Eagle Brand Telon Oil
Eagle Brand Telon Oil

Eagle Brand Telon Oil

Product Details

Eagle Brand Telon Oil is non-greasy with a fresh eucalyptus aroma.

Brimming with the goodness of cajuput oil, coconut oil and Anise oil, it is specially formulated for your precious infant.

Massaging with Eagle Brand Telon Oil for baby helps to improve baby’s circulation and keep your little one warm. This oil is well used to keep the baby body warm, helps to relieve flatulence, colds and prevent mosquito bites and is used as a massage oil.

Facebook Page

  1. Aisya Razak
    4 reviews

    Best

    5 out of 5, reviewed on September 21, 2018

    First time kenal brand ini dan tertarik dengan bau dia yg begitu unik. Saya sapukan ubat ini pada bahagian perut dan kaki sebelum tidur. Sesuai bukan hanya utk bayi tetapi orang dewasa juga.

    5



    0
  2. Mieazz68
    3 reviews

    Untuk melegakan bayi perut kembung

    5 out of 5, reviewed on September 21, 2018

    Teksturnya yang ringan, mudah disapu dan tidak melekit atau meleleh. Bagus ya ia tiada unsur alkohol atau paraben. Tidak panas malahan sesuai untuk baby yang lahir. Bau pun wangi. New packaging memudahkan ianya dibawa ke mana saja. Anak saya serasi dengan krim. Setelah mencuba pelbagai krim lain, krim ini antara yang terbaik. Sesuai untuk seisi keluarga.

    5



    0
  3. Shikinlatif01
    2 reviews

    Minyak Telon Pilihan Utama

    5 out of 5, reviewed on September 21, 2018

    Produk ini sesuai untuk digunakan oleh bayi mahupun dewasa. saya menggunakan minyak telon ini ketika mengalami sakit kembung perut, selsema yang sukar untuk bernafas dan mabuk kenderaan apabila naik kenderaan terutamanya kenderaan yang tertutup, saya akan menjadi pening dan keadaan boleh jadi lebih teruk sampai muntah-muntah Kecuali naik motor.
    Setelah menyapu minyak ini ke tempat yang sakit seperti pening kepala, sakit perut, ia sangat berfungsi untuk saya dan saya membawa minyak ini kemana sahaja saya pergi kerana botolnya yang ringan.

    5



    0
  4. Best product

    5 out of 5, reviewed on September 20, 2018

    Traditionally used for stomach disorder and to warm up the body after bath.Upon application on my skin, I find the oil is absorbed easily without leaving any residue.Can also be used as a massage oil for the babies.

    5



    0
  5. Kuek Chen Soon
    2 reviews

    值得推荐的驱风油, 效果显著

    4 out of 5, reviewed on September 20, 2018

    挺好用的驱风油。
    比起过往我所用过的品牌, 这个牌子是比较好的。
    而且还是水性的,不像其他的,用完后手会感觉油腻。
    虽然味道有点重,不过还在可以接受的范围。
    价钱也公道。

    4



    0
  6. Eugeniecyc
    31 reviews

    清香婴儿保身油

    4 out of 5, reviewed on September 20, 2018

    选择婴儿油,最重要就是不刺激宝宝的肌肤和不刺鼻的味道。而这婴儿油就是符合以上两个条件,性质温和和味道清香外,而且也不油腻。
    每天早晚帮宝宝洗澡后,都会倒适量在手掌心,双手搓热后,搓在宝宝的肚子、背部和脚板。不但可舒缓宝宝肚子涨风外,而且清香的味道还可防蚊呢!
    绝对适合一家大小的婴儿油!

    4



    0
  7. Defnieyaya26
    6 reviews

    Worth to buy

    5 out of 5, reviewed on September 20, 2018

    Sangat sesuai untuk seisi keluarga .. tidak menyebabkan allergy…

    5



    0
  8. cherazin36
    4 reviews

    Good for the family

    5 out of 5, reviewed on September 19, 2018

    From the baby to the adults in the family, everyone liked the smell and found that it worked great for them. No more bloated tummy for the baby and the adults\’ muscle aches are taken care of, too. We love Eagle Brand telon oil!

    5



    0
  9. cherazin36
    4 reviews

    Sesuai untuk kulit bayi

    5 out of 5, reviewed on September 19, 2018

    sesuai digunakan untuk bayi yang mengalami kembung perut dan tidak mendatangkan alergi pada kulit bayi.saya sangat suka menggunakan minyak ini pada anak saya kerana sebelum ini dia kerap kembung perut pada waktu malam dan sering menangis.selepas menyapukan minyak tersebut pada perut dan kaki, anak saya dapat tidur dengan lena semula.sebelum ini saya pernah menggunakan produk lain tetapi tidak sesuai dan mengalami kemerahan pada kulit anak saya.produk ini sangat sesuai untuk semua bayi.

    5



    0
  10. falienra1019
    7 reviews

    Sangat nyaman dan selesa

    5 out of 5, reviewed on September 14, 2018

    Saya menggunakan minyak telon ini untuk ahli keluarga saya terutama sekali untuk anak saya yang kecil berumur 7 bulan.. setiap kali lepas mandi saya akan pakai kan nya untuk mengelakkan kembung perut.. saya lihat bayi saya suka bila saya sapukan minyak ini ke perutnya. Baunya pun wangi dan selesa.. tidak rugi saya mengamalkan penggunaan minyak ini pada keluarga saya.

    5



    0
  11. Hatim24
    3 reviews

    Melegakan

    5 out of 5, reviewed on September 9, 2018

    Minyak yang bagus digunakan bau yang wangi dan tidak bermnyk….family sy sudah mengunakannya dan kami seisi keluarga mnyukainya

    5



    0
  12. Azeerin71
    3 reviews

    Minyak telon terbaik

    5 out of 5, reviewed on September 9, 2018

    Bukan sahaja boleh di gunakan untuk bayi, malah untuk golongan dewasa juga. Kami seisi keluarga bersama2 mengunakan minyak. Sangat selesa di gunakan kerena iya cepat meresap dan tidak berminyak.

    5



    0
  13. Faridz Sazwan Z
    4 reviews

    Minyak Serbaguna

    5 out of 5, reviewed on September 6, 2018

    Sangat bagus untuk menghilangkan kembung anak kecil dan berkesan jika digunakan untuk urutan selepas mandi. Tidak berbau busuk dan anak saya suka

    5



    0
  14. Nor Bakyah Kasmani
    3 reviews

    Melegakan

    5 out of 5, reviewed on September 6, 2018

    Bau yang menyenangkan. Sesuai digunakan seisi keluarga dari peringkat bayi sehingga orang tua. Tidak berminyak dan meresap dengan baik. Tidak mendatangkan alergik. Produk terbaik dari Cap Lang.

    5



    0
  15. Hanna Farhana
    11 reviews

    Minyak untuk elakkan perut kembung pada bayi

    5 out of 5, reviewed on September 6, 2018

    Minyak yang harum dan segar baunya. Berangin tetapi tidak panas. Sesuai untuk disapu pada belakang badan bayi, perut bayi, dada bayi dan tapak kaki bayi selepas mandi untuk mengelakkan kembung perut dan untuk memberi sedikit warm layer pada bayi supaya tidak mendapat demam batuk atau selsema. Minyak ini tidak terlalu berminyak dan pastinya tidak melekit. Harganya mampu milik.

    5



    0
  16. Azfalina13
    3 reviews

    Melegakan dan menyelesakan setelah guna

    5 out of 5, reviewed on September 6, 2018

    Setiap kali selepas mandi saya menggunakan minyak telon cap helang pada bayi saya untuk mengelakkan kembung perut. Malah apabila saya rasa tidak selesa saya akan mandi dengan meletak minyak telon dalam air. Ia sangat membantu saya dengan bauan yang menyelesakan.

    5



    0
  17. falienra1019
    7 reviews

    Minyak telon terbaik

    5 out of 5, reviewed on September 5, 2018

    Minyak ini sangat elok untuk kegunaan bayi terutamanya selepas mandi bagi mengelakkan perut kembung dan ia turut memberi keselesaan pada bayi dengan aroma baunya yang nyaman dan wangi.

    5



    0
  18. Azfarina13
    1 reviews

    Minyak telon

    5 out of 5, reviewed on September 1, 2018

    I really like this minyak telon as I and family use it since i was small and was introduce by my mother since my first baby. This product it’s really good and also really the smell. It’s having a nice smell and my daughter really like it. She would like to have it and use it every time after bath without failed. Thank you so much because introduce me to this product

    5



    0
  19. Haziq Haikal
    1 reviews

    Eagle Brand Telon Oil

    5 out of 5, reviewed on August 10, 2018

    Eagle Brand Telon Oil are traditionally used in my family for minor burn, minor scald,minor cut, sprain, bruise, swelling and insects bite. It smells nice and also help the baby whom had a stomach ache or having a difficulties to sleep. Thanks to this miracle oil, for giving all moms a relieves.

    5



    0
  20. Adelineks
    5 reviews

    Trusted product for family

    5 out of 5, reviewed on August 10, 2018

    My family have always purchase telon oil for own use and also for the babies in the house.
    Telon oil is very functional and multipurpose. We usually use it as massage oil, tummy oil and even work as mosquito repellent.
    Most importantly, the smell of the product is excellent and very different from other herbal medicated oil in the market. I would say the product effectiveness, affordable price, product reputation and also the aroma of the product are the reasons why my family love using this product.

    5



    0
  21. Az H
    2 reviews

    Good for baby

    5 out of 5, reviewed on August 1, 2018

    Prevents the little baby from getting stomach aches and also keeps him warm and snug. It’s a good relaxing and bonding time with my baby when I massage him on his stomach, legs and back. Twice a day is sufficient and you only need a little bit of oil. Both mummy and baby love the smell of the oil.

    5



    0
  22. Syarifah Fyairus
    104 reviews

    MINYAK ANGIN SESUAI UNTUK KANAK-KANAK DAN DEWASA.

    5 out of 5, reviewed on July 28, 2018

    Eagle Brand Telon Oil AMAT SESUAI DIGUNAKAN UNTUK KANAK-KANAK DAN JUGA PADA DEWASA. SAYA TELAH MENGGUNAKAN PADA ANAK SAUDARA SAYA. DIA MENGALAMI KEMBUNG PERUT. SETELAH MENYAPU Eagle Brand Telon Oil PADA PERUT DAN TAPAK KAKI, PERLAHAN-PERLAHAN KEMBUNG PERUT BERANSUR KURANG DAN TIDAK SAKIT LAGI. SAYA JUGA MEMAKAI Eagle Brand Telon Oil JIKA MENGALAMI PENING-PENING KEPALA KERANA SUKA AKAN BAU MINYAK ANGIN INI DAN PENING SEMAKIN PULIH.

    5



    0
  23. sabarina37
    374 reviews

    Elak kembung perut dan gatal-gatal

    5 out of 5, reviewed on July 27, 2018

    Saya memang menggunakan minyak telun ini dari awal mempunyai bayi. Baunya yang kurang panas dan tekturnya yang tidak melekit sangat bagus untuk kulit bayi saya. Ia terus menyerap ke dalam kulit dan meredakan masalah kembung perut . Ia juga bukan sekadar itu tetapi ia boleh juga melegakan masalah gatal-gatal di gigit nyamuk. Pembungkusan yang menarik kerana kepala botol bewarna merah jambu. Ia bukan sahaja digunakan untuk bayi tetapi seisi keluarga saya.

    5



    0
  24. Victoria Low
    232 reviews

    Eagle brand Telon Oil

    4 out of 5, reviewed on July 11, 2018

    Eagle brand Telon oil is alternative for yu yee oil and it’s traditionally used for stomach discomfort and to warm up body from newborn to up to age of 5. I have tried it on my kid when he complained of stomach pain and it’s really useful and fast relieved. I will buy more for my coming baby.

    4



    0
  25. kelvinlee260121
    102 reviews

    驱涨风效果显著

    5 out of 5, reviewed on July 11, 2018

    很棒的驱涨风油!植物药味不重,比一般的婴儿驱风油好闻,淡淡的清草味。这牌子婴儿油不油腻,偏向水性质,容易涂抹在身上及十分适合用于宝宝按摩。第一次尝试是于午间洗澡后,大约两分钟的按摩,宝宝身体温和起来了且能有个更优质的午觉。宝宝能够接受其味道,婴儿油对宝宝皮肤温和,驱涨风效果显著小肚子再无冰冰冷冷的,肚子不舒服哭闹次数变少了!只需花两分钟按摩,宝宝比之前更容易照顾,Cap Lang婴儿保身油真的帮了个大忙!价钱很合理,一定会继续让宝宝使用。

    5



    0
  26. connienee30
    121 reviews

    Non greasy and fast absoption

    5 out of 5, reviewed on July 4, 2018

    Eagle Brand Telon Oil has a light natural plant smell, not greasy after applying and in fact, dry quickly in few seconds. Baby enjoyed the whole massage process with Eagle Brand Telon Oil, warm his body after shower and he has better positive mood to crawl around the house. I loved this product and believed its much more better than the current yu yi oil i used currently, more mild and safe for baby.

    5



    0
  27. irenechan597430
    58 reviews

    Mild to baby skin and relieve flatulence

    5 out of 5, reviewed on July 4, 2018

    The bottle is small and really cute in its design, leakage prevented with a cover. Once open, i can smell a very light natural plant based aroma, which is fresh eucalyptus. Read thru the ingredients label, i loved this product a lot as it is made from natural ingredients, consisting of cajuput oil, coconut oil and Anise oil. Safe for baby!

    As per instruction, apply and massage on my niece’s (baby) little stomach, legs and hands after shower with Eagle Brand Telon Oil , baby seems very relaxing with having her eyes closed during the massage session and her body warm up afterward. This is good to relieve flatulence and colds especially after shower, raining weather or when in outdoor.

    There is not causing any skin irritating and bad reaction after few times used, i can said this product is mild to baby’s soft skin with comfortable light aroma. Good product and hope we can get it at supermarket very soon.

    5



    0
  28. farissafauzi9125
    4 reviews

    KEGUNAAN TURUN TEMURUN

    5 out of 5, reviewed on July 3, 2018

    Mula tahu masa adik kecik sekarang dh Form 1 & diguna pula untuk anak sendiri. Sangat terbaik untuk urut selepas mandi & bila2 masa diperlukan. Setiap baby wajib ada minyak ni. Kualiti terjamin turun temurun!

    5



    0
  29. Syuhadahalim87
    1 reviews

    Minyak telon cap lang

    5 out of 5, reviewed on July 3, 2018

    Minyak telon sangat sesuai digunakan untuk sesi keluarga. Melegakan kembung perut dan gigitan serangga seperti nyamuk dan semut. Baunya sangat menenangkan dan nyaman.

    5



    0
  30. Anirah Azuri
    3 reviews

    Minyak Telon Terbaik

    5 out of 5, reviewed on July 3, 2018

    Bau yang sangat menyenangkan dengan haruman daripada eucalyptus, coconut and anise oil. Saya dah gunakan minyak ni untuk sapu pada anak saya. Saya sapu di kaki dan perut. Dia sangat selesa. Bauan daripada minyak telon ni membantu menghindarkan nyamuk dan sekaligus membuatkan tidur lebih lena.

    Saya pun guna minyak ni untuk diri sendiri. Bila rasa sakit perut / kembung perut, saya sapu. Minyak ni menyerap dengan cepat dan meninggalkan kesan bauan yang lama dan berangin lembut. Tak terlalu panas dan pedih pada kulit.

    Puas hati guna minyak ni.

    5



    0
  31. Noor Azhar
    71 reviews

    Eagle Brand Telon Oil

    5 out of 5, reviewed on July 3, 2018

    I used Eagle Brand Telon Oil for my baby right after bath to avoid colic and to keep her warm and comfort. It has non greasy texture, pleasant smell and cause no irritation on my baby’s skin. Its small bottle also very convenient to bring along anywhere especially for travelling.

    5



    0
  32. ainie67
    66 reviews

    bau sangat menenangkan

    5 out of 5, reviewed on July 3, 2018

    Saya dah menggunakan minyak telon cap helang untuk anak saya..minyak ini membantu melegakan kembung perut dan menghangatkan badan bayi selepas mandi,baunya juga menenangkan.

    5



    0
  33. Izzana
    35 reviews

    segar menenangkan

    5 out of 5, reviewed on July 3, 2018

    Sangat membantu baby tidur lena kerana tiada lagi masalah kembung perut..tidak terlalu panas untuk baby..bau yang menyegarkan memberi kesan yang sangat bagus untuk baby tidur lebih lama..sangat membantu masalah baby yang selalu kembung perut..say suka bau minyak telon caplang..terbaik

    5



    0
  34. nadya_isa52
    28 reviews

    Bagus untuk bayi ! 👍

    4 out of 5, reviewed on July 2, 2018

    Saya suka minyak telon cap Lang ini kerana design botolnya yang cantik dan menarik membuatkan saya tertarik mahu mencubanya. Sangat bagus untuk bayi saya dan serapannya juga pantas tanpa meninggalkan kesan berminyak pada badan dan baju bayi saya. Tiada masalah angin dan kembung perut bila menggunakan minyak telon cap Lang. Memang pilihan bijak dan harganya juga mampu milik. Pilihan tepat ibu-ibu prihatin

    4



    0
  35. Fyzadani01
    19 reviews

    Sangat nyaman untuk baby

    5 out of 5, reviewed on July 2, 2018

    First time cuba dapat sample dr 100comment…sangat wangi bagi saya…sesudah mandi sapu kat perut dada kaki baby saya…sangat bagus…perut anak pun tidak masuk angin…menghangatkan tubuh baby dan sangat sesuai penggunaannya.Sebagai ibu saya menyukai keberkesanannya dan tidur anak pun lena.Saya syorkan anda mencuba untuk bayi anda.Pasti anda menyukainya

    5



    0
  36. Ude18
    1 reviews

    Tidur yang lena untuk simanja

    5 out of 5, reviewed on July 2, 2018

    Produk ini sangat sesuai untuk anak saya bagi melegakan kembung perut.bau yang segar dan tidak terlalu panas menjadikan ia digemari oleh kanak-kanak.rekabentuk botol yang menarik juga menjadi kesukaan Kami sekeluarga.selepas menggunakan minyak telon ini tidur simanja saya tidak lagi terganggu dan lena hingga ke pagi.

    5



    0
  37. hidayuyusoff91
    11 reviews

    tak panas sangat dan bau yang menyenangkan

    5 out of 5, reviewed on July 2, 2018

    anak saya tidur lena selepas di sapu minyak telon ini. Minyak ini antara yang terbaik saya pernah cuba. Bau yang menyenangkan dan tidak terlalu panas. Sesuai digunakan seisi keluarga terutamanya anak kecil.

    5



    0
  38. mooiimm
    64 reviews

    Multipurpose oil

    5 out of 5, reviewed on July 1, 2018

    The design of the Eagle Brand Telon Oil really nice, one hand can flip the cap and open! Suitable for mummy who wants fast especially when baby cry. Telon oil help to keep the baby’s body warm. I applied on the area mosquito bite became no more itchy. So amazing!

    5



    0
  39. Mei Peng
    1 reviews

    Good for baby and nice smell

    5 out of 5, reviewed on July 1, 2018

    I likes it as it had quite good smell. Applied on baby stomach and feel nice, helps to relief flatulence. It can use to prevent mosquito bites too.

    5



    0
  40. Maawardah Mohamad
    42 reviews

    Minyak Telon kurang panas dan wangi

    5 out of 5, reviewed on July 1, 2018

    Minyak Telon ini amat sesuai digunakan untuk masalah kembung perut anak saya juga untuk gigitan serangga. Ia tidak panas dan baunya wangi. Ia juga kurang berminyak dan anak selesa apabila disapu terutama selepas mandi.

    5



    0
  41. Nanadaiyanamri27
    1 reviews

    Memang best

    5 out of 5, reviewed on June 30, 2018

    Pakai minyak nie mmg best,,bau punn wangi..terbaik

    5



    0
  42. Afiza_Rahim60
    348 reviews

    Eagle Brand Telon Oil

    5 out of 5, reviewed on June 28, 2018

    Minyak Telon Cap Lang sangat sesuai digunakan untuk bayi dan kanak kanak untuk melegakan kembung perut,ketidak selesaan badan dan gigitan nyamuk.Bau wangi dan herba membuatkan bayi mudah serasi dan melelapkan mata.Sapu di bahagian belakang badan,tapak kaki,sudah selesa digunakan.Tidak berminyak dan serasi menggunakannya.Terima kasih 100comments.Terbaik!

    5



    0
  43. nuraisya12
    1 reviews

    Eagle brand telon oil

    5 out of 5, reviewed on June 27, 2018

    Minyak telon cap Lang memang bagus sgt untuk kanak2..anak saudara saya yang berumur 4 tahun suka pakai minyak telon ni selepas Mandi, bau dia wangi dan rasa nyaman..kalau kena gigitan nyamuk, sapu minyak telon ,cepat rasa lega..memang best sgt…terbaik lah 👍

    5



    0
  44. Aliceqiao12
    18 reviews

    Minyak Telon Cap Lang review

    4 out of 5, reviewed on June 27, 2018

    Minyak Telon Cap Lang yang berwarna hijau jernih ni mempunyai bau herba yang wangi, adalah amat baik untuk saya menghangatkan badan bayi selepas mandi. Di samping itu, saya juga mendapati minyak telon caplang dapat mencegah bayi dari gigitan nyamuk. Selepas sapu minyak telon ni pada bayi, bayi dapat tidur dengan selesa dan bebas ganguan nyamuk.

    4



    0
  45. ahmeddaniyal89
    1 reviews

    Anak tidur lena

    5 out of 5, reviewed on June 27, 2018

    Bau dan kehangatan yang sesuai dengan bayi memberikan keselesaan kepada bayi saya. Selepas menyapu minyak ini di perut. ubun2 dan tapak kaki anak saya, dia tertidur dengan lena

    5



    0
  46. NINA9015
    8 reviews

    Telon Eagle Brand Review

    5 out of 5, reviewed on June 26, 2018

    The Eagle Brand telon is suitable to my child.i Used to keep the body warm baby, helped relieve flatulence, colds, and prevent mosquito bites. Can also be used as a massage oil for my babies

    5



    0
  47. Ariel
    115 reviews

    Refreshing Relief

    5 out of 5, reviewed on May 22, 2018

    The light green liquid is made from a blend of eucalyptus, coconut and anise oil, which gave me a whiff of sharp, minty and herbal when I opened the bottle cap. Upon application on my skin, I find the oil is absorbed easily without leaving any residue.

    Upon application on my friend’s baby, it does work well in dispelling wind from her stomach, giving almost instant relief. The baby can also sleep through the night without being bothered by mosquitoes as the sharp smell from the oil apparently repels mozzies. Plus, the baby is kept warm and happy when the oil is applied on her body. This is truly a multipurpose oil! The natural ingredients are gentle on a baby’s skin and it is no suprise why Eagle Brand Telon Oil is trusted by generations of Malaysian mothers.

    A little goes a long way, so the little sample bottle will last quite a while and is convenient to bring along during family travels.

    5



    0
  48. nurlyanakhan56
    12 reviews

    Minyak telon cap helang

    5 out of 5, reviewed on January 16, 2018

    Sesuai digunakan untuk bayi kerana tidak terlalu sejuk serta dapat mengawal perut bayi dari kembung.. Saya menggunakan minyak ini sejak ank pertama saya dilahirkan pada tahun 2015 dan masih menggunakan nya sehingga kini.. Bau nya yang sangat segar serta lembut memberi ketenangan kepada ank saya ketika tidur.ianya juga tidak terlalu berminyak atau meninggalkan kesan minyak pada baju. . P

    5



    0
  49. ferdizetty37
    493 reviews

    Minyak telon bayi cap lang

    5 out of 5, reviewed on November 22, 2017

    Kesan hangatnya lembut dan sesuai utk kegunaan bayi.Saya suka tekstur minyak telon cap lang ni yg sgt cepat mnyerap dan tidak meninggalkan kesan berminyak yg melekit pada badan bayi saya.Baunya pun sgt wangi.Saya sapukan pada telapak kaki dan perut ank sy utk mncegah masalah kembung perut.Harga minyak ni pun murah je,berbaloi dibeli.

    5



    0
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...