Simple Soothing Facial Toner

Product Details

For natural healthy looking skin.Our Soothing Facial Toner is a perfect blend of multi-vitamins and skin-loving ingredients to keep your skin clarified and refreshed 100% alcohol free. Perfect for even sensitive skin.

  1. frhilynazln54
    19 reviews

    SUITABLE FOR SENSITIVE SKIN

    5 out of 5, reviewed on March 29, 2021

    I really love this toner. I’ve been using it since a year ago. This toner are really good for sensitive skin. It doesn’t irritate our skin. This Simple Toner are also easily absorb to our skin and it doesn’t make our skin oily. It is a light weight toner that make us comfortable while wearing it. It doesn’t cause any breakout for my skin as my skin is very sensitive. This toner is water based so it will make us feel fresh.

    5
  2. Ilakhalisya8987
    48 reviews

    Toner terbaik bagi kulit muka breakout

    5 out of 5, reviewed on March 17, 2020

    Sudah masuk 3 botol saya menggunakan toner dari SIMPLE ini. Iabya sangat bagus digunakan ketika muka breakout. Toner ini sememangnya dirumuskan khas bagi yang berkulit sensitif sehingga normal. Ia sangat berkesan dan sesuai untuk kulit muka berminyak seperti saya. Penggunaan toner ini secara berterusan, dapat membantu mengurangkan pertumbuhan jerawat. Jerawat semakin berkurangan, kulit muka sentiasa kering tetapi lembap. Tiada lagi masalah kulit berminyak. Saya juga suka sangat2 dengan baunya. Harum tetapi lembut dan segar. Malahan, parut jerawat semakin menipis.

    5
  3. Shika43
    687 reviews

    Jerawat cepat kering

    5 out of 5, reviewed on July 24, 2019

    Saya gunakan Simple Soothing Facial Toner ketika wajah sedang breakout, dengan ingredients dan manfaat terbaik Simple Soothing Facial Toner mampu redakan keradangan my face skin tanpa berikan rasa pedih atau kemerahan pada jerawat.. .Simple Soothing Facial Toner berfungsi sangat lembut dan merawat jerawat dengan berkesan… Bau yang fresh dan tidak mempunyai warna sesuai untuk merawat skin yang bermasalah texture juga menyerap dengan baik dan wajah kelihatan lebih lembap tetapi tidak berminyak… Kulit terasa lebih selesa dan sihat dengan Simple Soothing Facial Toner

    5
    1
  4. Emmlie03
    3 reviews

    适合敏感肌

    3 out of 5, reviewed on October 27, 2018

    基本上这是一款适合夏天的爽肤水,我个人认为它没有到很保湿,但至少不会伤害皮肤。所以我会先把它放在冰箱,并在使用清洁面膜后用它湿敷,帮助镇静舒缓皮肤和收缩毛孔 🙂

    3
  5. nzafiqa9705
    3 reviews

    Best!

    5 out of 5, reviewed on September 7, 2018

    Toner ni sangat cepat menyerap ke kulit dan membuat kulit berasa segar. Digunakan selepas mencuci muka dan sebelum menggunakan moisturizer. Tidak menyebabkan kulit berminyak dan tidak berasa pedih walaupun kulit sensitif.

    5
  6. naruha71
    3 reviews

    TONER BERKUALITI DENGAN HARGA BERBALOI

    5 out of 5, reviewed on August 15, 2018

    Toner ni best sangat, cepat meresap dalam kulit lepas apply. Kulit muka sensitive dan berminyak, mula-mula pakai guna cotton pad tu memang nampak minyak dekat cotton. Lepas apply rasa kulit muka ringan dan kurang berminyak. Apply setiap kali lepas cuci muka lepastu apply moisturizer.

    5
  7. Ardila Ayob
    3 reviews

    Best toner ever

    5 out of 5, reviewed on August 8, 2018

    Suitable for oily skin. Feel so good after applied it on my face. My face becomes hydarated. It helps reduce pigmented problem on my face. Recommended toner. Go buy and try it yourselves now.

    5
    1
  8. Fav all time

    5 out of 5, reviewed on August 6, 2018

    I Really love this toner. Toner ni sangat berkesan untuk cuci pori kite yang kotor . Bila kita Dahl apply kan nye di muka , muka kita akan terasa fresh dah bersih. Saya amat recommend kan toner kerana ia berkesan dan murah

    5
  9. chris48
    4 reviews

    My Fav Toner

    5 out of 5, reviewed on July 17, 2018

    I’ve been using this for a year now and honestly my skin is softer than before. when I use it for the first time, I can already see the difference! Plus, no harsh chemicals inside so you dont have to worry abt it irritating your skin.

    5
    1
  10. Cy82
    4 reviews

    Highly Recommended Toner

    5 out of 5, reviewed on July 17, 2018

    I have try many other brands toner before but Simple brand toner is the most suitable to my skin. It won’t cause my skin to be oily after use and quite refreshing.

    5
  11. jssoon87
    3 reviews

    很好丫

    4 out of 5, reviewed on July 17, 2018

    好用而且价格实惠。清洁能力很不错,洗完脸后很清爽,不油腻。所以持续使用了一年多…

    4
  12. babyzee70
    3 reviews

    A great skincare routine

    5 out of 5, reviewed on July 16, 2018

    It is a great skincate routine to help skin toned and refreshed. This toner is ideal to use after we wash our face with cleanser and before applying moisturizer to remove dirt and residual make up. The reason of I’m giving full marks for this product because it contains no artificial parfume or colours, and no harsh chemicals that is hazardous to our skin. It is very suitable for people who are having sensitive skin.

    5
  13. Shahida Razali
    3 reviews

    Toner yang bagus untuk kulit

    5 out of 5, reviewed on July 16, 2018

    Dah guna toner ni untuk beberapa bulan dan sangat berpuas hati dengan kesannya. Ia tiada bau. Rasa segar sangat setiap kali pakai pada muka

    5
  14. EZZAH9917
    5 reviews

    Toner ohh toner

    3 out of 5, reviewed on July 16, 2018

    Honestly toner ni ok , cuma muka rasa melekit skit after apply kat skin . Bau diaa xwangi . Tapi safe utk muka sbb xdak perfume and alcohol . Ia melembapkan kulit . Tapi oil skin tu still ada .

    3
  15. Amira48
    3 reviews

    Favourite toner all the time

    5 out of 5, reviewed on March 6, 2018

    I’ve been using this toner seems i’m in form 3 and until now. For someone who is sensitive to smell, this is the perfect toner for them. It has no weird smell and it works wonder on your skin too! Your skin will feel softer and smoother even after first application!

    5
  16. nysak72
    3 reviews

    Menyegarkan

    5 out of 5, reviewed on February 8, 2018

    Simple Soothing Facial Toner sangat membantu menyelesaikan masalah kulit kering dan sensitif seperti saya. Dalam cuaca yang panas, toner ini dapat menyegarkan kulit muka dan mengurangkan kesan merah (sunburn).

    5
  17. Suhaila Su
    3 reviews

    Best Facial Toner

    5 out of 5, reviewed on February 5, 2018

    Toner ini sangat sesuai dgn kulit muka saya. Kulit terasa sejuk dan segar apabila disapu dengan toner ini. Ianya juga sesuai untuk kulit sensitif. Saya akan menyapu toner ini selepas mencuci muka sebelum memakai pelembap muka. Fungsi toner ini adalah untuk menutup kembali pori2 setelah kita mencuci muka. Saya telah menggunakan product ini selama 6bln ++ dan hasilnya memang memuaskan. Harganya juga mampu milik dan bole didapati di mana-mana drugstore berhampiran.

    5
  18. Nor Rushdiyati
    26 reviews

    produk yang selamat di gunakan

    5 out of 5, reviewed on August 19, 2017

    sejak gunakan facial toner Simple saya dah jatuh hati. sebabnya ia selamat digunakan bagi ibu hamil. walaupun ianya tak ada bau wangi,tapi saya tetap sukakan nya. harga yang berpatutan.

    5
  19. Nur Arina
    812 reviews

    Toner yang terbaik

    5 out of 5, reviewed on August 16, 2017

    Toner yag terbaik pernah saya guna. Tidak terlalu sukar menggunakannya dan tidak meninggalkan kesan sampingan pada kuliy wajah saya. Saya sukakannya kerana mampu menjadikan kulit muka bertambah lembap dan tidak kusam lagi seperti dahulu

    5
  20. Stevenphuah04
    34 reviews

    Simple Soothing Facial Toner: suitable for me

    3 out of 5, reviewed on August 14, 2017

    I use this after cleansing, my skin look fresh and less oily. it is kind to skin and it suitable for men use also.
    This is my second bottle of Simple Soothing Facial Toner, and i will continue to use it.

    3
  21. penny41
    407 reviews

    脸部很快泛油光

    2 out of 5, reviewed on August 7, 2017

    这只toner可能不是很适合我,在我脸上维持不超过2小时就出油了

    2
  22. Sal Arissa
    11 reviews

    Cool & Clean

    4 out of 5, reviewed on August 4, 2017

    This toner gives a cooling effect and skin feel much cleaner.

    4
  23. Nik Zulaikha Shah
    280 reviews

    Toner untuk kulit sensitif.

    5 out of 5, reviewed on May 10, 2017

    Nilah toner yang paling sesuai untuk kulit sensitif. Saya mengalaminya sendiri. Sewaktu kulit pedih, kering dengan kesan kemerahan. .tiada toner yang mampu melegakan melainkan Simple sahaja. Dengan penggunaan teratur, kesan merah semakin hilang, kulit tidak lagi pedih serta kulit semakin lembap. Kini, saya tidak lagi menghadapi kulit sensitif. Kulit saya semakin pulih.

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...