Pureen Babywear set

Product Details

Looking for a gift for new born babies? Since expectant parents need a lot of baby clothes, so baby clothes gifts set are all times appreciated. Pureen Pride N Joy Babywear Gift Set provide personality to a wardrobe and parents can proudly introduce their babies while showing off their adorable features in well-thought-out attires.

Features

Pureen Pride N Joy Babywear Gift Set include long sleeve vest, long pants and mittens. They are made of cotton, the baby apparels are soft to the touch and comfortable to wear.

Matching set
Parents love dressing their baby in matching set. Matching sets are ideal gifts for birthday parties or baby showers and it is also suitable for any event. With Pureen Pride N Joy Babywear Gift Set, parents can dress their baby in cute clothing sets that will create lasting memories.

  1. Avatar

    Skotty98
    3 reviews

    Perfect gift for new born baby

    5 out of 5, reviewed on November 24, 2018

    If you want to buy a gift for new born baby, Pureen Pride N Joy Babywear Gift Set Is the perfect one. They have the best quality of cotton. The design also looking very nice, cute and most important is affordable. Buy yours now! I already have 1 set for my babies.

    5
  2. Avatar

    KateTing10
    3 reviews

    Prefer gift

    5 out of 5, reviewed on November 22, 2018

    布质好,柔和舒适,宝宝穿起来又很可爱

    5
  3. Avatar

    Nanaprincemas46
    4 reviews

    Design comel dan kain selesa untuk bayi.

    5 out of 5, reviewed on October 31, 2018

    Set baju bayi dari pureen ini memang menjadi pilihan utama saya ketika beli untuk dihadiahkan pada adik beradik dan kawan yang baru melahirkan anak.Selain dari designnya yang comel kainnya juga sangat selesa dipakai untuk bayi.

    5
  4. Avatar

    Laila25
    9 reviews

    Antara hadiah pilihan untuk anak kawan2

    5 out of 5, reviewed on October 22, 2018

    Set baju baby puren ni antara pilihan saya dan suami untuk pemilihan hadiah kepada anak kawan2,antara sebab nya murah dan berbaloi kain puren amat selesa untuk bayi..ank saya pon menggunakan jenama puren..

    5
  5. Avatar

    Offer09
    3 reviews

    Pureen memang berkualiti

    5 out of 5, reviewed on October 21, 2018

    Pureen memang berkualiti dengan harga yang lebih murah berbanding jenama lain. Saya akan beli pureen setiap kali membeli belah baju bayi. Beli set ni lebih jimat. Nak bagi hadiah pun senang tak perlu nak packing lagi.

    5
  6. Avatar

    Nabiha64
    4 reviews

    Berbaloi

    5 out of 5, reviewed on October 20, 2018

    Sangat berbaloi Dan Adik saya sukakannya.. Dan boleh juga dijadikan sebagai hadiah

    5
  7. Avatar

    effy8965
    3 reviews

    Pureen cloth

    5 out of 5, reviewed on October 19, 2018

    My baby looks very comfortablre with this suit.i love the materials and price also very reasonable

    5
  8. Dahuri Dahuri
    3 reviews

    perfect

    5 out of 5, reviewed on October 15, 2018

    Pureen Pride N Joy Babywear Gift Set include long sleeve vest, long pants and mittens. They are made of cotton, the baby apparels are soft to the touch and comfortable to wear. Matching sets are ideal gifts for birthday parties or baby showers and it is also suitable for any event. With Pureen Pride N Joy Babywear Gift Set, parents can dress their baby in cute clothing sets that will create lasting memories.

    5
  9. Avatar

    Ummishaha02
    3 reviews

    Gift

    5 out of 5, reviewed on October 6, 2018

    Sesuai untuk buat hadiah, senang dibawa dan tak payah balut lagi. Sangat reccomend yang mana tak tahu nak beli hadiah untuk anak saudara atau untuk kawan yang lepas bersalin

    5
  10. Avatar

    893028
    4 reviews

    Good

    5 out of 5, reviewed on September 7, 2018

    Good quality

    5
  11. Avatar

    ummuarissa52
    6 reviews

    Good gift for baby

    5 out of 5, reviewed on August 16, 2018

    very comfortable, nice and good to wear.

    5
  12. Loh Rainy
    2 reviews

    很好看!

    5 out of 5, reviewed on August 5, 2018

    布料很舒服!很可爱!

    5
  13. Garfield Chin
    3 reviews

    best value gift for newborn baby

    5 out of 5, reviewed on July 30, 2018

    last month went to mall and found this as a gift for my friend newborn baby..price, quality is ok..

    5
  14. 娟 曉
    3 reviews

    很喜欢这套衣服

    5 out of 5, reviewed on May 6, 2018

    是在宝贝满月时阿姨送的礼物,宝贝穿上好可爱,也非常合身,款式男女适合,布质也不错,值得拥有。

    5
  15. Avatar

    sal93
    12 reviews

    Best gift

    5 out of 5, reviewed on May 6, 2018

    First time beli set ni nak bagi hadiah untuk baby . Mula mula nampak memang dah jatuh hati dengan set ni . Lagi tengok corak dia yang comel bila baby pakai nampak cute sangat .

    5
  16. Nor Asiah
    10 reviews

    Set lengkap dan berkualiti

    5 out of 5, reviewed on May 2, 2018

    Baby saya masih pakai dari newborn sampai sekarang dia sudah 5bulan. Sangat selesa dan cute. Set yang lengkap dan kualiti kain yg bagus. Kain sangat lembut walaupun berulang kali pakai. Sangat berpuas hati.

    5
  17. Avatar

    Marozini49
    9 reviews

    SET LENGKAP UNTUK BAYI YANG BARU DILAHIRKAN

    5 out of 5, reviewed on April 19, 2018

    Set yang lengkap!. Sangat sesuai dan mudah untuk diberikan sebagai hadiah kepada bayi yang baru dilahirkan. Di bungkus beserta kotak memudahkan lagi si pemberi. Warna baju yang cerah juga menarik minat saya untuk memilikinya.

    5
  18. Avatar

    Reyta8929
    25 reviews

    Tidak jarang dan berbaloi

    0 out of 5, reviewed on April 19, 2018

    Pureen baby wear set boleh dijadian hadiah untuk rakan-yang atau untuk diri sendiri,semuanya cukup lengkap dalam satu kotak,kain yang selesa tidak panas dan tidak jarang..harga pon sangat berbaloi..

    0
  19. Avatar

    Dev12303
    3 reviews

    最棒的宝宝满月礼物

    5 out of 5, reviewed on April 13, 2018

    收到最开心最满意的宝宝满月礼物, 布料摸下去很舒服适合初生宝宝。包装盒很美,送礼很好看。赞!

    5
  20. Avatar

    justinkahchun61
    6 reviews

    时尚与潮流

    4 out of 5, reviewed on April 7, 2018

    每次买衣服给孩子都会首选的牌子。

    4
  21. Avatar

    RuyinLooi31
    4 reviews

    Best and affordable gift for full moon baby

    4 out of 5, reviewed on March 6, 2018

    The price of Pureen Baby Wear set is affordable for most of the people. the quality of the baby wear is good and soft. this is such a good choices of gift for full moon baby

    4
  22. Avatar

    Pennytan05
    3 reviews

    Affordable Gift!

    5 out of 5, reviewed on March 6, 2018

    Pureen babywear set is a great choice as a full moon gift for new born babies. Purchasing top quality baby wears with an affordable price. It’s a great deal and would recommend it for parents-to-be around.

    5
  23. Mawar Biru SuJe
    14 reviews

    Hadiah yang terbaik

    4 out of 5, reviewed on March 4, 2018

    Sesuai untuk diberi kepada kenalan yg baru lahirkan anak

    4
  24. Norazah Kasim
    12 reviews

    Kualiti tinggi berbanding harga yang rendah

    5 out of 5, reviewed on February 21, 2018

    Kualiti baju sangat elok dan terbaik kerana menggunakan jenis material kain cotton sejuk dan lembut dimana sesuai untuk baby di malaysia yang bercuaca panas dan lembap sepanjang tahun. Harga yang dikenakan turut menarik hati para ibu bapa untuk membuat pilihan mengikut bajet rendah dan sederhana tetapi kualiti yang tinggi. Saya memilih pakaian baby daripada produk pureen kerana sepadan dengan bajet tetapi kualiti super A+.

    5
  25. Soda Bachin
    6 reviews

    Cntik dan berpatutan

    5 out of 5, reviewed on February 20, 2018

    Harga yang sgt berpatutan x mahal, senang bila nak bagi gift dekat kawan yg bru bsalin. Ade khas utk bby girl n boy.. Ade jgk boleh pkai utk both

    5
  26. Avatar

    NurAsiah50
    6 reviews

    Sesuai utk hadiahkan pd baby baru lahir

    5 out of 5, reviewed on February 7, 2018

    Bila kita melawat kwn/sedara mara yg baru bersalin mesti kita nk bagi hadiah utk si kecil.set pakaian bayi pureen sgt sesuai utk dijadikan hadiah…harga pun berpatutan…set lengkap ada baju,seluar,sapu tgn,topi,sarung kaki dan sarung tgn…

    Masa sy br melahirkan ank pn byk yg ng hadiah set newborn pureen ni…corak yg cntik,warna yg menarik dan kain yg xpanas sesuai utk baby…siap semua satu set bila nk pakai kan utk baby pn xyah pening2 nk mixed and match baju baby…da tau nk pakai kn baju mana seluar mana dan sarung kaki n tgn yg mana….

    Mudah dan jimat masa…

    5
  27. Avatar

    Missfiza65
    11 reviews

    Present from husband

    5 out of 5, reviewed on January 14, 2018

    Untuk kelahirN anak sulung kami , suami memberikan saya set pureen ini sebagai hadiah .. sangat2 cantik dan sesuai . Sangat matching dan lengkap ??thanks husband

    5
  28. Avatar

    amir9206
    3 reviews

    best gift for new born baby

    5 out of 5, reviewed on January 12, 2018

    the best gift for new born baby, best quality and nice design. like it and cheapest..

    5
  29. Kang Andy
    22 reviews

    Very cute!

    5 out of 5, reviewed on January 9, 2018

    The design is so so cute!!
    Would recommend new father or mother to buy for their kids.

    5
  30. Naterah Sharbani
    6 reviews

    Good choice

    4 out of 5, reviewed on January 9, 2018

    Definitely a good choice for giving present for new babies. I got a bindle of them as presents for my second kids, and am loving it. It usually come with booties and/or mitten/handkerchief, and they are same design. Good choice!

    4
  31. Avatar

    Zanalyka41
    4 reviews

    Baju terbaik

    5 out of 5, reviewed on January 9, 2018

    Baju selesa dan sangat comel dengan harga yang berpatutan.
    Sangat berbaloi

    5
  32. Suery Wanie
    3 reviews

    Hadiah daripada my husband for baby

    5 out of 5, reviewed on December 1, 2017

    Baju pureen baby ini sangat2 berjaya cantik untuk baby pakai menarik perhatian saya n suami sy

    5
  33. Avatar

    Khairina62
    1 reviews

    Selesa, Cepat dan mudah

    4 out of 5, reviewed on December 1, 2017

    Pakaian bayi yang selesa dan comel bila dipakai. Terasa kelembutan untuk bayi yang baru lahir dengan cotton yang lembut dan juga menjamin keselesaan kulit bayi .

    4
  34. Avatar

    AieenDeen28
    900 reviews

    Pakaian bayi yg berkualiti pada harga yg lebih rendah

    5 out of 5, reviewed on November 1, 2017

    Saya membelinya utk rakan yg baru bersalin..selain harganya yg mmg lebih murah berbanding jenama lain,set pakaian bayi Pureen Pride N Joy ni sgt cantik warna dan designnya..kainnya juga lembut,selesa dipakai bayi..saya juga mmg selalu mmbeli pakaian bayi jenama pureen ni utk ank..mmg sgt sesuai utk bayi yg baru lahir..pakaian yg berkualiti pada harga yg lebih rendah.

    5
  35. Avatar

    ferdizetty37
    493 reviews

    Set pakaian bayi terbaik pada harga berpatutan

    5 out of 5, reviewed on October 29, 2017

    Saya bnyak mndapat hadiah set pakaian bayi pureen ni sewaktu melahirkan ank pertama..kainnya sgt lembut dengan corak yg sgt menarik dan sesuai utk bayi..kain juga dari jenis berkualiti dan bayi saya selesa memakainya,x merengsakan kulit bayi yg sensitif..walaupun dh basuh bnyak kali,kain tidak memeri dan x nmpak lusuh..masih boleh dipakai untuk ank kedua..mmg kualiti terbaik pada harga berpatutan.

    5
  36. Avatar

    ctiey94
    134 reviews

    hadiah terbaik untuk newborn

    5 out of 5, reviewed on October 28, 2017

    Saya membelikan pureen babywear set sebagai hadiah kepada bayi yang dilahirkan oleh kakak. Saya tertarik dengan jenis kainnya yang tidak panas dan lembut serta selesa untuk dipakai oleh si manja. selain itu, pureen babywear set didatangkan lengkap satu set dari kaki hingga ke kepala membuatkan si manja kelihhatan comel.

    5
  37. Avatar

    AizaMan
    219 reviews

    Comel dan menarik

    5 out of 5, reviewed on October 21, 2017

    Kawan hadiahkan saya gift set dari pureen ini untuk anak saya yang baru lahir..Kualiti kain yang sangat baik serta jahitan yang kemas dan butang yang tidak mudah tanggal.. Kainnya juga lembut dan tidak panas..Menyerap peluh dan anak saya selesa memakainya dengan corak ladybird yang comel..

    5
  38. Fieza Maulanah
    161 reviews

    Sangat Comel

    5 out of 5, reviewed on October 19, 2017

    Gift set untuk bayi baru lahir yang sangat comel, saya membelinya untuk dihadiahkan kepada kawan yang baru bersalin dan ianya tidak perlu dibungkus menggunakan pembalut hadiah kerana set ini telah disediakan dalam bentuk hadiah dan ia sangat comel dan memudahkan.

    5
  39. Avatar

    NurulDeng08
    470 reviews

    Harga lebih rendah berbanding gift set jenama lain

    5 out of 5, reviewed on October 9, 2017

    Saya belikan Pureen Pride N Joy Babywear Gift Set ni sbgai hadiah kepada kakak saya.Sangat tertarik dengan designnya yg sgt cantik dan sesuai dijadikan hadiah.Harganya juga lebih murah berbanding gift set yg lain.Kain bajunya sangat lembut dan mmg sesuai utk newborn.Lengkap dgn sarung tangan dan kaki dalam 1 set.Kakak saya sgt sukakan hadiah ni.Saya sgt syorkan baby gift set ni,berbaloi dibeli,Walaupun harganya lebih rendah,tapi ia setanding dgn jenama yg lebih mahal.

    5
  40. perfect gift

    5 out of 5, reviewed on September 13, 2017

    bought to my nephew, and the material so soft, very suit for newborn, really cute and nice.

    5
  41. Nor Othman
    1343 reviews

    Recomended

    5 out of 5, reviewed on September 7, 2017

    Pureen babywear set is the perfect gift for newborn baby. The clothes are soft and cute and my baby like it very much.

    5
  42. Kitaro Ishima
    11 reviews

    Bagus

    4 out of 5, reviewed on September 5, 2017

    Cantik. Sangat sesuai untuk dijadikan hadiah.

    4
  43. Avatar

    PRINCESS NURUL
    129 reviews

    Pureen Babywear set

    4 out of 5, reviewed on August 25, 2017

    saya pernah beliian Pureen Babywear set untuk kwn2 saya baru lepas bersalin. ia set yg murah, cantik & bkualiti…

    4
  44. Avatar

    leekahseng12
    323 reviews

    low budget gift

    3 out of 5, reviewed on August 18, 2017

    This is a low budget gift box for full moon baby.
    The accessories is complete set and it is in a low price.

    3
  45. Avatar

    deniseW28
    121 reviews

    Average quality

    2 out of 5, reviewed on August 14, 2017

    I received this as a gift and used it once. I did not like the fabric quality. A higher quality cotton fabric should be used as a newborn skin is very sensitive.

    2
  46. Avatar

    sallyinlee93
    1006 reviews

    Very Cute for Full Moon Baby

    4 out of 5, reviewed on August 11, 2017

    Pureen gift set is very cute and very valuable to buy as a gift for full moon baby.
    It included all accessories such like mitten, bootie & baby hat etc..

    The materials is cotton and comfortable for baby!

    4
  47. Avatar

    Victoria Low
    241 reviews

    Gift set for newborn

    4 out of 5, reviewed on August 7, 2017

    Bought this for my friend as baby full moon. I chose this because it is very cute. Look at the booties and hat, too cute not to buy. Material also good and soft. Suitable to newborn.

    4
  48. Avatar

    Pivoine8658
    32 reviews

    Pureen babywear set

    4 out of 5, reviewed on July 27, 2017

    Recently I’m searching for some baby clothing online and I got this nice set for my coming newborn. I feel this clothing set is in good quality even the prove is slight higher compare others baby brand clothing.

    4
  49. Avatar

    sandlee51
    174 reviews

    Comfy Material

    5 out of 5, reviewed on July 20, 2017

    Pureen Babywear have a very comfy material and suitable for newborn wear. The texture is soft and good to baby skin. It comes with a nice box, suutable as a gift to neeborn baby.

    5
  50. Avatar

    Fong Fong
    318 reviews

    Gift for new born baby

    5 out of 5, reviewed on July 13, 2017

    Pureen babywear set is the perfect gift for newborn baby. The clothes are soft and cute and my baby like it very much.

    5
  51. Avatar

    miera97
    131 reviews

    gift kelahiran anak pertama

    4 out of 5, reviewed on May 4, 2017

    Pureen Babywear set hadiah daripada kawan saya untuk anak pertama.. sangat cantik lagi-lagi berwarna merah putih warna kegemaran saya, di lengkapi dengan sepasang sarung tangan dan sepasang shocks, sepasang baju dan kain untuk baby.. quality kain yang lembut dan tidak panas.. sesuai untuk kulit bayi..

    4
  52. Avatar

    dmass8360
    26 reviews

    hadiah yang sesuai untuk new born baby..

    5 out of 5, reviewed on January 26, 2017

    Saya sangat gembira ketika kakak saya menghadiahkan Pureen baby wear set ketika saya melahirkan anak kedua.Ia diperbuat daripada kain cotton. Bayi saya berasa selesa dan hangat ketika memakai baju Pureen. Set ini memang amat sesuai dihadiahkan kepada bayi yang baru lahir. Harganya juga berpatutan.

    5
  53. Avatar

    Suraya8678
    91 reviews

    perfect gift for new born

    5 out of 5, reviewed on September 10, 2016

    Pureen Pride N Joy Babywear Gift Set include long sleeve vest, long pants and mittens. They are made of cotton, the baby apparels are soft to the touch and comfortable to wear. Matching sets are ideal gifts for birthday parties or baby showers and it is also suitable for any event. With Pureen Pride N Joy Babywear Gift Set, parents can dress their baby in cute clothing sets that will create lasting memories.

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...