Silkygirl Sweetheart Eau De Toilette

Product Details

A notch more floral, sunnier and fresher than its predecessor, SweetHeart Always is sensual blend of green floral fruity scent with an ambery base. The scent expresses a top note of bergamot, grapefruit and green apples; with a bouquet of rose, jasmin and ylang-ylang permeating at the heart. SweetHeart Always mellows down to unison of musk, amber and sandalwood.

  1. Iefa Hasani
    6 reviews

    Perfume pilihan hati

    5 out of 5, reviewed on November 28, 2018

    Wangian yang sangat lembut. Sangat sesuai untuk pelbagai occasion. Ramaj yang tertarik kepada saya apabila saya memakainya. Haruman yang tahan lama menyebabkan saya jauh cinta dengan perfume ini. Tambahan pulak packaging yang sangat cantik dan ekslusif menampak kan seperti perfume mahal walaupun harga sebenarnya sangat berpatutan. Saya sanga berpuas hati dengan perfume silky girl ini dan akan recommend kepada rakan2 saya yang lain

    5
  2. Avatar

    Aten36
    4 reviews

    Boleh tahan wanginya

    3 out of 5, reviewed on November 27, 2018

    Sesuai untuk semua..mudah dibawa..murah Dan wangi..Botol yg menarik

    3
  3. Avatar

    ezaty_hoon65
    9 reviews

    Sweet scent

    5 out of 5, reviewed on November 9, 2018

    To be honest, this is one of my favourite perfume as the sweet scent really suit me. I really like the scent of this perfume as I don’t like strong scent for perfume. I’ve been using this perfume for quite a long time and will keep using it

    5
  4. Avatar

    mimizaidi93
    16 reviews

    Bau yang soft

    4 out of 5, reviewed on November 7, 2018

    Perfume ini adalah antara perfume yang saya sangat suka kerana baunya yang sangat soft dan tidak memeningkan kepala. Selain itu, perfume ini juga tahan lama dan tidak perlu untuk saya meletak perfume beberapa kali dalam sehari. Saya dah menggunakan perfume ini sebanyak 6 botol. Sangat sukakannya.

    4
  5. Avatar

    Syuhada198517
    3 reviews

    Pewangi idaman

    4 out of 5, reviewed on October 31, 2018

    Wangian ini amat menyegarkan..seronok sekali pakai..bau dia soft aje..itu yg best..harga dia pun tak mahal berpatut..botal pun cantik..

    4
  6. Avatar

    saadatun05
    3 reviews

    Segar dan manis sepanjang hari

    5 out of 5, reviewed on October 29, 2018

    Sebelum keluar pergi kerja memang saya sembur wangian di tengkuk dan di badan. Wangiannya mmg buat kan saya saya sentiasa segar dan berkeyakinan bila berhadapan dengan orang. Paling saya jatuh Cinta dengan sebab pelajar saya puji wangi dan Harum sepanjang hari

    5
  7. Avatar

    Chempaqa51
    3 reviews

    Wangi dan tahan lama

    5 out of 5, reviewed on October 24, 2018

    Perfume sweet heart silky girl ni tahan lama dan wangi. Saya suka bauan nya. Harga pun berpatutan dan mampu milik. Design botolnya juga cantik. Saya bagi lima bintang untuk perfume ini.

    5
  8. Ester Madial
    5 reviews

    Harum

    4 out of 5, reviewed on October 24, 2018

    Orang cakap, haruman yang wangi boleh relax kan minda, so sis rekomen minyak wangi silkygirl sebagai salah satu minyak wangi pilihan anda kerana bau dia tak berapa tajam namun lembut sahaja dan tahan dalam sehari kalau tak berpeluh sangat laa..Tetapi sis tetap suka perfume ni.

    4
  9. Avatar

    EllennRenn83
    3 reviews

    Kesukaan Sepanjang Zaman

    5 out of 5, reviewed on October 19, 2018

    Saya sangat menyukai haruman Sweetheart Silky Girl yang sangat tahan lama dan lembut. Beberapa kali bersama kawan, mereka akan bertanya ‘ Pakai wangian apa’? Sangat gembira dan merasa lebih yakin memakai wangian ini.

    5
  10. Avatar

    Kunie8762
    3 reviews

    Wangian yang lembut dan harga mampu milik

    4 out of 5, reviewed on October 18, 2018

    Sangat Sesuai untuk perempuan kerana wangiannya yang sangat lembut dan Botol yg sangat simple dan mudah dibawa kemana saja.Semburan wangian ini juga sangat tahan lama dan harga mampu milik.

    4
  11. Avatar

    Rrrelmo85
    3 reviews

    Wargian yg tahan lama bau

    5 out of 5, reviewed on September 17, 2018

    Minyak wangi nie sesuai utk perempuan yg suka bau yg sweet dan lembut. Saya sangat suka dgn bau wangian ini.

    5
  12. Avatar

    amryxx89
    3 reviews

    Lovely scent

    4 out of 5, reviewed on September 14, 2018

    Smells so good im melting. Not expensive so very affordable. Like its name, sweetheart.

    4
  13. Avatar

    Pojan34
    3 reviews

    SIMPLE YET THE BEST

    5 out of 5, reviewed on August 11, 2018

    Perfume silky girl semua tip top. Bau memang akan tahan lama, memang melekat lama. Bau pun semua best dan tak menyengat sangat sanpai sakit hidung. Mild je dia punya scent. Sebab perfume kadang tak elok sangat bau kuat kan, nak nya kalau yang ada masalah bau badan, takut berlaga, lagi bau tak best. So silky girl punya perfumes are really recommended. Seriously 🙂

    5
  14. Nur Zuyyin
    9 reviews

    terbaik

    5 out of 5, reviewed on July 18, 2018

    wangian yg amat wangi . tahan lama dari yang dijangka . harga berpatutan.

    5
  15. Avatar

    MyschqaQylla56
    12 reviews

    Lovely smell

    5 out of 5, reviewed on May 31, 2018

    Sweet smell, suitable for school which the smell is not too strong. The smell makes me want to smell it from the bottle all day long. Long lasting and the packaging looks expensive eventhough the price is cheap

    5
  16. Avatar

    Penny9110
    6 reviews

    Wangi & lembut

    5 out of 5, reviewed on May 5, 2018

    Pertama kali menggnakan perfume siklygirl.. saya terus jatuh hati dengan wangian yg lembut perfume itu… Semburan yg sedikit saja boleh tahan dari pagi sehinga la malam.. Jimat & berbaloi.. Harga yang mampu milik.. Saya akan terus menggnakannya..

    5
  17. Avatar

    Aifa60
    3 reviews

    Lembut dan wangi

    5 out of 5, reviewed on April 11, 2018

    Antara semua jenis perfume silkygirl, saya paling suka yg sweetheart ni. Baunya lembut dah tahan lama. Memang wangi. harga juga berpatutan. Saya selalu membelinya di watsons dan mana2 hypermarket yg brdekatan.

    5
  18. Avatar

    Rosidah08
    3 reviews

    Bau yang sangat segar

    5 out of 5, reviewed on April 9, 2018

    Saya adalah peminat wangian silkygirl. Wangian dari silkygirl sangat lembut dan sesuai dengan saya. Wangiannya memberikan kesegaran kepada saya sepanjang hari. Selain itu, wangiannya juga tahan lama. Ia mudah didapati di mana sahaja dan botolnya sangat cantik.

    5
  19. Avatar

    Adelos80
    3 reviews

    Fresh Odour

    4 out of 5, reviewed on March 19, 2018

    I really love the aroma of this perfume. Afforfable & can lasting till 8 hours. Easy to get from any shop such as Watson & Guardian.

    4
  20. Avatar

    zulaiha12302
    3 reviews

    Perfume Yang best

    5 out of 5, reviewed on March 14, 2018

    Perfume daripada Silkygirl sangat wangi Dan tidak terlalu kuat. Saya sangat suka menggunakannya kerana bau Yang lembut. Saya merupakan penggunaan setia perfume ini untuk kegunaan harian. Harganya sangat berpatutan terutama ketika promosi Di samping mempunyai hadiah percuma semasa pembelian. Saya akan terus menggunakannya.

    5
  21. Avatar

    amoyspt94
    5 reviews

    Reasonable Price.

    4 out of 5, reviewed on March 3, 2018

    It always hard for me to find a good smell perfume with an affordable price. I always recommend my friends to buy this product too!

    4
  22. Avatar

    BumbleBee34
    25 reviews

    This is my perfume ?

    5 out of 5, reviewed on February 20, 2018

    I love using this perfume everyday. it does not make me bored with its smell. it smell nice sweet floral and not too strong. it last longer and thats why i love it. quantity and quality is just nice. love the pinky color of the perfume. looks gurly. price also affordable and reasonable. one of the cheaper choice but worth buying. size also cute. i like it. people arround me could guess me arround the as they can smell the smell of this perfume. they said its my fragrant.

    5
  23. Avatar

    zanashiful91
    4 reviews

    Suka sangat

    4 out of 5, reviewed on January 17, 2018

    Wangian silky girl sweet heart menjadikan pengguna yang setia. Buanya yang sangat wangi, bau bunga yang lembut membuat kan tenang bila memakai nya. Ia juga tahan lama walaupun pakai dari pagi hingga ke petang . Suami pun suka dengan wangian sweet heart nie..

    4
  24. Avatar

    CikSue38
    434 reviews

    Bau bunga2 yg lembut

    4 out of 5, reviewed on November 11, 2017

    Sebagai penggemar perfume saya suka perfume sweetheart drp silky girl ni. Comel botol dn kotak pek cantik. Walaupun agak simple tapi elegan pada saya. Warna pink2 lembut dan bau bunga2 yg menyegarkan. Selalunya sembur pagi sampai ke malam masih ada bau wangi sweetheart ni. Bau seakan akan melekat pada badan dan pakaian. Cuma ada masa beli dapat spray yg tak.berapa elok. Asyik meleleh je bila.spray. Yg paling saya suka ia mampu milik dan mudah didapati di pasaran.

    4
  25. Avatar

    NurulDeng08
    470 reviews

    Botol terlalu simple

    4 out of 5, reviewed on October 21, 2017

    Wangian silkygirl sweetheart ni sangat wangi..bau bungaan yg lembut dan feminim..bau tidak terlalu kuat dan tahan lama..harganya juga berpatutan dan mudah didapati..mungkin kalau botolnya lebih menarik lagi cun..botol terlalu simple.

    4
  26. Avatar

    NURELINA89
    173 reviews

    Bau Yang Best

    5 out of 5, reviewed on October 7, 2017

    Antara perfume yg menjadi kegemaran ke pejabat..Bauan floral yg lembut dan wangi..Tahan sehingga 8jam..Harga juga berpatutan..Terbaik perfume Sweetheart..

    5
  27. Avatar

    AieenDeen28
    900 reviews

    Wangian mampu milik

    4 out of 5, reviewed on September 8, 2017

    Wangian mampu milik & sangat wangi…Bau sngat lembut dgn gabungan citrus & bungaan yg mghasilkan bau yg feminim..saya suka baunya yg tahan lama..Botol simple je,lg elok kalau rupa memikat seperti namanya “sweetheart”..

    4
  28. Avatar

    irfan12345696
    96 reviews

    good

    5 out of 5, reviewed on September 4, 2017

    KESEGARAN BAUAN SITRUS YANG BERPADU DENGAN BAUAN BUNGA ORIENTAL MENAIKKAN MOOD DAN MENYEGARKAN MINDA. BAU YANG TIDAK KETERLALUAN DAN LEMBUT YANG HARUS DI MILIKI OELH SETIAP WANITA. SELAIN ITU, BAUAN YANG TAHAN LAMA SEESTINYA BERBALOI DENGAN HARGA YANG DIATAWARKAN. THUMB UP!!

    5
  29. Nor Othman
    1343 reviews

    recommended

    5 out of 5, reviewed on August 24, 2017

    I tried this perfume from a salesperson in cosmetic store and it smell so nice and yet not expensive. Ended up I bought this as birthday gift for my friend.

    5
  30. Dayaniey Dahari
    16 reviews

    bau yang mendamaikan

    5 out of 5, reviewed on August 18, 2017

    Silkygirl Sweetheart Eau De Toilette bau yang mendamaikan sbb bau x kuat but soft je. kalo keluar ngan kwn pon dieorg akn trhidu bau wangian ni and guess what the kind of perfume. bau yg sgt soft, sometime i stress pkai je silkygirl sweetheart hilang stress td hehe. mudah didapati di mna2 n sgt berpatutan, i like it 🙂

    5
  31. Avatar

    Azyan12580
    55 reviews

    BAUAN TAHAN LAMA

    5 out of 5, reviewed on August 7, 2017

    KESEGARAN BAUAN SITRUS YANG BERPADU DENGAN BAUAN BUNGA ORIENTAL MENAIKKAN MOOD DAN MENYEGARKAN MINDA. BAU YANG TIDAK KETERLALUAN DAN LEMBUT YANG HARUS DI MILIKI OELH SETIAP WANITA. SELAIN ITU, BAUAN YANG TAHAN LAMA SEESTINYA BERBALOI DENGAN HARGA YANG DIATAWARKAN. THUMB UP!!

    5
  32. Avatar

    penny41
    407 reviews

    香味不是很持久

    3 out of 5, reviewed on August 6, 2017

    Silkygirl的香水蛮香的,也不会很刺鼻,可是确定就是不是很持久

    3
  33. Avatar

    Vicky Low
    241 reviews

    Fruity perfume

    3 out of 5, reviewed on June 6, 2017

    I tried this perfume from a salesperson in cosmetic store and it smell so nice and yet not expensive. Ended up I bought this as birthday gift for my friend.
    *she loves it!

    3
  34. Avatar

    sabarina37
    374 reviews

    Haruman mempersona

    4 out of 5, reviewed on May 18, 2017

    suka dengan haruman dari silkygirl sweetheart.Bau tidak terlalu kuat.Haruman yang mempersona membuat si dia tertambat.Kekal harum sepanjang hari.Terasa segar dan yakin.

    4
  35. Avatar

    May Mei12345
    104 reviews

    Good Works

    5 out of 5, reviewed on May 15, 2017

    I like Silkygirl Sweetheart Eau De Toilette this kind of subtle, musky and warm fragrance. 5th year down, don’t ever stop this sweetheart edition.

    5
  36. Avatar

    Afiqah Ariffin
    33 reviews

    Perfume kegemaran saya

    5 out of 5, reviewed on May 10, 2017

    Setiap kali sebelum keluar dari rumah, saya tidak lupa untuk semburkan minyak wangi silkygirl ini. Baunya sangat wangi dan kekal untuk beberapa jam lamanya. Harganya juga sangat berpatutan.

    5
  37. Avatar

    aizaman46
    219 reviews

    Wangian memikat

    4 out of 5, reviewed on May 4, 2017

    Sembur sedikit badan berbau wangi..tahan lama dan mudah dibawa ke mana mana..love this perfume..

    4
  38. Avatar

    sherryever71
    216 reviews

    gift ideas for loved ones

    4 out of 5, reviewed on March 17, 2017

    I like pink color and we can try the sample before purchase.
    Good for birthday present too, smell nice, if you like floral smell.
    Price is affordable and easy find at hypermarket.
    Easy to care for toilette is always put back in box after used.

    4
  39. Betty Liew
    263 reviews

    Soft and floral smell

    3 out of 5, reviewed on February 25, 2017

    SilkyGirl Sweetheart Eau De Toilette smell soft and bring out a sweet floral smell. A long lasting smell that capture guy attention. A perfect gift during Valentine’s.

    3
  40. Avatar

    Nik Zulaikha Shah
    186 reviews

    Wangiannya lembut memikat

    4 out of 5, reviewed on February 23, 2017

    Wangiannya tidak menusuk hidung. Lembut & sesuai dengan citarasa saya. Semburan yang tahan lebih lama. Memikat. Anak-anak saya memuji harumannya. Harganya amat berpatutan. Botol yang simple tetapi menarik. Mudah didapati.

    4
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...