Faiza Emas Super Special Tempatan 5%

Product Details

Faiza Emas Super Special Tempatan 5%

 1. Avatar

  CikSue38
  434 reviews

  Beras yg ok!

  4 out of 5, reviewed on February 14, 2018

  Beras faiza emas super special tempatan 5% mmg menjadi pilihan kami sekeluarga. Beras yg sederhana panjang dan jarang saya jumpa kumbang dalam beras. Cuma bila masak air kena cukup. Selalu saya akan kurangkan air sedikit untuk dapatkan nasi yg kelihatan sebutir2 dan boleh disimpan lama. 2-3 hari simpan dalam peti ais pn nasu masih ok tidak basi. Masa masak nasi pn tiada buih2 yg melampau keluar. Bau beras yg normal. Mudah utk dimasak nasi biasa, nasi kukus, nasi ayam, nasi lemak atau nasi beriani. Berbaloi dan berpatutan dengan harga yg ditawarkan. Mudah didapati di pasaran. Perlu berhati2 sebab saya pernah terbeli jenama lain yg menggunakan design dan bungkusan beras yg saling tak tumpah menyerupai beras brand ni.

  4
 2. Avatar

  NURELINA89
  173 reviews

  Nasi Menjadi Lembut

  5 out of 5, reviewed on November 9, 2017

  Dengan berasa faiza nasi menjadi lembut dan sgt2 sedap..Jenama yg sgt dipercayai dan terbukti 100% kebersihannya..Pelbagai menu boleh dimasak dengan berasa faiza antaranya nasi lemak, nsi beriyani, nasi ayam, dan juga nasi tomato..Saya sgt berpuas hati dengan beras faiza..

  5
 3. Avatar

  hidayuyusoff91
  11 reviews

  kualiti yang bagus

  5 out of 5, reviewed on November 5, 2017

  saya memang meggunakan jenama ini pada kebanyakan masa. Kualiti beras yang terbaik serta harga yang berpatutan. Beras yang cantik, tidak pecah/terlalu halus. Di samping membeli beras ini, pengguna turut dapat beramal dalam menderma rm1 dari setiap pek. Ini adalah beberapa faktor yang membuatkan saya masih kekal membeli & menggunakanjenama ini.

  5
 4. Avatar

  HaizanRaz
  112 reviews

  Cantik bila dimasak

  4 out of 5, reviewed on October 23, 2017

  Beras Faiza emas super special tempatan ini sesuai untuk semua masakan nasi seperti bubur,nasi ayam,nasi minyak dan sebagainya..Ianya tidak hancur dan cantik bila dimasak..Menggunakan beras yang berkualiti tinggi dan boleh disimpan lama kerana tiada kutu beras..Berpatutan dengan harganya dan senang didapati..Beras Faiza pilihan keluarga saya..

  4
 5. Avatar

  Nurirah13
  365 reviews

  Cepat basi

  3 out of 5, reviewed on September 27, 2017

  Beberapa minggu lalu keluarga saya menggunakan beras ini untuk di makan. Nasi nya memang lembut. Cuma ia cepat basi. Ia seperti berair dan berbau. Saya tanak pukul 10 pagi dan pada malamnya memang sudah x boleh di makan. Mungkin beras yang saya beli kurang berkualiti atau beras lama. Walaupun saya da kurangkan airnya namun pada sebelah malam ia tetap berbau. Tidak seperti beras siam. Nasi nya juga tidak berderai. Anak2 x mahu makan jika gunakan beras ini.

  3
  1
 6. Avatar

  cikbunga49
  660 reviews

  Beras pilihan saya

  4 out of 5, reviewed on September 23, 2017

  Saya suka beras faiza kerana ianya senang untuk dimasak.
  Nasi juga masak dengan elok dan sempurna seperti yang saya inginkan.
  Ia juga tak cepat basi dan tekstur nasi juga lembut dan enak dimakan.

  4
 7. Avatar

  Mimi81
  177 reviews

  Disukai seisi keluarga.

  5 out of 5, reviewed on September 20, 2017

  Inilah beras pilihan saya serta keluarga. Beras yang tidak perlu dicuci banyak kali, bersih dan mempunyai aroma ketika sudah dimasak. Kebaikan beras ini apabila telah dimasak, tidak mudah basi.

  5
 8. Avatar

  shahril7956
  112 reviews

  Beras kegemaran kami sekeluarga

  5 out of 5, reviewed on August 8, 2017

  Sejak beberapa tahun yang lepas, Beras Faiza telah kami gunakan sebagai berasa pilihan kami. Sesuai juga dimasak pelbagai seperti nasi lemak, nasi tomato, nasi minyak dan lain2.

  5
 9. Nur Arina
  812 reviews

  Beras yang terbaik

  5 out of 5, reviewed on July 28, 2017

  Beras pilihan kami sekeluarga sejak dari dulu lagi. Boleh dikatakan beras tiada hancur dan sedap dimakan. Ianya juga mudah mengenyangkan.csra penyediaan juga tidak rumit serta perlukan kuantiti air yang standard, biasa.

  5
 10. Gee Gee
  321 reviews

  beras yg sesuai

  5 out of 5, reviewed on July 26, 2017

  sya pasti menggunakan beras faiza emas utuk membuat nasi lemak,tomato dan sebagai nya,kerana berasnya muai dan sedap

  5
 11. Riduan Halim
  136 reviews

  Beras pilihan keluarga

  5 out of 5, reviewed on June 14, 2017

  Beras faiza super special tempatan sungguh sesuai diggunakan untuk dibuat nasi briyani, nasi tomato dan pelbagai lagi. Beras yang digunakan sungguh bermutu tinggi dan menjadi pilihan kami sekeluarga.

  5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...