Knife Thai Fish Sauce

Product Details

With growing popularity of Thai food in Malaysia and Singapore, Thai fish sauce is fast becoming an important product on our local supermarket shelves. Now, you can prepare authentic Thai dishes at home with our premium quality Knife Thai Fish Sauce. Made from quality anchovies, Knife Thai Fish Sauce is available in 300ml and 750ml pack size.

  • No MSG
  • No Preservatives
  • No Artificial Colouring
  • No 3-MCPD detected
  1. Avatar

    Shika43
    380 reviews

    Penyedap masakan

    5 out of 5, reviewed on July 31, 2019

    Saya suka menggunakan Knife Thai Fish Sauce dalam masakan serta sup yang saya masak… Knife Thai Fish Sauce memberikan rasa masin dan pengganti garam .. masakan lebih berkhasiat dan sedap ..Knife Thai Fish Sauce rasa sup juga lebih lazat dan memberikan kelainan rasa jika masak tanpa Knife Thai Fish Sauce rasa sup lebih mendata dan tidak terlalu kaw!!! Knife Thai Fish Sauce mudah disimpan dan harga lebih murah…perapan ayam panggang juga sangat sedap dan lebih menyerap rasa kedalam isi ayam tersebut..

    5
  2. Avatar

    ferdizetty37
    493 reviews

    Menambah perisa dalam setiap masakan.

    5 out of 5, reviewed on December 12, 2017

    Saya baru mncuba sos ikan thai jenama knife ni.Tekstur sgt cair dan beraroma.Menambahkan perisa dlm setiap masakan saya.Mudah digunakan dan rasa sos ikan knife ni tidak terlalu masin seperti jenama lain yg pernah sy guna.Mmg berpatutan utk dibeli,harga pun murah & berbaloi dgn kuantiti.

    5
  3. Avatar

    nadnaz02
    43 reviews

    Aroma bau yang sedap

    4 out of 5, reviewed on October 17, 2017

    Sos ikan jenama knife menjadi pilihan saya kerana saya suka bau dan rasa sedap makanan bila dimasak..setiap kali masak makanan thai ataupun goreng mee,bihun dan keow teow saya pasti menggunakan sos ikan knife

    4
  4. Nor Othman
    1346 reviews

    recommended

    5 out of 5, reviewed on September 5, 2017

    Ibu saya seorang peniaga kedai makan, bagi memastikan kualiti makanan yang sedap dan juga bersih ibu saya memilih sos ikan thai keluaran knife. Ini kerana rasa ikannya yang cukup dan membuatkan makanan yang disediakan disukai ramai.

    5
  5. Avatar

    penny41
    407 reviews

    蒸鱼的其中一种材料

    4 out of 5, reviewed on August 15, 2017

    每次蒸鱼都会放一点这个fish sauce,爆葱,油,盐和酱精在里面,蒸出来的鱼就够味了

    4
  6. Avatar

    Siti26
    61 reviews

    Sos Ikan keluaran knife

    5 out of 5, reviewed on July 21, 2017

    Saya sangat menggemari masakan thai, sebab tu lah saya akan menggunakan sos ikan thai atau “nampla” dalam masakan saya. Ia menjadikan masakan saya seperti ori masakan dari kedai makanan thai. Antara masakan yang wajib letak sos ikan ialah ikan masak steam, kengsom, song tam dan macam-macam lagi. Sos ikan Keluaran Knife ini menjadi pilihan saya kerana ianya diyakini halal dan mudah untuk didapati.

    5
  7. Avatar

    fionayyl03
    511 reviews

    Very tasty

    5 out of 5, reviewed on June 17, 2017

    This product goes well with any Asian inspired dishes and great for marinating fish and poultry as well as making a delicious dipping sauce. It is also affordable and does not have a very sharp fishy taste as compared to other brands. It is mildly salty with a hint of sweetness which makes it a superb pairing condiment to other vegetables. A must try as fish sauce should be essential in every household.

    5
  8. Riduan Halim
    136 reviews

    Sos ikan Terbaik

    4 out of 5, reviewed on June 13, 2017

    Ibu saya seorang peniaga kedai makan, bagi memastikan kualiti makanan yang sedap dan juga bersih ibu saya memilih sos ikan thai keluaran knife. Ini kerana rasa ikannya yang cukup dan membuatkan makanan yang disediakan disukai ramai.

    4
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...