Dr. Sam’s Fluoride Free Whitening Toothpaste

Product Details

Dr. Sam’s Bio Oral Whitening Toothpaste is specially formulated to eliminate harmful bacteria from your mouth and is safe to use.

The formulation does not contain fluoride which is believed to be detrimental to health.

  1. 溦溦 林
    473 reviews

    新尝试的不错

    4 out of 5, reviewed on October 9, 2017

    这个牌子的牙膏相信不是那么的多人晓得这个牌子的,这个牌子的药膏也是我的一位朋友介绍下我才认识的,开始用我真的不习惯那个味道的,我一直以来都是用其他的牌子的,不过用一段时间开始可以接受到了,这个很好可以使我的牙齿白白的很有效的可以美白我的牙,对我来说很重要。

    4
    1
  2. Nor Othman
    1343 reviews

    recommended

    5 out of 5, reviewed on September 13, 2017

    Compare to other brand of toothpaste. This Oral Care Whitening Toothpaste can instantly make my teeth become more whiten. Get away from all the harmful bacteria. Help to removes all of the dirt, gave me an freshens breath.
    With Oral Cafe Whitening Toothpaste, decay tooth stay away from me

    5
  3. Mahfuzah Mat Salleh
    10 reviews

    Keperluan kami sekeluarga

    3 out of 5, reviewed on June 15, 2017

    Sebelum ini, anak-anak tidak rajin mengosok gigi tetapi setelah menggunakan Dr. Sam’s Bio Oral Whitening Toothpaste menggosok gigi menjadi rutin yang tidak perlu dipaksa dan menjadi sangat menarik. Ia membantu memutihkan gigi dan memberi nafas yang segar.

    3
  4. Nezam Hashim
    30 reviews

    kuning gigi hilang sedikit demi sedikit

    5 out of 5, reviewed on May 17, 2017

    bagus betullah pakai ubat gigi dr sam ni. dah lah boleh bantu gigi jadi putih, bebas fluorida pulak tu. sebagai penggemar nescafe dan minuman yang berkafein, saya risau jika gigi saya akan menjadi kekuningan disebabkan setiap hari mengambil kafein. jadi, apa yang saya buat ialah saya akan berkumur2 setiap kali selepas minum. tapi, ia masih belum dapat membantu gigi saya untuk kekal putih. dengan ubat gigi Dr Sam ni, saya notice tanda kekuningan pada gigi saya semakin pudar. jadi, sudah tentulah saya akan stick dengan jenama ini. terima kasih Dr Sam.

    5
  5. Avatar

    roxanne
    36 reviews

    membersihkan gigi anda

    4 out of 5, reviewed on May 10, 2017

    Setelah hampir 3 bulan menggunakan ubat gigi ini, saya dapat melihat perubahan yang ketara berbanding ubat gigi biasa. gigi saya nampak lebih bersih. ubat gigi ini mempunyai rasa mint yg kuat seperti ubat gigi lain sehingga saya terasa pedas di dalam mulut. saya telah membeli tube yang ketiga dan saya amat berpuas hati dengan ubat gigi ini.

    4
  6. Avatar

    arieff137
    1 reviews

    Gigi Kembali Bersinar!

    5 out of 5, reviewed on April 13, 2017

    Selepas menggunakan ubat gigi ini selama dua minggu, saya merasakan berlaku perubahan kepada gigi saya. Gigi yang sebelum ini agak kurang meyakinkan pandangan, kini telah berubah penampilan. Nafas pula kembali segar dan meyakinkan. Saya akan terus menggunakan ubat gigi ini.terima kasih- Ariff Bin Kamis

    5
  7. Leo Leo
    2 reviews

    SO EFFICIENT IN TEETH WHITENING

    5 out of 5, reviewed on April 7, 2017

    Dr.Sam’s Bio Oral Care Whitening Toothpaste Fluoride Free is really efficient . I just use for 10 days and i can see there is changes in my teeth . It really whiten my teeth and i feel my breath is fresher after using it .

    5
  8. Avatar

    PRINCESS NURUL
    128 reviews

    ????

    5 out of 5, reviewed on April 7, 2017

    produk Dr sam ‘s bio care.. mmg terbaik.. slame ini x penah mencuba produk ini.. terima kasih 100comments.com kerana memberi prduk tsebut dekat saya..

    saya amat menyukainya.. kesan Dr Sam’s bio mmg no1.. suami saya seorang perokok.. biaselakan perokok tidak sputih mana.. bila saya suruh mencuba produk ini dalam seminggu ia amat bkesan…

    5
    1
  9. John Shum
    3 reviews

    EXCELLENT TOOTH PASTE

    5 out of 5, reviewed on April 7, 2017

    I am a coffee lover and i am hardly to get a efficient toothpaste to help me removing the stubborn coffee stains and i tried on this Dr. Sam’s Bio Oral Whitening Toothpaste . The results is definitely amazing after . I use a week and it really can remove the stains and freshen my breath too . I really satisfied with the result .

    5
    1
  10. Ying Eve
    10 reviews

    I Love This Toothpaste

    5 out of 5, reviewed on March 31, 2017

    I stopped using toothpaste with flouride recently, and thank god I did! This has a very weird feeling to it if you’re used to using products such as colgate, darlie..etc. It has a very different taste and texture to it! You can surely tell the difference, it totally does whiten as it says it does!

    5
  11. Avatar

    vickysiew87
    8 reviews

    good for try oral care toothpaste

    0 out of 5, reviewed on March 29, 2017

    Good for try this oral care toothpaste,for my mouth have yellow colour can wash out ,and got batu will be clear out for my dirty mouth cleaning up

    0
  12. Avatar

    cre8tone
    19 reviews

    Refreshing!

    3 out of 5, reviewed on January 23, 2017

    Dr. Sam’s fluoride free whitening toothpaste,
    Specially formuated,
    To eliminate harmful bacteria..
    Inside our mouth…
    Fluoride free,
    Make it extra safe to use…
    The formulation doesn’t contain any fluoride,
    Which is believed to be detrimental to health…

    It is able to eliminate harmful bacteria,
    And freshen our breath…
    On top of that,
    It can magically removes stubborn coffee,
    As well as tobacco stains..
    It’s truly a total oral care….

    It contains Calcium Carbonate,
    Water, hydrated cilica,
    Sorbitol glycerin,
    Sodium Lauryl Sulphate,
    Flavor,
    Cellulose Gum,
    Sodium Saccharin,
    Sodium Benzoate,
    Xylitol, Tetrasodium Pyrophosphate,
    And Sodium Bicarbonate…

    The product is manifactured,
    Exclusively for:
    DC Botanical Science Innovation Trading…
    130g selling at RM17.80

    Twist and turn to open,
    And squeeze the toothpaste,
    On toothbrush…
    And start brushing teeth…

    It’s refreshing..
    Love the smell….
    And the most important part is..
    Teeth getting whiter after brushing…

    Now,
    Everyone can smile with full confidence!~

    3
  13. Avatar

    sherryever71
    216 reviews

    Dr.Sam Bio Fluoride Free Oral Care

    4 out of 5, reviewed on January 12, 2017

    Glad to have this tooth paste in hand, it doesn’t taste weird like other whitening brand tooth paste that I have tried. I will consider to purchase same product again after finished it. I drink coffee/tea and I know whitening toothpaste is important for me.

    4
  14. Ariel
    144 reviews

    Instant Whitening Effect

    5 out of 5, reviewed on January 10, 2017

    My mom tried it on her dentures and the whitening effect was instantaneous! 80% efficacy, says my mom with a brand new gleaming smile. Looks like it works great for coffee stains on teeth. Being fluoride-free as well is a great bonus!

    5
  15. Avatar

    Janiceyong49
    7 reviews

    Nice and great!!

    5 out of 5, reviewed on January 10, 2017

    Good product ever!! and I’m glad that it’s worked with my yellowish teeth!!??? guys should try it cause it’s worth so❤️

    5
  16. Avatar

    syafiera
    5 reviews

    Dr Sam's Bio Oral Care Fluoride Free

    5 out of 5, reviewed on December 31, 2016

    I’ve tried for two weeks, so far so good ! I noticed cavities and karat karat di gigi I slowly hilang dari pandangan, Plus no Fluoride ingredients ! I guna saiz yang sangat kecil untuk gigi anak I. Not bad dia bantu clearkan yellow stain on my kids teeth. I punya gigi sekarang boleh nampak macam sparkling white dah. Gigi I rasa sangat bersih than before. I suka tootpaste ni sebab tak ada kandungan pelik-pelik plus dia eliminates bakteria dalam mulut dan buat bau mulut sangat harum dan bersih. I rekomen sangat untuk mereka yang suka hisap rokok atau minum kopi cuba sendiri ubat gigi ni.

    5
  17. Avatar

    SalinaSalihudin
    76 reviews

    Dr. Sam Flouride Free Toothpaste

    4 out of 5, reviewed on December 27, 2016

    It’s good because it is free fluoride and safe for kid and adults usage since fluoride can be dangerous and harmful to your body if we are using it for a long term. It is also freshen your mouth and breath, eliminate bacteria which cause bad breath and mouth infection. I think Company should produce kids toothpaste with desired fruits flavor to encourage them brush their teeth using Dr. Sam Toothpaste.

    4
  18. Avatar

    Fiqriyah18
    2 reviews

    It's refreshing!

    4 out of 5, reviewed on December 9, 2016

    After using this toothpaste several times, I think it is really helpful in preventing bad breath. It really freshen my mouth.I believe it is safe to use because it is free from fluoride,so I can use it without worrying. I think I will have to use it for a longer period of time to enjoy other benefits of this toothpaste.

    4
  19. Cherry Berry
    3 reviews

    The MUST have toothpaste ‼️?

    5 out of 5, reviewed on December 9, 2016

    Dr.Sam’s Bio Oral Care Whitening Toothpaste Fluoride Free a total oral care whitening toothpaste that freshens breath & eliminates harmful bacteria. It also helps removes stubborn coffee & tobacco stains. After using it my teeth becomes whiter and fresher breath. No more bad breath. No more decay tooth. No more yellow. ???

    5
  20. Avatar

    norliza16
    1 reviews

    gigi ku putih berseri ...macm cahaya bintang

    5 out of 5, reviewed on December 7, 2016

    Selmt pagi…saya mengucapkn terima kasih pada pihak 100comment dr sam ‘s bio oral care whitening toothpaste …

    Kerana bagi peluang dkt saya utk mcm cuba produk oral care…
    Mula2 saya btol2 xperasan yg gigi saya putih berseri….selama 3 hari saya pakai..bru lh saya lihat cermin…
    Saya trus ketawa cakap wow putihnya gigi aqu mcm xpercye pulk…selama saya guna ubat gigi yg lain…xpernh pun gigi saya putih mcm ne…saya memang kagum sangt2 dagn produk Dr sam ‘s bio care …
    Saya sarankn kan pada lelaki yg merokok..mesti gigi hitam kan..mcm lh suami saya pun sama gak..sbb kuat sngt hisap rokok..tapi lepas dia guna produk oral care ne..gigi dia dah hilng hitam2 semua da jadi puti seperti gigi bby tau…jgn jelous u all…????
    Kepada yg belom cuba produk Dr sam ‘s ne boleh dapatkn dkt watson yg berhampiran rumah anda…
    Saya yakin anda semua puas haty….

    5 BINTANG XCUKUP…BAGI SAYA…
    JADI SAYA BAGI 1000000 BINTANG UTK ORAL CARE DR SAM ‘S BIO ORAL CARE…
    MEMNG TERBAIKKKKKKKKKKKK…
    TQ SO MUCHHHHHH

    5
  21. Avatar

    berryqiqi54
    2 reviews

    My must have item every morning and night.

    5 out of 5, reviewed on December 3, 2016

    Compare to other brand of toothpaste. This Oral Care Whitening Toothpaste can instantly make my teeth become more whiten. Get away from all the harmful bacteria. Help to removes all of the dirt, gave me an freshens breath.

    With Oral Cafe Whitening Toothpaste, decay tooth stay away from me. ❤

    5
  22. Dyg Mass
    72 reviews

    gigi putih berseri...

    5 out of 5, reviewed on December 1, 2016

    Ubat gigi Dr.Sam memang terbukti berkesan untuk masalah gigi. Suami saya sebelum ini mempunyai masalah gigi kuning kerana kesan merokok dan minum air kopi. Banyak ubat gigi yang telah di cuba namun kesannya tidak memuaskan. Saya memberinya ubat gigi Dr.Sam. Dia baru menggunakan selama 1 minggu, kesannya, gigi menjadi putih dan berseri. Kesan daripada kopi juga semakin berkurangan. Bau ubat gigi Dr.Sam juga amat segar. Ianya juga tidak mengandungi flourida dan selamat digunakan. Saya juga menggunakan ubat gigi Dr.sam supaya gigi bertambah putih dan bersih.

    5
  23. Avatar

    masyita21
    5 reviews

    kesegaran nafas

    5 out of 5, reviewed on November 28, 2016

    saya suka menggunakan ubat gigi ni bau nya yang segar selain itu ia bebas florida oleh sebab itu saya tidak teragak-agak menggunakan ubat gigi oral care ini. anda juga perlu tahu kenapa kita perlu menggunakan ubat gigi tanpa florida seperti oral care. ini artikel yang pernah saya terbaca
    80 peratus daripada golongan muda di beberapa kota di Amerika Syarikat telah mengalami fluorosis gigi, yang mana tanda pertama yang dilihat akibat pendedahan Fluorida yang berlebihan. Fluorida juga menyebabkan kekurangan kalsium, yang boleh membawa kepada osteoporosis, penipisan tulang, keretakan, anemia, dan penyakit riket.

    5
  24. Avatar

    liewnyukhong26
    2 reviews

    Dr. Sam’s Bio Oral Whitening Toothpaste

    5 out of 5, reviewed on November 28, 2016

    I’ve tried to use toothpaste

    1. “professional whitening full effect”
    2. “The full effect of toothpaste professional Allergies”

    5
  25. Avatar

    nurul
    22 reviews

    sama macam ubat gigi lain

    2 out of 5, reviewed on November 22, 2016

    Saya tertarik untuk cuba menggunakan ubat gigi ini kerana ciri-ciri pemutihan dan bebas fluorida. Gigi saya tidaklah sebegitu kuning dan tidak pula seberapa putih. Just normal. Namun, setakat saya menggunakan ubat gigi ini (telah pakai selama sebulan), saya tidak merasai sebarang perubahan ketara. Mungkin kerana gigi saya tidak ketara kuningnya. Jadi, saya tidak dapat melihat perubahan pada masa yang singkat. Mungkin jua saya perlu menggunakan ubat gigi ini lebih lama untuk merasai perubahannya.

    2

Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...

Sorry, no similiar product found.