King Cup Brand Mackerel In Tomato Sauce

Product Details

No preservatives, Halal Supervised by China Association.

Legal Disclaimers

This imported product is certified halal. Suppliers’ halal certification for local chicken/beef are from JAKIM/JAIN whilst imported beef/buffalo/lamb/mutton from Islamic bodies recognized by JAKIM in Australia, New Zealand, India

  1. HanXiao21
    3 reviews

    Sardin king cup

    5 out of 5, reviewed on September 8, 2018

    Sudah semestinya pilihan saya sekeluarga , rasanya yang enak dan tidak menghampakan…

    5



    0
  2. Nurul Zharfan
    3 reviews

    Sedap tiada tandingannya!

    5 out of 5, reviewed on September 7, 2018

    Barang wajib barang yang akan saya beli dekat mana-mana pasaraya ataupun kedai runcit. Kuah sos sardin pekat serta memikat. Boleh dimasak terus atau dicampurkan dengan rencah masakan yang lain seperti bawang merah, asam jawa dengan cili merah untuk tambahan.

    5



    0
  3. Juliet Yung
    6 reviews

    老招牌

    5 out of 5, reviewed on August 10, 2018

    只要讲到沙丁鱼,一定会选King cup, 不说其它,就连我家养的小黑(猫),也只喜欢吃这个牌子,尤其当它有呕吐问题是,只要给它吃上两三天,呕吐问题就没有了。

    5



    0
  4. ucisuziana46
    3 reviews

    Murah Dan terbaik

    5 out of 5, reviewed on July 27, 2018

    King cup sardin my family first choice for sardin product..harga pun berbaloi, lebih murah berbanding sardin tin yang lain.. Even harga dia murah rasa still sedap.. King cup takde masalah cacing yang viral seperti kebanyakan tin sardin yang lain.. Nak jimat and sedap and takde cacing boleh cuba king cup.. Selamat mencuba

    5



    0
  5. Li56
    3 reviews

    Pelbagai masakan

    5 out of 5, reviewed on June 5, 2018

    Sesuai untuk buat pelbagai masakan seperti sandwiches ,western,masakan lauk ,asam laksa juga sesuai bawa untuk khemah dan ia juga menjimatkan masa masak untuk orang yang kerja . Ia Ringan dan tahan lama saya sgt suka masak dengan bawang sekali rasa sedap .

    5



    0
  6. NadiaR25
    1 reviews

    Pilihan yg diutamakan

    5 out of 5, reviewed on May 15, 2018

    Setiap bulan kami pastikan sardine King Cup dalam list kami kerana rasanya yg lebih sedap berbanding jenama pesaing. Ia juga mudah dimasak dan tidak mudah hancur.

    5



    0
  7. nabilah87
    5 reviews

    Ikan x lembik

    5 out of 5, reviewed on May 14, 2018

    The best canned sardine ever. Isi ikan pejal dan x mudah hancur makes it our first choice. Kitorang kalau masak sardin tu special hari tu..sebab sardin memang whole family favorite. Skali masak kena masak 2 tinn

    5



    0
  8. TKG199820
    9 reviews

    Convenient

    5 out of 5, reviewed on May 10, 2018

    The best canned food. Easily to cook and very convenience to prepare. My family very often to cook. Delicious and good taste for me and my family. Support this product. And hope that the product can do some promotion.

    5



    0
  9. ajikoi09
    3 reviews

    makanan dalam tin pilihan

    5 out of 5, reviewed on April 14, 2018

    Menjadi sardin pilihan sepanjang masa. Makanan halal dan sedap serta mudah disediakan pada bila-bila masa dan dimana jua. Dengan harga yang berpatutan serta kualiti yang terbaik patut menjadi makan pilihan setiap orang.

    5



    0
  10. Jorinah62
    8 reviews

    King Cup Brand Mackerel In Tomato Sauce- Enak

    5 out of 5, reviewed on April 11, 2018

    King Cup Mackerel dalam sos tomato menjadi pilihan saya untuk dijadikan hidangan sampingan ketika berkelah. Ia senang dimasak malah mudah dibawa ke mana-mana sahaja meskipun dalam saiz yang lebih besar. Ia boleh juga dimakan begitu sahaja.

    5



    0
  11. CikSue38
    393 reviews

    Sardin king cup ?

    4 out of 5, reviewed on February 14, 2018

    Sardin king cup isi sardinnya mmg sedang2 je. Boleh dapat dalam 5-6ketul dlm 1 tin. Rasa ikan ok sedap dan kuah sos tomato pn rasa sedap. Sos agak cair berbanding sardin lebih berjenama. Bau hanyir sardin sama je dgn mana2 sardin pn. Sedap buat sambal sardin, inti sandwich atau makan mentah bersama cili dan bawang. Tin sardin mudah dibuka sbb tarik je picu pada tin. Harga makin lama makin mahal. Agak mudah ditemui di pasaran.

    4



    0
  12. emilliakamarlis62
    196 reviews

    Tidak jauh beza dengan jenama popular

    4 out of 5, reviewed on February 13, 2018

    Rasa sardin ini tiada bezanya dengan rasa sardin dari jenama popular. Rasanya yang tidak terlalu hanyir dan enak dibuat sandwich. Walaupun harganya jauh lebih murah, namun rasanya tidak mengecewakan. Rasa tomatonya juga agak kuat dan cara pembungkusannya mudah dibuka dan dibawa ke mana saja.

    4



    0
  13. Syara Syarafina
    6 reviews

    Sedapppp

    5 out of 5, reviewed on February 5, 2018

    I love this brand so much. The taste suits my cup of tea. The sauce is delicious. I cook with other ingredients and sometime i use as my sandwich filler.

    Pro: delicious
    Cons: the fish is sometime so small

    5



    0
  14. NurulDeng08
    470 reviews

    Kualiti berpatutan dengan harga

    3 out of 5, reviewed on October 7, 2017

    Harga mmg agak murah.Tapi rasanya biasa saja.Isi ikan mudah hancur bila dimasak.Sos pun biasa je.Bau hanyir bila dimasak,biasanya saya akan masukkan bawang putih,serai dan bawang bila memasak sardin king cup ni utk hilangkan bau hanyir.Tapi mmg berpatutan dengan harganya.

    3



    0
  15. Mimi81
    177 reviews

    Kategori pertengahan.

    3 out of 5, reviewed on September 30, 2017

    Sardin dalam tin ini rasanya tetap sama, cuma baunya hanyir lagi mungkin kerana proses yang biasa-biasa sahaja. Jika kehabisan lauk, ianya boleh dijadikan santapan mengisi perut mengelakkan rasa lapar.

    3



    0
  16. Nor Othman
    1343 reviews

    recommended

    5 out of 5, reviewed on September 7, 2017

    Rasanya ok,tidak menghampakan.

    5



    0
  17. sallyinlee93
    1006 reviews

    沙丁鱼

    2 out of 5, reviewed on August 16, 2017

    着沙丁鱼味道有点腥,我不大喜欢吃。

    2



    0
  18. NURELINA89
    173 reviews

    Sardin King Cup

    5 out of 5, reviewed on August 4, 2017

    Sardin King Cup menjadi pilihan untuk memasak di kala mengejar masa..Mudah disediakan dan juga sedap..Hanya goreng telur, kicap dan nasi..Pastinya suami dan anak2 bertambah nasi..Memang sedap dengan sardin King Cup..

    5



    0
  19. Victoria Low
    232 reviews

    Hunger killer

    4 out of 5, reviewed on July 31, 2017

    King Cup Brand Mackerel In Tomato Sauce always my standby food at home. When I got no food to eat and I lazy to go out and take-away, mackerel tin and fried egg with rice are my savor.. haha. It should be everyone savor.

    4



    0
  20. qisstiera75
    112 reviews

    Sedap

    4 out of 5, reviewed on July 27, 2017

    King Cup punya brand ni memang sedap dan berbaloi untuk dibeli. Boleh buat sandwich sardin dan sambal. Harga berbaloi dengan kualiti.

    4



    0
  21. Gee Gee
    319 reviews

    untuk buat roti sandwich

    4 out of 5, reviewed on June 14, 2017

    saya menggunakan king cup mackerel tomato sauce untuk membuat sandwich dan roti john,rasanya sedap dan mudah disediakan membuat kerja sy bertambah mudah

    4



    0
  22. Aznor Azizul
    153 reviews

    Easy To Use And Delicious

    4 out of 5, reviewed on May 1, 2017

    For simple guy like me, having a can of sardine helps me a lot especially during the time when I am really broke and still the sardines still manage to give me extra vitamin and minerals and not to mention the energy need to go through the day.

    The price is just right and it is easy for me to prepare. The best thing about this sardine is that it is not so smelly when you prepare them. Overall a good dinner starter for me.

    4



    0
  23. Zhongk3391
    144 reviews

    Can be a substitute for tuna cans

    4 out of 5, reviewed on March 23, 2017

    Inexpensive and having tiny bones allows me to consume it much easily compared to tuna. While tuna and salmon contains a much higher nutrient content, sardines is your next best option to have. Available in small quantities for easier consumption, King Cup’s version is made with tomato sauce inside the can as well. It can be eaten as it is or mixed with other cooking methods. Great quality for a small inexpensive fish.

    4



    0
  24. kesumadewi
    69 reviews

    King Cup Brand Mackerel In Tomato Sauce

    4 out of 5, reviewed on December 10, 2016

    Rasanya ok,tidak menghampakan.

    4



    0
  25. Aien Zunnur
    37 reviews

    Tip masak simple

    3 out of 5, reviewed on October 24, 2016

    Kalau malas masak atau mood masak kurang, sardin adalah pilihan saya. Stok sardin wajib ada sebab senang bila nak guna. Sardin King ni harga berpatutan dan rasanya boleh tahan. Sesuai juga buat sadwich sardin. Lagi mudah kalau tin sardin ni jenis yang senang buka, tak perlu susah-susah guna pembuka tin. Overall, sardin King okay dari segi rasa dan harga.

    3



    0
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...

Sorry, no similiar product found.