Yeo’s Winter Melon Tea

Product Details

Details:

  • The ideal cooling drink with the calming and refreshing effect to counter heatstroke.
  • The coding effect of this beverage is soothing for the throat and helps reduce body heat. Especially in hot and humid climates.
  1. out of 5, reviewed on October 28, 2018

    […] Yeo’s Winter Melon Tea […]

    0

  2. Avatar

    BunkFizz25
    3 reviews

    My favourite drink...

    5 out of 5, reviewed on October 22, 2018

    Yeo’s Winter Melon Tea sentiasa menjadi minuman kegemaran saya ketika melakukan hobi memancing saya. Tidak pernah ketinggalan membawa bekalan air Yeo’s Winter Melon ini Tea setiap kali trip memancing saya. Ini kerana air ini adalah agen untuk menyejukkan badan disamping ianya juga memberikan tenaga kepada tubuh badan kita. Aktiviti memancing di bawah pancaran matahari amat memerlukan minuman yang dapat menyejukkan badan. Minuman ini juga mampu mengurangkan rasa penat memancing di tengah lautan. Oh ya.. the reason why saya guna Yeo’s Teh Kundur, sebabnya ia menggunakan natural ingredient. Minuman Yeo’s tanpa gula tambahan, tanpa pengawet serta memang dah disahkan halal oleh pihak Jakim. Jadi, disini.. Yeo’s memang pilihan saya. Yeayy!

    5
  3. Avatar

    MuhammadFitri41
    1 reviews

    Minuman paling best

    5 out of 5, reviewed on September 20, 2018

    Hidup saya dari zaman belajar kalau nak minum mesti kena air kundur , kalau tak da air kundur tak sah sebabnya air kundur minuman kegemaran saya , minuman harian , saya dan air kundur tidak boleh dipisahkan.Bini saya pun suka minum air kundur , Kalau pergi kedai mana-mana mesti cari air kundur . Time study kalau minum selain dr kundur mesti tak puas hati mesti kena ada air kundur dekat sebelah , kalau ada rezeki lebih mesti beli air kundur lebih dari 5 kotak minum puas-puas . Pergi berjalan-jalan dengan kawan-kawan mesti kena ada air kundur , kalau tak ada mesti pergi cari dekat kedai yang berdekatan atau pun beli siap-siap sebelum keluar pergi jalan-jalan dengan kawan-kawan .
    #Hidup Air Kundur

    5
  4. Avatar

    XINROU111294
    6 reviews

    Nice and hydrating

    4 out of 5, reviewed on August 15, 2018

    Smell nice and taste nice. Not too sweet which i prefer. It’s best when it was being served cold. Good to drink on hot weather, it helps to keep me hydrating. It’s cheap and affordable. Everyone can drink it.

    4
  5. Avatar

    AfyaHanan42
    3 reviews

    Sedap

    5 out of 5, reviewed on July 17, 2018

    Rasanya sangat sedap dan sesuai diminum ketika cuaca panas. Tidak terlalu manis dan sangat sesuai untuk ibu mengandung seperti saya. Rasa buah kundur yang sangat terasa seperti tengah memakan buah kundur.

    5
  6. Avatar

    zailyshafiq62
    6 reviews

    terbaik

    5 out of 5, reviewed on May 27, 2018

    yeo’s winter melon tea is my favourite drink specialy during hot day. it also like by all my family

    5
  7. Avatar

    Wendy12351
    4 reviews

    Favorite drinks

    3 out of 5, reviewed on April 16, 2018

    Love it and must have when during Chinese net year,taste good but about too sweet

    3
  8. Avatar

    SayaSayangSaya91
    9 reviews

    Favourite drink

    5 out of 5, reviewed on March 11, 2018

    Saya sangat sukakan minuman ini. Rasanya yang unik dan tidak terlalu manis membuatkan saya sentiasa memilih minuman ini apabila ke kedai. Malah, ia amat sedap diminum apabila ia sejuk. Bagus sesiapa yang tidak pernah rasa perlu rasa untuk tahu keenakan minuman ini.

    5
  9. Avatar

    NurulDeng08
    470 reviews

    Unik,sedap & menyegarkan

    4 out of 5, reviewed on February 14, 2018

    Pertama kali dengar perisa teh kundur ni sy terpikirkan rasa buah kundur dengan gabungan teh hijau yg bg sy agak pelik,tp bila mncubanya rasa minuman yeo\\\’s teh kundur ni mmg sedap dan unik.Menyegarkan bila minumnya bila cuaca panas & mmpu mnyejukkan badan secara semulajadi.Sedap diminum sejuk.Rasanya pun sgt berperisa & tidak terlalu manis.Berbaloi dibeli,harganya pun berpatutan.Minuman ni juga mudah didapati di kebanyakkan kedai2 biasa.

    4
  10. Avatar

    yoonrc43005
    11 reviews

    NOT TO MISSED OUT DURING CNY

    5 out of 5, reviewed on January 9, 2018

    It is my 1st choice to drink during CNY as CNY we always eat a lot of heaty food and winter melon make me feel that i drink some herbal drink that makes me reduce the heat. We normally will fridge few packs inside the fridge and just drink it whenever we feel like it. Whenever there is visitors, we will just serve this from the fridge and the package are very convenient too!

    5
  11. Avatar

    emilliakamarlis62
    197 reviews

    Unik dan sedap

    5 out of 5, reviewed on December 25, 2017

    Rasa unik dari minuman ini membuatkan saya tidak pernah jemu untuk membelinya berulang kali. Apatah lagi jika diminum ketika sejuk. Mungkin pada sesetengah orang rasanya agak pelik, tapi saya tetap menggemarinya. Harganya juga murah dan boleh dibeli dimana saja bila diperlukan.

    5
  12. KJ Cheah
    225 reviews

    清凉解渴

    4 out of 5, reviewed on December 19, 2017

    Yeo’s Winter Melon Tea 有很浓的冬瓜香味,喝了让人觉得很清凉清爽。不管家里的大小节日都会准备Yeo’s Winter Melon Tea来招待客人,而且很容易买得到。

    4
  13. Avatar

    owengtang59
    82 reviews

    不会甜到不能入口

    5 out of 5, reviewed on November 28, 2017

    很有冬瓜味,也不会甜到不能入口,是解渴的好饮品,而且这包装也很方便携带,在很多events也能拿来招待客人!

    5
  14. Xiao Long
    190 reviews

    Wao! Taste good

    5 out of 5, reviewed on November 26, 2017

    I was a bit reluctant to try this out at the first time. But i was surprise when i tasted it. Superb. Very refreshing especially taken out from the fridge. Melon water is always the cooling one and my grandma always have it during the hot day. It taste rather sweet but acceptable.

    5
  15. Avatar

    sallyinlee93
    1006 reviews

    Chinese New Year must have drinks

    4 out of 5, reviewed on November 7, 2017

    Chinese New Year must have drinks ! Every year before Chinese New Year we will buy a lots of packing drinks standby at home to serve visitors when we having open house! Yeo\’s Winter Melon taste nice and the price is very reasonable!

    4
  16. Nur Arina
    812 reviews

    Sedap

    4 out of 5, reviewed on November 7, 2017

    Teh kundur ni sesetengah orang sahaja yang boleh menikmati. Maksud saya tak ramai orang minat tapi tidak saya.. Sebab rasanya yang unik,saya sukakannya. Sedap sangat-sangat. Bila cuba sekali mesti nak beli lagi. Best..lagipun tak susah nak cari dan beli kat kedai.

    4
  17. Fieza Maulanah
    161 reviews

    Pilihan saya

    5 out of 5, reviewed on November 6, 2017

    Saya sangat menyukai yeo’s winter melon tea ini kerana rasanya yang sedap dan menyegarkan. Boleh diminum sejuk atau pada suhu bilik. Saya selalu makan ubat-ubat saya menggunakan winter melon tea ini kerana ianya mampu mengurangkan rasa yang tidak sedap pada ubat-ubatan.

    5
  18. Avatar

    cpyn18
    235 reviews

    Refreshing drinks

    4 out of 5, reviewed on October 24, 2017

    I love to drink cold Yeo’s Winter Melon Tea especially during hot weather. I feel refreshing drinking it. I love the winter melon tea taste much. It is convenient pack which you can bring it to anywhere easily. It is suitable to serve during any events. The price also consider reasonable.

    4
  19. Avatar

    rosnah07
    177 reviews

    SEJUK DAN SEGAR

    5 out of 5, reviewed on October 23, 2017

    Yeos winter melon tea menjadikan badan sentiasa sejuk dan segar. Rasa buah yang sebenar sangat sedap dinikmati di mana jua.banyak khasiat dalam satu kotak tea ini.dalam cuaca yang tidak menentu ini sangat sesuai diminum pada anak anak kerana dapat melindungi badan dari panas.

    5
  20. Avatar

    Nik Zulaikha Shah
    186 reviews

    My favourite.....

    5 out of 5, reviewed on October 7, 2017

    I love drinking this cold Winter Lemon. Soothing my throat & my body. Not just me, my kids also love as much as I am. During the hot weather, definitely need this one to have.

    5
  21. Fieza Maulanah
    161 reviews

    Sangat Sukakannya

    5 out of 5, reviewed on September 25, 2017

    Saya sangat menyukai yeo’s winter melon tea ini kerana rasanya yang sedap dan mampu menyejukkan tekak dan badan. Saya selalu makan ubat-ubat saya menggunakan winter melon tea ini, anak-anak saya juga amat menggemarinya serta rasanya yang tidak terlalu manis tidak merisaukan saya sekiranya anak-anak meminumnya.

    5
  22. Avatar

    Fong Fong
    318 reviews

    好喝

    4 out of 5, reviewed on September 19, 2017

    新年必备的饮料。很香的冬瓜味,喝了可以解渴解热。冷的更好喝。

    4
  23. Kaushelia Shelia
    365 reviews

    Yeo's my all time favourite

    5 out of 5, reviewed on August 30, 2017

    Yeo’s Winter Melon Tea is suitable to drink during hot weather and it is suitable for everyone as it does not contain any preservatives, no colouring and free cholesterol. It helps to down cool the body heat and has lots of benefits for the health. best to drink when it is still cold. The price is reasonable and I usually bring this drinks during travelling as it helps to make me feel good and fresh each time I drink Yeo’s Winter Melon Tea. Taste good and I am sure everyone will love it so much.

    5
  24. Niki Tay
    996 reviews

    可惜太甜

    3 out of 5, reviewed on August 28, 2017

    我很喜欢喝冬瓜茶这个的牌子不错喝可惜有点太甜了如果可以再少点糖份会更加的完美的

    3
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...