Ayam Brand Mackerel in Tomato Sauce

Product Details

With calcium and omega 3, Halal – Malaysia Mackerel in Tomato Sauce

  1. tiqasri78
    9 reviews

    Delicious in any way!

    5 out of 5, reviewed on November 24, 2018

    Perfect for travel! Buy as many as I want. You can just eat like that with plain rice or cooked it, by adding some bawang putih and bawang merah, cili to get the spicy, potato and tomato. Its getting more delicious of you cook! Sometimes I will just eat it with Nasi lemak! Not going to ear with the sambal of nasi lemak but with this favorite sardine!! Luvs

    5
  2. lkming199528
    1 reviews

    Taste of Joy

    5 out of 5, reviewed on November 13, 2018

    Whenever I missed my family, I will buy this as it will give the taste of family and you will feel the warmest in every single bite of the product.

    5
  3. Zamaaz40
    7 reviews

    Sardin sedapp

    5 out of 5, reviewed on November 11, 2018

    Dalam banyak-banyak sardin di pasaran,sardin ayam brand yang terbaik dari dahulu lagi,sangat menyelerakan..

    5
  4. Muhammad Jr.
    4 reviews

    terbaik

    5 out of 5, reviewed on November 10, 2018

    serios sedap. antara makanan segera tip top

    5
  5. Fahmi Hassan
    10 reviews

    Kualiti terbaik

    5 out of 5, reviewed on November 8, 2018

    Saiz ikan yang besar . Memang puas hati menggunakan jenama ini berbanding sardin jenama lain. Dengan mudah masak dan ikannya tidak hancur .Sosnya pekat dan sosnya lazat. Saya pasti tidak akan tukar kepada jenama lain. Sangat recommended

    5
  6. mrszati49
    2 reviews

    MENYESAL!

    4 out of 5, reviewed on October 22, 2018

    Apa ni??
    Menyesal tau tak beli sardin mackerel jenama Ayam Brand banyak-banyak. Sos yang pekat, ikan yang banyk, isi ikan yang sedap dan semestinya kualiti yang terjamin!
    Bukan untuk dijadikan makanan hujung bulan, tetapi makanan awal, tengah dan akhir bulan juga boleh.
    Dimakan dengan nasi, roti, prata, capati dan sebagainya mengikut cita rasa masing-masing kerana sardin mackerel Ayam Brand tidak pernah mengecewakan!

    4
  7. Sabariah87
    5 reviews

    Kualiti produk terbaik

    5 out of 5, reviewed on October 21, 2018

    Harganya berpatutan.Saiz ikan yang besar. Sosnya pekat.Ia sangat mudah disediakan untuk sebarang masakan.Memang puas hati menggunakan jenama ini berbanding sardin jenama lain. Rasanya iakn dan sosnya lazat.Saya pasti tidak akan tukar kepada jenama lain.

    5
  8. penmerah91
    6 reviews

    Favorite brand!

    5 out of 5, reviewed on September 19, 2018

    Really love this sardine. It has thick sauce and easy to cook. Suitable to make as sandwich and for breakfast. My mom also love to buy this Ayam Brands. Worthy for the price.

    5
  9. norsyuhada89
    3 reviews

    Sardines ayam brand

    4 out of 5, reviewed on September 18, 2018

    It is delicious and suitable to be eaten during breakfast with a bread. It also can be served as dishes for lunch and eat with rice.

    4
  10. Zulhilmi59
    2 reviews

    Tin sardin Ayam Brand

    5 out of 5, reviewed on September 7, 2018

    Kebiasaanya saya masak sardin akan menggunakan sardin Ayam Brand kerana daging ikannya yang lembut dan tulang yang berada dalam ikan sagat sedap.

    5
  11. ishnurnurisha72
    6 reviews

    Pelbagai guna, sedap, senang dan ringkas

    5 out of 5, reviewed on August 16, 2018

    Saya suka beli Ayam Brand Mackerel in Tomato Sauce ni.
    Senang nak masak dan pelbagai guna.
    Boleh makan dengan nasi panas dan lebihannya boleh guna untuk buat sandwich dan mini pizza.
    Sedap sangat!!
    Lagi best lagi saya pernah masak guna microwave lagi.. Memang best!

    5
  12. As Asma
    4 reviews

    Sedap

    5 out of 5, reviewed on August 15, 2018

    Saya suka beli jenama ayam brand. Kuah pekat !

    5
  13. Chee Ching Tan
    3 reviews

    非常好吃

    5 out of 5, reviewed on August 4, 2018

    每个星期都会煮上ayam牌的沙丁鱼来配饭吃,而且这个ayam牌的沙丁鱼的肉质是我吃过最棒的。无人能比了

    5
  14. Yedda10
    3 reviews

    最棒的罐头食品

    5 out of 5, reviewed on July 30, 2018

    Ayam Brands的沙丁鱼罐头是我们全家人都很喜欢的一个食品,餐桌上只要有了它,每个人都能再多吃几碗饭,而且它也能当做早餐吃,沙丁鱼配面包是一个很不错搭配。

    5
  15. peace52
    9 reviews

    一鱼多吃

    5 out of 5, reviewed on July 16, 2018

    最爱的沙丁鱼,老少都爱吃~非常下饭,尤其是小孩子,有了这个沙丁鱼汁捞饭,吃的饭量都比平时多~而且不用担心吃不完要倒掉会浪费,因为吃不完的沙丁鱼还能够拿来夹面包吃,实在是太美味了~~~~

    5
  16. magretwan84
    1 reviews

    Sardin tin yang paling sedap

    5 out of 5, reviewed on June 6, 2018

    Makanan tin yang sedap, digemari semua keluarga, juga orang-orang bujang. Senang dibawa ke mana-mana seperti pergi beriadah bersama keluarga. Boleh buat sambal, inti sandwich dan sebagainya

    5
  17. Nur Zuyyin
    9 reviews

    Sedap

    5 out of 5, reviewed on June 6, 2018

    Ikan dalam tin banyak isi , kuah dia sedap
    . memang memuaskan . walau pon harga agk berpatutan . wajib dibeli selalu .

    5
  18. Salina73
    3 reviews

    Sedap

    5 out of 5, reviewed on June 6, 2018

    pengeluar produk makanan tin yg sedap… makanan tin yg mmg wajib ada dlm rumah… tiap kali beli,,, nk kne beli tin besar… tin kecil tak cukup… Ikan yg lembut dan rasa yg sedap… Mmg tak puas makan… Mmg disyorkan setiap rumah simpan stok

    5
  19. Munirah170578
    4 reviews

    Sempurna

    5 out of 5, reviewed on June 1, 2018

    Ayam brand mackerel in tomato sauce always a perfect choice for sandwiches, nasi lemak gravy, mackerel fried rice. This one has always been my number one choice whenever i am thinking of preparing nasi lemak. The taste suits best with aroma of nasi lemak with extra gravy on top, eaten with fried egg together with sliced cucumber and crunchy fried anchovies. Served on the banana leave is a perfect combination.

    5
  20. Nini92
    18 reviews

    Sedap dan senang

    4 out of 5, reviewed on May 5, 2018

    Sardin brand ini sangat senang disediakan dan rasanya cukup enak. Bagi saya walaupun harganya agak mahal tapi berpatutan dengan kualitinya. Ikannya juga sangat besar tidak seperti jenama brand yang lain.

    4
  21. doeremon69
    20 reviews

    Good choice

    5 out of 5, reviewed on April 19, 2018

    I like to eat Ayam brand ikan mackerel from my childhoods. My mother always cook it with onion which i also do like this now. The taste is very delicious. If the price can be lower a bit it will be perfect.

    5
  22. Nagammah18
    4 reviews

    Fish smell

    3 out of 5, reviewed on April 17, 2018

    I personally feel , this product quality getting lower for this brand. It’s have some unpleasant smell compare to last. Not worth for the price.

    3
  23. mnurulh73
    3 reviews

    Best sardines ever

    5 out of 5, reviewed on April 15, 2018

    Best sardines ever,you can even eat the sardines once you open the can or you can cook the sardines with onion and chillies,extra spicy + tamarinds juice.The price still affordable and I have no doubt on the quality of the sardines used.You can purchase the product anywhere and everywhere,it’s easy to get the product from local groceries store in your areas.

    5
  24. Neko25
    6 reviews

    Ayam brand

    5 out of 5, reviewed on April 12, 2018

    This ayam brand mackerel canned food is best when cook with onions and chills. The taste is not too sweet or sour. I always cook it for my family as dinner as it have gravy and the fish is soft enough as well as boneless.

    5
  25. Hakimlokhman72
    3 reviews

    Sardin terbaik

    5 out of 5, reviewed on April 12, 2018

    Saya rasakan ini adalah sardin yang terbaik pernah saya makan. Rasanya yg sngt enak ikannya yg sngt besar dan sedap. Terima kasih ayam brand untuk produk ini

    5
  26. sal93
    12 reviews

    Resepi Sardin (mudah & ringkas)

    5 out of 5, reviewed on February 7, 2018

    Pilihan keluarga . Mak memang beli ikan sardin ni dari dulu hingga sekarang . kalau kita peminat setia produk ni, kita boleh lihat harga nya dulu dan sekarang . memang jauh beza dan sekarang dah makin mahal . RM8.00 ++ . tapi apapun produk ni memang terbaik . Resipi masak sardin ni pun ada cara nya . Mak memang suka ada rasa pedas pedas. Bukan tuang macam tu je masuk kuali. tumis bawang besar, putih & halia . Masukkan sedikit cili mesin . lepastu tuang lah sardin . siap . nak ada rasa masam perah limau .

    5
  27. AieenDeen28
    900 reviews

    Pilihan terbaik

    5 out of 5, reviewed on September 30, 2017

    Jenama pilihan sy,walaupun ia agak mahal berbanding jenama lain..sardin ayam brands ni x berbau hanyir,isi ikan juga besar dan segar..ikan juga x mudah hancur bila dimasak..paling suka sos nya yg cukup sedap..bila masak,x perlu dh tambah bahan perasa krn sardin ni mmg dh sedap dan cukup perasa..mudah untuk disediakan..mmg pilihan terbaik.

    5
  28. cikbunga49
    660 reviews

    Rasa sedap dan tak hanyir

    5 out of 5, reviewed on August 30, 2017

    Mackerel ayam brand ni sungguh sedap pilihan keluarga saya.
    Memang rasa sosnya sedap,bau tidak hanyir dan ikannya juga besar .
    Ikan juga tidak hancur. Memang terbaik lah..

    5
  29. Nur Atikah
    66 reviews

    Delicious

    5 out of 5, reviewed on August 30, 2017

    Really love the taste. Ayam Brand never dissapointed their customers. I really love their product lines. The mackeral is big and like fresh because it still hard. The really choose the best fish for their product.

    5
  30. jazlan59
    144 reviews

    Cepat,mudah dan lazat dan tak hanyir

    3 out of 5, reviewed on August 27, 2017

    Ayam brand mackerel ni salah satu pilihan saya sekeluarga.
    Rasa ikannya sedap,segar dan lazat sesuai untuk keluarga saya.
    Yang paling penting ia tidak berbau hanyir.

    3
  31. owengtang59
    82 reviews

    煮食搭配很多组!

    5 out of 5, reviewed on August 18, 2017

    煮食搭配很多组,
    怎样来吃我做主,
    酱料棒煮食快速,
    早午晚餐都可煮,
    总有几罐在我库,
    没吃到真的想哭!

    5
  32. maryam18
    309 reviews

    HALAL

    5 out of 5, reviewed on August 17, 2017

    Ayam Brand Mackerel in Tomato Source ni tak asing lagi dari HALAL..Jenama yang dipercayai dari dulu lagi..Selain rasanya yang sangat sedap,ia juga kaya dengan Omega 3..

    5
  33. Kellychan21
    502 reviews

    Easy to cook and it is yummy!

    4 out of 5, reviewed on August 8, 2017

    A simple cooking with big onion with bring out the nice aroma. If you don’t have enough time to cook complicated dishes, it is the best choice. The price is reasonable.

    4
  34. Noorliana Dahari
    30 reviews

    perfect

    5 out of 5, reviewed on July 28, 2017

    Ayam brand Mackerel in Tomato Sauce ini memang popular di kalangan masyarakat Malaysia.Tambahan ia menjadi makanan wajib ada dalam semua golongan masyarakat.Tidak kiralah brand apa pun mesti ada sekurangnya satu di dapur. saya lebih sukakan rasa ikan makerel ayam brand berbanding sardin kerana saiz yang lebih besar dan rasa yang lebih sedap. keluarga memang sukakannya

    5
  35. Ayuni
    83 reviews

    perfect instant dish

    4 out of 5, reviewed on July 20, 2017

    Perfect sardine in a can. I can use it as one of my dishes with white rice, or use it as my sandwich filling. I can eat it straight after open the can but for safety cautious, i heated it up for a while. Besides, if i want some more gravy, i will cook with garlic, tomatoes, and some condiments. As for my sandwich, i add some onion, sugar and salt and pinch of lime into the mixture. My sandwich taste better and the sardine does not smell fishy at all. Even my niece can finish up to two sandwiches at a time

    4
  36. Nur Arina
    812 reviews

    Rasa yang sedap

    5 out of 5, reviewed on July 20, 2017

    Sardin kegemaran kami sekeluarga kerana ikannya yang besar dan sos yang pekat. Rasan sos juga tidak keterlaluan. Juga tidak terlalu manis dan masin. Saya lebih suka pada ikannya yang besar dan sedap bagi saya

    5
  37. Fong Fong
    318 reviews

    Easy to cook

    4 out of 5, reviewed on June 24, 2017

    Just cook it with onion and can be a delicious meal. Easy and convenience. Sometimes can do it as sandwich too.

    4
  38. Zameen
    20 reviews

    Delicious and Convenient

    5 out of 5, reviewed on June 13, 2017

    This is surprisingly filling for such a small can. The fish can be eaten straight away, but normally I prefer to cook it with onions/garlic first for a bit more flavor. You can also add a bit of milk, cheese and pepper to create a creamy sauce that’s perfect for pasta.

    I wouldn’t eat it every day, but this is definitely a go-to when you just need something quick and filling after a long day at work.

    5
  39. sabarina37
    374 reviews

    Sardin Sedap

    4 out of 5, reviewed on June 7, 2017

    Sardin Ayam Brand Tomato sesuai dibuat sandwich.Rasa ramuannya yang enak menambah selera untuk dimakan dengan nasi.Ia boleh dipelbagaikan dengan masakan apa cara sekalipun.Memang terasa sedap.Mengandungi kalsium dan omega 3 sesuai dimakan seisi keluarga.Ia juga Halal,sesuai dimakan oleh muslim.

    4
  40. fionayyl03
    511 reviews

    Not too fond of this

    2 out of 5, reviewed on May 19, 2017

    I am not a huge fan of fish, what more with canned ones. I am not ridiculing this product, but the taste it just not too much for my liking as the taste of the fish tastes rather full of preservatives which then affects the taste of my cooking. If you’re using this product to cook more flavourful items such as curries or laksa, then perhaps this would be a good alternative but if you’re like me who does not like eating lots of flavour laden items, then stay away from this product and get some fresh ones from the market instead. Found quite a number of small bones too, which makes it dangerous to consume for the elderly or young children.

    2
  41. roxanne
    36 reviews

    Pilihan makan sejak kecil

    5 out of 5, reviewed on May 10, 2017

    Saya amat menggemari jenama Ayam Brand terutama produk ikan mackerel dalam sos tomato ini. sejak kecil saya amat menggemari produk ini. Jadi sehingga kini saya akan sentiasa pastikan produk ini sentiasa ada di dapur saya. Amat sesuai untuk sesiapa yang suka masakkan simple dan cepat tetapi sedap!

    5
  42. Annette Rowena
    30 reviews

    Fantastic Canned Mackerel Quality

    5 out of 5, reviewed on May 7, 2017

    Better than other brands in the market. Quality and taste is beyond compare. Might be a bit on the pricey end, but completely worth every sen spent. Great in curries and especially sambal!

    5
  43. Sarah
    133 reviews

    Sardin yang paling sedap

    5 out of 5, reviewed on May 7, 2017

    Sedap. Macam-macam jenis resepi boleh buat guna sardin ni. Sandwich, sambal sardin, dan assam laksa adalah antara masakan yang selalu saya buat guna sardin Ayam Brand. Jenama sardin yang tak pernah tukar dari kecil lagi. Mak dan ayah pun masih lagi guna brand ni.

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...