Wall’s Solero Split

Product Details

Lime And Vanilla Flavoured Ice ConfectionIngredients: Sugar, Milk Solids (Whey Protein Concentrate and Whey Protein), Glucose Syrup, Palm Oil, Maltodextrin, Citric Acid, Contains Permitted Emulsifier (E471 – Plant Origin), Stabilisers (E410,E412, E407), Flavourings and Colourings (Including Tartrazine ) Substances of Plant and Synthetic Origin. May contain traces of soybean and peanut.

  1. Sim Yee Lee
    2 reviews

    Best food when you have bad cough or sore throat

    5 out of 5, reviewed on November 23, 2018

    Last summer I had a very bad sore throat and non-stop coughing especially when I was eating food. But lucky I had this ice cream which is chilling and refreshing. It smoothen my throat and full my stomach. It always my favorite ice cream.

    5
  2. Ong Junkai
    8 reviews

    Brilliant

    5 out of 5, reviewed on November 21, 2018

    I love it very much.I have been eating it since small.It has quite lots of memories of it. It tastes just nice and is suitable of everyone.It is also cheap!Love it so much!

    5
  3. Avatar

    AustinOoi85
    4 reviews

    One of my favourite flavour of ice cream

    5 out of 5, reviewed on November 15, 2018

    Been eating since kid, no replacement for this. Very refreshing flavour and cheap too. Tasty as always!

    5
  4. Avatar

    ctrohmah18
    6 reviews

    aqif favourite ice cream

    5 out of 5, reviewed on November 9, 2018

    ais krim kegemaran anak lelaki saya, tapi saya juga suka. tidak memuakan.rasa lime dan vanila yang menyegarkan.makan sekali pasti nak lagi.tapi jangan makan selalu ye, tak baik untuk kesihatan.

    5
  5. Avatar

    mimizaidi93
    16 reviews

    Favourite ice cream

    4 out of 5, reviewed on November 7, 2018

    Aiskrim solero ini merupakan aiskrim kesukaan saya semenjak dibangku sekolah lagi. Rasanya sangat menyegarkan dan tidak muak dimakan banyak kali sekalipun. Saya akan singgah ke 7eleven untuk membeli bersama rakan rakan saya.

    4
  6. Avatar

    Maiyzatul9739
    3 reviews

    Aiskrim Sedap.

    5 out of 5, reviewed on October 24, 2018

    Saya sangat sukakan aiskrim solero split. Gabungan rasa limau dan vanilla yang sangat sedap! Kepada yang betul mencubanya wajib cuba, dijamin anda akan jatuh cinta dengan rasanya!

    5
  7. Megat Zakwan
    3 reviews

    Solero aiskrim legend di tanah airku,Malaysia

    5 out of 5, reviewed on October 16, 2018

    Aiskrim legend di Malaysia,saya pasti semua orang pernah merasanya termasuk saya. Dengan harga rm1,aiskrim boleh didapati dan dinikmati oleh orang ramai. Aiskrim ini berperisa vanila bersalutkan lime dimana gandingannya begitu baik sekali. Aiskrim ini melegakan tekak dan mampu menceriakan hari anda terutamanya dia hari panas seperti di Malaysia.

    5
  8. Nurazlin Amir
    3 reviews

    My all time favorite

    5 out of 5, reviewed on October 14, 2018

    I just love the taste… always look for this ice cream when I feel like to cheer myself. ?

    5
  9. Avatar

    arhsiow9584
    3 reviews

    从小吃到大

    5 out of 5, reviewed on October 5, 2018

    这个牌子和口味和冰淇淋,真的是从小吃到大,百吃不腻!还有一种回到小时候的感觉!

    5
  10. Avatar

    nadnad9686
    3 reviews

    Aiskrim kegemaran sejak kecil

    5 out of 5, reviewed on September 26, 2018

    Aiskrim kegemaran saya. Saya sangat syorkan untuk sesiapa yang tak pernah mencubanya lagi. Rasa vanila dan lime yang sangat sesuai. Rasa masam manis. Sangat diperlukan apabila waktu panas. Semakin bertambah sedap apabila dimakan semasa panas. Kalau beli mesti akan beli banyak sebab nak makan berulang. Tak cukup 1. Harga nya sangat berpatutan. Sesuai dengan rasa nya. Harap nya walls dapat la kekal kan rasa aiskrim ni smpai bila bila.

    5
  11. Kitty Lim
    4 reviews

    Family's favourite ice cream

    5 out of 5, reviewed on July 19, 2018

    Our favourite ice cream, especially my daughter, she loves this very much…

    5
  12. Avatar

    Zuranok6926
    15 reviews

    Mmm.menyegarkan

    5 out of 5, reviewed on July 18, 2018

    Solero Split aiskrim yang sedap dimakan waktu panas.ia sedap kerana ada rasa vanilla didalam dan ada rasa masam lemon diluar.memang menghilangkan dahaga.

    5
  13. Bernice ChenXian
    10 reviews

    All time favourite

    5 out of 5, reviewed on July 16, 2018

    It can cools me down in the hot sunny day and this is my all time favourite since I was a kid.

    5
  14. Tong Xin Ling
    3 reviews

    Delicious yum yum

    5 out of 5, reviewed on May 2, 2018

    It is the best choice during hot days. The crispy lime and the pure vanilla inside always chill me out from the super hot weather. And yes it has been accompanying me since childhood. I hope that in the future my children will taste the same ice cream and feel the same feeling just like I did.

    5
  15. Avatar

    nazirah16
    5 reviews

    Kegemaran sepanjang zaman

    5 out of 5, reviewed on April 23, 2018

    Dari kecil sampai dewasa inilah ice cream pilihan. Satu keluarga saya menggemarinya. Saya paling suka rasa masam dari lapisan luar ice cream ini dan vanila adalah perasa pilihan saya sejak dulu.

    5
  16. Avatar

    choryan9457
    6 reviews

    Great Desert

    5 out of 5, reviewed on April 10, 2018

    A cool food, super recommend when you are hot.

    5
  17. Avatar

    anna94
    3 reviews

    炎热夏天有

    5 out of 5, reviewed on March 27, 2018

    马来西亚炎热的天气就是需要吃一支这个Solero Vanilla Split! 酸酸的青色Lime, 在加上里面浓郁的Vanilla牛奶味, 真的又解暑又解渴。吃一条不够, 所以索性买一盒了!

    5
  18. Mia Szczesri
    3 reviews

    Yummyyy

    5 out of 5, reviewed on March 14, 2018

    Couldn’t resist the taste of creamy and rich vanilla coated with zesty lime flavours. The lime isnt that sour. Very delicious yet affordable. Great choice to pick from for hot days or event

    5
  19. Avatar

    mazmohd51
    3 reviews

    Cool

    5 out of 5, reviewed on March 13, 2018

    Never miss to buy this every time shopping at supermarket.

    5
  20. Khai Yee Chan
    5 reviews

    消暑必备

    5 out of 5, reviewed on March 7, 2018

    天气热的时候特别想吃,吃起来酸酸很消暑解渴,里面牛奶部分也很浓郁,价格也很便宜就能买到。

    5
  21. Avatar

    Impromptu62
    14 reviews

    Perfect Combination of Milky Vanilla With Zesty Lime Flavour

    4 out of 5, reviewed on March 6, 2018

    It is such a perfect combination of ice cream with the texture of milky vanilla and a zesty lime flavour coating it. The Solero Split is the best cure under hot sun, and the price is affordable too, so sometimes might take more than one…

    4
  22. Ira Iera
    16 reviews

    Aiskrim paling sempurna

    5 out of 5, reviewed on March 6, 2018

    Rasa limau dan vanila memang gabungan rasa yang paling sedap…

    5
  23. Wp Champ
    17 reviews

    Great Combination

    5 out of 5, reviewed on March 5, 2018

    The combination of lime and vanilla is brilliant! The taste of sour and sweetness blended perfectly when it melted on your taste bud. This ice cream is cheap but comes with delicious taste. Be sure to try it when you are moody, guarantee it can cheers you up.

    5
  24. Avatar

    xmchlldunsx17
    3 reviews

    All time favorite ice cream

    5 out of 5, reviewed on March 3, 2018

    I will definitely buy this ice cream in any shops that I went to. Doesn’t matter it’s raining day or very chilly weather, I will still buy & savor this ice cream. Who would have expect that lime goes well with vanilla? Now we do!

    5
  25. ais cream kegemaran ku

    5 out of 5, reviewed on March 3, 2018

    ais cream ini merupakan ais cream kegemaran saya sejak kecil rasanya dari dahulu sampai hari ini tidak pernah mengecewakan degan vanila di dalam ia telah membuatkan rasanya begitu sedap malah sesuai dimakan tanpa mengikut had umur. degan harga yg murah jadi tiada masalah untuk semua org merasa ice cream ini

    5
  26. Avatar

    Janet04
    16 reviews

    消暑必备

    5 out of 5, reviewed on March 2, 2018

    天气热的时候特别想吃,吃起来酸酸很消暑解渴,里面牛奶部分也很浓郁,价格也很便宜就能买到。

    5
  27. Avatar

    Husna848618
    20 reviews

    Masam-masam sedappp

    5 out of 5, reviewed on March 2, 2018

    Di luar rasanya masam dan di dalam rasanya manis dan berkrim. Pilihan nombor satu saya dan keluarga. Walaupun masam tapi sangat sedap dan memenuhi citarasa saya . Dari segi harganya sangat berpatutan, kanak-kanak sekolah pun mampu membelinya. Setiap minggu sekurang-kurangnya 2 atau 3 kali saya menikmatinya. Solero akan tetap menjadi pilihan saya dulu, kini dan selamanya.

    5
  28. Avatar

    Jingyi637123
    6 reviews

    cooling and refreshing

    5 out of 5, reviewed on March 2, 2018

    whenever feel hot or thirsty will definitely run to nearby petrol station or 7-11 to. have it.. the moment you lick and bite it was feeling so cold and nice

    5
  29. Avatar

    Mrtuan38
    3 reviews

    Yummy

    4 out of 5, reviewed on February 23, 2018

    My old time favourite ice cream since I was kid. The cream cover with lemon skin made it great combination. You will feel cool and fresh when having it during hot weather . In price also cheap and affordable.

    4
  30. Nur Husna
    3 reviews

    Perfect dessert for the heartbroken.

    5 out of 5, reviewed on February 19, 2018

    I like to eat this ice cream whenever i had gloomy day. You see, its outer layer may taste very sour and you may feel sad as your life but then you reach the inside layer which is vanilla, you can feel the happiness and hormones are releasing happy emotion thus you can get rid of the sadness. I REALLY RECOMMEND THIS ICE CREAM!!!!!

    5
  31. Avatar

    yeekar51
    7 reviews

    Refreshing

    5 out of 5, reviewed on February 8, 2018

    My favorite ice cream during hot days! So refreshing! It comes with lime flavour and vanilla. The combination is good. Creamy and good texture. Good price and you can get it from department store and convenience shop. Highly recommended!

    5
  32. Azwana Mohd Ayob
    46 reviews

    So Cool so fresh

    4 out of 5, reviewed on January 10, 2018

    So cool and fresh suitable for any moment. I like.

    4
  33. Avatar

    hanizazlan97
    7 reviews

    Licking good

    5 out of 5, reviewed on January 10, 2018

    Sooooo gooood

    5
    1
  34. Avatar

    NurulDeng08
    470 reviews

    Kombinasi sempurna

    4 out of 5, reviewed on November 15, 2017

    Kombinasi sempurna ais krim berperisa limau yg masam di luar dan ais krim vanilla lembut berlemak diluar.Rasanya ais krim solero ni mmg sedap,saya pernah mncuba ais krim berperisa serupa dari jenama lain dan mmg wall’s solero tiada tandingannya.Harga pun murah & mudah didapati,cuma rasanya yg masam kurang sesuai utk kanak2.

    4
  35. Avatar

    ferdizetty37
    493 reviews

    Masam berlemak?

    5 out of 5, reviewed on November 5, 2017

    Ais krim pilihan saya,terutama ketika demam.Rasa ais krim walls solero ni yg berperisa limau masam mmg mnghilangkan rasa lecah mulut ketika saya demam.Rasanya sgt sedap,terutama ais krim vanillanya di dlm yg sgt lembut dan beraroma vanilla.Gabungan rasa yg sgt sempurna,masam brlemak.Saya mmg selalu mbelinya,harga pun murah & mudah didapati di kebanyakkan kedai.

    5
  36. Avatar

    AizaMan
    219 reviews

    Perisa Limau Vanilla

    5 out of 5, reviewed on October 27, 2017

    Solero split pastinya menjadi idaman semua peminat aiskrim..Gabungan rasa masam limau dan vanila yang manis sangat menepati citarasa saya..Pernah cuba aiskrim yang sama tetapi jenama lain rasanya tak seperti walls solero..Harganya pun murah..

    5
  37. Avatar

    CikSue38
    396 reviews

    Eskrim solero

    5 out of 5, reviewed on October 23, 2017

    Bila sebut solero da boleh bayang aiskrim perisa lime combined dengan vanilla. Uummpph. Rasa tak boleh kata. Kombinasi yg perfect. Cukup rasa masam dan digandingkan rasa lemak2 vanilla cream. Menjadi kegilaan sehingga sekarang. My mom yg da masuk umur 60 pn sukakan aiskrim ni. Rasa yg unik. Senang nk cam pn ya sbb plastik packaging dia hijau menyerlah.

    5
  38. Avatar

    Afiza_Rahim60
    349 reviews

    Wall’s Solero Split lazat

    5 out of 5, reviewed on October 20, 2017

    Wall’s Solero Split masam masam manis…Bila sekali gigitan tu tertusuk di kalbu…Sedap tak terkata…sesuai dimakan ketika cuaca panas. Harganya pulak sangat murah dan berbaloi, saya suka aiskrim ni sejak dari zaman sekolah lagi.Dalam sebulan mesti beli di pasaraya setiap kali beli barang aiskrim ini jangan dilupa…SEDAP…..

    5
  39. Avatar

    emilliakamarlis62
    197 reviews

    Kombinasi masam dan manis

    4 out of 5, reviewed on October 17, 2017

    Wall’s solero split ini antara aiskrim kegemaran saya. Saya sukakan gabungan rasa masam dan manis ketika menikmatinya. Rasanya pun tidak terlalu manis dengan adanya rasa masam ini. Tambahan pula, harganya juga mampu milik dan semua orang boleh menikmati bila bila masa sahaja.

    4
  40. Syarifah Fyairus
    104 reviews

    SANGAT TERUJA MERASAINYA

    5 out of 5, reviewed on October 15, 2017

    AISKRIM Wall’s Solero Split MEMBUATKAN SAYA RASA SANGAT TERUJA. TAMBAHAN PULA RASA AISKRIM Wall’s Solero Split KETIKA CUACA PANAS DAN KETIKA BEREHAT DI HALAMAN RUMAH.

    5
  41. Avatar

    Mimi81
    177 reviews

    Sedap!.

    5 out of 5, reviewed on September 21, 2017

    Fuhh memang sedap. Tidak cukup satu rasanya jika membelinya. Adunan limau bersama vanilla sememangnya kena. Itulah yang saya rasakan sebagai daya penarik pelanggan. Pilihan saya!. ?

    5
  42. Avatar

    sabarina37
    374 reviews

    Sejuk dan.berkrim

    5 out of 5, reviewed on September 16, 2017

    Aiskrim Wall ini sangat enak dinikmati pada cuaca yang panas. Rasa yang nyaman, sejuk dan berkrim menambah lagi selera untuk menikmati lebih banyak aiskrim Solero. Dinikmati bersama keluarga tercinta atau sambil menonton sangat rasa ceria dan bahagia.

    5
  43. Avatar

    AieenDeen28
    900 reviews

    Sedap makan bila Demam..

    5 out of 5, reviewed on September 8, 2017

    Bila time demam sy mesti cari aiskrim ni,rasa masam aiskrim ni hilangkn rasa payau tekak saya…sngat sedap rasa masam-masam limau dgn inti vanilla..senang nk cari,mane2 kedai pon ada jual..

    5
  44. Nor Othman
    1343 reviews

    recommended

    5 out of 5, reviewed on September 5, 2017

    It was my very first encounter with lime flavored ice-cream despite being a fan of citrus. I can’t quite remember my first time trying it, probably around 7 years old, but I do remember I would have it for the next four days in a row. I have grown out of it now, but it tastes zesty as it is energizing. The subtle sourness of the lime complements well with the sweet vanilla ice-cream. It’s one of those classics Wall ice-cream that will be here for a very long time. Great product!

    5
  45. Avatar

    maryam18
    309 reviews

    KEGEMARAN

    5 out of 5, reviewed on August 29, 2017

    Aiskrim kegemaran saya..Saya amat sukakanya..Rasanya masam~masam limau,apabila sampai ke dalam,rasanya terus bertukar vanilla..Amat enak sekali apabila makan ketika cuaca panas

    5
  46. Avatar

    leekahseng12
    323 reviews

    Lime ice-cream

    4 out of 5, reviewed on August 3, 2017

    must buy this ice-cream every time i pass by petrol station.
    Lime taste very nice, come with the vanilla milky inside! Perfect match!

    4
  47. Avatar

    Anggun2876
    5 reviews

    My favorite ice cream

    4 out of 5, reviewed on August 2, 2017

    Kalau pergi.ke.kedai pasti saya akan memilih aiskrim solero ini. Rasanya yang masam manis dan lemak berkrim inti didalamnya, ianya amat sesuai dimakan ketika cuaca panas. Harganya pulak sangat murah dan berbaloi, saya suka aiskrim ni sejak dari zaman sekolah lagi.

    4
  48. Avatar

    Fong Fong
    318 reviews

    lime flavor

    4 out of 5, reviewed on August 1, 2017

    Like the lime and vanilla combination. The lime taste sour and feel sweet after eat the vanilla, yummy yummy.

    4
  49. Niki Tay
    996 reviews

    妈妈和我的最爱吃的ice cream

    5 out of 5, reviewed on July 21, 2017

    下午天气热热的时候,吃这个最凉爽的,吃下去那个Lime的味道超清爽的整个人都凉了起来。

    5
  50. Avatar

    sallyinlee93
    1006 reviews

    Lime taste

    4 out of 5, reviewed on July 17, 2017

    very nice ice-cream with Lime taste!

    4
  51. Avatar

    Zhongk3391
    144 reviews

    It’s time for some lime!

    5 out of 5, reviewed on May 19, 2017

    It was my very first encounter with lime flavored ice-cream despite being a fan of citrus. I can’t quite remember my first time trying it, probably around 7 years old, but I do remember I would have it for the next four days in a row. I have grown out of it now, but it tastes zesty as it is energizing. The subtle sourness of the lime complements well with the sweet vanilla ice-cream. It’s one of those classics Wall ice-cream that will be here for a very long time. Great product!

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...