Lenovo Tab 3 Essential

Product Details

  • MediaTek® 1.3GHz quad-core processor
  • Up to Android™ 5.1, Lollipop
  • 7″ IPS display 1024 x 600 pixels
  • Up to 1 GB memory
  • Up to 8 GB eMMC storage + up to 64 GB microSD
  • 0.3 MP front camera
  • 2 MP rear camera
  • Micro USB port and microSD slot
  1. Avatar

    firdausoz61
    3 reviews

    Tablet terbaik untuk anak!

    4 out of 5, reviewed on November 12, 2018

    Saya dah lama hadiakan anak tablet ini. Sebelum ini pernah bagi anak tablet yang murah, tapi tablet rosak dalam jangkamasa yang agak singkat. Tapi tablet lenovo ini sagat tahan lasak, walaupun dah hampir 3 tahun digunakan, tablet masih berfungsi dengan cemerlang. Sangat berpuas hati dan sesuai digunakam sebagai tablet kanak-kanak.

    4
  2. Firdaus Husin
    5 reviews

    Tab budget

    5 out of 5, reviewed on November 10, 2018

    Tab ini sesuai dijadikan sebagai telefon tambahan kerana dengan spec yang rendah ia akan mengakibatkan telefon menjadi hang apabila terlalu banyak apps yang diinstall tetapi dengan paparan skrin 7 inci memang berbaloi untuk buat tengok video

    5
  3. Avatar

    adlinmunirah16
    3 reviews

    tablet bajet yang boleh tahan memuaskan.

    4 out of 5, reviewed on March 5, 2018

    saya telah menggunakan tablet ini selama 7 bulan. pernah install bermacam jenis game antaranya plant vs zombie dan clash of clans. sangat puas bila bermain dgn skrin yg luas,paparan skrin juga cantik. sangat puas hati. tapi lama2 akan mula hang bila dah banyak sangat install mcm2 apps. normal la kan?kamera kurang memuaskan kerana spec nya yg kecil. tp masih boleh ambil gambar dan selfie,dont worry. sound speaker pun kurang memuaskan sbb bunyi kekadang naik kekadang turun. yg best tentang tablet ni kapasiti storage yang besar dan bateri yg tahan lama. sy cas dalam 2 jam boleh main sampai 6-7 jam. best2. bestla dengan harga yg mcm tu. sangat recommended untuk org yg tengah cari tablet bajet yg best 😉

    4
  4. Avatar

    Henly69
    3 reviews

    Great tablet for this price tag

    4 out of 5, reviewed on March 3, 2018

    It’s sufficient for simple daily internet browsing and play simple games. It becomes laggy if u run demanding games on it. Don’t over expect it and it’ll be a great tablet!

    4
  5. Nor Othman
    1346 reviews

    fantastic tablet for the price

    5 out of 5, reviewed on September 19, 2017

    fantastic tablet for the price. amazing battery life, speedy performance no lags, clash of clans and other medium graphics games works smoothly. good enough display. dont expect anything from camera its useless, and loudspeaker volume is low. but with headphone excellent. really satisfied with this product.

    5
  6. Avatar

    kelvinchew16
    11 reviews

    Good budget tablet

    4 out of 5, reviewed on July 1, 2017

    As a first timer tablet user, I find the Tab3 Essential by LENOVO to be a very capable machine with quite large capacity storage. Its speed and function is amazing as there is no lack or hanging with heavy usage. Not forgetting, it has a very long lasting battery. With its very affordable price, it is the tablet of my choice.

    4
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...