Anchor Flour

Product Details

A high quality flour specially blended and enriched with iron & vitamins to enhance its nutritional values, Anchor flour is packed in 1kg PE bag for the convenience of its users.

It is not only ideal for making most home-made products like “pan mee”, cookies, “kuih-muih”, pancakes, donuts, cakes, pau and many others, the flour can also be used to make batter for frying purposes.

  1. Chuyachedin8553
    67 reviews

    ANTARA YANG FAMES

    5 out of 5, reviewed on March 8, 2022

    Pelbagai kegunaan membuat kuih muih…mmg pilih cap sauh ni…senang jumpa..harga berpatutan

    5
  2. Chuyachedin8553
    67 reviews

    PELBAGAI KEGUNAAN

    5 out of 5, reviewed on March 8, 2022

    Tepung cap sauh antara tepung pilihan dalam pelbagai jenis masakan serta kuih muih

    5
  3. AkuHudHud27
    158 reviews

    Menjadi setiap hidangan

    5 out of 5, reviewed on December 10, 2021

    Hobi memasak membuatkan saya sentiasa ada stock tepung gandum. Pilihan utama semestinya tepung gandum cap sauh. Pertamanya, saya memang sudah sebati dgn penggunaan tepung gandum cap sauh dari dulu lg. Harganya juga dalama kategori mampu. Selain itu, tepung gandum cap sauh jarang sangat saya temukan dgn kumbang. Menu wajib dgn tepung gandum cap sauh adalah cucur. Tak kira lah cucur bilis ke cucur bawang ke cucur manis ke semua saya guna tepung gandum ni. Begitu jugak kalau mengadun roti, kek dan donat. Hanya menggunakan tepung gandum saja tanpa menggunakan tepung spesifik utk sesuatu resepi. Syukur menjadi je setiap hidangan.

    5
  4. Norsabariah85
    140 reviews

    tekstur halus

    4 out of 5, reviewed on November 14, 2020

    Buat kuih pasti menjadi. Dengan vitamin semulajadi, mmg pilihan saya . Ibu saya dah gunakan tepung ini sejak sekian lama. Sedapp

    4
  5. Tzkai199868
    1 reviews

    Cheap and quality product

    5 out of 5, reviewed on August 5, 2020

    Tepung gandum cap sauh is always my goto tepung to do any kind of dishes. Packing is sealed and less leaking of flour. The pricing wise is cheap and with 1kg i can turn it into variety of food for many meals.

    5
  6. Amirajohari84
    2 reviews

    No 1 choice!

    5 out of 5, reviewed on July 1, 2020

    Saya seorang peniaga yang selalu membuat perbandingan tepung dengan jenama yang berada dipasaran. Dalam banyak-banyakjenama,cap sauh tetap menjadi pilihan sebab end product sgt berbeza berbanding jika gunakan jenama lain.

    5
  7. xuenxuen75
    64 reviews

    High quality flour

    4 out of 5, reviewed on May 20, 2020

    Anchor flour is my mum’s favourite! She always using it to make cakes, kuih or when frying something. The cake and kuih are taste nicer if using this brand as compared to other brands. My mum had tried other brand before but the results was not good.

    4
    1
  8. Sara58
    19 reviews

    Tepung gandum yang elok

    4 out of 5, reviewed on May 8, 2020

    Saya selalu pakai faiza tepung gandum, kalau takde faiza, saya akan guna tepung gandum cap sauh ni. Memang dari dulu saya pakai, untuk pancake, cekodok, lempeng. Ia sedap. Dan senang nak membancuhnya. Setakat ini kualitinya terjaga. Tiada bendasing di dalam tepung.

    4
  9. BumbleBee34
    321 reviews

    Puas hati guna

    4 out of 5, reviewed on July 30, 2019

    Tepung gandum cap sauh. Tepung yg senang dibancuh untuk pelbagai resepi. Daripada resepi tradisional sehinggalah resepi internasional. Semuanya menjadi walaupun saya hanya menggunakan tepung gandum cap sauh saja. Tepung gandum cap sauh ni warnanya bukan putih bersih tp agak dull sikit. Saya amat berpuas hati setiap kali menggunakan tepung gandum cap sauh ini. Pembungkusan je agak kureng. Selalu sangat tepung kebocoran daripada pembungkusan.

    4
  10. CikSue38
    819 reviews

    Tepung gandum pilihan

    5 out of 5, reviewed on July 5, 2019

    Saya menggunakan tepung gandum cap sauh ni dr kecil lg. Memang turun temurun menggunakan tepung ni. Drp nenek, emak dan kini saya juga menggunakan tepung ini. Buat cucur buat kek, biskut, roti dan pelbagai bancuhan lagi memang biasa menggunakan tepung gandum cap sauh ni. Jarang beli dapat tepung yg buruk dan berkumbang. Sangat berpuas hati dengan tepung gandum ini. Yg tak best seal dia selalu dpt yg bocor2.

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...

Sorry, no similiar product found.