KG Spring Roll Pastry

Product Details

The secret to perfect spring roll skin this easy to peel Spring Roll skin is light, strong, yet thin and elastic enough to contain any ingredients without any mess. It also turns delightfully crispy when deep fried. Let the cooking skills go wild with this versatile item, which also works great for imaginative desserts as well!

  1. Avatar

    Ishida49
    3 reviews

    Crunchy is life!

    4 out of 5, reviewed on February 7, 2018

    For the crunchyness in spring roll, i always recommended this brand to other people. The texture is not really dry even when i leave it in the dry place. Its easy to fold without making a mess and instant crunch when fry. I love it when the packaging came with the different amount of spring roll with diffferent size however i hope it can be marketed in many store since it really hard to find in small store.

    4
  2. Avatar

    Zack43
    3 reviews

    Tasty and crunchy

    5 out of 5, reviewed on February 5, 2018

    Easy to make and it is very tasty and crunchy.i like it very much.good product from local supplier.however the quantity is less for me as i can eat the whole package all by myself

    5
  3. Avatar

    CikSue38
    434 reviews

    Kulit popia garing rangup guna kg pastries

    5 out of 5, reviewed on October 26, 2017

    Dulu selalu pegi pasaraya main ambil je asal nampak kulit popia. Pelik juga ape beza brand kg pastries ni warna packaging tak sama. Then p la survey. Laaa baru tahu setiap warna pek kg pastries kulit popia nye lain2 saiz dengan kuantiti dan berat yg berlainan. Senang je rupanya gitu je. Saya suka guna kulit popia kg pastries ni. Popia yg digoreng lebih rangup dan tahan lama. Semasa nk guna kulit popia ni perlu di nyah beku dulu. Lepas tu baru boleh guna bila da lembut. Kulit popia kg pastries ni elastic dan tidak mudah terkoyak bila ditarik dikopek antara helaian. Senang nk tanggalkan antara 1 helai dengan 1 helai yg lain. Berbeza sangat dengan kulit popia lain. Bila goreng perlu minyak yg cukup dengan suhu kepanasan yg cukup panas. Baru popia yg digoreng licin cantik je permukaannya. Kulit popia ni selalunya saya guna utk buat popia sayuran, popia cendawan, popia inti serunding kecik2, samosa, popia sausage, popia simpul, mutabak segera popia dan mcm2 lagi. Semuanya menghasilkan kulit popia yg rangup dan sedap. Saya juga suka kulit popia ni sebab dia lambat kembang bila terkena air dan bila balut mudah je melekat serta tak mudah kering keras atau patah bila.kena angin. Tapi saya ambil.langkah mudah kulit popia yg nk diguna diletakkan dalam kain yg lembab atau simpan dalam peti sejuk sbelum digulung atau dibungkus. Mudah didapati di pasaran dengan harga yg mampu milik. Simpan di freezer boleh tahan lama.

    5
  4. Avatar

    NURELINA89
    173 reviews

    Popia Menjadi Lebih Sedap

    5 out of 5, reviewed on September 14, 2017

    Membuat popia menjadi senang dan mudah dengan adanya kulit popia dari KG Spring Roll Pastry. Kulit popia tidak mudah melekat dan tidak cepat kering. Kulit popia juga sgt senang dilipat dan tidak mudah pecah. Paling best, suami dan anak2 sgt sukakan popia yg dimasak menggunakan kulit popia dari KG Spring Roll Pastry. Memang terbaik.

    5
  5. Avatar

    AieenDeen28
    900 reviews

    Elastik untuk inti yg bnyak

    5 out of 5, reviewed on September 13, 2017

    Dh cuba bnyak jnama kulit popia,tp bagi sy jenama ni paling elok..kulit popianya nipis yg mnjadikan popia sy sngt ranggup bila digoreng..cukup elastik & sesuai utk letak inti yg bnyak dlm popia..sngat sebang nk guna,kulit popia KG ni x mudah koyak.

    5
  6. Avatar

    sallyinlee93
    1006 reviews

    春卷必备

    4 out of 5, reviewed on August 14, 2017

    以往每年过年妈妈都会买这个来包春卷,然后拿去炸!
    超好吃的!而且不容易破!

    4
  7. Avatar

    fionayyl03
    511 reviews

    Great tasting popiah/spring roll pastry with oomph!

    5 out of 5, reviewed on June 17, 2017

    This spring roll pastry is the best of them all! It matches perfectly well with the fillings and it is just the right size to ensure that your filings do not come out once fried/while frying. I really like the magnificent scent of the pastry once it’s fried as it would make your guests and family think that the pastry was homemade by yourself. The pastry is not too salty, and it does not dry out quickly even after frying it a few hours later. The only thing to look out for is that you may have to place a dampened cloth over the de-frosted pastry to prevent the pieces from sticking to each other. Great product!

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...