Gardenia 100% Whole Grain

Product Details

100% natural whole grain. Lows in fat, high in fibre and vitamins. Just perfect for a toast or a delicious sandwich.

  1. Syaamirah08
    3 reviews

    SESUAI UNTUK DIET

    5 out of 5, reviewed on December 7, 2018

    Actually baru lagi start makan roti wholegrain sebab kalori dia lagi rendah daripada roti putih yang biasa. At first agak susah nak terima tekak, tapi bila hari hari makan jadi sedap tauuu. And favourite part pasal roti yang rendah kalori ni akan buatkan korang kenyang lebih lama. Kalau nak diet tapi still nak makan roti ? Try this one !

    5
  2. Lynelty53
    18 reviews

    Gardenia Whole grain bread

    4 out of 5, reviewed on November 21, 2018

    A simple guide to a healthier diet. Whole grain bread give our bodies more energy. High-fibre whole-grain to maintain consistent blood glucose levels. This halal food is an important part of everyone life.

    4
  3. izwanzul86
    3 reviews

    Pilihan yang lebih sihat

    4 out of 5, reviewed on November 21, 2018

    Eat for better life. Then this is your bread of choice.

    4
  4. Apple Jx
    6 reviews

    3 out of 5, reviewed on November 6, 2018

    身边有些人不喜欢,说是不够顺滑
    可我就是喜欢这面包粗粗的口感
    可以吃到所谓麦的面包
    吃起来有些干,需要一边吃一边喝水

    3
  5. Chrisandra73
    9 reviews

    A heathy bread ~

    5 out of 5, reviewed on October 31, 2018

    Some of us are bread lover, but we know most of the white bread aren’t so healthy for our body, but Gardenia whole meals provide more heathier choice for our family. Its also suitable for those on diet, its filling and tasty.

    5
  6. Zalinah Yusof
    4 reviews

    Khasiat

    5 out of 5, reviewed on October 31, 2018

    Roti gardenia terutama yg plastik hijau menjafi buruan bagi pesakit diabetik. Emak saya salah seorang pemburu si plastik hijau gardenia ni. Kalau pergi lewat ke pasaraya alamatnya dah tiada di rak roti. Gardenia adalah brend yg dipercayai kerana rotinya yg sedap dan berkhasiat. Tanyalah orang-orang Sabah dan Sarawak yg sentiasa overloaded dgn stock roti gardenia termasuk si plastik hijau ni utk dijadikan buah tangan dr Semenanjung kpd sanak saudara di Malaysia Timur. Plastik Gardenia Hijau always no. 1

    5
  7. NanaHann49
    2 reviews

    Roti wholegrain is the best so far

    4 out of 5, reviewed on October 26, 2018

    Usually, i always buy the plain/original gardenia bread but one day i dont have any jem to spread on my bread so bought this with cross finger hopeing i could finish this. So yeah delicious and very nice texture. Now i know what to buy when i want quick breakfast or when my chocolate jem finishes.

    4
  8. Nurul Syakilah
    25 reviews

    Roti sihat untuk seisi keluarga

    5 out of 5, reviewed on October 25, 2018

    Sebelum ini saya memang selalu beli roti gardenia yang original, mula-mula beli roti gardenia wholegrain ni sebab nak bagi pada bayi 10 bulan. sedap! baby suka, nak2 buat pancake banana guna roti wholegrain ni. memang sedap. rasa dia memang kurang sikit, tapi sapu unsalted butter, sedap! kadang-kadang buat cicah dengan air milo panas. memang terbaik la. sangat sesuai roti wholegrain untuk jaga kesihatan kita ini.

    5
    1
  9. Nadia1947
    3 reviews

    Roti untuk kesihatan lebih baik

    5 out of 5, reviewed on October 25, 2018

    Sebelum ini,saya sekeluarga memang membeli roti Gardenia original. Tetapi sejak saya mengamalkan gaya hidup dan cara pemakanan sihat,saya bertukar kepada roti Gardenia 100% whole grain pula. Ramai jurulatih kesihatan yang memberi cadangan untuk menggantikan roti putih kepada roti 100% whole grain kerana ianya mempunyai serat dan khasiat yang tinggi.Di pasaran sememangnya terdapat banyak pilihan jenama roti 100% whole grain. Bagi saya,Gardenia adalah pilihan nombor satu kerana saya yakin dengan kualiti produknya. ?

    5
  10. LiyanaD68
    6 reviews

    Healthy choice

    4 out of 5, reviewed on October 24, 2018

    Pilihan yang lebih sihat compared to gardenia original. Sesuai untuk orang berdiet dan memerlukan lebih vitamin. Sedap buat sandwich sebab lebih bertekstur dan tidak terlalu lembut. Anak saya lebih sesuai makan roti wholegrain, penghadaman lebih baik.

    4
  11. Missd40
    3 reviews

    My bff♡♡

    5 out of 5, reviewed on October 22, 2018

    My bff for my journey to lost weight..
    Love it coz it make my tummy full after eat it..
    A healty food…
    Yummy…

    5
  12. nabilazakeri41
    13 reviews

    Sarapan Diet Terbaik

    5 out of 5, reviewed on October 19, 2018

    Biasa kalau orang nak diet atau jaga makan, roti ni memang menjadi menu wajib atau pilihan utama untuk sarapan pagi. Rotu yang penuh serat, bila makan roti tu jadi rasa kenyang dalam tempoh waktu sampai makan tengahari. Serious talk. Saya dah cuba. Buat anda yang nak jaga makan, anda kena cuba. Really recommended.

    5
  13. sendudukuning30
    5 reviews

    Roti diet pilihan saya

    5 out of 5, reviewed on October 18, 2018

    Menu diet yang sangat murah dan mengeyangkan. Buat sandwish dengan menggunakan Gardenia 100% Whole Grain memberikan saya cukup serat dan yang lebih penting membuatkan saya berasa kenyang untuk tempoh yang lebih lama! Anda mesti cuba..

    5
  14. Ahmad Fikri
    6 reviews

    Enak makan begitu sahaja!!

    5 out of 5, reviewed on October 17, 2018

    Sejak kecil lagi makan roti nie! Memang sedap..setiap mggu mmang xlari beli untk santapan pagi..lagi sesuai di bakar..memang ranggup..amat sesuai untk orang yang ade penyakit untuk makan roti ini..

    5
  15. farah_fasihah92
    3 reviews

    Roti Gardenia 100% whole grain

    5 out of 5, reviewed on October 2, 2018

    Sedap dan roti dia sangat lembut. Sesuai di makan untuk yang sesiapa ingin diet sebabnye roti gardenia 100% whole grain amat mengenyangkan dan sesuai untuk pesakit kencing manis .ianya tawar dan penuh serat

    5
  16. Beby_Orked74
    6 reviews

    Sungguh enak dimakan begitu saja

    5 out of 5, reviewed on September 20, 2018

    Roti rendah lemak dengan teskturnya yang sangat sedap serta tinggi kandungan seratnya. Sangat sesuai untuk yang berdiet.

    5
  17. shahira72
    11 reviews

    Bagus untuk diet

    5 out of 5, reviewed on September 7, 2018

    Roti Gardenia 100% Wholemeal. Roti ni sangat sesuai kepada anda yang nak diet dan kurus . Korang boleh tukarkan daripada mengambil nasi dengan memakan roti ini . Sebabnya 100% bijirin semulajadi, rendah lemak, tinggi serat dan vitamin. Dalam masa sebulan kalian boleh nampak berat kalian berkurang. Roti ni jugak sesuai untuk roti bakar atau sandwic yang lazat

    5
  18. nuramalina3012
    4 reviews

    Sedap dan sihat

    5 out of 5, reviewed on July 18, 2018

    Sungguh enak dimakan begitu sahaja. Selain dari itu, ia juga diperbuat dari serat yang menyihatkan. Rasanya juga lembut dan gebu. Gardenia juga merupakan jenama roti yang sudah lama bertakhta di hati saya.

    5
  19. Jacklin08
    12 reviews

    Favourite bread

    5 out of 5, reviewed on July 16, 2018

    This gardenia bread is nice to eat because it is healthy and suitable to be consumed by all people. My family always consume this for every weeks and for me i love to eat this with milo for breakfast.

    5
  20. ouchuiyee65
    5 reviews

    favourite bread ever

    5 out of 5, reviewed on May 14, 2018

    tis is what bread that i love it so much, healthy,yummy witg the wheat grain which low in calories..best choice to me.

    5
  21. KL8820
    6 reviews

    Healthy choice

    4 out of 5, reviewed on May 12, 2018

    This 100% whole grain bread definitely should be our choice as it is not only healthy but the taste is nice too. This bread is soft and not dry. Sometimes I ate it as lunch as it able to make me feel full for a long time.

    4
  22. nabihah59
    6 reviews

    Bagus untuk diet

    5 out of 5, reviewed on May 2, 2018

    Saya amat suka dengan roti gardenia wholemeal. Selain enak, ia juga sangat baik untuk kesihatan dan diet seharian kita. Gardenia, sememangnya pilihan saya!

    5
  23. aazl4n92
    3 reviews

    Whole grain gardenia

    4 out of 5, reviewed on April 20, 2018

    Roti gardenia berfibre tinggi whole grain juga menjadi kegemaran Saya. Saya lebih gemar untuk ganti makan malam daripada makan nasi. Ia mengenyangkan.

    4
  24. nadya_noodle48
    3 reviews

    Tahan lama

    5 out of 5, reviewed on April 6, 2018

    Roti sesuai untuk diet. Tidak keras dan sedap kalau makan macam tu je.

    5
  25. POH89
    4 reviews

    Gardenia 100% Whole Grain

    4 out of 5, reviewed on April 3, 2018

    I like to eat Gardenia whole grain bread in the morning with my family because it is very delicious, healthy bread with affordable price. It is a non trans fat product. It can help us to keep our body healthy and energetic in our everyday life.

    4
  26. Tok Abu
    2 reviews

    Enak

    5 out of 5, reviewed on November 25, 2017

    Sungguh sedap dimakan begitu sahaja

    5
  27. Atiqah21
    50 reviews

    Sedap dan Lazat

    5 out of 5, reviewed on November 3, 2017

    Roti yg sgt sesuai utk org yg sedang berdiet seperti saya..Makan 2 keping sahaja terasa kenyang sehingga petang..Kaya dengan protein dan fibre yg tinggi..Tidak mempunyai gula..Sgt lembut dan sedap dimakan begitu saja

    5
  28. CikSue38
    396 reviews

    Roti bijirin

    5 out of 5, reviewed on October 21, 2017

    Bunyi mcm x elok tapi kami panggil roti ni roti sampah sbb tekstur dia dan diperkaya dengan pelbagai serat. Semua buh sekali dlm roti tu. Roti bijirin gardenia yg mampu milik. Sangat berkhasiat tanpa pengawet tiruan. Roti lembut gebu dan enak. Selalu buat sandwich. Makan pn kenyang je. Antara roti gardenia kegemaran saya. Sentiasa beli buat stok. Roti2 gardenia pn tahan lama. Lagi lama tahan bila saya simpan dalam peti ais. Dulu pilihan yg wholegrain ni ada yg ada suflower seed sangat sedap tapi sangat terhad. Beberapa kali je dapat beli lepas tu dah tak jumpa terus. Beli jela yg wholegrain kosong ni. Agak kecewa

    5
  29. Syarifah Fyairus
    104 reviews

    ROTI YANG ENAK DIMAKAN

    5 out of 5, reviewed on October 15, 2017

    ROTI Gardenia INI SANGAT ENAK DIMAKAN BEGITU SAJA. SETIAP PAGI UNTUK TAMBAH TENAGA DAN INGIN MENCARI MAKANAN YANG BERKHASIAT, SEELOKNYA MAKANLAH ROTI. IANYA BAGUS UNTUK PEMAKANAN DAN RASA PUN ENAK.

    5
  30. Sarah
    133 reviews

    Good for diet

    5 out of 5, reviewed on October 10, 2017

    I always take this bread when I am on diet. It is also good for my health too. I always make my sandwich using this bread. It did not has a good taste, the taste is just plain so I will put some mayonaise, cheese or tuna to make it taste good.

    5
  31. ferdizetty37
    493 reviews

    bekalan gastrik saya

    3 out of 5, reviewed on October 8, 2017

    Roti gardinia menjadi pilihan saya.rotinya yg penuh serat serta vitamin memudahkn pesakit gastrik seperti saya mendapat serat yg cukup tidak kira dimana jua kerana ianya sangat mudah didapati.walaupn rasanya kurang memuaskan.

    3
  32. AieenDeen28
    900 reviews

    100% Whole Grain

    4 out of 5, reviewed on August 27, 2017

    Sy suka roti ni,mmg sesuai utk org yg sdg berdiet krn roti gardenia 100% Whole grain ni kurg lemak & kaya dgn fiber & vitamin yg elok utk tubuh bdan.Rasa pon sngt sedap,sesuai dibuat sandwich,makan begitu sj pon sedap.Ia mengenyangkan & rasa kenyang tahan lebih lama.

    4
  33. fionayyl03
    511 reviews

    Moist and delicious

    5 out of 5, reviewed on June 22, 2017

    This loaf of bread is ideal for making sandwiches or simply consuming it on its own. I really like that each slice maintains rapid moistness and it does not dry out even after a few days sealed in the pack. The taste is wholesome, yet light and not overly yeasty and strong. The bread makes yummy sandwiches as the pieces are not too thin or thick. Even a simple fried egg in between two pieces of this bread makes for a yummy yet light lunch or dinner. A whole loaf only retails for RM3+, so it’s safe to say that this bread is the ideal choice if you don’t have the budget to splurge on bakery loaves.

    5
  34. Cekgu Norazimah
    136 reviews

    Jenama roti paling dipercayai

    5 out of 5, reviewed on February 22, 2017

    Roti Gardenia adalah antara jenama roti paling dipercayai. Gardenia 100% Whole Grain ini bukan sahaja gebu dan lembuat, malah sedap serta menyihatkan. Jika anda sedang berdiet, CN cadangkan anda makan Gardenia 100% Whole Grain ini kerana ia lebih berserat dan mengenyangkan.

    5
    1
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...