Drapolene Cream

Product Details

For the treatment and prevention of nappy rash and nappy redness. Drapolene Cream will also provide soothing relief for minor burns and wounds. The specially formulated cream is easy to apply and will not block the action of one-way nappy liners or disposable nappies. Drapolene cream contains two active ingredients, benzalkonium chloride and cetrimide. Both of these have antiseptic and disinfectant actions.

This combination of ingredients results in a protective cream which cools and soothes any soreness and prevents infection. It is suitable for the treatment of urinary rash, nappy rash in children and for treating minor wounds.

 

  1. Avatar

    Khyzam62
    3 reviews

    Good drapolene cream

    5 out of 5, reviewed on November 29, 2018

    Cream ini sesuai semua jenis kulit, sapu sekejap dah hilang, adanya cream ini anak-anak dapat bermain dan tido dengan selesa dan nyaman.dengan adanya cream ini ibu bapa tak risau dengan keadaan anak.

    5
  2. Avatar

    mynameiswaiyee09
    3 reviews

    Good to treat nappy rash

    5 out of 5, reviewed on October 28, 2018

    Highly recommended product! Works effectively on nappy rash! Not just that, apply on the dry/peeling skin, also helps in healing and moisturising baby skin at the same time.

    5
  3. Avatar

    suriani53
    3 reviews

    kulit baby bebas dari ruam dengan drapolene

    5 out of 5, reviewed on October 26, 2018

    bagi baby yang ada ruam susu,ruam lampin akan rasa rimas dan tidak selesa sebab pedih dan gatal gatal tapi bila sapu krim ruam drapolene ruam akan cepat hilang.bagi anak saya yang ada allergik terhadap habuk memang akan sentiasa beruam satu badan tp tidak terlalu risau kerana krim drapolene adalah penyelamat terbaik sapu sebelum tidur pada keesokannya terus ruam hilang serta merta.yang paling saya suka ubat krim drapolene ini sangat la jimat mengikut pengalaman saya dekat setahun juga guna satu tube baru la habis dan sekarang sentiasa ada stok di rumah.

    5
  4. Siti Hassan
    3 reviews

    Drapolene kawan saya sebagai ibu

    5 out of 5, reviewed on October 24, 2018

    Krim terbaik untuk ibu macam saya. Dari anak pertama hingga anak ketiga saya setia menggunakan krim ini. Anak saya tidak menagis bila saya sapukan krim ini pada ruamnya. Jadi saya tahu krim ini tidak pedih sesuai dengan anak-anak saya. Saya turut rekomenkan krim ini kepada adik saya dan kawan-kawan untuk bayi mereka. Terima kasih drapolene yang sudah menyenangkan hati saya. Apabila anak ada ruam, saya tidak lagi perlu risau.

    5
  5. Avatar

    Azharkather38
    3 reviews

    Krim drapolane

    4 out of 5, reviewed on October 18, 2018

    Krim ini sangat berkesan dalam menghilangkan ruam pada bayi. Contoh sebagai ruam susu yg kerap kali klterjadi pada bayi … Ia juga sangat lembut dan licin dan menjadikan kulit bayi lebih lembut

    4
  6. Avatar

    MyAzwa30
    4 reviews

    Baik untuk kulit bayi

    5 out of 5, reviewed on October 15, 2018

    Sangat membantu dalam penjagaan bayi saya.. kurang merah-merah di bahagian punggung walaupun pampers dah basah

    5
  7. Juhaniza Hassan
    3 reviews

    Produk terbaik untuk ruam lampin

    5 out of 5, reviewed on October 10, 2018

    Anak saya pernah menghadapi masalah ruam lampin yang teruk yang menyebabkan celah kelengkangnya kemerahan. Saya mencuba cream drapolene setelah dicadangkan oleh seorang kawan dan ternyata ia sesuai untuk anak saya. Setelah menyapunya hanya beberapa kali ruam lampin tersebut hilang keseluruhannya. Sejak itu saya menjadikan dia sebagai teman perlindungan untuk anak saya sekiranya anak saya terkena ruam lampin lagi. Saya sangat-sangat berpuas hati

    5
  8. Avatar

    born2bond582
    3 reviews

    Tiada lagi merah di punggung!

    5 out of 5, reviewed on September 23, 2018

    Hi.sy pengguna tegar drapolene sejak 4 tahun lepas.bermula dgn anak pertama sehingga anak kedua.biasanya sy gunakan ketika anak² saya terkena cirit birit.kekerapan membuang air besar menyebabkan anak² saya menangis kesakitan.luka merah di punggung Sgt menyakitkan.mujur ada drapolene.drapolene menyejukkan Dan melegakan kesakitan yang dialami anak² sy.terima kasih drapolene.sy Sgt berpuas hati!

    5
  9. Avatar

    chloelim0654
    7 reviews

    宝宝救星

    5 out of 5, reviewed on September 10, 2018

    小时候妈妈总为我们5位小屁孩用的屁屁膏。现在身为两个孩子的妈妈,当然也为孩子们选择最好的!湿疹屁股红痒都用它来解决。孩子们不再为湿疹和红痒的问题所困了!

    5
  10. Avatar

    karenwsm96
    3 reviews

    My 1st choice for nappy rash

    5 out of 5, reviewed on September 6, 2018

    Had been using this nappy rash cream since my 1st child and used it again for my second child. Greatly recommended as it helps to solve the skin irritations. Greatly recommended to all the mommies out there.

    5
  11. Avatar

    mmbz8725
    3 reviews

    Best choice

    5 out of 5, reviewed on September 6, 2018

    Product yang sangat baik dalam merawat ruam bayi di celah kangkang dan celah celah lipatan. Ia tidak berminyak dan melekit. Product ini juga sangat berkesan dalam memberi perlindungan kepada kulit bayi anda. Saya syor kan kepada anda diluar sana untuk mencuba produk ini.

    5
  12. Kiko Bundle
    2 reviews

    Highly Recommend Rashes Cream

    5 out of 5, reviewed on August 15, 2018

    Anak saya guna product ini since day 1 lagi.Sangat berkesan berbanding product lain yg berada di pasaran untuk merawat ruam bayi & boleh digunakan pada kulit kering.Harga juga berpatutan.

    5
    1
  13. Avatar

    tommy679
    3 reviews

    pakai 3 bulan je

    3 out of 5, reviewed on August 15, 2018

    pada mulanya pakai ok… tapi bila dah lama, pakai dah xde effect

    3
  14. Anna Alicia
    3 reviews

    Best Nappy Rash Cream

    5 out of 5, reviewed on August 14, 2018

    Highly recommended!!!sesuai untuk baby yang mengalami ruam.sesuai digunakan dari newborn baby.saya telah menggunakan Drapolene cream for my baby since newborn until 4months..Tidak pernah mengalami ruam sejak menggunakan cream ini.

    5
  15. Avatar

    sakinah31282
    3 reviews

    TIADA LAGI GANGGUAN RUAM PAMPERS !

    5 out of 5, reviewed on August 11, 2018

    Dulu anak sulung kerap kena ruam pampers. Setiap kali kena mesti tak boleh tidur malam menangis sebab kegatalan plus sakit. Then, my mom suggest to try this cream. Finally, it WORKS and SUITABLE for my baby. TIADA LAGI GANGGUAN RUAM PAMPERS !

    5
  16. Avatar

    Chua878891
    3 reviews

    A must product for my two kids

    5 out of 5, reviewed on August 9, 2018

    This is very good and just nice to use on my two kids before. Never forget to bring it together whenever we bring kids to.

    5
  17. Vanessa Wong95
    3 reviews

    https://100comments.com/drapolene-cream/

    5 out of 5, reviewed on August 6, 2018

    这个好用!我两个孩子都是用这个!涂一次红肿就会消!而且不会残留导致看到屁股白白的!完全吸收!

    5
  18. Avatar

    dragonfly7956
    3 reviews

    Good product and price

    5 out of 5, reviewed on July 31, 2018

    A really good antiseptic cream that is great for adult use as well as babies! I use it when I have sore areas. It is non greasy and it cools down hot itchy sore dry skin in all areas including ones delicate bits!. From top to toe.

    5
  19. Avatar

    janiceniajane10
    6 reviews

    Great product

    5 out of 5, reviewed on July 26, 2018

    Tp prevent nappy rash yes this is the product. Protective cream and very suitable for my 1year baby. Good product with good quality

    5
  20. Avatar

    prettycra72
    3 reviews

    Good cream

    5 out of 5, reviewed on July 25, 2018

    Krim ini sangat bagus untuk anak saya bila anak saya terkena ruam lampin bila di pakai kan krim ini hari ini besoknya ruam itu langsung menghilang kan diri sangat disyorkan untuk kulit bayi yang sensitif ??

    5
    1
  21. Ita Fukada
    6 reviews

    magic krim

    5 out of 5, reviewed on July 23, 2018

    krim ni mmg magic. anak pernah mengalami ruam bila pakai pampers yg xsesuai. tp bila pakai ni dlm sehari je, ruam beransur hilang dlm masa sehari je. rasa mcm magic pulak. ?

    5
  22. Ericca Sunny
    3 reviews

    Sangat bagus

    5 out of 5, reviewed on July 19, 2018

    Sesuai untuk mengubat ruam lampin bayi, bayi rasa sangat selesa selepas menggunakan krim ini. Ruam juga cepat hilang.

    5
  23. Emma Zulkifli
    20 reviews

    Tiada masalah ruam pada kulit punggung bayi

    5 out of 5, reviewed on July 18, 2018

    Before ni anak saya ada masalah ruam pada kulit punggung nya.. jadi saya mencari farmasi dan mendapatkan cream ini .. lega saya bila ia berkesan sepantas 1 hari .. sekarang kemana saja saya pergi saya pasti bawa cream ini …

    5
  24. Fatihah Hakim
    3 reviews

    Krim cepat menyerap

    5 out of 5, reviewed on July 18, 2018

    Anak sy sgt kuat berpeluh dan senang naik nappy rash. Sebelum ni sy pakai jenama lain tp tetap naik rashes walaupun dah sapu kerap. Tp bila pakai drapolene, rashes dia berkurang dan sekarang, tak ada lg dah rashes. Sgt berkesan. Krim dia nipis dan cepat menyerap berbanding krim lain. Senang dicuci semasa mandi sbb tak cakey.

    5
  25. Elly Rosly
    3 reviews

    Ruam lampin hilang serta merta

    5 out of 5, reviewed on July 17, 2018

    Anak saya berkulit sensitif dan sering melecet.Mujur ada krim Drapolene yang sentiasa membantu.Ruam lampin hilang serta merta apabila diletakkan krim Drapolene.Kini anak tidak menangis lagi dan selesa dengan diapernya.

    5
  26. Avatar

    Meihooi76
    3 reviews

    Suitability Matters

    3 out of 5, reviewed on July 17, 2018

    My baby was having nappy rash for quite some time. Used drapolene for several days, but it doesn’t seems to help with her rash. The pink coloring even stained on her diaper. It’s frightening…

    3
  27. Avatar

    Adriana92
    6 reviews

    Must have cream for my newborn

    5 out of 5, reviewed on July 17, 2018

    Drapolene cream merupakan cream yang mesti ada buat bayi saya yang mempunyai kulit yang sensitif. Ianya membantu menghilangkan dan menghalang dari berlakunya rashes pada kulit anak saya.

    5
  28. Avatar

    rainlimsy80
    4 reviews

    很不错的屁屁膏

    5 out of 5, reviewed on June 4, 2018

    孩子从出世用到现在快1岁了还在用,每次大便屁股红红时,用这个很快就见效,而且不会粘腻,非常舒爽,大大推荐!

    5
  29. Eunice Nana
    4 reviews

    Very good product

    5 out of 5, reviewed on May 16, 2018

    The best product, I love it. Will keep going using this product for my baby

    5
  30. Avatar

    Osynlig507825
    6 reviews

    Sesuai untuk kulit yang sensitif

    4 out of 5, reviewed on May 4, 2018

    Anak sulung saya mempunyai kulit yang sensitif. Masa dia masih bayi lagi selalu ada masalah ruam lampin. Setiap kali menukarkan lampin pakai buang, saya akan menyapukan losyen ini untuk mengurangkan ruam lampin.

    4
  31. Avatar

    ting8872
    3 reviews

    大推的一款尿疹膏

    5 out of 5, reviewed on April 20, 2018

    我好喜欢这款屁屁膏,只要敷一次就看到效果了!很节省,而且不会粘粘的、味道也不大!最重要的是小孩子不会不舒服~ 所以是我大推的一款尿疹膏!

    5
  32. Avatar

    Ramlahusman16
    3 reviews

    DRAPOLENE GOOD FOR YOUR BABY SKIN

    5 out of 5, reviewed on April 19, 2018

    Masalah ruam pada kulit bayi?
    Cubalah krim drapolene.. sangat baik dan berkesan di gunakan untuk mencegah ruam lampin dan mengatasi masalah ruam pada kulit .. ‘top to toe’. Saya sudah menggunakan produk ni sejak anak saya yg pertama 2006 hingga anak ke 5 saya 2017. Saya sangat yakin dengan produk ni. Saya gunakan drapolene ni pada anak saya selepas mandi. Lapkan kulit bayi dengan menggunakan tuala bersih dan kering. Selepas tu saya akan sapu dan ratakan sedikit drapolene ni pada bahagian punggung bayi..dan semua bahagian celah tangan kaki, paha dan leher ini adalah bahagian badan yang mudah berpeluh dan menyembabkan masalah ruam pada kulit. Biarkan krim meresap seketika sebelum menggunakan baju/pampers/lampin bayi. Saya sapu 2 kali sehari..alhmdulillah kulit bayi selamat. Untuk masalah ruam pula saya akan sapukan bahagian kulit yg bermasalah selepas mandi dan di lap kering sebelum disapukan dengan krim drapolene. Pastikan krim di sapu rata pada bahagian yang bermasalah hingga meresap sebelum menggunakan baju atau lampin. Selepas guna krim ni saya elakkan penggunaan bedak pada kulit bayi buat sementara sehingga bahagian kulit yang beruam benar benar pulih. Selain masalah ruam saya juga sapukan krim ni pada kulit anak saya yang ke 4 -kulitnya sensitif bengkak, merah dan menggatal.. akhibat kesan gigitan nyamuk dan semut. Alhmdulillah dengan krim drapolene ni semua masalah tu dapat di atasi . Sehingga hari ini krim drapolene menjadi keperluan dalam bajet bulanan saya. Bagi yang bakal bergelar ibu pertama cuba senaraikan krim ni dalam persediaan anda. Bagi yang masih mencari krim bayi untuk masalah kulit cubalah krim draplone. Insya Allah sangat membantu.

    5
    2
  33. Avatar

    chiasiyin89
    3 reviews

    超推荐的屁屁膏

    5 out of 5, reviewed on April 19, 2018

    宝宝每次大便后屁股总是红红让人心疼,我朋友就推荐我使用这个药膏,宝宝使用两天就没有红屁屁了。

    5
  34. Avatar

    peace52
    9 reviews

    消除宝宝红屁股的救星

    5 out of 5, reviewed on April 15, 2018

    这是一样宝宝出生时不能缺少的药膏,每当宝宝屁股红红的时候就快快搽上这个药膏,到下一次换尿布的时候已经消红了,真的很神奇~无法否认真的很好用~

    5
  35. Avatar

    xiaoxiaonim54
    3 reviews

    非常适合敏感肌

    5 out of 5, reviewed on April 14, 2018

    宝宝因为长时间包着纸尿裤不透气 所以时常屁股长疹子 红红一片惨不忍睹 知道朋友介绍我DRAPOLENE CREAM 宝宝终于不必再受苦了

    5
  36. Avatar

    meiyee42
    3 reviews

    很好用

    5 out of 5, reviewed on April 13, 2018

    每次孩子大便没立刻发现,就会弄到屁股红红的,可是涂了之后 很快就没有红红了!很好用

    5
  37. Avatar

    Mimihamizah79
    22 reviews

    Good product

    5 out of 5, reviewed on April 13, 2018

    For the treatment and prevention of nappy rash and nappy redness. Drapolene Cream will also provide soothing relief for minor burns and wounds. The specially formulated cream is easy to apply and will not block the action of one-way nappy liners or disposable nappies.

    5
  38. Avatar

    Ernyfazleena87
    3 reviews

    Bagus

    5 out of 5, reviewed on April 11, 2018

    Produk sangat bagus. If nampak baby macam ada tanda2 nak kena nappy rash sapu pagi then petang dah takde. Senang nak dapat dekat mana2 pasaraya jugak. Setakat ni kalau pergi kebanyakan pasaraya drapolene ni mesti ada jual. Baby pon serasi pakai drapolene and harga berpatutan

    5
  39. Avatar

    vvteh57
    3 reviews

    Good product!

    5 out of 5, reviewed on April 2, 2018

    Whenever my twins had some rashes, I’ll apply Drapolene and it will be gone in a day. It is a good product as it prevents my babies from all the uncomfortable.

    5
  40. Avatar

    Hidayah19
    3 reviews

    teman baik si manja

    5 out of 5, reviewed on March 17, 2018

    Alhamdulillah Anak suda setahun 5 bulan x pernah sengsara ruam lampin yg berpanjangan .. sejak dr baby sy da biasa pakaikn dia drapolene cream ni.. & kulit dia lembut dan lembab ja.. pernah skali dia kena diarea, 5-6 kai sehari .. smpai satu hari tu merah beruam da bhagian alat sulit.. sy aply 2 kali ja trus x merah da.. sangat2 bagus utk kulit bayi ! Memeberi kesan yg maksima utk kulit anak sy..

    5
  41. Avatar

    Jessies199247
    3 reviews

    The Best Cream 'Drapolene cream'

    5 out of 5, reviewed on March 9, 2018

    My children have sensitive skin and this is the only nappy cream which works for them. It helps to heal up most small grazes or irritations very quickly as well as being an excellent nappy rash cream.
    Drapolene cream also contains a mixture of white soft paraffin, wool fat and cetyl alcohol that produces a greasy moisturiser. It works by providing a layer of oil on the surface of the skin to prevent water evaporating from the skin surface.

    5
  42. Avatar

    Fuzamahadzir38
    1 reviews

    Sangat baik untuk bayi

    5 out of 5, reviewed on March 8, 2018

    Krim ini banyak membantu saya sekeluarga apabila anak saya mengalami ruam lampin. Kami sekeluarga menggunakan krim ini turun temurun sejak dari adik bongsu dan kini saya menggunakannya untuk anak anak saya. Teksturnya sangat lembut dan sesuai untuk bayi. Ia bukan sahaja untuk ruam lampin malah saya juga menggunakan krim ini jika ruam naik di leher dan pipi (ruam susu)

    5
  43. Avatar

    munchen8347
    3 reviews

    很快见效

    5 out of 5, reviewed on March 7, 2018

    女儿因为穿纸尿布,很容易患尿疹。只要定时涂擦,尿疹很快就消失。物有所值

    5
  44. Avatar

    Yana9572
    10 reviews

    Drapolene

    5 out of 5, reviewed on March 7, 2018

    Drapolene adalah produk-produk yang terbaik .. Saya mula menggunakan drapolene untuk mengubati anak saya yang mengalami ruam ,dan ianya berkesan .. sangat menakjubkan ..

    5
  45. Aliss Rizall
    4 reviews

    Drapolene Terbaik!!

    5 out of 5, reviewed on March 3, 2018

    Sangat2 bagus untuk kulit baby..tiada kesan sampingan dan produk paling berkesan dan pantas untuk merawat ruam lampin akibat drpd kulit baby yg sgt2 sensitif yg terdedah pada jangkitan bakteria..saya telah menggunakan produk ni utk ketiga-tiga org ank saya setelah bertahun2 lamanya..sangat2 memuaskan hati saya sebagai ibu yang sentiasa inginkan yang terbaik untuk ank2..recommended..

    5
  46. Cristy Yap
    7 reviews

    smell good

    5 out of 5, reviewed on February 12, 2018

    I am using drapolene cream for my baby now. This cream is for nappy rash and it’s smell so good and soft. This cream can protect my baby’s skin and prevent for nappy rash.

    5
  47. Avatar

    katesimon45
    3 reviews

    Drapolene Cream amat dipercayai

    5 out of 5, reviewed on February 11, 2018

    Setiap kali anak-anak mengalami ruam, Drapolene Cream adalah krim yang utama dicari untuk mengatasi masalah ruam. Ia dapat menghilangkan ruam dalam masa kurang 3hari dan anak-anak tidak lagi meragam. Bukan sahaja kanak-kanak, ia sesuai untuk golongan dewasa juga.

    5
  48. Avatar

    amalinadakroh10
    3 reviews

    pilihan yang tepat

    5 out of 5, reviewed on February 7, 2018

    sebagai ibu,sgt susah hati bila ank xselasa dan sakit..bila ank ulang kali cirit birit dan mhadapi ruam lmpin shingga mgganggu tidur malam,sy cuba mggunakan drapolene dan gembiranya bila pagi esoknya ruam lampin trus hilang!good product…

    5
  49. Avatar

    aien84
    3 reviews

    Melegakan kegatalan..

    5 out of 5, reviewed on January 16, 2018

    Sangat membantu melegakan kegatalan akibat ruam susu di bahagian leher anak, cream juga tidak melekit..

    5
  50. Jean Chee
    6 reviews

    有效改善尿布疹

    5 out of 5, reviewed on January 12, 2018

    当皮肤发红时,只需要涂上薄薄的一层就有效果了,可以预防和改善尿布疹。

    5
  51. Mei Yee Law
    3 reviews

    DRAPOLENE CREAM sangat baik

    5 out of 5, reviewed on January 11, 2018

    Dulu saya anak guna ini krim sangat membantu bila anak anak saya alami masalah ruam lampin yang teruk. Cepat keringkan kawasan yang kemerahan. Secara tak lansung anak saya jadi lebih selesa pada waktu siang.

    5
    1
  52. Avatar

    DyaAlAien87
    8 reviews

    KRIM RUAM LAMPIN TERBAIK

    5 out of 5, reviewed on January 11, 2018

    Krim yang sangat membantu bila anak anak saya alami masalah ruam lampin yang teruk. Cepat keringkan kawasan yang kemerahan. Secara tak lansung anak anak saya jadi lebih selesa pada waktu siang. Tidur malam pun lebih lena tanpa rasa pedih.

    5
  53. Pying Wong
    3 reviews

    Drapolene nappy rash cream

    4 out of 5, reviewed on January 10, 2018

    This cream is suitable for my daughter\’s skin type. Nappy rash heals faster after apply this cream. However, I realized that there is no best nappy rash cream in this world as it depends on personal skin type. So, the best for me might not be the best for you.

    4
  54. Lee Ching71
    9 reviews

    My only trusted brand

    5 out of 5, reviewed on January 9, 2018

    This is the only trusted nappy cream for my family, my niece, nephew and even my son, we got no worry about using this, highly recommended.

    5
  55. Avatar

    khalylaAliq61
    23 reviews

    Sangat Bagus!

    5 out of 5, reviewed on December 18, 2017

    Anak saya mengalami radang kulit dan sangat sensitif dengan segala jenis cream dan kulitnya sangat mudah melecet bila terlambat salin pampers. Daplone cream ni sangat membantu mengurangkan ruam pada kulit anak saya. Benda WAJIB ada dirumah bila anda mempunyai bayi yang berkulit sensitif.

    5
  56. Avatar

    sitinooraini28
    1 reviews

    The best cream for baby

    5 out of 5, reviewed on November 24, 2017

    The best cream for my baby. My baby had a rash on his face, by using this cream, his rash gone and his face smoother and whiter. 2 in 1! His skin is so sensitive but yeah, this cream fits him 🙂

    5
  57. Sally Pei Wen
    6 reviews

    Totally recommended

    5 out of 5, reviewed on November 24, 2017

    This diaper cream really work well on nappy rashes. I apply on the rashes that cause by wearing diaper and it recover after few hour.It even work on the rashes that cause by rubbing as well.

    5
  58. KJ Cheah
    225 reviews

    皮疹的救星

    4 out of 5, reviewed on November 21, 2017

    由于宝宝长期包着尿片,有时会导致下体红红的,只要涂一涂DRAPOLENE CREAM,红点很快就会消失了。妹妹的女儿曾经因为大便没有马上清洗而造成下体红红一大片,痛得哭个不停。妹妹就赶快清洗后抹上DRAPOLENE CREAM,几次后红点就消了很多。

    4
  59. Avatar

    CikSue38
    434 reviews

    Krim merawat kesan melecet seorang dewasa juga

    5 out of 5, reviewed on October 26, 2017

    Saya gunakan krim drapolene ni utk merawat kesan melecet pada diri saya sendiri. Seorang dewasa. Saya berbadan agak besar dan peha selalu berlaga terutamanya apabila melakukan aktiviti merentas desa, jogging dan aktiviti berjalan yg lama dan ini memberikan kesan lecetan pada celahan yg berkenaan. Selepas mandi pasti saya sapu drapolene krim ni dan dalam sehari dua kemudian kesan lecetan semaki pulih. Begitu juga kesan lecetan pada ketiak atau mana2 bahagian yg melecet akibat geseran. Sapu krim drapolene ni sekerap mungkin dan tunggu kesan semakin baik. Saya tidak mempunyai anak kecil pn. Mmg beli.khas krim drapolene ni utk diri saya sendiri. Mcm budak2 tapi ia berkesan kenapa perlu menidakkan keberkesanannya. Kalau ruam naik akibat memakai pad sentiasa semasa haid pn saya sapu krim ni. Sangat membantu melegakan kerengsaan dan ketidakselesaan. Bila terkena minyak panas atau air panas kesan2 lecur tu pn saya buh je sapuan drapolene pn dapat mengurangkan kesakitan. Rasa sejuk sikit. Drapolene krim ni tak besar mana pn. Senang nk simpan dan senang nk bawak p mana2 pn. Dalam 1 tube 55g sy beli dgn harga RM12.90. Krim dia warna pink yg cantik dan cukup pekat utk bertindak sebagai krim. Bau drapolene cream ni mcm bau krim ubat tapi tak kuat pn. Bau yg boleh diterima. Penutup dia pn okeh kena pusing2 supaya krim tak mudah terkeluar. Selalu beli kt farmasi. Bukan hanya baby je boleb pakai drapolene krim ni sbb kt kotak ade gambar baby dan tulis for nappy rash. Jgn risau sesuai sangat utk semua peringkat umur.

    5
  60. Nur Sapawi
    1 reviews

    Krim ruam terbaik!

    4 out of 5, reviewed on October 25, 2017

    Satu-satunya krim ruam yang saya gunakan untuk anak saya. Memang berkesan dengan hanya sekali sapuan, ruam lampin terus hilang. Sesuai dengan kulit anak yang sensitif dan mempunyai masalah ekzima. Harga pun berpatutan sesuai dengan penggunaan yang minima.

    4
  61. Avatar

    sallyinlee93
    1006 reviews

    As good as Sudocream

    4 out of 5, reviewed on October 20, 2017

    I have tried both famous nappy cream for my baby and here is my comparison:

    Drapolene- the sizes easy to bring out and save space in diaper bag, liquid cream easy to apply on baby skin. Risk of spread out when you forgot to close the lid.

    Sudocream- round bottle more take space, hard liquid type can prevent spread out even when you forgot to close the lid. Efficient for nappy rash!

    The price is almost the same if you count by the usage lifetime. I will take turn to use these both brand nappy cream for my baby.

    4
  62. Avatar

    Aikoaiko25
    1053 reviews

    对宝宝 的红点有效

    4 out of 5, reviewed on October 16, 2017

    前几天宝宝大便了不知道的所以迟了帮她换尿片的结果下体屁股那边被大便弄到红了宝宝很痛的一直哭,我就快点拿DRAPOLENE CREAM帮她涂了一层厚厚涂了1天红点就慢慢的退了3天后已经好完了。不错用的

    4
  63. Avatar

    Afiza_Rahim60
    350 reviews

    DRAPOLENE CREAM The best nappy rash cream ever

    5 out of 5, reviewed on October 11, 2017

    The best nappy rash cream ever sesuai untuk kulit bayi yang sangat lembut dan sensitif, memelihara kulit bayi dari ruam lampin dan peluh, mengurangkan keradangan dan kekeringan yang cepat pada kulit bayi, bukan itu sahaja ia juga boleh digunakan sekiranya terkena benda yang panas senang, drapolene senang di bawa ke mana sahaja dan mudah untuk di gunakan.Drapolene cream senarai wajib ada utk setiap ibu…. Nappy rash cream yg lembut sgt sesuai utk bayi anda

    5
  64. Avatar

    Anelia23
    137 reviews

    Conclusion for nappy rash

    5 out of 5, reviewed on October 10, 2017

    I use this for all my children. Very excellent for nappy rash. Today apply, tomorrow all rashes gone.

    This cream texture easy to apply. Not too sticky. Its quite interesting because the cream comes in pink colour.

    When I apply this cream, my child no more feel itches on her skin. If not apply cream, she will cry all day long because not comfortable.

    I think every parents must keep this cream at home. Because our baby skin is very sensitive. Sometimes we let the diapers for a long hours then the rashes will out. If this happen, just grab drapolene cream and apply. So easy.

    This cream comes in plastic tube so easy to use. Can last for many months. So worth the money.

    5
  65. Avatar

    soolayhoon82
    142 reviews

    Easy to apply

    4 out of 5, reviewed on October 6, 2017

    Drapolene is more easy to apply if compare with Sudocream. Sudocream is hard liquid texture and it will more dry to baby’s skin. Drapolene is more watery and easy to apply on baby’s skin. One piece can use up to 2 months, price is a bit high but it is worth for it.

    4
  66. Nor Juliana Mawarni
    129 reviews

    Drapolene

    4 out of 5, reviewed on October 2, 2017

    Sangat sesuai untuk anak saya kerana mengalami ruam lampin dan keradangan kulit.Berkesan dan cepat menyerap dalam kulit.Baik untuk luka-luka kecil juga.Kulit anak saya menjadi lembut dan tidak ada lagi ruam lampin.Saya akan pasti kan Drapolene tersimpan di dalam beg setiap masa.Bentuk nya dalam tiub memudahkan saya untuk menggunakannya.Saya gunakan drapolene setiap kali tukar pampers Calitkan sedikit sahaja.Harga berpatutan.Terdapat di farmasi dan pasaraya yang besar.Drapolene tidak mengecewakan dan saya sangat berpuas hati.

    4
  67. Avatar

    cikbunga49
    660 reviews

    Berkesan hilangkan ruam lampin

    5 out of 5, reviewed on October 1, 2017

    Memang saya guna krim ini untuk anak saya ketika ade ruam lampin.
    Memang berkesan dan kesan cepat dan serta merta.
    Menyerap elok dan cepat ke dalam kulit.
    Berbentuk tiub dan senang untuk dipicit apabila hendak digunakan.

    5
  68. Avatar

    leekahseng12
    323 reviews

    Easy to apply

    5 out of 5, reviewed on September 25, 2017

    Last time I was using Sudocream on my baby butt. But I found that Sudocream quite hard texture and it take time to apply on an active baby.
    Now I change to Drapolene, it is more smooth liquid type and easy to apply!
    I help my baby keep nappy rash away!

    5
  69. Nor Othman
    1343 reviews

    Recomended

    5 out of 5, reviewed on September 7, 2017

    Drapolene cream sangat berkesan untuk memulihkan ruam lampin pada bayi. Anak saya sudah berusia 1 tahun 6 bulan, saya masih menggunakannya setiap kali menukar pampers bagi mengelak ruam lampin..

    5
  70. Nur Arina
    812 reviews

    Krim yang sangat bagus

    5 out of 5, reviewed on September 6, 2017

    Krim Drapolene ini memang sangat bagus dan menjadi kesukaan saya. Ianya mampu merawat kulit anak yang terkena ruam dan juga mampu menghilangkan kesan gigitan nyamuk pada kulit saya sebagai orang dewasa

    5
  71. Avatar

    CikSue38
    434 reviews

    Cream ajaib

    5 out of 5, reviewed on August 31, 2017

    Drapolene cream ni mmg sentiasa ada saya bawa kemana-mana walaupun sy tiada anak kecil. Saya sendiri yang menggunakan drapolene cream ini jika terdapat lecetan dimana2 terutamanya dicelahan peha dan ketiak. Sangat berkesan even untuk orang dewasa seperti saya. Mula mengenali lebih 20tahun lalu semasa kanak2 dan disuruh jaga adik yg masih baby. Sehingga kini drapolene menjadi pilihan hati. Produk terbaik dan sangat dipercayai.

    5
  72. Kaushelia Shelia
    365 reviews

    Best cream for baby - DRAPOLENE CREAM

    5 out of 5, reviewed on August 30, 2017

    DRAPOLENE CREAM is suitable for the baby as it helps to cure the rashes and make the skin stay protected always. besides that, it helps to make the baby skin smooth and soft always without any irritation as it does not contain any chemicals which is safe for the skin. Very nice to use as it helps to calm down the skin when there’s any bite too. The packaging of the DRAPOLENE CREAM is very nice and it is suitable to use anytime without any worries. The price is reasonable and worth to use it.

    5
  73. Avatar

    cikbunga49
    660 reviews

    Bagus menghilangkan gatal akibat ruam lampin

    5 out of 5, reviewed on August 30, 2017

    Drapolene ni telah direkomen oleh seorang kawan.
    Katanya bagus untuk hilangkan gatal akibat ruam lampin.
    Setelah beli dan mencuba pada anak saya,kulitnya tidak lagi merah.
    Harga juga berpatutan.

    5
  74. Avatar

    CharmaineChua68
    56 reviews

    幼儿必需品

    5 out of 5, reviewed on August 24, 2017

    两胎都用着这个产品 很好

    5
  75. Avatar

    emphiyap70
    34 reviews

    No more nappy rashes

    5 out of 5, reviewed on August 24, 2017

    when my 1st son having his 1st nappy rashes, I was really worried.
    I was a new mom back then, and was looking for a good nappy rashes cream.
    A friend of mine told me to use this product, and after few application, the rashes went away ..
    yeah! and I continue using this to my 2nd baby too ..
    the best ever nappy rashes cream ever.

    5
  76. very suit for my babyreally love it and very very suit for my baby!

    5 out of 5, reviewed on August 24, 2017

    very suit for my babyreally love it and very very suit for my baby! cure rashes . I use for my baby since newborn and very usefull.Must have inside diaper bag for emegency.

    5
  77. Jeff Tung
    72 reviews

    best nappy cream

    4 out of 5, reviewed on August 21, 2017

    Drapolene is the best nappy cream we have use, easy to apply on baby skin.
    non-sticky feel, keep nappy rash away from baby’s bottom.
    price is reasonable, a small patch can apply big area.

    4
  78. Avatar

    Aikoaiko25
    1053 reviews

    Great Nappy Rash

    5 out of 5, reviewed on August 18, 2017

    Great Nappy Rash, this nappy is very easy to apply and good use and It helps to heal up most small graze

    5
  79. Avatar

    leekahseng12
    323 reviews

    easy to apply

    4 out of 5, reviewed on August 18, 2017

    only a small patch can apply whole butt of my baby.
    the cream is easy to apply if compare with Sudocream.

    4
  80. Avatar

    Kellychan21
    502 reviews

    Effective in preventing and curing nappy rash

    4 out of 5, reviewed on August 13, 2017

    It is very effective in preventing and curing nappy rash. I applied this nappy cream on my kid’s affected area, and I can see the nappy rash gone after a short while. I tried other brands before I start using Drapolene cream. I feel upset with other brands as it cannot cure my kid’s nappy rash thoroughly.

    4
  81. Syera Syera
    137 reviews

    Really works

    5 out of 5, reviewed on August 9, 2017

    This is the best diaper rash ointment. I rarely had trouble with my boys, but whenever they would get that sunburn red on their bum, I’d put Drapolene on, and it would give them immediate relief from any pain, and the next day the rash would be gone. My daughter had a really bad rash one evening with blisters, and again with Drapolene it helped with soreness right away and cleared the rash overnight. My Mum recommended this to all my siblings as she used to use it on us when we were babies. I highly recommend it – it really works.

    5
  82. Niki Tay
    996 reviews

    它很快就有效果了

    5 out of 5, reviewed on August 9, 2017

    有一股药的气味 – 不太喜欢不过它好像很清凉,柔滑,我擦上去时,女儿也不哭,很惊讶它很快就有效果了,如果那天的第一次换尿片时出现湿疹,接着的两次换尿片时涂上药膏,通常到晚上湿疹就完全消退了而且你不需要每次擦很多。

    5
  83. Avatar

    Fong Fong
    318 reviews

    Good cream

    4 out of 5, reviewed on August 3, 2017

    The first nappy rash cream I bought, the rashes will gone very fast after apply the Drapolene cream on the rashes.

    4
  84. Avatar

    stepsoh26
    65 reviews

    Great Nappy Rash

    5 out of 5, reviewed on August 2, 2017

    Drapolene Cream provides soothing effective relief of nappy rash. It contains gentle yet powerful antiseptics which treats and protects infections, whilst soothing and relieving tender skin.Use from my baby new born till now 3 years old !

    5
  85. Avatar

    stepsoh26
    65 reviews

    Excellent nappy rash cream

    5 out of 5, reviewed on July 13, 2017

    Its a excellent nappy rash cream. Good for my baby sensitive skin !

    5
  86. Avatar

    ChangNyukMui87
    14 reviews

    Drapolene cream memang berkesan!

    5 out of 5, reviewed on May 3, 2017

    Drapolene cream sangat berkesan untuk memulihkan ruam lampin pada bayi. Anak saya sudah berusia 1 tahun 6 bulan, saya masih menggunakannya setiap kali menukar pampers bagi mengelak ruam lampin..

    5
  87. Avatar

    miera97
    131 reviews

    DRAPOLENE CREAM

    5 out of 5, reviewed on April 24, 2017

    DRAPOLENE CREAM memang sesuai untuk kulit bayi yang sangat lembut dan sensitif, memelihara kulit bayi da ruam lampin dan peluh, mengurangkan keradangan dan kekeringan yang cepat pada kulit bayi, bukan itu sahaja ia juga boleh digunakan sekiranya terkena benda yang panas senang, drapolene senang di bawa ke mana sahaja dan mudah untuk di gunakan.

    5
  88. Avatar

    syarif8427
    40 reviews

    nappy cream really works

    4 out of 5, reviewed on December 20, 2016

    My children have sensitive skin and this is the only nappy cream which works for them. It helps to heal up most small grazes or irritations very quickly as well as being an excellent nappy rash cream.

    4
  89. Farra Azizan
    5 reviews

    Product wajib ada

    5 out of 5, reviewed on November 19, 2016

    Drapolene cream senarai wajib ada utk setiap ibu…. Nappy rash cream yg lembut sgt sesuai utk bayi anda

    5
  90. Avatar

    Vicky Low
    241 reviews

    Always my 1st choice nappy cream

    5 out of 5, reviewed on November 19, 2016

    Works pretty good in preventing and treating nappy rashes. A must have cream to apply for every nappy changed!

    5
  91. Avatar

    AISYAH23
    2 reviews

    THE BEST PRODUCT EVER

    5 out of 5, reviewed on November 16, 2016

    Dari saya dilahirkan mak saya sudah menggunakan cream drapolene ni.. mmg bagus. bila saya dah ada anak saya gunakan untuk anak saya pula. high recommended !

    5
  92. Avatar

    sherryever71
    216 reviews

    avoid baby rash

    5 out of 5, reviewed on November 3, 2016

    my children when they were born had nappy rashes after long hours wearing diapers or cloth diapers. Good to have this as it suitable for them, it works fast and just applied small amount is enough. This brand works well as tried other brand not as good as this cream.

    5
  93. Avatar

    bubblynotes61
    20 reviews

    Best Cream To Avoid Diaper Rash

    5 out of 5, reviewed on October 12, 2016

    Even my baby never had problems such as diaper rash and skin irritation due to allergy, it has been almost 3 years that I am a loyal user of Drapolene cream. It’s a must and I’ve learned this from my cousin sister who used it on her childrens. It is indeed a very good diaper rash cream and so far to date, by using Drapolene, my baby never had any diaper rash and it has assist a lot to avoid diaper rash on him. I’m a happy mom! Truly satisfied with this product.

    5
  94. Avatar

    Suraya8678
    91 reviews

    The best nappy rash cream ever

    5 out of 5, reviewed on September 10, 2016

    My children have sensitive skin and this is the only nappy cream which works for them. It helps to heal up most small grazes or irritations very quickly as well as being an excellent nappy rash cream.

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...

Sorry, no similiar product found.