Carrie Junior Baby Powder

Product Details

To keep baby’s delicate skin fresh and comfortable, CARRIE JUNIOR Baby Powder is enhanced with Fruito-E, a natural combination of fruit extract. Fruito-E is rich in vitamins and nutrients to help soothe, nourish, and protect a baby’s skin. Use every day to keep baby’s skin dry, smooth, and healthy.

Safety tip

For external use only, Keep talc away from children’s eyes, nose, and mouth.

Direction for use

Sprinkle the desired amount onto palms before applying on the baby’s skin.

Ingredients

Talc, Fragrance, Allantoin, Citrus Grandis (Grapefruit) Fruit Extract, Citrus Medica Limonum (Lemon) Fruit Extract, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit/Leaf/Stem Extract, Vaccinium Myrtillus (Bilberry) Fruit/Leaf Extract.

  1. Avatar

    prettypink
    20 reviews

    Smells Great, Smooth Skin

    5 out of 5, reviewed on December 20, 2020

    Fruity and sweet smelling scent that me and baby loves!! After using, my baby’s skin is smooth and relaxed. She feels very comfortable and smells great the whole day.

    5
  2. Tengkubutang Miaw
    5 reviews

    Anak Suka bau wangi carrie junior powder ni

    4 out of 5, reviewed on December 17, 2020

    Bau dia wangi sangat… Bila sapu kat anak, anak wangi… Kita rasa nak peluk lama-lama.. 😅 Bau fruit extract tu yang buat anak suka.. Sampai nak pakai banyak2 macam tepung je kat muka

    4
  3. Mashitah Hamid
    32 reviews

    Bau buah buahan yang menyegarkan

    5 out of 5, reviewed on November 16, 2020

    Anak saya sangat suka memakai carrie junior baby powder.. saya jugak suka dengan keharuman.. amat menyegarkan.. ia lembut pada kulit, memberi kelembapkan dan anak saya berbau wangi sepanjang hari.. main berpeluh-peluh pun saya tak risau kerana anak saya sentiasa berbau wangi.

    5
  4. Avatar

    AunCyi14
    14 reviews

    Value for money. Good smell

    5 out of 5, reviewed on November 13, 2020

    My 2 years old baby never tried any powder before till I met carrie. The smell is good and mild to skin. Keep my baby dry whole day long. Value for the money. Good product quality. Easy to purchase.

    5
  5. Avatar

    peikyein8271
    52 reviews

    Nice scent and refreshing

    5 out of 5, reviewed on November 13, 2020

    The powder scent is so nice and refreshing. My baby and I also love it. I apply some powder on my baby’s body after shower. It helps in soothing, nourishing and protecting my baby’s skin.

    5
  6. Sherlyn Chew
    11 reviews

    Cheeky Cherry

    4 out of 5, reviewed on November 11, 2020

    Cheeky Cherry smells sweet for my little boy. It contains Fruito-E which is rich in vitamins and nutrients to help soothe, nourish and protect baby’s skin. I usually uses the baby powder to keep his skin dry or during hair cut.

    4
  7. Icha Aleyisha
    23 reviews

    Aktif Sepajang Hari

    5 out of 5, reviewed on November 10, 2020

    Masalah gatal ditengkuk apabila berpeluh tidak perlu dirisaukan lagi dengan adanya bedak ini… Sangat sangat membantu… Bau peluh jugak dapat di bendung dengan bedak ini.. 😂😂Anak saya sungguh aktif dan kuat berpeluh..

    5
  8. Avatar

    Syudda91
    68 reviews

    Harumnyaaaa

    5 out of 5, reviewed on November 8, 2020

    Saya suka sangat bedak carrie junior ni…bau buah buahan yang wangi…lembut pada bdn anak dan membuatkan badan ank sentiasa segar walaupun bermain seharian…saya jatuh cinta dengan bau haruman dari bedak carrie junior..bukan baby ja ya guna mak baby pon guna bedak carrie junior ni mmg terbaik

    5
  9. Avatar

    emilliakamarlis62
    210 reviews

    Fresh all the day

    5 out of 5, reviewed on November 8, 2020

    I love Carrie Junior baby powder because it keep my baby fresh whole day. I love the smell of this powder Especially groovy grapeberry. My baby getting happy when I apply it onto his body. You can see the happiness smile of my baby. Plus it keep my baby skin dry, soft and nourish all the day. It protects my baby skin from any harm. Thanks Carrie Junior baby powder!

    5
  10. Anis89

    Anis89
    68 reviews

    Bedak terbaik

    5 out of 5, reviewed on November 8, 2020

    Bedak ini sangat wangi dan mudah digunakan..sesuai untuk kulit kanak-kanak dan tahan lama.Anak saya sangat menyukai bedak carrie junior disamping packaging yang menarik.Sangat berkualiti

    5
  11. Avatar

    nadya_isa52
    56 reviews

    Bedak bayi yang sangat wangi

    5 out of 5, reviewed on November 6, 2020

    Carrie Junior memang terkenal dengan harumannya yang tahan lama dan sangat wangi. Anak saya tak sabar nak mandi dan menggunakan bedak. Kini anak saya selesa dan wangi dengan wangian buah sepanjang hari. Bedaknya yang halus dan wangi membuatkan kulit anak saya lebih lembut dan bebas masalah kulit.

    5
  12. Avatar

    Liewsoohui
    30 reviews

    Fruity smell baby powder

    5 out of 5, reviewed on November 5, 2020

    Carrie Junior baby powder smells fruity. I guess my babies love them. Each time after shower, I will sprinkle this fragrant baby powder on their body to keep them fresh. When I cut their hair, I will put this powder on their body too, to make them comfortable.

    5
  13. Ika Azani
    18 reviews

    Bau best tahan lama

    5 out of 5, reviewed on November 5, 2020

    Bau buah-buahan sedap sangat. Rare ni sebab jarang ada bedak bau buah. Best best. Botol besar memang akan tahan lama. Jimat sangat. Texture pun lembut halus. Sesuai la nak pakai kat baby since rumah kami panas so takdelah kulit baby melekit-lekit.

    5
  14. Avatar

    Shika88
    687 reviews

    Haruman buah

    5 out of 5, reviewed on November 5, 2020

    Carrie Junior Baby Powder mempunyai texture yg halus dan haruman buah segar… rase lebih fresh selepas digunakan dan peluh juga tidak berbau sangat… kids lebih aktif tanpa sy risaukan bau badan dan peluh mereka.. Carrie Junior Baby Powder saya suka bauan cherry and anggur yang best… bauan kekal tahan lama… saya juga dr dulu menggunakan Carrie Junior Baby Powder but botol jenis lain and packaging botol yg baru ni nampak lebih exclusive and lebih senang utk dipegang…

    5
  15. Avatar

    Fara_adilaa46
    16 reviews

    Bedak bau buah segar

    5 out of 5, reviewed on November 5, 2020

    Bedak carrie junior mmg sesuai untuk baby, pakai bila lepas mandi, bau segar buah tu mmg best.. rasa segar bila cium anak. Anak pun suka, bau cheery buah tu mmg segar ja.. i love it

    5
  16. Ika Azani
    18 reviews

    bau best!

    5 out of 5, reviewed on November 5, 2020

    Bau buah-buahan sedap sangat. Rare ni sebab jarang ada bedak bau buah. Best best. Botol besar memang akan tahan lama Texture pun lembut halus.

    5
  17. Suny
    28 reviews

    Wangian Buah-Buahan

    5 out of 5, reviewed on November 4, 2020

    Bedak Bayi Carrie Junior sangat wangi dengan rumusan Fruito-E iaitu ekstrak buah-buahan yan kaya dengan vitamin dan nutrien. Ada 2 jenis, Cheeky Cherry dan Groovy Grapeberry. Bau sangat manis, wangi. Bedak ni wajib ada kat rumah saya, kulit mereka sangat licin dan sihat.

    5
  18. Maawardah Mohamad
    203 reviews

    Bedak berbau buah yang menyegarkan

    5 out of 5, reviewed on November 3, 2020

    Pertama kali menggunakan bedak yang berbau buah. Anak saya tak henti mengatakan menyukai baunya yang wangi. Dengan fruito-e, ia memberi kesegaran dan melindungi kulit anak saya dan memberi keselesaan kepadanya.

    5
  19. Avatar

    Reyta8929
    34 reviews

    Carrie junior baby powder

    5 out of 5, reviewed on November 3, 2020

    Wangiiiinyaaaaa!seharian masih lagi berbau harum walau berpeluh,suka sangat bau mcm buah je,wangi sepanjang hari

    5
  20. Avatar

    Norsabariah85
    137 reviews

    Anak saya bau buah!

    4 out of 5, reviewed on October 2, 2020

    Carrie Junior baby powder yang kaya dengan Fruito E sangat best baunya. Bedaknya yang halus boleh menghilangkan kerengsaan sambil mengharumkan kulit baby. Best!

    4
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...