Safi Anti-Acne Facial Cleanser

Product Details

Safi Anti-Acne Facial Cleanser with Gamat Extract & Habbatus Sauda helps cleanse dirt and accumulated sebum. It fights oil and control acne. Protects skin with nutrients and antibacterial properties. Your skin will become radiant and blemish-free. This cleanser suits for even sensitive skin as it won’t dry your skin and contains non-irritating property. Habbatus sauda and gamat are great ingredients to diminish acne and prevent your skin from breakout.

Removes oil with deep-cleansing properties from shrink pores. This facial cleanser is a great investment to achieve a healthy, clear and glowing skin. Use together with other Safi Anti-Acne products range for the best result.

  1. Avatar

    Shika43
    379 reviews

    TERBAIK 👍

    4 out of 5, reviewed on July 13, 2019

    Safi Anti-Acne Facial Cleanser saya gunakan ketika wajah breakout teruk dan ianya mampu meredakan kesan luka akibat jerawat… Safi Anti-Acne Facial Cleanser berikan keselesaan ketika dipakai terutama ketika mencuci muka yang terluka akibat picit jerawat… Texture seperti cream dan buih yang banyak sangat memudahkan saya untuk mencuci muka agar… Wangi bau dan tidak berbau busuk gamat… highly recommended.. Safi Anti-Acne Facial Cleanser berikan rasa nyaman kepada kulit selepas digunakan…

    4
  2. Avatar

    Chinthat94
    93 reviews

    Try out this hidden skin care

    5 out of 5, reviewed on June 25, 2019

    It may be not well known but it could be an effective product that you need to fight for your acne prone skin. I have a mix skin tone of dry and oily T zone. Often breakouts of acne on my cheeks. But after used safi product, my acne was gone within months and under control. The price was so cheap and yet very effective. Truly recommended.

    5
  3. Avatar

    Shika43
    379 reviews

    Bagus utk ruam

    5 out of 5, reviewed on January 24, 2019

    My baby few week ruam naik bnyk… Selepas gunakan pencuci safi Balqis Gamat ni kulit dia semakin pulih dan lebih halus.. sgt sesuai dgn my baby… Sy juga gunakan pada wajah ketika breakout mmg sgt melegakn dari pedih2 atau rse tidak selesa…. Sgt menyamankan

    5
  4. Avatar

    Nadhis06
    6 reviews

    Super cleanse

    5 out of 5, reviewed on November 21, 2018

    I use this cleanser since secondry school and there’s no acne on my face . My skin so moisturise and it doesn’t feel dry at all. I do love this product

    5
  5. Avatar

    Izyan94
    6 reviews

    Lembut & Bagus untuk Kulit

    4 out of 5, reviewed on July 17, 2018

    Saya mula menggunakan produk ini seawal di waktu persekolahan lagi. Saya mempunyai kulit yang normal, jadi tiada masalah untuk menggunakan sebarang jenis produk. Namun produk ini tetap bagus bagi saya walaupun saya ada juga menggunakan pencuci muka jenama lain. Sangat lembut, baunya harum dan agak berkesan untuk kawal jerawat.

    4
  6. Avatar

    Fatinzzzzz78
    3 reviews

    Underrated cleanser

    4 out of 5, reviewed on June 6, 2018

    I have used this cleanser before. It was very good and reduced my pimples. I have stop using this cleanser but i am going to buy this cleanser after i have finished my current cleanser.

    4
  7. Avatar

    cj786
    3 reviews

    I love it

    5 out of 5, reviewed on May 23, 2018

    It reduce pimple and i feel comfortable when use it..my face feel really fresh after use it..good product ?

    5
  8. Nurul Azmi
    3 reviews

    bagis untuk kulit jerawat

    5 out of 5, reviewed on March 5, 2018

    saya pakai ni masa saya mengandung ank pertama.. dh try n error bnyk jenis pencuci muka sbb klau x sesuai muka saya jd gatal2 n merah menggelupas.. tp safi ni memg bagus.. dan sampai sekarang sy pkai..

    5
  9. Avatar

    nadiaazmi38
    3 reviews

    the best cleanser ever

    5 out of 5, reviewed on March 5, 2018

    masa saya mengandung ank pertama, muka saya teruk jerawat, saya x boleh pkai skincare.. cuba bli pencuci muka ni, memg best sesuai dengan kulit muka saya.. dan sekarang ank dh 2 masih guna pencuci muka ni.

    5
  10. Avatar

    CCL30
    10 reviews

    好用又便宜

    5 out of 5, reviewed on February 5, 2018

    之前有用过青色的黄瓜那款,洗了是很干净,可没过多久脸又油起来了。所以过后就换了这款蓝色的试用看看, 用了后脸的痘痘有减少了 脸也不会很快就油起来 虽然效果不算惊艳 但是胜在价格便宜 又很容易买到。我想我应该会继续用下去。

    5
  11. Avatar

    ferdizetty37
    493 reviews

    Dengan ekstrak gamat & habbatus sauda

    5 out of 5, reviewed on November 26, 2017

    Pencuci muka yg halal dan lebih selamat utk kulit muka sensitif seperti saya.Pencuci muka safi anti jerawat ni mngandungi ekstrak gamat dan habbatus sauda yg mmg baik utk mngecut dan mncegah pertumbuhan jerawat.Sepanjang mnggunakannya sejak 3 tahun yg lepas juga sy mmg tidak pernah mngalami sebarang iritasi kulit,malah kulit jd semakin lembut dan licin dgn penggunaan yg teratur.Tekstur pencuci muka ni juga sgt bnyak berbuih & berbau wangi.Mmg sgt berbaloi dibeli,harga pun murah je dan mudah didapati di kebanyakkan kedai2.

    5
  12. Avatar

    syaza84
    15 reviews

    Awesome!

    5 out of 5, reviewed on October 11, 2017

    Dulu saya cadangkan pada kawan saya, sekarang saya yang gunakan. Ternyata penggunaan yang berterusan, telah mengurangkan jerawat dan kulit saya semakin halus, mulus dan bersih. Menjadi pilihan saya untuk mencuci muka.

    5
  13. Avatar

    CikSue38
    616 reviews

    Pencuci muka halal

    5 out of 5, reviewed on August 31, 2017

    Safi pembersih muka anti jerawat sari gamat dan habbatussauda adalah pilihan gunaan harian saya. Dengan haruman yg sesuai berjaya mengurangkan jerawat yg tumbuh di muka dan menghilangkan kesan muka berminyak. Terasa bersih dan segar selepas mencuci muka dengan safi ini. Antara pilihan pembersih muka halal dipasaran. Mudah dibawa. Pek kecil disimpan dalam beg tangan dan pek besar di toilet.

    5
  14. Avatar

    jazlan59
    144 reviews

    Kulit jadi bersih

    5 out of 5, reviewed on August 26, 2017

    Saya tengok adik saya yang ada jerawat gunakan pencuci muka safi ni dan kemudian muka dia jadi ok dan elok.
    Isteri saya pun rasa ingin mencuba.
    Dah 2 bulan dia mencuba dan rasa nya kulitnya jadi makin bersih.Memang bagus produk ni.

    5
  15. Nur Arina
    812 reviews

    Terbaik

    5 out of 5, reviewed on August 16, 2017

    Salah satu pencuci muka kegemaran saya iaitu Safi Balqis Gamat. Saya gunakan pencuci muka ini sejak remaja lagi. Biasalah zaman remaja, jerawat terlalu banyak. Tapi selepas saya gunakan Safi ni. Jerawat saya sudah tiada lagi. Perlukan penggunaan yang konsisten

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...