Ridsect Advance

Product Details

Description

New and improved formula. Proven effectiveness.
Ridsect Advance kills mosquitoes effectively, even in those hidden areas*.

(*) upon contact with insecticides

Important

Off-label use is an offence.

Way of use

Switch on the lights before use. Close all doors and windows. Spray Ridsect upwards throughout the room for about 2 – 3 seconds. After spraying, leave the room and keep the doors and windows closed for at least 10 min before re-enter. Ensure the room is properly ventilated upon entering.

  1. Avatar

    PRINCESS NURUL
    129 reviews

    Ridsect Advance

    5 out of 5, reviewed on December 24, 2018

    Ridsect Advance saya bukan guna utk sembur nyamuk sahaja pada tempat ada lipas pun saya sembur. berkesan esok pagi tgk seekor dua lipas mati

    5
  2. Avatar

    NAini23
    3 reviews

    Ridsect Advance memang advance!

    4 out of 5, reviewed on November 29, 2018

    Racun serangga ini adalah antara produk pilihan dalam pembelian barangan bulanan untuk rumah saya. Harganya-bolehlah. Kesan penggunaannya-sangat berkesan. Baunya tidaklah terlalu menusuk ke hidung tetapi sangat berkesan untuk membunuh serangga seperti nyamuk, lipas dan semut. Paling best-lipas tak muncul lagi dari tandas. ?

    4
  3. Kasih Liza
    12 reviews

    Ridsect Advance

    4 out of 5, reviewed on November 21, 2018

    Pembunuh nyamuk yang berkesan dan bau juga tidak menyengat ke hidung.

    4
  4. Avatar

    Esther110
    9 reviews

    Ridset advance

    4 out of 5, reviewed on October 31, 2018

    我家里是用这个牌子的杀虫剂。味道不会太强烈,通常我们都拿来除杀蚊子,蚂蚁和蟑螂等,效果都很好。

    4
  5. Avatar

    caffeine3x29
    3 reviews

    Good product killed mosquito and ants too

    5 out of 5, reviewed on October 21, 2018

    I used this product quite sometime and my go-to product as insect repellent. The after spray smell not that strong so it is convinient to use in common area.

    5
  6. Avatar

    shaharil52
    3 reviews

    Good at keeping mosquito away.

    4 out of 5, reviewed on October 19, 2018

    This Ridsect Advance is really cool. I’ve noticed that there is no mosquito anymore in my house. Keeping my family healthy and happy. We have so much time together and worry less.

    4
  7. Jimmyq Qeun
    3 reviews

    Mosquito destroyer

    5 out of 5, reviewed on August 15, 2018

    I use ridsect as the odor from it is less intermediate that other brand and also it far more effective, just a few spray around the house I will have a piece of mind and no need to worry about those pesky mosquito ever again.

    5
  8. Avatar

    Skj2756947
    12 reviews

    Ridsect - aerosol (AE)

    4 out of 5, reviewed on July 21, 2018

    Ridsect Advance is effective to kill mosquitoes and flies. It help our family a way from the mosquitoes and flies.

    4
  9. Avatar

    myho15
    15 reviews

    Ridsect Advance

    4 out of 5, reviewed on July 20, 2018

    Ridsect Advance could kills inserts such as ants, cockroach, and mosquitoes effectively, even in those hidden areas. I really like this because it is so helpful that I could make my house and kitchen clean and free from insects. However, I do not like the smell as to me the smell is strong. I have to stay away far after i sprayed it.

    4
  10. Pembunuh nyamuk yang berkesan

    4 out of 5, reviewed on May 21, 2018

    Telah menggunakannya sekian lama, kerana baunya yang tidak begitu menyengat, mudah digunakan dan harga pasaran yang berpatutan dengan sizenya. Sembur dalam 5saat dengan 3 kali semuran dibeberapa tempat sudah mencukupi untuk membunuh nyamuk. bagi yang tak suka bau semburan yang kuat, saya sarankan gunalah Ridsect Advance di rumah anda.

    4
  11. Avatar

    AiraNizam46
    23 reviews

    Save me when needed

    4 out of 5, reviewed on May 17, 2018

    Been using Ridsect since I was young. Very vey vey effective to kill mosquitoes and other insects especially cockroach.., the smell has been tone down and thats good as I dont really like aerosol smell… However it does work and my lifesaver against insects…

    4
  12. Avatar

    wslung9850
    3 reviews

    Effective

    4 out of 5, reviewed on May 6, 2018

    I use it before I sleep… It is useful because it achieve me having a good dream whole night.

    4
  13. Avatar

    gig0568579885
    15 reviews

    Racun serangga yang berkesan menghalau dan membunuh serangga

    3 out of 5, reviewed on May 5, 2018

    Saya telah menggunakan racun serangga ridsect advance dan mendapati ianya sangat berkesan untuk menghalau dan membunuh serangga. Contohnya dengan sedikit semburan di dalam rumah ia dapat menghalau dan membunuh nyamuk dengan berkesan. Dengan adanya racun serangga ridsect advance ini tidur saya lebih baik bila tiada lagi gangguan dari nyamuk yang sentiasa mengganggu tidur saya.

    3
  14. Fieza Maulanah
    161 reviews

    Berkesan

    4 out of 5, reviewed on April 25, 2018

    Jenama Ridsect ini telah digunakan oleh keluarga saya dari dulu lagi dan ianya memnagn sangat berkesan, cuma semburkan dan serangga dan nyamuk akan mati tapi dulu baunya tidak la berbau wangi seperti pada masa kini, bau terlalu wangi pada Ridsect Advance kadang-kala membuat saya tidak selesa kerana ianya terlalu wangi dan saya tidak dapat menghidu bau yang terlalu kuat.

    4
  15. Avatar

    nadya_isa52
    32 reviews

    Nyamuk? Tiada lagi ?

    4 out of 5, reviewed on April 24, 2018

    Ridsect memang berkesan dan pantas bertindak. Ini memang pilihan keluarga saya dari dulu lagi. Dah pernah cuba jenama lain tapi kurang berkesan dan nyamuk boleh bangun lagi lepas disembur ? Setiap kali ada nyamuk atau serangga yang tak diingini memang laju tangan saya mencapai ridsect. Tak perlu risau lagi dengan adanya ridsect. Packaging dan iklan ridsect juga lebih menarik dan mempunyai sentimental value yang tersendiri untuk orang ingat.

    4
  16. Avatar

    Padly39
    3 reviews

    Sembur je terus nyamuk tiada

    4 out of 5, reviewed on April 18, 2018

    Dah pernah guna jenama lain tapi kurang berkesan. Bila tukar pada ridsect,hahh ambik habis lari nyamuk. Lipas pun lari

    4
  17. Avatar

    Dianaara43
    3 reviews

    Ridsect advance

    4 out of 5, reviewed on April 5, 2018

    Ridsect ni dapat membunuh nyamuk dengan berkesan. Bukan setakat nyamuk, nak halau lipas dan semut pun saya guna ridsect ni. Bau wangi, cuma lepas spray saya akan tutup bilik sebab takut beri kesan dekat anak-anak. Harga berbaloi.

    4
  18. Cik HaNa
    5 reviews

    Bagus

    5 out of 5, reviewed on March 16, 2018

    Ridsect ini sgt bagus dpt membunuh nyamuk dan baunya tidak busuk sgt wangi tak memeningkan kepala sy

    5
  19. Avatar

    musera76
    12 reviews

    sangat2 membantu

    4 out of 5, reviewed on March 8, 2018

    membunuh nyamuk dan serangga… sungguh berkualiti

    4
  20. Avatar

    Akma1172
    7 reviews

    Ridsect advance

    4 out of 5, reviewed on February 12, 2018

    Rumah saya terletak dikawasan perkampungan… Disini, sekitar pukul 6pm ke atas saya dah start spray kawasan rumah dengan ridsect ini terutama bilik saya…. Ianya sangat membantu saya kerana ia menghalau nyamuk dari berada di bilik saya. Tetapi bau dia agak kuat, jadi lepas spray ridsect saya akan keluar dari bilik saya kerana bau ini agak bahaya kepada kesihatan manusia.

    4
  21. Avatar

    syafiah97
    65 reviews

    Handal membunuh nyamuk

    4 out of 5, reviewed on February 5, 2018

    Keluarga saya sememangnya pengguna setia ridsect advance. Sememangnya handal membunuh nuamuk. Di rumah saya sememangnya amat banyak nyamuk berkeliaran. Terutam ketika waktu magrib. Saya akan menyemburnya 2 kali pada setiap malam dan sebelum yidur. Bau ridsect ini tidak berbau busuk dan agak wangi sedikit. Namun ia agak berbahaya pada kanak2. Jika ada harga promosi produk ini agak murah sekali. Jika beli pek berkembar ada percUma lagi. Amat menjimatkan sekali.

    4
  22. Avatar

    Qyla38
    3 reviews

    Membunuh nyamuk dan tidak busuk

    3 out of 5, reviewed on January 16, 2018

    Ridsect sememangnya jenama yang sudah kukuh di Malaysia. Ini dibuktikan lagi bila ingin menyebut semburan racun nyamuk seringkali masyarakat menyebut Ritsect tidak kisahlah jika jemana lain pon. Namun pendapat saya Ridsect sememangnya hanya berjaya membunuh nyamuk dan serangga kecil dan tidak berkesan untuk serangga besar. Baunya juga tidak memeningkan kepala. Jika dibandingkan jenama Baygond lebih menguntungkan kerana dapat membunuh serangga besar dan kecil namun baunya pula yang kuat dan boleh membuatkan anda juga keracunan.

    3
  23. Avatar

    CikSue38
    434 reviews

    Teman tidur

    4 out of 5, reviewed on November 22, 2017

    Setiap kali dekat nak masuk waktu maghrib saya pasti akan sembur ridsect advance disetiap pelosok rumah. Selepas sembur nyamuk tak berkeliaran lagi. Nk tido malam pn saya akan sembur ridsect advance sejam sebelum masuk tidur. Berkesan utk menghalang gangguan nyamuk. Tapi saya kurang gemar dengan bau ridsect advance ni. Saya lebih suka bau ridsect yg lama. Lebih power bau ridsect yg lama. Senang nk guna hanya tekan picu dan halakan pada tempat yg diingini. Semasa sembur elakkan mendongak atau menghirup udara sekeliling kerana udara akan rasa dan bau ridsect. Masuk mata pn agak pedih2. Berhati2.

    4
  24. Avatar

    Shahrul64
    164 reviews

    Handal membunuh nyamuk

    4 out of 5, reviewed on November 14, 2017

    Setiap hari saya menyembur nyamuk menggunakan penyembur ini. Sangat berkesan. Selain dari nyamuk..serangga lain seperti semut dan lipas juga boleh di gunakan. Harga nya berpatutan tetapi kesan nya amat baik. Kadang kala ada percuma pencuci tandas. Bau nya wangi dan harum. Tetapi produk ini mesti di jauh kan dari kanak kanak. Bimbang keracunan terhadap mata mulut dan hidung. Berkesan membunuh nyamuk dengan pantas sekali.

    4
  25. Avatar

    AieenDeen28
    900 reviews

    Kurang berkesan untuk serangga besar seperti lipas

    3 out of 5, reviewed on November 7, 2017

    Sangat efektif mmbunuh nyamuk.Ridsect Advance ni juga lebih selamat digunakan utk saya yg mmpunyai ank kecil,tiada asap dan tiada kesan semburan.Tapi mgkin saya memilih semburan yg mmpu membunuh serangga lain sperti lipas.Untuk nyamuk,semut dan serangga kecil,ia mmg sgt berkesan tapi agak kurang utk serangga sprti lipas.Perlukan semburan yg bnyk utk membunuh lipas.

    3
  26. Avatar

    May Mei12345
    104 reviews

    Good Product

    4 out of 5, reviewed on November 3, 2017

    I have been using ridsect since i was in this world. The effectiveness of the product get rid of mosquitos and insect is good.

    4
  27. Gee Gee
    321 reviews

    penggunaan sejak dari kecil

    5 out of 5, reviewed on October 25, 2017

    ridsect advance ni saya dah gunakan sejak dari kecil lagi,sehingga sudah mendirikan rumahtangga dan kini pun saya masih menggunakan jenama ridsect ni…saya sukakannya kerana ia membantu saya untuk menghapuskan serangga2 kecil dirumah saya,selain itu ia juga mudah didapati,baunya tidak la sekuat sesetengah penghapus serangga,baunya menyenangkan..sebab itu saya sentiasa memilih jenama ridsect advance ni,memang sentiasa ada dirumah

    5
  28. Avatar

    NurulDeng08
    470 reviews

    Lebih selamat untuk penghidap asma

    4 out of 5, reviewed on October 20, 2017

    Yang paling saya sukakan tentang ridsect ni ialah ia lebih selamat digunakan untuk orang yg mmpunyai masalah asma seperti saya..semburan jenis airnya lebih mudah digunakan,tiada asap dan tidak meninggalkan kesan..cuma baunya agak kuat..ia mmg efektif membunuh nyamuk termasuk di celah2 yg tersembunyi..selepas disembur,saya dan keluarga lebih selesa tanpa kehadiran nyamuk..semestinya berbaloi dibeli,harganya perpatutan.

    4
  29. Avatar

    ferdizetty37
    493 reviews

    Lebih selamat digunakan

    5 out of 5, reviewed on October 17, 2017

    Mmg sgt efektif mmbunuh nyamuk..senang untuk digunakan..saya hanya perlukan sedikit semburan untuk bilik saya dan saya boleh tidur lena tanpa ganguan nyamuk sepanjang malam..bagi saya lebih selamat bila gunakan ridsect ni,tiada asap,semburan juga x mninggalkan kesan..berbaloi dibeli..harganya pun berpatutan.

    5
  30. Syarifah Fyairus
    104 reviews

    BILIK CERIA TIADA SERANGGA

    5 out of 5, reviewed on October 15, 2017

    SEBELUM TIDUR ATAUPUN SEMASA MENGEMAS BILIK, SAYA AKAN MENYEMBUR Ridsect Advance DI SEKELILING BILIK AGAR BILIK SAYA TIDAK DIKELILINGI OLEH SERANGGA YANG TAK DIINGINI. BILIK CERIA APABILA TIADA SERANGGA YANG MENGANGGU.

    5
  31. Avatar

    Anelia23
    137 reviews

    Okay for kill mosquitoes

    3 out of 5, reviewed on October 12, 2017

    This spray is okay for kill mosquitoes, ants and other small bugs. But isn’t okay to cockroaches. Must spray a lot to kill one cockroach. Sometimes I spray one two times to cockroach then I thought already die, but later on I see still moving around.

    I have to spray a lot to make sure its really die. So the house will fill with the bad smell. Very not comfortable. Hard to breath normally. So I decided not to use it again. Now the aerosol just keep in my cabinet.

    3
  32. Avatar

    cpyn18
    235 reviews

    Can kill insects effectively

    4 out of 5, reviewed on October 9, 2017

    Ridsect Advance is effective in killing moisquitoes, cockroaches or other insects. The smell is still bearable and it will go away after a short while. I always spray it when my kids are not around and keep it at the place which they are not reachable.

    4
  33. 溦溦 林
    473 reviews

    Ridsect Advance好帮手

    4 out of 5, reviewed on October 9, 2017

    如果家里很多蚊子的话我会使用这个在房间喷了一些的Ridsect Advance后把房间门关起来大概1个小时的,可以把那些蚊子都杀死的只是会比较重的臭味道不过是蛮有效的,蟑螂蚂蚁也是可以杀死的

    4
  34. Pauline Abdullah
    16 reviews

    Ridsect Advance the best!

    5 out of 5, reviewed on October 5, 2017

    wow..This is very amazing insecticide, very effective .it will kill any kind of insect like mosquito,lizard, ants,cockcroaches, rats, and bugs I really like this it was so helpful that we can make our house and kitchen clean and free from insects.

    5
  35. Nor Othman
    1343 reviews

    Pembunuh nyamukk

    5 out of 5, reviewed on September 13, 2017

    Penyembur serangga yang cepat membunuh nyamuk,lipas,semut dan lalat.Bau yang tidak terlalu kuat dan pantas membunuh.

    5
  36. Avatar

    Nurirah13
    365 reviews

    Berkesan menghapus kan nyamuk

    5 out of 5, reviewed on September 13, 2017

    Setiap hari saya menyembur nyamuk menggunakan penyembur ini. Sangat berkesan. Selain dari nyamuk..serangga lain seperti semut dan lipas juga boleh di gunakan. Harga nya berpatutan tetapi kesan nya amat baik. Kadang kala ada percuma pencuci tandas. Tetapi produk ini mesti di jauh kan dari kanak kanak. Bimbang keracunan terhadap mata mulut dan hidung

    5
  37. Avatar

    AieenDeen28
    900 reviews

    Berkesan ke semua serangga perosak..

    5 out of 5, reviewed on September 3, 2017

    Selain utk mghapus nyamuk sy juga gunakn ridsect spray ni utk serangga perosak lain sprti lipas & semut..berkesan walaupon pada tmpt trsembunyi…baunya pon wangi..hnya spray sikit je,sy boleh tidur tnpa gnguan nyamuk..

    5
  38. Avatar

    CikSue38
    434 reviews

    Ridsect penghapus serangga

    5 out of 5, reviewed on August 31, 2017

    Ridsect adalah spray penghapus serangga terbaik pernah saya gunakan. Sekali sembur semalaman tidur lena tanpa gangguan nyamuk. Dengan sekali semburan juga berjaya membunuh lipas yg berkeliaran di dapur. Cuma saya lebih menggemari bau ridsect yg lama dalam 10 tahun yg lalu. Tetapi kuasa membunuh serangga tetap berkesan

    5
  39. Nor Othman
    1343 reviews

    recommended

    5 out of 5, reviewed on August 30, 2017

    penyembur serangga ini saya gunakan untuk menyembur makhluk perosak seperti lipas,nyamuk dan semut. setakat yang saya gunakan ia berkesan menghalau serangga perosak.
    sebelum ini saya ada gunakan jenama lain tapi kurg berkesan,semut makin banyak. Dengan ridsect ini masalah pun selesai.

    5
  40. KJ Cheah
    225 reviews

    Ridsect Advance

    5 out of 5, reviewed on August 28, 2017

    The most effective to kill disgusting insects. The smell also not strong too.

    5
  41. Avatar

    cikbunga49
    660 reviews

    Kurang berkesan

    3 out of 5, reviewed on August 19, 2017

    Saya telah menggunakan penyembur ini di dalam rumah untuk menghalau serangga.
    Kawasan rumah saya dikelilingi sawah padi dan memang mempunyai banyak nyamuk. Produk ini tidak memberi kesan kerana masih banyak nyamuk yang ada. saya hanya membeli 2 kali,selepas itu tidak membeli lagi.

    3
  42. Avatar

    jazlan59
    144 reviews

    sembur sembur,semua hilang

    4 out of 5, reviewed on August 19, 2017

    penyembur serangga ini saya gunakan untuk menyembur makhluk perosak seperti lipas,nyamuk dan semut. setakat yang saya gunakan ia berkesan menghalau serangga perosak.
    sebelum ini saya ada gunakan jenama lain tapi kurg berkesan,semut makin banyak. Dengan ridsect ini masalah pun selesai.

    4
  43. Avatar

    sallyinlee93
    1006 reviews

    this is works

    3 out of 5, reviewed on August 18, 2017

    Ridsect is the only brand i use for kills mosquito and i think it is works.
    The smell not strong like Shieldtox.

    3
  44. Avatar

    penny41
    407 reviews

    家里必备的杀虫剂

    4 out of 5, reviewed on August 16, 2017

    不管蚂蚁,小强我们都用它,一击必杀,只是如果在室内喷会很臭

    4
  45. Avatar

    Fong Fong
    318 reviews

    With Ridsect, no mosquito

    5 out of 5, reviewed on June 22, 2017

    It effectively kill mosquitoes and does not leave any strong lingering smell that might hurt babies or toddlers. I also use it to kill insects.

    5
  46. Avatar

    kockhong80
    56 reviews

    can kill mosquitoes/insects effectively

    3 out of 5, reviewed on June 22, 2017

    It can kill mosquitoes/insects effectively. However, I do not like the smell as to me the smell is strong. I have to stay away far far after i sprayed it.

    3
  47. Kesuma Dewi
    147 reviews

    Ridsect Penyelamat

    4 out of 5, reviewed on June 5, 2017

    Ridsect Advance memastikan rumah selamat daripada serangga seperti nyamuk dan lipas.Sekali semburan nyamuk dan lipas dapat dihapuskan.Baunya juga tidak terlalu kuat dan mendatangkan sensitif kepada pernafasan.Perlu sentiasa ada di rumah supaya dapat digunakan apa bila perlu

    4
  48. Avatar

    AjakTreasure58
    12 reviews

    Penyembur serangga

    4 out of 5, reviewed on May 5, 2017

    Penyembur serangga yang cepat membunuh nyamuk,lipas,semut dan lalat.Bau yang tidak terlalu kuat dan pantas membunuh.

    4
  49. Avatar

    miera97
    131 reviews

    Ridsect Advance

    4 out of 5, reviewed on May 4, 2017

    kami menggunakan Ridsect Advance kerana cepat membunuh serangga seperti nyamuk semut dan lipas.. bau yang wangi tidak menyakitkan hidung, jauhi dari kanak-kanak dan simpanlah ditempat yang selamat.

    4
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...