Sendayu Tinggi Doll Skin Foundation

Product Details

  • Foundation creams that can hide blemishes, acne scars effectively through gentle strokes on the skin
  • 3 in 1 act as impostors stains, a sunscreen with SPF 15 as well as the foundation
  • Natural make-up, skin bright and supple
  • The packaging is smooth and evenly and without causing a mottled effect to daily make-up
  • For those who like natural wearable so without powder
  • Does not contain parabens.
  • Suitable for all skin types
  1. Avatar

    Nuyul03
    7 reviews

    foundation yang tahan lama

    5 out of 5, reviewed on November 21, 2018

    foundation sendayu tinggi ni salah satu fd kegemaran saya. sesuai untuk heavy make up sebab texture nya menyeluruh. tutup semua cela cela yang ada kat kulit. Murah, tapi tahan berbulan. Pakai sikit je tapi boleh cover satu muka. ni contoh saya make up dengan menggunakan fd sendayu tinggi. u gais patut cuba jugak eyeshadow dia.

    5
  2. Avatar

    mimizaidi93
    16 reviews

    Full coverage

    5 out of 5, reviewed on November 7, 2018

    Saya telah menggunakan foundation ini sejak 3 tahun yang lepas sebagai concelear. Ia sangat membantu terutama apabila memerlukan saya untuk make up tebal. Warnanya juga sangat natural dan tahan lebih lama. Saya sangat sukakan foundation ini.

    5
  3. Avatar

    noor197965
    6 reviews

    Puas hati Dolly skin foundation sendayu tinggi

    5 out of 5, reviewed on October 27, 2018

    Ni antara foundation kegemaran saya. Calit skit-skit je pun dah dapat tutup jeragat dan kesan parut. Jimat masa untuk make up. Paling best muka nampak glow. Xperlu pakai bedak, cukup dengan foundation ni sahaja kulit nampak natural macam pakai bedak.

    5
  4. Avatar

    afifah11303
    4 reviews

    Love this

    4 out of 5, reviewed on October 18, 2018

    I hv bought 2 shade which is pretty and cute. Cute shade is lighter than my skin tone and somehow make me look like a ghost but pretty shade is quite good and suit my skintone. It looks natural on my face but I need to put on primer before using this or else, it will leave some dry patches. It is medium to high coverage and it can also act as concealer. Highly recommended!

    4
  5. Avatar

    AiraNizam46
    23 reviews

    Good Coverage Foundation

    4 out of 5, reviewed on March 29, 2018

    It has high coverage but somehow stick to dry patches …can be used around 7 hours however must be set by loose powder. Can apply only a bit for light weight coverage.

    4
  6. Avatar

    Emmy76
    28 reviews

    SEMUA PATUT CUBA !

    4 out of 5, reviewed on March 3, 2018

    Best sangat foundation ni sebab yang terutamanya ia full coverage tak payah top up dengan concealer. Calit sikit2 je dah cover semua muka. Sangat jimat dan tahan lama sampai 6-8 bulan ! Highly recommended ??

    4
  7. Avatar

    amynadiah35
    3 reviews

    High coverage fd

    5 out of 5, reviewed on January 14, 2018

    saya dah 2 tahun guna foundation ni sangat best sebab dapat tutup segala cela dan kesan jerawat di muka saya and makin lama kita pakai makin glowing muka so in love ❤️ cuma satu ja masalah sbb susah nak beli sbb selalu takda stock

    5
  8. Gee Gee
    321 reviews

    pertama kali mencuba

    5 out of 5, reviewed on October 20, 2017

    saya pertama kali mencuba foundation sendayu tinggi doll skin ni memang puas hati,teksturnye yg lembut dan mudah untuk di apply memang menjimatkan masa makeup saya..ia juga tidak bercapuk bila saya berpeluh..makeup sya jadi lebih tahan berbanding sebelum ini

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...