Daim Smooth Milk Chocolates

Product Details

With a Surprisingly Crunchy Almond Caramel Centre. Ingredients: Sugar, Vegetable Fat, Cocoa Butter, Cocoa Mass, Butter, Whey Powder, Skimmed Milk Powder, Almonds (2.9%), Milk Fat, Partially Demineralized Whey Powder, Sweetened Condensed Skimmed Milk, Salt, Emulsifier (Soya Lecithin), Flavouring, Milk Chocolate Contains: Cocoa Solids 30% minimum. Milk solids 14% minimum. Contains milk, tree nuts (Almonds), soya.

  1. Avatar

    BumbleBee34
    218 reviews

    Cute dan sedap

    5 out of 5, reviewed on July 29, 2019

    Makan coklat Daim Smooth Milk Chocolates ni rasanya tak pernah puas. Coklat dia comel2 je. Nak sedap masuk dalam peti ais. Selain sedap senang nak makan sebab coklat tak cair dan melekat2. Coklat yg menyaluti crunchy caramel kat tengah2 dia ni sedap kesip. Saya akan hisap coklat sampai habis kemudian baru saya gigit crunchy caramel dia. Pandai org yg cipta coklat Daim Smooth Milk Chocolates ni. Beli borong dapat murah. Hehe

    5
  2. Suzanne Fong
    75 reviews

    unique choco taste of candies

    5 out of 5, reviewed on July 24, 2019

    luv the strong choco taste, the chewing experience is special, this is an unique choco taste of candies, recommended, sweetness is ok, good impression of this candy, luv to share this with friends

    5
  3. Avatar

    shamsuddin76
    4 reviews

    Coklat Polpular Dari Langkawi

    5 out of 5, reviewed on October 28, 2018

    Coklat yang popular jika pergi melancong ke langkawi. Tidak sah jika ke Langkawi jika tidak membeli coklat ini. Harga semakin hari semakin mahal mungkin kerana jenama sudah terkenal. Tiada jenama lain yang serupa dengannya.Rasanya yang unik dan sedap. Ada lapisan karamel di bahagian tengah yang rangup. Cuma susah nak dapat di tempat lain.

    5
  4. Avatar

    muhdzaki990167
    3 reviews

    Sedap tetapi mahal

    4 out of 5, reviewed on October 18, 2018

    Saya membelinya kerana rasanya memang bergitu sedap dan lazat. Selepas saya membelinya, saya selalu mensyorkan agar membeli produk ini sebab dia punya coklat terasa lain daripada pengeluar produk coklat yang lain. Tetapi harganya yang saya tidak mampu membelinya selalu

    4
  5. Avatar

    Syamirjailani32
    3 reviews

    Daim agak manis

    4 out of 5, reviewed on October 18, 2018

    Daim agak manis untuk saya yang tidak berapa sukakan manis tapi mungkin bagi kebanyakan orang akan sukakannya . Saya sarankan para ibu bapa supaya belikan daim kepada anak anak !

    4
  6. Avatar

    Sara58
    18 reviews

    Manis sangat

    3 out of 5, reviewed on October 17, 2018

    Rasanya sangat manis untuk saya. Mungkin budak-budak sukakannya namun bagi saya ia terlalu manis dan teksturnya agak keras jika simpan dalam peti ais. Kena keluarkan dulu dari dalam peti ais untuk seketika bagi ia lembut. Kalau tak memang sakit gigi makan coklat ni. Secara keseluruhannya, ia sedap namun tak sesuai untuk orang yang tak makan manis.

    3
  7. Avatar

    Mira0407
    19 reviews

    Fav!

    5 out of 5, reviewed on October 16, 2018

    Coklat yang femes kalau pergi langkawi. I love the taste of chocolate & caramel + crunch!

    5
  8. Winnie Sim
    3 reviews

    很好吃

    4 out of 5, reviewed on October 16, 2018

    这个是我最喜欢吃的巧克力,一颗小小的巧克力蕴藏了多種口感,对于喜欢吃甜的人来说是超级好吃的,会让人一颗接一颗的停不下来。

    4
  9. Nadya Fadzil
    3 reviews

    Recommended for Caramel lover

    3 out of 5, reviewed on October 5, 2018

    Im not a fan of caramel but i do love chocolate so much. The taste of the chocolate is really tasty and taste like Cadbury. The piece of caramel inside the chocolate makes Daim totally different from other chocolate. This chocolate is really popular item to buy when you travel to Langkawi. Im not a caramel lover but overall ill still eat them when others give me this chocolate ?

    3
  10. Avatar

    Verrone24
    28 reviews

    很好吃

    3 out of 5, reviewed on September 24, 2018

    這個巧克力很香,但是有點甜,裏面的餡料會有點硬和難咬但還是好吃的

    3
  11. Avatar

    Piqahchu40
    3 reviews

    Airport Chocolate

    5 out of 5, reviewed on September 22, 2018

    Dulu,selalu pergi airport mesti beritahu parents nak beli coklat daim. Coklat daim ni memang favourite orang ramai especially younger generation. Coklat daim memang sweet and keras2 kulit coklat ni very scrumptious.

    5
  12. Avatar

    Dgzainah69
    3 reviews

    My fevret coklat

    5 out of 5, reviewed on September 9, 2018

    Setiap kali pergi mall mesti beli coklat daim mmg rasa tak pernah berubah sentiasa sedap dan terbaik

    5
  13. Zai Da
    3 reviews

    Sangat sedap

    5 out of 5, reviewed on August 13, 2018

    Tak pernah mengecewakan. Selain dari chocolate daim ada keluar kan cake sekali semua kena cuba baru tau rasa nya macam mna

    5
  14. Avatar

    KatriyanaRahim45
    3 reviews

    Can’t get enough!

    5 out of 5, reviewed on July 31, 2018

    Daim has been a favourite of mine since the first time I tasted it. I’ll always purchase a pack if I see it anywhere. It’s even great with desserts such as cakes and ice cream! Fun to share with family and friends. A must try for chocolate lovers!

    5
  15. Avatar

    Sha24
    21 reviews

    Sedap sangat3

    5 out of 5, reviewed on May 1, 2018

    Coklat daim yg menjadi kegemaran, sebab sedap sangat2, lemak2 manis ade chrunchy tgh2 yerr sangat sedap bile dimakan..i luv it

    5
  16. Avatar

    Aminfirdaus81
    6 reviews

    Coklat terbaik

    5 out of 5, reviewed on April 2, 2018

    Kalau gi langkawi or ade member gi sane konpem akan beli n order coklat ni.. bagi saya yg gemarkan caramel memang akan beli dlm 3 plastik jugak la.. kalau beli nih konpem x lama punye akan ade kat rumah.. selagi ade dlm peti ais, selagi tu la akan makan..

    5
  17. Avatar

    AdamAmsyar95
    81 reviews

    Lapisan karamel yg crunchy di tengah

    5 out of 5, reviewed on March 11, 2018

    Dari dulu lg,bila pergi langkawi atau ada kawan2 yg pergi langkawi,sy akn selalu kirim coklat Daim ni.Tiada jenama lain yg serupa dengannya.Sgt unik dan sedap.Bila buka plastik,ia nmpak mcm coklat biasa je,tp bila makan,rasanya mmg berbeza dgn coklat jenama lain yg pernah sy beli.Uniknya,ada lapisan karamel di bhagian tengah yg crunchy dan sgt berperisa,coklatnya sendiri pun dh sedap.Sy xkan muak dgn coklat ni,& smpai bila2 akan jd kegemaran.Cuma susah nk dpt la kt tempat lain,kalau ada pun harga agak mahal sikit.

    5
  18. Azim Kamisan
    3 reviews

    Famous in Langkawi

    4 out of 5, reviewed on March 7, 2018

    When you visit Langkawi, this candy “is a must” thing you should buy it as a souvenir to your friends and family. The flavor of the candy is really good and sweet. It containt Nut. and the caramel flavor is to sweet.

    4
  19. Avatar

    Atynmai09
    3 reviews

    Chocolate with sweet memories!

    5 out of 5, reviewed on March 6, 2018

    Cokelat wajib beli bila pergi langkawi. Sedap sangat. Makan satu tak cukup. Addicted jadinya. Makcik-makcik pergi langkawi cari periuk belanga, pinggan mangkuk. Aku cari cokelat daim. Tujuan utama pergi langkawi cari daim je. ?

    5
  20. Avatar

    yukiwei9292
    3 reviews

    A must buy chocolate!

    5 out of 5, reviewed on February 12, 2018

    Every time when I visit Langkawi or Labuan, this is the must buy chocolate! I love the combination of rich chocolate & caramel with nuts, it’s just irresistible!

    5
  21. Avatar

    ferdizetty37
    493 reviews

    Sukar didapati & harga agak mahal bila beli online

    4 out of 5, reviewed on December 20, 2017

    Coklat kegemaran saya.Rasa coklat Daim ni sgt sedap,kaya dengan rasa coklat susu yg asli dan cair dimulut,ditengahnya terdapat lapisan karamel yg ranggup.Gabungan yg sempurna dan walaupun ia agak manis,sy x muak makan dan mmpu habiskan 1 plastik 300g yg mngandungi 45 biji coklat Daim hnya dlm masa sehari.Keluarga sy pun peminat coklat ni,mmg akn selalu beli bila pergi langkawi .Cuma sukar dapatinya di tempat lain,dan harga pun agak mahal bila beli online.

    4
  22. Avatar

    mizarifin91
    136 reviews

    coklat langkawi

    5 out of 5, reviewed on November 30, 2017

    coklat daim nI merupakan kegemaran saya serta keluarga. setiap kali sedara atau kawan-kawan yang pergi bercuti ke langkawi / labuan coklat daim ni mesti wajib kirim..rasa coklat dia pekat dan creamy

    5
  23. Nur Arina
    812 reviews

    Sedap

    3 out of 5, reviewed on November 28, 2017

    Coklat daim ni mang sangat sedap.saya sukakannya tapi untuk beli selalu mungkin tidak dapat kot. Coklat ni murah kalau kat langkawi je. Sini jarang dapat rasa sebab harga

    3
  24. Avatar

    FARA34
    94 reviews

    Favourite ever

    5 out of 5, reviewed on October 31, 2017

    Daim antara coklat yang wajib dibeli ketika jalan2 ke pulau langkawi.. Rasanya kaya coklat n caramel love it

    5
  25. Avatar

    Afiza_Rahim60
    350 reviews

    Daim Smooth Milk Chocolates

    5 out of 5, reviewed on October 25, 2017

    Coklat daim siapa yang tak SUKA ye.. rasa yang sedap dengan karamel didalam.. x kira peringkat umur semua sukakannya termasuk kami sekeluarga.. 1 bungkus boleh makan ramai-ramai sambil tengok tv.. bagi jiran-jiran sikit.. boleh juga dijadikan bungkusan kecil-kecil untuk dimasukkn ke dalam goodies bag… hari jadi anak2 dan kawan kawan #sukasangat

    5
  26. Avatar

    CikSue38
    616 reviews

    Daim melt in mouth

    5 out of 5, reviewed on October 9, 2017

    Saya mmg penggemar coklat. Bila stress mmg akan cari coklat. Stock coklat mmg x boleh putus nnt sy stress. Coklat daim ni pn mudah sekali masuk mulut kemam2 dapat rasa coklat mencair dlm mulut diikuti rasa crunchy kt tengah2 coklat tu. Kadang2 x sedar laju je makan sampai da abis. Jd utk elak cepat abis masa nk makan tu amik la beberapa ketul je sbb daim ni individu pek kecik2 dlm tu. Banyak kali beli yg travel pek 280g ada 42biji n pek 300g ads 45biji. Sama je sebenanye cuma kuantiti je berlainan. Dan semestinya harga dia setanding kualiti coklat daim ni. Mahal sikit pn takpa asal kualiti terbaik.

    5
  27. Avatar

    NURELINA89
    173 reviews

    Mahal Tapi Sedap!!

    5 out of 5, reviewed on September 22, 2017

    Coklat daim adalah kegemaran saya dan anak2..Walaupun harganya sedikit mahal, saya tidak kisah kerana rasa coklat nya yg memang sedap..Rasa yg berbeza dan tidak seperti rasa coklat lain di pasaran..

    5
  28. Avatar

    Mimi81
    177 reviews

    Wow. Sedap!

    5 out of 5, reviewed on September 19, 2017

    Daim mempunyai keenakan rasa coklat yang tiada tandingannya. Keenakan rasa membuat deria rasa ingin menambah lagi dan lagi. Rasa coklat yang halus ditambah dengan karamel ditengah setiap satunya, memang sedap!.

    5
  29. Nor Othman
    1346 reviews

    Fav all the time

    5 out of 5, reviewed on September 10, 2017

    Fav all the tyme this Coklat Daim sangat sedap. Enak dimakan,cair dimulut. Rasa susu dan coklatnya memang menenangkan minda. Ia juga sekarang mudah didapati kerana Online bisnes ada dijual. Ia adalah coklat simbul sesiapa yang bercuti ke Langkawi. Ini adalah oleh-oleh buah tangan untuk keluarga.

    5
  30. Nor Othman
    1346 reviews

    recommended

    5 out of 5, reviewed on September 7, 2017

    wow coklat daim siapa yang tak nak ye.. rasa yang sedap dengan karamel didalam.. x kira umur semua sukakannya termasuk kami sekeluarga.. 1 bungkus boleh makan ramai-ramai sambil tengok tv.. bagi jiran-jiran sikit.. boleh juga dijadikan bungkusan kecil-kecil untukdimasukkn ke dalam goodies bag… #sukasangat

    5
  31. Avatar

    emilliakamarlis62
    197 reviews

    Tidak pernah puas menikmatinya

    5 out of 5, reviewed on August 31, 2017

    Rasa caramel dan kacang yang disaluti coklat merupakan rasa yang tidak pernah puas untuk saya nikmati! Walau dimakan berkali namun keenakan Daim ini sukar dilupakan dan menjadi coklat kegemaran saya sehingga kini.

    5
  32. Avatar

    jazlan59
    144 reviews

    Sedap sekali

    4 out of 5, reviewed on August 26, 2017

    Coklat Daim ni kira macam coklat wajib yang akan dibeli sebagai souvenir kepada keluarga dan kawan kalau ke langkawi atau labuan.
    Memang rasa coklat sedap,lembut diluar,di dalam ada coklat keras. memang sedap.

    4
  33. 溦溦 林
    473 reviews

    super like

    4 out of 5, reviewed on August 21, 2017

    this Daim Smooth Milk Chocolates i super like eat , when i go airport i will buy a lot things go back home ~ so delicious

    4
  34. Avatar

    NORIAH50
    19 reviews

    One of my favourite chocolate

    4 out of 5, reviewed on August 20, 2017

    Sedap, rasa dia perfect. Saya suka rasa manis dia, tapi part yang tak berapa best di penghujung kunyahan ada rasa keras-keras sikit. Yang tu saya kurang gemar. Hehe. Kalau stress boleh cari chocolate daim nie. Chocolate mampu kurangkan stress saya.

    4
  35. Avatar

    sabarina37
    374 reviews

    My FAV!

    5 out of 5, reviewed on August 18, 2017

    Coklat Daim sangat sedap. Enak dimakan,cair dimulut. Rasa susu dan coklatnya memang menenangkan minda. Ia juga sekarang mudah didapati kerana Online bisnes ada dijual. Ia adalah coklat simbul sesiapa yang bercuti ke Langkawi. Ini adalah oleh-oleh buah tangan untuk keluarga.

    5
  36. Avatar

    Kellychan21
    502 reviews

    My favourite chocolate

    4 out of 5, reviewed on August 16, 2017

    Daim Smooth Milk chocolate is my favourite chocolate. If my family or friends are going to Pulau Langkawi, I am sure will ask them to buy me some from there. I like the combination of its chocolate and crunchy almond caramel center. The chocolate taste is strong and yummy. It is perfect gift to people if you are going to Langkawi.

    4
  37. Avatar

    penny41
    407 reviews

    好吃的巧克力

    5 out of 5, reviewed on August 13, 2017

    我喜欢巧克力里面黏黏的caramel,每次看到免税店都会买一包回家吃

    5
  38. Jeff Tung
    72 reviews

    有点硬

    3 out of 5, reviewed on August 10, 2017

    妈妈在飞机场买回来的,我不是很喜欢吃因为它里面的饼干有点硬。
    而且巧克力的味道也不够香浓。

    3
  39. Asmah YakUb
    5 reviews

    Daim Chocolate

    5 out of 5, reviewed on August 5, 2017

    Chocolate yg wajib beli.. Sdp sgt even manis tp sekali sekala ok la.. Puas hati once dpt makan daim chocolate.. ?

    5
  40. Avatar

    qisstiera75
    115 reviews

    Coklat yang paling sedap

    5 out of 5, reviewed on July 27, 2017

    Wajib beli ni. Susah nak cari dekat semenanjung. Kalau nak murah kena kirim dari Langkawi. Suka sebab ade karamel.

    5
  41. Niki Tay
    996 reviews

    好吃不过太甜了。

    4 out of 5, reviewed on July 20, 2017

    Daim Smooth Milk Chocolates这个是很好吃不过吃多会腻因为太甜了而且会粘牙齿,所以每次我都会吃了喝很多的水因为粘着我的牙的。如果价钱便宜些我看我会去买更加的多来吃。

    4
  42. Avatar

    HaizanRaz
    112 reviews

    Wajib beli di Langkawi

    4 out of 5, reviewed on June 1, 2017

    Daim coklat wajib yang saya beli jika ke Pulau Langkawi.Rasa karamel yang melekit dan ada cebisan2 kacang membuatkan sesiapa jua terpikat dengannya.Walaupun harga agak mahal tetapi berbaloi dengan kualiti coklatnya.

    4
  43. Riduan Halim
    136 reviews

    DAIM COKLAT TERBAIK

    5 out of 5, reviewed on May 8, 2017

    Daim coklat sangat sedap. Saya sangat suka sebab rasanya daim yang unik berbanding coklat lain yang terdapat di pasaran.

    5
  44. Rebecca Koay
    150 reviews

    Irresistable

    5 out of 5, reviewed on May 7, 2017

    Priced at more than RM33 (price in 2017) for a big pack, Daim chocolates are a bit on the high side. However, one simply cannot resist the combination of its chocolate and crunchy almond caramel center. Love it!

    5
  45. Avatar

    miera97
    131 reviews

    Coklat DAIM

    5 out of 5, reviewed on April 23, 2017

    wow coklat daim siapa yang tak nak ye.. rasa yang sedap dengan karamel didalam.. x kira umur semua sukakannya termasuk kami sekeluarga.. 1 bungkus boleh makan ramai-ramai sambil tengok tv.. bagi jiran-jiran sikit.. boleh juga dijadikan bungkusan kecil-kecil untukdimasukkn ke dalam goodies bag… #sukasangat

    5
  46. Cekgu Norazimah
    136 reviews

    Coklat wajib borong bila pegi Langkawi

    5 out of 5, reviewed on February 24, 2017

    Daim Smooth Milk Chocolates adalah antara coklat wajib borong kalau pergi ke Langkawi. Coklat ni sedap dengan rasa kacang-kacang dan caramelnya yang melekat dekat gigi ! Anak CN yang gigi jarang tu memang tak suka Daim Smooth Milk Chocolates sebab melekat pada giginya. Tapi bagi CN, Daim Smooth Milk Chocolates memang sedap !

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...

Sorry, no similiar product found.