Buttercup Luxury Spread

Product Details

Buttercup Luxury Spread is produced from vegetable oil and milk fat, which has been churned and produced into a premium quality luxury spread. The Buttercup Luxury Spread must be stored chilled (4 degree Celsius and below).

ü  Buttercup is Melange, a mixture of premium milk fats & high-quality vegetable oils, different from the conventional margarine which is composed of vegetable oils.

ü  Buttercup had been ranked as the 1st brand in the overall butter-blend category in Malaysia.

ü  An established track record for being a key ingredient in creating aromatic and delicious baked goods

ü  It is a great baking ingredient that delivers the quality of buttery aroma and smooth texture at an affordable price, assuring consistently great quality.

ü  This butter-blend brings the full goodness of aroma, taste and texture to the table.

  1. AkuHudHud27
    158 reviews

    Lebih sedap

    5 out of 5, reviewed on March 4, 2022

    Saya tak pasti saya seorang saja ke yg rasa buttercup block ni lebih sedap berbanding buttercup dlm tub. Buttercup block ni original yg dah bergaram. Sedap sangat sapu pada roti. Masin-masin berlemak rasanya. Kalau buat kek lagi semerbak bau harum buttercup ni. Buttercup block ni wajib simpan dalam chiller. Kadang saya buat stock simpan dlm freezer. Nak guna baru keluarkan.

    5
  2. feifeicheah90
    1 reviews

    The taste of the product

    5 out of 5, reviewed on May 15, 2020

    The buttercup brand is really good for the baking and pastry. The pastry item when done baking is really smell good. For the bread also taste good ❤❤.i really like it when do my baking and pastry item.

    5
  3. Ariff9871
    2 reviews

    KEGUNAAN PELBAGAI

    5 out of 5, reviewed on May 5, 2020

    Antara produk yang saya guna untuk buat pelbagai jenis pencuci mulut dan juga kek. Boleh juga untuk menggantikan minyak. Kalau buat kek tu rasa dia akan sedap dan lembut je kek. Buttercup memang terbaik. Saya sarankan kepada semua untuk menggunakan buttercup.

    5
  4. 康展 颜
    1 reviews

    new try during mco

    4 out of 5, reviewed on April 30, 2020

    first try during mco since the usage increase for breakfast combine with roti. Value for price. will add stock every week. recommended product.
    其实牛油味道跟其他牌子差不多,重点是价格便宜,值得买

    4
  5. Maawardah Mohamad
    248 reviews

    Lembut dan lazat dengan buttercup

    5 out of 5, reviewed on February 19, 2020

    Ini adalah mentega kegemaran saya. Ia sesuai untuk membuat kek, biskut mahupun sapuan di atas roti. Teksturnya lembut dan aromanya memang wangi membuat lek dan biskut saya sedap. Pada kertas balutannya terdapat tanda setiap 50gm dan ia memudahkan saya untuk mengeratnya mengikut berat yang diperlukan. Bagi saya dahulunya ia mentega kelas bawahan yang boleh dibeli kerana harganya lebih murah. Namun sekarang agak mahal.

    5
  6. CikSue38
    819 reviews

    Pilihan utk kek

    5 out of 5, reviewed on July 5, 2019

    Buttercup ni antara spread kegemaran saya. Biasa guna buat kek. Memang wangi dan kek terhasil gebu dan enak. Simpan dalam freezer bila dinyah beku masih dalam shape dan senang untuk bekerja dengan buttercup ni. Tapi harga semakin mahal. Bila murah memang borong la beli.

    5
  7. Gamja9661
    3 reviews

    味道很香

    5 out of 5, reviewed on October 21, 2018

    一路以来都用这个牌子的牛油,无论是用来煮意大利面,烘培蛋糕,煎东西味道都很香!感觉这个会比较健康过普通的牛油牌子!价钱中等,有折扣时会比较便宜。赞!

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...