Pensonic Iron PI-500

Product Details

Specification:

  • 1200W
  • 2.0kg
  • With Indicator Light
  • Adjustable Temperature Control Knob for All Kinds of Textile

 

  1. Avatar

    Knownasnad63
    3 reviews

    Old school style

    4 out of 5, reviewed on November 13, 2018

    Saya sangat sukakan tema old school yg boleh dilihat pd seterika ini. Walaupun dia kelihatan sangat old school, seterika ini sangat bagus kerana suhunya tidak membuat baju terbakar. Tetapi, seterika ini tidak sesuai untuk dibawa bersama kerana beratnya.

    4
  2. Faka Hashim
    3 reviews

    elakkan baju terbakar dengan pensonic

    5 out of 5, reviewed on November 9, 2018

    saya dah banyak kali terbakar baju saya disebabkan oleh iron yang tidak berkualiti. sekali kawan recommend iron ni terus sampai sekarang saya gunakannya. tak pernah melekat kat baju. cepat je licin. amaran jangan sentuh tapak iron jika tengah on. panas tu.

    5
  3. Avatar

    richard53
    9 reviews

    hebat

    5 out of 5, reviewed on October 27, 2018

    jenama ini sentiasa memuaskan.

    5
  4. Avatar

    jle529183
    6 reviews

    setetika yang terbaik

    5 out of 5, reviewed on October 18, 2018

    ini adalah seterika yang terbaik dari kebanyakan seterika yang ada di dalam pasaran. kekuatan tenaga 1200 w dan berat mencecah 2kg adalah yang terbaik digunakan kerana memberi kepanasan yang sekata dan tidak perlu mengosot banyak kali. inilah produk yang saya dan ibu saya gunakan.

    5
  5. Avatar

    Laila25
    9 reviews

    Tahan lasak

    5 out of 5, reviewed on September 11, 2018

    Asalnya saya pakai yg mak metua punya jer..mak metua beli sudah lama lebih kurang 10 tahun..sampai sekarang masih tahan lasak dan panas seperti sedia kala..akhirnya saya pon turut beli serika seperti ini

    5
  6. Avatar

    Kokowong19
    3 reviews

    Good product

    4 out of 5, reviewed on August 12, 2018

    Cheaper and lighter than most of the other products. As a customer i prefer this kind of product and more suitable to most of us. In the other word it can be consider durable. Worth to buy it.

    4
  7. Abdul Halim
    3 reviews

    Terbaikk

    5 out of 5, reviewed on July 19, 2018

    Saya suka iron berat sebab mudah hilangkan kedut. Dan sebenarnya amat mudah digunakan amat singkat masa diperlukan untuk menghilangkan kedutan yang sekata. Sesuai untuk kegunaan harian

    5
  8. Avatar

    Osynlig507825
    6 reviews

    Pilihan yang biasa

    4 out of 5, reviewed on May 4, 2018

    Untuk orang yang biasa -biasa macam saya, suka gunakan iron yang berat macam ni. Baru terasa macam menggosok baju. Tetapi tak selamat jika diletakkan di tempat yang mudah dicapai oleh kanak-kanak kerana bila terjatuh menimpa kanak-kanak tersebut, akan mendatangkan bahaya yang tidak dingini kerana iron ni berat.

    4
  9. Avatar

    aimandila939440
    3 reviews

    Seterika pilihanku ?

    4 out of 5, reviewed on April 22, 2018

    Berat tapi tetap jadi pilihan saya sebab kerja menggosok jadi lebih mudah dengan seterika ni. Tak perlu menggosok di bahagian yang sama berulang kali. Tambah tambah kalau kena gosok baju uniform polis husband. Jimat masa walaupun kena guna sikit tenaga nak angkat seterika ni hehe

    4
  10. Hafeez Muhamad
    3 reviews

    Seterika klasik

    4 out of 5, reviewed on April 13, 2018

    Seterika paling legend..tahan lasak..suhu maksima.lbh berat.sbb berat jdikan kedutan pakaian lbh kemas..
    Harga berpatutan jika dibandingkan jenama lain yg kurang kualiti..mampu milik.

    4
    1
  11. Mahfuzah Mat Salleh
    10 reviews

    tahan lasak

    5 out of 5, reviewed on January 22, 2018

    beli tahun 2009 hingga kini masih lagi berfungsi tanpa sebarang masalah dan pelarasan suhu sangat bagus.. sangat berpuas hati

    5
  12. Avatar

    Norfarhani43
    3 reviews

    Berkualiti, lasak dan efektif.

    5 out of 5, reviewed on January 14, 2018

    Saya suka pakai seterika ni. Dah 5 tahun saya pakai. Seterika ni lasak dan tahan lama. Efektif digunakan kerana besi yang berat menyebabkan kedut pada pakaian tiada bila digosok. Saya amat berpuas hati dengan seterika ni.

    5
  13. Shafyqah Azahar
    74 reviews

    cepatkan kerja

    5 out of 5, reviewed on November 17, 2017

    saya seorang yang menggunakan iron setiap hari, dengan adanya pensonic iron ni memudahkan dan mempercepatkan kerja saya kerana seterika ini berat dan dapat menghilangkan kedut dengan cepat

    5
  14. Syarifah Fyairus
    104 reviews

    SUDAH 2 TAHUN GUNA

    5 out of 5, reviewed on October 5, 2017

    PADA TAHUN 2015 SAYA MEMBELI UNTUK MENGGOSOK PAKAIAN UNTUK PERGI KERJA, NOSTALGIA SEBAB SAYA MEMBELI PERTAMA KALI MENGGUNAKAN GAJI PERTAMA SELEPAS TAMAT BELAJAR. SETERIKA INI SANGAT BAGUS DIGUNAKANKAN, PAKAIAN SAYA TIDAK PERNAH MELECUR KERANA SETERIKA INI. SEHINGGA KINI SETERIKA INI MASIH ELOK DAN SELAMAT DIGUNAKAN WALAUPUN LEVEL TINGGI DIGUNAKAN.

    5
  15. Nor Juliana Mawarni
    129 reviews

    Lasak dan berkualiti

    5 out of 5, reviewed on September 17, 2017

    Saterika memang menjadi pilihan saya sejak dahulu lagi.Berkali-kali terjatuh pun masih lagi elok dan berfungsi.Tidak mudah rosak.Pakaian mudah digosom dan kedut cepat hilang.Suhu boleh diselaraskan mengikut jenis fabrik kain.Say suka menggunakan saterika ini kerana berat baru rasa selesa nak gosok pakaian.Memang terbaik la seterika ini.Saya sangat-sangat menyukainya.

    5
  16. Aisyaz Idrus
    82 reviews

    value for money

    4 out of 5, reviewed on September 15, 2017

    Amazing product. It’s cheaper compare to other brands. Its wrinkle-removal performance was acceptable .

    4
  17. Avatar

    nurhidayah04
    111 reviews

    selesa digunakan.

    4 out of 5, reviewed on September 15, 2017

    Pensonic iron ini senang guna.cepat panas dan mudah untuk hilangkan kedut pada pakaian. Tidak berat.adik2 boleh guna sendiri untuk iron pakaian sekolah.cepat sangat hilang kedut.

    4
  18. Avatar

    Mimi81
    177 reviews

    Seterika tahan lasak.

    5 out of 5, reviewed on September 12, 2017

    Salah satu kegunaan penting dirumah saya. Dengan pelarasan enam tahap, pasti memuaskan hati dengan hasilnya yang melicinkan baju yang renyuk dan nampak tidak terurus. Ianya juga bertahan bertahun-tahun.

    5
  19. Nur Arina
    812 reviews

    Suka gunakannya

    5 out of 5, reviewed on September 12, 2017

    Seterika pensonic ni merupakan salah satu kegemaran saya.walaupun berat tapi kain mudah digosok dan lembut serta cepat hilang kedut. Ianya juga tahan lama walaupun terjatuh banyak kali

    5
  20. Avatar

    cikbunga49
    660 reviews

    Tahan lama. Lebih 10 tahun dah guna???????

    5 out of 5, reviewed on September 9, 2017

    Seterika pensonic ni memang legend habis lah.
    Tahan lama,tahan lasak dan masih elok walaupun rupa dah dimamah usia.
    Saya dah guna seterika ni dah 10 tahun hingga sekarang masih ok.
    Penggunaan elektrik juga terkawal dan tidak menaikkan bill elektrik.
    Mudah menggosok pakaian kerana ianya berat dan butang suhu senang laras mengikut suhu yang kita inginkan.
    Saya tak suka seterika yang ringan kerana rasa tak puas bila guna.
    Harga juga ok dan berpatutan.

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...