Babylove Soft Sarong Netting with Head N

Product Details

Descriptions

  • Made of polyester
  • Soft on baby’s skin
  • Good ventilation due to its textured design
  • Fast drying
  • Flexible design, sleeping position in any portion of the fabric
  1. Avatar

    PRINCESS NURUL
    128 reviews

    Babylove Soft Sarong Netting with Head N

    5 out of 5, reviewed on December 22, 2018

    sblm ni x penah pkai buai sbb anak x suka pkai buai. bila ank ke3 ni nak x nak cuba tdrkn ank msuk buai utk mudahkn buat kje ank pun tdr kena. dgn adanya Babylove Soft Sarong Netting with Head kain yg berkualiti , x panas & selesa utk tdr.

    5
  2. Wawa Hasan
    7 reviews

    berkualiti

    5 out of 5, reviewed on November 22, 2018

    sangat suka dengan design.. berlubang2 supaya ada udara masuk keluar, baby pun selesa sebab tak berkuap.. ada penghadang kepala supaya kepala baby tak jatuh.. harga pun murah dan berkualiti. senang untuk dapat kan kain buai ini.. saya sebagai ibu sangat sukakan nya dan menggalakkan ibu2 diluar sana menggunakan kain buai ini..

    5
  3. Avatar

    cantikbaik81
    3 reviews

    Kain yang tebal

    5 out of 5, reviewed on November 15, 2018

    Kain buai yang sangat berkualiti. Bby kurang menagis kerana panas. Jaring2 yang begitu kukuh dan tahan lasak. Dapat menampung baby yang berat.

    5
  4. Avatar

    Azriadil91
    4 reviews

    Mudah dibawa

    4 out of 5, reviewed on October 19, 2018

    Mempunyai ciri ciri keselamatan dan mudah untuk dibawa ke mana mana . Gulung gulung dah siap . Ruang pun jimat .

    4
  5. Avatar

    snsaffurra260
    8 reviews

    Breathable netting

    5 out of 5, reviewed on October 14, 2018

    I will always bring anywhere whenever we travel. My son when reached 3 months old, he needs to be cradled. This cradle netting is breathable and have head protected. It is easy to wash and dry up fast too. Good product!

    5
  6. Avatar

    snsaffurra260
    8 reviews

    Best bedding

    4 out of 5, reviewed on October 14, 2018

    My mom gave this bedding set as a present for my dearest newborn son. It’s a life saver as my son seemed to sleep comfortably with longer sleep time. The pattern and design is very trendy and the materials are nice too. Would recommend to other mommies to buy this set.

    4
  7. Avatar

    myvipapa43
    3 reviews

    Sarung Buai Tahan Lama

    3 out of 5, reviewed on September 16, 2018

    Telah menggunakan produk ini bermula tahun 2014 untuk anak ke dua dan masih boleh digunakan pada tahun 2018 untuk anak ke 3. Kualiti fabrik adalah yang terbaik dan tidak panas malah mudah untuk dicuci dan disimpan.

    3
  8. Avatar

    Reyta8929
    25 reviews

    Tidak panas dan tidak jarang

    5 out of 5, reviewed on April 24, 2018

    Kain yang selamat digunakan sebab ad ciri-ciri keselamatan di bahagian kepala,tidak jarang dan panas,tahan lama,kualiti kain yang tebal dan cepat kering jika dibasuh

    5
  9. Avatar

    Maggie_lee64
    4 reviews

    有好有坏

    3 out of 5, reviewed on April 13, 2018

    宝宝都爱用这摇摇,但宝宝开始会走的时候要小心因为宝宝睡醒就会坐起来,如果没注意宝宝,他们anytime会跌倒下来~所以爸爸妈妈要注意宝宝!

    3
  10. Nur Sakinah09
    3 reviews

    Hush little baby

    5 out of 5, reviewed on April 11, 2018

    I have two colours:blue and pink, and those sarongs are the best in material,strength and comfort! With breathable design, my one year old toddler still finds her ultimate peace and often sleep soundly when we put her in her buai. 🙂

    5
  11. Avatar

    CikSue38
    396 reviews

    berkualiti dan tahan lama

    5 out of 5, reviewed on March 8, 2018

    anak2 buah saya menggunakan babylove soft sarong netting setiap kali tido dalam buaian. kain sarong netting yg bertekstur berongga memberikan pengudaraan yg baik. baby tidak rimas dan lemas serta berpeluh. saya suka kain sarong netting ni sbb ia mmg tahan lasak dan berkualiti tinggi. bertahun guna pn masih kukuh dan tidak koyak. cuma warna semakin pudar. mudah memasukkan baby dlm sarong netting tambahan ia jenis kain yg lembut. harga mampu milik. tak rugi beli.

    5
  12. Avatar

    syafiah97
    65 reviews

    Tahan lama

    4 out of 5, reviewed on January 22, 2018

    Kain buaian babylove soft ini sungguh tahan lama. Sesuai di gunakan pada anak saya. Kain yang sejuk dan mempunyai pengudaraan yang baik sekali. Tidak perbah rosak atau terkoyak. Brand yang berkualiti. Harga yang murah. Anak saya suka tidur dalam buain. Mudah di basuh dan cepat kering.

    4
  13. Avatar

    Haryani9046
    6 reviews

    Baby selesa ibu lega

    5 out of 5, reviewed on January 12, 2018

    Sebelum guna sarong netting ni cuma guna kain pelikat je…

    Pada masa yg sama ibu rasa risau anak panas dan pernafasan dia akan terganggu disebabkan kadang kala baby tidur mengiring. Risau baby lemas tertutup kain pelikat tu.

    Bila dah guna yang ini, anak lebih selesa dgn lubang pengudaraan dan anak masih boleh bernafas baik walaupun kain tertutup di hidung.

    Very recommended

    5
  14. Nirwanis Hasnan
    2 reviews

    Baby tidur lena

    5 out of 5, reviewed on January 12, 2018

    Kalau takda buai ni memang baby tak nak tidur siang

    5
  15. Catherine Kiu
    2 reviews

    透气

    5 out of 5, reviewed on January 9, 2018

    宝宝就算脸朝下睡都不怕会不透气。三个孩子都用它。

    5
  16. Aisyaz Idrus
    82 reviews

    High quality fabric at reasonable price

    5 out of 5, reviewed on December 13, 2017

    I’ve been using it for the last 4 years. The fabric is made from a good quality and durable. My child is comfortable and sleep well within it. Its perforated fabric provides a comfortable and non-hot air flow.

    5
  17. Avatar

    AieenDeen28
    900 reviews

    Rekaan ciri keselamatan di bahagian kepala

    5 out of 5, reviewed on November 9, 2017

    Mmg sgt berbaloi mmbeli dan mggunakan sarung buaian babylove ni.Kainnya sgt lembut dan tebal,tapi mmpunyai pengaliran udara yg sgt bagus utk keselesaan ank.Yg paling saya suka ialah rekaan ciri keselamatan dgn penutup di bhagian kepala,saya tidak risau ank tergelongsor jatuh bila dibuai.Sarung buaian ni juga sgt tahan lasak,walaupun dh basuh bnyak kali warna tidak mudah pudar dan tekstur kain juga tidak berbulu serta cepat kering bila dibasuh.Harganya pun mmg berpatutan dgn kualiti.

    5
  18. Avatar

    MimieHMZ21
    3 reviews

    Selesa bagi bayi

    4 out of 5, reviewed on November 2, 2017

    Kain buaian ini amat selesa dan sesuai anak saya kerana kainnya sangat lembut dan mudah dibasuh. Bahkan, ciri-ciri keselamatan juga diaplikasi bagi melindungi kepala bayi daripada jatuh. Kain buaian ini selesa kerana kainnya yang lebar membuatkan anak saya selesa untuk menukar posisi semasa tidur. Sangat syorkan bagi ibu-ibu yang ingin membeli kain buaian untuk memilih jenama ini.

    4
  19. Avatar

    soolayhoon82
    142 reviews

    Solid quality

    4 out of 5, reviewed on October 31, 2017

    Babylove Sarong quality is solid! The fabric is quite soft and comfortable for baby. The more time you wash it, the softest it will be! It is a breathable materials, especially suitable for our country hot weather. My baby love to sleep in Sarong during lunch nap.

    4
  20. Adilla Dilla
    63 reviews

    Puas hati

    5 out of 5, reviewed on October 25, 2017

    Dah lebih tiga tahun saya guna babylove soft sarong nett ini,sampaisekarang masih lagi ok.Walaupun di basuh berulangkali warna tidak cepat pudar,kainpun tak terjejas.Kain nett ini sangat kukuh sertatahan lasak.Yang paling saya suka dibahagian atasnya disediakan penutup kepala untuk menjamin keselamatan baby dari terkeluar/jatuh apabila mrnggunakannya.Ibu-ibu kalau nak pilih baby nett bolehlah try jenama babylove ini.

    5
  21. Avatar

    rosnah07
    177 reviews

    TIDUR SELESA

    5 out of 5, reviewed on October 17, 2017

    Babylove soft sarong netting with head N sentiasa menjadi pilihan para ibu bapa.Tektur kain yang lembut diperbuat daripada polyester menjadikan ai lebih selesa.reka bentuk berlubang lubang membolehkan pengaliran udara baik terhadap bayi ketika tidur.sarong nett juga merupakan kain yang cepat kering dan mudah dicuci jika tertumpah susu atau sebagainya

    5
  22. Avatar

    Shahrul64
    164 reviews

    Kain yang kukuh dan tahan lama

    5 out of 5, reviewed on October 17, 2017

    Saya menggunakan kain buaian ini pada tahun 2010 sampai sekarang. Amat kukuh dan tahan lama. Sudah 3 orang anak saya masih lagi menggunakan produk ini. Tidak mudah terkoyak dan senang di basuh. Kain buaian nya juga ada ciri keselamatan di bahagian kepala. Sesuai untuk anak saya. Anak saya selesa tidur di dalam buaian kerana kainnya tidak panas dan mempunyai lubang udara. Selesa untuk di pakai. Mudah untuk di basuh.

    5
  23. Avatar

    Nurirah13
    364 reviews

    Tahan lama

    5 out of 5, reviewed on September 26, 2017

    Saya menggunakan kain buaian ini pada tahun 2010 sampai sekarang. Amat kukuh dan tahan lama. Sudah 3 orang anak saya masih lagi menggunakan produk ini. Tidak mudah terkoyak dan senang di basuh. Kain buaian nya juga ada ciri keselamatan di bahagian kepala. Sesuai untuk anak saya. Anak saya selesa tidur di dalam buaian kerana kainnya tidak panas dan mempunyai lubang udara. Selesa untuk di pakai. Mudah untuk di basuh.

    5
  24. Nur Arina
    812 reviews

    Anak tidur dengan nyenyak

    5 out of 5, reviewed on September 6, 2017

    Dengan adanya kain sebegini sebagai buaian anak,menjadikan ianya tidak membuatkan anak kepanasan dan mampu tidur dengan nyenyak. Anak saya yang bongsu suka sangat tidur dalam buaian begini,tidur pun cukup lama dan senang untuk tidurkannya

    5
  25. Avatar

    RenNurfatihah50
    137 reviews

    Babylove Soft Sarong

    5 out of 5, reviewed on August 27, 2017

    I already used this soft sarong netting for 8 years.. Dari anak pertama hingga la anak ke-3..Anak² semua suka berbuai masa baby..Betul² tahan..

    5
  26. Avatar

    elianimaisarah51
    42 reviews

    Quality, soft and safety

    5 out of 5, reviewed on August 26, 2017

    The netting is very safe for baby, soft, quality and flexible design.

    5
  27. Avatar

    sallyinlee93
    1006 reviews

    Good Price

    4 out of 5, reviewed on August 18, 2017

    Good price in good quality!
    Strong fabric that can “tahan” my chubby baby weight.
    breathable netting design!

    4
  28. Avatar

    leekahseng12
    323 reviews

    Breathable materials

    4 out of 5, reviewed on August 18, 2017

    This craddle sheet is very strong fabric that can use for long terms!
    The netting design is breathable for baby.
    The color is nice too!

    4
  29. SO SAFETY!

    5 out of 5, reviewed on July 21, 2017

    SO SAFETY TO BMY BABY WITH THE NET!!!LOVE..THE QUALITY IS AWESOME !

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...