Safi Shayla Anti Dandruff Shampoo

Product Details

Wearing hijab for a long period of time can cause excess sebum and sweat on the scalp which leads to dandruff problem. Safi Shayla is formulated with Habbatus Sauda and enriched with ZPT and Menthol to prevent dandruff two times more effective from the very first wash. Hair stays clean, healthy and dandruff free! Smells good and suitable for women who wear hijab.
  1. Avatar

    mayRa2654
    3 reviews

    A good product.

    5 out of 5, reviewed on November 29, 2018

    Syampu ni sangatttt best untuk hijabista. Even my brother use this syampu sebab dia kata rambut dia jadi lembut and kelumumur hilang. Syampu ni buat rambut jadi lembutttt and kekal wangi. Its good and suitable for all.

    5
  2. Avatar

    Tashakamarudin03
    27 reviews

    Kesegaran berpanjangan

    4 out of 5, reviewed on November 23, 2018

    Sangat suka dengan bau wangi dan kesegaran rambut selepas menggunakannya. Selain membebaskan rambut dari kelemumur, rambut rasa lembut dan ringan. Untuk hijabista, inilah syampu terbaik untuk anda.

    4
  3. Avatar

    Raja_nat70
    5 reviews

    A really good shampoo for hijabist

    5 out of 5, reviewed on November 15, 2018

    For me, it really worth it which is it can solve my dandruff problem. It become my necessity things because icant found any brand like this shampoo that can help me

    5
  4. Avatar

    rieyna9261
    3 reviews

    Good Product

    4 out of 5, reviewed on November 14, 2018

    I really love this shampoo as it help reduce my dandruff problem.
    Before this, i have try many kind of shampoo but result is same.
    Until i try this shampoo.
    And most of all it smells good.
    Really love it!!!

    4
  5. Avatar

    rozaliaalik56
    100 reviews

    Shampoo Pilihan Saya

    5 out of 5, reviewed on November 1, 2018

    Saya sangat menyukai shampoo Safi shayla ini kerana ia ternyata berkesan. Masalah kegatalan rambut dan kelimumur semakin berkurangan setelah konsisten dalam menggunakan shampoo ini. Haruman shampoo ini juga membangkitkan mood saya untuk lebih tenang dan relaks. Teksturnya tidak terlalu berbuih dan sedang-sedang saja. Ia adalah pilihan tepat untuk setiap wanita terutama bagi yang berhijab. ?

    5
  6. Nazatul Elysa
    3 reviews

    Sesuai untuk yang berhijab

    4 out of 5, reviewed on November 1, 2018

    Shampoo ni memang betul membantu kalau ada masalah kelemumur ke gatal2 kepala. Ya memang wanita bertudung selalu ada masalah gatal kulit kepala sebab peluh sampai kadang tak selesa, rambut berkepam dalam tudung sampai boleh dapat masalah kelemumur, but this shampoo solved everything. My number 1 choise seriously. Been using this quites a long time dah, and it really helps me to get rid of those kelemumur

    4
  7. Avatar

    Thah9474
    6 reviews

    Good product

    5 out of 5, reviewed on October 31, 2018

    Safi shayla anti dandruff adalah pilihan saya kerana baunya wangi dan dapat menghilangkan kelemumur.bagi wanita yang bertudung sering mengalami masalah kelemumur tpi dengan adanya safi shayla ini dpat membantu smua wanita di luar sna..harga juga amat berpatutan dan mampu di beli..

    5
  8. Avatar

    NurulHafiza57
    3 reviews

    No More Dandruff!

    5 out of 5, reviewed on October 28, 2018

    I feel so fresh after using this shampoo. It helps clear my dandruff and smoothen my hair. I have been using this product for more than 3 years and still loving it!

    5
  9. Avatar

    fatinnabila5332
    6 reviews

    BEST SHAMPOO FOR HIJAB

    5 out of 5, reviewed on October 27, 2018

    I really fall in love with this shampoo safi shayla. The smell is so good and really refreshing! It’s like your burden and tiredness after whole day activity being lift away! Highly recommended

    5
  10. Jannah Ahmad
    1 reviews

    Syampu penghilang kelemumur

    5 out of 5, reviewed on October 25, 2018

    Saya sangat sukakan syampu Safi Shayla kerana saya tidak perlu lagi memakai syampu yang medicated untuk menghilangkan kegatalan kulit kepala akibat kelumur. Saya juga mengesyorkan kepala seluruh keluarga dan rakan-rakan saya untuk menggunakan syampu ini kerana ia benar-benar berkesan untuk merawat kulit kepala yang gatal akibat kelemumur.

    5
  11. Avatar

    Emmy76
    28 reviews

    Shampu pilihan seisi keluarga

    5 out of 5, reviewed on October 20, 2018

    Kami sekeluarga dah guna berbotol botol shampu ini, ia murah & halal. Selain itu ia efektif dalam menghilangkan kegatalan kulit kepala. Rasa segar dan rambut menjadi lembut.

    5
  12. Avatar

    Norainnordin57
    3 reviews

    Kegatalan tiada lagi

    5 out of 5, reviewed on October 2, 2018

    Kulit kepala yang gatal betul-betul menyebabkan ketidakselesaan untuk melakukan kegiatan harian. Selepas penggunaan syampoo safi shayla ini, kulit kepala lebih segar dan kegatalan tiada lagi

    5
  13. Avatar

    Ammelia12019
    3 reviews

    Berkesan

    5 out of 5, reviewed on September 20, 2018

    Shampoo ini sangat berkesan untuk masalah kelemumur saya. Memberikan kesegaran kepada kepala kerana dia ada effect berangin macam tu. Hilangkan sakit kepala. Shampoo ni sangat serasi dengan saya

    5
  14. Avatar

    Beby_Orked74
    6 reviews

    Rawatan rambut terbaik

    5 out of 5, reviewed on September 20, 2018

    Rawatan rambut yang saya sukai! Saya sudah menggunakannya hampir 2tahun dan saya sangat sukainya. Saya tidak akan berpaling pada yang lain lagi.

    5
  15. Avatar

    elysian46
    3 reviews

    good product

    4 out of 5, reviewed on September 17, 2018

    Im currently using this product and its been a month. what can i say is this product is really a good product.. i been suffer a dandruff problem, but after using this, it solved my problem and my dandruff is reduced after a week using it! and fyi, im not wearing hijab but still like this shampoo!

    4
  16. Avatar

    Emmy76
    28 reviews

    Pilihan saya dan keluarga

    5 out of 5, reviewed on September 6, 2018

    Kami suka menggunakan shampu ini kerana ia memang menyelesaikan masalah kelemumur dan kulit kepala rasa bersih dan segar. Lagipun ia selamat digunakan kerana tiada bahan yang meragukan terkandung dalam shampu ini dan dijual pada harga yang sangat berpatutan. Kami akan terus mempercayai shampu Safi Shayla sampai bila-bila.

    5
  17. Feyza Kamal
    4 reviews

    Best shampoo!

    5 out of 5, reviewed on August 12, 2018

    Saya sangat sangat suka menggunakan shampoo safi shayla anti kelemumur ini kerana boleh menghilangkan gatal2 pada kulit kepala serta sangat menyegarkan. Saya juga suka menggunakan shampoo ni kerana ada dingin mentol. Bau nya juga sangat wangi dan tahan lama. Shampoo ini sangat sesuai digunakan terutamanya kepada wanita yang bertudung.

    5
  18. Avatar

    Yana9572
    10 reviews

    Safi Shayla Anti dandruff

    5 out of 5, reviewed on May 6, 2018

    Shampoo safi shayla ini sangat bagus. Bersesuaian dengan wanita mengalami masalah kulit kepala dan juga wanita bertudung .. Ini kerana dingin mentol yang tedapar dalam shampoo ini sangat menyegarkan dan wangi ..

    5
  19. Avatar

    izzatiaziz9468
    10 reviews

    Safi Shayla

    5 out of 5, reviewed on April 11, 2018

    I really love it.. I have facing the dandruff problem a lots.. I used this every single day.. It decrease my dandruff problem and my head skin feel really fresh and comfortable..

    5
  20. Irma Arsyad
    3 reviews

    Good product

    5 out of 5, reviewed on March 20, 2018

    I have been facing dandruff problem for almost a year due to some circumstances..but this shampoo product really help to solve that problem even during my first time using it and it also have such nice fragrance to my hair..beside i didnt have to buy hair conditioner which use the shampoo just enough to solve my problem.

    5
  21. Avatar

    NurShuhada87
    3 reviews

    Not my favorite

    2 out of 5, reviewed on January 18, 2018

    The shampoo has a good smell. Unfortunately maybe just for me it cause dandruff hair and it makes me feel unsatisfied to but this shampoo again. The only good thing I found is that it smells good and after you use it, your head feels fresh.

    2
  22. Avatar

    ferdizetty37
    493 reviews

    Tiada lagi masalah rambut berbau utk wanita bertudung

    5 out of 5, reviewed on November 25, 2017

    Kulit kepala sy mmg terasa lebih bersih bila mnggunakan shampu safi shayla anti kelemumur ni,tiada lagi masalah gatal2,kulit kepala berminyak dan kelemumur.Rambut pun terasa lebih terurus dan lembut.Tiada lagi masalah rambut berbau utk wanita bertudung sprti sy.Tekstur shampunya sgt bnyak berbuih & berbau wangi,wangian pun tahan lama pada rambut.Mmg sgt berkesan mnghilangkan kelemumur.Berbaloi dibeli,harga mmg berpatutan.Terdapat dlm botol dan pek refill,selalunya sy beli yg pek refill utk lebih jimat,hanya perlu isikan dlm botol sedia ada.

    5
  23. Siti Sarah Musa
    45 reviews

    Terbaik!

    5 out of 5, reviewed on November 6, 2017

    Alhamdulillah Setelah menggunakan Safi Shayla Anti Dandruff Shampoo kulit kepala semakin sihat..rambut wangi walaupun berjam-jam pakai tudung.. yang penting xda ‘salji’ pada baju jika dirumah!

    5
  24. Avatar

    Ainazura87
    4 reviews

    Puas hati

    5 out of 5, reviewed on October 26, 2017

    Sebelum ni kulit rambut saya gugur dan kepala saya sering gatal. Saya wanita bertudung. Guna bermacam jenama syampu, tak pernah berkesan. Alhamdulillah, akhirnya saya mencuba Safi Shayla Shampoo, kulit kepala saya dah tak gatal dan rambut tak lagi gugur. Puas hati! Setiap wanita bertudung yang mengalami masalah seperti saya dulu, mesti mencuba syampu ini.

    5
  25. Betty Liew
    263 reviews

    Sat goodbye to itchy Dandruff

    5 out of 5, reviewed on October 9, 2017

    SAFI contain natural ingredients that good for our hair. Like the natural scent and it clear off the hair chemical. Leaving my hair shinning and bouncy. Get rid most my Dandruff issue. I happy with this product. Come in Flex pack too.

    5
  26. Avatar

    emilliakamarlis62
    197 reviews

    Segar dan menyejukkan kulit kepala

    4 out of 5, reviewed on September 20, 2017

    Safi shayla anti dandruff merupakan salah satu syampu kegemaran kerana baunya yang harum dan menyejukkan kulit kepala setelah menggunakannya. Malah, rambut rasa lebih segar dan kurang gatal.

    4
  27. Avatar

    Izzana
    35 reviews

    Sangat berkesan

    5 out of 5, reviewed on September 20, 2017

    Saya amat menyukai shampoo safi shayla anti kelemumur ini kerana wanita bertudung seperti saya kerap ada kelemumur di sebabkan rambut terperap..jadi saya mengunakan shampoo ini dah hasilnya sangat-sangat bagus..tidak lagi perlu risau tentang kelemumur dan gatal di kulit kepala..bahan-bahan di dalam shmpoo ini saya sangat suka..

    5
  28. Avatar

    AieenDeen28
    900 reviews

    Menentang kelemumur..

    5 out of 5, reviewed on September 8, 2017

    Mmg efektif menentang kelemumur..lagi pula ia sesuai dgn wanita bertudung sprti saya…kulit kepala terasa segar dgn kesegaran mentol yg dingin..ad ekstrak habbatus sauda yg menyihatkan rmbut sy…

    5
  29. Nor Othman
    1346 reviews

    love it

    5 out of 5, reviewed on August 29, 2017

    Any range of Safi Shayla Shampoo… I love it to the max! Really suits me and it really helps in hair care for hijabista like me! ?

    5
  30. Ijah Mizah
    11 reviews

    Kulit Kepala tiada lagi kelemumur

    5 out of 5, reviewed on August 15, 2017

    Saya telah menggunakan pelbagai produk untuk hilangkan kelemumur. Safi shayla adalah antara yang terbaik. Kelemumur saya semakin hilang dan kulit kepala tiada lagi rasa gatal. Guna sekali dengan Hair conditioner safi shayla untuk mengekalkan kelembapan rambut anda.

    5
  31. Arshad Sani
    46 reviews

    Good for Head skin

    4 out of 5, reviewed on July 31, 2017

    I love this safi shayla anti dandruff. The fresh scents and always confident everyday. Go to work by motorcycle use a helmet make me sweat. This syampoo is not only to women.it also suitable for me as a guy. We’ve been using it whole family. Like it.

    4
  32. Kesuma Dewi
    147 reviews

    Safi shayla anti kelemumur

    3 out of 5, reviewed on February 27, 2017

    Saya kurang menyukai baunya dan tidak dapat menghilangkan kegatalan kulit kepala saya.

    3
    1
  33. Avatar

    Sarah
    149 reviews

    Hijabista will love it!

    5 out of 5, reviewed on February 24, 2017

    Penjagaan rambut amat penting bagi saya kerana saya wanita bertudung dan masa saya dalam sehari lebih banyak dengan bertudung. Syampu Shayla untuk anti kelemumur ini amat berguna untuk saya kerana dengan penggunaan syampu ini, kulit kepala bebas kelemumur, terasa segar dan rambut berbau harum walaupun seharian bertudung.

    5
  34. Avatar

    sherryever71
    216 reviews

    Safi Shayla Anti Dandruff Shampoo

    3 out of 5, reviewed on December 22, 2016

    though it stated on bottle for syampu wanita bertudung,
    I tried this too and it is suitable for my hair and scalp.
    Don’t feel having any more dandruff after using.
    I like the smell of this shampoo and price is affordable.
    hope they can make smaller bottle so can bring for travel use.

    3
  35. Avatar

    noorazri07
    194 reviews

    Syampu Safi Shayla ANTI KELEMUMUR

    2 out of 5, reviewed on December 22, 2016

    Kurang berkesan pada isteri saya walaupun baunya memang wangi.Tidak mampu menghilangkan kelemumur pada kulit kepala.

    2
  36. Rawat kulit kepala dengan Safi shayla

    4 out of 5, reviewed on October 20, 2016

    Rambut adalah mahkota setiap wanita yang bertudung mahu pun tidak. Untuk penjagaan rambut ini saya memilih produk Shampoo Safi Shayla Anti Dandruff kerana ianya mampu merawat kegatalan kulit kepala dan menghilangkan kelemumur yang menyebabkan keguguran rambut. Harga yang berpatutan dan senang until dimiliki.
    Penggunaan plastik yang menjimatkan ini sangat bagus tapi saya berharap ‘pump’ untuk shampoo disediakan juga.

    4
  37. Avatar

    bubblynotes61
    20 reviews

    Loving It!

    5 out of 5, reviewed on October 12, 2016

    Any range of Safi Shayla Shampoo… I love it to the max! Really suits me and it really helps in hair care for hijabista like me! 😉

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...