Panadol Soluble

Product Details

Descriptions

Panadol Soluble contains Paracetamol which provides fast and effective relief of pain. In effervescent tablets, the soluble formulation is absorbed more quickly than regular tablets, providing faster pain relief. Panadol Soluble is gentle on your stomach and is available in lemon flavour.

  1. Maawardah Mohamad
    180 reviews

    Mengurangkan bersin

    4 out of 5, reviewed on March 16, 2020

    Panadol jenis ini larut dalam air dan mudah diserap dalam tubuh. Setiap kali selsema saya akan ambil dua biji dan larutkan dalam air suam. Rasanya tidak terlalu pahit. Setelah ambil 2 biji setiap 6 jam, ia mengurangkan bersin namun tidak menghilangkan selsema.

    4
  2. Avatar

    Shika43
    681 reviews

    Bantu kurangkan demam

    5 out of 5, reviewed on February 13, 2020

    Panadol Soluble sangat berkesan kurangkan demam Dan selsema…my husband kerap kerja malam Dan terdedah cuaca tidak menentu,Cuti pun susah selalunya time demam tetap kena kerja so dia cakap sesuai tiap Kali rasa tidak selesa memang rendam sahaja Panadol Soluble and minum…Serta tidak rasa terlalu mengantuk and kesan sangat cepat..Panadol Soluble always Ada dalam pouch bag my husband…Saya demam pun selalunya akan ambil Panadol Soluble sebelum melarat Dan terbukti cepat ok…badan rasa lebih Segar Dan sihat…rasa Panadol Soluble tawar2 plain cmtu je Tak la rase masam lemon tu sangat…nice je rasa nya so takde masalah jika nk minum…

    5
  3. Avatar

    BumbleBee34
    321 reviews

    For those who can't swallow pills

    5 out of 5, reviewed on January 23, 2020

    Having Panadol soluble is an alternative for those who can’t swallow the pills. Some people cannot accept the pills and feel want to vomit to swallow.Easy for them to drink with delicious lemon flavor. The cold and flu will go away. Easy way to recover without having taken the scary pills

    5
  4. Avatar

    CikSue38
    818 reviews

    Pencegahan awal selsema

    5 out of 5, reviewed on July 4, 2019

    Awalnya saya tak reti dan tahu pun pasal panadol soluble ni. Rupanya senang je. Masukkan seketul panadol ni dalam segelas air dan minum. Bagus utk yg baru2 rasa nak demam selsema yg ada rasa seram sejuk tu. Rasa dia sedap sangat. Sesuai sangat pada mereka2 yang takut nk telan ubat biji. Kesan dia pun boleh tahan bagus. Bagus untuk pencegahan drp selsema. Kena hujan sikit dan start bersin2 terus minum panadol soluble ni pasti tak jadi selsema.

    5
  5. Avatar

    meimeirazak14
    2 reviews

    VERY HELPFUL !

    4 out of 5, reviewed on October 22, 2018

    what else you can do if you got headarce ? just panadol can cool you down right ? very helpful this thing..always need to stanby this panadol inside your bag or something else..i always need this panadol .. good one !

    4
  6. Avatar

    Nursyafiqah23
    3 reviews

    Sangat membantu melegakan selsema

    5 out of 5, reviewed on July 31, 2018

    Dengan adanya Panadol soluble tiada lagi masalah selsema…dengan hanya 1biji sahaja cepat melegakan selsema…suka sangat…

    5
  7. Avatar

    Lorma15
    50 reviews

    Cepat melegakan selesma

    5 out of 5, reviewed on April 9, 2018

    Jika rasa-rasa hendak selesma cepat-cepatlah minum Panadol Soluble ini.Ianya cepat melegakan walaupun hanya pada tanda-tanda awal.Bagi kanak-kanak, mereka agak tidak suka akan rasa ubat ini.Amat normal jika ubat berasa pahit, namun mungkin ada inisiatif lain untuk ubat ini dapat diterima kanak-kanak.Harga yang masuk akal dan diiktiraf oleh Kementerian Kesihatan Malaysia serta tiada keraguan.

    5
  8. Gee Gee
    321 reviews

    membantu saya tatkala demam dan selsema

    5 out of 5, reviewed on October 26, 2017

    saya sentiasa menyimpan panadol soluble dirumah mahupun dalam handbeg saya,kerana demam boleh datang bila2 masa dan dimana sahaja,jika ada dalam simpanan saya tidaklah terlalu risau,kerana langkah pertama jika tidak sihat sudah ada…biasa nya saya akan merendam panadol soluble ni kedalam air 100plus untuk kelegaan cepat,selepas minum air 100plus yg bcampur soluble sudah semestinya badan saya berpeluh dan ia mengirangkan rasa demam saya,selain itu jika selsema saya pasti merendamkan panadol soluble ni kedalam segelas air dan bila dah larut saya teru minum,hasilnya cepat dan selsema saya akan berkurang ..memang membantu saya disaat kecemasan seperti demam dan selsema

    5
    1
  9. Avatar

    CikSue38
    818 reviews

    Kelegaan segera

    4 out of 5, reviewed on October 25, 2017

    Apabila rasa badan lemah2 nk demam selsema mmg saya ambil panadol soluble ni 1 atau 2 biji larutkan dalam air masak. Nnt air warna jernih akan keruh mcm air 100plus. Rasa dia pn tak mcm ubat. Sedap. Lepas minum air panadol soluble.ni badan akan rasa lega sikit. Adik sy seorang doktor pn mengamalkan panadol soluble ni. Nk demam je mesti dia tanya panadol soluble ada. Ubat2 yg jenis soluble ni lebih cepat bertindak dan memberikan kesan lebih cepat. Harga mmg agak.mahal. Saya beli 4 biji RM2.50. utk elak sentiasa ambil ubat2 ni lebih baik jaga kesihatan dengan lebih baik. Ubat2 ni bkn bagus sangat pn. Setakat membantu dan kita tak boleh bergantung sepenuhnya pada ubat.

    4
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...