Fiffy Liquid Cleanser
Fiffy Liquid Cleanser

Fiffy Liquid Cleanser

Product Details

Specially designed for the baby’s health. Fiffy Liquid Cleanser contains no colouring and effectively removes milk stains to ensure the baby’s feeding bottle is completely clean. This product is paraben and sulfate-free as well as gentle and mild on the skin. It is completely safe to use for babies and won’t harm or leave any side-effects. You can use this cleanser to wash off fruits and vegetables as well.

  1. Asniza95
    18 reviews

    Pencuci terbaik untuk si manja

    5 out of 5, reviewed on December 12, 2021

    Fiffy sangat menjadi pilihan saya. saya sukakan pencuci ini kerana pekat dan dapat mencuci sisa susu dengan pantas dan beresan. saya suka bau dan fiffy menjadi pilihan saya sekeluarga. harga yang sangat mampu milik dan sungguh berkualiti sangatlah menjamin kepuasan para pembeli.

    5
  2. aemanie81
    74 reviews

    Does a good job at cleaning

    5 out of 5, reviewed on December 10, 2021

    I like the consistency of the liquid, not too runny, not too thick. It does a pretty good job cleaning bottles without leaving any residues behind. Should give this a try for anyone looking for a baby liquid cleanser.

    5
  3. Eifa01
    29 reviews

    Fiffy Liquid Cleansers

    5 out of 5, reviewed on December 3, 2021

    Saya memilih Fiffy Liquid Cleansers kerana ia sangat selamat digunakan.kandungan juga sangat dipercayai..saya biasa menggunakan Fiffy Liquid Cleansers untuk mencuci botol susu dan merendam puting susu botol anak saya.Ia dapat menghilangkan kotoran dan daki2 yang terdapat pada botol susu anak saya.Ia juga dapat membunuh bakteria..

    5
  4. Yasmin Sarah
    12 reviews

    Bersih & Wangi!

    5 out of 5, reviewed on October 5, 2021

    FIFFY Baby Bottle Wash sebab ianya 99.5% daripada bahan bahan semulajadi, tiada bahan merbahaya, bahan asas nya dari tanaman, dan di reka khas buat kesihatan bayi. Yang paling penting tiada pewarna, tiada Paraben & Sulfat. Selain dari cuci botol susu, boleh juga digunakan untuk mencuci puting susu, pacifier, buah-buahan dan sayur-sayuran. Terdapat 3 flavor yg ada iaitu natural, mint dan yang terbaru green tea. Bestnya FIFFY Baby Bottle Wash ialah senang hilangkan kesan kotoran di botol susu. Yang penting ianya wangi yang menyenangkan. BUkan itu saja, kita boleh cuci buah dan sayuran sekali.
    Jom cuba FIFFY Baby Bottle Wash! Sangat Puas hati!

    5
  5. Kristal07
    14 reviews

    Clean and Safe

    5 out of 5, reviewed on September 22, 2021

    Got one for my cousin and they loved it. They feel safe when use FiFFY to wash their baby bottles and baby food containers. It can also clean the dishes with ease and safe to wash the veggies without worry about harmful chemicals.

    5
  6. yhlim
    15 reviews

    Fiffy Baby Bottle Wash

    5 out of 5, reviewed on September 22, 2021

    Totally love with Fiffy baby bottle wash. Just need a few drop and it can effectively removes stubborn milk stain. It’s proven safe and gentle as you can use it to wash off fruits and vegetables as well.

    5
  7. tomorrow_esther
    90 reviews

    Fiffy liquid cleanser 轻松去除奶渍! 推荐给妈妈们!

    5 out of 5, reviewed on September 20, 2021

    特别推荐fiffy 清洗液给妈妈级朋友使用,收到的分别是三种不同香味,包括原味、薄荷、绿茶,瓶装都是750ml 容量。听说市场上还有600ml 补充装,之后替换也非常方便。

    特别重要是妈妈都很重视成分配方,一看fiffy 植物性活性剂配方就会感觉比较放心,成分表上列出含有​​ 99.5% 的天然成分,不含对羟基苯甲酸酯和硫酸盐,确保您的宝宝远离危险化学成分,不会对奶瓶碗碟用具残留任何的毒害。特别适用于奶瓶、奶嘴,有顽固奶渍也可以滴几滴fiffy liquid cleanser浸泡一晚,轻松冲洗即可去除奶渍,也无需出动刷子了。洗后无残留任何滑溜溜的化学剂。

    如果要清洗水果和蔬菜,可以用无味的,否则可能洗完以为蔬菜有绿茶或薄荷味道。

    5
  8. Mooi Leng
    39 reviews

    Safe way to wash baby bottle and veggie

    4 out of 5, reviewed on September 19, 2021

    Plant based cleanser for baby bottle and veggie. Trying to wash veggie today, using the no flavour cleanser. Feel safe and cleaner after washing the veggie. This is best way to wash baby bottle as well as its gentle and mild.

    4
  9. FarahSyafiqah
    5 reviews

    Jimat Masa dan tenaga

    5 out of 5, reviewed on September 19, 2021

    Gunakan untuk cuci botol bayi mahupun botol air yang digunakan oleh orang dewasa pun boleh. Bau yang tak terlalu kuat sebab sesetengah pencuci tinggalkan kesan bau pencuci tu sampai rasa was-was nak guna botol tu. Those kalau tangan tu sensitive boleh guna produk FiFFY ni and nak cuci vegetables pun boleh. Berguna sangat !!

    5
  10. Eunice Eunice
    27 reviews

    Fiffy cleanser

    5 out of 5, reviewed on September 17, 2021

    When use to clean bottles, no oily, save to use. No chemicals no harmful, my mother like to use it to soak vegetables and fruits. Good products

    5
  11. Panimalar Malar
    4 reviews

    Cleanser botol susu

    5 out of 5, reviewed on September 17, 2021

    Pertama kali saya cuba fiffy cleanser memang saya suka sebab botol susu memang susah mau cuci sebab kotoran yang degil, selepas saya guna fiffy cleanser senang sekali.Ibu 2 yang luar sana boleh lah mencuba fiffy botol cleanser.

    5
  12. Louise Wong
    11 reviews

    Great cleanser for fruits and vegetables

    5 out of 5, reviewed on September 17, 2021

    FiFFY Liquid cleanser not only for baby bottles, it can be use for fruits and vegetables as well. Only need a drop of the cleanser and it can wash off those pesticide on fruits and vegetables effectively.

    I soak it for 5 min and I can get clean fruits and vegetables.

    5
  13. Meenaloshini
    9 reviews

    Good Product Quality

    5 out of 5, reviewed on September 17, 2021

    My cousin has use this product for the first time to wash kids’ drinking bottles and even fruits and vegetables. It can easily cleans all the stubborn stains in the bottles. They really feel very comfortable using Fiffy Bottle Wash. They also used it to wash all baby’s bottles accessories, breast pump accessories etc. It is recommended liquid cleanser to all mummies. It is always the best choice of liquid cleanser.

    5
  14. Stila Nordin
    19 reviews

    Lemak susu hilang dengan mudah sekali!

    5 out of 5, reviewed on September 16, 2021

    Fiffy Baby Bottle Wash ini sebenarnya memang menjadi pilihan saya untuk mencuci segala kelengkapan ‘perang’, botol anak2 serta toys mereka sejak dari anak pertama lagi kerana ia terdiri dari ekstrak tumbuhan yang selamat dan bebas dari bahan kimia, paraben serta sulfat.
    .
    Apa yang paling best tentang Fiffy Baby Bottle Wash ini adalah ia sangat mudah untuk menanggalkan kesan minyak ataupun lemak susu yang terdapat pada botol-botol plastik serta pinggan mangkuk anak-anak. Kerja kita pun jadi cepat! ?
    .
    Selain dari itu, anda boleh menggunakan produk ini untuk mencuci buah-buahan serta sayur-sayuran tanpa ragu-ragu. Terdapat tiga flavor yang ada di pasaran iaitu natural, mint dan juga green tea. Semuanya selamat untuk bayi dan anak-anak kita. Harganya pun sangatlah berpatutan! Apalagi, jom dapatkan Fiffy Baby Bottle Wash hari ini! ?

    5
  15. kamilah9081
    5 reviews

    Fiffy Liquid Cleanser

    5 out of 5, reviewed on September 15, 2021

    I received 3 bottles of Fiffy’s liquid cleansers which are natural, green tea and mint flavor. Actually I’m using Fiffy from since Aimy 0 month till now. Aimy is 1 year now. I love natural flavor. What is I love the most is Fiffy can be used to clean almost everything including fruits and vegetables.
    You just apply a small amount of Fiffy’s cleanser and foam will be there. It cleans milk residue and oil effortlessly. I really recommend this brand.

    5
  16. Great Bottle, Fruits and Vegetables Cleanser!

    5 out of 5, reviewed on September 12, 2021

    I super duper love all these 3 cleanser! My personal favourite is the Green Tea flavour! It smells heavenly calming like perfumes and plus best of all it is safe to be used! It easily and effectively cleans the milk stains from bottle leaving no residue left behind. The cleanser has foams bubbles and eases me to rinse off my son milk bottles as well as I can easily washed my children\\\’s toys, washed off soils from vegetables as well as washes off fruits before eating them. It is gentle to my hands as well as it does not cause any irritation nor it does not leave my skin dry. Whats not to love? Fiffy definitely one of the best and safest bottle, vegetables and fruits cleanser around!

    5
  17. mrhna51
    6 reviews

    FIFFY Baby Bottle Wash

    5 out of 5, reviewed on September 8, 2021

    Sejak dari anak pertama pilihan hana mestilah FIFFY Baby Bottle Wash sebab ianya 99.5% daripada bahan bahan semulajadi, tiada bahan merbahaya, bahan asas nya dari tanaman, dan di reka khas buat kesihatan bayi. Yang paling penting tiada pewarna, tiada Paraben & Sulfat.

    Selain digunakan untuk mencuci botol susu, ianya juga sesuai digunakan untuk mencuci puting susu, pacifier, buah-buahan dan sayur-sayuran. Terdapat 3 flavor yg ada iaitu natural, mint dan formulasi terbaru green tea.

    Apa yang hana suka tentang FIFFY Baby Bottle Wash ialah senang sangat nak hilangkan kesan kotoran lebihan susu pada botol susu. Bau pun sedap. Dan boleh cuci buah dan sayur sekali. Senang cerita ianya pakej pencuci yang hebat!

    Korang perlu cuba tau FIFFY Baby Bottle Wash!

    Terima kasih Fiffybaby ❤️

    5
  18. SitiNurjalina48
    56 reviews

    Kini botol susu sentiasa bersih

    5 out of 5, reviewed on May 4, 2018

    Saya sangat suka dengan produk ini kerana kerak susu di dalam botol anak saya senang dibersihkan dengan produk ini.. Yang penting lagi sangat selamat digunakan tidak perlu risau anak termakan sabun selepas cuci botol susu kerana produk ini tiada bahan yang bahaya.. sangat di syorkan kepada ibu diluar sana untuk mencuba produk ini..

    5
  19. Tidak perlu risau

    5 out of 5, reviewed on April 19, 2018

    Fiffy baby bottle wash ini amat sesuai digunakan untuk membasuh kerak-kerak susu yang melekat di tepi puting, hanya dengan merendamkan puting dan botol menggunakan air panas dicampurkan setitik sabun ini, dibiarkan selama 1 jam, kemudian hilang.

    5
  20. AdamAmsyar95
    81 reviews

    Lemak susu pada botol mudah tanggal

    5 out of 5, reviewed on March 6, 2018

    Bagi saya pembersih botol susu fiffy ni pilihan yg terbaik memandangkan harganya lebih rendah tapi mmpunyai kualiti setanding jenama mahal.Ia efektif menanggalkan kesan lemak susu pada botol dan soother bayi sy tanpa perlu direndam.Botol susu bayi sy lebih bersih dan bebas kuman walaupun x steril.Boleh digunakan utk mmbasuh pelbagai barangan bayi yg lain termasuk buah & sayuran.Mengandungi formula anti bakteria dan diperbuat dari ekstrak tumbuhan yg selamat digunakan utk bayi sy.Pembersih botol fifffy ni juga disediakan dlm botol besar,botol travel dan pek refill yg lebih jimat.Berbaloi dibeli

    5
  21. rozaliaalik56
    100 reviews

    MUDAH DIBASUH DAN SANGAT BERSIH

    5 out of 5, reviewed on March 3, 2018

    Pertama kali menggunakan Fiffy Baby Bottle Wash ini dan saya sangat kagum dengan kebersihannya. Walaupun botol berkerak, ia mampu untuk menghilangkan dan membersihkan kerak tersebut. Saya sangat rekomen sabun pencuci botol no flavour ini kerasa ia tidak mempunyai bau yang akan meninggalkan kesan di dalam botol. Mudah sangat nak basuh. Harganya juga murah !

    5
  22. Afiza_Rahim60
    358 reviews

    Fiffy Baby Bottle Wash

    5 out of 5, reviewed on February 28, 2018

    Saya suka guna jenama Fiffy Bottle Wash kerana Fiffy Baby Bottle Wash membersihkan botol susu dengan mudah dan cepat.Saya suka guna flavour Green Tea.Terutama untuk digunakan pada botol,puting botol,pinggan, cawan, buah-buahan dan sayuran.Mengandungi 99.5% bahan semula jadi dan tidak merbahaya Selain daripada botol susu saya guna juga untuk basuh mainan anak-anak.Jenama fiffy bottle wash pilihan saya kerana mengandungi 99.5% bahan semula jadi yang diperolehi,tiada sisa berbahaya,tiada pewarna & menghilangkan noda susu dengan mudah serta tidak mengandungi paraben&Sulfate Tidak hanya boleh digunakan pada botol susu malah boleh digunakan pada puting, mainan serta buah-buahan dan sayur-sayuran.Harga berpatutan dan mudah dibawa kemana mana.

    5
  23. sallyinlee93
    1004 reviews

    cheap & nice!

    4 out of 5, reviewed on February 22, 2018

    Fiffy baby bottle wash is very valuable for all family, their price is reasonable and the result is good! can compare with pureen’s brand one! Just a little path can clean off 2 to 3 of my baby’s drinking bottle.

    4
  24. AieenDeen28
    899 reviews

    Berbaloi dengan harga dan kualiti

    5 out of 5, reviewed on January 16, 2018

    Saya mmg pengguna setia pencuci botol Fiffy ni krn selain harganya yg lebih rendah,kualitinya juga setanding jenama mahal lain.Selalunya sy beli yg botol hijau krn baunya lebih wangi dgn ejstrak teh hijau.Utk kesannya mmg membantu sy mncuci botol ank dan peralatan lain dgn lebih bersih,sisa lemak susu pd botol pun tanggal dgn mudah bila sy merendamnya dgn fiffy bottle wash ni.Mmg berbaloi dibeli dgn kuakiti & harganya.

    5
  25. NurulDeng08
    470 reviews

    Dengan ekstrak teh hijau yg lebih wangi

    5 out of 5, reviewed on December 18, 2017

    Sgt mudah utk mmbersihkan botol susu ank sy dgn mnggunakan Fiffy Bottle Wash ni.Cairannya berbau ekstrak teh hijau yg wangi.Sisa lemak susu mudah tanggal bila sy merendamnya,tidak perlu mnggosok dgn kuat lg.Botol susu juga tidak berbau masam.Selain untuk botol,sy gunakannya utk merendam barang mainan,alatan pump susu dan puting.Boleh juga digunakan untuk mmbasuh buah dan sayuran.Sgt berbaloi dibeli,harganya pun berpatutan.

    5
  26. Adilla Dilla
    63 reviews

    Kotoran pada botol senang hilang

    5 out of 5, reviewed on October 24, 2017

    Saya telah menggunakan fiffy bottle wash dari anak saya yang pertama lagi.Saya sangat sukakan pencuci ini kerana kesan kotoran seperti kerak susu sangat mudah tanggal tanpa perlu di rendam.Selain itu wangiannya pula tidak melekat pada botol susu selepas di basuh.Selain botol susu ianya juga saya guna untuk membasuh mainan anak2.Semestinya ianya selamat untuk anak2 saya.

    5
  27. Afiza_Rahim60
    358 reviews

    Fiffy Bottle Wash

    5 out of 5, reviewed on October 9, 2017

    Fiffy Bottle Wash saya suka kerana ia membersihkan botol susu dengan mudah dan cepat.Saya suka guna flavour Green Tea.Segar bau alam semulajadi.Selain daripada botol susu saya guna juga untuk basuh mainan anak-anak.Jenama fiffy bottle wash pilihan saya kerana mengandungi 99.5% bahan semula jadi yang diperolehi,tiada sisa berbahaya,tiada pewarna & menghilangkan noda susu dengan mudah serta tidak mengandungi paraben&Sulfate..Kami sekeluarga menggunakannya….terbaik…

    5
  28. sallyinlee93
    1004 reviews

    Cheap & Nice

    4 out of 5, reviewed on September 21, 2017

    Received this from a Fiffy hamper in my baby full moon party.
    Easy to clean off the stain & oily from my breast pump accessories!
    Rich of bubbles! Good Product!

    4
  29. Opa Snow
    5 reviews

    mudah untuk travel

    5 out of 5, reviewed on September 18, 2017

    saya suka kerana senang untuk cuci botol susu anak ketika dalam perjalanan pulang ke kampung..mudah dan cepat dan setanding dengan strile botol susu

    5
  30. Nor Othman
    1346 reviews

    recommended

    5 out of 5, reviewed on September 7, 2017

    Saya suka guna jenama Fiffy Bottle Wash kerana ia membersihkan botol susu dengan mudah dan cepat.Saya suka guna flavour Green Tea.

    5
  31. cikbunga49
    659 reviews

    Botol bersih dan bebas bahan kimia

    4 out of 5, reviewed on September 2, 2017

    Pencuci botol jenama fiffy ini bagua menanggalakn sisa lemak susu yang melekat pada botol.
    Kerak-kerak susu dapat ditanggalakn dengan mudah.
    Selamat digunakan,bebas bahan bahaya dan harga juga murah.

    4
  32. Nur Arina
    812 reviews

    Harum dan terbaik

    5 out of 5, reviewed on August 16, 2017

    Pencuci botol fiffy ni sangat harum dan berbuih dengan banyak. Inilah kali pertama saya membeli pencuci botol untuk anak saya dan bau masam pada botol sudah tiada lagi.

    5
  33. sweet2looi
    52 reviews

    Just love the green tea flavor!

    4 out of 5, reviewed on June 23, 2017

    I got this bottle wash as a free gift when I sign up for Fiffy membership. This is the first time I saw a bottle wash with green tea flavor! I love the smell, it is so fresh and it makes my daily boring washing job happier. It has a lot of foams and cleans the milk stains thoroughly, and can be rinse off easily. I used it to wash my breast pump accessories, milk storage bottles, feeding bottles, kids cutlery and even the fruits and vegetables that I’m trying to make for the puree. This 400ml bottle has a very affordable price and so much safe to use, worth for value!

    4
  34. sweet2looi
    52 reviews

    Love green tea? You will love this washing bottle with green tea flavor!

    4 out of 5, reviewed on June 22, 2017

    I got this bottle wash as a free gift when I sign up for Fiffy membership. It has a very pleasant smell, the green tea! I love green tea very much and this is the first time I saw a washing product with green tea flavors. It has a lot of foams bubbles which clean the milk stains from the bottle thoroughly and easily rinse off by water. I use it to wash my breast pump accessories, feeding bottles, teats and pacifiers and even washing the vegetables and fruits that I made for puree. I quite enjoy the washing because of the fresh green tea smell and my hands don’t even feel irrated or dry because it was made from natural ingredients.

    4
  35. sabarina37
    378 reviews

    Berhasil!!

    5 out of 5, reviewed on May 16, 2017

    Pencuci botol Fiffy memang dicipta untuk kanak-kanak.Terutama untuk digunakan pada botol,puting botol,pinggan, cawan, buah-buahan dan sayuran.Mengandungi 99.5% bahan semula jadi dan tidak merbahaya.Direka khas untuk kanak-kanak,tiada bahan pewarna dan sangat mudah untuk menanggalkan lemak daki di botol.Menjadikan kulit tangan saya lembut dan ringan.Ia memang berhasil untuk saya sekeluarga.

    5
  36. miera97
    132 reviews

    Fiffy Bottle Wash

    5 out of 5, reviewed on April 23, 2017

    fiffy bottle wash menyingkirkan susu daripada melekat di puting dan di dalam botol susu.. keyakinan setelah menggunakannya rasa lebih bersih, tiada lagi bau-bau masam yang tidak menyenangkan, anak-anak pun selesa ketika minum susu.boleh juga digunakan untuk mencuci barang permainan anak-anak.. kerana ia tidak merbahaya tetapi memberi perlindungan terhadap anak saya.

    5
  37. Afievy Ivy
    41 reviews

    kerak botol susu senang basuh

    4 out of 5, reviewed on December 9, 2016

    Saya suka guna jenama Fiffy Bottle Wash kerana ia membersihkan botol susu dengan mudah dan cepat.Saya suka guna flavour Green Tea.Selain daripada botol susu saya guna juga untuk basuh mainan anak-anak.Jenama fiffy bottle wash pilihan saya kerana mengandungi 99.5% bahan semula jadi yang diperolehi,tiada sisa berbahaya,tiada pewarna & menghilangkan noda susu dengan mudah serta tidak mengandungi paraben&Sulfate Tidak hanya boleh digunakan pada botol susu malah boleh digunakan pada puting, mainan serta buah-buahan dan sayur-sayuran.

    4
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...