Carrie Junior Baby Oil

Product Details

Specially formulated from Aloe Vera oil to Fruito-E to gently soother and moisturise baby’s delicate skin. Helps keep baby’s skin feeling soft, smooth and supple. Also ideal as a hair conditioner for adults.

  1. Avatar

    prettypink
    19 reviews

    Quick absorption and not greasy

    5 out of 5, reviewed on December 20, 2020

    Love the texture as it is quick to absorb into my baby’s skin and most importantly not greasy/oily. Suitable and safe for baby to use. The Aloe Vera oil content can soothe, calm and moisturize baby’s delicate skin very well. After using, my baby’s skin become soft and smooth. So nice to touch and so nice to smell!

    5
  2. Mashitah Hamid
    32 reviews

    Merapikan rambut simanja

    5 out of 5, reviewed on November 16, 2020

    Anak saya punyai rambut yang lurus dan lebat.. kadang-kadang bila bermain, rambutnya jadi tidak kemas atau mengerbang. Saya sapukan Baby Carrie Oil untuk merapikan rambutkan. Ia jugak menjadikan rambut anak saya berbau wangi walaupun berpeluh-peluh ketika bermain.. Baby Carrie Oil pilihan saya.

    5
  3. Avatar

    AunCyi14
    14 reviews

    Fast absorption, not too oily

    4 out of 5, reviewed on November 13, 2020

    The smell is mild and good, suitable use for my 2 years old son. He is having allergic skin since 1 year old and not able to use other brand. Thus, this 100% organic baby oil really useful to reduce my son’s allergic attack. Highly recommended. And the packaging is attractive. And my son fall in love with massaging ❤

    4
  4. Avatar

    peikyein8271
    52 reviews

    Moisturise my baby’s

    4 out of 5, reviewed on November 13, 2020

    This baby oil is good for baby whose skin is dry. My baby’s skin was peeling off and dry. After keep applying this baby oil, his skin condition become better. Will keep using it so that his skin is always moisture.

    4
  5. Sherlyn Chew
    11 reviews

    Nourishing Baby Oil

    5 out of 5, reviewed on November 11, 2020

    Easily absorb by the skin, great to relieves dry skin and locks in baby’s skin moisture. Use it during massage time for my little boy.

    5
  6. Icha Aleyisha
    23 reviews

    The Power of Baby Oil Carrie Junior

    5 out of 5, reviewed on November 10, 2020

    Kulit kepala anak saya kerap naik kuping macam dandruff tu.. Hampir seminggu saya amalkan.. Masalah tersebut sudah tiada lagi… Loveeeee.. Harum lembut sentiasa.. Bayi hingga dewasa juga sesuai..

    5
  7. Anis89

    Anis89
    68 reviews

    Minyak bayi terbaik

    5 out of 5, reviewed on November 8, 2020

    Selamat dan mudah disapu,cepat menyerap…sesuai digunakan pada rambut bayi..saya sukakan bauan nya..dan pastinya selamat untuk anak..kadang kala saya menyapu pada kulit bayi saya dan sebagai minyak urut bayi saya..kulit anak saya sangat lembut.

    5
  8. Avatar

    emilliakamarlis62
    210 reviews

    Massage time for the baby

    5 out of 5, reviewed on November 7, 2020

    No doubt, baby carrie baby oil is the best baby oil which I tried before! When apply it to my baby skin, it become so moisture and I like the essence come from the baby oil. Its make my baby skin so soft and help me to protect my baby skin from become hard. I massage my baby body using this and he is so comfortable with it. I totally Fall in Love with this baby oil.

    5
  9. Avatar

    nadya_isa52
    56 reviews

    Minyak serbaguna.

    5 out of 5, reviewed on November 6, 2020

    Saya suka Baby Carrie baby oil kerana teksturnya tidak terlalu berminyak dan baunya juga sesuai untuk bayi kerana tidak terlalu wangi. 100% organik dan boleh digunakan tanpa keragunaan. Saya letak di muka dan siku yang agak kering ternyata ia sangat berkesan dan kulit saya kembali ke asal dalam beberapa hari sahaja. Sesuai untuk urutan bayi dan dewasa juga. Packaging baru yang lebih ekslusif dan cantik memang menarik minat saya untuk membelinya.

    5
  10. Avatar

    Liewsoohui
    31 reviews

    Light feel & nourishing organic baby oil

    5 out of 5, reviewed on November 5, 2020

    Baby Carrie Baby Oil is made from 100% organic plant ingredients. It nourishes my baby’s skin, and keep them moistured. It is light and not greasy. It is tear free, hypoallergenic and dermatological and opthalmologist tested. I love its gentle smell. My babies enjoy using baby oil so much!

    5
  11. Avatar

    Shika88
    687 reviews

    Organic

    5 out of 5, reviewed on November 5, 2020

    Carrie Junior Baby Oil wangi and lembut selepas digunakan, kulit kepala juga lebih bersih dan tidak kering… saya gunakan juga utk urut badan baby dengan menggunakan Carrie Junior Baby Oil agar Kelembapan pada skin dapat kekal lama.. texture juga best skin lebih lembut… baby juga lebih ceria and kurang meragam selepas urut dengan Carrie Junior Baby Oil.. ingredients terbaik and semulajadi adalah pilihan utama saya dan khasiat dari bahan natural mampu buatkan skin lebih lembut serta tidak bahaya pada skin…

    5
  12. Ika Azani
    18 reviews

    Smooth and easy to glide when massaging

    5 out of 5, reviewed on November 5, 2020

    Texture cair so sangat mudah nak glide masa massage anak. Ada sesetengah minyak pekat sangat so kena pakai banyak kalau nak senang glide tapi Baby Carrie pakai sikit dah boleh sapu kat area besar. Best best best. Satu botol 200ml tu saya rasa boleh tahan lebih 6 bulan kot. Sebab before this saya pakai 100ml pun tahan 3month plus. And ingredients organic so bagus sangat untuk baby.

    5
  13. Suny
    28 reviews

    Multifunction Baby Oil

    5 out of 5, reviewed on November 4, 2020

    Baby Carrie Baby Oil sangat sesuai untuk baby bonding massage kerana ia mengandungi wheat germ oil, almond oil and my favourite olive oil menjadikan kulit bayi lebih nourish, mengekalkan kelembapan serta melindungi kulit. Saya sekeluarga gunakan minyak bayi ni untuk minyak rambut juga.

    5
  14. Avatar

    nadjwa51
    97 reviews

    Minyak terbaik untuk bayi saya

    5 out of 5, reviewed on November 4, 2020

    Saya menggunakan Carrie Junior Baby Oil untuk mengurut badan bayi selepas mandi dan bayi akan tidur lena selepas urutan. Carrie Junior Baby Oil mudah menyerap kedalam kulit bayi dan tidak berminyak. Ianya juga boleh digunakan untuk rambut bayi agar sihat dan segar. Baunya juga sangat wangi dan menyebabkan sy suka mencium bayi saya selalu.

    5
  15. Avatar

    Fara_adilaa46
    16 reviews

    Best untuk kulit dan rambut

    5 out of 5, reviewed on November 3, 2020

    Saya guna kan minyak carrie sebagi urutan kepada baby sy. Ianya sengat lembut dan tidak melekit. Dengan bauan yang segar.. mmg best sangat bila guna. Kalau pakai dekat rambut pun bau dia x cepat hilang, dari jauh pun dapat bau minyak ni.. sangat recommand 😍

    5
  16. Maawardah Mohamad
    203 reviews

    Tidak terlalu berminyak, baik untuk urutan

    4 out of 5, reviewed on November 3, 2020

    Saya gunakan minyak baby carrie ini untuk lakukan urutan ringan kepada anak saya. Selain itu, ia juga untuk membantu memberi kelembapan kepada kulit si manja saya. Ia tidaklah terlalu berminyak dan sesuai untuk kulit sensitif.

    4
  17. Avatar

    Reyta8929
    34 reviews

    Melembapkan kulit dan rambut

    5 out of 5, reviewed on November 3, 2020

    Baby oil carrie junior memang best sebab boleh bg lembap kulit yang kering,tidak melekit,meresap dengan lembut dan sesuai untuk seisi keluarga juga menggunakan nya,harga pon berpatutan

    5
  18. Avatar

    Shika88
    687 reviews

    terlalu berminyak

    3 out of 5, reviewed on October 2, 2020

    Carrie Junior Baby Oil bile pakai pada rambut kids nampak lebih berkilat berminyak, haruman memang wangi and best but texture terlalu berminyak… and rambut kelamaan sedikit keras.. maybe setengah orang sesuai… wangian memang suke dah sesuai and tahan lama pada rambut kids.. Carrie Junior Baby Oil harge murah and botol pun cute je… mudah didapati… Carrie Junior Baby Oil bile dh beli if tak sesuai memang sy akan gunakan utk urut badan kids, gunakan pada skin mereka… botol punyai pelbagai saiz so memudahkan parent utk pilih, nk simpan dalam bag pun senang…

    3
  19. Mashitah Hamid
    32 reviews

    minyak rambut kesukaan saya

    5 out of 5, reviewed on October 19, 2019

    bau dia wangi, hnya sapukan sedikit sahaja rambut anak saya kelihatan rapi.. kadang kala saya jugak menggunakannya kerana suka dengan keharumannya..

    5
  20. Iza Safany
    3 reviews

    Multifunction oil

    5 out of 5, reviewed on September 23, 2018

    Harga murah. Berbaloi la dengan harga yg berpatutan kau boleh guna utk rmbut, remove make up, lembabkan kulit mcm siku, buku lali. Rajin sapu sikit mmg nampak kesan. Buy one, thanks me later ?

    5
  21. Eija Hamdan
    5 reviews

    Sgt bgs...

    5 out of 5, reviewed on January 11, 2018

    Sgt bgs untk kulit kering…

    5
  22. Avatar

    SitiNurjalina48
    56 reviews

    Bau yang sangat menenangkan

    5 out of 5, reviewed on November 24, 2017

    Senang digunakan,,membuatkan anak saya tidur dengan lena dan yang best lagi kulit baby saya akan sentiasa terasa lembut dan boleh melebatkan rambut anak saya

    5
  23. Nur Arina
    812 reviews

    Senang dan mudah

    5 out of 5, reviewed on November 18, 2017

    Minyak baby carrie junior ni memang senang digunakan. Hanya sapu begitu je. Biasanya saya akan gunakan minyak ni pada kepala anak dan membersihkan kotoran pada badan,kepala anak saya tu.kalau kerak kepala memang mudah lembut dan cepat je dapat buang bila guna carrie junior baby oil ni

    5
  24. Avatar

    ferdizetty37
    491 reviews

    Minyak serbaguna Carrie Junior

    5 out of 5, reviewed on November 14, 2017

    Selain gunakannya pada anak saya sendiri pun gunakan minyak carrie ni.Bau minyak yg sgt wangi dan tidak berbau kuat sprti jenama lain yg pernah sy cuba.Saya gunakan utk mnghilangkan kerak pada permukaan kulit kepala bayi saya,mmg sgt mmbantu.Saya sndri pun gunakannya terutama utk mnghilangkan kesan maskara yg tebal.Mmg sgt berbaloi dibeli,botolnya yg kecil dan comel memudahkan sy utk mmbawanya ketika melakukan aktiviti luar.

    5
  25. Avatar

    Aikoaiko25
    1053 reviews

    This is the best oil for your baby

    4 out of 5, reviewed on October 23, 2017

    This is the best oil for your baby. Actually everything that lotion is makes is amazing and the product leaves your baby skin soft and smooth.

    4
  26. Avatar

    Afiza_Rahim60
    356 reviews

    Carrie Junior Baby Oil

    5 out of 5, reviewed on October 6, 2017

    Kulit lebih lembut dan halus and lagi seronok kalau beli ni, bukan bayi dan kanak-kanak je boleh pakai, orang dewasa pun boleh. Baunya pun tak kuat sangat dan kalau boleh cuba variasikan perisa and packaging bagi nampak lagi menarik untuk kanak-kanak.

    5
  27. soo soft.. :)

    5 out of 5, reviewed on September 15, 2017

    bought 1 small bottle, use for my baby after bath, really suit for baby hair, really love the smell, and long lasting

    5
  28. Bau yang menyenangkan

    4 out of 5, reviewed on August 18, 2017

    Letakkan sedikit pada sikat sebelum menyikat rambut si manja. Baunya sangat lembut dan menyenangkan, mudah di bawa kerana bentuknya yang comel

    4
    1
  29. Avatar

    sherryever71
    264 reviews

    travel use baby oil

    4 out of 5, reviewed on February 20, 2017

    I like the packaging it’s small and easy for travel use.
    Carrie Junior Baby Oil not just suitable for children but also for adults.
    Sometimes i didn’t bring lotion I would use the baby oil on my skin .
    it is suitable for skin, and when I hurry out for event I use some to apply on end of my hair.

    4
  30. Avatar

    ainisuhaiza8190
    4 reviews

    love love love Carrie Junior Baby Oil

    5 out of 5, reviewed on November 10, 2016

    Tahniah!!!Memang Terbaik.Pada mulanya saya gunakan baby oil jenama lain. Elok je habis, terus guna Carrie Junior Baby Oil. Terus jatuh cinta dan tak akan berpaling lagi!!! Saya gunakannya untuk melembapkan rambut anak saya. Tiap tiap hari selepas mandi saya sapukan baby oil di rambut anak saya.Kini rambutnya dah tak lagi kering malah lebih segar dan kekal bersinar serta baunya yang harum dan segar. Terima kasih Carrie Junior Baby Oil.

    5
  31. Avatar

    busyra takiyudin
    30 reviews

    Kulit Lembut dengan Carrie Junior Baby Oil

    4 out of 5, reviewed on August 19, 2016

    Carrie Junior adalah produk khas untuk kulit baby. ia akan melembutkan kulit baby dan mewangikan tubuh badan baby. penggunaan carrie junior yang disapukan di badan baby akan membuatkan orang disekeliling berasa lebih selesa dengan wangiannya. harga nya yang sangat berpatutan.

    4
  32. Yaya Mohd
    8 reviews

    Sangat lembut dikulit

    4 out of 5, reviewed on August 18, 2016

    Saya lebih suka memilih minyakyang dikhaskan untuk baby daripada menggunakan minyak untuk orang dewasa. Sebab minyak yang dikhaskan untuk bayi terutamanya brand carrie baby junior ni sangat bagus untuk kulit. Sangat lembut dan sangat suka dengan bauannya.

    4
  33. Wan Syahirah
    20 reviews

    Carrie Junior Baby Oil pelbagai guna.

    4 out of 5, reviewed on August 18, 2016

    Carrie Junior Baby Oil ni bagus untuk kulit. Ia buat kulit lebih lembut dan halus and lagi seronok kalau beli ni, bukan bayi dan kanak-kanak je boleh pakai, orang dewasa pun boleh. Baunya pun tak kuat sangat dan kalau boleh cuba variasikan perisa and packaging bagi nampak lagi menarik untuk kanak-kanak.

    4
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...