Faiza Emas Super Special Tempatan 5%

Product Details

Faiza Emas Super Special Tempatan 5%

  1. AkuHudHud27
    158 reviews

    Serik dah guna beras ni

    1 out of 5, reviewed on November 27, 2021

    Hari-hari kita makan nasi. Nasi makanan ruji. Jadi hari-hari saya masak nasi. Sebelum ni memang beras Faiza Emas ni menjadi pilihan utama. Harga pun berpatutan tak terlalu mahal. Saya jadi serik bila berkali-kali seakan-terkena tipu menggunakan beras ni. Beras berkumbang berulat lah dan yg terbaru nasi saya masak jadi lembik dan cepat basi. Sukat air mcm biasa jadi lembik bila sukat air kurang beras mentah tak masak. Pening kepala jadinya. Nak kata tak pandai masak nasi hari-hari masak nasi. Pelik betul. Akhirnya saya ambil keputusan tukar beras lain.

    1
  2. Norsabariah85
    140 reviews

    beras berbau

    3 out of 5, reviewed on November 18, 2020

    Saya pernah beberapa kali membeli beras ini. Ternyata ia seperti terlebih kanji n nasi menjadi lembik. Adakalanya beras juga berbau hapak n nasi mudah basi

    3
    3
  3. Shika43
    687 reviews

    Nasi yang sedap

    5 out of 5, reviewed on July 13, 2019

    Faiza Emas Super Special Tempatan 5% mudah disediakan dan sukatan air tidak perlu terlalu dilebihkan… Nasi lebih cantik setelah dimasak.. dengan Faiza Emas Super Special Tempatan 5% nasi tidak mudah basi …

    5
    3
  4. CikSue38
    819 reviews

    Kecewa

    2 out of 5, reviewed on June 25, 2019

    Sebagai pengguna tegar beras ini, saya semakin kecewa dengan kualiti beras ini. Beras bagus bila masak nasi tak cepat basi. Cuma baru2 ni baru beli bila buka bungkusan kumbang gemuk2 banyak pulak tu. Kecewa sangat. Nak masak nasi tu kena basuh beras sungguh2 sbb taknak masak kumbang2 tu. Berkumpul mcm pesta kumbang.

    2
    1
  5. CikSue38
    819 reviews

    Beras yg ok!

    4 out of 5, reviewed on February 14, 2018

    Beras faiza emas super special tempatan 5% mmg menjadi pilihan kami sekeluarga. Beras yg sederhana panjang dan jarang saya jumpa kumbang dalam beras. Cuma bila masak air kena cukup. Selalu saya akan kurangkan air sedikit untuk dapatkan nasi yg kelihatan sebutir2 dan boleh disimpan lama. 2-3 hari simpan dalam peti ais pn nasu masih ok tidak basi. Masa masak nasi pn tiada buih2 yg melampau keluar. Bau beras yg normal. Mudah utk dimasak nasi biasa, nasi kukus, nasi ayam, nasi lemak atau nasi beriani. Berbaloi dan berpatutan dengan harga yg ditawarkan. Mudah didapati di pasaran. Perlu berhati2 sebab saya pernah terbeli jenama lain yg menggunakan design dan bungkusan beras yg saling tak tumpah menyerupai beras brand ni.

    4
    1
  6. NURELINA89
    173 reviews

    Nasi Menjadi Lembut

    5 out of 5, reviewed on November 9, 2017

    Dengan berasa faiza nasi menjadi lembut dan sgt2 sedap..Jenama yg sgt dipercayai dan terbukti 100% kebersihannya..Pelbagai menu boleh dimasak dengan berasa faiza antaranya nasi lemak, nsi beriyani, nasi ayam, dan juga nasi tomato..Saya sgt berpuas hati dengan beras faiza..

    5
    1
  7. hidayuyusoff91
    11 reviews

    kualiti yang bagus

    5 out of 5, reviewed on November 5, 2017

    saya memang meggunakan jenama ini pada kebanyakan masa. Kualiti beras yang terbaik serta harga yang berpatutan. Beras yang cantik, tidak pecah/terlalu halus. Di samping membeli beras ini, pengguna turut dapat beramal dalam menderma rm1 dari setiap pek. Ini adalah beberapa faktor yang membuatkan saya masih kekal membeli & menggunakanjenama ini.

    5
    2
  8. HaizanRaz
    112 reviews

    Cantik bila dimasak

    4 out of 5, reviewed on October 23, 2017

    Beras Faiza emas super special tempatan ini sesuai untuk semua masakan nasi seperti bubur,nasi ayam,nasi minyak dan sebagainya..Ianya tidak hancur dan cantik bila dimasak..Menggunakan beras yang berkualiti tinggi dan boleh disimpan lama kerana tiada kutu beras..Berpatutan dengan harganya dan senang didapati..Beras Faiza pilihan keluarga saya..

    4
    2
  9. Nurirah13
    365 reviews

    Cepat basi

    3 out of 5, reviewed on September 27, 2017

    Beberapa minggu lalu keluarga saya menggunakan beras ini untuk di makan. Nasi nya memang lembut. Cuma ia cepat basi. Ia seperti berair dan berbau. Saya tanak pukul 10 pagi dan pada malamnya memang sudah x boleh di makan. Mungkin beras yang saya beli kurang berkualiti atau beras lama. Walaupun saya da kurangkan airnya namun pada sebelah malam ia tetap berbau. Tidak seperti beras siam. Nasi nya juga tidak berderai. Anak2 x mahu makan jika gunakan beras ini.

    3
    2
  10. cikbunga49
    659 reviews

    Beras pilihan saya

    4 out of 5, reviewed on September 23, 2017

    Saya suka beras faiza kerana ianya senang untuk dimasak.
    Nasi juga masak dengan elok dan sempurna seperti yang saya inginkan.
    Ia juga tak cepat basi dan tekstur nasi juga lembut dan enak dimakan.

    4
    1
  11. Mimi81
    177 reviews

    Disukai seisi keluarga.

    5 out of 5, reviewed on September 20, 2017

    Inilah beras pilihan saya serta keluarga. Beras yang tidak perlu dicuci banyak kali, bersih dan mempunyai aroma ketika sudah dimasak. Kebaikan beras ini apabila telah dimasak, tidak mudah basi.

    5
    1
  12. shahril7956
    112 reviews

    Beras kegemaran kami sekeluarga

    5 out of 5, reviewed on August 8, 2017

    Sejak beberapa tahun yang lepas, Beras Faiza telah kami gunakan sebagai berasa pilihan kami. Sesuai juga dimasak pelbagai seperti nasi lemak, nasi tomato, nasi minyak dan lain2.

    5
    1
  13. Nur Arina
    812 reviews

    Beras yang terbaik

    5 out of 5, reviewed on July 28, 2017

    Beras pilihan kami sekeluarga sejak dari dulu lagi. Boleh dikatakan beras tiada hancur dan sedap dimakan. Ianya juga mudah mengenyangkan.csra penyediaan juga tidak rumit serta perlukan kuantiti air yang standard, biasa.

    5
    1
  14. Gee Gee
    321 reviews

    beras yg sesuai

    5 out of 5, reviewed on July 26, 2017

    sya pasti menggunakan beras faiza emas utuk membuat nasi lemak,tomato dan sebagai nya,kerana berasnya muai dan sedap

    5
  15. Riduan Halim
    136 reviews

    Beras pilihan keluarga

    5 out of 5, reviewed on June 14, 2017

    Beras faiza super special tempatan sungguh sesuai diggunakan untuk dibuat nasi briyani, nasi tomato dan pelbagai lagi. Beras yang digunakan sungguh bermutu tinggi dan menjadi pilihan kami sekeluarga.

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...