Dumex Dugroo 3 (1-3 Years)

Product Details

  • All milk powder has at least 9 months’ shelflife except mentioned otherwise
  • Breastmilk is the best food for infants
  • Infant formula is not the only food for infants over 6 months of age
  1. Chandra Mathi
    1 reviews

    Durgo 3

    5 out of 5, reviewed on May 11, 2020

    Good packaging
    Its good for my kids
    Can gain weight
    This milk got high calsium and vitamin D
    This milk got DHA high Vitamin C
    This milk got high vitamin A and E
    This milk also got inullin
    The price also very reasaonable
    Everyone can buy
    This milk good fir digestion and bone growth..
    My kid was very active
    I suggest every mom buy this milk for baby

    5
    1
  2. Avatar

    Chinthat94
    93 reviews

    Doesn't work for my baby boy

    4 out of 5, reviewed on June 22, 2019

    It’s been the favorite of my dauther but yet it doesn’t works for my little boy. He easily got diarrhea and ended up he doesn’t want to have it. Still looking for other brand to try out. Of course it’s depends solely on person, not the product faulty.

    4
  3. Avatar

    syasya47
    1 reviews

    sembelit

    2 out of 5, reviewed on February 21, 2019

    tak sesuai untuk anak saya umur 1 tahun 4 bulan. sebelum ni cuba susu jenama lain okay saja.. try change to dugro terus sembelit 🙁

    2
    2
  4. Avatar

    yanacheku46
    3 reviews

    Dugro 3 original

    5 out of 5, reviewed on November 6, 2018

    Anak saya mula minum susu dugro selepas tidak breastfeed lagi. Bermula umur setahun lebih sehingga sekarang berumur 3 tahun. Banyak brand yang telah dicuba tetapi anak saya tidak serasi, akhirnya saya memilih susu dugro ini untuk anak..harganya pun berpatutan, dan menjadi pilihan ramai warga ibubapa.

    5
  5. Avatar

    black8837
    1 reviews

    DUMEX DUGRO ADALAH TERBAIK

    4 out of 5, reviewed on October 19, 2018

    Anak saya mula minum susu dumex dugro ini sejak berumur 1 tahun lagi. Ternyata susu Dumex Dugro3 ini sangat serasi sengan dia kerana susu ini tidak menyebabkan dia sembelit. Pernah tukar susu jenama lain tapi anak saya tidak suka kerana terasa muak. Susu Dugro 3 ini mengandungi DHA yang diperlukan untuk tumbesaran anak anak. Selain harganya berbaloi dan berpatutan untuk dibeli

    4
    2
  6. Avatar

    rizman2419
    3 reviews

    Dumex Dugro 3

    5 out of 5, reviewed on October 16, 2018

    Hari tu masa pergi kedai nk beli dumex, stok dumex dugro 3, habis kt rak.. Jd sy beli je susu lain.. Ingat sampai rumah bby suka minum, sekali bby nak dumex gak.. Kena gak cari kat kedai lain.. Mmg ramuan susu terbaik dumex ne.. Mengandungi semua keperluan bby..

    5
    1
  7. Nurul Yun
    3 reviews

    Minuman harian adik

    5 out of 5, reviewed on July 18, 2018

    Susu Dumex Dugro 3 adalah rumusan susu formula terbaik untuk adik saya. Semenjak umur adik saya 1 tahun hingga hari ni. Saya sangat bersyukur dengan perkembangan yang adik saya tunjukkan. Tidak menyesal menggunakan susu Dumex Dugro 3 sebagai rumusan susu formula wajib adik saya. Terima kasih Dumex Dugro 3.

    5
  8. Karmila Bakri
    2 reviews

    Dugro 3 & Dugro 4

    5 out of 5, reviewed on July 18, 2018

    Dari anak pertama saya memang memilih dugro, sebab harga berpatutan, mengandungi khasiat yang diperlukan si manja, ada 3 perisa.. yangyanganak penting anak-anak suka..

    5
  9. Avatar

    Reyta8929
    35 reviews

    Berpatutan

    0 out of 5, reviewed on April 24, 2018

    Dari ank pertama saya dh bagi susu ni,sangat berpatutan,sedap,tidak berbau hamis,anak2 saya sangat sukakan rasanya yang lemak dan lazat

    0
  10. MY SON LOVE IT

    5 out of 5, reviewed on April 4, 2018

    Susu formula pertama yang saya berikan untuk anak lelaki saya. Dan masih menjadi pilihan sehingga kini. Anak saya terlalu menyukainya. Harga juga berpatutan. Pilihan terbaik untuk anak-anak

    5
    1
  11. Avatar

    Lynelty53
    18 reviews

    Dumex Dugro 3

    4 out of 5, reviewed on April 2, 2018

    Dumex dugro 3 contains high DHA, probiotic, protein, calcium and vitamin A. It’s good for my child development. My Son have drink dugro fruit and vege. A dietary fibre from plants. The price is affordable and highly recommended.

    4
    3
  12. Avatar

    PurifierX03
    9 reviews

    Affordable Formula Milk

    5 out of 5, reviewed on March 15, 2018

    My little baby like it a lot. Although I have to say that it’s a little bit concentrated compared to Dutch Lady Curious which my litte baby previously drank.

    5
  13. Avatar

    Wani41
    7 reviews

    Berbaloi

    4 out of 5, reviewed on January 11, 2018

    Anak saya suka Susu Ni…selepas habis breastfeed sehingga cukup umurnya anak saya mula diperkenalkan dengan Susu Susu jenama lain…terapi hanya Susu ini Yang dia boleh Terima….sedap, berkhasiat, Dan berbaloi dengan harga..

    4
  14. Avatar

    Herza36
    7 reviews

    Susu pilihan saya

    5 out of 5, reviewed on January 10, 2018

    Dumex dugro3 perisa coklat menjadi pilihan saya untuk anak saya yang berumur 2 tahun. Anak saya sangat sukakan rasanya dan tak mahu tukar susu lain lagi. Harganya pun murah berbanding susu formula lain di pasaran.

    5
    1
  15. Zue Fatty
    3 reviews

    Sedap

    5 out of 5, reviewed on January 10, 2018

    Anak saya suka minum sedap katanya
    Harga pon murah

    5
  16. Aishah Norjamaeyah
    137 reviews

    Susu pilihan saya untuk si manja

    4 out of 5, reviewed on November 22, 2017

    Sejak anak saya berumur 2 tahun, saya telah mula memberinya minum susu tepung yang difomulasikan khas untuk peringkat umurnya. Saya memilih jenama ini. Anak saya pun menyukainya tertamanya perisa coklat. Harganya juga berpatutan dan sesuai dengan tahap kemampuan suami saya.

    4
  17. KJ Cheah
    224 reviews

    Dumex Dugro 3

    4 out of 5, reviewed on November 22, 2017

    宝宝一岁前是全母乳宝宝,一岁后开始加奶粉,但试了很多品牌的奶粉他都不接受。最后找到Dugro fruit他才接受,但觉得Dugro fruit的香味很重才换Dugro 3, 还好宝宝也能接受它的味道。Dugro 3 含有DHA, 蛋白质,vitamin 来均衡小孩一天内所需的营养帮助他们健康的成长。

    4
    1
  18. Avatar

    ferdizetty37
    491 reviews

    Rasanya agak tawar walaupun dh bancuh ikut sukatannya

    3 out of 5, reviewed on November 14, 2017

    Harga susu Dumex Dugro ni mmg antara jenama yg termurah di pasaran dan menarik minat sy utk mcubanya.Tapi ank saya kurang sukakannya,rasanya agak tawar walaupun saya dh ikut sukatannya.Anak selalu mmbazir dan x habiskan susunya.Tekstur halus,mudah utk dibancuh tapi susu ni juga meninggalkan lemak susu di botol.Mgkin saya lebih memilih susu lain yg lebih berkualiti pada harga yg berpatutan.

    3
    1
  19. Avatar

    NurulDeng08
    470 reviews

    Serasi dengan perut anak

    5 out of 5, reviewed on November 9, 2017

    Saya memilih susu dumex dugro 3 ni utk ank yg berumur 1 tahun.Dia sgt sukakan rasa susu ni yg lemak berkrim dan tidak mudah mnyebabkan ank sy merasa muak.Susu ni juga sgt serasi dgn perut ank sy,setakat ni ank sy tiada masalah cirit birit,muntah ataupun sebarang iritasi lain.Saya pun sukakan susu ni krn harganya yg jauh lebih murah berbanding jenama lain.

    5
    5
  20. Siti Sarah Musa
    45 reviews

    Terbaik!

    5 out of 5, reviewed on November 8, 2017

    Dari umur 1 tahun hingga 3 tahun saya memberi anak minum Dumex Dugroo 3 (1-3 Years) terutama yang perisa asli.. yang seronoknya anak saya makin tembam! Ia juga bagus untuk perkembangan otak dan tubuh badan. Anak saya sangat menyukainya!

    5
    1
  21. Avatar

    RenNurfatihah50
    137 reviews

    Susu Yang lazat

    4 out of 5, reviewed on November 2, 2017

    Salah satu susu yang saya pernah cuba untuk anak saya ialah Dugro fruit & vege.. Saya menggunakan Dugro agak lama juga sebelum bertukar kepada susu yg lain pula (because selalu habis stock kat pasaraya tempat saya membeli)..rasa susu ini sangat sedap dan semestinya berkhasiat dengan buah dan sayur.Sangat sesuai untuk anak saya yg picky eater iaitu tidak mahu makan sayur dan buah..Harganya berbaloi dengan fungsinya jadi saya highly recommend this to parents..

    4
    1
  22. Avatar

    Khwoong67
    10 reviews

    dumex dugroo 3

    5 out of 5, reviewed on October 26, 2017

    我的孩子蛮喜欢这款奶粉,口味上不会太甜,是我在给孩子选择奶粉的前几位,水果口味的也很特别,整体都还不错

    5
  23. Khaliq Khalimi
    61 reviews

    increase immunity and maintain kids’ vitality.

    5 out of 5, reviewed on October 25, 2017

    Dumex Dugro formula milk is also available in Multi Grains with ingredients such as oats, wheat, corn and rice, providing my kids with carbohydrates and protein to keep them feeling full of energy throughout the day. Perfect for breakfast when I am rushing to send them to school.

    Previously when I just got my first baby and was scouting around for a good formula milk, all that I was advised was to look out for DHA that is essential for the brain development. Nowadays formula milk are so advanced that Dumex Dugro Formula Milk (for instance) include things such as ALA, DHA, SA and Taurine, IcFOS – a dietary fibre from plants to maintain healthy intestinal environment and other nutrients like calcium, iron, zinc and vitamin to aid bone development, increase immunity and maintain kids’ vitality.

    5
  24. Avatar

    cpyn18
    234 reviews

    Nutritiuos and affordable formula milk for kids

    4 out of 5, reviewed on October 24, 2017

    Dumex Dugro 3 contains high DHA, probiotic, protein, calcium and Vitamin A which is essential for our kids’ development. My brother’s 2 years old son is drinking it. It is his daily supplement. The price of this formula milk is consider cheap as compared to brands such as Enfagrow, Similac.

    4
  25. Avatar

    ferdizetty37
    491 reviews

    dugro selamanya

    5 out of 5, reviewed on October 9, 2017

    Saya memberi anak saya susu dugro selepas anak saya putus susu.anak saya sangat menyukainya ,berat badan pun bertambah dan mendapat khasihat secukupnya.rasanya yang tidak terlalu manis sangat di sukai anak saya harganya juga sangat murah!!

    5
  26. Avatar

    nadnaz02
    43 reviews

    Menjadi kegemaran anak saya

    5 out of 5, reviewed on October 1, 2017

    Saya memilih susu Ini kerana harga yang berpatutan dan selain itu mengandungi 5 power nutri iaitu DHA, probiotik, protein, kalsium dan vitamin A untuk melengkapkan nutrisi harian ank-anak saya

    5
  27. Fieza Maulanah
    161 reviews

    Susu bayi pilihan saya

    5 out of 5, reviewed on September 27, 2017

    Dumex Dugro 3 ini saya berikan kepada anak saya dan anak saya sukakannya serta proses ‘buang air’ anak saya tiada masalah. Harganya juga sangat berpatutan.

    5
  28. Avatar

    AieenDeen28
    899 reviews

    Harga murah tapi kualiti terbaik

    5 out of 5, reviewed on September 26, 2017

    Jenama susu yg sy guna sejak dari ank pertama lg..tekstur susu sgt halus,mudah utk digunakan,rasa sngt brkrim..ank sy suka minum..mngenyangkn & mmpunyai kalsium & pelbagai vit utk tumbesaran sihat ank sy..harga pun amat murah dari jenama susu lain,tp kualitinya setanding jenama mahal..mmg berbaloi guna susu Dumex ni..

    5
  29. Avatar

    Reen89
    32 reviews

    Harga mampu milik

    5 out of 5, reviewed on August 14, 2017

    Susu Dugro 3 pilihan si manja saya kerana mengandungi DHA,pribiotic dan menguatkan sistem imun si manja saya..anak saya amat menyukai susu dugro 3..rasa yang enak sambil.menguatkan kalsium tulang dan gigi agar si manja kekal aktif sepanjang hari

    5
  30. Avatar

    Victoria Low
    254 reviews

    Dumex Dugro

    3 out of 5, reviewed on August 8, 2017

    我有让我孩子试过dumex dugro. 味道和其他原味奶粉没什么分别,只是奶粉颜色比较白和细。价钱也比其他罐装奶粉来得便宜多,很经济。

    3
  31. Avatar

    Siti26
    61 reviews

    Dumex Dugro 3 pilihan terbaik

    5 out of 5, reviewed on July 20, 2017

    Anak saya mula minum susu dumex dugro ini sejak berumur 1 tahun lagi. Ternyata susu Dumex Dugro3 ini sangat serasi sengan dia kerana susu ini tidak menyebabkan dia sembelit. Pernah tukar susu jenama lain tapi anak saya tidak suka kerana terasa muak. Susu Dugro 3 ini mengandungi DHA yang diperlukan untuk tumbesaran anak anak. Selain harganya berbaloi dan berpatutan untuk dibeli

    5
  32. Hazel Wong
    38 reviews

    不错

    5 out of 5, reviewed on July 19, 2017

    我孩子很喜欢…

    5
  33. Avatar

    sitisoffi25
    9 reviews

    Pilihan terbaik

    5 out of 5, reviewed on July 13, 2017

    anak saya menghadapi masalah penghadaman. setelah mecuba pelbagai jenis susu dipasaran, susu dugro amat sesuai dengan bayi saya. Terima kasih dugro

    5
    1
  34. Avatar

    sabarina37
    377 reviews

    susu tambahan

    4 out of 5, reviewed on May 25, 2017

    susu dumex dugroo adalah susu tambahan selepas susu ibu.Ia bagus untuk menggantikan susu ibu.Susu dumex dugroo juga mudah untuk dimiliki kerana kebanyakkan kedai akan menjualnya.Ia juga dijual dalam pek jimat.Best beli banyak akan dapat harga promosi.Dan juga ada menawarkan hadiah kalau beli secara kombo.Semua orang tahu tentang kebaikkan susu Dumex Dugroo.Dari zaman saya kecil lagi da ada brand ini.Memang dipercayai.

    4
  35. Annette Rowena
    30 reviews

    Affordable And Balanced Kid's Milk

    5 out of 5, reviewed on May 7, 2017

    A reliable brand which has been around for years. Not cloyingly sweet yet has a creamy taste. My kid never has issues finishing his milk. Good for digestion and bone growth as well as brain development. Highly recommended.

    5
  36. Nur Arina
    812 reviews

    Susu terbaik

    4 out of 5, reviewed on February 15, 2017

    Saya menggunakan susu dugro ini untuk anak pertama saya. Dan proses pembuangan anak saya juga lancar dan tiada masalah.

    4
  37. Avatar

    syarif8427
    40 reviews

    susu terbaik buat anak saya

    4 out of 5, reviewed on December 23, 2016

    Anak saya suka minum susu ini kerana ianya memberikan khasiat secukupnya kepada anak saya. 5 Power Nutri tu merujuk kepada 5 perkembangan utama kanak- kanak iaitu minda, tulang, imuniti, penghadaman dan kecergasan… ianya memberi kecergasan kepada anak saya dalam perkembangan usianya.

    4
  38. Dyg Mass
    72 reviews

    Dumex Dugro 3..susu terbaik

    5 out of 5, reviewed on November 18, 2016

    Dumex Dugro..Susu terbaik untuk anak saya kerana megandungi DHA, probiotik, protein, kalsium dan vitamin A yang memenuhi keperluan anak saya… sebenarnyer 5 Power Nutri tu merujuk kepada 5 perkembangan utama kanak- kanak iaitu minda, tulang, imuniti, penghadaman dan kecergasan…Harganya juga berpatutan.. anak suka..ibu gembira…

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...