Nestle Mat Kool

Product Details

Kids love the taste of refreshing, cool and awesome flavours. It is no wonder that MAT KOOL® is the most popular kids range ice cream in Malaysia.

At NESTLÉ ICE CREAM, we take pride in delighting kids and mums. That is the reason we ensure all of our products are made from the safest and highest quality ingredients. Right from the base to the colouring, they’re all NATURAL.

We are always striving to introduce new and fun offerings for our loved ones so keep your eyes peeled for the “MAT KOOL® Butterfly” –the first of its kind in the market! Inspired by the concept of sharing, this butterfly-shaped ice confection comes with 2 sticks in 1 pack. MAT KOOL® Butterfly is a combination of strawberry and grape flavoured which makes every bite absolutely refreshing!

Don’t forget about the rest of our awesome MAT KOOL®ice cream! Love a little bit of creativity in your ice cream? Then you’ll love the MAT KOOL® Split –our first “peelable” jelly ice cream in the country! Snacking doesn’t need to be unhealthy when you have the ever popular MAT KOOL® Traffic Light and MAT KOOL® Icy Grape which are packed with Vitamin C. For growing kids who are fond of sweet desserts, try our MAT KOOL®Asteroid and MAT KOOL® cup –both high in calcium.

Rest assured, the MAT KOOL® ice cream range is free from artificial colouring! NESTLÉ always strives to provide quality products that appeal to moms and kids.

  1. Avatar

    Ramli04691
    3 reviews

    Boleh kongsi!

    4 out of 5, reviewed on November 30, 2018

    Jangan risau….boleh kongsi.. Kan lebih romantik… Rasa yang menyegarkan..harga? Murah jer

    4
  2. Avatar

    NajihaZulkiffli64
    3 reviews

    1 harga 2 batang aiskrim

    4 out of 5, reviewed on November 27, 2018

    Seronok dapat patahkan bahagian tengah aiskrim, rasa pun sedap… Beli 1 aiskrim, 2 orang pun boleh makan… Harga memang berpatutan, senang je nak cari even 7 eleven pun ada jual…Sekali makan rasa macam nak lagi…

    4
  3. Mari Amiin Mutalib
    6 reviews

    Menarik untuk dikunyah

    3 out of 5, reviewed on November 12, 2018

    Warna aiskrim yang ceria. Rama-rama menggambarkan kebebasan dan keceriaan. Sesiapa yang memakan dan menghisap aiskrim ini pasti puas menikmati rasanya yang masam-masam manis.

    3
  4. Avatar

    Shamsuhai10
    13 reviews

    Rasa aiskrim yang disukai ramai

    5 out of 5, reviewed on October 28, 2018

    Ais krim Mat kool butterfly rasanya amat melazatkan dengan kombinasi menarik serta dapat dua batang sekali gus.Ais krim ini dapat menyejukkan tekak baik dimakan dan warnanya amat menarik serta rasanya yang sungguh ajaib.Saya sentiasa belikan untuk anak-anak saya ais krim Mat kool butterfly ia jamin amat berpuas hati.

    5
  5. Avatar

    molly122373
    3 reviews

    Nice Ice cream

    4 out of 5, reviewed on July 20, 2018

    it’s fantastic. Can enjoy the joy with others by eating ice cream in the hot weather.

    4
  6. Avatar

    Summer195
    9 reviews

    Butterfly ice cream

    4 out of 5, reviewed on May 17, 2018

    This ice cream comes in butterfly shape, which is cute and can fun. Ice cream stick usually hard to share with others but nestle mat kool meant to be shared with someone.

    4
  7. Avatar

    paulachantya65
    7 reviews

    Nestle mat cool

    5 out of 5, reviewed on May 16, 2018

    Sangat sedap dan digemari oleh anak anak saya.menjadi pilihan utama mereka

    5
  8. Favourite ice-cream

    5 out of 5, reviewed on March 3, 2018

    My friends and I love this icecream as we can share this. I love the sweet taste of the ice cream ! I usually buy this when the weather is extremely hot !!!!. Try once and you will love it.

    5
  9. Avatar

    Nasibah39
    6 reviews

    Belajar berkongsi

    5 out of 5, reviewed on February 18, 2018

    Selain warna merah jambunya yang menarik, rasa manisnya, ianya dipromosikan dengan satu aiskrim yang boleh dibahagikan kepada dua bahagian. Anak-anak saya belajar berkongsi bila beli aiskrim butterfly ni. Sebelah kanan, kakak punya dan kiri pula adik punya. Terbaik.

    5
  10. Avatar

    Aries04
    1 reviews

    Sharing is caring...

    4 out of 5, reviewed on February 9, 2018

    Both my girls love it and they learn sharing by sharing this ice cream. The taste also good and value to money….

    4
    1
  11. Mohd Azmi
    3 reviews

    Good taste with low price

    4 out of 5, reviewed on February 7, 2018

    So bagus untuk beli kalau nak belanja anak2 sedara,murah satu paket ada dua, dah jimat sikit tak perlu keluar duit banyak untuk belikan untuk anak sedara yang tanpa disedari dah makin ramai. Balik kampung je terkejut ada nak sedara ramai la. Diorang pun suka dengan ais krim ni boleh kongsi-kongsi patah-patahkan dapat dua nice product.

    4
  12. Avatar

    Safara21
    3 reviews

    Buy 1 free 1

    5 out of 5, reviewed on January 16, 2018

    Every children’s favourite ice cream!
    Worth every ringgit spent.

    5
  13. Avatar

    hanizazlan97
    7 reviews

    Delicious

    5 out of 5, reviewed on January 10, 2018

    You can share with love one

    5
  14. Avatar

    rozaliaalik56
    100 reviews

    Sharing is caring

    5 out of 5, reviewed on December 7, 2017

    Kalau pandang ice cream ni mesti teringat kat adik saya. Dia la yang perkenalkan saya dengan ice cream ni. Ice cream ni sedap dan sesiapa yang nak sweet dengan pasangan memang digalakkan sebab beli satu boleh kongsi bersama. hehe. Harga pun mampu milik. cuma tak boleh makan selalu sebab rasanya yang agak manis.

    5
    1
  15. Ida Anum
    42 reviews

    Anak sangat Suka kn nya

    4 out of 5, reviewed on December 6, 2017

    Setiap kali pergi ke Kedai ank Saya pasti akan memujuk Saya supaya beli kn aiskrim butterfly ini.. Mungkin kerana bentuk nya yg comel Dan rasa yg masam-masam manis membuatkan ank Saya Tidak Memilih aiskrim yg lain..

    4
    1
  16. Avatar

    Shahrul64
    164 reviews

    Kegemaran anak anak

    5 out of 5, reviewed on November 15, 2017

    Setiap kali balik mengaji anak saya pasti mengajak untuk membeli aiskrim nestle mat kool ini. Berbentuk rama2 dan ia menarik minat kanak2. Rasa masam masam dan manis. Berperisa durian belanda. Memang sedap sekali. Satu aiskrim boleh di kongsi. Saya pun juga menggemarinya. Harganya rm2 sahaja. Mudah di dapati di kedai runcit. Boleh di katakan setiap hari anak saya membeli aiskrim rama rama ini.

    5
  17. Avatar

    cties_8435
    32 reviews

    One Ice Cream for Two

    5 out of 5, reviewed on November 7, 2017

    if you want to buy treat for your kids and at the same time you need to save your pocket his is the best choice. One ice cream for two person. A very tasty flavor, unique shape and attractive color.

    5
    1
  18. Avatar

    ferdizetty37
    493 reviews

    Ais krim rama2 berperisa buah

    5 out of 5, reviewed on November 5, 2017

    Bentuknya mmg menarik perhatian anak saya.Dia sgt sukakan bentuk rama2 ais krim ni yg boleh dibelah 2.Bentuk yg unik dan lain daripada lain.Rasanya sedap,perisa buah buahan yg mnyegarkan.Harga pun masih berpatutan utk dibeli,dan mudah didapati di kebanyakkan kedai.

    5
  19. Avatar

    ctiey94
    134 reviews

    anak anak sangat mengemarinya.

    4 out of 5, reviewed on November 5, 2017

    Anak-anak saya sangat mengemari aiskrim mat kool tetapi saya kurang mengesyorkannya diberi kepada anak terlalu kerap kerana ianya agak manis. tetapi saya suka reka bentuknya yang cantik dan mampu menarik minat kanak-kanak. selain itu ia terdapat dalam pelbagai perisa buah-buahan.

    4
    1
  20. Avatar

    HussinAnna25
    50 reviews

    Manis sangat

    3 out of 5, reviewed on November 3, 2017

    Aiskrim ni memang menarik perhatian dengan warna dan bentuknya yang menarik .tapi rasanya agak manis bagi saya tidak berapa sesuai untuk anak saya yg masih kecil.

    3
  21. Avatar

    AizaMan
    219 reviews

    Boleh dikongsi 2 orang

    5 out of 5, reviewed on October 27, 2017

    Anak2 saya suka makan aiskrim mat kool butterfly ini..Salah satu sebab corak rama2nya dan satu lagi kerana ia boleh dipecahkan dua..Memang menarik perhatian anak2 untuk makan..Keluaran Nestle yang sangat unik dan menarik..

    5
  22. Avatar

    FARA34
    94 reviews

    Kegemaran anak-anak

    5 out of 5, reviewed on October 25, 2017

    Kalaw ke kedai runcit butterfly aiskrim antara pilihan anak-anak saya. Pakaging yang menarik

    5
  23. Avatar

    NurulDeng08
    470 reviews

    Ais krim rama2 yg boleh dibelah 2!

    5 out of 5, reviewed on October 23, 2017

    Ais krim faveret anak saya..x sah kalau x beli kalau pergi kedai..bila balik dia akan kongsi dengan adiknya..beli 1 dapat dua batang aiskim yg comel dan sangat sedap..rasa dari gabungan strawberi dan anggur yg menyegarkan dan sangat berperisa..bentuknya yg paling menarik perhatian anak saya..lain dari ais krim yg lain..harganya pun murah,berbaloi la untuk dibeli.

    5
    1
  24. Avatar

    Aikoaiko25
    1053 reviews

    小朋友喜欢

    4 out of 5, reviewed on October 20, 2017

    这个蝴蝶冰淇淋很吸引小朋友的喜爱他有很可爱的蝴蝶造型而且他的味道也不错吃的 是草莓和葡萄风味的组合,使每一口味都绝对令人耳目一新!

    4
  25. Avatar

    mizarifin91
    136 reviews

    butterfly yang sedap dimakan

    4 out of 5, reviewed on October 10, 2017

    suka sangat tengok kecomelan aiskrim ni. comel je warna pink dan bentuk butterfly. rasanya juga sedap, rasa buah tapi agak manis bagi saya sebab saya tak suka benda manis. tapi sebab kesedapan dan kecomelannya saya makan juga. tapi kena pastikan ambil banyak air lepas makan ni untuk flush balik kemanisan tu.

    4
  26. Avatar

    rosnah07
    177 reviews

    mat kool hebat

    5 out of 5, reviewed on October 8, 2017

    Kegemaran nombor 1 anak anak saya.pergi ke kedai runcit pasti tidak lupa membelinya.rasa buah yang sebenar san reka bentuk yang menarik untuk anak anak.harga yang berpatutan mampu dinikmati oleh semua lapisan umur.warna juga begitu tertarik pada siapa yang melihatnya.

    5
  27. Avatar

    noorazri07
    194 reviews

    Ais Krim Mat Kool butterfly

    4 out of 5, reviewed on October 8, 2017

    Ais krim yang boleh dikongsi berdua,kepakkan dua.satu untuk kakak,satu untuk adik senang cerita.Rasa buahnya sedap namun agak sedikit terlebih manis.Idea yang sangat kreatif dalam penghasilan ais krim ini,anak anak pun suka,ais krim butterfly kata mereka.

    4
  28. 溦溦 林
    473 reviews

    孩子喜欢

    3 out of 5, reviewed on September 22, 2017

    孩子们很喜欢这个蝴蝶冰淇淋的,很美的冰淇淋又好吃的,每次都会吵着叫我买给他们吃的

    3
  29. Avatar

    sabarina37
    374 reviews

    Rasa yang hebat

    4 out of 5, reviewed on September 15, 2017

    MAT KOOL Panda adalah ais krim berbentuk panda dengan gabungan coklat krim dan ais krim berperisa vanila. Ia begitu berkrim dan enak, ais krim hebat untuk cuaca panas kami! Jangan lupa tentang krim MAT KOOL®ice yang hebat! Suka sedikit kreativiti dalam ais krim. Kemudian, saya akan menyukai krim gel keseimbangan MAT-KOOL® yang pertama-dalam “peelable” ais krim di negara ini! Snek tidak perlu menjadi tidak sihat apabila saya mempunyai Lampu Trafik MAT KOOL® yang paling popular dan Anggur MAT KOOL® Icy yang dipenuhi dengan Vitamin C. Bagi anak-anak yang semakin gemar makanan pencuci mulut, cuba MAT KOOL®Asteroid dan MAT kami Cawan KOOL®-tinggi dalam kalsium.

    4
  30. Avatar

    AieenDeen28
    900 reviews

    Aiskrim Rama-rama

    5 out of 5, reviewed on September 8, 2017

    Tertarik dgn rupanya,sangat cantik,bentuk rama2..rasa kombinasi strawberi & anggur mmg sedap,.anak sy sngat sukakannya sebab dapat dua btg aiskrim dlm 1 plastik..

    5
  31. Nor Othman
    1346 reviews

    recommended

    5 out of 5, reviewed on September 5, 2017

    My kids love Nestle Mat Kool ice cream very well.

    5
  32. Nur Atikah
    66 reviews

    Tasty with attractive packaging

    5 out of 5, reviewed on August 31, 2017

    The butterfly theme that was brought by Nestle is really creative. As the ice cream can be shared and split into two, has make it more attractive to purchase.

    5
  33. Avatar

    cikbunga49
    660 reviews

    Wangi dan lemak berkrim

    4 out of 5, reviewed on August 29, 2017

    Aiskrim mat kool memang kegemaran sejak saya sekolah lagi.
    Rasa aiskrimnya sedap,lemak manis dan berkrim.
    Aiskrim juga lembut dan sedap bila dimakan.

    4
  34. Avatar

    maryam18
    309 reviews

    JIMAT

    5 out of 5, reviewed on August 29, 2017

    Selain sedap,aiskrim ini juga amat jimat,beli 1 sahaja untuk 2 orang anak..boleh makan sorang satu..Harga nya pun mampu milik..Anak saya suka beli aiskrim ni,cantik katenye

    5
  35. Nur Arina
    812 reviews

    Anak-anak sukakannya

    5 out of 5, reviewed on August 24, 2017

    Anak-anak saya sangat sukakan aiskrim mat kool butterfly ini. Dan aiskrim ini juga bagi saya sangat unik kerana ianya boleh dibahagi dua dan boleh dikongsi bersama yang lain. Rasanya yang sedikit masam menjadikan aiskrim ini sangat berbeza daripada yang lain.

    5
  36. fun design tasty flavour

    5 out of 5, reviewed on August 18, 2017

    My kid most favourite ice cream since he can enjoy the fun of breaking down the middle part for self-feeling of get the “two” ice creams but he also enjoy the tasty flavour. When he is in a good mood, he will give another part to me!

    5
    1
  37. creatif ice cream!

    4 out of 5, reviewed on August 8, 2017

    last time my nephew love it soo much! he always ask me to buy 2 pack, so than can make beatiful butterfly! creatif and interesting, very attractive to kids! the tast is loved by kids!

    4
  38. Bee Leng
    20 reviews

    Nestle Mat Kool

    4 out of 5, reviewed on June 19, 2017

    My kids love Nestle Mat Kool ice cream very well.

    4
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...