EUBOS Urea 10% Hydro Repair Lotion
EUBOS Urea 10% Hydro Repair Lotion

EUBOS Urea 10% Hydro Repair Lotion

Product Details

EUBOS Urea 10% Hydro Repair Lotion provides intensively moisturising care for very dry, rough, taut and itching skin. Hydro Repair Lotion contains 10% urea as well as 10% olive oil and almond oil. It does not stick and ideal especially on warm days. It increases the moisture and lipid content of the skin significantly and lastingly as well as reducing the feeling of tautness and roughness, making the skin smooth and supple. Prebiotic acting Bioecolia helps to strengthen the natural defence system of the skin. This lotion contains a perfume especially developed for sensitive skin.

  • It is a natural skin moisturiser.
  • Urea has an outstanding cleansing ability function.
  • Powerful hydrating properties.
  • Skin becomes smoother and more elastic.

Facebook Page

  1. Avatar

    syafiera
    14 reviews

    EUBOS Urea 10% Hydro Repair Lotion works in wonder

    5 out of 5, reviewed on May 21, 2019

    To be honest, I tak pernah cuba lagi EUBOS Urea 10% Hydro Repair Lotion before this. And I memang mempunyai masalah kulit kering and sangat jarang nak pakai losyen ke apa sebab I tak suka benda melekit-melekit dekat tangan I. But Now I jarang nak skip rutin pemakaian losyen untuk tangan dan badan bila dapat EUBOS Urea 10% Hydro Repair Lotion masa I datang ke satu event tu.. and I pakai sedikit je dapat rasa kulit kekal lembut dan nampak lebih smooth berbanding sebelumnya.. sebelum I bertolak ke Pangkor Laut I bawa juga EUBOS Urea 10% Hydro Repair Lotion sebab nak kekalkan lembapan pada waktu panas di Pangkor.. paling best ianya juga sesuai untuk kulit yang sensitif..

    5
  2. Avatar

    sch100896
    4 reviews

    I Love EUBOS! EUBOS Works for Me!

    5 out of 5, reviewed on April 19, 2019

    After using EUBOS Urea 10% Hydro Repair Lotion for few days, I can see significant improvement on my skin. My skin becomes softer and smoother as my skin is now perfectly moistened.
    EUBOS Urea 10% Hydro Repair Lotion is fairly concentrated, it is not too thick and therefore is so comfortable to be applied. It is easily absorbed into my skin and it provides hydration which is long-lasting.
    I will definitely continue to use EUBOS Urea 10% Hydro Repair Lotion as it works great for me! Yeah… no more dry and sensitive skin!

    5
  3. Avatar

    rodiahamir35
    1 reviews

    Memenuhi Keperluan Kulit Sensitif Saya

    5 out of 5, reviewed on April 16, 2019

    Saya mempunyai kulit yang sensitive jadi setiap kali saya ingin menggunakan sesuatu produk saya harus pilih dengan teliti. Semestinya produk yang selamat dan bebas Paraben akan jadi pilihan saya. EUBOS Urea 10% Hydro Repair Lotion sangat menepati keperluan kulit saya terutama ketika hari yang panas kerana ia menyerap dengan baik, memberi kelegaan untuk kulit gatal, dan buat kulit saya jadi lebih halus dan lembut.
    Saya amat mencadangkan kepada mereka di luar sana untuk mencuba EUBOS Urea 10% Hydro Repair Lotion ni kerana ia amat membantu melembapkan kulit kering dan membaiki kulit yang bermasalah. Untuk dapat kesan yang memuaskan saya akan sapukan EUBOS Urea 10% Hydro Repair Lotion sebelum tidur. Ternyata lotion ni bertindak balas dengan baik untuk kulit saya.

    5
  4. Avatar

    NINA9015
    10 reviews

    EUBOS Urea 10% Hydro Repair Lotion

    5 out of 5, reviewed on April 15, 2019

    Saya mempunyai kulit yang sangat kering dan bersisik.Apabila saya menggunakan produk lain, ianya hanya akan menambahkan lagi kering di kulit saya.Apabila saya menggunakan Losyen Eubos Urea 10% Hydro Repair ini ianya sangat menakjubkan kerana ianya sesuai dengan kulit saya dan kulit saya bertambah lembap dan tidak gatal dan bersisik lagi apabila kering.Saya akan terus menggunakan losyen ini dan tidak akan bertukar lagi dengan jenama lain.Saya rekomenkan produk ini kepada semua kerana ianya terbukti sangat berkesan pada kulit sensitif dan bermasalah.

    5
  5. Avatar

    Afiza_Rahim60
    350 reviews

    EUBOS Urea 10% Hydro Repair Lotion

    5 out of 5, reviewed on April 5, 2019

    Ternyata dengan penggunaan EUBOS Urea 10% Hydro Repair Lotion kulit menjadi lebih licin halus dan sekata.Masalah jerawat di belakang badan saya sapu dengan lotion ini 3 Kali sehari dan menjadikan kulit mendapat kelembapan dan kandungan lipid kulit dengan ketara dan berkekalan serta mengurangkan rasa ketegangan dan kekasaran, menjadikan kulit licin dan lembut.Tumit merekah untuk ibu mertua dia juga sapu pada waktu malam.Bau wangi dan selesa tidak melekit dan mudah resap.Kandungan baik untuk kulit kering dan mengelupas.Terima Kasih #100Comments.

    5
  6. Avatar

    Shika43
    42 reviews

    Very recommended 💕

    5 out of 5, reviewed on April 5, 2019

    Saya telah mencuba Product yang sangat terbaik ini dan dapat membantu my dry skin problems dengan berkesan…saya juga gembira dan suka untuk kongsikan bersama adik saya juga mengalami masalah kulit kering dan gatal² pada jari dan siku serta lutut dan bahagian kaki.. EUBOS UREA 10% Hydro Repair Lotion sangat membantu kami dari awal penggunaan ia dapat mengurangkan kekeringan pada bahagian tersebut serta menjadikan kulit semakin lembut… Thanks so much #my100Comments kerana memberi peluang untuk saya mencuba Product ini dan akan terus menggunakan Brand ini untuk kesan yang lebih baik…saya juga suka akan haruman Product ini💖

    5
  7. Ai Fen
    2 reviews

    My Dry Skin Saviour

    5 out of 5, reviewed on April 5, 2019

    I do have sensitive skin that sometimes making it dry, itchy and discomfort. As I need to do manual laundry, washing dishes etc, my hands are easily exposed to unknown chemicals. It gives me dry and cracking fingers, which I’ve been trying different products but can’t seems to cure this problem. As Eubos is well-known for its Dermatological Skincare. No doubt, it proves this saying very well as it solved my problem of 2 years in just few days time. It has a slight fragrance, non sticky, and easily absorb into your skin once you’ve applied it. My hands are smoother and supple compared to previous times.

    5
  8. RohaNiza Nawawi
    12 reviews

    kulit jadi lembut sangat❤️❤️

    5 out of 5, reviewed on April 4, 2019

    kulit saya menjadi cepat kering semasa hamil,kulit menjadi parut dan merekah..terima kasih Eubos med kini kulit saya menjadi lembut,ia juga cepat meresap dalam kulit,saya sangat suka kan kesannya😍😍
    Bau pun wangi,sangat rekemen untuk kulit kering👌👌

    5
  9. Avatar

    PRINCESS NURUL
    129 reviews

    EUBOS Urea 10% Hydro Repair Lotion

    5 out of 5, reviewed on April 3, 2019

    terima kasih 100comments pilih saya dari salah 1 pemenang dari produk ini. saya mmg ingin menang prdk ini kerana amak saya mengalami kulit kering seperti ekzima. harap dgn adanya EUBOS Urea 10% Hydro Repair Lotion dapat membantu masalah anak saya.

    5
Get Reviews Widget

Leave a review

You may also like...