Horlick Original Malt Flavour

Product Details

Descriptions

Horlicks contains a carefully selected combination of essential nutrients such as Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin B2, VitaminB3, Vitamin C, Vitamin D, Vitamin E, Calcium, Iron, Folic Acid and lots more! These nutrients help provide nourishment to support growth on a daily basis.

  1. arisakimi778
    13 reviews

    must try

    5 out of 5, reviewed on October 7, 2022

    horlicks ini telah menjadi antara minuman kegemaran sy sejak kecil.. membekal kan tenaga, tinggi khasiat dan mengenyangkan… biasanya sebelum pergi ke sekolah, setiap pagi sy minum horlicks ini.. sangat recommend dan wajib ada dekat setiap rumah…

    5
  2. Nana Chang
    72 reviews

    favourite malt

    5 out of 5, reviewed on February 9, 2022

    my favorite malt drink. i like the taste since i small. perfect combination with sandwich. wont too sweet. and i like the smell. so nice. suitable for daily.

    5
  3. AkuHudHud27
    158 reviews

    Panas sedap sejuk pun sedap

    5 out of 5, reviewed on December 9, 2021

    Sarapan pagi lebih berkhasiat dgn secawan Horlicks panas. Saya suka bancuh dgn air panas dan biarkan serbuk Horlicks lebur dan melarut sepenuhnya seketika. Kemudian saya akan kacau sehingga yakin tiada ketulan Horlicks bergumpal. Utk rasa yg lebih memikat saya tambah sesudu dua susu pekat manis ikut kesesuaian. Utk Horlicks sejuk saya suka bancuh manis sedikit. Baru terasa kaww Horlicks tu terasa.

    5
    1
  4. Kristal07
    14 reviews

    Healthy and Delicious

    5 out of 5, reviewed on May 6, 2021

    A beverage I must have every morning to go with my breakfast. A fulling meal makes the day even better and I don’t have to worry about getting hungry before lunch time. It also healthy for replenish energy than taking energy bar and on top of it is taste great. I can even make other delicious beverage like smoothie or ice blended drink with it.

    5
  5. Lk Chloe
    5 reviews

    Horlicks Is a Great breakfast drink for my children

    5 out of 5, reviewed on April 20, 2021

    As my kids don’t eat breakfast early they like to drink milk with Horlicks. I think its quite healthy and give them some sort of energy till the time they wish to eat. Especially when going to school. I find it easy and tasty to drink if im not quite hungry before bed to not wake up in the middle of night searching for food =)

    5
  6. Aienfidzman25
    2 reviews

    Horlick original malt flavour

    5 out of 5, reviewed on April 16, 2021

    Sangat sedap disamping mengenyangkan juga,bukan sahaja untuk diminum Horlick juga boleh digunakan dalam membuat kek dan biskut. Rasa hebat lagi sedap!!

    5
    1
  7. Lim Yee Ying
    3 reviews

    Horlick Original Malt Flavour

    4 out of 5, reviewed on April 12, 2021

    I don’t like to have horlick during the past time because I felt very sweet after tasted.
    But now, it feels different for me. It is smooth and has a bit of milk fragrance taste. And it seems like oatmeal, but also a bit like cereal. Overall, it is very delicious and yummy.
    Very appreciate and thanks to 100comment that giving chance to let me taste the Horlicks.

    4
  8. Lim Yee Ying
    3 reviews

    Horlick Original Malt Flavour

    5 out of 5, reviewed on April 12, 2021

    I don’t like horlick during past time as I felt very sweet after tasted.
    But now, it feels different for me. It is smooth and has a bit of milk fragrance taste. And it seems like oatmeal, but also a bit like cereal. Overall, it is quite delicious and yummy.
    Very appreciate and thanks to 100comment that giving chance to let me taste the Horlicks.

    5
  9. Evelynn Lee
    1 reviews

    Horlick original malt flavour review

    5 out of 5, reviewed on April 11, 2021

    冲泡的时候有很香的味道,有点像麦片,也有点像谷粮。蛮喜欢的
    以前喝horlick给我的感觉就是就是一个字:甜
    但是这一个新的口味,不但不会甜,感觉有点咸咸的味儿?是我的错觉吗?但整体来说,给我的感觉是不一样的。顺口,不会腻,还带点牛奶的香味。感觉不错。

    5
  10. My favourite drink Horlick ❤️

    5 out of 5, reviewed on April 10, 2021

    My kids don’t eat breakfast early they like to drink milk with Horlicks. I think its quiet healthy and give them some sort of energy till the time they wish to eat. Especially when going to school. I find it easy and tasty to drink if im not quiet hungry before bed to not wake up in the middle of night searching for food ?

    5
  11. Angel Lam
    4 reviews

    Yummy drink of Horlick Original Malt Flavor

    5 out of 5, reviewed on April 8, 2021

    I love to drink Horlick since I am in my childhood time until now. Every morning I must having a cup of Horlick Original Malt Flavor as my breakfast to start my day. The taste is super yummy and also it giving me so much nutrition we needed such as contain Vitamin A, C and Zinc which provide strong body, calcium, Vitamin D to provide strong bone especially for me just deliver baby 2 years ago which need to strengthen my bone. Horlicks also contain Vitamin B1 and B2, Iodine which need for strengthen our energy everyday. Horlicks is always my choice of drink and will recommended to my friends and family to drink.

    5
  12. Stila Nordin
    19 reviews

    Horlicks sangat sedap & berkhasiat

    5 out of 5, reviewed on April 7, 2021

    Horlicks memang wajib ada bila tiba Ramadhan sbb horlicks memberikan tenaga di samping membekalkan banyak nutrisi kepada badan. Saya suka mencampurkan horlicks original ini dengan nestum. Rasanya cukup sedap , berlemak, ada tekstur & tak manis sangat. Bagi saya yang tidak sukakan manis, saya tidak menambah gula dalam minuman panas horlicks saya kerana ianya sudah cukup baik untuk saya.

    5
  13. winnlee09
    1 reviews

    Horlick Original Malt Flavour

    5 out of 5, reviewed on April 5, 2021

    I have been enjoying this Horlicks Original Malted Drink since young.
    It is a healthy drink for my family as it contains the vitamins, minerals, macronutrients and fibre that nourished us everyday.
    Thank you very much Horlicks, my favourite ❤️

    5
  14. WindyTee64
    1 reviews

    Horlicks - My Favourite Healthy Beverage

    5 out of 5, reviewed on April 5, 2021

    I started to drink Horlicks when I’m a kid. Every morning, my mom would make a cup of hot Horlicks for me to drink before I go to school. Taste of childhood, no matter how old I am, Horlicks would still be my favourite beverage all the time. Not too sweet just perfect. Containing all the nutrition that our bodies need, Horlicks you’re the best ?

    5
  15. MusLynnMusa69
    3 reviews

    Horlicks yg berkhasiat..Ho..Ho..Ho

    5 out of 5, reviewed on April 1, 2021

    Seisi keluarga saya suka minum Horlick Original Malt Flavour nie..rasanya yg lazat, sedap & berkhasiat membuatkan kami lebih bersemangat melakukan aktiviti harian. Harga pun berpatutan & senang didapati dimana2 pasaraya. Jom beli untuk keluarga tersayang??.

    5
  16. norc_ismail83
    39 reviews

    Horlicks Mengenyangkan

    5 out of 5, reviewed on November 20, 2020

    HOrlicks memang menjadi pilihan saya terutama untuk menjadi milk booster.Rasanya sedap kalau tambah susu.Jangan tambah gula banyak sebab ia dah manis.Dari kecil Horlicks memang menjadi minuman kegemaran saya.Sampai sekarang saya setia dengan HoHoHo horlicks!

    5
  17. Vero9828
    142 reviews

    Very famous in my time

    2 out of 5, reviewed on July 30, 2019

    Yes in the 80’s horlicks be a very popular drinks but now i feel like the taste no longer the same as the old time. the taste is not so strong as last time and the 3 in 1 still not the best afterall. the price is extremely expensive which i prefer to take other cereal drinks

    2
  18. kockhong80
    90 reviews

    Too sweet to me

    3 out of 5, reviewed on July 18, 2019

    Horlicks is too sweet to me and i am not keen with its taste too. My mum loves it so much and she drinks it during her breakfast time. Horlicks price is quite expensive. It can be easily get from any hypermarkets.

    3
  19. haohao21
    177 reviews

    Healthy drinks

    3 out of 5, reviewed on July 13, 2019

    My family likes to drink Horlick as it taste nice and it gives us full feeling. It is our best healthy drink in the morning during breakfast time. Whenever we are hungry, the fastest way to solve our hunger is to make a cup of horlick. However the price of Horlick is quite expensive. You can buy it from hypermarkets.

    3
  20. BumbleBee34
    321 reviews

    Horlick hot or cold ?

    4 out of 5, reviewed on July 11, 2019

    Not everyone like Horlicks like me. Every week I must drink Horlicks at least once. The malt taste so good. We must adjust the sweetness to our preference. Usually I just made for one time-consumption. Really loves drink Horlicks either hot or cold. But do remember Horlicks need to be dissolved completely before consuming as it thickened as it meets water. Suppose to dissolve it in hot water first if want to drink it cold. Then add ice to it. Yummeh

    4
  21. CikSue38
    819 reviews

    Yummy horlick

    4 out of 5, reviewed on June 25, 2019

    Saya antara penggemar Horlick Original Malt Flavour. Bancuh dengan sedikit susu pekat manis dan diminum panas2 atau ditambah ais dan diminum sejuk2. Jangan bubuh susu terlampau banyak nnt air akan terlalu manis. Horlick ni kadang2 saya minum tambah nescafe sikit utk elak rasa muak. Minum Horlick selalu buat saya rasa perut kenyang.

    4
  22. Gesh Apple
    19 reviews

    Horlicks Five Star Selalu

    5 out of 5, reviewed on November 21, 2018

    It has always been the best drink to consume compared to milo and Nescafé. Rich in taste and nutrients. One cup of horlicks has enough nutrients to enrich growth and give energy to face each day.

    5
  23. azianazuan95
    2 reviews

    Horlicks Perisa Original

    5 out of 5, reviewed on October 20, 2018

    Horlicks perisa original ini adalah betul-betul minuman kegemaran saya dan anak-anak. Kami minum setiap hari pada waktu pagi dan petang. Saya akan pastikan anak-anak minum horlicks panas sebelum ke sekolah supaya mereka mendapat tenaga dan sebagai alas perut supaya tidak berasa lapar sebelum waktu makan rehat. Pada petang pula, horlicks ais sebagai minuman selepas anak-anak selesai aktiviti sukan atau riadah. Saya juga minum bersama anak-anak. Horlicks perisa original ini lebih digemari kami berbanding perisa coklat. Horlicks original ada aroma yang sangat sedap lebih-lebih lagi diminum sejuk bersama ais.

    5
  24. Jingyi637123
    6 reviews

    hot or cold also nice

    5 out of 5, reviewed on May 24, 2018

    I like to smell it when just make a cup of it..the smell was so nice and of course the taste best…won’t too sweet and feel full after ddrinking of it…the taste will leave in mouth long lasting…always wish to have it everyday

    5
  25. hazzmal98
    12 reviews

    My daily drink

    5 out of 5, reviewed on May 2, 2018

    I drink horlick every morning as part of my breakfast. A doctor once recommended me to drink horlick everyday instead of milo as this type of drink will cool down your body temperature. The sweet taste of horlick does not require too much condensed milk or sugar to put in.

    5
  26. RulhazliRazak47
    6 reviews

    Mengenyangkan

    4 out of 5, reviewed on March 12, 2018

    Sy kurang sukakan susu,tapi minuman horlicks ni lain dari susu biasa.Horlick malt original ni mampu mengenyangkan sy walaupun tidak bersarapan.Sy hanya perlu tambahkan satu sudu serbuk horlicks ni bersama krimer pekat manis.Sgt sedap,lemak berkrim.Cuma 1 je sy kurang suka,iaitu tekstur serbuknya tidak mudah larut dgn sempurna,sy perlu kacau betul2 utk elakkan ada serbuk yg x larut.Harganya pun agak mahal.

    4
  27. Khairul_Rahman58
    95 reviews

    Horlick Original Malt Flavour

    5 out of 5, reviewed on February 27, 2018

    Minuman horlick malt original ini sangat sedap,terutama dalam pembuatan kek.Berbagai menu boleh digunapakai menggunakan Horlick Original Malt Flavour. Sumber tenaga kami sekeluarga tambahan lagi pada bulan puasa yang lepas.Horlick Original Malt Flavour mudah dibancuh dan disediakan.Ada antaranya Kek lapis Sarawak banyak menggunakan horlick sebagai bahan campuran kerana rasanya akan menjadikan kek bertambah lazat dan wangi.Sejak zaman sekolah saya minum dan membekalkan tenaga sepanjang ke sekolah.Harga mampu milik dan sesuai dibawa ke mana mana,

    5
  28. kheng9659
    5 reviews

    Nice Horlick

    5 out of 5, reviewed on February 21, 2018

    Minuman horlick malt original ini sangat sedap, terutama dalam pembuatan kek. Kek lapis Sarawak banyak menggunakan horlick sebagai bahan campuran kerana rasanya akan menjadikan kek bertambah lazat dan wangi. Saya minum horlick ni semasa di dalam pantang kerana minuman ini dapat membanyakkan lagi susu badan selain berkhasiat dan mengenyangkan.

    5
  29. Nurirah13
    365 reviews

    Sedap dan berkhasiat

    4 out of 5, reviewed on February 19, 2018

    Saya mengamalkan meminum segelas air horlick panas setiap hari. Memberi keyakinan dan menambahkan tenaga sepanjang hari. Rasa yang sedap dan mudah di sediakan. Berkhasiat dan Lemak berkrim. Saya snetiasa meminum horlick ini kerana minuman ini juga memperbanyakkan air susu. Tidak perlu makan makanan tambahan yang lain. Cukup sekadar segelas horlick panas di waktu pagi dan malam. Anak2 Saya juga menggemari minuman ini.

    4
  30. AnnieMohd82
    6 reviews

    horlick

    5 out of 5, reviewed on February 7, 2018

    ho ho ho horlicks tema lagu zaman saya kecil.walau pun agak mahal, tetapi berbaloi. saya mengamalkan minuman horlicks sepanjang tempoh saya berpantang dan sepanjang saya menyusukan anak.sekarang anak kecil saya sudah berumur 1 tahun 6 bulan. saya masih dengan horlicks. sememangnya antara milk booster terbaik untuk ibu yang menyusukan anak. horlicks juga boleh buat kek.sedap dan lazat.

    5
  31. NadiaZainudin94
    3 reviews

    Very suggested

    5 out of 5, reviewed on January 11, 2018

    This malt suprisingly can increase the production of breast milk. I consume this during my confinement period. It is very delicious to be drink during meal. Although the price quite pricey, but it is still affordable

    5
  32. Shahrul64
    164 reviews

    Pilihan terbaik untuk ibu menyusu

    4 out of 5, reviewed on November 28, 2017

    Isteri saya mengamalakn minum air horlick originak malt setiap hari. Ia dapat memperbanyak kan pengeluaran air susu. Amat berkesan sekali. Walaupun harganya agak mahal tetapi amat berbaloi sekali. Rasanya juga sangat sedap. Cukup segelas setiap pagi memberikan tenaga sepanjang hari

    4
  33. SalwaZ13
    1 reviews

    Enak dan berkhasiat

    5 out of 5, reviewed on November 25, 2017

    Saya gemarkan horlick semenjak kecil lagi dan kini anak anak saya juga gemarkannya. Saya sering merasai keenakan Horlick suam di pagi hari sebagai memulakan hari yang padat. Horlick memberi tenaga dan pilihan terbaik buat saya memandangkan saya tidak dapat meminum kopi kerana migrain. Malahan ia membantu memperbanyakan susu memandangkan saya masih menyusukan anak kecil saya.

    5
  34. sallyinlee93
    1004 reviews

    I love to mix it with some Milo

    3 out of 5, reviewed on November 7, 2017

    My school time breakfast every morning when I’m in morning class. This is the fastest and easier way to prepare my breakfast and it can make me feel full and can last until lunch time only take my solid food. I love to mix it with some Milo powder.

    3
  35. cikbunga49
    659 reviews

    Milk booster

    4 out of 5, reviewed on November 5, 2017

    Minuman horlick adalah minuman kegemaran saya ketika berpantang.
    selain rasa yang sedap,ia dapat menambahkan susu menjadi banyak. Caranya ialah saya blendkan horlick bersama beberapa biji buah kurma dan diminum terus. Ibu-ibu cubalah.. saya syorkan.

    4
  36. CikSue38
    819 reviews

    Minuman malt horlick

    4 out of 5, reviewed on October 24, 2017

    Setiap hari mesti minum horlick secawan. Saya agak liat minum susu dan cepat mual dengan minuman bersusu terutamanya susu putih. Tapi dengan horlick ini dapat membantu pengambilan calsium utk tubuh sy. Minuman malt horlick ni sedap diminum panas dan juga sejuk. Saya mmg beli pek 1kg je selalu dengan harga bawah RM20. Saya pernah beli pek besar tapi horlick ni cepat caking bila.terkena.angin. Jadi ia mengeras. Jika buat air pn kena kacau lama supaya serbuk horlick larut sepenuhnya. Kalau tidak ia akan berketul2. Horlicks.ni tak boleh minum banyak2 sekaligus nnt cepat muak. Rasa creamy dan lemak2 manis. Biasa sy buat horlicks kosong je sbb ia da manis.

    4
  37. ferdizetty37
    491 reviews

    Minuman pengganti susu yg berkhasiat

    5 out of 5, reviewed on October 17, 2017

    Horlicks mmg minuman yg sgt sesuai utk org yg kurang minum susu seperti saya..rasanya mmg lain dari susu biasa..lebih sedap..minuman horlick ni juga bnyak nutrien yg baik utk tubuh badan..saya suka nikmati horlick panas,dengan sedikit krimer pekat manis..mmg minuman yg berkhasiat dan mngenyangkan..Harganya mmg sedikit mahal,tapi bagi saya,ia berbaloi dibeli dgn segala kebaikannya..

    5
  38. Maawardah Mohamad
    248 reviews

    Horlick pengganti susu

    5 out of 5, reviewed on October 10, 2017

    Saya sukakan Horlick kerana ia kaya dengan zat dan nutrien. Rasanya sungguh lazat. Tanpa gula pun sedap minum panas-panas. Ia juga kaya dengan kalsium, boleh gantikan susu kerana saya jarang jarang minum susu.

    5
  39. NurulDeng08
    470 reviews

    Sarapan lebih berkhasiat & mngenyangkan

    5 out of 5, reviewed on October 7, 2017

    Sarapan pagi lebih berkhasiat dan mngenyangkan bila minum horlicks.Suka rasanya yg penuh berkrim,rasa susu yg sgt sedap.Saya juga gunakan dlm manisan saya,selalu buat pudding & kek guna horlicks ni.Berbaloi dibeli walaupun harga sedikit mahal.

    5
  40. cikbunga49
    659 reviews

    Sedap dan berkhasiat

    4 out of 5, reviewed on September 19, 2017

    Saya suka minum horlick ketika waktu pagi dan malam.
    Saya suka rasanya yang manis,rasa susu dan berlemak.
    Memang sedap minum tambah lagi bila diminum panas.
    Berkhasiat juga untuk pembentukan tulang kita.
    Memang terbaik.

    4
  41. CikSue38
    819 reviews

    Milk replacement for me

    5 out of 5, reviewed on September 10, 2017

    Its so good for me as i could replace to drink horlick instead of milk where this horlick is rich in calcium to protect my bones as i could not take other milk drinks especially milk powder drink. It taste delicoius. I take it twice a day. Morning and night. Sometimes i do bake kek lapis using horlick as one of the ingredients. It turns out very amazing.

    5
  42. emphiyap70
    34 reviews

    Minuman ringkas pada bila bila sahaja

    4 out of 5, reviewed on September 7, 2017

    eh, minum horlicks ni bukan untuk waktu sarapan jer tau,
    bila bila pun boleh, tea time, tea break, lunch, dinner, supper …
    mcm saya, lebih suka minum yang instant horlicks tu,
    sepeket, cuma perlu buka dan bancuh dgn air panas, mudah nak disediakan.
    lagi best diminum ketika waktu hujan … minum panas2 kan best.

    4
  43. Niki Tay
    996 reviews

    Horlick

    3 out of 5, reviewed on August 25, 2017

    我很喜欢喝Horlick的味道可是我不能每次的喝因为我喝了会发热气的。

    3
  44. AieenDeen28
    899 reviews

    Minuman Nutrisi Horlicks

    5 out of 5, reviewed on August 18, 2017

    Saya selalu menyediakan horlick untuk sarapan anak² saya..Selain rasanya yg sangat sedap dan berlemak horlick juga mempunyai nutrisi yang sangat elok untuk tumbesaran anak2 sy..Anak saya juga sangat suka dan bersemangat ketika bersarapan semenjak saya menghidangkan Horlicks.

    5
  45. penny41
    407 reviews

    健康的饮料

    4 out of 5, reviewed on August 16, 2017

    horlick因为比较偏麦味,所以不会太甜,很适合全家大小的饮料,而且它还含有很多对我们身体健康的营养,每天喝也没问题

    4
  46. sallyinlee93
    1004 reviews

    小时候的饮料

    3 out of 5, reviewed on August 14, 2017

    小时候妈妈常泡给我喝,可是其实我不是很喜欢他的味道。

    3
  47. Kellychan21
    503 reviews

    Taste nice and it Is nutritious

    4 out of 5, reviewed on August 9, 2017

    Horlick is full of nutrients which is good for health. My family prefer to drink
    Milo rather than Horlick during breakfast time. The price is not cheap.

    4
  48. NURELINA89
    173 reviews

    Horlicks Yang Sedap

    5 out of 5, reviewed on August 4, 2017

    Kami sekeluarga sangat suka bersarapan dengan Horlicks kerana mengenyangkan..Selain rasanya yang sedap, dapat membekalkan tenaga di siang hari dan tidak mudah mengantuk..Anak2 juga suka kerana rasa horlicks yang sedap dan dpt menambah kalsium untuk tumbesaran anak2 saya..

    5
  49. dmass8360
    36 reviews

    Minuman yang berkhasiat...

    5 out of 5, reviewed on August 4, 2017

    Horlicks memang minuman kegemaran anak saya di waktu pagi sebelum ke sekolah. Ianya dapat mengenyangkan perut, berkhasiat, penuh tenaga, dan kaya dengan kalsium. Memang bagus untuk anak saya. Rasanya yang lazat memang digemari kami sekeluarga…

    5
  50. shahril7956
    112 reviews

    Sarapan yang mengenyangkan.

    4 out of 5, reviewed on August 4, 2017

    Bila bersarapn dengan Horlicks, saya tak perlukan nasi lemak @ roti canai lagi. Ia sudah cukup mengenyangkan. Tambahan pula, ia kaya dengan kalsium.

    4
  51. Nik Zulaikha Shah
    285 reviews

    Sumber kalsium & tenaga kami sekeluarga

    4 out of 5, reviewed on August 3, 2017

    Sumber tenaga kami sekeluarga tambahan lagi pada bulan puasa yang lepas. Anak-anak tidak lapar berpuasa pd siang hari. Bertenaga sepanjang hari. Sewaktu mengandung, saya swlalu mengalami kejang jari akibat kekurangan kalsium .Horlicks memang mengatasi masalah saya. Tiada lagi kekejangan pd jari.

    4
    1
  52. Fong Fong
    318 reviews

    Essential nutrients

    4 out of 5, reviewed on July 18, 2017

    A cup of horlick contain a lot of nutrients which help to support our healthy growth. Original malt flavour is my daily breakfast, love it very much.

    4
  53. Siti26
    61 reviews

    Ho ho horlick

    5 out of 5, reviewed on July 18, 2017

    Minuman horlick malt original ini sangat sedap, terutama dalam pembuatan kek. Kek lapis Sarawak banyak menggunakan horlick sebagai bahan campuran kerana rasanya akan menjadikan kek bertambah lazat dan wangi. Saya minum horlick ni semasa di dalam pantang kerana minuman ini dapat membanyakkan lagi susu badan selain berkhasiat dan mengenyangkan.

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...