Adabi Chicken Curry With Potatoes

Product Details

Adabi fragrant chicken curry with potatoes malaysia cuisine no preservative 280g ingredients: cooking oil‚ shallot‚ garlic‚ chilli paste‚ ginger‚ spices‚ curry powder‚ sugar‚ salt‚ instant coconut milk‚ chicken meat‚ potatoes and monosodium glutamate as permitted flavour enhancer.

  1. Nik Zulaikha
    280 reviews

    asa seperti kari masakan sendiri

    5 out of 5, reviewed on March 17, 2020

    Memang kegemaran keluarga. Sewaktu masalah ketiadaan air yang membataskan aktiviti masakan dirumah, saya telah menghidangkan kari ayam Adabi. Anak-anak ingatkan saya yang memasaknya kerana rasanya yang hampir sama. Isi ayamnya empuk namun tidaklah sampai hancur. Rasanya pula sangat sedap.

    5
  2. Shika43
    687 reviews

    Makan dalam tin yang enak...

    5 out of 5, reviewed on July 14, 2019

    Adabi Chicken Curry With Potatoes rasa sama seperti masak dirumah mcm mak2 yang masak… Saya suka rasa rempah ,manis ,garam semua cukup…. Saya suka Adabi Chicken Curry With Potatoes membawa sekali ketika travel..atau ketika makan malam… Cepat dan mudah disediakan hanya perlu dipanaskan sahaja… Segala ingredients semua complete dh… Perfect sangat dan menepati selera saya dan my family…

    5
  3. fatihatunnaimah98
    3 reviews

    bekal setiap masa

    5 out of 5, reviewed on October 23, 2018

    chicken curry ni wajib beli kalau saya travel terutamanya pergi camping. dekat rumah pun saya selalh simpan stok untuk masa masa terdesak yg tak sempat nak masak. sangat mudah nak makan. hanga perlu panaskan sahaja. adik pun boleh masak sendiri kalau tinggal sendiri di rumah.

    5
  4. ainajamloh198907
    2 reviews

    Sedap untk dihidangkan

    5 out of 5, reviewed on February 5, 2018

    Kari ayam adabi ini sedap tetapi perlu dimasak terlebih dahulu.biasanya sy akan memanaskan kembali kari ayam ini sebelum dihidangkan dan menambah sedikit perasa mengikut kehendak sy..walaupun isinya hancur tetapi ianya masih boleh dimakan dengan cara yang tersendiri..

    5
  5. CikSue38
    818 reviews

    Kari penuh tulang hancur

    2 out of 5, reviewed on November 20, 2017

    Saya agak kecewa dengan kari ayam adabi ni. Harga boleh tahan mahal. Tapi bila buka tin dapat kari yg cukup kepekatan dengan isi ayam yg tulang2 sana sini. Banyak tulang2 yg pecah2 dlm tin kari ni. Isi da tak berapa rasa. Tin senang mudah buka just tarik picu je. Saya lebih prefer kari ayam adabi dalam tin ni dipanaskan dulu sebelum makan. Bila makan drp tin tanpa dipanaskan ia agak muak dan rasa kari tak menarik. Satu percubaan yg bagus cuma perlu elakkan tulang2 yg berterabur dlm kari tu. Kena hati2 makan. Boleh dimakan dengan roti atau jadikan lauk dengn nasi.

    2
  6. cikbunga49
    659 reviews

    Mudah dan sedap

    5 out of 5, reviewed on November 5, 2017

    Kari ayam adabi ni saya akan beli buat stok ketika ke pasar raya.
    Memang saya akan gunakan masak ketika saya benae sibuk dan tak cukup masa untuk memasak.
    Ia sangat mudah,hanya masukkan dalam kuali dan panaskan dan boleh dimakan.
    Rasa juga sedap dan menyelerakan.
    Memang terbaik.

    5
  7. AieenDeen28
    899 reviews

    Rasa karinya kurang lemak & x kaw.

    3 out of 5, reviewed on September 23, 2017

    Rasa karinya kurang lemak & x kaw…ketika memasak pon ia x mngeluarkan bau aroma kari yg wangi..& paling x suka dgn tekstur ayamnya yg trlalu lmbut & hancur bila dikacau..x dapat mnikmati isi aym dgn baik krn hncur..

    3
  8. Kellychan21
    501 reviews

    The taste of curry chicken is so so only

    3 out of 5, reviewed on August 16, 2017

    The taste of Adabi fragrant chicken curry with potatoes is so so only. It doesn’t have strong curry chicken taste. And the chicken is too soft after cook it.

    3
  9. Nur Arina
    812 reviews

    Sedap dan rasa kari yang sebenar

    5 out of 5, reviewed on August 3, 2017

    Kari ayam adabi ini sangat sedap bagi saya. Tidak tumpah seperti kari buatan sendiri. Tetapi ayammya yang terlalu hancur menyebabkan saya tidak dapat menikmati dengan lebih baik

    5
  10. JURAINI CHE ISMAIL
    198 reviews

    Menaikkan rasa

    5 out of 5, reviewed on February 25, 2017

    Menyelerakan , dengan campuran bahan-bahan berikut :

    cooking oil‚ shallot‚ garlic‚ chilli paste‚ ginger‚ spices‚ curry powder‚ sugar‚ salt‚ instant coconut milk‚ chicken meat‚ potatoes and monosodium glutamate as permitted flavour enhancer.

    Telat dalam kuali , panaskan..

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...