EUBOS Urea 5% Shampoo

Product Details

Particularly mild.Providing cleansing and care for dry, itchy scalp and hair requiring special attention.

With panthenol, lactic acid, oligofructose, sea minerals and skin related lipids (derived from sunflower). Protects the skin’s natural barrierand relieves itching. Improves luster and combability.

 

UREA has many wonderful benefits. It is extremely hydrating and moisturising and really helps bring relief to dry skin.

It is a natural skin moisturiser.

Urea has an outstanding cleansing ability function.

Powerful hydrating properties.

Skin becomes smoother and more elastic.

Facebook Page

  1. sawbengkok97
    1 reviews

    Best

    5 out of 5, reviewed on February 23, 2018

    this is an anti dandruff shampoo and it works like a beauty. to those having hair issues especially after labour this should be in ur showering needs. satisfaction guarenteed!

    5



    0
  2. Raymond Wong
    1 reviews

    Well skin product

    4 out of 5, reviewed on February 22, 2018

    I have use this for few months and feel great with the product because it doesnt make my skin feel ichy, but on the other hand i dont feel good with the smell

    4



    0
  3. Amirul Khalisah
    2 reviews

    KLEMUMUR HILANG TERUS

    5 out of 5, reviewed on February 21, 2018

    Sebelum ni rambut saya selalu rosak.. bila saya pakai syampoo ni rambut saya kelihatan lembut, kelemumur hilang dan rambut saya susah gugur

    5



    0
  4. Kokomilo9680
    3 reviews

    Produk bagus

    4 out of 5, reviewed on February 18, 2018

    Prodok amat bagus bagi mengatasi masalah kelemumir yang kritikal

    4



    0
  5. Norathirah199546
    3 reviews

    say no more to scalp problem!

    4 out of 5, reviewed on February 17, 2018

    This is so perfect for those yang mengalami kulit kepala kering and got dandruff! Melegakan kulit kepala especially yang wear scarf and hijab ❤❤❤

    4



    0
  6. 莉薇 陈
    3 reviews

    so so

    5 out of 5, reviewed on February 17, 2018

    After use it for few times,my scalp reduces and Satisfy with this product. Anyone who have problem with hair scalp,i recommend u to try this first

    5



    0
  7. inas4263
    3 reviews

    whats on my mind

    5 out of 5, reviewed on February 17, 2018

    this is an anti dandruff shampoo and it works like a beauty. to those having hair issues especially after labour this should be in ur showering needs. satisfaction guarenteed!

    5



    0
  8. Hazim Hasan
    3 reviews

    Shampoo terbaik

    5 out of 5, reviewed on February 16, 2018

    Bagi pengidap kelimumur, shampoo ini sesuai digunakan dan terbukti telah mngurangkan kelemumur di kulit kepala saya. Bau pun wangi dan selesa di pakai.

    5



    0
  9. QID67
    3 reviews

    Shampoo Terbaik

    5 out of 5, reviewed on February 16, 2018

    Inilah shampoo yang terbaik pernah saya guna sebelum ini bermacam-macam shampoo yang saya gunakan tapi satu pun tidak meninggalkan kesan yang baik tapi selepas saya temui shampoo ini terus saya rasa suka dan gatal di kulit kepala pun terus hilang

    5



    0
  10. Khairul Nizam
    3 reviews

    Best moment

    5 out of 5, reviewed on February 16, 2018

    Sebelum ni saya guna mcm2 produk untuk hilangkan kelimumur. Apabila saya menggunakan produk ini tiada lagi kelimumur yg saya hadapi. Kelimumur juga hilang dalam sekelip mata. Jangan terlepas untuk menggunakan produk ini

    5



    0
  11. Boll68
    3 reviews

    Review produk

    5 out of 5, reviewed on February 15, 2018

    Nice

    5



    0
  12. Norhidayah75
    1 reviews

    Shampoo yang terbaik untuk menghilangkan kelemumur

    5 out of 5, reviewed on February 15, 2018

    Inilah shampoo yang terbaik pernah saya guna sebelum ini bermacam-macam shampoo yang saya gunakan tapi satu pun tidak meninggalkan kesan yang baik tapi selepas saya temui shampoo ini terus saya rasa suka dan gatal di kulit kepala pun terus hilang..

    5



    0
  13. Rahizal Rahim
    3 reviews

    My head no itchy and scalp anymore

    5 out of 5, reviewed on February 15, 2018

    After use it for few times,my scalp reduces and Satisfy with this product. Anyone who have problem with hair scalp,i recommend u to try this first..

    5



    0
  14. Mohdzainibinali82
    6 reviews

    Trusted product

    5 out of 5, reviewed on February 14, 2018

    Serius sangat priduk ini sangat berkesan di abad yang serba moden. Guys kamu kena guna produk ini. Rambut kamu akan hilang dan bersih dari segala kejahatan kelimumur, bukan itu sahaja buat rambut kamu nampak lebih segar dan halus fuh. Saya telah menggunnakannya. Dengan harga yang berpatutan dijamin buat ramai pengguna lebih yakin dengan produk ini.

    5



    0
  15. Luciasye31
    4 reviews

    Review

    5 out of 5, reviewed on February 14, 2018

    Nice!

    5



    0
  16. Anisnabilah45
    3 reviews

    The best product

    5 out of 5, reviewed on February 13, 2018

    This product is powerful hydrating properties. It protects my skin’s natural barrierand relieves itching. It improves luster and combability. This product is best because it free from perfume, paraben, colorant and alkaline soap.

    5



    0
  17. Nurulshammimi27
    2 reviews

    So Good for my hair treatment!!

    0 out of 5, reviewed on February 12, 2018

    Syampu ni sangat berkesan dan dapat menghilangkan kelemumur dengan cepat. Ia juga mampu memberi keselesaan kepada saya terutama sekali bila saya keluar bersama rakan-rakan. Walaupun banyak syampu-syampu jenama lain yang lebih popular namun saya lebih memilih syampu ini sebagai pilihan utama saya.

    0



    0
  18. Ezriq Uben
    3 reviews

    Shampoo Abad Ini

    4 out of 5, reviewed on February 12, 2018

    Ketahuilah banyak produk shampoo tidak sesuai dengan rambut kita. kelemumur, rambut gugur dan masalah rambut lain semua dapat di selesaikan

    4



    0
  19. Ashley1345
    3 reviews

    Good product

    4 out of 5, reviewed on February 11, 2018

    This product is very helpful and it’s not too dry. I bought this and it helps me a lot. Of course, my kelimumur have disapeared.

    4



    0
  20. Jeffery91
    2 reviews

    Trusted product

    5 out of 5, reviewed on February 11, 2018

    As I age, my skin becomes dryer especially in the nose, chin and under eye areas. It became crucial for me to find a product that is clinically-certified and safe to use to help me combat my dry skin areas.

    After using EUBOS Urea 5% Face Cream for a few times, the dry areas of my skin are softer and are no longer peeling. My skin is smooth and moist all the time and there is no redness. I felt no pain when applying the cream to my dry skin areas. It really is the best solution for those with dry skin!”

    5



    0
  21. shahirinazhar98
    1 reviews

    Dijamin hilang kelimumur

    5 out of 5, reviewed on February 11, 2018

    Produk yang sangatt berkesan dengan kesan yang sangat effektif. Sangat disyorkan kepada semua yang menghadapi masalah kelimumur yang melampau. Harga sangat berpatutan dan murah berbanding produk yang lain.

    5



    0
  22. Razman Abdan
    3 reviews

    Jangan beli!!!

    5 out of 5, reviewed on February 11, 2018

    Serius jangan beli produk ni sbbnya sekali beli pasti akan repeat order lagi. Family saya semua guna and memang berkesan utk kanak2 dan org dewasa. Masalah kelemumur skrg tiada lagi. Yg penting jimat sbbnya shampoo 2 kali je seminggu.

    5



    0
  23. atinzaf65
    3 reviews

    I like it

    5 out of 5, reviewed on February 9, 2018

    Saya ada mslh kelimumur sejak sekolah.macam-macam syampu cyba guna tapi masih banyak.bila jumpa produk ini kelimumur makin berkurangan..i like it

    5



    0
  24. Amber92
    5 reviews

    Awesome product!

    5 out of 5, reviewed on February 9, 2018

    I love this product very much! Very suitable for my hair type. My scalp is less itchy and has less dandruff after using just a week! Highly recommended to buy this!

    5



    0
  25. adilmohdrais53
    3 reviews

    Shampoo Kelimumur

    5 out of 5, reviewed on February 8, 2018

    Sejak saya pakai shampoo ni,kelimumur di rambut saya semaking kurang.Produk ni memang berkesan terutamanya bagi mereka yang mengalami masalah kelimumur yang teruk seperti saya. Produk ni jugak memberi kesan seawal seminggu untuk menampakkan perubahan selepas menggunakannya. Jadi,saya syorkan untuk membeli produk ini agar masalah kelimumur dapat diatasi.

    5



    0
  26. intanmrzh91
    3 reviews

    GOOD PRODUCT!

    5 out of 5, reviewed on February 8, 2018

    saya mengalami masalah kulit kepala berminyak dan kelemumur. lepas pakai shampoo ni, kulit kepala saya dah kemali normal dan rambut lebih sihat. sekarang shampoo dah nak habis. saya akan repeat order lagi 🙂 thanks for this good product!

    5



    0
  27. MissNina Nina
    3 reviews

    shampoo magic

    5 out of 5, reviewed on February 8, 2018

    sebelum menggunakan shampoo Eubos, saya mempunyai masalah lengkap kulit kepala seperti kelemumur,kulit kepala gatal dan rambut gugur .Tapi semenjak menggunakan shampoo Eubos yang saya gelar shampoo magic saya ni semua masalah saya di atas hilang dalamasa yang singkat , I LOVE EUBOS

    5



    0
  28. Nur Sakinah
    1 reviews

    Good product 👍👍👍

    5 out of 5, reviewed on February 8, 2018

    As I age, my skin becomes dryer especially in the nose, chin and under eye areas. It became crucial for me to find a product that is clinically-certified and safe to use to help me combat my dry skin areas.

    After using EUBOS Urea 5% Face Cream for a few times, the dry areas of my skin are softer and are no longer peeling. My skin is smooth and moist all the time and there is no redness. I felt no pain when applying the cream to my dry skin areas. It really is the best solution for those with dry skin!”

    5



    0
  29. Junny Lai
    3 reviews

    Dandruff Problem No More

    5 out of 5, reviewed on February 7, 2018

    Using this product, dandruff problem is solved. Good product.

    5



    0
  30. Kang Andy
    6 reviews

    Fresh

    5 out of 5, reviewed on February 7, 2018

    Feel very fresh every time using it. I really like its smell. Would recommend to my friends.

    5



    0
  31. Saya Disini
    3 reviews

    terbaikkk

    5 out of 5, reviewed on February 7, 2018

    Saya amat menyukai produk ini.kelumumur yang banyak telah hilang setelah sy menggunakkan produk ini. Kulit kepala saya terasa bersih dari kekotoran dan debu serta segar dan ringan. 😊 Eubos sangat disyorkan👍

    5



    0
  32. Mieyra Amieyr
    2 reviews

    Baik untuk rambut yang mengalami masalah

    5 out of 5, reviewed on February 7, 2018

    Baik untuk kegunaan seharian kerana ia terdapat banyak kelebihan lebih-lebih lagi jika yang menggunakan tudung..kerana sentiasa fresh saja.serta rambut sentiasa menjadi sihat dan wangi serta mudah di urus dan rambut saya yang bercabang kini mulai menjadi lebih sihat.

    5



    0
  33. Nov Lins
    3 reviews

    out of 5 star !!

    5 out of 5, reviewed on February 7, 2018

    Saya seorang wanita yang berhijab. Antara cabaran yang dihadapi untuk seorang wanita yang berhijap ini adalah apabila bekerja dan terdedah di bawah sinaran matahari membuatkan kulit kepala saya berasa tidak selesa, berpeluh dan gatal. Alhamdulillah setelah saya menggunakan produk Eubos Urea ini, setiap penggunaan menunjukkan kesan yang amat berbaloi, saya berasa kulit kepala saya segar sepanjang masa dan tidak gatal lagi! Terima kasih Eubos Urea Syampoo.

    5



    1
  34. NURIZYAN62
    2 reviews

    Shampoo ajaib!

    5 out of 5, reviewed on February 7, 2018

    Alhamdulillah, saya mengalami masalah kelemumur yang sangat teruk. Saya terpaksa membotakkan kepala saya kereta kelemumur saya. Tapi selepas saya menggunakan shampoo ini, kelemumur saya berkurangan dan hilang. Saya sangat menyarankan produk ini.

    5



    0
  35. zatiyati9832
    1 reviews

    Kelemumur berkurang

    5 out of 5, reviewed on February 7, 2018

    Sangat membantu saya yang mempunyai masalah kelemumur. Tidak merosakkan rambut dan baunya juga tidak busuk.

    5



    0
  36. Mudin83
    3 reviews

    Menghilangkan kelimumur.

    5 out of 5, reviewed on February 6, 2018

    Eubos urea shampoo ini dpt menghilangkan kelimumur dan kegatalan kepala..ia juga dpt melembatkan rambut dan membuatkan rambut saya wangi dan lembut.

    5



    0
  37. Dk C't Zahara
    5 reviews

    Providing cleansing

    5 out of 5, reviewed on February 6, 2018

    Shampo yang sangat bagus untuk membersihkan kulit kepala daripada rasa gatal yang sering mengangu. Produk yang sesuai untuk menghilangkan dandruff & menyegarkan kulit kepala.

    5



    0
  38. Ooi Wei Jie
    8 reviews

    Eubos urea shampoo

    5 out of 5, reviewed on February 6, 2018

    This product was very good compare to other brand. It can make you very moisturising and with a good smell for the whole day. Now i stick with this brand usually.

    5



    0
  39. roroyu51
    3 reviews

    EUBOS Urea 5% Shampoo

    5 out of 5, reviewed on February 6, 2018

    Smells very nice. My hair came out really clean and looked really healthy. My dandruff isn\’t completely gone but it\’s 90% better so I\’m happy. Recommended to all of you.

    5



    0
  40. Sha24
    6 reviews

    The best shampoo

    5 out of 5, reviewed on February 6, 2018

    Shammpoo ni mmg best sgt2…rse bersih dan segar…sgt2 recommend…bestttt

    5



    0
  41. izzatiesabre18
    6 reviews

    memang best..

    5 out of 5, reviewed on February 5, 2018

    da tak gatal kepala saya bile pakai syampoo ni..

    5



    0
  42. nazrulamir52
    3 reviews

    Syampo yang bagu

    5 out of 5, reviewed on February 5, 2018

    Saya dah gunakan syampo ini selama sebulan. Hasilnya sangat memberangsangkan.

    5



    0
  43. Nice product

    5 out of 5, reviewed on February 5, 2018

    This product was very good compare to other brand. It can make you be fresh for the whole day. In the pass, I was using other brand shampoo, but now I am using this brand.

    5



    0
  44. johnma61
    3 reviews

    Nice shampoo

    5 out of 5, reviewed on February 5, 2018

    I have dry skin and this makes me moody all the time.Everything seems to be better since I start to use this brand of shampoo, it really helps me a lot .

    5



    0
  45. Pablo El Patron
    2 reviews

    Produk kelulumur

    4 out of 5, reviewed on February 5, 2018

    Produk ini sangat baik dan sejuk bila dilumurkan dengan air. Saya berpuas hati dengan produk ini.

    4



    0
  46. Kahchin9641
    3 reviews

    A good product

    5 out of 5, reviewed on February 5, 2018

    This product was very good compare to other brand. It can make you be fresh for the whole day. In the pass, I was using other brand shampoo, but now I am using this brand.

    5



    0
  47. Sh Hazirah
    6 reviews

    Rtiada lagi masalah kelumumur

    5 out of 5, reviewed on February 3, 2018

    Rambut tidak berminyak dan kulit kepala saya lebih sihat tanpa kelumumur. Saya sangat gembira jumpa produk ni. Produk yang bagus dan saya akan rekemenkan kepada rakan2 saya yang turut mengalami masalah kelumumur.

    5



    0
  48. Gesh Apple
    6 reviews

    Dry skin and Itch Scalp

    5 out of 5, reviewed on February 2, 2018

    It’s a better shampoo selection if you’re having dry and itchy scalp problems. This shampoo also reduces dandruff problems and makes the hair better altogether.

    5



    0
  49. serene031876
    6 reviews

    Goodvproduct

    5 out of 5, reviewed on February 2, 2018

    skin is moisture and become smooth

    5



    0
  50. Iera Ziera
    3 reviews

    EUBOS Urea 5% Shampoo

    5 out of 5, reviewed on January 23, 2018

    Okay so saya mmg dari dulu lagi ada masalah kelemumur tau. Mmg dh banyak lah shampoo saya guna termasuklah di drugstore, dan mencuba bermacam2 rawatan tradisional tp still tk berkurang. And then, saya terjumpa EUBOS Urea 5% Shampoo. Mula2 ragu jugak, berkesan ke tp bila dh baca review yg banyak mengatakan berkesan, so saya cuba and yeah, it really works well! Skrg ni pun tgh dlm recovery level dan insyaAllah tk lama lagi saya yakin hilang 😍

    5



    0
  51. Ibrahim Arbain
    3 reviews

    sangat puas hati

    5 out of 5, reviewed on January 22, 2018

    produk ini sgt bagus untuk penjagaan rambut gugur dan kelemumur

    5



    0
  52. Ezaidi Jailani
    3 reviews

    Good product

    5 out of 5, reviewed on January 22, 2018

    Particularly mild.Providing cleansing and care for dry, itchy scalp and hair requiring special attention.This is a good shampoo product with many wonderful benefits. It is extremely hydrating and moisturizing and it helps to bring relieve to dry skin as well

    5



    0
  53. Wadiy
    6 reviews

    Terima kasih EUBOS urea 5% shampoo!

    4 out of 5, reviewed on January 22, 2018

    Shampoo yang boleh merawat dan menghilangkan masalah kelemumur. Jangan risau tentang kandungan shampoo selain dijamin halal dan selamat penggunaannya ke semua permukaan kulit kepala yang sensitif.

    4



    1
  54. Moshi Gills
    3 reviews

    Baik untuk rambut gatal dan berkelimumur

    5 out of 5, reviewed on January 22, 2018

    100% disyorkan untuk anda yang mempunyai masalah kulit kepala..selepas mengunakan syampu urea..rambut saya lebih sihat dan mudah di urus…sebelum mengunakan syampu ini..rambut saya kelihatan agak gersang dan tidak sihat..agak memalukan jika saya ingin mengayakan rambut saya…tapi setelah memakai syampu ini..masalah sebegitu tidak timbul lagi.😆

    5



    0
  55. Shafawie32
    3 reviews

    kurang kelemumur

    5 out of 5, reviewed on January 18, 2018

    sgt bagus utk yg ada masalah kulit kepala

    5



    0
  56. Lololkiller26
    6 reviews

    Good products

    5 out of 5, reviewed on January 18, 2018

    This is a good shampoo product with many wonderful benefits. It is extremely hydrating and moisturizing and it helps to bring relieve to dry skin as well

    5



    0
  57. Nurbaiyah199714
    4 reviews

    Kelemumur hilang

    5 out of 5, reviewed on January 18, 2018

    Saya telah mencuba pelbagai jenis Shampoo dan produk..
    Namun hasilnya mengecewakan ..
    Setelah saya mencuba eubos shampoo
    Kelemumur saya berkurang
    Dan kini saya bebas kelemumur…

    5



    0
  58. Juliani19
    3 reviews

    Bersih dan segar

    5 out of 5, reviewed on January 17, 2018

    Saya amat menyukai produk ini.kelumumur yang banyak telah hilang setelah sy menggunakkan produk ini. Kulit kepala saya terasa bersih dari kekotoran dan debu serta segar dan ringan. 😊 Eubos sangat disyorkan👍

    5



    0
  59. jujurei9648
    3 reviews

    kelemumur berkurang

    5 out of 5, reviewed on January 15, 2018

    Sebelum ni sya pakai mcm2 shampoo dh utk menghilangkan kelimumur tapi x jugak menjadi malah semakin byk pulak pulak..Sejak saya pakai shampoo ni kelemumur saya berkurang. serious sya suka shampoo ni. malah rambut sya pun lembut dan wangi. Harga pun berpatutan. shampoo yg wajib beli utk sesiapa yg menghadapi kelemumur yg teruk dan selepas pakai ni terus jatuh cinta dgn shampoo ni

    5



    0
Get Reviews Widget

Leave a review

Similar Products