AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper

Product Details

AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper is made from the authentic black pepper, specially coated with selected spices and various seasonings to provide spicy hotness and delicious taste. It is perfect for table topping usage. Just sprinkle onto the favourite food such as fried noodle, seafood and chicken dishes. It will spice up and enhance the flavour and taste of dishes easily. It is also suitable for marinating of grilled chicken and barbeque seafood.

  1. Avatar

    sulupegari82
    3 reviews

    SUKA DENGAN RASA PEDAS LADA

    5 out of 5, reviewed on October 28, 2018

    Wajib ada dalam simpan stok barang dapur. 1 keluarga peminat tegar Ajishio Balck Pepper. Dimakan dengan telur separuh masak, telur goreng kicap dan bubur.

    5
  2. Avatar

    emayanie12
    3 reviews

    Ajishio flavoured black pepper

    4 out of 5, reviewed on March 12, 2018

    I always love pepper when im cooking and ajishio black pepper is my no 1 choice.. the fragrance and also the spicy peppery taste linger when i put in when im cooking soup.

    4
  3. Eloise Seng
    3 reviews

    AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper

    4 out of 5, reviewed on March 4, 2018

    我当我煮西餐的时候,我一定会用上AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper。。他会把食物增加别一番风味..不加上它,感觉味道不对!!

    4
  4. Avatar

    roshaida2024
    10 reviews

    Tasty and make my day happy!

    4 out of 5, reviewed on March 3, 2018

    This Aji-shio black pepper flavoured tasty for any kind of meal. I normally using it for my french fries, scrambled egg and all gravy items. Taste is good and its flavour also pure and bold. This item must have in my kitchen.

    4
  5. Avatar

    BumbleBee34
    25 reviews

    best!

    5 out of 5, reviewed on February 20, 2018

    saya suka aji shio black pepper. bau dan rasa mmg terbaik. menyedapkan lagi makanan yg tawar. buat perapan pn best. masin dan pedas yg sebati. bau black pepper mengancam sama mcm rasa. makan dengan telur separuh masak cenggini ?

    5
  6. Avatar

    ariffanan97
    4 reviews

    Aji-Shio Flavoured Black Pepper - Sedap

    5 out of 5, reviewed on February 16, 2018

    Pengguna tegar Aji-Shio Black Pepper sejak dulu lagi. Saya guna dalam pelbagai masakan dari burger, masak sayur, pasta sampai la memasak daging black pepper. Memang puas hati pakai Aji-shio Black Pepper, senang digunakan, cukup rasa dan memang sedap.

    5
  7. Avatar

    Maiemai91
    12 reviews

    Sedap dan menambah selera

    4 out of 5, reviewed on February 10, 2018

    Lada hitam aji shio ternyata berbeza dengan lada hitam jenama lain kerana mempunyai perasa tambahan di mana memang menjadi penambah selera untuk hidangan dan membuatkan makanan lebih sedap. Selalu saya akan gunakan untuk masak makanan yang simple seperti telur, ternyata berbeza dan lebih sedap rasa telur yang dimasak. Saya mengambil ia sebagai satu alternatif penambah selera untuk makanan yang simple

    4
  8. Avatar

    Khairul_Rahman58
    95 reviews

    AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper

    5 out of 5, reviewed on January 19, 2018

    AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper penambah rasa dalam masakan supaya menjadi lebih sedap.Saya menggunakan black pepper ini dalam majoriti hidangan masakan terutamanya masakan2 yang menggunakan pelbagai rempah-ratus. Baik juga untuk ibu-ibu selepas bersalin untuk kesihatan dalaman.Saya selalu menggunakannya untuk masakan western food dan pasta, senang dan mudah penyediaannya.Buka dan tabur didalam masakan.. Tidak perlu lagi mengambil masa untuk menumbuk dan tak risau akan tumpah.Harga jimat dan mampu milik.

    5
  9. Avatar

    rozaliaalik56
    100 reviews

    LADA HITAM RASA SEBENAR

    5 out of 5, reviewed on January 18, 2018

    Saya selalunya akan beli black pepper jenama aji shio. Saya lagi sukakan blackpepper dalam botol serbuk macam ni sebab mudah bila kita nak guna untuk masa. Rasa memang sedap, bila letak dalam masakan terasa lada hitam tu. 🙂 Sangat murah dan jimat. 🙂

    5
  10. Avatar

    NurulDeng08
    470 reviews

    Rasa lada hitam asli yang dikisar

    5 out of 5, reviewed on January 17, 2018

    Rasa AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper ni mmg seperti lada hitam asli yg dikisar,pedas berperisa dan bau pun sgt wangi.Saya gunakan sbgai penambah perisa dlm hidangan sy,perapan dan masakan.Senang digunakan,botolnya kecil dan mudah dibawa ketika sy mnjalani aktiviti luar.Harga pun masih berbaloi dibeli.

    5
  11. Cheong Li Ting
    3 reviews

    Good and awesome

    4 out of 5, reviewed on January 10, 2018

    Used with fried egg, it tastes good and delicious.

    4
  12. Avatar

    ferdizetty37
    493 reviews

    Black paper pilihan sekeluarga.

    4 out of 5, reviewed on November 29, 2017

    Aji-shio black paper menjadi kegemaran Saya apabila memasak,sangat sesuai untuk diolah dalam perapan,rasanya yang segar pedas memang kena dengan selera kami sekeluarga. Botol nya juga mudah untuk digunakan mempunyai penutup berlubang,hanya tabur di dalam masakan.memang best produkni.

    4
  13. Avatar

    Siti26
    61 reviews

    Aji-shio Black Peper

    5 out of 5, reviewed on November 6, 2017

    Saya suka menggunakan Aji-shio di dalam masakan saya kerana ianya sudah berperasa. Masakan saya menjadi semkin enak terutamanya bila di campur ke dalam scramble egg. Botol nya yang comel senang untuk dipegang dan lubang untuk keluar jugakntidak terlalu besar. Saya tidak risau sekiranya nak menuang di dalam masakan saya kerana tidak akan taruh lebih pun..

    5
  14. Avatar

    owengtang59
    82 reviews

    香气顿时升了很多

    4 out of 5, reviewed on November 4, 2017

    褐色的开关把黑胡椒粉和白胡椒粉更容易分别,喝汤或吃干捞面时都会撒些这牌子的黑胡椒粉,香气顿时升了许多!

    4
  15. Avatar

    emilliakamarlis62
    197 reviews

    Rasa seperti lada hitam dikisar

    4 out of 5, reviewed on November 4, 2017

    Ajio Shio Flavoured Black Pepper memang boleh menjadi pengganti lada hitam yang asli kerana rasanya seperti lada hitam yang dikisar. Saya suka mencampurkannya bila membuat ayam grill. Tidak lengkap rasanya tanpa meletak black pepper ajio ini. Rasa pedas semestinya pilihan saya dalam masakan. Kerna itu, ajio shio black pepper wajib ada di rumah.

    4
  16. Avatar

    Afiza_Rahim60
    350 reviews

    AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper

    5 out of 5, reviewed on October 17, 2017

    AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper sebagai penambah rasa dalam masakan supaya menjadi lebih sedap… baik juga untuk ibu-ibu selepas bersalin untuk kesihatan dalaman. saya selalu menggunakannya untuk masakan western food dan pasta, senang dan mudah.. buka dan tabur didalam masakan..Takperlu lagi mengambil masa untuk menumbuk dan tak risau akan tumpah.Mudah dalam penyediaan sesuatu masakan…Terbaik…

    5
  17. Azwana Mohd Ayob
    46 reviews

    Sedap sebagai penambah perasa.

    5 out of 5, reviewed on October 16, 2017

    Saya gunakan setiap hari untuk makan bersama half boiled Egg. Sangat sedap dan penambah perisa.

    5
  18. Syarifah Fyairus
    104 reviews

    BERTAMBAH ENAK DENGAN ADANYA AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper

    5 out of 5, reviewed on October 5, 2017

    MASAKAN SAYA MENGGUNAKAN AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper MENJADI LEBIH ENAK DAN MUDAH. TIDAK PERLU UNTUK TUMBUK BIJI-BIJI BLACK PEPPER YANG BELI DIKEDAI. SENANG SANGAT DIGUNAKAN WALAUPUN HARGA AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper BERPATUTAN.

    5
  19. Avatar

    Fong Fong
    318 reviews

    AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper

    4 out of 5, reviewed on October 3, 2017

    我喜欢AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper 因为它的胡椒味很浓很香。煮菜煮汤时都会加一点,煮出来的菜肴都很美味。尤其蘑菇汤加了就可以媲美餐厅卖的。

    4
  20. Amalina Darif
    23 reviews

    Membuatkan Semua Masakan Lebih Sedap

    5 out of 5, reviewed on September 26, 2017

    Saya pasti tidak lupa untuk memasukkan AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper ke dalam segala masakan, terutamanya yang savouri, kerana perencah ini bukan sahaja memberi rasa hangat black pepper, malah memberikan rasa umami sebagai pembuka selera.

    5
  21. 溦溦 林
    473 reviews

    Adds a great flavor to everything.

    4 out of 5, reviewed on September 18, 2017

    This is probably the best pepper I’ve tried.Adds a great flavor to everything,Not too strong or too lightly.Whether it be meat, veggies, etc. highly recommended!

    4
  22. Avatar

    ainie67
    68 reviews

    masakan lebih sedap dan mudah

    5 out of 5, reviewed on September 16, 2017

    Aji-shio blck pepper membuat makanan lebih sedap.Ia memudahkan saya untuk mendapatkan lada hitam,tidak perlu tumbuk lada hitam lg,hanya tuang ke dalam masakan. Bentuk botol yang menarik dan mudah memegang supaya tidak terlepas.Harga juga berpatutan.

    5
  23. Avatar

    CikSue38
    434 reviews

    Yummy flavoured black pepper

    5 out of 5, reviewed on September 15, 2017

    Rasa black pepper yg mengancam. Menaikkan rasa makanan yg kurang berperisa seperti bubur. Digunakan sebagai perasa dalam pelbagai masakan. Black pepper terasa pedas. Cukup rasa masin sekali. Sesuai disimpan kerana bekas botol yg comel

    5
  24. Avatar

    maryam18
    309 reviews

    PEDAS

    5 out of 5, reviewed on September 10, 2017

    Saya suka mengunakan AJI~SHIO Flavoured Black Pepper bila membuat burger handmade di rumah..Ia membuatkan burger menjadi lebih sedap

    5
  25. Avatar

    AieenDeen28
    900 reviews

    Blackpaper Asli

    4 out of 5, reviewed on September 7, 2017

    Sy selalu guna aji-shio blackpaper ni dalam masakan saya..tabur pada hingan untuk rasa blackpaper asli yg pedas & sedap..kadang sy tambah dalam perapan BBQ sy..Rasa Blackpaper dgn gabungan rempah mmg pedas & aroma blackpaper juga sngat wangi..

    4
  26. Nor Othman
    1343 reviews

    recommended

    5 out of 5, reviewed on September 5, 2017

    Selain dari ajishio flavoured paper, saya juga amat menggemari ajishio blackpaper kerana rasa lada hitam yang cukup pedas dan boleh digunakan dalam pelbagai masakan dan makanan. Bagi saya ajishio blackpaper ini selalu saya gunakan apabila makan dengan burger dan juga masak blackpaper

    5
  27. Avatar

    cikbunga49
    660 reviews

    Sedapkan makanan

    4 out of 5, reviewed on August 27, 2017

    Lada hitam ini memang wajib ada didapur saya. Rasa lada hitam yang sedap,pedas dan secukup rasa. Lada hitam jenama aji shio memang sesuai dimakan dengan apa cara sekalipun. Sama ada dibuat perencah gorengan,ditabur di atas hidangan untuk menambah rasa.

    4
  28. Avatar

    jazlan59
    144 reviews

    Menambah rasa sedap

    4 out of 5, reviewed on August 26, 2017

    Aji shio lada hitam memang kegemaran saya dan isteri kerana rasa sedap,rasa lada hitam asli dan enak.
    Mudah digunakan hanya tuang ke dalam masakan atau pinggan dan boleh makan.
    Tak perlu tumbuk macam lada hitam biji yang mengambil masa lama dan tenaga.

    4
  29. Avatar

    Aikoaiko25
    1053 reviews

    很香的胡椒粉

    4 out of 5, reviewed on August 18, 2017

    这个牌子的胡椒粉很香而且喝蘑菇汤我都一定会加这个下去调味道的。

    4
  30. Nur Arina
    812 reviews

    Masakan lebih sedap

    5 out of 5, reviewed on August 16, 2017

    Saya suka tambahkan serbuk lada hitam ini kedalam masakan saya. Ianya menjadikan masakan saya lebih sedap dan menyelerakan. Rasa oedas asli daripada lada hitam itu sendiri membangkitkan lagi kenikmatan apabila makan.

    5
  31. Avatar

    Nuriqazhar80
    11 reviews

    Awesome product!

    5 out of 5, reviewed on August 5, 2017

    I will never forget to buy this if i went to supermarket to topup my groceries . You can make any of your meal delicious if you put this in. Its just a perfect combination especially for pasta , burger and roasted chicken. Everyone should have this!

    5
  32. Kesuma Dewi
    147 reviews

    Ajishio Black Pepper

    5 out of 5, reviewed on June 11, 2017

    Saya sangat sukakannya kerana mudah telah sedia garam dan perasa.Perapan ayam dan daging bertambah sedap apabila ditambah ajishio black pepper ini.Mudah dan cepat sesuai juga ditambah dalam masakan lain sebagai penambah perisa dan menambah kepedasan

    5
  33. Avatar

    HaizanRaz
    112 reviews

    Memasak menjadi mudah

    4 out of 5, reviewed on June 8, 2017

    Tambahkan aji-shio black pepper untuk rasa pedas dalam masakan.Kerja memasak menjadi mudah dan tak perlu menumbuk lagi.

    4
  34. Niki Tay
    996 reviews

    AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper

    4 out of 5, reviewed on June 8, 2017

    妈妈煮菜时候都会下一点来调味的,有时喝汤我也会加一点AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper来添加香味,蘑菇汤和是AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper最融合的每次喝一定要放才好喝不然不好喝了。

    4
  35. Avatar

    fionayyl03
    511 reviews

    Yummy with nearly everything!

    5 out of 5, reviewed on June 6, 2017

    I used to have a few bottles of this on hand because it always goes well with everything. It tastes of black pepper, salt and umami seasoning added to it which makes up for seasoning porridges, rice and even stir fried vegetables. It tastes really nice and savoury and matches even well with mashed potatoes. I also really like that it is stored in an easy to carry container with a cap on top for easy sprinkling.

    5
  36. Riduan Halim
    136 reviews

    Ajishio blackpaper terbaik

    4 out of 5, reviewed on June 1, 2017

    Selain dari ajishio flavoured paper, saya juga amat menggemari ajishio blackpaper kerana rasa lada hitam yang cukup pedas dan boleh digunakan dalam pelbagai masakan dan makanan. Bagi saya ajishio blackpaper ini selalu saya gunakan apabila makan dengan burger dan juga masak blackpaper

    4
  37. Nezam Hashim
    30 reviews

    Masakan lebih ummmppphhh

    3 out of 5, reviewed on May 16, 2017

    Kalau saya masak burger untuk keluarga, pasti saya akan gunakan aji-shio black pepper ni. Rasa makanan akan berbeza, lebih umpphh dan lebih pedas jika letak serbuk lada hitam ni. Bau pun wangi semerbak satu rumah. Dari tak lapar jadi lapar bila letak serbuk lada hitam dalam makanan.

    3
  38. Avatar

    Aimanhakimi85
    17 reviews

    Aji-shio black pepper

    5 out of 5, reviewed on May 9, 2017

    Saya menggunakan black pepper ini dalam majoriti hidangan masakan terutamanya masakan2 yang menggunkan pelbagai rempah-ratus. Black pepper ini juga sangat sedap jika dijadikan sebagai bahan perapan untuk hidangan masakan barat.

    5
  39. Avatar

    miera97
    131 reviews

    AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper

    5 out of 5, reviewed on April 24, 2017

    AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper penambah rasa dalam masakan supaya menjadi lebih sedap… baik juga untuk ibu-ibu selepas bersalin untuk kesihatan dalaman. saya selalu menggunakannya untuk masakan western food dan pasta, senang dan mudah.. buka dan tabur didalam masakan.. x perlu lagi mengambil masa untuk menumbuk dan tak risau akan tumpah..

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...