Marine Essence Bamboo Salt (Hair Shampoo)

Product Details

Specially formulated to enhance, nourish and rejuvenate scalp and hair. Able to treat scalp problem, hair loss.

  1. Avatar

    Comicsgilz29
    3 reviews

    Aroma shampoo terbaik

    5 out of 5, reviewed on October 28, 2018

    Pelbagai jenama shampoo telah saya gunakan.. Dari yang untuk kawalan kelemumur, kawalan minyak sampai yang ada pelembab tapi semua tak lama bertahan sebab syarikat selalu keluarkan produk baru dan produk tidak lagi sesuai dengan rambut saya. Tetapi berbeza dengan Marine Bamboo, kegunaan kerap akan kurangkan kelemumur dan rambut gugur dan paling penting AROMA SEGAR dari rambut kita yang buat orang sekeliling suka 🙂

    5
  2. ANalis Roslan
    3 reviews

    Yes to Marine Essence

    4 out of 5, reviewed on October 20, 2018

    This shampoo superduper awesome. Its bring back my healthy hair and the most important things is, this shampoo is PARABEN FREE since I allergic with product that have paraben.

    4
  3. Avatar

    Suria8895
    6 reviews

    Rambut gugur tiada lagi..kelemumur pun semakin berkurang.

    4 out of 5, reviewed on July 22, 2018

    Saya mempunyai masalah rambut gugur dan kelemumur yg teruk.Namun setelah saya mencuba menggunakan shampoo marine essence bamboo alhamdulillah rambut saya tiada gugur lagi dan kelemumur pun semakin berkurang.Saya juga suka aroma bau shampoo nya..

    4
    1
  4. Dhabitah Amira
    6 reviews

    Free from parabens, ALES, SLS, SLES

    5 out of 5, reviewed on May 17, 2018

    Anda perlu mencubanya jika anda mempunyai masalah kegatalan kulit kepala dan mempunyai rambut yang agak sensitif. Harganya agak mahal kerana ia menggunakan 100% bahan organik (Garam buluh) . Ia memang berkesan merawat kulit kepala.

    5
  5. Avatar

    Khairul_Rahman58
    95 reviews

    Marine Essence Bamboo Salt (Hair Shampoo)

    5 out of 5, reviewed on April 4, 2018

    Saya gemar menggunakan Marine Essence Bamboo Salt (Hair Shampoo) ini khusus merawat kelimumur dan rambut kusut saya.Marine Essence Bamboo Salt (Hair Shampoo) mengembalikan keserian rambut dibilas sehingga bersih.Bau wangi dan harum sepanjang hari.

    5
  6. Leez WChaps
    3 reviews

    Kelemumur Hilang, Rambut Gugur Tiada Lagi

    5 out of 5, reviewed on February 20, 2018

    Bermacam2 syampu anti-kelemumur dah cuba. Kesannya cuma sehari kemudian kulit kepala gatal lagi. Tapi sejak cuba syampu Marine Bamboo ini gatal-gatal kulit kepala hilang dan rambut gugur berkurangan sehingga tidak ada lagi….memang hebatt !!

    5
    1
  7. Avatar

    syazani633871
    3 reviews

    Memang Berkesan

    5 out of 5, reviewed on February 9, 2018

    Seawal penggunaan shampoo Marine Essence Bamboo dapat menghentikan masalah kelumumur dan keguguguran rambut yang telah saay alami bertahun-tahun. Produk tanpa PARABEN dan SLS ini ternyata menjadi pilihan kerana selamat digunakan seisi keluarga. Highly recommended!!

    5
  8. Avatar

    NURELINA89
    173 reviews

    Rambut Kurang Gugur

    5 out of 5, reviewed on November 9, 2017

    Dengan shampoo Marine Essence Bamboo Salt rambut kurang gugur lagi dan paling best kelemumur juga hilang..Walaupun pada seawal penggunaan, rambut sedikit kasar, tetapi apabila sudah habis sebotol..Kesannya mmg sgt menakjubkan..Rambut saya tidak gugur lagi, tiada kelemumur dan paling penting rambut menjadi hitam dan bersinar seperti sebelum ni..

    5
  9. Avatar

    ctiey94
    134 reviews

    menghilangkan kelumumur dan gatal

    5 out of 5, reviewed on November 5, 2017

    Saya sangat sukakan marine essence bamboo salt hair shampoo walaupun harganya sedikit mahal berbanding syampoo yang terdapat di pasaraya tetapi ia sangat berkesan. Ia juga berjaya mengatasi masalah kelumumur dan gatal-gatal saya. masalah rambut gugur saya juga semakin berkurang. Selepas menggunakannya,kulit kepala berasa sangat segar dan selesa.

    5
  10. Maawardah Mohamad
    43 reviews

    syampu yang tiada sles

    5 out of 5, reviewed on October 11, 2017

    Syampu ini berupaya mengatasi kelemumur, gatal-gatal kepala dan rambut gugur yang saya alami. Walaupun harganya agak mahal berbanding syampu di pasaraya tapi berbaloi membelinya. Syampu ini juga tidak mempunyai SLES iaitu bahan yang mengeringkan rambut.

    5
  11. Avatar

    NURELINA89
    173 reviews

    Tiada Masalah Kelemumur & Rambut Gugur

    5 out of 5, reviewed on September 22, 2017

    Dengan menggunakan shampoo Marine Essence Bamboo Salt masalah kelemumur dan rmabut gugur saya hilang..Bau sgt wangi, tidak melekit dan mudah dibersihakn..Dalam masa seminggu sahaj, rambut saya kembali bersinar dan sihat..

    5
  12. Kaushelia Shelia
    365 reviews

    Smells good Marine Essence Bamboo Salt (Hair Shampoo)

    5 out of 5, reviewed on September 6, 2017

    I always use the Marine Essence Bamboo Salt (Hair Shampoo) because it helps to soothe the scalp and wash away the oil and dirt effectively. After using this shampoo I do not have the hair fall problem as it helps to make my hair stay healthy and beautiful always. The price also reasonable and worth to purchase. The packaging of this shampoo is very beautiful and nice as it is great to use all the time. It does not irritate the eyes even the scalp when I wash my hair as it does not contain any chemicals. Day by day hair I can feel my scalp is healthy and no more itchy scalp. Now I feel so happy and can have different kind of hair styles.

    5
  13. Nor Othman
    1343 reviews

    recommended

    5 out of 5, reviewed on August 29, 2017

    Saya mengalami masalah rambut gugur dan telah mencuba banyak produk untuk memulihkannya. Saya risau rambut gugur disebabkan oleh penyakit dan kerana ketakutan itu saya cuba google sebab-sebabnya. Suatu hari , ada kawan promote kan shampoo ni…saya malas nak cuba tetapi, saya beranikan juga. Ternyata Marine Essence Bamboo Salt memulihkan rambut saya. Tiada lagi rambut gugur !

    5
    1
  14. Sal Arissa
    11 reviews

    Refreshing

    3 out of 5, reviewed on August 4, 2017

    It gives a refreshing feeling to the scalp and hair after every wash. With consistent use, hair feels softer and has balanced moisture.

    3
  15. Avatar

    qisstiera75
    115 reviews

    Kurang gatal-gatal

    5 out of 5, reviewed on August 3, 2017

    Mula diperkenalkan dengan produk ni oleh seorang kawan. Lepas 2 kali penggunaan, kulit kepala bertambah segar dan masalah kegatalan kulit kepala pun berkurangan. Baunya wangi.

    5
  16. Avatar

    Alana34
    15 reviews

    Itchy scalp, sensitive scalp and hair fall problem ? This is a perfect product for you

    5 out of 5, reviewed on July 27, 2017

    I personally have a sensitive scalp , dandruff issues and hair fall and plus when it comes on that time of the month it become worst.Trust me , I have spend alot of time and money to solve this problem. Any shampoo in the market , you named it I’ve tried it . Woman hair is like a crown , and this definitely shattered my confident level in socializing with friend and family or meeting new client . The first time I’m using this product , i did not put any expectation for good result. It was just another day for me to find good and suitable product for my hair. After a month of using this Marine Shampoo, YOU BET! My scalp is getting better and my hair are getting healthier. It may not be 100 % recover but , im getting less and less amouth of hair fall and this is just my second bottle of shampoo.I can’t wait for a better result .!

    5
  17. Avatar

    Nik Zulaikha Shah
    186 reviews

    Syampu Untuk Semua masalah kepala.

    4 out of 5, reviewed on December 29, 2016

    Syampu ni sinonim dengan mengawal keguguran rambut. Tetapi ia juga bagus untuk hilangkan kepeningan serta kegatalan akibat kelumumur. Rambut berbau akibat peluh juga bagus gunakan syampu ni. Bukan sahaja untuk orang dewasa, kanak-kanak juga boleh gunakannya.

    4
  18. Aien Zunnur
    40 reviews

    Segar!

    5 out of 5, reviewed on October 21, 2016

    Dah banyak guna dan tukar syampu yang boleh hilangkan kelemumur dan rambut gugur sehinggalah tercuba marine essence shampoo. Wah! Masa guna, bau wangi seharian kepala. Lepas tu rasa segar sangat. Boleh rawat kelemumur dan rambut gugur! Best sangat. Tapi harga sangat mahal untuk volume yang agak sikit. Untuk maintain guna syampu ni bagi yang kurang mampu tidak recommended sebab masih ada syampu lain. Overall, untuk yang ada masalah kelemumur dan rambut gugur sila cuba syampu ni tau!

    5
  19. Noor Atiqah
    22 reviews

    Rambut gugur

    3 out of 5, reviewed on August 19, 2016

    Saya pernah menggunakan Marine Essence Bamboo Salt. Sangat best dan mengurangkan rambut gugur yang saya alami.

    Bau yang best dan wangi. Sangat2 syorkan kepada rakan-rakan yang mempunyai masalah rambut gugur ini.

    Harga berpatutan taw.

    3
  20. Fiza Rahman
    20 reviews

    Kelemumur Hilang Rambut gugur pon kurang

    4 out of 5, reviewed on August 19, 2016

    Saya pernah muncuba shampoo Marine Essence Bamboo Salt bila diperkenalkan oleh rakan. Memandangkan saya ada masalah kelemumur dan juga rambut gugur, tak salah saya mencubanya. Hasilnya amat memuaskan. Kelemumur mula hilang dan rambut gugur mula kurang. Rasa berangin kepala bila membasuh rambut dengan Marine Essence Bamboo Salt ni.

    4
  21. Afievy Ivy
    40 reviews

    Tiada lagi masalah kelemumur

    4 out of 5, reviewed on August 19, 2016

    MARINE ESSENCE BAMBOO SALT NOURISHING SHAMPOO dengan ekstrak garam buluh dapat membantu mengatasi masalah kelemumur saya . Ia memelihara rambut dan kulit kepala dari pencemaran serta radikal bebas, menjadikan rambut dan kulit kepala lebih sihat.Produk ini TANPA kandungan sabun, paraben & SLES. Anti oksidan dan anti bakteria. Sesuai digunakan oleh semua lapisan masyarakat.

    Yang paling best tentang shampoo ni ialah baunya yang WANGI dan berangin serta lembut.

    4
  22. Amani Imani
    7 reviews

    Rambut Hitam Bersinar

    4 out of 5, reviewed on August 18, 2016

    Bila memakai shampoo Marine Essence Bamboo ini rambut saya hitam dan bersinar. Lebih lebat dan sihat. Baunya juga wangi menjadi kegemaran anak-anak saya untuk mencium rambut saya setiap kali lepas bershampoo.

    4
  23. Avatar

    preciousCLA51
    4 reviews

    Takutnya Rambut Gugur !

    5 out of 5, reviewed on August 18, 2016

    Saya mengalami masalah rambut gugur dan telah mencuba banyak produk untuk memulihkannya. Saya risau rambut gugur disebabkan oleh penyakit dan kerana ketakutan itu saya cuba google sebab-sebabnya. Suatu hari , ada kawan promote kan shampoo ni…saya malas nak cuba tetapi, saya beranikan juga. Ternyata Marine Essence Bamboo Salt memulihkan rambut saya. Tiada lagi rambut gugur !

    5
  24. Munirah Izzan
    1 reviews

    Tiada Lagi Rambut Gugur

    5 out of 5, reviewed on August 18, 2016

    Suka guna syampu Marrine Essence Bamboo Salt ni. Berkesan untuk masalah keguguran rambut. Selepas pakai kepala rasa ringan dan baunya yang harum boleh jadi terapi. Dah kurang dah rambut gugur selepas gunakan syampu ni.

    5
  25. Lynda Che Lah
    3 reviews

    Syampu best

    0 out of 5, reviewed on August 18, 2016

    Saya ada masalah kelemumur yang agak teruk.Hari-hari gatal dan ada salji kecil bertaburan.
    Sejak pakai syampu Marine Bamboo ini gatal-gatal kurang.Salji putih dah takda.Kulit kepala rasa segar. Rasa lebih ringan.

    0
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...

Sorry, no similiar product found.