Tumix Chicken Stock

Product Details

TUMIX® Chicken Stock seasoning with perfect balance of chicken, garlic & onion tastes. It makes every dish aromatic and tasty. Also can use it for stir-fries, soups, curries and gravies! There are two great flavours available for TUMIX® – Chicken and Ikan Bilis (Anchovy). And can choose from 15g sachet, 6 sachet pack, 75g sachet, 120g standing pouch, 330g pack or 1kg catering pack for professional use. Due to its strong real chicken taste, only 1 sachet (8g) of TUMIX® could make a sumptuous stir fry dish for 3 servings or 500ml of soup.

  1. Chuyachedin8553
    67 reviews

    Tak lengkap masakan tanpanya

    5 out of 5, reviewed on March 8, 2022

    Setiap kali masak pasti letak chiken stock ni..kalo tak mcm ada something kurang je dlm masakkan…pasti beli tiap2 bulan

    5
  2. Norsabariah85
    140 reviews

    sedap beraroma

    3 out of 5, reviewed on November 20, 2020

    Tumix sedap digunakan dalam masakan berkuah. Rasanya akan sebati dalam tumisan berkuah seperti sup ayam.

    3
  3. Amirajohari84
    2 reviews

    So good

    5 out of 5, reviewed on July 1, 2020

    Saya suka menggunakan pati ayam tumix ni kerana memudahkan kerja saya didapur. Kebanyakan masakan saya akan letakkan serbuk tumix ini untuk menambahkan lagi rasa didalam masakan saya. Rasa pati ayam ini sudah cukup untuk menggantikan stok ayam.

    5
  4. Maawardah Mohamad
    248 reviews

    Perisa ayam pemudah masakan

    4 out of 5, reviewed on February 19, 2020

    Penambah perisa ayam ini cukup menyenangkan kerja memasak saya. Hanya tambahkannya di dalam masakan untuk jadikan masakan lebih pekat dengan rasa ayam. Stok ayam berbentuk serbuk ini lebih mudah digunakan dan dibawa ke mana saja.

    4
  5. Husna848618
    24 reviews

    Mudahkan kerja memasak

    5 out of 5, reviewed on May 1, 2018

    Tumis memudahkan kerja memasak saya di rumah. Setiap makanan menjadi lebih sedap dengan tumix. Bekalan tumix tak pernah habis dirumahnya. Tanpa tumix tak lengkap rasa masakan saya.

    5
  6. Afiza_Rahim60
    358 reviews

    Tumix Chicken Stock

    5 out of 5, reviewed on February 27, 2018

    Tumix Chicken Stock dilengkapi dangan rasa ayam,bawang putih, bawang merah yang membuatkan setiap hidangan mempunyai aroma yang sedap dan lazat. Sesuai untuk semua jenis masakan dan senang digunakan.Saya masukkan ke dalam makanan dan biar dimasak dengan sebati.Memang sedap,juga menggunakan Tumix Chicken Stock ke dalam masakan sup,kari dan sayur.

    5
  7. BumbleBee34
    321 reviews

    stock ayam tumix

    3 out of 5, reviewed on February 20, 2018

    saya kurang gemar menggunakan produk ini kerana pertamanya ia serbuk yg terlalu halus. ada masa nak cepat bila bubuh dlm kuah ia berketul. lagi malang kalo termakan stock yg bergumpal tu. ya ia rasa masin. sesuai utk perapan juga utk perasakan masakan. jangan letak banyak sangat. kena pandai control. lg satu kalo terlebih bubuh rasa masin dia sampai pening kepala saya. masa tu beli ingat nak cuba jela. ia kurang menepati citarasa saya.

    3
  8. Nurirah13
    365 reviews

    pernah membeli

    3 out of 5, reviewed on December 8, 2017

    saya pernah membeli Tumix Chicken stock ini tetapi saya tidak tahu cara penggunaannya. Saya tidak tahu bahan ini boleh digunakan di dalam masakan apa. sewaktu membeli nya produk ini ada membuat promosi. sebab itu saya seakan tertarik dengan produk ini. Namun saya tidak tahu apa kegunaan nya. lama kelamaan serbuk nya menjadi keras dan tidak boleh di gunakan lagi. Baunya juga sudah kurang elok untuk di gunakan.

    3
  9. Afiza_Rahim60
    358 reviews

    Tumix Chicken Stock

    4 out of 5, reviewed on December 6, 2017

    Tumix Chicken Stock dilengkapi dangan rasa yang tiada bandingan.Terkandung di dalamnya ayam,bawang putih yang dicincang halus bawang merah yang membuatkan setiap hidangan mempunyai aroma yang sedap, saya juga menggunakan Tumix Chicken Stock ke dalam masakan sup sayur,rempah kari dan sup nasi ayam.Bertambah pinggan makan…Alhamdulillah sedap…

    4
  10. owengtang59
    118 reviews

    增加香味和味道方面效果不大,而且吃了后觉得口很干

    1 out of 5, reviewed on November 28, 2017

    有次贪新鲜就买来使用,对我来说增加香味和味道方面效果不大,而且吃了后觉得口很干,感觉吃多了对身体不好,所以就渐渐没再使用这牌子了。

    1
  11. Nurirah13
    365 reviews

    kurang sedap dan masin

    4 out of 5, reviewed on November 18, 2017

    saya pernah menggunakan tumix chicken stock ini. Bagi saya produk ini kurang sedap dan masin. saya meletakkan sesudu dalam masakan nasi ayam saya. Ia berbau kurang enak. Rasanya amat pelik. produk ini juga cepat masuk angin. Tidak sesuai untuk saya dan keluarga. Mungkin bahan perisa nya terlalu banyak sekali.

    4
  12. Nor Juliana Mawarni
    129 reviews

    Tumix Stok Ayam

    4 out of 5, reviewed on November 13, 2017

    Menjadi pelengkap hidangan saya.Saya sering menggunakan Tumix Stok Ayam untuk masakan saya terutamanya sup,sayuran dan masakan berasaskan ayam.Menjadikan masakan saya mempunyai aroma dan rasa yang lazat.Sedikit penggunaan sudah mencukupi untuk menjadikan masakan yang enak dan lazat.Tumix ini dapat menggantikan garam dan bawang.Harganya yang murah dan boleh didapati dikedai-kedai berhampiran kita.

    4
  13. Efiza Kman
    40 reviews

    Sedap

    4 out of 5, reviewed on November 3, 2017

    Saya selalu menggunakan stok ayam knorr dalam masakan. Ia menjadikan masakan lebih sedap.Saya akan pastikan stok ayam knorr sentiasa ada di dapur.

    4
  14. AizaMan
    219 reviews

    Stok ayam tumix

    4 out of 5, reviewed on November 2, 2017

    Saya suka gunakan stok ayam jenama tumix dalam masakan lauk ataupun nasi..Ia tidak terlalu masin dan pekat..Tidak perlu lagi merebus ayam untuk ambil air rebusan..Hanya gunakan tumix semuanya menjadi mudah dan menjimatkan masa..

    4
  15. Gee Gee
    321 reviews

    pertama kali mencuba

    3 out of 5, reviewed on October 24, 2017

    sebelum ini saya ada menggunakan penambah rasa jenama tumix tetapi serbuk ikan bilis,ini adalah pertama kali saya mencuba tumix chicken stock..pada saya boleh la,sebab tidak semua masakan perlu ditambah dengan chicken stock,hanya beberapa masakan saya menggunakan chicken stock,jika menumis sayur saya lebih kepada menggunakan tumix ikan bilis,ape pun not bad la untuk pertama kali mencuba nya

    3
  16. emilliakamarlis62
    210 reviews

    Pelengkap masakan saya

    4 out of 5, reviewed on October 10, 2017

    Tumix perisa ayam ini memang penyelamat masakan saya. Sekiranya rasa masakan ada yang kurang, saya terus meletakkan sedikit perencah tumix ke dalam masakan dan terus lengkap rasanya. Adakalanya saya menggunakannya untuk membuat sayur goreng, saya hanya tumis bawang, masukkan sayur dan perencah Tumix, dan masakan pun siap! Cukup mudah.

    4
  17. Syarifah Fyairus
    104 reviews

    PERASA YANG MENYEDAPKAN MAKANAN

    5 out of 5, reviewed on October 5, 2017

    MASAKAN SAYA BERTAMBAH SEDAP DENGAN ADANYA PERASA Tumix Chicken Stock. SAYA SUKA MELETAKKAN PERASA Tumix Chicken Stock KETIKA SAYA MEMASAK SAYUR-SAYURAN DAN SUP SAYUR YANG LAIN.

    5
  18. jazlan59
    144 reviews

    Penambah rasa

    4 out of 5, reviewed on October 2, 2017

    Ini juga pilihan isteri saya selain dari guna ajinomoto. Memang mudah katanya. Masakan tambah sedap dan lazat. Sesuai untuk semua jenis masakan dan senang digunakan,taruk dalam makanan dan biar dimasak sebati. Memang sedap.

    4
  19. AieenDeen28
    899 reviews

    Rasa Seimbang

    4 out of 5, reviewed on September 7, 2017

    Penambah perisa yg sy selalu beli..stok penambah perasa dgn rasa ayam,bawang putih & bawang merah yg seimbang mmg melazatkn lg masakan sy..Boleh guna utk pelbagai jenis masakan.

    4
  20. Nor Othman
    1346 reviews

    i like this

    5 out of 5, reviewed on September 5, 2017

    Tumix Chicken Stock dilengkapi dangan rasa ayam, bawang putih, bawang merah yang membuatkn setiap hidangan mempunyai aroma yang sedap, saya juga menggunakan Tumix Chicken Stock ke dalam masakan sup, kari dan sayur.

    5
  21. penny41
    407 reviews

    吃了觉得口干而已

    3 out of 5, reviewed on August 15, 2017

    放了这个的菜肴虽然好吃,可是嘴巴会很干,因为它跟味精差不多,吃多了反而口干

    3
  22. Niki Tay
    996 reviews

    吃了会口渴

    2 out of 5, reviewed on August 11, 2017

    放了菜会比较美味可口可是过后你会觉得很口渴的,还是不要放比较好。

    2
  23. Zhongk3391
    144 reviews

    Tastes alright, but I prefer the one from Maggi

    3 out of 5, reviewed on June 6, 2017

    I normally use chicken stock to make soups because I do not have many people to serve, so chicken stock is the perfect solution for added flavour. I like that the stock does not clump up in the bag after not using it for a long time, though provided kept refrigerated. I prefer the one from Maggi because it has a richer, condensed taste than Tumix’s. Though the stock is not oily or too salty, the taste does not resemble much like authentic chicken stock to me.

    3
  24. Betty Liew
    263 reviews

    Create a Nice aroma to my vegetable

    3 out of 5, reviewed on May 27, 2017

    I seldom cook using ajinamoto but I replace it with Chicken stock. Chicken stock not only suitable to put in when you boil soup but it can be used to fried vegetable. Just need to put a small amount of the stock to your vegetable and it will bring out the nice taste.

    3
  25. miera97
    132 reviews

    Tumix Chicken Stock

    4 out of 5, reviewed on April 24, 2017

    Tumix Chicken Stock dilengkapi dangan rasa ayam, bawang putih, bawang merah yang membuatkn setiap hidangan mempunyai aroma yang sedap, saya juga menggunakan Tumix Chicken Stock ke dalam masakan sup, kari dan sayur.

    4
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...