Nestle Cerelac® Infant Cereal Wheat & Honey

Product Details

CERELAC Infant Cereal Wheat & Honey adds a delicious twist to your child’s diet. The nutritious variant will help encourage and develop your child’s palate while providing the nutrients your growing child needs. CERELAC® meets 50% or more of your child’s required iron values to help him reach his full potential. Iron supports your child’s body and brain development.

  1. Avatar

    efizazakeri25
    57 reviews

    As a rice to my baby

    4 out of 5, reviewed on July 8, 2019

    I introduced Cerelac all kinds of flavour to him. One of it is wheat & honey where I usually add on with chicken stock, pumpkin, other vege. This wheat & honey add as a base & replaced the rice. My baby’s love it. It makes my life so much easier when I can prepare his foods in a short time. So my baby doesn’t wait too long for the food to ready.

    p/s: All reviews by me are not paid or sponsored, not copied from any source. The picture is attached as proving that I am using it.

    4
  2. Avatar

    Asmira02
    3 reviews

    My baby like this food

    5 out of 5, reviewed on November 27, 2018

    Pada mula ye anak saya tak nak makan, sebab masa tu first time makan kan bila anak saya rasa terus die suka dan mintak berkali2.. Anak saya makan pagi siang malam makan..

    5
  3. Avatar

    Shamsul48
    4 reviews

    Sarapan Baby

    5 out of 5, reviewed on November 23, 2018

    Ini lah sarapan bagi baby saya berusia 10 bulan alhamdulillah dia cukup suka dengan sarapan ini paling penting ia mudah dihadam. Cerelac madu pilihan saya, Anda cuba lah pasti baby anda gembira.

    5
  4. Avatar

    Gulaboglitter58
    3 reviews

    nestle cerelac infant cereal wheat honey

    5 out of 5, reviewed on November 21, 2018

    Nestle Cerelac is so sweet and make baby more sweet with addition of honey

    5
  5. Avatar

    Cindylow87
    11 reviews

    妈咪们选择

    5 out of 5, reviewed on October 25, 2018

    孩子六个月时就给孩子吃了。宝宝喜欢吃,比较耐饱

    5
  6. Noora Pidah
    25 reviews

    Makanan bby terbaik

    5 out of 5, reviewed on October 24, 2018

    Ha… Ni lar mknan bby pling sy suka bg kat bby sy dri start 6bln smapi skrg 11bln… Bnyak da mknan bg kat my gegirl tp smua dia x nak skali try ni suka pLk dia bkn yg bby je mkn abg n kak dia pun suka… Kadang umi dia pun ngap juga Hahaha. Dua2 perisa dia suka…

    5
  7. Mohd Kursy
    2 reviews

    Nestle Cerelac sungguh sedap

    5 out of 5, reviewed on October 21, 2018

    Nestle Cerelac sangat di sukai bayi. Kerana lembut dan sangt berkhasiat.

    5
    1
  8. Siti Camillia Tony
    24 reviews

    Mudah disediakan

    5 out of 5, reviewed on October 20, 2018

    Anak saya makan cerelac ini setelah berumur 6 bulan dan hingga sekarang. Rasanya yang sedap dan mudah disediakan sangat membantu saya ibu berkerjaya. Ia juga sangat sesuai ketika saya sedang bercuti dan ketika dalam perjalanan yang jauh.

    5
  9. Avatar

    Zozo87
    12 reviews

    Excellent choice

    5 out of 5, reviewed on October 18, 2018

    My baby has been eating this since she is 4 months old . She loves it . The taste is delicious and she enjoys having the cereal for every feeding together with her milk . Even thought now she is 19 months old , this cereal is still her first priority choices . The price is affordable and the quantity and quality are definately the top choice for me . Highly recommended for everyone mum with a toddlers or babies !

    5
  10. Emma Zulkifli
    20 reviews

    mudah dihadam dan lazat

    5 out of 5, reviewed on October 17, 2018

    saya punya seorang anak kecil berusi 10tahun …sejak anak saya berusia 6bulan ..saya berikan bubur nestum nestle cerelac pada anak saya … serbuk nestum yang halus memudahkan anak saya menelan ketika makan ..dia terlalu sukakan nya … hingga setiap hari pasti sediakan 3x hidangan untuk nya … rasanya lazat dengan perisa gandum dan madu memberikan vitamin dan zat tambaham buat anak saya selain daripada susu … saya berpuas hati dengan pilihan saya ?

    5
  11. Nizam Daud
    1 reviews

    makanan permulaan bagi bayi

    5 out of 5, reviewed on October 17, 2018

    saya mula memperkenalkan cerelac kepada anak saya pada usianya 7 bulan. teksturny yang lembut memudahkan anak saya untuk makan. anak saya sangat sukakannya mungkin kerana ia mengenyangkan. cara penyediaannya juga sangat mudah.

    5
  12. Cy Lim
    3 reviews

    我也让我孩子食用

    5 out of 5, reviewed on October 3, 2018

    他不大爱吃东西,就只是喝牛奶而已。。就担心他会不够饱而且营养不均匀。。所以都会和牛奶一起冲给他喝。。

    5
  13. Avatar

    jithan61
    3 reviews

    Best cereal for infants

    5 out of 5, reviewed on October 1, 2018

    Nestle Cerelac® Infant Cereal Wheat & Honey is a delicious, quick dissolving and most nutritious cereal brand available in market today. My toddler has grown strong and healthy and she seldom falls sick. I have tasted Nestle Cerelac cereal myself and it is delicious even for adult. My toddler craves for this product and she does not eat the other brands available in market. It provides a very convenient readily prepared meal during times of emergency when food is not readily available, at anytime of the day.

    5
  14. Avatar

    suehana69
    4 reviews

    makanan baby terbaik.

    5 out of 5, reviewed on September 10, 2018

    sy sgt mnyukai nestle cerelac yg berbagai rasa, ini krn teksturnya yg lembut dan mampu di telan si bayi yg berusia 6 bulan..anak sy sgt mnggemarinya dan mudah menghadamnya.ia mmpu mmbuatkan bayi sy trsa kenyang..malahan ia sgt mudah di sediakan. terima kasih cerelac.ia sgt memudhkn tugas sy sbgai ibu.?

    5
  15. makanan tambahan terbaik

    5 out of 5, reviewed on August 15, 2018

    sy cmpurkan cerelac bersama susu supaya simanja sy kenyang dan padat perutnya.. produk makanan tambahan terbaik utk bayi 6 bulan keatas..

    5
  16. Avatar

    Arunesfran07
    3 reviews

    Good

    5 out of 5, reviewed on August 15, 2018

    BestPenuhi jurang nutrisi anak anda dgn CERELAC. Beli dgn penjimatan hebat! Hantaran Percuma & Cepat. Beli Sekarang. Bayar Waktu Terima.

    5
  17. Yanzlinda Natassya
    4 reviews

    Every babies first food!

    4 out of 5, reviewed on August 4, 2018

    Every babies firsf food. My niece also love this cereal. The smell also nice rasa macam kita yang dewasa pun wanna have some! Thought that it have a good taste because they ate it well and repeat it twice everytime!

    4
  18. Avatar

    VeeEdward18
    3 reviews

    Baby girl loves it

    5 out of 5, reviewed on July 21, 2018

    My daughter would ponly eat if its wheat & honey, her favorite !

    5
  19. Avatar

    Dalila604064
    3 reviews

    Soft texture and tasty

    4 out of 5, reviewed on July 21, 2018

    My baby girl loved it and she could finish her bowl of wheat and honey cerelac for just a second!

    4
  20. Liz Goh
    9 reviews

    副食品的第一步

    4 out of 5, reviewed on May 2, 2018

    如果你的宝宝正踏入副食品的的一阶段
    这一款必定是必备的,另外蜂蜜口味甜甜的小孩子都爱。介意不要长期选折蜂蜜口味可以选择其他口味。另外建议宝妈们在喂副食品后需要给宝宝饮水哦。以免宝宝便秘勒

    4
  21. Avatar

    AdamAmsyar95
    81 reviews

    Tekstur lembut dan mudah ditelan

    4 out of 5, reviewed on March 11, 2018

    Selalunya sy beli nestum Nestle Cerelac yg beras dan susu krn bg sy yg beras & madu ni agak manis utk bayi sy yg berusia 7 bulan.Bau nestum ni sgt wangi dan teksturnya lembut utk ditelan.Mudah nk sediakan,sy hnya bancuh dengan air panas dan kadang2 dgn susu segar.Nestum ni juga mudah larut dgn sempurna.Bayi sy lebih kenyang dan x mudah merenggek lg.Makanan tambahan pertama utk bayi sy.Harganya pun berpatutan utk dibeli.

    4
  22. Irene Tang
    3 reviews

    Yummy! Easy for baby to learn eat themselves

    5 out of 5, reviewed on February 21, 2018

    My 10 months baby like this because it’s design is star shape and taste nice. Baby learn how to pick and put in her Mouth. This is the most suitable snack with high nutrition for baby.

    5
  23. Avatar

    serie02
    5 reviews

    Reasonable price but too sweet

    2 out of 5, reviewed on February 9, 2018

    All Celerac products are reasonable in term of price and I find it easy to get but the content is too sweet compared to Heinz so now I stop taking Celerac. Maybe Nestle could review their sugar contents.

    2
  24. Avatar

    shinta56
    4 reviews

    cerelac nestle

    5 out of 5, reviewed on January 9, 2018

    saya sgt suka memberi kan bayi saya cerelac nestle kerana kandungannya bnyk nutrien yg d perlukan untuk tumbesaran bayi saya.cerelac ini juga baik unyuk sistem penghadaman bayi.sy menggunakan product cerelac nestle ini sejak bayi sy berumur 6bulan sehingga satu tahun sebagai makanan tambahan.

    5
  25. Avatar

    Iratul23
    1 reviews

    Cerelac sangat mudah disediakan

    5 out of 5, reviewed on November 24, 2017

    Cerelac kegemaran anak saya . Ia juga sangat mudah untuk saya sediakan tanpa perlu masak serta terkejar kejar sekiranya anak lapar dan menangis .Saya tidak perlu risau lagi untuk bawa cerelac kemana sahaja kerana ia ringan serta tidak bebankan saya . Malah ia memudahkan saya untuk menyediakan makanan untuk anak ketika lapar . Saya juga menikmatinya senang kata saya berkongsi cerelac dengab anak .

    5
  26. Aishah Norjamaeyah
    138 reviews

    Manis

    2 out of 5, reviewed on November 22, 2017

    Nestle cerelac ni memang mengandungi banyak khasit serta ia sangat cepat untuk disediakan berbanding dengan bubur yang perlu dimasak beberapa jam lamanya. Cuma saya tak galakkan anak saya memakannya kerana ianya manis..tak sesuai sebenarnya kepada bayi. Selain itu ia mengandungi bahan pengawet. Walaupun ia kata selamat untuk bayi, jika bayi banyak makan makanan yang mengandungi bahan pengawet ni ia akan memberi kesan kepadanya untuk jangka panjang.

    2
  27. Avatar

    ctiey94
    134 reviews

    bijiran yang berkhasiat untuk makanan pertama anak

    5 out of 5, reviewed on October 28, 2017

    Nestle cerelac infant cereal wheat honey merupakan makanan pertama anak saya setelah mencapai usi 6 bulan. Ia mengandungi banyak khasiat serta mengenyangkan. selain itu, tekstur bijirin yang lembut dan tidak berketul memudahkan anak saya memakannya. Ia juga mudah disediakan kerana hanya perlu dicampurkan dengan air suam serta menjimatkan masa.

    5
  28. Avatar

    Khwoong67
    10 reviews

    宝宝的第一份副食品

    5 out of 5, reviewed on October 26, 2017

    宝宝的第一份辅食,很幼很绵密,很好的让小宝宝的消化,口味很美味,每次宝宝都很喜欢吃,我也很喜欢

    5
  29. Avatar

    NurulDeng08
    470 reviews

    Makanan pertama anak saya

    5 out of 5, reviewed on October 21, 2017

    Setelah anak mencapai umur 6 bulan, makanan pertama yg saya beri selain dari puri buahan atau sayuran ialah nestum cerelac ni..tekstur serbuk yg mudah disediakan dan tidak berketul,hanya perlu tambahkan air suam..nestum juga lembut dan sangat wangi baunya..rasanya juga x terlalu manis walaupun mengandungi ekstrak madu..anak saya mmg sgt mnyukainya..harga sememangnya berbaloi untuk dibeli.

    5
  30. Avatar

    ferdizetty37
    493 reviews

    makanan pelengkap bayi

    5 out of 5, reviewed on October 9, 2017

    Nestle carelac merupakan pilihan pertama yang sy berikan kepada bayi saya teksturnya yang halus .memang memudahkan kerja saya hanya bancuh dengan air suam sangat senang dibawa travel dan anak sy juga mendapat khasihat yg cukup.rasanya juga sedap dan wangi

    5
  31. Avatar

    ferdizetty37
    493 reviews

    makanan pelengkap pilihan

    5 out of 5, reviewed on October 9, 2017

    Saya memberi makanan pelengkap jenama ini kepada bayi saya sejak dia berusia 6 bulan.teksturnya yang halus .memang memudahkan kerja saya hanya bancuh dengan air suam sangat senang dibawa travel dan anak sy juga mendapat khasihat yg cukup.rasanya juga sedap dan wangi

    5
  32. Nurul Ain Shaari
    32 reviews

    Pilihan Setiap ibu

    5 out of 5, reviewed on October 7, 2017

    Makanan awal semasa anak saya berumur 6bulan saya terus memberinya cerelc nestum ni. Teksturnya yang lembut memudahkan anak saya mncerna. Menganungi nutrisi yang cukup untuk anak-anak membesar. Anak saya amat sukakannya.

    5
  33. Avatar

    sallyinlee93
    1006 reviews

    economic cereal in market

    3 out of 5, reviewed on September 14, 2017

    Nestle Cerelac is the most cheapest cereal in market, i have bought one for my son to try when he is 6 months old.
    He accept it at the first 2 days, but after that he rejected..
    I don’t know why, maybe he doesn’t like to eat cereal.

    3
  34. 溦溦 林
    473 reviews

    便宜

    4 out of 5, reviewed on September 8, 2017

    我第一次买的迷糊就是这个牌子的,老字号而且价钱也便宜的,宝宝也很喜欢吃的

    4
  35. Avatar

    emilliakamarlis62
    197 reviews

    Makanan Pertama Bayi Saya

    5 out of 5, reviewed on September 1, 2017

    Cerelac Honey ini merupakan makanan pertama anak saya ketika berumur 6 bulan sehingga sekarang hampir 1 tahun. Bau yang wangi serta rasanya yang enak adalah sebab kenapa ianya menjadi makanan wajib anak saya untuk setiap hari.

    5
  36. MUDAH, RINGKAS, BERKHASIAT!!

    4 out of 5, reviewed on August 24, 2017

    dengan cerelac ni, mudah disediakan semasa dalam perjalanan bersama keluarga
    hanya tuang air panas, tidak perlu dimasak, boleh terus disuap makan!!!

    4
  37. Nur Arina
    812 reviews

    Anak suka pada pertama kali

    5 out of 5, reviewed on August 16, 2017

    Anak saya yang berusia 6 bulan sukakan cerelac ini. Inilah makanan pertama kalinya dan pertama kali mencubanya, dia sudah sukakannya. Cara penyediaannya juga tidak rumit dan mudah disediakan

    5
  38. full of nutrition

    5 out of 5, reviewed on August 11, 2017

    my baby love it soo much! he love the taste, i willadd some fruits or puree to add up the taste, really healty food for baby which is growing, mummy also love the taste. not so sweet, suitable for kids! recomanded for working mummy!My baby favourite meal ever. tq cerelac!

    5
  39. Avatar

    stepsoh26
    65 reviews

    GOOD NUTRITIOUS

    5 out of 5, reviewed on August 2, 2017

    CERELAC® Wheat with Milk is a nutritious, wheat-based infant cereal with milk powder! My boy like the taste so much ! It can mix with milk or blended carrot, potato, vegetable too !

    5
  40. Avatar

    alc340
    46 reviews

    宝宝的副食

    5 out of 5, reviewed on July 20, 2017

    我家宝宝爱吃这款味道副食。

    5
  41. Hazel Wong
    38 reviews

    宝宝第一口副食

    5 out of 5, reviewed on July 19, 2017

    我4个孩子都是这个迷糊做为第一口实质的食物…缺点就是糖分太高,太甜了点

    5
  42. Avatar

    Sitinorazah96
    5 reviews

    Nestle cerelac pilihan saya kerana anak saya sangat menggemarinya

    4 out of 5, reviewed on July 14, 2017

    Anak saya sangat suka dengan nestle cerelac ini kerana Bau Dan rasanya sangat enak Dan lazat. Anak saya pasti Lena menikmati hidangan bijirin ini.

    4
  43. SEDAP SGT!

    5 out of 5, reviewed on July 14, 2017

    KGEMARAN ANAK SY..STIAP BULAN SIAP TUKAR PERISA LG.MMG SDP SGT!

    5
  44. Niki Tay
    996 reviews

    味道是好吃可是太甜了

    2 out of 5, reviewed on July 14, 2017

    这个迷糊味道是好吃的可是太甜了不适合宝宝吃,连护士小姐也不建议我们给宝宝吃的。

    2
  45. Avatar

    HaizanRaz
    112 reviews

    Makan bayi mudah dihadam

    4 out of 5, reviewed on May 26, 2017

    Makanan utama anak saya ketika berumur 6 bulan.Tidak berketul dan sangat mudah dihadam oleh bayi.Kaya dengan khasiat dan vitamin untuk perkembangan selain rasanya yang enak dan tidak terlalu manis.

    4
  46. Avatar

    sabarina37
    374 reviews

    Zat besi

    5 out of 5, reviewed on May 25, 2017

    Bijiran Cerelac gandum dan madu ni sangat bagus untuk bayi.Anak saya dari 6bulan sehingga sekarang mengamalkan Cerelac gandum dan madu ni.Sangat mudah dihidangkan hanya letak air suam dah siap.Ia mengandungi zat besi yang diperlukan pada tubuh badan bayi.

    5
  47. Avatar

    aizaman46
    219 reviews

    Bijirin bayi berkhasiat

    4 out of 5, reviewed on May 15, 2017

    Seawal umur 6 bulan anak saya telah mula makan bijirin nestle ni.Senang dibancuh dan mengenyangkan.Rasa yang sedap dan memudahkan tugas ibu2.

    4
  48. Avatar

    Suraya8678
    91 reviews

    anak saya sukakannya.

    4 out of 5, reviewed on February 27, 2017

    Cepat dan mudah disediakan.hanya tambah air dan sedia untuk dimakan.Anak saya sangat menggemari gandum dan madu.

    4
  49. Avatar

    Sarah
    149 reviews

    My baby loves it

    5 out of 5, reviewed on February 20, 2017

    Sejak 7 bulan setengah, baby saya kurang menggemari bubur nasi. Setelah 2,3 kali mencuba pelbagai jenis makanan bayi, akhirnya baby saya sesuai dan suka dengan cerelac. Perisa yang paling dia suka adalah oats, gandum dan prune untuk bayi 8 bulan dan keatas.

    5
  50. Avatar

    vickysiew87
    8 reviews

    originl Nestle Cerelac

    5 out of 5, reviewed on February 18, 2017

    This product im add the fruity mix for my son eat every morning,for vitamin her health no hungry

    5
  51. Nur Arina
    812 reviews

    5 out of 5, reviewed on February 15, 2017
    5
  52. Avatar

    Azyan12580
    55 reviews

    Delicious baby food

    5 out of 5, reviewed on January 26, 2017

    My baby enjoy this baby food so much and do not left anythimg behind even I do not allow to share with him. My baby good enough sleep with happy tummy~??

    5
  53. Avatar

    syarif8427
    40 reviews

    makanan bayi cepat dan mudah disediakan

    4 out of 5, reviewed on December 23, 2016

    Isteri saya bekerja dan untuk emastikan si manja mendapat khasiat saya memberikan nestle cerelac kepada si manja. Cepat dan mudah disediakan.hanya tambah air dan sedia untuk dimakan.Anak saya sanagt menggemari beras merah

    4
  54. Fiza Rahman
    20 reviews

    Nestle Cerelac untuk anak

    4 out of 5, reviewed on August 19, 2016

    Bagi ibu-ibu yang tak sempat nak masak untuk anak. Boleh lah mencuba Nestle Cerelac ni. Nestle jenama yang dah bertapak lama. Banyak pilihan nestle cerelac ni. Cara penyediaan pon mudah dan rasanya juga sedap. Anak-anak sangat suka.

    4
  55. Avatar

    busyra takiyudin
    30 reviews

    Nestle Cerelac makanan si baby kecil

    4 out of 5, reviewed on August 19, 2016

    harganya yang berpatutan yang membuatkan ramai ibu menjadikan produk ini makanan untuk si baby mereka. bahkan saya juga dulu sempat menggemarinya ketika saya kecil. rasanya yang sesedap rasa dan mengeyangkan baby. produk ini mudah dibancuh dan disediakan.

    4
  56. Yaya Mohd
    8 reviews

    BERAS MERAH DAN YOGURT

    4 out of 5, reviewed on August 19, 2016

    Bukan dimakan oleh bayi tapi orang dewasa. Saya suka makan begitu saja. Sedap dan mengenyangkan. Lebih lagi perasa BERAS MERAH dan yogurt (campuran buah buahan)

    4
  57. Azlinda Alin
    12 reviews

    Nestle Cerelac Makanan Anak Saya semasa kecil

    5 out of 5, reviewed on August 18, 2016

    Jenama yang di percayai turun temurun dari saya kecil hingga menjadi mummy. Mudah di bancuh dan anak-anak suka dengan teksturnya yang sedap. Harga mampu milik dan boleh di simpan

    5
  58. Wan Syahirah
    20 reviews

    Makanan bayi berasaskan madu dan gandum.

    3 out of 5, reviewed on August 18, 2016

    Walaupun ini makanan bayi, saya juga menggemarinya. Bayi mudah nak makan kerana teksturnya lembut dan mudah untuk ditelan. Jadi tidak perlu risau untuk memberi anak saudara saya makan nestle cerelac ini. Rasanya juga tidak terlalu manis walaupun mengandungi madu.

    3
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...