tak naik ruam ..buatkan anak saya selesa sepanjang hari .

    4
  25. Avatar

    slomb76
    7 reviews

    Kulit Tidak Gatal

    5 out of 5, reviewed on January 11, 2018

    Annak saya ada ruam jika cuaca terlalu panas.. apabila disapu bedak pureen ia membantu meredakan ruam pada badan anak saya.
    Ia lebih selesa digunakan dan berbau harum dan lembut.

    5
  26. Linda George
    3 reviews

    Bedak yang sangat selesa

    4 out of 5, reviewed on January 11, 2018

    Bukan anak-anak je yang guna saya dan suami pun guna bedak ni. Appy selepas mandi memang rasa segar je,bau yang menyenangkan. Bila pakai sangat selesa, kering dan lembut je.Harga pun memang murah dan berbaloi untuk dibeli bagi 1 family guna.

    4
  27. Xiao Long
    206 reviews

    Nice Smell but a little bit rough and dry

    3 out of 5, reviewed on November 26, 2017

    The texture is not so soft compared to brand \”J&J\”. But the smell is good. I use this once but i feel the texture is a bit rough (like small clump) although it breaks easily but i worried it will cause blockage to the skin. I still prefer the other brand.

    3
  28. KJ Cheah
    225 reviews

    Pureen Baby Powder

    4 out of 5, reviewed on November 21, 2017

    大人小孩都适合的爽身粉。每次冲凉后都会涂上爽身粉让身体感觉凉爽而且可以发出淡淡的香味。保姆每次帮宝宝冲好凉后也会擦Pureen Baby Powder,她说这样宝宝才会滑滑香香的,让人感觉清爽。

    4
  29. Avatar

    Atiqah21
    50 reviews

    Bau Baby

    5 out of 5, reviewed on November 5, 2017

    Bedak Pureen tidak terlalu wangi dan sgt sesuai dipakai pada bayi..Bau yg segar dan dpt juga menghilangkan kegatalan di sekitar kulit bayi saya..Sebotol boleh bertahan sehingga 3-4 bulan..Mmg jimat dan berbaloi2 sgt

    5
  30. Avatar

    HussinAnna25
    50 reviews

    Bedak pureen

    3 out of 5, reviewed on November 5, 2017

    Saya pernah mengunakan bedak ini untuk anak saya tetapi saya tidak terlalu suka baunya terlalu kuat bagi saya,tetapi bedak ini sangat jimat dan murah untuk dibeli .

    3
  31. Avatar

    Afiza_Rahim60
    350 reviews

    Pureen Baby Powder

    3 out of 5, reviewed on October 31, 2017

    Bedak bau lembut ini memberikan kelembutan dan keselesaan pada kulit terutamanya selepas mandi. Si manja saya sangat aktif dan suka bermain. Jadi, dia akan kuat berpeluh dan mudah mendapat ruam. Dengan Pureen Baby powder ini anak saya akan kekal kering, selesa dan terus aktif.Masa riang si kanak2..Malam selepas mandi sapukan bedak ni..Suka…

    3
  32. Adilla Dilla
    63 reviews

    Pureen baby powder sesuai untuk seisi keluarga

    4 out of 5, reviewed on October 25, 2017

    Harga berbaloi serta sesuai untuk semua jenis kulit.Anak-anak saya memang guna bedak ini selepas mandi dan walaupun selepas tu mereka bermain dan berpeluh tetapi bau peluh mereka tidak busuk dan bau wangi bedak ini masih lagi ada.Selain itu tekstur bedak ini juga sangat lembut dan bila pakai terasa seperti tidakmenggunakan bedakpun.ini apa yang saya suka dengan pureen baby powder ini.

    4
  33. Avatar

    noorazri07
    194 reviews

    Bedak Baby Pureen

    4 out of 5, reviewed on October 22, 2017

    Saya sukakan baunya yang seumpama bau bayi.Memang sedap untuk dicium.Sesuai untuk bayi juga anak anak yang kian membesar.Kadang kadang saya sendiri menggunakannya,lembut di kulit dan baunya sederhana sahaja tidak terlalu kuat.Harganya juga amat berpatutan

    4
  34. Avatar

    Adamadeeq05
    17 reviews

    Bau Baby

    5 out of 5, reviewed on October 17, 2017

    Satu-satunya bedak yang bau nya seperti bayi.Saya suka baunya yang seakan setulin bau bayi.Bedak talkum ini sesuai digunakan selepas mandi dan semasa memakai lampin kerana bedak ini melindungi kulit bayi dari pengelupasan.Bedak ini juga boleh menjadi penyerap dan memastikan kulit bayi sentiasa kering,lembut dan selesa semasa memakai lampin.Bedak talkum Pureen ini juga sesuai dipakai untuk semua golongan.

    5
  35. Avatar

    emilliakamarlis62
    197 reviews

    Bedak bayi pilihan utama saya

    4 out of 5, reviewed on October 16, 2017

    Pureen powder sememangnya pilihan saya kerana baunya yang sangat harum serta mengambil masa yang agak panjang untuk menghilangkan baunya. Selain itu, kulit bayi saya sesuai menggunakan bedak ini. Dari segi pembungkusan pula, saya dapati penutupnya tidak sekemas dulu. Seusai membukanya, penutup menjadi agak longgar.

    4
  36. Avatar

    Afiza_Rahim60
    350 reviews

    Pureen Baby Powder

    5 out of 5, reviewed on October 6, 2017

    Pureen Baby Powder melindungi kulit daripada kerengsangan serta menjadikan kulit yang lembut rasa kering dan selesa.Saya suka dengan bau bedak ini kerana baunya yang segar dan tahan lama.Selain daripada itu bedak ini orang dewasa juga boleh guna sangat berbaloi untuk membelinya.

    5
  37. Avatar

    nadnaz02
    43 reviews

    Seharum bau bayi

    5 out of 5, reviewed on September 29, 2017

    Kami sekeluarga menggunakan bedak pureen..bau yang wangi dan rasa lembut macam kulit bayi..walaupun keluar peluh, baunya kekal di badan

    5
  38. Avatar

    ezekielsebastian65
    10 reviews

    Pureen Baby Powder

    5 out of 5, reviewed on September 7, 2017

    sangat berpuas hati dengan produk ini. Ketiga-tiga anak saya menggunakan bedak ini sejak dari mereka di lahirkan sehingga sekarang mereka berumur 4 tahun, 3 tahun dan 8 bulan. ianya menjadikan kulit mereka lembut dan berbau harum sepanjang hari. Harumannya juga sentiasa segar dan tidak terlalu kuat. Sangat sesuai untuk anak-anak saya yang sangat aktif bermain kerana ianya memberikan mereka kesegaran dan keselesaan yang berpanjangan. Terima kasih Pureen Baby Powder.

    5
  39. Bau lembut

    5 out of 5, reviewed on August 31, 2017

    Saya suka gunakan pureen baby powder ini dekat bayi saya baunya harum dan menyegarkan. Selain itu ia dapat membantu saya mencegah kulit bayi saya daripadaenggelupas. Ia membuatkan saya lebih kerap mencium bayi saya kerana talkum ini berbau harum. Saya juga turut memakai bedak ini seisi keluarga.

    5
  40. Avatar

    cikbunga49
    660 reviews

    Haruman sewangi baby

    4 out of 5, reviewed on August 25, 2017

    Saya suka pakaikan baby saya dengan bedak talkum pureen ini kerana baunya sangat wangi.
    Haruman lembut dan membuatkan sesiapa yang menghidu berasa tenang.
    Harga juga tidak mahal dan mampu dimiliki.

    4
  41. Alisha Amanda
    20 reviews

    bedak yang sesuai untuk semua peringkat usia

    5 out of 5, reviewed on August 24, 2017

    bedak jenama pureen bukan sahaja sesuai untuk kulit bayi tapi juga semua peringkat usia. Saya juga memakainya sendiri untuk menghindar bau yang tidak selesa, dan mengurangkan rasa gatal dicelah-celah badan. Selain baunya yang menyenangkan, ia juga sangat selesa dan lembut dikulit. Sangat sesuai bagi bayi yang sering timbul ruam. Kerana strukturnya yang kering dan lembut.

    5
  42. Avatar

    Pivoine8658
    32 reviews

    Pureen Baby Powder

    4 out of 5, reviewed on August 23, 2017

    Let me tell u this Pureen Baby powder I Been using it myself for so many years and I just like the smell of it. As I felt comfortable whenever after shower I apply on it. Just a memorable thingy talcum to use 🙂

    4
  43. Avatar

    Aikoaiko25
    1053 reviews

    香香的

    3 out of 5, reviewed on August 18, 2017

    冲凉后我都会帮宝宝涂些在身体,全身滑滑香香的令我一直抱着她来闻。

    3
  44. Avatar

    Chen2nat08
    52 reviews

    Cheap alternative to prevent nappy rash

    3 out of 5, reviewed on August 3, 2017

    I am not a fan of talc due to articles I have read that it may cause health problems but because the talc in baby powder today are the non-dangerous type, I still have a bottle at home. Good to use when the days are hot and sticky even for adults. Good to ward off nappy rash or help keep nappy rash dry due to the zinc oxide in the formulation. Another secret use I have for it. I sprinkle it here ants are to keep them at bay and it does seem to work! I don\’t see as many ants as I usually do. Something about the cornstarch in the baby powder which they eat and expands in their tummy thus killing them. I give it a three because it is not my first choice when it comes to keeping baby\’s bottom rash free but it is cheap and it works.

    3
  45. Avatar

    stepsoh26
    65 reviews

    Soothing comfort

    4 out of 5, reviewed on August 2, 2017

    It is Soothing Comfort and economy baby powder !

    4
  46. Avatar

    sallyinlee93
    1006 reviews

    Economy, affordable, easy to use!

    4 out of 5, reviewed on August 1, 2017

    Economy, affordable, easy to use!
    This brand of talcum powder from my childhood use now I have children are still in use.

    4
  47. Avatar

    alc340
    46 reviews

    非常清香的爽身粉

    5 out of 5, reviewed on July 28, 2017

    一家大小的爱用它。

    5
  48. Kesuma Dewi
    147 reviews

    I love this

    4 out of 5, reviewed on July 27, 2017

    Baunya sangat lembut seumpama bau bayi, saya menyukainya dan menjad pilihan untuk di pakaikan pada anak saya.Si manja jadi lebih ceria dan gembira dengan haruman daripada Pureen ini.

    4
  49. love it!

    5 out of 5, reviewed on July 14, 2017

    pureen powder is my favourite all the time! The smell is so mild and very suit for my baby!

    5
  50. Avatar

    cherrylee
    73 reviews

    feel fresh & good

    4 out of 5, reviewed on July 13, 2017

    My boy’s skin feel dry & fresh when using it after daily bath. The smell also nice. This suitable for baby & adult too.

    4
  51. Avatar

    Fong Fong
    318 reviews

    Baby powder

    4 out of 5, reviewed on June 9, 2017

    I use this powder for my 2 kids. The price is cheap when offer and i love the smell of the powder.

    4
  52. Aisyaz Idrus
    82 reviews

    wangi dan kekal tahan lama

    4 out of 5, reviewed on June 6, 2017

    Pilihan keluarga saya sejak anak pertama. Baunya yang wangi dan kekal tahan lama. Sangat sesuai untuk semua jenis kulit

    4
  53. Nur Arina
    812 reviews

    Bedak yang terbaik

    5 out of 5, reviewed on May 27, 2017

    Bau yang tahan lama dan sesuai digunakan seisi keluarga. saya menggunakan bedak ni selepas mandikan anak dan tahan lama baunya. tidak seperti sesetengah bedak yang mampu bau kurang menyenangkan. Saya juha jadikan bedak ini sebagai pemakaian saya setiap hari. Memang sangat lembut pada kulit dan dapat mengurangkan kekeringan pada kulit.

    5
  54. Avatar

    Vicky Low
    243 reviews

    Pureen Baby Powder

    3 out of 5, reviewed on May 27, 2017

    Received it as a gift in hamper. Use occasionally after bath when weather is too hot.

    3
  55. Nur Arina
    812 reviews

    wangi dan bertahan lama

    5 out of 5, reviewed on May 15, 2017

    Bau yang tahan lama dan sesuai digunakan seisi keluarga. saya menggunakan bedak ni selepas mandikan anak dan tahan lama baunya. tidak seperti sesetengah bedak yang mampu bau kurang menyenangkan.

    5
  56. Avatar

    miera97
    131 reviews

    Pureen Baby Powder

    5 out of 5, reviewed on April 24, 2017

    Bedak bayi PUREEN mempunyai keharuman yang wangi menjadikan bayi saya sentiasa segar dan selesa selepas menggunakannya, bedak bayi purren juga sangat lembut dan halus menjadikan kulit bayi saya kering dan lembut, kedua-dua anak saya masih lagi menggunakannya sehingga sekarang kerana saya masih lagi mahu mengekalkan keharuman bau bayi pada anak-anak saya.

    5
  57. Avatar

    sabarina37
    374 reviews

    bedak pureen yang syok

    4 out of 5, reviewed on April 21, 2017

    saya memang mengamalkan bedak ni dari dulu.Bau yang lembut,sesuai untuk kulit kanak-kanak.Selepas mandi gunakan bedak ni lagi sangat bagus kerana bedak ni mengelakkan dari iritasi kulit.Ikut kesesuaian pada kulit bayi juga.

    4
  58. Cekgu Norazimah
    136 reviews

    Bau baby sangat !

    4 out of 5, reviewed on February 21, 2017

    CN suka Pureen Baby Powder ni sebab bau nya memang bau baby sangat. Sweet je. Lagi pun selalu borong Pureen Baby Powder masa pureen sale hujung tahun. Memang berbaloi! Dah la murah, serasi pulak dengan kulit anak-anak. Jimat duit !

    4
  59. Nur Arina
    812 reviews

    Bedak sesuai bagi bayi

    5 out of 5, reviewed on February 17, 2017

    Saya gunakan bedak ini sejak anak bayi lagi sehingga kini. Saya sangat sukakan baunya yang wangi tu.

    5
  60. Avatar

    SalinaSalihudin
    76 reviews

    Sesuai untuk saya dan si manja

    4 out of 5, reviewed on December 28, 2016

    Pureen Baby Powder sangat sesuai untuk kulit si manja saya. Ianya memberikan kelembutan dan keselesaan pada kulit terutamanya selepas mandi. Si manja saya sangat aktif dan suka bermain. Jadi, dia akan kuat berpeluh dan mudah mendapat ruam. Dengan menggunakan Pureen Baby powder, anak saya akan kekal kering, selesa dan terus aktif.

    4
  61. Avatar

    Radhia81
    21 reviews

    Memberi keselesaan kepada anak saya

    4 out of 5, reviewed on November 4, 2016

    Sangat puas hati dengan Pureen baby powder. Bau Pureen baby powder juga sangat wangi. Walaupun kulit anak saya sangat sensitive, tetapi tidak memberi kerengsaan kepada anak saya apabila mengunakan Pureen baby powder. Pengunaan Pureen baby powder dapat juga memberi keselesaan dan ketenangan kepada anak saya.

    4
  62. Avatar

    sherryever71
    217 reviews

    baby powder for family members

    3 out of 5, reviewed on November 3, 2016

    my family members uses this baby powder. its suitable for adults and children.
    the price is affordable and suitable for all skin types.
    sometimes during sales it comes with a free Pureen product or Pureen baby powder.

    3
  63. Afievy Ivy
    40 reviews

    Kuli lebih kering dan selesa

    3 out of 5, reviewed on October 18, 2016

    Apa yang saya suka dengan bedak ini ialah ia dapat melindungi kulit daipada kerengsangan serta menjadikan kulit yang lembut rasa kering dan selesa.Saya suka dengan bau bedak ini kerana bauna yang segar dan tahan lama.Selain daripada itu bedak ini orang dewasa juga boleh gunajadi sangat berbaloi untuk membelinya.

    3
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...