Gardenia Bran & Wheatgerm

Product Details

For those who love the taste and texture of white bread but desire wheat germ and more fibre in their diet. Gardenia’s low fat Bran and WheatGerm is the perfect choice and easy source of fibre every slide.

  1. WZ48
    6 reviews

    Healthier choice!

    4 out of 5, reviewed on November 25, 2018

    I love Gardenia Bran & WheatGerm bread because is not as dry as 100% whole wheat bread, and the texture is better than the plain white bread. Love it so much!

    4
  2. Emmy76
    28 reviews

    Pilihan yang sihat & kenyang

    5 out of 5, reviewed on November 21, 2018

    Roti ini salah satu pilihan yang cepat & sihat untuk sarapan pagi atau ketika kelaparan. Harganya murah & senang didapati di mana-mana kedai berhampiran. Terima kasih Gardenia kerana sentiasa memenuhi kehendak pelanggan.

    5
  3. sendudukuning30
    5 reviews

    Roti kurang lemak dan berkhasiat

    5 out of 5, reviewed on October 18, 2018

    Selain Gardenia 100% Whole Grain, saya juga peminat roti Bran & WheatGerm ini. Sebab apa? Sebab khasiat yang terkandung dalam roti ini juga mengandungi bahan yang sihat dan juga boleh dijadikan menu diet yang mudah!

    5
  4. Chia Yee
    3 reviews

    Gardenia

    5 out of 5, reviewed on September 18, 2018

    蛮喜欢吃的 也是从小吃到大的呢 挺好吃的 味道很香而且价钱很便宜呢 吃了不会口渴不会嘴巴干 很好吃 味道也挺喜欢的

    5
  5. aidaapril21
    1 reviews

    Gardenia bran and wheat germ

    5 out of 5, reviewed on September 6, 2018

    Roti Gardenia bran and wheat germ adalah pilihan yang baik bagi diet yang berkhasiat. Ia mempunyai nilai indeks glisemik yang lebih rendah berbanding roti putih. Ia amat sesuai bagi individu yang sedang diet. Rasanya enak bila dimakan begitu sahaja dan boleh juga dijadikan sandwich untuk sarapan atau minum petang. Pilihan makanan yang sihat dan bijak.

    5
  6. Ahmad Hanif
    9 reviews

    Gardenia Bran & Wheatgerm

    5 out of 5, reviewed on July 18, 2018

    Roti berfibre menjadi kegemaran ramai.
    Roti yang sesuai untuk sesiapa yang ingin berdiet kerana rendah dengan glucose index dan rasa kenyang yang lama.

    Roti yang bagus sekiranya anda sangat prihatin dengan kesihatan diri

    5
  7. aazl4n92
    3 reviews

    Roti gardenia berfibre

    4 out of 5, reviewed on April 20, 2018

    Roti berfibre kegemaran Saya. Enak juga dimakan dengan jem, Kaya atau peanut butter. 3 keping pun dah kenyang. Jika tak kerja berat boleh lah. Nak heavy sikit makan dengan burger daging atau burger ayam

    4
  8. dayaziz1334
    3 reviews

    Gardenia sentiasa jadi pilihan.

    5 out of 5, reviewed on January 11, 2018

    Sejak cuba roti gardenia Bran & Wheatgerm ni, terus jatuh cinta. Memang sedap dimakan begitu sahaja.

    5
  9. noorazri07
    194 reviews

    Roti Gardenia

    4 out of 5, reviewed on October 22, 2017

    Memang sangat sesuai sebagai makanan orang berdiet.Saya saja cuba dan ternyata makan roti ini sahaja mengenyangkan sehingga ke petang.Rasanya pun boleh tahan dimakan begitu sahaja ataupun dibuat sandwich.Harganya sedikit mahal berbanding jenama lain di pasaran

    4
  10. CikSue38
    396 reviews

    Gardenia bran and wheat germ

    5 out of 5, reviewed on October 21, 2017

    Roti putih dengan bran dan wheat germ utk texture roti yg lebih smooth. Mixture of a few component. Brilliant. Maka terhasil lah roti gardenia versi ini. Sedap untuk kesihatan. Amalan diet sihat. Roti yg rendah lemak dan zero trans fat mmg terbaik utk kesihatan disamping tiada penggunaan pengawet tiruan. Enak dimakan begitu je atau dibuat sandwich. Makan dua keping pn da kenyang.

    5
    1
  11. Nurul Ain Shaari
    32 reviews

    Roti yanh sangat sedap

    5 out of 5, reviewed on September 27, 2017

    sekarang saya tengah mengamalkam pemakanan yang sihat kerana tengah berdiet. Roti gardenia inilah yang selalu menemani saya….

    5
  12. AieenDeen28
    900 reviews

    Gardenia Bran & Wheatgerm

    5 out of 5, reviewed on September 1, 2017

    Roti ni sesuai utk org yg tengah diet sprti sy..ia kaya dengan fiber & vitamin yg pntg utk tbuh bdan..rendah lemak & rasa seperti roti putih biasa tp dengan germa gandum..

    5
    1
  13. Zhongk3391
    144 reviews

    The bread is...salty?

    2 out of 5, reviewed on March 30, 2017

    I’ve tasted a lot of bread since growing up, and undoubtly, homemade ones are the nicest of course. But when times are busy to buy and prepare ingredients, the cheaper and quicker alternative is to buy pre-baked loaves at the store. I saw this one from Gardenia and was immediately intrigued by what the flavor could taste like. The smell isn’t terrible, it smells very similar to the Gardenia Wholemeal Breas variant in dark green packaging. However, I did notice that the bread had a salty flavor to it. You know how when you taste bread, you can automatically notice if the baker overloaded on his salt/sugar/yeast while baking? This one is exactly like one of those experiences. I have bought a few of the same loaves and they always taste the same. I am not sure how I am able to tell you this, but my tastebuds are really sensitive to detect the slightest overloaded of salt in a particular dish/food. The downside of this bread is also that it tastes almost synthetic and plastic-like to me. I always have a sour aftertaste to it after eating, not like when you consume homemade bread. I understand that this was commercially made, but perhaps the taste is like that because of the preservatives. For that, I would not buy this again as saltiness is overbearing on my tongue.

    2
    1
  14. JURAINI CHE ISMAIL
    198 reviews

    BERDIET

    5 out of 5, reviewed on February 27, 2017

    Fibre untuk diet yang berkhasiat…

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...