Adabi Fish Curry Powder

Product Details

Adabi Fish Curry Powder

 1. Maawardah Mohamad
  167 reviews

  Kari ikan sedap dan menyelerakan

  5 out of 5, reviewed on February 19, 2020

  Memasak kari ikan semakin mudah dengan menggunakan rempah kari ikan adabi. Rempah ratus dalam serbuk kari ini lengkap, membangkitkan aroma kari yang harum dan lazat. Warna karinya kuning kemerahan, menghasilkan warna kari yang menarik dan menyelerakan.

  5
 2. Avatar

  CikSue38
  818 reviews

  Kari ikan adabi

  4 out of 5, reviewed on July 4, 2019

  Setiap kali masak kari ikan saya pasti mencari rempah kari ikan adabi. Rempah yg tidak terlalu berat. Kari yg dimasak pun cantik. Selalu jugak saya mencampurkan rempah kari ikan ini semasa memasak kari ayam. Utk memekatkan lagi kari ayam saya. Paling best jika masak ikan bawal. Memang tersedap la.

  4
 3. Avatar

  ferdizetty37
  493 reviews

  Beraroma kari ikan yg sgt wangi

  5 out of 5, reviewed on December 19, 2017

  Selain gunakan serbuk kari ikan adabi ni utk mmbuat kuah kari ikan,sy juga gunakan serbuk ni utk masakan goreng dan perapan.Ikan goreng yg digaul dgn serbuk kari ni sgt sedap.Serbuknya sgt halus dan mudah dibancuh.Untuk rasa mmg sgt seimbang kandungan rempahnya,tidak pedas dan beraroma kari yg sgt wangi.Berbaloi dibeli,boleh digunakan utk pelbagai masakan & harga pun murah serta mudah didapati di kebanyakkan kedai2 biasa.

  5
 4. Avatar

  AieenDeen28
  900 reviews

  Boleh digunakan untuk gorengan

  5 out of 5, reviewed on December 6, 2017

  Saya gunakan serbuk kari adabi ni utk memasak kari kepala ikan ataupun kari ikan biasa,mmg lebih mudah dan mnjimatkan masa sy.Selain utk kuah kari,sy juga gunakan serbuk ni utk mnggoreng ikan.Bau serbuk kari ikan ni beraroma sgt wangi.Warna serbuknya juga mnjadikan kuah kari sy berwarna cantik dan nmpak mnyelerakan.
  Selalunya sy beli dlm pek besar utk lebih jimat,harga pun mmg sgt berpatutan.Serbuknya juga tidak mudah rosak dan tahan lama bila disimpan dlm bekas kedap udara.

  5
 5. Nur Arina
  812 reviews

  Menaikkan selera keluarga

  5 out of 5, reviewed on November 6, 2017

  Sedap sangat guna perencah kari ikan adabi ni. Betul-betul rasa kari ikan buatan air tangan mak saya bila gunakan. Sedap dan saya syorkan sesiapa yang belum pernah rasa serbuk kari ikan adabi ni

  5
 6. Avatar

  Nurirah13
  365 reviews

  Sedap dan menyelerakan

  5 out of 5, reviewed on October 9, 2017

  adabi kari ikan ini sejak zaman mak saya lagi guna. Aromanya amat sedap. mudah di sediakan. saya menggunakan kari ikan ini untuk memasak kepala ikan atau ikan tenggiri. 1 paket ini untuk sekilo ikan. paket kari ikan ini boleh juga di gunakan untuk membuat rempah ayam goreng. ia akan membangkitkan selera sesiapa sahaja. harga nya murah. Saya selalu membeli paket besar. Lagi menjimatkan dan memudahkan kerja saya.

  5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...