Safi Olive Oil

Product Details

This mild and gentle Safi Olive Oil formulation absorbs easily, making it ideal for massaging, removing make-up, baby care and as a natural lip moisturizer. Pure olive oil enriched with Vitamins A, C, and E to make skin and hair healthy, soft and shiny. It absorbs quickly and completely without leaving a greasy feeling. The gentle formulation is also suitable for babies to moisture their skin.

Safi Olive Oil comes in 3 variants:

  • olive oil
  • olive oil plus rose hip
  • olive oil plus gamat

Usage instructions:

Apply on the body to massage or to restore moisture. Dab a small amount on your lip to prevent chapped lips. You can use it on your hair to make your hair smooth as silky, shiny and grow healthily.

  1. Avatar

    Fatinnn54
    4 reviews

    Satu produk banyak kegunaan

    4 out of 5, reviewed on September 24, 2018

    Saya dan my family guna minyak ni bukan sahaja untuk merapikan, melebatkan, dan melembutkan rambut yang kusut tetapi jugak guna minyak ni untuk siku dan pada kulit kering sebab minyak ni mengandungi banyak vitamin dan olive oil memang banyak kelebihan dia tersendiri. Sangat berbaloi dengan harga murah!

    4
    1
  2. Avatar

    Nurfarahin51
    6 reviews

    Kebaikan minyak zaitun

    5 out of 5, reviewed on August 16, 2018

    Saya telah menggunakan minyak zaitun safi ini darpada awal tahun lagi dan ternyata produk ini sangat serasi pada saya.Malah adik saya juga dapat merasa keserasiannya.Produk ini sangat sesuai untuk menanggalkan solekan,mencantikkan dan menyihatkan rambut.Hal ini sangat memudahkan saya kerana saya tidak perlu lagi untuk membeli produk rambut yang lain kerana produk boleh memberi manfaat kepada tubuh badan saya secara keseluruhan.Bukan itu sahaja,kandungan minyak ini yang menggunakan minyak zaitun memberi manfaat kepada ahli keluarga saya yang masih kecil dan juga untuk bibir.Menggunakan formulasi yang mengandungi vitamin A,C,E sangat meyakinkan saya untuk terus menggunakan produk ini.

    5
  3. Kamarul Roshafiz
    1 reviews

    Really great product

    5 out of 5, reviewed on July 29, 2018

    Before this i have a bad hair condition due to using wax. It becomes dry and damage. After a month wearing this, my hair become better and untill now i keep using it.

    5
  4. Avatar

    puanfafa38
    3 reviews

    Minyak rambut pilihan

    5 out of 5, reviewed on July 17, 2018

    Seisi keluarga saya daripada atok nenek hingga ke cucu memakai minyak rambut safi ini kerana tidak melekit dan baunya yang wangi.Ia menjadikam rambut hitam dan bersinar.Satu botol besar itu bertahan selama 1-2 bulan dengan harga yang berpatutan

    5
  5. Avatar

    AfifahAdenan57
    1 reviews

    Kulit Lebih Halus!

    5 out of 5, reviewed on July 8, 2018

    After pakai minyak Safi Olive Oil yang ada Plus Ros Hip, kulit yang before ni sunburn teruk, kasar, kusam dan berjerawat mula berubah menjadi kurang jerawat, ton kulit makin pulih dan tidak ketara perbezaannya dan lebih berseri dan halus. Perbezaanya boleh dirasai sebaik sahaja saya konsisten memakainya setiap malam sebelum tidur. Insya-Allah.

    5
    2
  6. Avatar

    Aida8673
    3 reviews

    Harum dan berkesan

    4 out of 5, reviewed on April 24, 2018

    Saya memang dah lama pakai minyak zaitun safi ni, ia membantu melembabkan rambut saya yang kering. Saya juga sapukn minyak ni kat anak saya yang masih kecil, ia membantu melebatkan rambut dan mengelakkan kekeringan pada kulit kepala. Bagus digunakan seisi keluarga.

    4
  7. Avatar

    Nurirah13
    365 reviews

    Melembabkan rambut

    5 out of 5, reviewed on April 19, 2018

    Minyak zaitun safi ini memang pilihan saya sekeluarga. Pelbagai jenis kegunaan boleh di gunakan. Seperti melembabkan kulit rambut.. mengelakkan kan kulit kekeringan. Saya suka jenama ini. Baunya juga tidak terlalu kuat. Senang di dapati di kedai runcit. Ia juga Murah dan berpatutan harganya. Saya selalu meletakan pada rambut anak supaya tidak terlampau kering dan mudah disikat. Anak saya juga Selesa memakai produk ini.

    5
  8. Nur Sa'adiah
    9 reviews

    Melebatkan rambut anak

    5 out of 5, reviewed on February 5, 2018

    Saya baru menggunakan minyak zaiton safi ni pada baby saya sejak berumur 4bulan… dalam masa sebulan, minyak zaiton mampu menghilangkan kelemumur atas kepala baby.. ianya juga melebatkan rambut anak saya… minyak zaiton kelihatan lembut, wangi dan cantik bila dipakai… selain itu, saya jugak menggunakan minyak zaiton dirambut malah dibibir sekali atas faktor kekeringan di bibir … saya amat berPUAS HATI sekali … minyak safi zaiton memang terbaikk????

    5
  9. Avatar

    Qastalani27
    3 reviews

    Pelembab kulit dan pelembut rambut

    5 out of 5, reviewed on January 16, 2018

    Selepas mandi sebelum tidur, saya selalu menggunakan Safi Olive Oil sebagai pelembut rambut. Keesokan harinya rambut menjadi sangat lembut, terurus dan sangat wangi. Selain itu saya juga menggunakanya sebagai pelembab kulit di bahagian siku dan lutut dan juga sebagai makeup remover pada mata yang sangat mudah untuk ditanggalkan apabila menggunakan Safi Olive Oil ini.

    5
  10. Su Razali
    1 reviews

    Wangi Dan segar

    5 out of 5, reviewed on January 15, 2018

    Jenama turun temurun seisi keluarga saya. Saya sering gunakannya sebagai pelembab rambut saya dan anak anak. Safi zaiton ni buat kulit kepala rasa Segar dan tidak gatal ! Selain rambut, kerap juga saya guna pada siku. Anak sangat suka dengan baunya.

    5
  11. Aishah Norjamaeyah
    88 reviews

    Minyak pelbagai guna

    5 out of 5, reviewed on November 30, 2017

    Minyak zaitun ni sungguh bagus. Bagi saya minyak ni adalah merupakan minyak serbaguna kerana ia mengandungi banyak vitamin. Saya suka sapukan minyak ni kepada kepala baby saya supaya rambutnya lebat , cantik dan bersinar. Saya juga gunakannya untuk menanggalkan solekkan saya serta saya juga gunakannya untuk melembabkan kulit saya yang kering.

    5
  12. Avatar

    Skj2756947
    12 reviews

    Pelembap Asli

    4 out of 5, reviewed on November 25, 2017

    Safi minyak zaiton amat sesuai untuk rambut yang kusut dan kering. Minyak in melembut serta rambut dapat diurus dengan mudah.

    4
  13. Nur Atikah
    66 reviews

    Sesuai untuk rambut

    4 out of 5, reviewed on September 22, 2017

    Bukan sahaja boleh digunakan untuk rambut, tetapi ia juga boleh digunakan untuk melembabkan kuku untuk memberikan vitamin dalam kuku. Untuk rambut pula, ia mampu melebatkan rambut dan sesuai untuk seisi keluarga.

    4
    1
  14. Nor Rushdiyati
    26 reviews

    Minyak pelbagai guna

    4 out of 5, reviewed on September 20, 2017

    Sejak daripada emak saya hingga ke anak saya gunakannya. Saya gunakannya sebagai perapi rambut dan minyak urut. Teskturnya agak berminyak sedikit,tapi dengan bau buah zaitun saya suka sangat. Harga yang murah dan senang dapat di mana2 kedai ataupun pasaraya.

    4
  15. Avatar

    cikbunga49
    660 reviews

    Melembutkan rambut

    4 out of 5, reviewed on September 19, 2017

    Saya gunakan minyak zaitun safi ni untuk rambut.
    Memang rambut jadi lembut dan mudah diurus selepas gunakan minyak ni.
    Bau juga wangi dan tidak melekit bila disapu.
    Harga pun murah dan mudah didapati dimana saja.

    4
    1
  16. Avatar

    Mimi81
    177 reviews

    Sebagai perapi rambut.

    5 out of 5, reviewed on September 13, 2017

    Produk halal, yakin, wangi dan pelbagai guna ini saya gunakan untuk perapian rambut saya agar sentiasa nampak terurus dan kemas. Daripada minyak zaitun, ianya juga boleh digunakan untuk kaedah lain.

    5
  17. Avatar

    mizarifin91
    136 reviews

    minyak zaitun safi

    5 out of 5, reviewed on August 18, 2017

    saya suka bau die yang lembut. selalu pakai kat bahagian kulit kering macam siku lutut dan kaki. suami saya sangat suka produk ni. tak pernah kehabisan stok dirumah. suami guna kat rambut. selesa kulit kepala tak gatal

    5
  18. Avatar

    Nik Zulaikha Shah
    186 reviews

    Serbaguna untuk seisi keluarga

    3 out of 5, reviewed on July 27, 2017

    Baunya amat wangi. Saya menggunakannya sebagai pelembap untuk siku & tumit. Anak2 saya pula suka menggunakannya sebagai minyak rambut. Dan ya, ia sedikit berminyak dan melekit pada tapak tangan, namun ia memang berkesan dalam melembapkan kulit.

    3
    1
  19. Avatar

    Ayuni
    83 reviews

    Better hair

    4 out of 5, reviewed on July 20, 2017

    I only use this oil on my hair and it works great! My hair get easily dry after bath and i took around 2-3 drops and applied it to my hair. It makes my hair easy to comb, looks healthy, and beautiful. I do not recommend using this product on face because it does not really absorb quickly into skin and will leave your face shiny and oily. Besides, i also have been using the blue one, with gamat and it smell great too! My next one would be the rose hip!

    4
    1
  20. Avatar

    Jason3958
    2 reviews

    Too oily

    1 out of 5, reviewed on July 3, 2017

    I dont like it because its is too oily to use on my face!

    1
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...