Noxxa Electric Multifunction Pressure Cooker

Product Details

This multifunction cooker comes with high and low-pressure cooking, slow-cooking, steam, stir-fry, keep warm and reheat. The large pot capacity lets you cook for the big size portion. Want to start cooking once you reach home from work? Noxxa Electric Multifunction Pressure Cooker has delay timer up to 8 hours. Save time using the pressure cooking functions, enabling you to prepare homecooked, fuss-free nutritious meals quickly.

Cleaning/Maintenance Tips:

  • Unplug and let the unit cool before cleaning.
  • Wash the removable cooking pot with warm soapy water. Rinse and dry thoroughly.
  • Wipe the outer housing and lid with a clean cloth. Do not submerge in water.
  • Remove the condensation reservoir by pulling down. Clean with warm, soapy water. Rinse and dry thoroughly. Replace by pushing up.
  • Turn the lid upside down, grasp the silicone gasket on either side and pull up. Clean the silicone gasket in warm soapy water. Rinse and dry thoroughly. Replace the gasket by pushing it down inside the edge of the lid. Make sure the groove in the centre of the gasket is positioned around the metal ring on the inside edge of the lid. If the gasket is not positioned properly, the unit will not work.
  1. Penjimatan masa untuk memasak.

    5 out of 5, reviewed on October 24, 2018

    Masakan menjadi cepat dan mudah untuk digunakan.

    5
  2. Avatar

    NabilaAurora02
    12 reviews

    Best

    5 out of 5, reviewed on October 21, 2018

    Banyak jenis masakan boleh disediakan hanya dgn satu produk. Best sangat

    5
  3. Wei Lynn
    3 reviews

    值得入手!

    5 out of 5, reviewed on October 3, 2018

    Noxxa 大大节省了我的烹饪时间 不必花太长时间去等待一样食物的完成。煮出来的食物也非常的入味好吃!非常推荐入手!容易操作 而且方便!

    5
  4. Avatar

    kikimaloo94
    6 reviews

    A very convenience cooker

    5 out of 5, reviewed on July 31, 2018

    This cooker help to save a lot of time for working lady like me. Its easy to use and user friendly.

    5
  5. Avatar

    Niknajwa25
    16 reviews

    Jimat masa memasak

    5 out of 5, reviewed on July 18, 2018

    Kalau dulu nak masak untuk hari raya mesti kena mula awal. Lepas tu tunggu lagi dekat 2-3 jam di dapur. Tapi dengan noxxa, jimat masa. Bayangkan masak nasi impit yang sepatutnya ambil masa 60-90 minit boleh jadi 30 minit sahaja dengan menggunakan noxxa. Memang senang dan cepat! Mudah kerja untuk memasak sekarang.

    5
  6. Avatar

    Nazib17
    2 reviews

    Periuk serbaguna

    5 out of 5, reviewed on May 21, 2018

    NOXXA yang banyak fungsi. Selain masak nasi, sis bole masak Kari, sup, Kuih, masak ketupat pn bole, mcm2 lg.. Sis bole jimat masa memasak dan Paling penting bole masak bubar yg sedap utk anak yang baru belajar makan dengan menggunakan NOXXA je.. Nak tahu cara dan teknik memasak menggunakan NOXXA? Kena lah beli sekarang..

    5
  7. Avatar

    Emmy76
    28 reviews

    Semua orang perlu ada

    5 out of 5, reviewed on May 2, 2018

    Saya & keluarga menggunakam alat ini sudah bertahun tahun untuk memasak pelbagai jenis makanan iaitu masakan melayu hinggalah makanan barat dan apa yg boleh kami kongsikan, ia sangat serbaguna dan menjimatkan masa. Masakan dimasak secara elok dan rasa sangat sedap ! Walaupun dh bertahun tahun guna, ia tak pernah rosak dan tahan lama kerana ia berkualiti tinggi. Semua rumah perlu memiliki alat masakan ini kerana sudah pastinya ia memudahkan kerja-kerja masakan anda.

    5
  8. Emma Zulkifli
    20 reviews

    MUDAH & CEPAT

    5 out of 5, reviewed on April 12, 2018

    Saya dah menggunakan periuk ajaib noxxa ini … saya jenis suka memasak ..s
    hampir setiap hari saya akan memasak ..dahulu sukar juga untuk saya masak makanan yang lazat dan remeh temeh penyediaan bahannya .. tapi sejak ada noxxa semua kerja saya jadi mudah … nak masak nasi beriyani? nasi arab? segala lauk pauk? semua pun boleh dengan noxxa …. selain jimat masa … saya boleh membuat aktiviti kemasan rumah yang lain sambil memasak … just masukkan bahan dengan sukatan dan langkah yang betul , adjust masa dan masak … nak mengukus kek atau kuih pun boleh dengan noxxa … noxxa memang ajaib !

    5
  9. Avatar

    Idah210124
    7 reviews

    Awesome sangat dan serbaguna betul

    5 out of 5, reviewed on February 17, 2018

    Sejak guna noxxa ni hari hari boleh masak. Menjimatkan masa. Macam macam dah boleh masak. Tak perlu membeli sangat kat kedai. Yang paling penting boleh masak apa saja cara menggoreng kukus atau apa saja pun boleh. Dah 8 tahun guna noxxa ni. Semuanya mudah. Banyangkan nasi goreng dimasak terus daripada beras. Tak sempat rendam bihun utk digoreng tapi dengan noxxa boleh cuci je lepas tu boleh goreng dan bihun boleh lembut lepas tu. Memang terbaik la. Masak kari ayam cuma 7 minit je. Dalam satu jam je macam macam boleh masak…??????

    5
  10. Ti Wui Shan
    15 reviews

    方便快捷容易使用!

    4 out of 5, reviewed on February 8, 2018

    用了这锅有一年以上, 煮食物非常快捷, 也很入味。尤其是一些平时需要很长时间去烹煮的食物,用这锅超节省时间,也不需看火,可自行调节时间的长短, 非常推荐。

    4
  11. Shuha Isa
    1 reviews

    effisen

    5 out of 5, reviewed on September 26, 2017

    mudah,cepat dan cekap…waktu memasak di dapur dikurangkan more quality time with the loved one doing their favourite leisure activities…definitely a must have tools for ladies…

    5
  12. Avatar

    dmass8360
    26 reviews

    tugas memasak serahkan pada NOXXA..

    5 out of 5, reviewed on September 20, 2017

    Periuk serbaguna Noxxa memang menjimatkan masa saya yang sibuk berkerja tetapi harus masak untuk keluarga. Dengan adanya periuk Noxxa ini, saya boleh masak semua menu kegemaran keluarga dengan pantas dan menimatkan masa saya. Hanya ikut arahan yang diberikan, tekan button yang sesuai dan tonton televisyen atau mengemas rumah sementara masakan siap…

    5
  13. Avatar

    nurhidayah04
    111 reviews

    sangat cepat memasak dengan Noxxa!

    5 out of 5, reviewed on September 18, 2017

    Noxxa pressure cooker ini sememangnya dah popular sekarang. Ramai yang guna disebabkan kualitinya. Sangat mudah memasak , sangat cepat.semua jenis makanan boleh dimasak dalam Noxxa. Yang paling best dapat buat sup tulang tak sampai sejam, daging lembut sempurana.

    5
  14. Avatar

    cikbunga49
    660 reviews

    Jiamatkan masa saya

    4 out of 5, reviewed on September 17, 2017

    Sebagai wanita bekerja,memang menjadi agak mudah gunakan periuk noxxa ni.
    Jimatkan masa saya kerana tidak perlu menunggu lama untuk memasak.
    Hanya masukkan bahan dan tekan butang yang diingini,boleh meneruskan kerja lain sambil periul noxxa memasak makanan kita.
    Senang juga dibersohkan lepas guna.

    4
  15. Nor Othman
    1343 reviews

    recommended

    5 out of 5, reviewed on September 13, 2017

    Even though i don’t have oven i can bake my cake using this and so much other choice of cooking style 3 people found this helpful not even cake everything u can cook in this one more on it u can coook dodol just in 30 minit rather than traditional style will take 5 to 6 hours..itsnt easy

    5
  16. Avatar

    Mimi81
    177 reviews

    Noxxa si serbaguna.

    5 out of 5, reviewed on September 12, 2017

    Urusan seharian yang padat dimudahkan dengan keupayaan periuk ajaib ini yang membantu mempercepat, mempermudah, mempercayai dan meyakini bahawa masakan anda tidak perlu ditunggu. Anda tidak perlu risau dengan kualiti masakan.

    5
  17. Avatar

    cikbunga49
    660 reviews

    Sesuai untuk orang yang sibuk

    4 out of 5, reviewed on August 20, 2017

    Saya membelinya pada tahun lepas. Sudah setahun menggunakannya. Sangat memudahkan kerja saya sebagai wanita bekerja yang harus memasak untuk keluarga.
    Sangat mudah,masukkan segala bahan diperlukan,setkan masa dan tunggu ia masak. Memang berbaloi.

    4
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...

Sorry, no similiar product found.