Sebamed Baby Cream (Extra Soft)

Product Details

Excellent protection of the skin against cold weather, prevention of nappy rash and stimulation of the healing process.

  • Consolidates the resistance of baby’s delicate skin
  • With the pH value of 5.5 Baby sebamed is clinically proven to promote the
    development of the acid mantle
  • Free from nitro-mochus compounds, formaldehyde, nitrosamines, dioxan
  • Without colour additives

Product features:

  • Intensive protection for delicate baby skin
  • Safeguards against harmful environmental influences
  • Forms a protective film against dryness and irritation, non-occlusive
  • Rich in panthenol, allantoin and camomile extract, the moisturizing and protective complex soothes and regenerates irritated skin
  • Easy to apply and readily absorbed
  • 41% lipid composition
  • Water-in-oil emulsion
  1. Avatar

    Geminiposh58
    2 reviews

    Terbaik!

    5 out of 5, reviewed on July 20, 2020

    Saya guna produk ini daripada baby newborn. Produk ini sangat lembut utk bayi. Tak mengeringkan kulit. Sebamed memang jenama yg dipercayai utk kulit jd saya mmg tak ragu utk menggunakannya utk bayi saya. Harga nya agak mahal tetapi setanding dgn kualiti yg diberikan.

    5
  2. Avatar

    Mimahanafi24
    2 reviews

    Sesuai untuk ruam kulit sensitif / eczema

    5 out of 5, reviewed on June 26, 2020

    Saya guna ni dari baby 3 bulan. Memang penyelamat sebab banyak krim lain dah guna tapi tak sesuai dan tak menjadi. Lepas ada kawan recommend terus stick to this product sampai la sekarang. Guna krim ni dengan sebamed baby lotion memang elok kulit tak kering dah walaupun tak sapu kerap. Lembut je skin baby. Very recommended harga pun mampu milik.

    5
  3. Avatar

    Shika43
    687 reviews

    Ruam dipipi pulih

    5 out of 5, reviewed on February 9, 2020

    Saya menggunakan Sebamed Baby Cream (Extra Soft) pada ruam susu dipipi my baby… Manfaat dari ingredients Dan formulasi hebat Sebamed Baby Cream (Extra Soft) dapat kurangkan ruam Dan kemerahan skin dengan pantas tanpa menjadikan skin kelihatan seperti terbakar or bertambah merah… Sebamed Baby Cream (Extra Soft) sesuai juga diletakkan pada punggung bayi YG terkena ruam lampin…lembut apabila disapu pada skin dan tiada bauan yg kuat… Sebamed Baby Cream (Extra Soft) meresap baik pada skin…

    5
  4. Avatar

    sabarina37
    377 reviews

    Dengan Nilai pH 5.5

    5 out of 5, reviewed on May 20, 2018

    Perlindungan kulit yang sangat baik terhadap cuaca sejuk, pencegahan ruam lampin dan rangsangan proses penyembuhan. Menyatukan rintangan kulit halus bayi. Dengan nilai pH 5.5 Krim Baby sebamed terbukti secara klinikal. Tanpa bahan tambah warna. Perlindungan intensif untuk kulit bayi yang halus. Melindungi terhadap pengaruh alam sekitar yang berbahaya. Kaya dengan panthenol, allantoin dan ekstrak camomile, pelembab dan pelindung kompleks melegakan dan regenerasi kulit yang merengsa. Mudah digunakan dan mudah diserap

    5
    1
  5. Emma Zulkifli
    20 reviews

    MENCEGAH RUAM BAYI DENGAN PANTAS !

    5 out of 5, reviewed on March 14, 2018

    seba med baby cream ..amat membantu saya mengatasi masalah ruam pada tubuh badan dan wajah anak saya .. pakai sehari sahaja dan ia memberikan kesan yang baik .. hingga kini setiap kali wajah anak saya dinaiki ruam ..saya pasti akan menggunakan nya ..saya amat menyarankan pada ibu2 diluar sana untuk menggunakan seba med baby cream untuk bayi mereka ..thank you seba med !!

    5
  6. Avatar

    ilasabran67
    185 reviews

    Keep skin moisturise

    5 out of 5, reviewed on November 16, 2017

    This is my go to lotion for my hands and other really dry areas. I started using this product when I got a bad case of eczema under my wedding rings that would not go away with traditional creams from my doctor. Now that I have a child, I use this product nightly under her diaper after her bath. She has only had diaper rash twice. I don’t know if it’s her great immune system, the diaper brand or this product which is preventing her diaper rash. I wish it smelled better like lavender or baby powder or even the clean smell of the body wash.

    5
  7. Nur Arina
    812 reviews

    Sebamed jenama terunggul

    4 out of 5, reviewed on April 25, 2017

    Saya bagi 4 bintang kepada krim sebamed ni. Saya guna krim ni bila perlu sahaja. Bila kulit anak kelihatan kering,saya akan sapukan sebamed ni. Yg disebelah tu nappy punya. Suka sangat produk sebamed ni sehingga mandian dewasa pun saya guna jenama sebamed. Hilang bau badan

    4
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...