Pigeon Wide Neck Nursing Bottle PPSU

Product Details

Pigeon Wide Neck Nursing Bottle PPSU ensures your baby gets your precious breast milk even when you are apart. Specially designed bottles ease the grip and minimize the air inflow, thus giving your baby the most comfortable feed time.

  • Allows baby to use natural feeding motion learned at the breast
  • SofTouch™ Peristaltic PLUS Nipple is 100% silicone, super soft and flexible to allow for natural and smooth tongue movement
  • Air Ventilation System (AVS™) reduces intake of gas, a potential cause of colic
  • Bottle shape is easy to hold
  • Specially designed roll-free bottle hoods
  • Bottle is made from Polyphenylsulfone (PPSU) material with high heat resistance and excellent durability
  • BPA Free

 

  1. Avatar

    Anaqirose02
    18 reviews

    Puting yg sngt lembut

    5 out of 5, reviewed on July 3, 2019

    Botol tahan lasak,anti sedak dan putingnya yg lembut..botol boleh tahan lebih dari 6 bulan..amat sesuai dgn ank sy dari new born smpai skrg dh 2year..terbaik pegion..bg bby yg tolak botol boleh lah try pegion..

    5
  2. Avatar

    Nana2115
    3 reviews

    Tahan lasak

    5 out of 5, reviewed on November 7, 2018

    Botol ini sgt sesuai dgn anak saya kerana puting yang lembut. Botol yg tahan lasak. Puting yg anti colic. Tidak bocor semasa anak tidak mahu menghisap botol lagi

    5
  3. Goh SiewXiang
    3 reviews

    Good feeding bottle

    4 out of 5, reviewed on November 5, 2018

    It is suitable for breastfeeding Mother as baby easy adapt if Mother are unable to latch the baby directly

    4
  4. Anshaari Culi
    2 reviews

    My little bottle

    5 out of 5, reviewed on October 26, 2018

    Good bottle ……thumbs up…??

    5
  5. Norfazila Eyla
    4 reviews

    Botol yang tahan lasak anti tersedak

    5 out of 5, reviewed on October 24, 2018

    Botol yang tahan lasak,puting yang lembut dan tidak perlu risau bayi tersedak kerana putingnya telah dicipta khas anti sedak…

    5
  6. Miza Mijot
    4 reviews

    BOTOL YANG DI TERIMA BAYI

    5 out of 5, reviewed on October 22, 2018

    Botol yang tahan lasak dan puting yang diterima bayi yang minum susu ibu. Selain itu, puting ini juga anti colic yang menyebabkan saya memilih botol ini.

    5
  7. Avatar

    Syuhada8720
    3 reviews

    Puting botol yang menyerupai puting susu ibu

    5 out of 5, reviewed on October 21, 2018

    Setelah mencuba 5 botol susu yg sesuai dgn ank akhirnya botol susu pigeon adalah yg terbaik kerana menyerupai puting susu ibu.. Sy pengguna setia pigeon sejak ank pertama lg sehingga skrng dan akan sarankan pd keluarga dan rakan2 yg lain

    5
  8. Avatar

    mohamad_faiz8965
    4 reviews

    Kuat dan mudah dicuci

    5 out of 5, reviewed on October 21, 2018

    Botol pigeon ini sangat kuat dan senang dicuci. Ringan dan tidak membahayakan untuk anak. Sangat tahan dengan tekanan apabila terjatuh dan tahan lama. Dari anak lahir sehingga 1 tahun, masih mengekalkan brand pigeon.

    5
  9. Avatar

    noelement21
    3 reviews

    My Baby's favourite

    5 out of 5, reviewed on October 19, 2018

    Botol tahan lasak dan mudah dicuci. Puting botol tidak terlalu keras dan selesa untuk bayi menghisap. Saiz puting mengikut kesesuaian umur bayi dan bayi selesa menggunakannya.

    5
  10. Avatar

    joeyowc46
    3 reviews

    Quality milk bottle

    5 out of 5, reviewed on October 10, 2018

    I like this milk bottle. This is Japan brand, rest assure the quality is guaranteed. It’s PPSU material, more durable and you can change it every 6 month as recommended. Affordable price and i m satisfied customer.

    5
  11. Avatar

    firdausazhrii06
    3 reviews

    good for newborn

    5 out of 5, reviewed on October 3, 2018

    saya syorkan sangat botol ni untuk anak yg baru lahir , saya mengunakan botol ini dari anak saya baru lahir smpai lah sekarang .. sudah bermacam-macam botol saya cuba tapi ini jugak yg paling sesuai dgn anak saya , kerana putingnya seakan sama seperti yg asli , dan anak tidak akan rasa keliru , saya sangat syorkan botol ini

    5
  12. Avatar

    yyshl89
    3 reviews

    Nice to used.

    5 out of 5, reviewed on October 1, 2018

    Baby 10 month already my baby easy to accepted after i stopped breastfeeding on three month ago.

    5
  13. Avatar

    musera76
    12 reviews

    pigeon yang menarik

    5 out of 5, reviewed on September 10, 2018

    anak sy menggunakan botol pigeon ini sejak lahir sehingga hari ini.. botol
    yang tahan lasak..berkualiti.. yang penting selamat penggunaan nya kepada anak saya.. PPSU ini mmg sesuai dgn anak saya.. elakkan tersedak susu..sesuai sgt2 dgn anak saya

    5
  14. Avatar

    Cindylow87
    11 reviews

    Best of baby

    5 out of 5, reviewed on September 8, 2018

    自从选了这款奶瓶,宝宝喝奶时吸入的空气少了,哭闹少了。这款奶瓶有效的把空气排出,很喜欢这产品

    5
  15. Farah Adilah
    10 reviews

    Pigeon

    5 out of 5, reviewed on September 8, 2018

    Baru je beli satu lagi, memang bagus botol susu ni. Puting sangat sangat lah lembut, sesuai untuk bayi yang baru belajar mengisap. Baby boleh tidur nyenyak. Anak saya tak nak botol susu lain, memang sangat sesuai. Lagi pun botol susu ni tidak mudah tumpah, bayi tidak tersedak semasa minum susu. Memang sangat bagus !

    5
  16. Avatar

    Lynelty53
    18 reviews

    Pigeon wide neck nursing bottle

    5 out of 5, reviewed on September 6, 2018

    Specially designed bottles ease the grip and minimize the air inflow, thus giving my baby the most comfortable feed time. It is very easy to use because my baby is very fussy. It help my baby like it and it’s soft.

    5
  17. Avatar

    Ridzer2145
    3 reviews

    Product Quality

    5 out of 5, reviewed on September 5, 2018

    I used this brand pigeon wide neck bottle for my baby since 2 months. It has good flow of milk from its nipple because of the flow is controlled by the hole design. Since changing to pigeon, my baby mouth doesn't get wet to much due to the overflow of the milk compare to previous brand i've used.

    5
  18. Choi Ming
    3 reviews

    pigeon

    5 out of 5, reviewed on July 17, 2018

    anak pertama saya memang gemar menggunakan botol jenama pigeon.ia sangat mudah dihisap dan selesa apabila dimasukkan ke mulut serta tidak mudah air atau susu terkeluar atau meleleh dari mulut.

    5
  19. Avatar

    hooisunooi17
    3 reviews

    蛮好用

    4 out of 5, reviewed on May 19, 2018

    我的小宝贝用了这种瓶已经年多,我喜欢它是因为它容易清洗,可以用蛮长的时间,不用一直替换。不像有些牌子的用了几个月后看起来就会像很旧的瓶子。不过它也有它的缺点就是关奶瓶的那个头如果转太紧或太大力就会裂开。

    4
  20. Avatar

    Suvinia56
    4 reviews

    The best baby bottle! Pegeon wide neck

    5 out of 5, reviewed on May 3, 2018

    Saya seringkali menukar botol susu anak saya sebelum dia mencapai 10 bulan sebab anak saya cepat bosan dengan botol susu sebelumnya sehingga la saya menemukan pegeon wide neck ini. Anak saya mula menggunakan botol pegeon wide neck ini sejak berumur 10 bulan sehingga la sekarang ini berumur 1 tahun 4 bulan. Ini la satu-satunya jenis botol susu yang bertahan lama. Saya suka menggunakan botol susu ini untuk anak saya kerana ia ringan dan mudah dibasuh. Lebih lagi air susu tidak mudah melimpah dari puting tersebut, jadi sesuai untuk anak yang suka bermain dengan botol ketika menyusu.

    5
  21. Yvone Law
    3 reviews

    good quality

    5 out of 5, reviewed on April 21, 2018

    my son very like this bottle!

    5
  22. Avatar

    Rhuiyong49
    9 reviews

    Great choice for breastfeeding baby !

    5 out of 5, reviewed on April 20, 2018

    这牌子很适合喂母乳的宝宝,我用了pigeon wide neck 的奶嘴,很柔软也不会漏奶。重点是宝宝也不会confuse 当亲喂时。Pigeon 的奶瓶也有特别的,让我宝宝爱不释手呢。

    5
  23. Avatar

    nadya_isa52
    32 reviews

    Botol terbaik!

    5 out of 5, reviewed on April 20, 2018

    Botol pigeon memang pilihan anak saya kerana putingnya yang lembut dan botolnya yang tahan lasak. Tiada lagi lelehan susu keluar jika tidak dihisap berbanding botol lain.Botol pigeon PPSU juga boleh tahan hingga setahun memang sangat-sangat berbaloi dan rintangan kepada suhu kepanasan juga lebih tinggi. ☺ Saya juga yakin beri yang terbaik untuk anak saya dengan botol pigeon.

    5
  24. Avatar

    Marozini49
    12 reviews

    Menyerupai Puting Susu Si Ibu

    5 out of 5, reviewed on April 19, 2018

    Sebelum ini, pernah guna botol susu biasa, tetapi bila anak menyusu, susu keluar dengan cepat walaupun tidak menghisapnya. Selepas itu, terbaca mengenai botol susu pigeon wide ini, terus membeli dan mencubanya kepada anak. Ternyata puting botol susu nye yang lembut menyerupai puting ibu, memudahkan anak untuk menghisapnya dan putingnya juga bila dihisap baru keluar susunya. Lebih selamat untuk anak kita. I love botol susu pigeon wide neck.

    5
  25. Avatar

    YSLEE87A69
    3 reviews

    It's suitable for breastfeeding mom

    5 out of 5, reviewed on April 17, 2018

    It’s very close to nipple design. My baby didn’t pull my rt after using this bottle and not easy to get confused. She drink very smoothly n no easy to get choke. The design is nice and the quality is very good

    5
  26. Avatar

    Janice9956
    1 reviews

    值得购买!

    4 out of 5, reviewed on April 14, 2018

    Pigeon奶瓶好用!我的宝宝超爱的。不漏奶,奶嘴头又软。质量不错,又有小孔排气功能,小孩不容易进风,即使小孩倒转拿奶瓶,奶也不会漏。孩子出生用到现在都没换过其他奶瓶。

    4
  27. Avatar

    sheryllsj60
    3 reviews

    不会出油

    5 out of 5, reviewed on April 14, 2018

    之前有某个牌子用了一下就会油油粘粘就要换了,过后换了这个就没有这个问题了。。

    5
  28. Avatar

    fuiping8451
    3 reviews

    我儿子的最爱

    5 out of 5, reviewed on April 7, 2018

    换了还多个牌子给宝宝,但最后换上这个后他开始好好的喝奶,而且也不会吸的那么辛苦了。

    5
  29. Avatar

    Farynn1118
    3 reviews

    Best Brand Ever

    5 out of 5, reviewed on March 14, 2018

    Im working at Mothercare almost 3 years and for my opinion this bottle is the best brand ever. I use this brand until my daugther 3 years. This bottle easy to grip, the bottle is yellow colour means that this bottle is durable even we always soak in hot water.

    5
  30. Avatar

    Sitiizna38
    3 reviews

    My baby choice

    5 out of 5, reviewed on February 7, 2018

    Awal tuh mcm2 brand botol x accept…last try botol pigeon terus hisap tanpa menolak…saya guna anak first smpai num 3(11bulan)…pilihan bayi saya….

    5
  31. Avatar

    Niesa05
    9 reviews

    terbaik

    5 out of 5, reviewed on February 7, 2018

    anak fully breastfeed..da cuba mcm2 jenis botol susu tapi semua anak reject tapi bila bagi try botol pigeon, anak bole terima.

    5
  32. Avatar

    Ainenniey51
    3 reviews

    Botol susu terbaik abad ini

    5 out of 5, reviewed on January 12, 2018

    Botol pigeon mmg terbaik sbb putingnya mmg xkluar susu kalau baby xisap.sy guna botol ni since ank lahir memang puas hati sgt.setiap 3bln skali mmg akn tkar puting baru untuk ank saya.puas hati sangat2 guna botol susu ni.ank memang suka..

    5
  33. Avatar

    musera76
    12 reviews

    Pigeon PPSU terbaikkk

    5 out of 5, reviewed on January 11, 2018

    anak saya menyukai botol ini, puting nya lembut , si manja lebih selesa untuk menggunakan botong dan puting Pigeon. Kualiti yang terbaik..tahan lama… Sejak lahir sehingga umur 2 tahun masih kekal menggunakan botol jenis ini.

    5
    1
  34. Avatar

    dyton1932
    9 reviews

    Anak guna sejak waktu berpantang

    5 out of 5, reviewed on January 9, 2018

    Saya ibu bekerja, jadi saya nak latih anak guna susu botol, tapi dalam masa yang sama menyusu ibu. Dah bermacam botoi guna tapi semua anak tolak. Sampailah saya cuba dengan Pigeon, terus anak terima. Lega rasanya sebab mudah untuk saya hantar anak pada pengasuh. Terima kasih Pigeon!

    5
  35. Karen Lee
    8 reviews

    My baby’s first bottle

    5 out of 5, reviewed on January 9, 2018

    This is my girl’s first bottle:)
    She is fully breastfeed and I recently started to train her to use this bottle for the pumped milk.
    She easily accepted the bottle as it is designed similar to mommy’s nipple.
    The disadvantage I found is the milk easily stuck at the bottle ring and cause wastage of my breastmilk ;(

    5
  36. Avatar

    xiaoxiaoice39
    3 reviews

    宝宝只接受这款的奶瓶

    5 out of 5, reviewed on January 9, 2018

    我是新手妈妈, 我怀孕的时候我有准备了其他牌子的奶瓶,结果我早产。。。我准备的奶瓶奶嘴太大了!宝宝嘴小,饿了喝到又很急,就会一直呛到!又辛苦吸!然后我在妈妈群里向妈妈们询问,有什么奶瓶可以介绍!?结果妈妈们介绍了这款奶瓶给我,我给我宝宝使用后,真的好很多了。。。到现在宝宝差不多要对岁了我还是在给她用这个奶瓶!除了这个,其他的宝宝都不要!

    5
  37. Avatar

    nuramalina3012
    4 reviews

    Bayi saya mudah menyusu dengannya!

    5 out of 5, reviewed on December 1, 2017

    Saya hanya memulakan penyusuan botol dengan anak saya setelah habis berpantang. Rakan saya mengesyorkan botol pigeon ini supaya transisi puting untuk anak menjadi mudah. Memang benar! Anak saya mudah untuk menyusu dengan botol ini dan tidak mempunyai masalah keliru puting.

    5
  38. Avatar

    bebea1703
    1 reviews

    Puting se akan puting ibu

    5 out of 5, reviewed on December 1, 2017

    Saya menjumpai jalan buntu, lagi seminggu saya perlu naik kerja tetapi anak saya tidak mahu menyusu botol. Masih gagal Walaupun mencuba beberapa jenis botol dan jenama. Akhirnya rakan saya mengesyorkan pigeon. Ya! Berhasil! terima kasih pigeon! Botol lembut dan mirip susu ibu.

    5
  39. Avatar

    ctiey94
    134 reviews

    recommended

    5 out of 5, reviewed on November 5, 2017

    Botol susu pigeon telah dihadiahkan kepada saya semasa melahirkan anak yang kedua. saya sangat sukakan botol susu pigeon kerana putingnya yang lembut dan tidak mudah tersedak sangat sesuai untuk anak saya. botol susu pigeon juga tahan lasak. walaupun sudah beberapa jatuh tetapi ia masih lagi elok dan tidak retak.

    5
  40. Avatar

    ekin43
    3 reviews

    Sesuai utk ank2 saya

    5 out of 5, reviewed on October 26, 2017

    Produk ini selesa utk ank2 saya yang mnyusu..materialnya lembut..rekabentuknya sesuai dan selesa utk bayi dan kanak-kanak

    5
  41. Avatar

    Aikoaiko25
    1053 reviews

    真的质量很好

    5 out of 5, reviewed on October 17, 2017

    这个pigeon 的奶瓶我从宝宝出生给他用到现在的,真的质量很好,他的奶嘴头很软的因为我的宝宝是有亲喂的所以他们比较会挑选奶嘴的pigeon他的牌子的奶嘴比较软很多所以宝宝是喜欢用的

    5
  42. Avatar

    sasuke03
    1 reviews

    My 1st choice for my 1st baby

    5 out of 5, reviewed on October 7, 2017

    Botol susu ni mudah dibasuh, putingnya yg lembut dan tidak tumpah bila diterbalikkan. Anak pun suka, 1st try dah ok.

    5
  43. Nur Adra Hanisa
    24 reviews

    Anak Suka Dengan Botol Pigeon

    5 out of 5, reviewed on September 26, 2017

    Anak saya sangat suka akan putingnya yang lembut. Mudah dihisap tanpa tersedak.

    5
  44. 溦溦 林
    473 reviews

    Pigeon Wide Neck Nursing Bottle

    5 out of 5, reviewed on August 30, 2017

    谢谢100 comments 让我赢到这个pigeon 的奶瓶,真的质量很好,他的奶嘴头很软的比起他的牌子也比较软很多的如果有亲喂的宝宝一定会喜欢这个奶瓶的奶嘴的,而且宝宝喝奶的时候也不会再有漏奶了因为她用其他的牌子都会漏奶的。这个奶瓶值得买的,newborn 宝宝最适合这个奶瓶了。

    5
  45. Avatar

    jazlan59
    144 reviews

    Anak tak suka botol ni

    3 out of 5, reviewed on August 26, 2017

    Saya pernah belikan botol jenama pigeon ni untuk anak.
    Tapi dia tidak mau minum susu menggunkan botol ni.
    Bila diberi dia menangis.
    Hanya botol Avent yang di suka setakat ni.

    3
  46. Hazel Wong
    38 reviews

    适合新生儿...

    5 out of 5, reviewed on August 26, 2017

    我个人是觉得很不错,小的时候比较适合因为奶嘴较软,但是大了一些就不要了,一直咬破奶嘴要我换其它的,嫌太软了

    5
  47. Annie Liew
    5 reviews

    宝宝用了不会肚子胀风

    5 out of 5, reviewed on August 24, 2017

    这个奶瓶很好用,两个宝宝都很喜欢…

    5
  48. Avatar

    NURELINA89
    173 reviews

    Anak Suka Dengan Botol Pigeon

    5 out of 5, reviewed on August 4, 2017

    Saya telah mencuba botol Pigeon pada baby saya kerana bila mula bekerja tidak dapat breastfeeding sepenuhnya..Ternyata beliau sangat sukakan botol Pigeon..Puting yang lembut dan tidak mudah tersedak..Saya amat gembira kerana baby sudah pandai minum dalam botol susu..Tiada kerisauan bila sudah bekerja..

    5
  49. BEST FOR LACTHING BABY

    5 out of 5, reviewed on July 29, 2017

    THE ONLY NIPPLE ACCEPTED BY MY DAUGHTER WHO IS DIRECT FED BY ME. HELPED ME ALLOT WHEN I WANTED TO START WORK AFTER CONFINEMENT. TQ PIGEON

    5
  50. 又賓 叶
    5 reviews

    My baby love this

    5 out of 5, reviewed on July 26, 2017

    My baby love this bottle instead of Avent.
    The nipples is more soft if compare with Avent neutral, but the price is higher too!

    5
  51. Noor Izmaliza
    1 reviews

    Botol Susu untuk bayi yang 'refuses bottle'

    5 out of 5, reviewed on July 26, 2017

    Selepas saya mencuba pelbagai jenama botol susu anak saya yang berusia 3 bulan tetap menolaknya. Hanya dengan kali pertama diberi PIGEON WIDE NECK NURSING BOTTLE pada usia 6 minggu anak saya terus hisap tanpa menolak dan menggunakan botol ini sehingga sekarang.

    Saya syorkan PIGEON WIDE NECK NURSING BOTTLE ni kepada semua ibu bapa yang mencari botol yang sesuai untuk bayi ‘fully breastfeeding’.

    5
  52. Niki Tay
    996 reviews

    不会漏奶

    5 out of 5, reviewed on July 21, 2017

    这个Pigeon Wide Neck Nursing Bottle 的奶嘴很柔软的宝宝吸了感觉好像吸奶头那样而且宝宝喝的时候不会漏奶也不会那么容易吸到空气进肚子的。

    5
  53. Avatar

    sweet2looi
    52 reviews

    Not so durable and the weird bottle color

    2 out of 5, reviewed on June 24, 2017

    The colour of the bottle is a bit weird, the milk seems like “coffee” and makes my daughter a bit confuse when I gave her the milk. Maybe we get used to those clear and colorful feeding bottles. When I pour the breastmilk to this feeding bottle after warming it, the surface of the bottle sometimes is a bit hot to hold, you need to wait a bit longer for it to cool down. The bottle ring cracked after being drop on the floor few times, which cause the milk leakage when feeding so cannot be used anymore.

    2
  54. Eunice Eunice
    18 reviews

    Pigeon

    5 out of 5, reviewed on June 14, 2017

    我的小宝是母乳宝宝,试了很多牌子的奶瓶瓶喂,都不要,竟然用了pigeon 宝宝终于接受瓶喂了

    5
  55. Avatar

    sallyinlee93
    1006 reviews

    宝宝接受了!

    5 out of 5, reviewed on May 17, 2017

    这是继A牌子之外我唯一尝试用的奶瓶,宝宝竟然一次就接受了!因为我通常是母乳亲喂,这让我很意外。

    5
  56. Avatar

    Reen89
    32 reviews

    Great choices

    5 out of 5, reviewed on May 14, 2017

    Anak saya amat mengemari botol Pigeon wide neck, kerana sejak dari bayi lagi saya memilih botol pigeon kerana bebas dari tersedak susu, puting tidak leleh dan mudah untuk bayi minum mengikut kehendaknya.

    5
  57. Avatar

    jet68
    75 reviews

    suitable for baby with breastfeeding

    5 out of 5, reviewed on May 12, 2017

    my baby is breastfeeding, however he still accept this bottle. i really like it

    5
  58. Nur Arina
    812 reviews

    Tahan lasak

    0 out of 5, reviewed on April 26, 2017

    Saya gunakan botol susu ni ketika anak kedua. Mula2 guna ketika dia berumur 1tahun. Bg saya botol ni memang elok & mampu bertahan walaupun banyak kali terjatuh tanpa pecah / retak.

    0
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...